Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Elvileg így van, nem is írt senki se komolyan ilyet. Ha a G3 állapotát komolyan vennénk, különbne sem nevetni, hanem sírni kéne...

Jó a játék, de jó pár agyonszidott, híresen bugos játékkal nem volt problémám, itt azonban a hangulat rovására ment rendesen - legalábbis számomra biztos. Türelmesen - és félek feleslegesen - várok tovább.
Azért a korrektség kedvéért jegyezzük meg hogy úgy általában egy program verziószáma, avagy patch verziószáma az égvilágon semmilyen informcióval nem bír az adott program fejlettségére vonatkozóan. Értsd, lehet hogy valami ver0.4a-val fejlettebb mint más program ver11.55-el 😊
A G1-nek felejthetetlen hangulata van, és hogy milyen a G3 1.08-al? Szinte játszhatatlan...😊
A G1.08j/1.08k-ként is klasszikus, és a G3 1.08-al? 😊
Ha jól emléxem a G2 angolv erzioja megjelenesekor 1.32 volt ez meg még csak 1.12.... majd néézük meg ezt is 1.32-nél , addigra majd lehet ezt is klasszikusként emlegetjük<#vigyor2>

a_n_d_r_e_w
érdekes egyébként, a híres német precizitással mostanában elég sok probléma van (német szoftverek eléggé trágyák tudnak lenni, ha akarnak, de ott van pl a kombínó ügy is, stb 😄)
egyébként ahogy régen mondták, újra akarják írni az ütközésdetektálást többek közt, az meg belefér a megapeccsbe, és elég sok dolgon javítana

One Vision. One Purpose.

rotator
A Gothic 2 is kb. másfél év patchelgetés után lett bugmentes.

wantonly
Hol tudom megtanulni a "Nehézfegyverek III-at"? <#help>
a játék jó lenne, de hihetetlen ezek a németek hoigy eltudják a jót cseszni.
Ennyit a német precizitásról. A spellforce-al ugyanez a helyzet az is patch nélkül játszhatatlan.
A gothic2 motorja valóban jó lett volna, nem kelett volna ilyen irreálisan magas és optimizálatlan graf. motort beletenni.
A gothic2-vel nekem semmi bajom nem volt, az teljesen bugmentes volt, ha volt is a 3-hoz képest kevés.
Ujabb bug lemegyek az arénába harcolni, ugrok egyet és kiirja, hogy elhagytam az arénát. pff.

Tégy amit akarsz és az lészen a törvény egésze.&#8221; &#8222;A szerelem a törvény, szerelem, akarat alatt.&#8221; &#8222;Nincs törvény az Akarat törvénye felett.&#8221;

már elegem lett a céltalan futkosásbol, meg teleportkõ keresésbõl.
Megtaláltam a teleportkõ lelõhelyek listáját, igy meg lehet uszni a sok unott futkorászást városról városra. ebbe a játékba nincs gyorsaság ital? mert a fél játékidõt az veszi el, hogy futkorászok ide-oda.

A teleport lista:

Myrtana:
Ardea - On the bench at the starting point.
Reddock - Southern caves of Reddock, kill the goblins.
Cape Dun - Inside the warehouse, steal it when the orc is outside.
Montera - In the abandoned house next to the mercenary boss house.
Gotha - Chest in the orc boss hut. 2nd inside Gotha, at the smithy.
Faring - Inside the first cavern, at the end of the right tunnel.
Vengard Temple - From the caves inside Gotha.
Vengard Throne room - From the High fire mage above the throne room.
Okara - On a stone just left from the entrance, facing towards Okara. Or put in another words: Exit Okara, then turn right 90° It is just in front of your nose!
Silden - North of town, on a stone near a stone circle. 2nd is on Grompel.
Geldern - On a stone outside the southern exit, next to a chest. 2nd on Mirzo.
Trelis - Inside a chest behind the Beliar shrine outside the SW entrance.
Nemora - Right side of the entrance, halfway up the clope inside a chest. Or put in another words: Exit nemora (east exit), turn left 90°, make 5 steps, turn left for another 90°, make about 5-10 steps and there is a chest just in front of u. Also on Treslott the fire mage, who is in the bottom cave.

Varant:
Braga - The merchant at the north entrance. U have to beat him to get it, but this is a part of a quest anyway.
Ben Erai - On a barrel just below the slope to the mines. Another one is in the top-most mine tunnel
Lago - In the weed dump, nearby Rasul.
Ben Sala - Around the smithy.
Bakaresh City - Near Silvio at the W entrance.
Bakaresh Temple - Inside the temple, in the center of "living quarters", the stairs lead down to the vault. The stone is in the second room.
Mora Sul - On a Bench just next to Bandaro
Ishtar -one by main entrance on a table that teleports in front of the main guard
-one in the very back of Zubens chamber by his bed. It teleports to his palace. It is guarded by a single hashishin and there is no way to get it without setting him off.

Nordmar:
Wolf Clan - Inside Ronar the hunters house, you are allowed to pick it up.
Hammer Clan - At Ingvar the master smiths smithy, Steal it from his bench.
Fire monastery - Bottom level in library, a locked chest right side of the stairs.
Fire clan - In the first secluded house. 2nd In the Chieftains house.
Xardas - On the first floor, u cant miss it.

Tégy amit akarsz és az lészen a törvény egésze.&#8221; &#8222;A szerelem a törvény, szerelem, akarat alatt.&#8221; &#8222;Nincs törvény az Akarat törvénye felett.&#8221;

vétek elkezdeni? még 4-6 hét a megapatchig. már ha egyáltalán tudják tartani az elõirást, amit kétlek. én sztem a megapatch néhány dolgot javit majd, de ne számitson senki hatalmas változásokra, az biztos, hogy ezen a szaggatás dolgon ugyse fognak tudni sokat változtatni. a szarvashibák kijavitásáhioz ujra kéne irni a programot.
Egyáltalán mennyiben változott 1.12 patch az eredetihez képest?

sWbFII
lengyel verziót,hogyan magyarítom? / angolra alakitom át?

"Not Weaken.... Weeeaken"

sWbFII
igen csak nagy problémákat okoznak nálam is a sziklában akadt lények....

"Not Weaken.... Weeeaken"

wantonly
Már megoldottam..

Fent volt a szikla tetején a farkas meg egy bandita, ott bugzottak. Ijjal le tudtam szedni nagy nehezen.
wantonly
Hali! Épp a "Találd meg a kóborló farkasokat,és öld meg õket!" küldetést csinálom Montera közelében, megöltem az összes farkast a barlangban, de nem történik semmi, nem fogadja el a küldetést. Kint a bejáratnál nyöszörgést hallok, egy bandita azthiszem, körbejártam mindent sehol semmi, mintha bent lenne a falban. O.o

Nem tudom mit csináljak. 😮
A G1 és a G2 között is lehetett volna 😊
a_n_d_r_e_w
jó, de lehetett volna optimalizálni is közben 😊

One Vision. One Purpose.

Háát, amilyen optinmalizált volt az elõzõ motor is, lehet nagyobb lenne a gépigénye, ha abból csináltak volna elfogadható grafikát. (Lásd CoD 2 esete a Quake 3 engine-nel.)

Nekem elég lett volt a Gothic 2-es grafika is, de a technikai fejlõdés/fejlesztés természetes és szükséges ebben az iparágban. Talán a Gothic 4-re (vagy a következõ játékra) elbírnak a motorral - na meg lesz alá vas.
a_n_d_r_e_w
az a baj, hogy nagyon lépést akartak tartani a világgal (sok vérpisti úgyis a grafikára ugrik) ezért a nulláról kezdték. Pedig szvsz a 2. rész motorját lehetett volna addig tupírozni, hogy jól nézzen ki (EA meg a 7 éves SAGE motor esete)

One Vision. One Purpose.

Nekem is nagy kedvencem mindegyik de azért mondjuk harmadszorra már bugmentesen is sikerülhetett volna. 😊 Persze azért így se volt rossz és a megapatch után még jobb lesz.

Why so serious?

Bugmentesen kiadni? Akkor még az elsõ rész se jelent volna meg 😊

Csak viccelek, nekem minden hiányosságával együtt nagy kedvencem az elsõ két rész, remélem egyszer lesz ehhez is annyi patch, hogy legyen kedvem folytatni. Ha megfelelõ állapotba kerülne, végre meg is merném venni, lassan már úgyis olcsóbb lesz, mint a Gothic 2 Gold.
Eleve nem kellett volna bugosan kiadni. Én nyáron szeretném ujra végigvinni, remélem addigra lesz megapatch.

Why so serious?

Szereintem a dolog nem úgy mûködik, hogy írok egy szar bugos programot, aztán secperc alatt kijavítom a bugjait, ráadásul még a teljesítményén/sebességén is sokat javítok. A valóságban egy bug kijavítása nagyobb szakértelmet és idõt igényel mint a hibázó rész megírása, hiszen egyrészt tudni kell hogy mûködik, mi mûködik, és ki kell találni mi a hiba... 😊 Szerintem ezek az rpg-t fejlesztõ cégek igazán használhatnának egy közösen fejlesztett motort, hogy azzal már ne kelljen külön-külön kínlódniuk.
Hú de optimista valaki 😊
Takanohana
Bár már látnám!

rotator
Vétek már most elkezdeni a játékot komolyabban, hisz láthatáron van a megapatch!

nekem az a bug be szokott jönni, hogy egyszerûen elfutok az õr(ök) elöl jó messzire, aztan visszamegyek. van amikor utánna rám se bagoznak. ha meg igen, akkor elfutsz. volt vmelyik városba már majdnem kifosztottam mindent. majdnem mindenki üldöz, de én meg simán elfutok elõlük. elég nagy vicc 😄

na elkezdtem nyomni a gothic 3-at hát ez a game még igy is bugos, 1.12 patchel. én nem hiszem, hogy ezeket a szarvashivákat patchel ki lehetne javitani.
Mire kijön a patch végigviszem a gamet. meg lehet még 1-2 hónapot csusznak a ptchel.
Elég vicces hogy 4 hónapja nem adtak ki semmilyen uj patchet, legalább vmi javitás lehetett volna.
Jó hogy irod, hogy lehet sírt ásni, én nem tudtam 😄
Igen kéne bele 1,5 ram akkor fut, jól ez bizonyos.
Egyébként áljatok fejvadásznak, mert tele van sivataggal a környék és szaggatás nélkül fut ez a rész 😄
A legnagyobb szarvashiba sztem a gameba az ellenfél. harcolok velük és a társuk néz mint a hülye. ez forditva is igaz, a szövetséges npc vigan nézi, ahogy legyilkol a szörny.
A másik nagy szarvashiba, a nehézség. hát az vmi oriási hogy sikerült.
A nehézségi szint abbol áll, hogy kegyetlen nagyot sebeznek a szörnyek.
Visszateleportáltam ardeába a játék elejére 15 szinten kimentem legyakni az ottani maradék ellent, erre 2 dögevõ megölt. 300 hp-val hiper szuper páncélba. kicsit kiegyensulyozatlan 😄😄
A kedvencem pedig az, amikor tábor közepén elkezdem kifosztani a ládákat, és a 2 méterre levõ õr, rám se bagozik. és még sorolhatnám. jo játék lenne de ilyen kis faszságokkal elbaszták.

magus
milyen kurvára idegesítõ, Okaraban kinyitottam benn egy ládát, közben ott dumáltam mindkneivel, jövök ki, egyszercsak rámugranak, hogy loptam, és kezdhetem elölrõl...

wantonly
eldobás
wantonly
Csak most került kezeim közé a játék, elõszõr 1G ram, low, akadás. Most belepakoltam még egy 512-est és médiumon jól fut. Örülök, azthittem nem fog menni. <#vigyor2>
Takanohana
Ennyi rögöt szedsz ki a telérbõl, ennyivel lesz több az inventoryban. A mínusz jel ne zavarjon. Tanulás nélkül is tudsz bányászni, de akkor csak fele mennyiséget szed ki, ja és egy telérbõl csak egyszer lehet fejteni.

Okés, köszönöm az infókat! még egy dolog, megtanultam a bányászást, de odamegyek egy telérhez, csákányoz, és kiírja, hogy -10 vagy -8 vagy -4. 😞 ez mitõl van?

AsRock Z68 Extreme3 Gen3, Intel i5 2500k, Corsair Vengeance 2x4GB DDR3, PNY GTX570 XLR8 Enthusiast Edition, Dell U2311H, Kingston 120Gb SSD + 4Tb WD HDD

Takanohana
Hi!

Azok az orkok, akik eleve pirosak és neked esnek szó nélkül, azok minden következmény nélkül leölhetõek. A banditákkal azonos a szerepük, akiket, ugye, szintén következmény nélkül lehet lezúzni.

Nem minden sírt lehet kiásni valóban, de azért van néhány. Nem kell az ásóra kattintani, a módszer ugyanaz, mint a bányászásnál. Ott sem kell a csákányra kattintani, elõveszi azt magától is a kari, ha a célra (telér, sír) kattintasz.

Úgy tudom a Nordmari orkok leölése nem gond a déli Orkoknál.

oroko=orkok 😊

AsRock Z68 Extreme3 Gen3, Intel i5 2500k, Corsair Vengeance 2x4GB DDR3, PNY GTX570 XLR8 Enthusiast Edition, Dell U2311H, Kingston 120Gb SSD + 4Tb WD HDD

Hali!
no sikerült megoldanom a mentés problémámat, most viszont egy kérédsem lenne.
még nem választottam oldalt, hogy az oroko mellé állok-e vagy a lázadókhoz, nem csináltam meg egy ilyen küldetést sem, ami kicsit is egyik irányba döntené a mérleget, viszont: amint átmegyek Normandiába (Okara és Silden közötti hegyszoroson) két áll ott egy jéggólem meg néhány goblin. lezúzom õket és elmegyek balra, ott van egy ork tábor, és az orok egybõl rámtámadnak. ez normális így? nem baj, ha õket is szétverem?
a másik pedig az, hogy olvastam egyik oldalon, hogy lehet sírt ásni. Ti tudtok? mert én hiába kattintok az ásóra, nem csinál semmit sem. 😞 (igen tudom hogy nem lehet minden sírt kiásni, hanem csak azokat, amik meg vannak jelölve...)
segítségeteket elõre is köszönöm!
üdv.: Fugi

Amúgy a Gothicoknak mindig hírhedten szar volt a memóriakezelése, ezt képzeld el egy gyerekcipõben járó oprendszeren(vista) ...... no comment

rotator
Talán majd a megapatch... (legkevesebb bõ 1 hónap múlva)

jah igen és persze hardon

Ez a 1.12 patch is egy 0. az elején amikor az orkokat, csapom a fõork, nézi ahogy szétcsapom a haverjait, melette 1 méterre, anélkül, hogy az is engem csapkodna, csak áll. vicc. van erre vmi segitség? mert ugy tudom az 1.12-nél nincs ujabb. remelem a tobbi ellen nem ilyen ostoba mint ezek.

nah szuper. visszaraktam az xp 32 bitet, mert ez a 64bites xp elég gánya. és lássanak csodát, xp alatt nem szaggat annyit. kb ugy 2x olyan gyors mint vista alatt. ugy látszik a vistat nem birja.
Akinek esetleg voltak hasonlo szaggatasi gondjai és vistája van, érdemes visszarakni az xp-t mert ott 2x gyorsabb, legalabbis nekem az volt.
Pedig avistan minden driverbõl a legfrisebb volt fenn, nem tudom miért csinált ekkora szaggatást vistán. pedig az is 32 bites volt.

hat biztos, hogy a ram tesz be neki elsõdlegesen. Most csereltem ki a gépemet teljesen, ugyhogy a gothic miatt nem akarok megint csomo pénzt rákölteni
Nekem annyira ratyi volt a giga rammal, hogy 800x600-on alacsony felbontáson is szaggatott. de lehet a vista tett be neki, majd ha kiprobálom xp-n kiderül.

Az 1G ram miatt szaggat, meg a 64bites XP miatt is fog, merthogy az se egy túloptimalizált XP. De már 1,5G RAM is hatalmas különbség lesz, legalábbis nálam az volt:
XP32bit, 2800+AMD, 7600GS_AGP, 1,5GRAM és 1024ben mediumon 30 fps az átlag, jó, városban talán 10 is néha, de inkább csak amikor bemegyek a kapun. 1G rammal ennek a fele volt minden.
Viszont a guru3d.com GF8800hoz adott drivereit használom; azóta egyszer se lépett ki v indult újra.

na leszedtem az xp 64-bitet, most megprobálom azzal, mert nagyon gyanus, hogy a konfigommal ennyire szaggat vistán.

Ha egyforma az op rendszer azaz a régi is XP meg az uj is akkor nyisd meg a régi vinyodon lévõ documentum and settingsben a neved alatt az Asztal nevû mappát abbn dupla klikk az ikonra. Elötte helyezd a komplett gotic 3 mappát a régi vinyón lévõ documentumbol az uj vinyón lévõ op rendszer megfelelõ documntum and settingsbe.Magyarul átjárhatsz a particiok közt ha egyforma az op rendszer.
Kérdés: ki milyen számu NVidia meghajtot használ Vistán amivel a Gothic 3 rendesen megy, mert a 100.65 nem jó az eredetivel meg ahogy ráteszem az árnyékolást memoria hibával ledob?
Mike at home
akkor ott ússz át a túlpartra, és nézz az erdõre
szaggat? mint az állat 😊

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Hali!
lenne egy olyan gondom/kérésem, hogy volt egy win reinstallom, de elmentettem a a játék mentéseit, viszont most nem ismeri fel! szerencsémre egy másik vinyóra raktam fel a rendszert, így a teljes játék mentésekkel együtt megvan a másik vinyómon. A kérdésem az lenne, hogy megoldható valamilyen módon, hogy ezen az új rendszeren is onnan folytassam a játékot, ahol abbahagytam, vagy mindent elõlrõl kellene kezdenem? remélem, hogy megoldható az elsõ verzió...

a gépigényhez pedig annyit fûznék hozzá, hogy nálam egy S478-as tokozású penti4 3.00Ghz, 2x512Mb ddr 400Mhz ram dual channel, Gigabyte 6600GT 128Mb agp videókari, és a játék az elején is (ahol a harc van, és megjelenít vagy egy tucat embert és orkot) 40-50Fps-t produkál 1280x1024es képernyõfelbontás és medium beállítások mellett!! viszont a régi vinyómon nem hozta ezt az eredményt, ott 20-25 Fps-t produkált ugyanolyan helyzetben! Szóval egy friss rendszer sokat dob a játszhatóságán!
Üdv.: Fugitive

nekem 3800-as procim van 1gigás rammal, 7300GS videokarival alacsony felbontáson is szaggatott, szoval letöröltem. azért egy ilyen géppel máqr illene mennie. nem a nyugatnémet csucsgépek árához kell egy progyit csinálni az oblivion érdekes közepes konfiggal szaggatás nélkül megy, ez meg legalacsonyab beálitásokkal is szaggat. vmi nagyon elbasztak. remélem a giga patch-el változik vmi.

nemtom nekem simán futott vistan. eleinte lefagyizott, de utanna ment. persze jó szaggatosan. ugyhogy unintalaltam.