Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a_n_d_r_e_w
az vicces lenne, mert nem tavaly kezdték el forgalmazni

One Vision. One Purpose.

magus
hát az az egy év alatt 950e eladott példány kb a nyolcada a valósnak...

Molnibalage
G4??? Elszõször talán a 3-at kéne befejezni és megtoldani egy kieggel. Én nem nagyon várnám 4-5 éven belül a 4-et, ha egyáltalán lesz..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Egysíkúra? OLYAN hangulatos volt a második fejezet a G2-ben, hogy ehaj! G1-ben mit összeszenvedtél, hogy kijuss a kolóniáról, azt mégis visszatérsz, de olyan gerrrila módon kell átslisszolni az orkok között éjszaka, hogy öröm csinálni. A G3-ban semmi ilyet nem érzetem.

Meg az egész, ahogy hozzálnak az NPC-k a helyzethez. Pl. Grond. Cimbora de jó, hogy látlak, persze, hogy segítek, csak elõbb egy "kis" szívesség. Látogass meg 3 bányát.... És hasonló helyzetek.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Solid Snake
Mikor már a földön fekszik (nem csak éppen elesett, hanem fekszik), akkor célra tartani, mindeközben jobb gomb nyomva, és ekkor megnyomni a bal gombot is. - Mr_no_NaMe
by:FAQ <#idiota>

nekem Intel Pentium 2.80Ghz, 1GB ram, és ATi Radeon 9600-256mb-os videókártyám van, és így megy alacsonyon, és néha besszagat(ritkán).

Nah most veszek még 1Gb ramot, és így lesz 1.5Gb rammom, nah ezzel már mennie kel mediumon, vagy már kéne egy jobb videókártya is?Smiley

A Gothic 3-om ról beszélek.:d

Jah meg a Gothic 3-ban, hogy kell leszúrni(megölni) az ellenséget mert már megint elfelejtettem, és kiakarom játszani végreSmiley

Lényegében ugyanazt állítjuk (én is milliós álomhatárról beszéltem), hogy nyereséges, de csak a német piacra tudott betörni. Csak én a játék minõségét és bugjait tekintve ezt messzemenõen jó eredménynek tartom. Nem azt mondom, hogy nem jó játék a G3, de ennél több "eladásnyit" szerintem - Gothic-rajongó létemre - sem ér.

Persze, hogy nem tökéletes a list, hisz' írják is:

"This is an incomplete list of PC games (including Macintosh, Microsoft Windows, Linux) that have sold more than one million copies."

A Wikipedia egyébként sem szentírás, bár itt elég alaposan meg vannak jelölve a források.
a_n_d_r_e_w
Most azért szerintem jóval nagyobb reklám kísérte mint eddig, úgyhogy ez az 500e igen szerénynek mondható (pláne hogy gyakorlatilag a patrióta németek hozták ezt össze)

off on

a listáról: igencsak nem jó ez a lista (legalábbis egy helyen tuti hibázik: szívem csücske Tiberian Sun másfél hónap alatt hozta össze az 1 millát, ezzel megdöntve az eladási rekordokat, de ezen a listán sehol sem látom, pedig érdekelne mondjuk az RA2-höz viszonyítva, és ha itt hibázik, akkor vajon hol még?)
még mindig az eladások: érdekes ellentmondásos hírekbe ütközöm én is mindig. Egyik szerint a tavalyi év legkelendöbb játéka a WoW egy év alatt ~950e eladással, másik szerint a kiegje nyitónapon 1.2 milla...
na mindegy

off off

One Vision. One Purpose.

Mely inkább csak Európában "ekkora" név, és azon belül is Deutschland-ban, meg a fanok között igazán nagy név. A német piac el tud tartani pár hazai játékot (Anno sorozat milliós eladásokkal), és bizony a millió átlépése szinte bármely PC-s játéknak dicsõségére válna világszerte. Egy-kettõ, ha átlépi évente, úgy rémlik az Oblivion sem szárnyalta nagyon túl - persze ott az X360-as eladások alaposan megtolták a szekeret.

OFF

Ha már eladások, egy kis érdekesség:

Bestselling Videogames

Egyébként nem tud valaki egy oldalt, ahol megbízható forrásokból összesítik az eladási adatokat? Mindig is szerettem a statisztikákat.
Ja én is így értettem. Csak az a megapatch jönne már mert szeretném újra végigvinni.

Why so serious?

a_n_d_r_e_w
egy ekkora névtöl rossz ugyan, de böven nyereséges. Talán még azt is megkockéztatom, hogy nyugodtabb körülményekkel vághatnak neki a következö résznek

One Vision. One Purpose.

És nem totál bukás, legutóbb már fél millió körüli eladásról olvastam az meg azért nem rossz.

Why so serious?

Kopiati
De már játszható....

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

totál bukás a gothic3. legalábbis ezt tették cimlapra sok oldalon. az elõzõ részekhez képest biztosan z. nem szólva arrol hogy gondolom játszhatatlanaz 1.0 verzioval.

Tégy amit akarsz és az lészen a törvény egésze.&#8221; &#8222;A szerelem a törvény, szerelem, akarat alatt.&#8221; &#8222;Nincs törvény az Akarat törvénye felett.&#8221;

az arenaba mindenki szétverése nagyon jó jövedelmezõ és viszonylag könnyû is. én mondjuk röhögtem amikor elõkaptam a tüzlasztit lgyengitettem az ellent aztan 1 kardcsapassal a földre küldtem. mondjuk mágusként máshogy nem lehet nyerni. max a "nyomkodd gyorsan a gombot" technikával. közelharcra egyáltalán nem költöttem 😄

Tégy amit akarsz és az lészen a törvény egésze.&#8221; &#8222;A szerelem a törvény, szerelem, akarat alatt.&#8221; &#8222;Nincs törvény az Akarat törvénye felett.&#8221;

magus itt vannak a reputatio pontok küldetésenként.

Montera + 2) Report to the leader of the orcs' mercenaries in Montera
(Montera +10) How loyal are the orcs' mercenaries?
(Montera + 4) Let the mercenary Trano know his pay has been cut.
(Montera + 6) Collect the rent for Domenik's farm.
(Montera + 2) Milk for the warehouse keeper.
(Montera + 6) Defeat Dan in the arena.
(Montera + 6) Defeat Fedor in the arena.
(Montera + 6) Defeat Goose in the arena.
(Montera + 6) Defeat Ugo in the arena.
(Montera + 6) Defeat the champion Ashton in the arena.
(Montera + 4) Change of shift in the slave camp.
(Montera + 4) Marik wants Bradley's slave list.
(Montera + 2) Return the stolen slave list to Bradley.
(Montera + 4) Tell Dennis that Bradley needs a new slave.
(Montera + 4) Dennis wants Bradley to go easy on the slaves.
(Montera + 2) Kelvin goes back to work in the temple.
(Montera + 2) The slave Leon is working in the temple again.
(Montera + 4) Find the stray wolves and kill them.
(Montera + 2) Wheat for the warehouse keeper.
(Montera + 6) The grain thieves must go.
(Montera + 4) Do away with Sanford.

én az ishtari belépéssel szenvedtem me

a_n_d_r_e_w
vannak még vadászok a régi romnál, akiknek árnyékfutót kell írtani, meg van egy srác, akinek baja volt a vaddisznókkal vagymikkel, na mire odaértem, ezek a jószágok lakomáztak a testéböl, úgyhogy nekem sem sikerült az a küldi. Erre mondom na és? nem döl össze a világ 😊
(cserébe ha beragad egy föküldi, akkor téphetem a hajam)

One Vision. One Purpose.

több embert is oda kell vinni, pl.: asszem van még 1 bányakutató Okara környékén, akit kell, + 1 tûzmágus(nemtommármianeve), Montera és Okara között egy barlangban, akit szintén oda lehet vinni.... több most nem jut eszembe, lehet hogy ez a 3 ember elég (márha Randall az a harcos, akire gondolok, akinek egy bányát kell kitisztítanunk minecrawlerektõl)
magus
pl mikor Randallt odavittem Okarába, mert egy q szerint kellet több ember, akkor ez a q úgy ahogy van beragadt. Randall ott van, a q szintén. nem lehet teljesíteni...

Nandusz
stanfordot csak úgy tudnád feladni, ha az okarában lévõ lovagtól elveszed a neki korábban átadott okiratot a lázadók összeesküvésérõl.
ezt elég nehéz megcsinálni alap tolvaj szinten a leverése nélkül...mivel ott vannak a testõrei, akik éjt nappallá téve figyelik õt.
oldd meg a feladatot...

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

magus
Egyszerûen nem tudok elég reput összeszedni Monteraban, hogy beengedjenek : /

Minden quest kész, kivéve egy, mikor Mariknak kell jelenteni, hogy mennyire hûségesek a zsoldosok, de már beszéltem mindenkivel, már Stanfordot is beköptem, de feladni teljesen nem akarom (meg nem is tudom).

Mivel tudnám még növelni? Vagy ha itt nem jutok be attól még kivégezhetõ a játék?

Volt egy q, ahol gabonatolvajokat kellett kinyírni. Nagy nehezen kipusztítottam mindenkit a mellette lévõ bányából, minecrawlerek, meg gargolyok, erre nem találtam semmit. max ezer goldnyi cuccot, s ennyi...

azthittem vmi brutál fegyver legalább lesz ott.

Nem feltétlenül az elkanyarodás a baj, hanem annak a kivitelezése. Így én kicsit két szék között a pad alatt látom a játékot (na nem a sikerességet tekintve, végülis a német eladásoknak köszönhetõen nyereséges lett, bár ezek pont a fanokat jelentik), de sem a kritikusoktól nem kapott elismerést, sem nemzetközi szinten nemm tudott érdemlegeset produkálni, a változásokkal nem tudtak új vásárlói rétegek felé érdemben nyitni, de elgalább a régi rajongók is elégedetlenek lettek...
Nem véletlen, hogy a második rész irányába akarnak visszalépni, bár az is tény, hogy egy kiegészítõ mégsem elhet G3 méretû, ha már nem a játékba illesztett addonról van szó.
persze, h. jó, h. elkanyarodtak (csak a naon nagy fanok vették volna meg a 3-at, ha nincs benne újítás mind grafikai, mind játékmeneti szempontból - én speciel megvettem volna akkor is), mert a sok vp full jó grafika nélkül meg nem veszi, és a fejlesztõk sem (teljesen) szórakozásból csinálják....
wantonly
Gothic.exe jobbklikk - verzió <#crazya>
Evogordon
Hogy tudom megnézni hogy melyik pecs van felrakva? Mert a fõmenüben nem írja ki.

hát azért jo hogy elkanyarodtak egy kicsit a 2 irányától. én egymás után nyomtam az elsõ 2 részt, és elég egysikúra sikeredett, sok különbség nincs az 1 és 2 között a 3 teljesen más irányba ment el, ez ebbõl aszempontból pozitiv.

remélem a 4-et olyanná csinálják majd, mint amilyen a 2 volt (vagyis abba az irányba viszik el), mert a céhes cucc naon hangulatos volt - persze, a fejlesztõk ki akarták magukat próbálni másban is, újítani akartak, mint mindig, de nekem bõven elég lett volna, ha a G2 után hamar kijön a 3, kicsit talán részletesebb grafikával, de nem teljesen új módszerekkel megalkotva (gyakorlatilag csak tovább akartam volna vitetni a történetet)...
mindig megkérdezte tõlem is 2-3x. mindig x-t kell nyomni neki, és utánna inditja jáékot.

wantonly
Melyik patch-t szedted le? Próbáld újratelepíteni még1x, hátha a telepítésnél nem volt valami kóser.
Egyébként nem értem, mert nálam sose irogált ilyet.
rotator
Hmm, hát ez érdekes...

Bár nálam ez az ablak régebben magátol bezáródott és automatikusan indult a játék.Azér még póbálkozok😊
Ha bezárom az ablakot nem történik semmi.De a legszebb a dologban ha második indításnál is bezárom akkor végleg meghal és hiába inditom ujra gépet semmi nem fog történni😄Innentõl vehetem ujra a cuccot😊
rotator
Ne foglalkozz vele, zárt be azt az ablakot és betöltõdik a játék.

Evogordon
A játék vistán egyáltalán nem szaggat ultra high grafón se. Csak kilép olyan 10 perc múlva.

Üdv!Volna 1 problémám:Jórég játszottam útóljára a gothical és nem volt semmi gond, de most amikor felrakom és elindítom megkér,hogy szedjek le hozzá pacht.Én leszedem és felrakom de utána a köv. indításnal megint megkéri hogy szeddjem le.Már leszedtem 5x és normálisan felraktam de kéri kéri😄
Valakinek van ötlete?Lehet én vok full hülye😞
Na ja, egy Fire Mage Robe-ot hordva had legyen már feltûnõ az ember az orkok között - vagy fejvadászpáncélban a nomádok között...
rotator
Hát igen, az elsõ 2 részben az nagyon jó volt, hogy a páncélt ki kellett érdemelni, nem lehetett csak úgy megvenni már akár a játék elején mondjuk valamilyen economy bug folytán vagy mert a saját anyját is eladta a játékos, hogy tápos páncélja legyen. Szerintem igenis zavaró, hogy az ember beront az ellenfél páncéljában a másik táborhoz, minimum kérdõre kéne vonni vagy egyáltalán nem tárgyalni vele, mint ahogy ez anno nagyon szépen mûködött. Sajnos van néhány dolog, ami (szinte a Gothicokban egyedüliként) úgy volt tökéletes, ahogy volt, kár volt hozzányúlni és mégis. 😞 Még szerencse, hogy a végtelen inventoryt meghagyták...

magus
az összes gothicban eddig az tetszett a legjobban, mikor ott feszíthettem az adott tábor páncéljában, ez volt mindig a kedvenc részem a játékban.

amúgy meg azzal az indokkal, hogy hátha egy rebelrõl ütöttem le, akkor ha leütöm a paladint kérem a páncélját. amíg nem tehetem meg addig ez így hibás magyarázat

A páncél zsákmányolása egy dolog volt, de csata után nem abban sétáltak haza, na meg egy jobbágy nem vihatett csak úgy haza szuvenírnek egy lovagpáncélt, pláne nem abban járt utána dolgozni...
Én kifejezetten élveztem a páncélok megszerzésének a nehézségét.

A Gothic-ban eddig igenis egyenruhaként jelentek meg az öltözékek, ezt a harmadik részben leegyszerûsítették. Legalább a farkasoktól nem lehet még lovagi páncélt "lútolni" 😊
b-type
Hát azért nem ennyire kerek 😊
Szóvá tehetnék hogy mitökömet virítok itt lázadó páncélban, me' rontom itt az összképet.
Na meg úgy egyáltalán az orkok nem az a kérdezõs fajta, ha el akarom kerülni a bajt, akkor ziher nem lázadó páncélban megyek közéjük.
...vagy legalább egy köppenyt lehetne ráhúzni 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

tudod übermens-et játszom, az elenfelek hozám se érjenek. inkább már távólbol elintézem õket, nehogy bemocskolják a ruhám a nyuszikák 😄
A harcrendszer tényleg szar, ugyhogy a varázslás jobban bejött nekem. azt legalább nem baszták el, a "nyomkodd a gombot gyorsabban" verzióra.
Amit meg csináltak az ellenekkel, hogy oamegy a farkas még akár 30 akárhány szinten is és megeszi az összes hp-d pár harapással, az tényleg vicc. bár én hardon játszom, de nem igy kelett volna neheziteni.

az egyik moderátor irta a gothic3 forumba a május 9-et. de mondjuk itt vki irta is, hogy 4-6 hét, szóval reálisnak tünik a dátum.

Molnibalage
Jaj gyerekek ne fárasszatok már. A középkorban is bevett szokás volt a pácéldarabokat vagy koplett pánélokat összelpokodni. Az, hogy milyen páncél van rajtad az max. az jelentheti, hogy kitõl szerezted. Pl. beállítasz egy rebel armorral az orokokhoz. És akkor mi van? Ha egy rebelrõl ütötted le akkor még örülnek is neki. TÖK LÉNYEGETEN ez a rész, ami szerintetek bug vagy hiba.

lwb
ja, ja. meg még ez is.

rotator
Az odáig rendben van, hogy mindenki viselhet mindenfajta páncélt, elvégre ízlés dolga, más kérdés, hogy egy rebel páncélban simán be lehet sasszézni az orkokhoz és annyit se mondanak, hogy bakfitty.

rotator
Honnan az infó? Pedig úgy volt, hogy az utolsó percig nem mondanak pontos dátumot.

magus
mivel a játékban annyi a harcrendszer, hogyha eltalál egy kis szar nyuszi akkor te hátrahõkölsz, gyorsabn be is kapsz 3-at, fél hp-n vagy. vagy te csinálod ezt, hogy olyan gyorsan támadsz, hogy ne legyen ideje megtámadni. nem vmi jó

nah megnéztem elméletileg 2007 majus 9-re igérik a patch kiadását. az majdnem egy hónap még sajna 😞 e remélem legalább tökéletes lesz.

nah megnéztem elméletileg 2007 majus 9-re igérik a patch kiadását. az majdnem egy hónap még sajna 😞 e remélem legalább tökéletes lesz.

No, you don't need Gorn anymore, you can leave him there.

ennyi.