Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

have a bug with GORN!

--------------------------------------------------------------------------------

You know that he is at Gotha beeing held by Orcs. Well, When I killed all undead and the monster (I don't remember how he is called) in gotha gorn was still kept by the orcs (kos I didn't know that he was there) BUT NOW I freed Gotha and have made the cuest with rebuilding Gotha and I found Gorn there were he is kept BUT no more Orcs!!!! And I kant make him leave at all. PLS help! (or tell me if he is going to be needed in the storyline and if he leaves at a moment.OR SOMETHING Thanks!

a bugtopicból szedtem.

Tégy amit akarsz és az lészen a törvény egésze.” „A szerelem a törvény, szerelem, akarat alatt.” „Nincs törvény az Akarat törvénye felett.”

ejnye nem birod megvárni a patchöt látom. én ujrakezdem vszinû a patchela game. talán még a dögevõ is kihivást jelent majd a megapatch után 😄

Tégy amit akarsz és az lészen a törvény egésze.” „A szerelem a törvény, szerelem, akarat alatt.” „Nincs törvény az Akarat törvénye felett.”

magus
megtaláltam Gornt egy kis viskóban, de nem mer kijönni mert szerinte mindenhol orkok vannak, de én egy darabot sem látok

jah meg megcsináltam minden küldetést amit meg lehet mert nem bugos és nem tudok bejutni Monteraban a belso udvarba, ilyenkor mit?

Az ork miért lenne állat? Saját kultúrájuk van a Gothic-ban...

Biológialag mpersze az embert is az állatok közé sorolják, de ez már más kérdés.
ha állatbarát vagy, akkor az orkokat se öld meg mert azok is állatok 😄

én meg élvezem, amikor a menekülõ szarvast vagy nyuszikát, egy tüzgolyóval odapörökölök. tudjátok csak egy maradhat...

jó hát ez igaz, hogy nemkell mindenkit megölni, de amikor a barlang nyuszi mögött van, akkor le kell szedni, mertlehet hogy 10-ik szintû szörny nyuszinak álcázva 😄 szent kézigránátom meg nincs, hgyhaástalanitsam 😄

a_n_d_r_e_w
az élet nem állatbarát, pláne a középkorban (állatvédö vagyok egyébként, nem is öltem le egy szarvast sem a játékban)
De az XP az jár mindenféleképpen
aki meg leöl mindent ami mozog, az szimplán idióta 😄 (így is a végére volt 20 el nem költött tanuló pontom, pedig tényleg nem szuttyogtam néhány XP-s lényekkel)

One Vision. One Purpose.

lwb
én is. így sem rossz a játék, de ezt én is hiányoltam.

jó hír viszont, hogy ezt a fejlesztõk is tudják és megígérték, hogy már a kiegészítõben is megindulnak ebbe az irányba, de a gothic 4 is inkább a 2-re fog hasonlítani, mint a 3-ra.

wantonly
Én meg arra próbáltam utalni, hogy lehetne állatbarátabb a játék. 😊
Az a szerencsétlen szarvas vagy nyúl nem árt senkinek, de a játék arra buzdít, hogy mindent ölj meg ami mozog, mert jár érte xp. Megenni meg sokmindent meglehet, ez sem indokolja. De lehet csak engem zavar. 😛
Én mágus szeretek lenni, élvezve az Innos szolgájának kijáró tiszteletet (más köszönési formák, plusz pörkölt Thekla-tól, paladinok hajójára már elsõ fejezetben fel lehet menni stb), díjaztam volna, ha a méretek és az epikusság (na meg a grafika) helyett ezt a fajta kidolgozottságot és a hangulatot növelik.
Neverwinter Nights-ban is voltak gyerekek, igaz sérthetetlenek.
Végülis nincs is jobb egy 73-as szintû varázsló-harcos-tolvaj-vadásznál, igazán eredeti a karakterfejlesztés...
a_n_d_r_e_w
ehh, én megpróbáltam valós életbeli példát hozni (orkokat kivéve), hogy miért jár xp szarvas meg nyúlölésésrt 😄
ezexerint nem voltam egyértelmü 😄

One Vision. One Purpose.

na megszereztem a gothic 3soundtrackjét. legalább a zenérõl el lehet mondani, hogy tökéletesre sikeredett. kevés az olyan game amihez ilyen profi zenekart kérnek fel

szarvasölésre a célkövetõs tûzgolyót ajánlom. volt olyan kilöttem a szarvasra, már nem is láttam egyszercsak iirja hogy +50xp 😄

igen ezek valodi hibák. a céhezés sztem nagyon jo volt 2-be, ésaz is hogy bizonyos dolgok máshogy történtek. pld 2-ben zsoldosként futkorászhattam hogy vhogy letakaristam az örséget a hajorol, varázslo-ként meg futkárosztam, hogyihez kell menni, erre elnéztem a hajohoz és kutya se örizte. szoval sokkal fordulatosabb volt a 2

hát én nem ajánlom a vistát a gamehoz. ha visszaolvasol nekem is ez volt a problemám, hogy 800x600 ba low felbontáson is szaggatott. aztán rájöttem, hogy a vista keveria kakit, xp-n meg 1024x758 mediuon viszonylag jol futott. aztán lehet csak nálam csinálta. ha gyanusan csunyan szaggat akkor inkább ted fel az xp-t.

a_n_d_r_e_w
Ha teszemazt kimégy az erdöbe leölni egy szarvast, elsöre tuti nehezen fog menni. 10-edjére könnyeben, ergo szerzel tapasztalatot (mégha vajhmi keveset is ér, ha orkot akarsz ölni, de azért valamennyit igen 😊)

One Vision. One Purpose.

wantonly
Jó csak megemlítettem, nem akartam nagy vitát kavarni. :-D

Egyébként nekem az nem tetszik, hogy olyan élõlények legyilkolásáért is ad lp-t a játék, amire egyébként nem illene.. Szarvasok, nyulak, stb. Mondjuk én nem bántom õket, de zavaró. Én levonnék érte. 😛
a_n_d_r_e_w
Fableben az egyetlen város, ahol gyerekek voltak, tiltotta a fegyver és a mágiahasználatot, de ez már egyszer ki is volt itt tárgyalva. Ök sem kockáztattak.
(és igenis RPG, attól függetlenül, hogy nem épp a legjobb a fejlödési rendszere)

One Vision. One Purpose.

Evogordon
Már feltettem és krekkeltem is. Vistán játszok vele az nem lehet baj?

lwb
Ennél jobb megoldás volt a régi guild rendszer, ahol egy céhen belül kaptuk az újabb vérteket. Ráadásul a g1-g2-ben a világ reagált is az aktuális guildünkre. Pl. másképp köszöntek vagy egyes küldetéseket egyszerûbben lehetett végigvinni (pl. g2-ben varázslóval simán leparancsoltam a hajóról a paladinokat).

lwb
Nekem bántja a szemem a paladinvértes varázsló pl. Az erõhöz/skillhez kötés meg azért nem jó, mert mindenki lehet minden. Amikor harmadszorra vittem végig kb. 50. szinten voltam és már jó ideje csak az erõt meg a healthet növeltem "feleslegesen". Ha ezeket a pontokat mind ancient knowledgera teszem (ami amúgy is elég magas volt a kõtábláknak és a könyveknek köszönhetõen) meg manára, akkor én is legyárthattam volna egy "mindenes" harcostolvajvarázslót.

Molnibalage
És az miért baj, hogy mindenki felvehet mindent? Max. skillhez vagy erõshöz kéne kötni. Ennyi.

A guildek tényleg hináyoznak.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Azt akartam írni, hogy egyfajta leképezés. Mivel VALÓS méretû világot, VALÓS mennyiségû szereplõvel nem lehet jelenleg megcsinálni, ezért úgy kell elképzelni, hogy a "hõsök", vezérek és fontos személyek 1:1-ben benne vannak a történetben, de a civiliek és mezei katonák és közemberek közel sem teljes számban vannak, csak valamilyen mennyiséggel le vannak szimulálva.

A városok is így mûködnek, az ARÁNYOKAT reprezentálják. Van a fõváros, pár nagyobb erõd és város, kis helyõrségek itt-ott, kis- és nagy faluk.
Hogyen lehet sok-sok embert hiányolni egy kb. 6x6 mérföldes térképrõl, ezen nem férnek el olyan sokan. A fõváros mérete megfelelõ, SOKKAL nagyobb, mint Khorinis, ha nem rombolták volna le, csak abban flangálna vagy 500-600 ember.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

lwb
A gyerekek és nõk hiányánál és a városok méreteinél sokkal fontosabb hiányosságoknak tartom ezeket:
- rossz loot rendszer (random, ládanyitogatástól függõ, nincs nagyon fix loot)
- mindenki viselhet minden páncélt
- guildek hiánya
- mindenki megtanulhat mindent (harcostolvajvarászló)
- reputation csak nõhet, nem csökkenhet
- gyakorlatilag nincs fõszál (nincs történet)

lwb
A fable-t én nem tartom RPG-nek, de szerintem ebbe ne menjünk bele.

wantonly
Fable? 😊
lwb
Fallout óta nem nagyon tudnék olyan RPG-t mondani, ahol gyerekek is lettek volna. Az oka is egyszerû: gyerekgyilkosság=biztos Adults Only rating. Ettõl pedig fáznak a producerek nagyon, hiszen szûkül a célközönség.

Szerintem a nõuralom egyik eredménye ez, mert kibugázták hogy ne legyen benne nõ; mégpedig azért nem, mert nehogy valaki azzal szórakozzon hogy legyilkolássza a nõket.
jah sehol egy nöstény az egész játékba. meg szexelni se lehet mint a 2be. szegény karakter teljesen belebuzul ebbe a világba. legalább vmelyik rabszolganõt meg lehetne vásárolni. alimat eg yasmint meg lehet venni, de semmit nem tudsz velük csinálni. ilyen töketlen egy karaktert csiltak 😄

1.12 patchet tedd fel, és az ahhoz tartozó cracket.

elõszõr magát a játékot kéne jól megcsinálni, azután a kieg. sztem ezt tudják aroramozók is, mert sztem senki nem fogja megvenni a kieget, ha az alapjátékot nem csinálják már meg normálisra.

magus
Jah az nekem is feltünt, se asszony se gyerek, ez megint úgy néz ki mint amikor a börtönben a buzik orkosat játszanak.

amúgy jobban örültem volna, hogyha megint egy kis részt játszhatunk végig ahol az egész fel van építve, gyerekek, asszonyok, egy-két nagyobb város, és addig húzni, amíg a technika nem engedi meg, hogy a nagy birodalom nagy fõvárosa tényleg igazi fényében pompázzon

a_n_d_r_e_w
a gond az, hogy valamit kegyetlenül elcsesztek a városi részeken, és fogalmam sincs mit, hiszen ott olyan kegyetlenül belassul, pedig nem indokolná semmi. A 2. rész is lassabb volt a városban, de nem ennyivel. Remélem megtalálják a hiba okát, és akkor a kiegbe már pakolhatnának nem nevesített NPC-t dögivel

One Vision. One Purpose.

Evogordon
sziasztok
Leszedtem egy sima másolt verziót, felraktam, pecseltem, krekkeltem..
Nagyon szépen megy a játék de olyan 10 perc múlva kilép az asztalra. Van erre valami megoldás?

grebber
Remélem a magyarítás jó lesz a gigapatch felrakása után is!

Next PC upgrade: 2022

hát igen igazad van a létszámot iltõen. de ha berakosgattak volna minden városba 300-400 embert, akkor kegyetlendiavetités lett volna a játék 1-1 városban, és gyakorlatilag semmi értelme nem lett volna (csak diszlet) a rendszer sem tud lekezelni egy adott helyen ennyi embert. azért is van szinte csak pár lofráló paraszt aki a diszlet, a többi pedig NPC

Létszámról volt szó, ember.
Kopiati
A végén a kiegészítõben a névtelen hõs fiát kell majd irányítani....

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

rotator
Van, de még elõtte lógnak egy peccsel.
A kiegészítõ vélhetõen nem fog beleintegrálódni a játékba, mint anno a NotR, hanem önállóan lehet majd játszogatni vele és közelebb fog állni a régebbi részekhez, mint a harmadikhoz. Legalábbis ezt nyilatkozta az egyik fejlesztõ valamikor réges-régen. 😊

littleNorbi
Kiegészítésrõl van már szó?

Takanohana
Egyébként nekem is kedvencem a Mafia, és nem zavarnak benne a zombik, nem akarok velük beszélni, a város díszletei és kész. De képzeld csak el nélkülük Lost Heavent. Egy kihalt, élettelen város lenne.

Takanohana
Nekem nem kell több NPC, és zombi sem. Sõt, még nagyobb városok sem feltétlenül, hangulatosak ezek is. Mondjuk a fõváros igenis lehetne nagyobb, adjuk már meg neki a rangot. Amúgy elég lenne valami utalás arra, hogy itt nemrég nagyságrendekkel több ember élt. Lerombolt városok, városrészek például, vagy mit tudom én. Egyszerûen zavar, ahogy már írtam, hogy ez itt a komplett birodalom, és összesen 8 egyenként kb 50-60 fõs tanyából áll.

Nandusz
Szerintem is kevés a karakter a játékban, de...az NPC sztem épp elég. (legalábbis a játék ezen a formájában.)
Miért is mondom ezt?...Szerinted az jó buli lenne egy játékban, hogy "zombiként" lófráló karakterek népesítenék be az univerzumot (akár a Mafiában, bár ez rossz példa, hisz az egyik kedvenc játékom)?
A kommunikálni képes karik mennyisége épp elegendõ. Sõt szerintem még így sem használjuk ki a jelenlévõ NPC-k kb. maradék 10-15%-át, ami elég soknak tekinthetõ (játék stílusa válogatja ugye ezt...).

Molinbalagenak meg: szerinted Rhobar királynak volt anyja, apja, felesége, esetleg fia?...ugyanis ezek a momentumok, vagy utalások teszik életképesebbé a játékot (ha lennének). Sajnos a Gothic3 a maga kb. 300-400 fõs populációjával képes kiírtani az orkokat, majd együtt örülni egy szebb jövõnek, ami már -gondolom- utódok nemzésében teljesedik be. De hol vannak az asszonyok? Meg az életünket öröklõ utódaink?...Sajnos sehol...Így sajnálatos módon a Gothic3 nem más, mint egy hack'n slash típusú RPG, némi gondolkodást gátló elemmel átszõve, meg fullos grfikával. Hurrá..örüljönk, szép a táj, meg emberi arca van nevét a büdös életben meg nem mondó hõsünknek. (Egyszer kérdezték meg tõle asszem borús fok elõtt, akkor is ez volt a válasza: õõõõõ--->bravó)
Szumma szummárum, ha egy ilyen nagy horderejû háttér történetet találunk ki, mint egy orszzág felszabadítása, akkor igenis oda létszám kell, máshogy gagyi az egész....
Ezt kétféleképpen lehet orvosolni:
1. Maradunk egy elfogadható kisvilág vándoraként és megsazbadítunk egy elhagyatott szigetet egy ismeretlen tájon, (azaz hogy nem erõltetünk világot megváltó sztorit) vagy:
2. Igenis benépesítjük az adott univerzumot és életszerûvé tesszük ezáltal (emlékszem régen asszem 2001-ben a Summoner c. szerepjátékban több karakter volt, mint itt a G3-ban)
Na mindegy is...a játék igenis jó, csak tudni kell a helyén kezelni a dolgokat annak megítélésekor.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Kopiati
GTA ban hülyék is az npck ember. Itt legalább több script van .....

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

magus
Egyetértek veled, habár még nem láttam az egészet, eddig csak kis falucskákat láttam, ha belegondolok mekkora városok voltak a Gothic II-ben, itt minimum akkorát, sõt sokkal nagyobbat várnék el. Persze amíg szaggat a falucskában is mert nem tudnak programozni addig nem is tudom hogy várhatnám el ezt.

Takanohana
Vegyél vissza és gondolkodj. Nem értem ugyan, hogy mi az az "egy ezfejta lekézeése a világnak", de azért kifejtem -kulturáltan-, hogy mire is gondoltam.

A történet szerint (Gothic 1-2) II Rhobar harcban áll az orkokkal. Hadserege létszáma nem ismert, de abból, hogy nélkülözni tud kb. 70-80 lovagot, (ennyi van kb. Khorinisban és a Bányavölgyben, még a sárkánypusztítás után is), arra következtetek, hogy kb 7-800 fõs serege biztos van a veszteségek ellenére is. Országa tehát kitermelhetett kb. 1500 fõ lovagot, minimum. Ezek családostól, plusz egyéb parasztokat, kézmûveseket, stb. figyelembe véve Rhobar népe legalább 10000 fõ kellett legyen.

Ehhez képest Myrtanán van 8-9 település, és még a legnagyobb, Vengard sem adhatott otthont legfeljebb 50-60 családnak. Akkor számolj, mi nem stimmelt nekem.

Egyébként nem várok én "milliós országokat", de hogy a birodalom fõvárosa semmivel sem nagyobb, mint Khorinis jelentéktelen szigetén egy kikötõváros, az számomra illúzióromboló.

Ha válaszolsz, kérlek próbálj kulturáltabban írni, bunkó én is tudnék lenni, de nem stílusom.

GTA-ban pl sokan vannak, mondjuk az nem RPG... 😊