Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nandusz
Nem csak a teleportra, hanem ahogy zóanagyvarázsló is mondja, ha nekiállsz futkorászni...Veszett módon töltöget 30-40 megtett méterenként.
A teleportot már meg sem említem...mert azt általában nem szoktam végig nézni. Ilyenkor megyek ki a konyhába inni valamit, meg meglátogatni az illemhelyet is. Amikorra visszaérek jó szerencsével az újabb helkyen találom magam😊)
De még csak ezután jön az 5 percig tartó körbepörgés, hogy frissüljön kellõen a puffer😊

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Tökmindegy, hogy kinek fér bele, az a programozás tökéletlensége miatt van 😉

Egyébként számomra az is hihetetlen, hogyha nekiállsz futkorászni, nem kezd el veszettül tölteni a merevlemezrõl, igaz, én még csak 1 GBRAM-mal próbáltam.
b-type
Teleport-ra gondolsz?
simán töltöget persze, nekem ez nem okoz gondot...egynémely cuccom 5 perc mire elindul (szétmoddolt szimek 10giga felett), illetve Xminegy menedzserjátékom mikor percekig húzza be az adatokat...anyám kínja gépem mellett (inkább tavaly volt anyám kínja).
azért mire molekulámként odaszállingózok...az úgy nekem befér, csak érjen oda mindenem.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Az a még szomorúbb, hogy én is most megszerzem eredetiben, aztán a megapatch után várhatok hetekig a crack-re, ha nem akarom, hogy baja legyen a CD-nek. Ráadásul vagy az összes fõbb mentett állásán cserélgeti az ember a páncélokat, kézben lévõbb tárgyakat, vagy csak egyen, de akkor a többi állását jó eséllyel kukázhatja.

A programozás pedig nem attól jó vagy rossz, hogy egyvalakinél jól fut, hanem attól "fostalicska", hogy csak egyvalakinél fut jól. A memóriakezelés tényszerûen botrány mindenkinél, a falak átjárhatósága pedig szintén szinte mindnekinél elõjött. Nekem ez volt az elsõ játék eddig, amit bugok miatt jegeltem. Egyébként meg hiába kellemes játék, ha nem Gothic 3 lenne a neve, én nem kínlódanék vele. Van enélkül is elég jó RPG - nem, nem az utóbbi évek felhozatalára gondolok.
Nandusz
Na nehogy már te is el akard hitetni, hogy gyors helyszínváltáskor nálad nem swappol. Márpedig, ha swappol (és tuti, hogy swappol) egy 32 bites oprendszer verzán, akkor szted hogy a francba ne lenne fostalicska programozás és az ebbõl fakadó memória kezelése miatt?. Mivel neked is beáll a kép és töltöget a vinyódról, ezért ismerd el a játék focstalicska mivoltát😊
Amúgy az a ciki, hogy alap esetben tényleg nem is tudunk mit tenni, mert a 32 bites oprendszer verza 2 Gigát lát...najó..némi rendszer turkálás mellett 3-at (utána néztem).
Innentõl kezdve nem létezik olyan konfig a világon, de sztem még a NASA-ban sem, ami alatt tényleg zökkenõmentesen futna a játék.
Ezek alapján sajna fostalicska😊)

b-type
túl sok a hibalehetõség..pl. textura illesztés, máshol max bele akad a képen lévõ karakter, itt viszont akár eltünhet és hahózhat a bitek között estig...mert csóri gyalogol nem pedig ugratja a progi.
Az a helyzet hogy elismerni inkább az esetenkénti laposságát ismerem el, mint a hibákat mert az tényleg nem volt nálam több mint sok más játéknál.
egy ideig próbáltam keresni állandóságot az olvasott hibákban, de annyira nagy a szórás..gépkiépítés, oprendszer verza..hogy megelégedtem azzal hogy én pont a szerencsések közé tartoztam, és passz.
viszont ez egy piacot tekintve persze nem frankó...ha szerencsés vagy kapsz vmit a pénzedért, ha nem akkor hiába van übergéped, vasalt wined, szpni fogsz.
Szal nekem jó volt ezért nem szidom, meg néha írom hogy azért legyen kivétel.
Ezért nem mondhatom fostalicskának sem.
viszont nem stabil az tény mivel tényleg sokak sarazzák nagy többségben okkal.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

DonnieBrasco
Én megvettem rögtön megjelenéskor - beizzítottam, leesett az állam (a keserû megdöbbenéstõl) - ezután 3 napig próbáltam tweakelni, majd patcheltem, végül elraktam a játékot jobb idõkre (megapatch, esetleg atomerõmû PC esetére...)

DB

A ti kung-futok nem erős!

DonnieBrasco
Nem a játék a fostalicska, hanem a programozása - illetve az állapota, amiben kiadták. Ezt már tényleg el kell ismerned 😊

DB

"Azt hogy a csávesz valóban végiggyalogolja az útat és nem teleportál, én kifejezetten jó dolognak ítélem, mert jó az ha így müködnének a dolgok."

De a megvalósítása ennek például elég pocsék lett.
Örök kérdés, mit ér egy jó ötlet, ha nem tudják normálisan megcsinálni, az én esetemben a megvalósítás azt váltotta ki (semmi bolondbiztonságot nem hiányolok a magam szempontjából), hogy félredobtam a játékot, és eddig nem is vettem meg - igaz, rövidesen meg fogom.

Jobb (elismertebb) játékot is rontottak már el programozói szempontból, a Civ4 memóriakezelése is egy röhej volt, ne tudom hivatalos patch javította-e azóta, régen játszottam már vele.
b-type
ismerje a fene. 😊

Egyébként Magus, az anyázás sok volt.

Szal nem egy stabil játék a G3, de a fostalicskától nagyon-nagyon messze van.
Itt a srácok egy új dologgal kisérletezgettek, amiben sztem nagy távlatok vannak...de sérülékeny lett a cucc, viszont ki kellett adni.
Én sikernek itélem meg a játékot, mert nagyon jó idõtöltés volt vele játszani, lehetett volna jobb is, de örömmel toltam.
Jó gép kell alá, mem meg fõleg, és akkor sztem kevesebbet hibázik be.
..és nem bolondbiztos a játék.

Azt hogy a csávesz valóban végiggyalogolja az útat és nem teleportál, én kifejezetten jó dolognak ítélem, mert jó az ha így müködnének a dolgok.
De hogy közben leírtják az persze sztem sem frankó.
De jó dolgot akartak, és sztem meg is fogják csinálni.
Nekem különösebb bajom nem volt a játékkal, játékmeneti asszem kettõ (mellékszáll) de sok helyzetben éreztem azt hogy sokkal többet is ki lehetett volna hozni az adott szituból.
Ezt egy butább felépítésû játékban észre sem veszem.

"csak itt 13544 hsz, 500 ezer eladott példány, gyönyörû grafika a megfelelõ konfiggal, stb."

Megjelenés óta a hozzászólások fele, anyázás a problémák miatt, vagy a játék óvatos dícsérete a béna programozás elítélése mellett, gyönyörû állóképes grafika megfelelõ konfig mellett is - tanulság a játékban nyugisan kell közlekedni 😊
Az eladások döntõ hányada pedig németországi, ahol az elõzõ részek fanjai vették meg.

Ezen az alapon lehetne mondani, hogy a játék milyen rossz, mert a Gamespy 1.5-re értékelte, de nem így van, "fostalicska" a programozás, ez van, be kell ismerni - akár 20-an készítették a játékot, akár nem.
magus
mi az hogy megfelelõ konfiggal, minimumon ugyanúgy swappol mint maximumon, ezt én nem nevezném tökéletes programozásnak.

ne felejtsd el, hogy ez a 3. rész, a legtöbben még azzal is egyetértenek, hogy ha nem lett volna elõzõ 2 rész akkor ez bizony nagyon hamar a süllyesztõben találta volna magát ilyen állapotban.

hazudni meg anyád hazudott ezt nem mondod nekem

"fostalicska programozás, nem kéne minden tehetségtelennek programozónak menni, ennyi a tanulság"

versus

csak itt 13544 hsz, 500 ezer eladott példány, gyönyörû grafika a megfelelõ konfiggal, stb.

Valaki hazudik..<#banplz>

magus
eggyre jobban fogy a türelmem, hogy ennyi idõ alatt sem tudnak kész lenne egy nyüves patchel, hogy végre úgy játszak vele, hogy egy éles fordulás közben ne legyen idõm arra, hogy elszívok egy cigit, elmegyek wc-re, és elolvasok egy könyvet.

magus
az hogy 2 giga nem jelent semmit, nekem 2 giga van de csak 400mhz-s és úgy swappol mintha egy zx spectrumon szeretnék játszani vele (fostalicska programozás, nem kéne minden tehetségtelennek programozónak menni, ennyi a tanulság), nem mindegy milyen az a memória.

Nandusz
Bezzeg a nehéz ork páncélomat már meg se kérdezed, hogy az meg mi? 😊)
Ugyanis ez ûbereli a nehéz lovagi páncélt. (asszem +25 tûz ellenállás, majd otthon megnézem)

Nandusz
Azt nem hiszem el hogy egyáltalán nem swappolt, még ezen a konfigon is.
Nekem is 2 giga van és ha gyorsan változtatom a helyszíneket (mondjuk sebes-futásban szaladok át egy erdõn, vagy városon), akkor gyakran beáll a kép a töltés miatt.

DonnieBrasco
Megnéztük a játékot a sógor gépén (2GB RAM, AMD64 4800 dual core, Gf 7950 GT SLI), és azon végre rendesen fut 😊 na de hát ez nem egy átlagPC még ma sem. Viszont ezen tényleg borzasztó szép a játék (fõleg a depth of field miatt szerintem), ezt a sokezer vérzõ sebe mellett is el kell ismernem!
Nagyon várom már a giga(tera) patchet 😊

DB

Csatlakozom az elõttem szólókhoz, a RAM nagyon kevés, legalább 1,5-2 GB kell, hogy ne swapp-oljon. VGA-ból pedig szerintem az egész FX széria felejtõs, annál mindenképpen újabb szériából érdemes választani. A processzor szerintem elviszi, de kell neki erõlködnie rendesen...
a_n_d_r_e_w
nem menne sajnos
memória kevés, videó kevés, de talán még a proci is
videóhoz meg azt javaslom nézz rendesen körül, nem tudom mennyiért szándékozol venni, de az 5500-as mindenképpen rossz vétel. Szerintem abban az árkategóriában találsz 9550-est, 9600-ast, vagy bármelyik újabbgenerációs belépõszintût (6200-es, ilyesmik)

One Vision. One Purpose.

Summon Demon varázslat, a kék csillag pedig a megáldott fegyvert jelöli (+10 damage).
Casper007
Neked az eszköztár harmadik cucca micsoda? És mi a kardoknál az a kék csillag?

Hello World!

Ennél a játéknál a fõ kérdés a RAM. Még az 1 giga is kevés neki, 1,5 giga minimum, de inkább 2. Az a videókártya igen halovány...
Dudu Tekh
ijen gepen menne hogy ne szaggasson??
amd athlon xp 2000 mhz
768 DDRam
256 GForce 5500 128-bit <<<<< ezt vennem bele<<<<<

TDU:[HUN]dudutech

rotator
Miért ne lenne?

MerlinW
Miután nincs kész (felesleges itt kérdezgetni, ha lesz észre fogod venni) senki sem tudja hogy kompatibilis lesz-e a magyarítással. De az eddig patch-ek felépítését tekintve valószínüleg igen.

[merlinw.org]

van vmi peccs ügyben? a német forumokon ugy látom semmi változás. egyébként nem tudjátok, a megapeccs jó lesz a magyaritással vajon? mert akkor számomra legalábbis tök felesleges rá várni.

Tégy amit akarsz és az lészen a törvény egésze.&#8221; &#8222;A szerelem a törvény, szerelem, akarat alatt.&#8221; &#8222;Nincs törvény az Akarat törvénye felett.&#8221;

Nandusz
Csak akkor, ha megvan mind a 12

Csero90
Nemtom mi van de én nemtom beledobni...vagy csak 1xerre lehet? ha megvan mind csak akkor lehet? mert megvan 11 de nem tudom beledobni...csak belesétál a szent tüzet tartó izébe xD

Nandusz
Na íg kell kinéznie, amikor mind a 12 tûzsreleget bedobod Innos tüzébe:

Nandusz
jahh

Csero90
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kinyírtam Xardast,Zubent(a fejvadászok királyát,és a lázadók királyát is csak nemtom a nevét és megszereztem minden cuccot amit xardas leír a könyvébe és akkor csak meg kell semmisítenem ha nem akarom 1ik istennek sem adni õket? szal Adanos ereklyéit,az örök vándor botját és a király jogarát semmisítsem meg a nordmari kohóban?

Ha nincs ott Milten akkor bukta van kezdtheted elölrõl az egész Játékot.
Randal
Höhö. Szép kép.
Aztán hogy íbrod el azt a 800 nyílvesszõt meg a milliom üveget, hogy nem törnek össze?😄😄😄

a_n_d_r_e_w
fraps lassíthat, jobb a belsõ fps mérõt használni
meg nem mondom fejbõl a konzolparancsot, de asszem showfps

One Vision. One Purpose.

saxicola
A Fraps szerintem tökéletes ilyen célra.

www.gportal.hu/bioshock

Fraps nem jó?
Nandusz
Nem tud valaki a játékhoz fps mérõ progit?

a_n_d_r_e_w
hát nem tudom, megrögzött hõs voltam ki megsegíti az elesettet, és megöli az összes gonosz orkot, hassishit és mindenfajta aljanépet aki a szemem elé került, de Beliar épp úgy elfogadta az ereklyéket mint Innos
Az orkos dolgot meg azért mondom, mert habár nem ma volt, de szerintem jól emlékszem és
Beliar is kifejezetten arra kér, hogy gyilkoljam õket. na ennyit a lojalitásáról

One Vision. One Purpose.

Nandusz
Mondjuk ez se teljesen igaz, mert pl. csináltam egy "própakört", amikoris kiírtottam pár lázadó várost....és érdekes módon utána már nem fogadta el Innos tõlem Adanos ereklyéit.
Golndolom ugyanez Beliar oldalán is megvan. Vagy õ lojálisabb isten lenne?
Én meg azt hittem, hogy Innos és beliar oldalán való döntés nagyjából egyenlõ a lázadók és orkok közötti döntéssel. Miért is szeparálnák szét a kettõ összefüggést, hisz a történet is épp erre alapoz. Az már más kérdés persze, hogy a játéknak kiforratlan az "ok-okozati összefüggés" kezelése.

a_n_d_r_e_w
"Én azt hittem, hogy fõként ez a döntõ momentum lázadók és orkok közötti választásban, hogy mit mûvelsz a serlegekkel."

Én meg csak arra akartam utalni, hogy nem a lázadók és az orkok közt választ az ember, hanem az istenségek között, és ahhoz a serlegeknek nem sok köze van, és annak sincs jelentõsége, hogy most szeretnek az orkok téged vagy sem, az õ sorsukon nem változtat lényegesen

One Vision. One Purpose.

Nandusz
Ez tiszta..de én most a szobrokhoz való imádkozás lehetõségében gondolkodtam....hogy beliar illetve innos szobrai, vagy ha úgy tetszik oltárai mikor utasítanak el.
Nem beszélve a Fõ szobrokról, amibõl ugye 1-1 van.

a_n_d_r_e_w
Spoleir
tök mindegy mit csinálsz a serlegekkel, az orkoknak mindenféleképpen kapáltak

One Vision. One Purpose.

Nandusz
Oké lehet, csak én még ezt a szitut nem próbáltam (lévén hogy kétszer vittem végig, de mindkétszer a lázadók oldalán), de viszont azért gondoltam, hogy így lehet, mert a Gelderni ork fõnöknek Groknak, ha nem adod le hanem megáldod a tûzben a serlegeket, akkor õ azt már megtudja és alapból ellenségnek kezel, ha meglát utána.
Én azt hittem, hogy fõként ez a döntõ momentum lázadók és orkok közötti választásban, hogy mit mûvelsz a serlegekkel.

Takanohana
A tûzserlegek nem lényegesek, az jelent elkötelezettséget, hogy Adanos ereklyéit kinek adja oda.

Nandusz
Ha a 12 tûzserleget bevágtad a tûzbe, akkor már nincs választásod sztem.

Lesz, bár Beliar speciel a gonosz isten...
a_n_d_r_e_w
igen, lesz

One Vision. One Purpose.

Csero90
Hmm...Már 2 városon kívül elfoglaltam a többit a lázadóknak meg azért 1értelmûen a lázadókkal vagyok és irtom Nordmarban is az orkokat...szal lesz 1 konkrét választási lehetõség h ki mellett állok? csak annyit h igen vagy nem...az h hol az legyen meglepi xD

Igen, arra értettem.