Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A választ Casper007-nek szántam természetesen.

Why so serious?

"ha felszabadítok három várost, akkor az orkok rám támadnak."
Igen????? Ez érdekes mert engem a Gelderni orkok akkor is haverként kezeltek miután felszabadítottam az összes másik várost, késõbb meg lent Varantban vígan beszélgettem velük amikor Myrtana-ban már minden város szabad volt. Akkor most hogy is van ez?

Why so serious?

Pontosan ugyanez a problémám nekem is!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy melyik dll hiányzik??? Akkor talán le tudnám tölteni valahonnan...

Casper007
Elég zavaros helyzetben vagyok. Már korábban megkezdtem Montera felszabadítsát, de akkor megtudtam, hogy ha felszabadítok három várost, akkor az orkok rám támadnak. Inkább hagytam Monterát, elmentem nyugatra, most pedig Gothát akartam felszabadítani. Meg is tettem, de megjelentek a monterai orkok, kénytelen voltam õket is kinyírni. Igazából már csak Faring küldetései vannak hátra, amelyek az orkokhoz kötõdnek, de ott már rám támadnak. Nincs valami ellenszer?

Hello World!

Nandusz
Semmilyen következményei nincsenek...nyugodtan szabadítsad fel Vengardot....és írtsd ki mind az 5 ork vezért...ez a hovatartozásodtól teljesen független a játékban.
a trelisi templom elõtti õröket is lazán kinnyírhatod.
Amúgy szerintem az összes ilyen táborozó (nem várban lévõ) orkot likvidálni lehet minden hovatartozást befolyásoló következmények nélkül.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

3P
Elvileg semmi, de én is kihagytam, addig amig nem kötelezem el magam.

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

Maak
Kérdés, Vengardban érdemes ellátogatni vagy azt a végére kellene hagynom? Úgyértem, hogy beteleportáltam már a templomba, de egybõl olyan feladatot kaptam, hogy zúzzam le az orkok 5 vezetõjét, és még mindig nem álltam sehova sem, Myrtana területérõl ki sem léptem, még van pár küldetésem itt-ott, pl a trelisi templomnál agyoncsapni az orkokat...és Nemorában vagyok félig meddig...szal a lényeg...vengardot ha kipucolom, annak milyen következményei lehetnek? vagy haladjak a sivatag felé majd északra és a végén a fõváros...

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Egy pénzért akkor eladod? 😊
3P
Jól néz ki! 😊

Nandusz
[/img]
Látjátok a hátamon azt a vacak 1 aranyat érõ akármit? 😊
Rengeteg küldi elõttem van még, egy várost sem szabadítottam fel.
Gondolom 83-85-ös szint nem egy álom ilyen helyzetben.
Reméljük meg lesz.
(Nem értem egyeseket amúgy: miért is ne lehetne utazni a nagyobb knowledge elérésére?..mi ebben a bûn?....csak mert pár bölény csxordát kiírtok még plussz emiatt?....istenem..õseink is vadászatból, halászatból éltek...)

3P
Tényleg jó minõségû a munka, ha az összes hivatalos lokalizáció elérné ezt a szintet, s akkor kevés kritika születhetne joggal.

Randal
Ilyen eseteknél szvsz a warez még jól is jön, hisz a kereskedõ se veszít és a játékos se lesz mérges ha gáz van a lemezzel.

Amúgy én is meglepõdtem, hogy a G3 lokalizált lett. És a fordítókat ismerve biztos szép munkát végeztek.

rotator
Jó, hogy szóltok, barátaim! Most megnéztem és még nincs para a lemezzel, de most már nem is lesz. 😊 Ahogy kijön a crack, én is mindig feltolom, mivel sokkal tisztább, szárazabb érzés (meg gyorsabb is a játékmenet), ezentúl nem lesz átmeneti "lemezes" idõszak, bakker.

3P
Nem tisztem, hogy a G3 hazai forgalmazóját dícsérjem, de szerintem Õk adják a legmagasabb szinvonalú szolgáltatást a hazai piacon. Élõ support, s mint olvassuk pozitivan állnak az ügyfelekhez, s ugye elég sok játékot lokalizáltan adnak ki (köztük pl. a G3-at is). Szerintem ez vezethet egy sikeres üzleti vállakozáshoz hosszú távon.
egyébként ez a dícséret most azért "csúszott ki a számon", mert elég sok alkalommal kritizáljuk (sokszor joggal) a forgalamazokat, így a pozitív példa esetén sem illik ezt szó nélkül hagyni.

Jó lenne, ha természetessé válna, hogy a forgalmazók ilyen helyzetben kicserélik a lemezt (kellemesen meglepõdtem, mikor ezt itt olvastam), akkor talán idõvel fellázadnának az agresszív - és egyébiránt teljesen fölösleges - másolásvédelmek ellen...
Randal
Nameg vidd vissza a boltba, hogy cseréljék ki

3P
Esetleg próbáld meg te is visszavinni és kicseréltetni!

Hello.
Hát, én is megértem ezt: tönkrement az eredeti Gothic3 DVD-m. S mivel nem voltam olyan elõrelátó, hogy készítsek biztonsági másolatot (mivel eddig még soha nem jártam így), cseszhetem az egészet. <#falbav>
Valszeg leszedem illegálisan.
Persze lehet, mondani, hogy én vagyok a hibás, hogy miért nem készítettem másolatot - mi a f*szomért csinálnék, még soha nem jártam így - megaztán annyira vártam a gém-et, hogy ki se vettem még a meghajtóból idáig - most meg mit látok? Hát van egy kib*szott nagy repedés rajta.
Hát, emelem kalapomat a Gothic3 másolásvédelme elõtt - most azt gondolják, hogy újra megveszem?
Szerencsére nem vagyok (teljesen) paranoiás, úgyhogy arra nem is merek gondolni, hogy direkt csinálják - csak arra, hogy akik a másolásvédelmet készítették, nem százasok - ha van 1 kód, és valaki fel akarja törni, az fel is fogja - nem azért vettem meg a Gothic3-at, mert nincs feltört változat, amit ingyen megszerezhetek; hanem mert jó érzés, hogy az egyik kedvenc(mit egyik, a kedvenc) számítógépes játékom megvan eredetiben, támogattam a fejlesztõket, akik ezt a fantasztikus játékot csinálták.
Úgyhogy elkezdem bújni a faq-ot, hogy melyik Warez-oldalról szerezzem meg.
3P
ITT bõvebben.

Melyik Rpg?
3P
Picit OFF. Asszem most már ideje lesz befejeznem a G3-at, mert jön egy másik RPG, amit már nagyon régóta várok, s ha minden igaz, akkor jövõ héten be is fut és az is magyar felirattal, mint a G3.

3P
Azt nem hinném, hogy sokat javítana, hogy 512 MB RAM van a VGA-n, bár nem is próbáltam. 2 GB RAM mellett már élvezhetõ a játék, persze ritkán apró röccenések még lehetnek, illetve az indítást követõ néhány másodperc még lehet darabos.
OFF: Az 512-es X1950pro helyett esetleg egy 256-os X1900XT-n gondolkodnék a helyedben.

hiba
512Mb ramos vidkarikkal + 2g rammal is akadozik a game?
most gondolkodom egy x1950pro 512 vagy 256-on...

Takanohana
Köszönöm. A crack-kel (tényleg egy exe és 2 dll) megy lemez nélkül, így az a polcon pihenhet mostantól.

reménytelen
Itt van egyfajta megoldás a problémára Tukash legyõzésében kapcsolatban (Faringban):

Mikor a földre kerül az ellenfél, bejön egy scripthiba, lefagy az egész (nem mindenkinél). De ekkor Alt+Tab billentyûkombinációval le lehet rakni a játékot a tálcára, és a hibaüzeneten a "Kihagyás" (Ignore) gombra kell kattintani, majd Alt+Tab-bal visszatérni a játékba, és már megy is!
Minden patch-hoz külön crack tartozik (általában az exe módosul egy pacth-nál).
tibor16
Mélységesen 1et értek, én is ezért veszem a játékokat, - mármint a tartalom miatt, mert egyes játékok, mint a könyvek, ott kell hogy legyenek eredetiben a polcomon. A Black&White eset óta mindig készítek biztonsági másolatot és azt használom. Hallottam már olyant, hogy a boltos vitatta, és nem cserélt, csaak kermizés után (vagy a forgalmazónak küldték vissza? - már nem emléxem) de a delikvens több mint 1 hónapot várt a lemezére.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

3P
Nekem is magyar nyelvû van. Patch-bõl és crack-bõl nincs és nem is kell magyar nyelvû, azaz patch és crack után is magyar nyelvû marad.
A crack (legalább is az enyém) NOCD jellegû, azaz utánna se az eredeti, se mountolt image nem kell neki (azt hiszem, hogy 1 exe és 2 dll file-t kell kicserélned, de ez csak ködös emlék kép).

ps. A grebbelést is csak azért csináltam meg, hogy a jövõben még installhoz se kelljen az eredeti, ha az esetleg az örök vadász mezõkre távozna.

Takanohana
Kösz mindenkinek a segítséget. Ilyen témában nem vagyok otthon. Az 1.12 crack jó a magyar játékhoz? 1.12 patch rajta van. Vagy a magyarításnak nincs jelentõsége? Minden patch után új crack kell? Az eredetirõl feltelepített játékot egyszerûen meg kell crackelni, vagy egy image-t kell mountolni hozzá? Tudom, béna vagyok, de én még számítógép nélkül nõttem fel.

Egyébként még soha egyetlen lemez sem repedt meg, vagy ment tönkre a meghajtóban.

Eredetileg erre való a nocd/nodvd crack, ezért nem zárják be ezeket a site-okat ahol ezek fellelhetõk. Tehát ha van tökéletesen mûködõ crack arra a verzióra amit használsz, akkor használd azt.

A repedés. Más lemezed nem repedt még meg? Nem kell kidobni a régi meghajtókat, bõven elég egy kisebb olvasási sebességû meghajtó.
Mivel kisebb a forgási sebesség, kisebb az esélye hogy tönkremenjen.
Ha nincs kedved lassú meghajtót használni, akkor lehet a meglévõt lassítani, pl a neronak is van egy utilja "nero drive speed" ami alapból felmegy, ha mûködik rendesen a meghajtóddal, használd. Ha okosabb gyártótól származó meghajtód van, akkor lehetséges hogy maga a gyártó készített olyan programot, ami többek között tudja a max sebességet állítani, ennek a gyártónál kell utána nézni.
*így vagyok én is
Pontosan én vagyon én is a védelmekkel.
Most éppen az eredeti Anachronox CD-imrõl készítek biztonsági másolatot az UltraISO nevû programmal...
3P
Igen. Én is olvastam, hogy sokan így jártak. Én a következõt tettem az eredeti példánnyommal. Alcol 120%-kal készítettem egy image-t, s arról telepítettem, majd feltettem az 1.12-es patch-et, s ahhoz egy crack-et.

Õszintén megmodnom, hogy bosszant ez az eljárás, mármint amit pl a Gothic 3 védelmével is csináltak. Sajnos a mai védelmek leginkább a becsületes felhasználókat bosszantják. Amikor megvettem a játékot már létezett hozzá jól mûködõ crack, trehát akinek illegálisan kellett, az úgy is megszerezhette. Én és ahogy itt olvasom sokan mások is ennek dacára megvették, talán nem a védelem a legjobb eszköz arra, hogy többen megvegyék a progit eredetiben, hanem a tartalom, s pl. jelen esetben az is pozitívum volt (legalább is számomra), hogy magyar felirattal jelent meg itthon.

Sok esetben már kifejezetten bosszant, söt már-már elriaszt 1-1 eredti DVD megvásárlásától az, ha ilyen a védelme. Az még rendben van, hogy induláskor ellenõriz egyet (de minek, hisz a warezt ez sem zárja ki), de hogy mûködés közben folyamatosan fel-fel pörögjön, annak sajnos ez az eredménye, hogy tömegesen mennek a korongok tönkre. Jó hogy a Seven-M ilyen pozitívan áll hozzá (jelzem nem lenne kötelessége), de ne ez legyen a trendi, hogy 2-3 havonta visszük cseréltetni a korongot mechanikai sérülés végett, hol ott rendeltetés szerûen használjuk.
Én pont emiatt már be sem teszem az eredetit a gépbe, s így vagyok kénytelen játszani vele, s ehhez warez ezközt használok (crack-elt EXE-t).
Egyébként régen sem szerettem berakni az eredeti lemezt (amióta a gyári Heroes 3-am egyszerûen atomjaira robbant a CD meghajtómban), s mindig tudtam róla mûködõ biztonsági másolatot készítani. Ma az "ötletes" védelmek ezt nem engedik meg, csak crakc-elt Exe, vagy másjátékok esetén pl. kábel lehúzás vezet módszerre.

tibor16
Nekem a Black&White tett hasonlót, blokk sehol, ezért újra meg kellett vennem

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Randal
Neroval, CloneDVD-vel vagy Alcohol120%-szal lemented imagebe. Vagy letöltesz egy mûködõ imaget, aztán crackeled. Sajnos csak így tudod megoldani. Szerintem.

Takanohana
Na, elrepedt a DVD-m. Középrõl kifelé három repedés indult el rajta, kis híján elérve az adathordozó részt is. Olvastam a SevenM honlapján, hogy más is járt már így, szóval nem egyedi a problémám. Blokk megvan, elcsattogtam a boltba, ki is cserélték szó nélkül.

Kérdésem lenne, (mivel most már kímélném az eredetit), hogy van-e valami jó kis progi, amivel egy-az-egyben biztonsági másolatot írhatnék az eredetirõl? Magyarul, a másolatot használnám eredetiként. Minden megoldás érdekel. (Nero pl kiírja, de a game nem fogadja el eredeti DVD-ként).

3P
Bakaresh-tõl dél-nyugatra levõ 3 szigeten emlékeim szerint vannak lopakodók, de azt nem tudom, hogy lesz-e 10 belõlük. Azért ha még nem jártál ott, akkor ússz át a szigetekre!

Nandusz
Ott is likvidálva mind...sõt a déli tenger part mentén végig az összes.

Nandusz
köszi, de az is megvolt :/

grebber
Amúgy annak van valami jeletõsége ha mind a 12 lovag visszakapja feltöltve az aranyserelgés vagy csak + tapasztalati pont az ennyi?
Remélem a gigapatchbe már benne lesz a 12. csóka!

Next PC upgrade: 2022

rotator
Miért kell mindig mindent, ami mozog, kinyírni? Jó, tudom, plusz xp... ettõl függetlenül én pl. a farkasokat vagy vaddisznót csak akkor abálom, ha muszáj. Na mondjuk az ilyen raptorgyíkokat nem sajnálom én se. :>

a_n_d_r_e_w
Hasonló cipõben jártam én is, aztán azt hiszem Sildentõl délre a parton, iilletve a folyó mentén találtam még párat, így jött össze.

One Vision. One Purpose.

tibor16
ha esetleg még nem volt meg - Bakaresh-t ha elhagyod északra a tengerpartra menj, az öböl felé, amely túloldalán Myrtana van. Vége lesz a sivatagnak, mielõtt elérnéd a tengert, ha ott az erdõben jobbra kanyarodsz, van valami út féle - na ott is és az úton iszonyat mennyiségû van - nem túlzás, van vagy 50 és 100 között. Sajnos véletlen csináltam meg, nem volt nyúzásos tudásom, úgyhogy mind kárba veszett.

Nandusz
Még annyi, hogy azóta megtanuéltam a hüllõ nyúzást, de félõ, hogy mind hiába

Nandusz
Lopakodó bõr kellene vagy 10 db. Gondoltam, hogy ezen végig játszásom alkalmával kihagyom a hüllök megnyúzása képességet, mert az elõzõ játékomból nem emlékeztem ennek különösebb hasznára.
Nos jó nagyot tévedtem, mert a sivatagi kereskedõ településen, Lagoban ahhoz, hogy megtudjam, hogy kit zárt el a helyi góré a börtönébe (tudom, hogy asszem Vatrast a vízmágust, mert a sitt melletti hegyre felmászva beugrottam a nyitott fedelû helyiségbe, ahol tartózkodik, de annak ellenére, hogy kiírjaa nevét, nem tudok szóba állni veele, mert a hõsöm, amikor rákattintok Vatrasra, akkor ennyit mond: No...
Ismerjük ezt a reakcióját, sebaj.)
Nem is ezzel van a gond, hanem a térképen létezõ összes lopakodót kiírtottam már...bár szerintem kell még lennie valahol min. 10 darabnak, ami óriási tovább lépést jelentene a játék szempontjából.
Esetleg valamelyik kereskedõnél lehet ilyen bõrt találni?
A Lago melletti öböl partján élõket is kipuisztítottam. Tettem ezt azelõtt, hogy tudomásomra jutott volna az, hogy ennek a faroknak lopakodó bõrre van szüksége, hogy elárulja a titkot, hogy ugyan ki is van a börtönben.
Hmmm....érdekes bug ez is,. mert ha egyszer bejutottam Vatrashoz, akkor amikor szembesülök vele....ugyan miért nem isemrem fel...miért kell ehhez 10 hüllõ bõr, hogy "eszembe jusson", hogy jéééé ez a vízmágus bácsi, aki a Gothic2-ben is haverom volt. Szerintem az alkimistáknál beiktathatnák a következõ peccsel a cavingtont, mint alkalmazható emlékezet fejlesztõt.
Na mindegy....a lényeg...kéne 10 lopcsi bõrci valahonnan

nekem is voölt hasonló gondoom faringnál, de egy visszatötés segített. igaz akkor már a küldik vége flé jártam a városban. szóval érdekes.
ebbõl az köv etkezik, h szabadítsd fel faringot ha más nem megy
nekem is voölt hasonló gondoom faringnál, de egy visszatötés segített. igaz akkor már a küldik vége flé jártam a városban. szóval érdekes.
ebbõl az köv etkezik, h szabadítsd fel faringot ha más nem megy
Démonkardot én csak a saját megidézet démontol tudtam zsákmányolni.

tibor16
akkor mondhatjuk, hogy kihívtad magad ellen Faringot - vagy - Támad a virtuális Faring - 😊)
Olvastam egy másik játéknál, hogy a miatt kellett újra csinálni a készítõknek, mert a térképen lévõ AI-val rendelkezõ lények, egy idõ után összegyûltek a térkép egy sarkában és nem tudták megfejteni, miértjét - itt is valami ilyesmi lehet, hogy az AI valamilyen csavarja egyszer csak besokal - még yoó, hogy nem otthon a konyhában jelennek meg... 😄

Figyelj, ha béna vagy, mindenképpen vedd meg eredetiben, magyarul.