Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

magus
4 különbözõ faj
teljesen különböznek egységekben és játékstílusban.
minden fajnak 4 hõs, szintén különbözõ képességekkel, és ezekbõl fakadóan más stílussal.
szerintem elegendõ egység van minden fajnál, nincs olyan, hogy vki azzal nyer, hogy bevédi magát és elkezd nagyon taktikásan brutális egységeket gyártani, mert folyamatos akció van. a játékmenete sokkal gyorsabb mint más stratégiáknál, de ezért is jó, nem az van, hogy techeltek mindketten aztán egy csata mindent eldönt.
azért én különválasztanám a stratégiákat, van amivel jó játszani egyedül, gép ellen, és van ami csak multiban élvezetes, mert egyszerûen arra lett kitalálva.

Pontosan.

Why so serious?

rotator
Nem tud 4 gigát kezelni, mert valahová raknia kell a saját dolgait is. 3 gigával még okés, afelett gázos.

Nandusz
Én úgy tudtam, hogy a 32 bites rendszernek a 4 Giga RAM kezelés a határa.
Nem csak 2 Giga. Szóval bátran vehetünk Mike a meglévõ 2 mellé még +2-t és akkor szépen fog futni a játék szerintem.
A 64 bites rendszernek ha jól tudom, akkor már 128 Gigabyte a RAM kezelési felsõ határa, de lehet hogy több is.
Annyira nem emlékszem pontosan, de régebben olvastam errõl egy cikket.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Mike at home
az 5 egységével, meg a varázslójával
nevetséges
már ne is haragudj

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

magus
a warcraft 3 a legösszeszedettebb legjobban sikerült multira kihegyezett rts a starcraft után. a mikro ugyanannyira fontos mint a makro, de ettõl még stratégia.

rotator
Jah, 32 bites xp-vel nem sok értelme van a 4+ GB ramnak, bár néhány alaplap cselesen megoldja a memória lapozást, de nem az igazi... A 64 bites xp trágya, a Vista meg kiforratlan. Szóval ha egy játéknak 4+ GB kéne, akkor benne vagyunk a trutyiban. 😊

Kopiati
Remélem ha lesz Gothic 4 nem biggyesztik oda a 4-estelég rókabõr szag áradna belõle. A szaggatás türhetõ.....1024-el

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Ja totál valószínû. Az elején mindig szaggatott meg teleportáláskor de párc perc után ez elmúlt és utána már csak néha állt meg töltögetni.

Why so serious?

Á, nem hiszem, szerintem nem érzékeled a szaggatást, megszoktad 😊
Mike at home
azt nem nehéz elõállítani
nekem 2 giga memóriám van, és amióta a Gothic fenntvan 4 giga statikus swap, és még igy is volt out of memory, igaz ritkán

ha jól emlékszem a táblázatra, ez az xp határa
és a 64 bites XP-vel tudsz 4 giga fizikai memóriát használni

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Akkor biztos képzelõdtem. 😊

Why so serious?

rotator
Én kaptam már out of memory errort 2 gigával... igaz, "némileg" módosított .ini-vel. <#zavart1>

A videókártya kezelõ programja nekem live kiteszi a futó program memóriahsználatát. Ha ott az van, hogy 700MB, akkor tuti hogy kevés neki, és swappal orrba-szájba. Látszik is hogy szaggat mint az állat 😊

Tehát ne ajánlgass butaságokat. 😊

Olvastam itt hogy 1,5GB-al már tûrhetõ, ezt elhiszem.
rotator
OFF

Kedvenc RTS: SpellForce (+addonok)
Kedvenc RPG: Gothic 2 NotR
Kedvenc HoMM: 2. és 5. kéz a kézben 😊

ON

Randal
Off miatt szerintem nem fogunk kapni😄
A Disciples 2-ben a harctéri mozgás azért nem zavaró, mert jól kell tudni felállítani az embereket, plsuz még így is rengeteget kell taktikázni, hogy kivel kit üss. Fõleg mikor még gyengék az egységeid.
Mert ha meghal ugye akkor nem kap tp-t és késõbb vált, késõbb meg durvább ellenfelek vannak.

*Disciples-bõl nyúlták
Sajnos csak az elsõ részhez volt szerencsém, és bár nagyon kellemes játék, de a harctéren való mozgás hiánya nagyon sokat egyszerûsít a játékmeneten, valahogyan egy nagy adag hiányérzet maradt bennem, persze ezt a második részre orvosolhatták. A hõsök használata viszont engem nem kis mértékben az általam elõbb ismert Heroes 4-es módszerre emlékeztetett, szeritnem részben a Disciples-nyúlták.

a_n_d_r_e_w:

RTS: StarCraft (egyértelmû), a C&C-k közül a Red Alert (szigorúan az elsõ!) tetszett a legjobban, utána szorosan a TD, a TS még tûrhetõ volt, de utána már menthetetlenül megkezdõdött a lejtmenet (szerintem)

RPG: a Gothic 1-2 nekem is angy kedvenc, de szerencsére sok kiváló RPG látott már napvilágot ahhoz, hogy ne lehessen ilyen rövidre zárni a kérdést, itt nem is tudnék dönteni

HoMM: én sorban nyomtam õket, mindegyik nagyon jó, szerintem, és a legnagyobb többség szerint is a harmadik rész a csúcs, a negyedik rész kissé más volt, de én is rengeteget játszottam vele, az ötödik rész pedig nagyon szimpatikus, de egyrészt túlságosan is csõ ("filmszerû")lett benne a kampány, másfelõl idõm nem nagyon van rá

Én sem szándékozom többet offolni, de Otttotól nem tartok, nem is tudom, mikor láttam utoljára ebben a topikban. Talán még a G3 megjelenése elõtt.
Randal
A Heroes mellé én azért még odatenném a Disciples 2-t. Na az még egy jó játék. Gyönyörû grafikája van és jól kidolgozott egységek.

Nekem 1 gigám van és eégsz jól futott vele magasabb beállításokkal is szóval azért azzal már lehet. Persze az is fontos, hogy milyen gép van mellé.

Why so serious?

1 gigával se nagyon érdemes belekezdeni szerintem...
a_n_d_r_e_w
tudni tud, de sok élvezetet nem fogsz benne találni

One Vision. One Purpose.

hi all!512MB-os RAMon el tud futni a game?

online póker, ingyen pénz!! http://pokerpoker.fw.hu

Nandusz
Na rászántam magam és lecseréltem a szívemhez nõtt 7600GT-met 8800GTS-re.
Gyorsan (magam megnyugtatására) le is teszteltem több játékon, többek között a Gothic III-on is. Itt mindent max-ra vettem, 16x-os AF-el.
Mit mondjak...simulékony frameket biztosított masszívan a grafikailag legdurvább helyeken is. Azért még plussz 2 Giga RAM kellene ehhez a játékhoz, ha tényleg pöccenés nélkül akarja nyomatni az ember.
Ami viszont érdekes, hogy az atomerõmû igényes STALKER sokkal jobban futott maximumra állítva mindent mint a Gothic III ezzel az új kártyával. (Mert azért tegyük hozzá, hogy az én sasszemem néha néha még így is vélt felfedezni géperõforrásbeli szûk keresztmetszetet a Gothicnál, de lehet ezt már csak a túlzott elvárás a 8800GTS felé mondatja velem)
No mindegy is...ha kijön a megapatch, akkor újra végig viszem

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Mike at home
jó volt amiket irtál, igen

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

a_n_d_r_e_w
1 postba sürítem offomat 😄

heroes:
fúrcsa, mert a 3. rész timádtam, a negyediket meg nem szerettem, de mégis rengeteget játszottunk vele 😊
az 5. nem tud le kötni

CnC3:
csak nevében cnc, semmi jót nem örökölt az elödöktöl, tipikus EA játék, vérpistiknek

szerintem az eddigi legjobb RTS a tiberian sun, de csak a hangulat és a történet miatt, mert balansz és bug hibákkal küzdött.

Supreme commander: nagy lehetett volna, de nem lett az. Gyakorlailag ugyanaozon l1,l2,l3-as egységek minden népnél, ugyanolyan épületek, minden egyforma, csak msáképp néz ki. Egyedül az exp unitoknak van változatossága, meg 1-2 épületnek (pajzsgen)

legjobb RPG gothic2, leghangulatosabb RPG meg a Fable 😊

és részemröl itt hagytam abba az offolást, tönkreteszi a topicot, majd jön Ottto és jól rendet rak

One Vision. One Purpose.

Meg van az ötödiknek egy kiegje is ha jól tudom.

Why so serious?

Szerintem elég jól sikerült, mindenképpen érdemes kipróbálni, az új fejlõdési rendszerrel sokkal kidolgozattabbá, összetettebbé vált a játék ezen része. Persze ettõl még marad a harmadik rész a kedvencem, bár én mindegyiket nagyra tartom, még a kicsit mellékzöngének ható negyedik részt is.
Igazából az ötödik részre gondoltam. Azt érdemes kipróbálni?

Why so serious?

Helyes, akkor itt az ideje szép sorjában kipróbálni a többit is (igen, a negyediket is), vagy akár a King's Bounty-t is 😊
Tényleg, az egyébként ígéretesnek tûnõ Battle Lord, King's Bounty: The Legend címen fog kijönni, kíváncsi vagyok milyen lesz.
HoMM-ból csak a 2. résszel játszottam, az tetszett is. Nem is tudom azóta a többivel miért nem. 😊 Meg az UFO széria elsõ két részét is végigvittem párszor.

Why so serious?

b-type
yepp 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

OFF

Én csak mint régebbi és jobb kallasszikusokként céloztam ezekre a játékokra, mint a C&C3-ra. Ez az új rész viszont már nagyon arcade-nak tûnik, inkább elõveszem a Street Fighter 2-t...

MrAndree:

Ezekkel mind játszottam, de a TS volt az utolsó C&C, ami még egy erõs közepes kategóriába befért nálam. Na meg az RTS-eken túl vannak remek TBS-ek is (pl. PG, HoMM, Incubation, Civ, UFO, JA) egyszer már kiderült, hogy a többség nagy HoMM fan ebben a topikban 😊
Tõlem mehet. Na akkor:különbözõ C&C-k /Red Alert, Tiberiumok, Generals/, Warcrcaftok, Starcraft, Warhammer 40000 /meg a kiegjei/. Nekem ezek jöttek be igazán. Eddig.

Why so serious?

Mike at home
fél órát beszélünk róla, aztán úgyis kiveséztük a témát

a Gothic 3-mal mostanában úgy sem történik semmi, majd talán a patch felkavarja au állóvizet

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
OFF

91 óta van pc-n, szal játszottam olyannal is mint a powermange, vagy természetesen a warcraft 1, 2, starcraft, TA, különbözõ Panzerek, sõt total war-okkal, europa universalis, imperialism, stb

OFF

Vagy a '95-össel?
Vagy a StarCraft-tal?

Hmm, ez most melyik topik is?
Nem mintha engem személy szerint nagyon zavarna itt ez az off, de talán nem ettõl kellene pörgnie a topiknak.
Hol nem? 😊 És szerintem hanyagoljuk a dolgot mert ennek nem sok köze van a gothic 3-hoz.

Why so serious?

Mike at home
na neee! a Warcraft 3 hol stratégia? 😊

Mike at home
OFF!

játszottál a 99-es játékkal?

és a 2003-as Zéró órával?

fog az még akkor is akadozni,de egyre rövidebb ideig😊..ahogy tegnap mondta pajtim,gépváltás elõtt fél percenként egyszer meg tud az ember mozdulni a karakterrel..utána félpercenként egyszer megakad picit😊

Ízlés dolga bizony, számomra eddig összesítve is ez a 2. legjobb stratégia amivel valaha játszottam /az elsõ a Warcraft 3/. Supreme Commander nem jött be.

Why so serious?

Ebben az évben eddig lehet, de kapásból 20 játékot fel tudnék sorolni a mûfajból, melyek kapásból jobbak. Mellesleg van idén egy Supreme Commander is, az sem feltétlenül rosszabb (sõt), ízlés dolga.
"a C&C3-ról is ömlengenek, holott nem egyéb mint egy felmelegített 99-es Tiberium Sun nulla újítással"
És magasan a legjobb stratégia ebben az évben, remek grafikával meg jó zenével. Kell ennél több?

Why so serious?

hát igen a tiberiumot én is néztem képeken, hát nem nagy szám igy ránézésre. a gothic 3 sztem még nem tökéletes, sztem a patchel lesz egész a játék.

Tégy amit akarsz és az lészen a törvény egésze.&#8221; &#8222;A szerelem a törvény, szerelem, akarat alatt.&#8221; &#8222;Nincs törvény az Akarat törvénye felett.&#8221;

Mike at home
mondjuk azért voltak egyenpáncélok csak úgye nem azoknak, akik csak bóklásznak

lehetne a Gothic 4 olyan, hogy egy csapat katonát irányítasz

érdekes lenne

Mike at home
egyébként sem kell foglalkozni, miket irkálna össze ofline önjelölt okos - magukat újságírónak tekintõ - emberek

Mike at home
naja mert a sok WoW és fps fannak ez szar

a C&C3-ról is ömlengenek, holott nem egyéb mint egy felmelegített 99-es Tiberium Sun nulla újítással

Takanohana
Szigorúan vett guildok nincsenek, ez zavaró is. De a páncél azért nem ilyen egyszerû, normálisabb páncélt csak akkor vehetsz, ha az adott társaságnál elértél bizonyos repu szintet. Ha pl. lázadópáncélra hajtasz, akkor jópár olyan küldit kell teljesítened, illetve a küldiket a nekik tetszõ módon kell teljesítened, hogy kivívd az elismerésüket. Ha ez elér egy bizonyos százalékot, akkor vehetsz jobb páncélt. Meg persze ha van rá pénzed, nem olcsó mulatság.

Randal
Hûha, sok jó dolgot összeírtatok itt.
Páncélt lehet simán venni? Nincsnenek GUILD-ok? Hmm, mintha annakidején nem ezt ígérték volna.
Kezdem úgy érezni, hogy kaptam egy naaagyon-naaagyon gyatra Morrowindet Gothic 3 néven😞