Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni? Indításnál kiírja, hogy a gothic3.exe nem tud elindulni, mert a konfigurációja helytelen, és az alkalmazás újratelepítése megoldhatja a problémát. Legújabb patch, + a razoros crack van fenn, legújabb driverek, 7600 GT videókártya.
A 4973-ban valakinek ugyanez volt a problémája, de nem olvastam rá megoldást.

Elõre is kösz
Hányszor fogod még megkérdezni?
Vinsanity15

Szasztok!Igaz az hogy ha 1gb ram helyett 2gb vel futtatom vagy akár 1,5 gb vel akkor sokkal jobban fog menni a G3 ?mert szeretném megvenni eredetiben a gamet és gondoltam teszek be még ramot hozzá.Most van igy:Amd Athlon 64 3500+,1gb ram,ATI X1900 GT.Valaki mondta már azt is ha 2 gb lenne a ram akkor menne fullon.nemtom.mert igy most baromira szaggat minimumon is és játszhatatlan

Vinsanity is back!!

b-type
Persze Tizenéves Pityuka sajnos meg sem kell erõszakolja a játékot hogy azt tehessen amit akar 😞
Ez azért zavar engem is persze (meg még sok minden), de végül is hála az égnek már én sem vagyok tizenéves pityuka, én igyekszem beilleszkedni a játékba 😊))

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Olvasom egy ideje mennyi gondot okoz az npc-k megölése.
Annyit tennék ehhez hozzá, hogy engem a G2-ben kurvára idegesített hogy az npc-k sérthetetlenek, ez totál életszerûtlen volt.
tibor16
Na azthiszem, ez zavar a legjobban. Vagyis megölhetsz, feldobhatsz vkit különösebb következmény nélkül - és maradhatsz a jó oldalon. Nem közli veled sem a játék a történéssel, sem vmelyik NPC - hogy amit csinálsz az a rossz oldalt erõsíti. Lehetne akár konspiráció is a lázadók között, akik tudnak egymásról, ténylegesen, ahogy a szövegek is sugalják, és akár az orrodra koppinthatnának érte.
Ha tovább megyek gondolatban a tizenéves pityuka, ha itt sikeres ezzel, vajon nem ismétel-e az utcán is? Úgy értem még az orrára sincs kötve, hogy amit csinál az milyen minõségû cselekedet
- nna yoó abbahagytam, csak ez azért ott motoszkál legalul, a játék alatt...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Helló!

Egy telepítéskor jelentkezõ hibaüzehetre:AVisual C++ -mál jelentkezik

Error1723
Probléma van a Windows Installer csomaggal. A telepítéshez szükséges egyik DLL nem futatható.

Ez meg mit akar jelenteni?
Az oprendszerem rossz? Vagy mi? Töbször próbáltam telepíteni a játékot, de mindig ez a válasz. Még az oprendszert is újratelepítettem, de nem változik semmi.

Köszi!

Üdv B:
b-type
Természetesen a 'szerepjátszás' összetett dolog.
Vhogy az lenne a lényeg hogy azt tedd amit tenni akarsz.
DE
Ehez fontos dolog az információszerzés....hisz ellenkezõ esetben nem azt teszed amit tenni akarsz, mert nem tudod amit tudhatnál.
Ez csak meggondolatlanság...persze lehet egy karakter csélcsap meggondolatlan is, de erre egyfelõl nincs felkészítve a játék, másfelõl az ilyenek hamar halnak (elég azt hinni vkirõl hogy nyikhaj, hogy aztán a szobájába lépve kiderüljön hogy álcázott tanult mágus küldetésben).

Nekem többször volt hogy feldobtam vkit annak ellenére hogy lázadó volt, pl. a favágót elvittem a fejvadásznak Silden-ben, mert nem vagyok én paladin. Azzal hogy vki az orkok ellensége, még nem lesz a barátom.
😊

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Takanohana
Felkaptam kicsit a vizet, bocs érte. Tõled is Maak!

Értem én tökéletesen, amit írtál. Most kezdtem nemrég harmadszorra a játékot. Elsõre, természetesen, lázadókkal voltam. Másodjára végig orkbarátként játszottam, de rossz érzés volt, egyáltalán nem tetszett. Sokszor legszívesebben pofán vertem volna az orkot, akinek éppen nyalizni kellett. A vízmágusok, druidák legyilkolásáról már nem is beszélve. Fõleg annak szar, aki játszotta az elõzõ részeket. Most mágusra gyúrok, és persze lázadó vagyok.

Egyébként szerintem a készítõk mindent elkövettek, hogy a "jó" oldalon tartsanak. Dacára annak, hogy elvileg ugye nyitott az orkok felé is a játék. Mindjárt a kezdés, felszabadítjuk az orkok alól Ardeát. Ha tetszik, ha nem. A következõ megismerhetõ település a lázadótábor, jófej emberekkel. Az elsõ orkok lakta helyen az ork fõnök pofátlanul lekezelõ. A játék vége meg pláne érdekes.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha belegondolsz, akármit választasz, nem tudsz az orkoknak jót tenni. Ha Innost választod, ki kell õket irtani. Ha Beliart, akkor is. Jó, csak a vezéreket, de hát ez együtt jár a város orkjainak lemészárolásával is. Akár így, akár úgy, az orkok rosszul járnak. Még az számunkra a legjobb, ha semleges maradsz, Xardas útja ugye.

Akár kétszinû szemétládát is játszhatsz ha akarsz, ami nem más mint a lehetõségeid bõvítése. A szerepjáték lényege hogy egy karakter szerepét eljátszd ugyebár, számomra pozitív az hogy picit nagyobb szabadságot kaptunk h eldöntsük mit szeretnénk játszani. Bára azért hiányoznak a régi céhek, berakhatták volna öket lehetõségként, ugy hogy nem kell beállni hozzéjuk a végigjátszáshoz, ez nem csorbította volna a szabadságot szvsz... nah mind1 talan majd kiegben

koschwarz
ebben van valami. nem akarok itt a nagy riválissal jönni (oblivion), de ugyanez a probléma.

viszont mivel arra nincs idõm, hogy többször játszam végig, illetve több karaktert indítsak (bár volt ilyen szándékom), ezért én úgy csinálom, hogy elõször a "jó" frakciók küldetéseit csinálom végig, majd a "rosszakét". ez sem túl jó, de legalábbis nem párhuzamosan vagyok minden oldal tagja. mondjuk úgy "irányt vált" a karrierem.

de pusztán csak játékidõ-gazdaságossági szempontból.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

tibor16
Nem, nem akartam megbántani senkit, és azt hiszem magamnak vagy méginkább mindenkinek írtam. Sztem, hogy a játék összes aspektusát felderítsük, kijátszuk, elvtelenül kell viselkedni. De ezt már lerágtam vmikor, 1 elõzõ hsz-omban. Ha "elvhûen" játszanánk, akkor vszínû élvezetesebb játékot kapnánk. A készítõk megadták a szabadságot, sõt a szabadosságot is. Vagyis a játékos dönti el, miként viselkedik. Ahhoz lássam Ishtart belülrõl, elvtelenül leöltem a segítõim, a vizimágusokat, Így áthágva minden az életben belénkrögzült morális szabályt. Persze, nem akarok itt litániázni errõl, de ezt mind a mai napig nem emésztettem meg. Arra gondoltam, hogy talán a készítõk által meghagyott szabadság visszaüt, vagyis annak, hogy tetteidnek a játék nem szab határt. Ezt olyan következménynek gondolom, amit mindenki ki fog - legalább is elsõre - próbálni. Vagyis nekem, ilyen szempontból vizsgálva, negatív sugallata van. Nem kell tisztességesnek lenned, nem kell az elveidhez ragaszkodni, mindenkit lenyomhatsz, légy a legerõssebb, ha nyersz, az majd igazolja az erõszakot.. - hát ezek az életben sztem nem épp szimpatikus tulajdonságok - pedig a Gothic3 mintha ezt sugallná. Ezért gondolom, meg a kimaxolható szint ilyenképpen játszása esetén való túl korai magasszintûsége miatt gondolom (remélem), - a Gothic készítõi számítottak a morális gátakra.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Maak
Még nem vagyok velük, mert a küldetéseket meg szeretném csinálni, mindkét oldalon, legalábbis azokat amik nincsenek hatással a lázadókra, mikor minden ilyen megvan akkor fogom eldönteni hogy konkrétan hova álljak. Én csak azt kérdeztem hogy mennyire van hatással egyik dolog a másikra, mert teszem fel egy olyan küldetéstõl senkinek nem lesz baja, hogy visszaadom az ork õrnek az alabárdját és megy újra õrködni, max nekem lesz jobb hírem a városban...

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Takanohana
Jó vicceid vannak, akkor miért kérdeztél? Játszd a játékot úgy, ahogy az érzéseid diktálják. Persze akkor meg nem értem, mi volt a gondod a monterai lázadó küldikkel. Ha a lázadókkal vagy, mi akadálya, hogy nekik segíts?

Maak
Na emiatt nem csináltam eddig ilyeneket...ez az érzés volt az ami miatt logikusan gondolkodva nem nyirtam ki a lázadók vezérét sem sildenben a fõork parancsára, mivel elvileg nekik segítenék elsõ nekifutásra...

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Takanohana
Engem nem támadott meg, sõt velem harcolt. De ha neked igen, akkor vedd fel csapatba, vidd el jó messzire, teleportálj vissza, és szabadítsd fel a várost.

Takanohana
Ezt most miért írtad nekem? Egy kérdésre válaszoltam.

Hali!

Segítség kéne!(most komolyabb kérdésem lenne)

Mora Sul felszabadításáról van szó.Meg lehet úgy csinálni hogy angar életben maradjon??Elvileg õ a hajón jött és a haverunk, de mindig megtámad.Azt is próbáltam h felveszem a csapatba de akkor is nekem esik ha elkezdem a felszabadítást.Szóval meglehet úgy csinálni hogy életben maradjon (mármint h haver maradjon.. a lázadókkal és a nomádokkal vagyok).A játék további részében nem lesz rá szükségem????eddig ilyenbõl nem volt gondom...pedig ishtaron kívûl már mindent felszabadítottam...és mindenhol nekem segítettek a haverok a hajórol.

THX

tibor16
az más kérdés, hogy ez egy szerepjáték, és elvileg állsz valamelyik oldalon, és elvileg aszerint kellene cselekedni is. Vagyis az ember a való életben vszínû nem csinál a szájából egyébb alkatrészt, és nem mószerolja be a barátait - nem de? 😊 - vagy nem jól gondolom??? 😊
Szerintem a készítõk is gondoltak erre és mivel mi játékosok viszont a megszokott - ide nekem minden icike-picike pontocskát - meg szerezzeünk meg minden elérhetõt - és öljünk meg mindent ami mozog - elv mentén játszunk (hisz belénk nevelték az elõzõ játékok, köztük a Gothic is) leszünk Rambók a játék 2/3-adára. Ami aztán még agyatlanabbá teszi a szerzési, öldöklési, karrierista vágyainkat. Ettõl lesz egyfajta kiüresedési érzés, ami miatt asszem én pl újra fogom kezdeni és másképp, az elõzõtõl eltérõ módon fogom játszani..

Takanohana
Nyugodtan csináld meg a Monterai lázadó küldiket, ez nem jelent még elkötelezettséget. Persze, ha észreveszik, hogy ölöd a teheneket, vagy közvetlenül nekiesel a rabszolgatábor õreinek, az más, akkor mindenki rádtámad.
De még így is rugalmas a játék, ha pl kiirtod egész Monterát, még mindig állhatsz akár az orkok mellé is. Kb 3-4 város felszabadítása után veszik el ez a lehetõség, akkor a soron következõ város orkjai értesülnek tetteidrõl, és neked esnek.
Ugyanez a helyzet a lázadók oldalán is, ha most besúgod Inog-ot Zapoteknak, még nem vágtad el magad a lázadóknál, csak a helyi lázadó-segítségtõl esel el, ha orkokat akarsz majd verni.

Maak
Kérdés: Az hogy mikor hova megyek az mennyit számít? Vagy adja magát a dolog?

A lázadók két küldetését egyenlõre nem mertem megcsinálni monterában, mert féltem hogy kihat az elkövetkezõ dolgaimra. Az õröket kellene kinyirnom, meg a teheneket a másik küldetésben, gondolom emiatt nem kaptam semmiféle levelet még amit elkellene vinnem okarába. Plussz emiatt lehet hogy a Marik féle küldi sincs befejezve.

Még valami, ha esetleg megcsinálom a küldetést amit egy lázadó adott...de teszem fel még az orknak is betudom súgni akkor az mivel jár?Sildenben vagyok így, megcsináltam Inog (aszem ez a neve) lázadó küldetéseit, de még ott a lehetõségem hogy besúgjam Zapoteknek.

Maak
A 2 kancsóköd nekem sem jött össze megvétellel, a 2.-at nekem kellett megcsinálni, üres üveget meg elég sok helyen tudsz venni.Kereskedõknél stb...A másikon meg szerintem max visszatöltés segítene...

Nandusz
Szerintem neked jégfarkas bunda kell nem?
csak mert tudomásom szerint az ilyetén küldetések zöme jégfarkas prémek begyûjtésébõl áll.
Jó jó..a fairingi ork õrnek sima farkas bõr kell(20db).
Mindenesetre...barangolj és mindkettõbõl találsz olyan 250-300 prémet.
Jó játékot😊

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Nandusz
nincs

Hali!

Egy egszerû kérdésem lenne:van valamilyen jelentõsége az idõnek a játékban?

Biztos van még olyan része a térképnek, ahol még nem jártál, ott biztos találsz farkasokat. Aredea-nál is volt egy nagyobb farkasfalka, én azoknak nem mentem neki az elején, még máig megvannak (vannak vagy 10-en egy csomóban).

Az elején Jens-nek a vadásznak is kellett farkasbõröket gyûjtögetni Cape Dun-ban, ha él még, ki tudod verni belõle, ha nem akkor lehet kersekedõk után járni.
ok, a bogyókat megtaláltam (simán... azért ez túlzás 😊
most már csak farkasokat kéne találnom, hogy megnyúzzam õket. igen, hihetetlen, nem találok élõ farkasokat. a játék elején tonnaszámra gyakoltam õket, csak nem nyúztam meg, a tetemük azóta persze eltûnt.
Nandusz
gothic3 worldbõl perfecect vagyok, annak ellenére, hogy rohadt mérges vagyok a hibáira😊)

3P
Köszi megtaláltam. 😊

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

Nandusz
egyébként még annyi (saját tapasztralatból), hogy véletlernül ott hagytam 1-et, magyarán 7-et szedtem össze és azokat ilyen formában nem fogadta el a kereskedõ.
csak, ha az összes megvolt.
Bár megmondom õszintén emlékeim szerint 9 ládát gyûjtöttem 9össze, tehát egy darab megmaradt nekm.
Gondolom ezt ilyen biztonsági tényezõként tették bele a fejlesztõk....ki tudja
minenesetre jól tették😊

Nandusz
egyébként m,aguk a ládák sima tárgyak, csak hozzá van rendelve ettribútum, mégpedig asszem 'láda1 elnevezés címen...magyarán...ha kitisztítottad a barlangot, akkor a tárgyakat vizsgáld meg, mert lehet, hogy némelyik ládát fel tudod szedni😊

3P
OK. Köszi megkeresem, így már biztosan meglsz.

Nandusz
ott van az a barlang (utána néztem)...ahogy kijössz ben salából...jobbra rézsútosan fel a homok hegyen...
majd pár zombi leküzdése után magában a barlangban pár banditát is kinyírsz.

3P
A küldi szerint valami banditák vitték el a ládákat (nem a nehéz ládás, ami akovácsnbak kellet, mert az kész), azokat hajkurásztam már a fél sivatagban, Ben Sala tág körzetében.

3P
Igen a kovácsot megcsináltam a másik nem jött még össze. Köszi, akkor körbenézek még. A kovácsnak a ládáit egyébként abból a két barlangból szedtem össze, amelyekre küldit is kaptam, hogy pucoljam ki az élõ holtaktól a Ben Sala környéki barlangokat. A két barlangból és a barlangban levõ faszitól összejött az összesen 6 db láda, ami kovácsnak kellett. Akkor a másik küldi is ezek szerint barlang felkutatós lesz. Köszi, körbe fogok nézni.

Nandusz
REyébként Ben Salaban 2 ilyen "ládás" küldetés is van.
A másik is szintén egy barlangban található és ott amolyan 'nehéz' ládákat kell összeszedned Ben Sala kovácsának, plussz megtalálod ott a rabszolgáját is, akit vissza kell vinni neki.
De a kereskedõ 8 ládáját simán össze lehet szedni a homok hegy magaslatán lévõ barlangból.

Nandusz
nem olyan öszetett az a küldi.... épp nemrég csináltam meg.
Ben sala környékén keress két, vagy három(?) barlangot, tele van zombikkal, ...ott lesznek a ládák.
Nem kell õket isatharba vinni. Ben salaban ér véget ez az egyszerû küldi, amelynek lényege...menj oda és írts, majd szedd össze.
Egyébként a barlang pozíciója: Menj Ben Sala fõ bejáratától felfelé a homok hegyen.
Jó magasan fent lesz egy barlang...ha jól emlékszem, akkor ott lesz a ládák zöme. (ha nem az összes)

b-type
Ha jól tom az egy egész jó összetett küldetés.
De majd megnézem alaposabban.

na vagy abban segítsen nekem vki, hogy a konzolos csalással hogy lehet spawn-olni bizonyos tárgyakat, pontosan mit kell beítni pl. ahhoz hogy legyen boozeberry-m.
Még a G2 sincs normálisan megírva, nincs olyan gép ami szaggatás nélkül vinné max látótávnál pl. Khoronisben, de ott legalább F1-F4 -ig lehet nyomkodni a gombokat...
Hmm elég érdekes visszaszólás, pedig én be sem szóltam neked... midenesetre azt be kell látnod hogy a D2 küldetései finoman szólva is primitívek a Gothicokhoz képest, még a 3. részben történt visszaesés után is....

"De azért szögezzünk le valamit...szerinted a githic3 -ban nem számít a harc???"
ilyet, sõt még hasonlót sem írt egyikünk sem....
Már bocs.

sziasztok, Faringban 2 küldetéssel is gonban vagyok.
1. amikor Wilson prémjét eladtam Gnar-nak, rossz válaszra böktem rá, így bebuktam a küldetést, ezt helyre lehet hozni? nem kaptam tõle "ajánlást".
2. Mojok-nak ugye 2 olyan erõs pia kell. de Tripler-bõl csak egyet tudok kiszedni, lehet hogy ez vmi bug a játékban. vagy eladja nekem 200 aranyért az övét, vagy csinál azz összeszedett adalékokból. ha az egyiket választom, a másik lehetõség eltûnik a párbeszédek közül, illetve nem eredményez semmit. tudnék ugyan én is csinálni, de ehhez kellene egy "bottle" nahát fogalmam sincs hogy honnan szerezzek.
rotator
Én legutóbb brutális módon átírtam a cache beállításokat (véleményem szerint több helyen is marhaság van az ini-ben). Memóriahibát nem kaptam (2G van a gépben), de nem lett se jobb, se rosszabb. Mintha semmit se csináltam volna...

Rosszul van megírva a memóriakezelése, no meg tényleg nem semmi, amit egyszerre be kell töltenie.
Nekem sikerült már kiakasztanom a G2-vel is 1 GB RAM-ot, fél giga pedig lazán elfogyott régen is több óra játék után, holott annyi volt az ajánlott.
Érdekes ez a RAM helyzet. Nekem 4 Gb van a gépben, amibõl 1 Gb Ramdisk partícióként van lefoglalva, erre van a lapozófájl rakva. 1280*960-ban játszom a gépen, 2*AA és 8*AF mellett, de ugyanúgy megakad idõnként. Szándékosan használom az "akad" szót, mert ez nem az a szaggatás, mint mikor kevés neki a VGA. Teleportáláskor (persze nem egynél) pedig olyan is volt már, hogy elfogyott a memória.
A beállítások a gothic3.hu-ról vannak, aki bemásolta ide, annak van 2 GB RAM-ja...
Pont ez a probléma, hogy el volt írva az ini-be, és annyira sem használta ki a memóriát, amennyire kellett volna. (Persze fogyasztani fogyasztotta, de ez más kérdés - 1 GB RAM mindenképpen kevés lesz neki.)
Egyébként 1 GB RAM-om van, és nálam kissé jobb lett tõle.

Nincs harag, én csak segíteni akartam 😉
Vinsanity15
Mert sztem is kéne már mennie,minden más megy mint az állat,pl ott van az oblivion(1280x1024 ben megy ,minden maxon van).

Vinsanity is back!!

De, teljesen érdektelen, mivel az illetõnek eleve 2GB ramja volt, tehát nem 1GB ramra optimizálta azokat az infókat amit adott.
Na lássuk ezt a sort. Remek. Alapon indítva a G3-at, felzabálja a teljes fizikai memóriát. Erre te azt mondod, duplázzuk meg a cache-t, azaz még többet foglaljon le abból ami nincs??? Még jobban fog szaggatni. Ha már, akkor inkább csökkenteni lenne érdemes, bár én kipróbálva (csökkentettem-növeltem) úgy láttam semmi értelme.
Egyébként nincs harag 😊 Csak drágák a ramok és ez bosszant.
tibor16
Erre én is kíváncsi lennék, mert ugyan olvastam a küldi megoldását, de mégsem sikerült megtalálnom.