Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Közjegyzõ nélkül úgyse hinne neked, bármit is csinálnál...
Nézd ha nem mered ezt az egyszerû fix összehasonlításd elvégezni, akkor az a te problámád, mások megtették. Azért muszály az értékeket azonos mentéshez hasonlítani, mert a helytõl/nézõponttól függõen más a számítási mennyiség, azaz más az fps. De akkor hagyjuk, te is csak egy szájhõs vagy, aki fél egy screenshotot nyomni 😊
Sokat most nem tudok vele kezdeni, mert néhány alkatrészem szervízben van/volt, ezen a régi gépen inkább nem próbálkozom, ezen 80%-nál futott úgy, mint amannál 300-on. Egyébként egyáltalán nem írtam soha, hogy tökéletesen futott volna 300-as látótávval, de a játszhatóságot nem zavarta, sõt a látótáv néha játék közben elõnyös tud lenni. A G3-ban attól voltam mindig rosszul, hogyha kimásztak az alacsony látótávomból, szinte azonnal felgyógyultak a szörnyek.

De hol vannak a te méréseid?
Legalább látnék viszonyítási alapot.
b-type
Megmondom kerekbe, itt jött egy hsz, hogy legalább most fullra húzva, full élsimítva, és 300-as látótávval kinyomja a G2-t.
Erre írtad hogy szaggat.
Erre én beállítottam a fullt és 1600×1200-n kutyagoltam városban 40, szabadban 90-100fps-l.
Az én nézetem szerint a dolog teljesült.

Most azt mondod töltsek be egy állásmentést és nézzem meg úgy.
Én meg azt mondom ez nem lóverseny, sem semmilyen verseny, de ha vki felhúzza a gépét, és beállítja a játékban a 300látótávot, akkor teljesen faxa a játék futása.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Nem értem mi a gondod, ez egy állásmentés, ami azért jó mert azonos nézõpont mindenkinek, azaz összehasonlítási alap. F1-F4 gyorsbillentyûk a látótávra. Ajánlott F4-et nyomni, mert úgy rémlik állásbetöltések elállítják a látótáv értéket 😊
Pentium D805 2x2.66 GHz processzor, 1 GB RAM, nem mintha támogatná a G2 a dual-core-t. A többi nem lényeg G2 szempontból.
Általában véve elég jól elfutkosott, de néha be tudott röcenni, és arra is volt példa, hogy hosszabb játék során kiakasztotta az 1 GB RAM-omat, igaz, korábban az 512 MB RAM-ot rendszeresen kiütötte.

Képet majd rakok egyszer, ha kéznél lesz az említett gép, és ráérek feltelepíteni rá a játékot.
b-type
Ezt nem egészen értem, van vmi trükk?
Mert én elindítottam, mindent fullra vettem, beállítottam a 300látótávot, és fraps-l kiírattam az fps-t.
Vagy ez a 300látótáv nem az igazi 300látótáv?

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Szeretném látni. Az fps inkább a procitól függ, neked milyen van?

Csinálhatsz egy fps-el ellátott screenshotot ez alapján : hsz
b-type
Mennyinek kell lenni?
nálam a G2 1600×1200-ben, minden maxon és 300látótávval városban 40, szabadban 92-100fps, mondjuk most pont esett az esõ.

Az már rég szaggat. A fórumában is voltak ilyen nagymellû 300%-osok, aztán kiderült az igaz fps érték... 😊
Dettó. Bár ez esetemben inkább csak a látótáv 300%-osra vételét jelentette a megszokott 80-ról.
rotator
Igen, így van. 😊 Elsõ dolgom volt ismét végigtolni a G2-t mindent maxra húzva. 😄 Na ON!

DonnieBrasco
Na ja.. de legalább az az örömed megvolt, hogy elõvehetted az összes régi, korábban lebutított módban nyomott cuccot, és felhúzhattad õket maxra 😊) Én ezt élvezem a legjobban upgrade-eknél 😊 most pl. a Gothic 2-t tudom full maxon, élsimítással satöbbi nyomni, és baromira élvezem - tök szép szerintem 😊

Most ki akarom húzni jövõ tavaszig, akkor lesz 3 éves a konfig, és akkor alaplap+proci+memória+VGA csere egyben, mert máshogy nem megy ugye 😞( a folytonos standard váltások miatt. Meg akkor már legyen ugye DX10-es, stb....
bocs az offért!

DB

A ti kung-futok nem erős!

rotator
Pont a G3 miatt írtam a zárójeles részt. 😊 Az egészben az a röhej, hogy éppen emiatt a játék miatt fejlesztettem közel négy és fél után...

DonnieBrasco
A Gothic3 is? 😊) mert az még a sógor gépén se (X2 4800, 2GB Ram, Gef 7950GTO SLI).
De tegyük fel, hogy a G3 kivétel - akkor viszont nem 300e-ért vetted. Igyekeztem egy még éppen reális (bár már ez sem átlagember számára) összeget megadni...

DB

rotator
Én több mint 1 éve vettem gépet és még minden tökéletesen fut maxon (már amennyire a t. játéktól kitelik). 😊

DonnieBrasco
Persze hogy nem használsz élsimítást, mivel lehetetlen (nincs beleprogramozva) 😊)
Amúgy gondolom tudod, de ez a VGA ami neked van semmilyen játékra nem igazán jó (nem is arra tervezték), illetve a procid is kb. 5-6 éve volt használható - ez a játékoknál pedig "õskori"nak számít.

Azért szörnyû, hogy ez ember elkölt 300e Ft-ot egy gépre, amin fél évig maxon fut minden, 1 év múlva high-on, 2 év múlva mediumon, 3 év múlva "low"-n, 4 év múlva pedig jönnek az elsõ progik amik el se indulnak 😞((
Vagy 😊)) örüljünk, mert ebbõl is látszik, hogy fejlõdik a PC 😊?

DB

Nandusz
Amúgy elég érdekes helyszínekre bukkanok. Pl ti voltatok Geldern asszem déli fõbejáratától balra esõ hegymagaslatok tetején? Elég nehéz oda feljutni amúgy. Ugrálva lehet csak a meredek sziklafalon. Viszont fenn egy romot találtam, aminek a közepén egy sárkány tanyázott. Leverése után elég sok láda volt ott jó sok értékes dologgal, meg szanszét is sok minden volt. MEg elég sok erõt, ügyességet növelõ növény is. Szal megéri felmászni lehetetlennek tûnõ csúcsokra.. De egyébként nem ez volt az elsõ...több ilyen helyszínt is találtam,. Pl. a legészakibb részén a térképnek, ahol az a nagy-nagy vízesés van...na ott is balra a magaslaton megintcsak van egy régi rom, persze brutál lényekkel az is. Onnan kicsit feljebb menve meg 3 fekete trollba lehet ütközni...persze ott is értékes ládák vannak. Meg van még több helyen is ilyen régi elhagyatott romocska.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Casper007
Én most közepes beállítások mellett nyomom a játékot a következõ konfiggal: ATI RADEON 9100 128 MB (szinte vicc, hogy ezzel elindul); 1 GB DDR RAM, Celeron 2,4GHz CPU. Mit mondjak, azt hiszem, ez tényleg a minimum, bár a sivatagban maxra tettem a beállítást, de pl. elsimítást sosem használok. A városokban még minimum mellett is diavetítést kapok, a töltési idõ borzalmasan hosszú. Majd nyár végén bõvítem a gépet, remélem, addigra már a patch is kijön, és szórakozhatok egy jót. Igaz, a játékban most is jól haladok, találkoztam Xardas-szal, bejártam mindhárom országot, bár Isthar-ban és a Monostorban még nem voltam. Meg hát igazából most kezdek belemelegedni a fõküldetésekbe.

Hello World!

Nandusz
83-as.
De már végig van víve a játék, csak néha visszamegyek unalmamban bóklászni .

Casper007
Na jó, ez ehgy durva karakter. Már meg sem kérdezem, hogy hanyas. Hmm, nekem azt hiszem ötvenes van, de még mindig a játék elején kapott ruhát viselem. nekem valahogy jobban bejönnek a köpenyek meg a csuklyák, mint a csili-vili páncélok.

Hello World!

Nandusz
víz alatt 😊))

Egyelõre még nem kell mérget venni arra, hogy ez a nagyméretû patch minden hibát orvosol. A grafikus "motor" kódja pl. max 1 mega lehet és akkor még sokat mondtam...
Randal
Az fasza lesz. Vedd meg a játékot, töltsél hozzá egy 1 GB-os patchet és múködni fog. Hurrá.
És ha lesz kieg akkor úgy adják ki a gammát, hogy bele lesz integrálva.

"olcson meg lehet venni az eredetit 😄"

Ennyi idõ alatt a legtöbb játéknak lemegy ennyit az ára, ha nem többet...
nemtom a nordmaros résznél nekem egy csomo bug bejött, ugyhogy még elvittem Xardasig, aztan ott leáltam a játékkal. mondjuk vszeg ujra kezdem az egészet. Nekem a Hassasinok a kedvenceim, 2forintér kinyirnak 😄😄 . Na meg nagy Beliar rajongó vagyok. Azt a fõtemplomot nagyon állatul megcsinálták. Az Ishtaros palota jön be nagyon még. mászkálnak az oroszlánok, meg a nöstények 😄 persze kiraboltam a fél palotát 😄

Tégy amit akarsz és az lészen a törvény egésze.” „A szerelem a törvény, szerelem, akarat alatt.” „Nincs törvény az Akarat törvénye felett.”

naja. fõleg 1 gigával. erdõbe tiszta diavetítés volt. na ha kijön ez a patch, felszentelek neki +1 giga ramot 😄 Bár ahogy irtátok, lehetne abban 3-4 giga akkor is szaggathat ezerrel.
Mint irták a német forumon 1 giga felett lesz a patch, dolgoznak rajta 1000-el, ebbe a méretbe aztan minden belefér. Szegény Jowoodosok lehet ujrairják a fél progyit, de meg is érdemelték az öszecsapott munkájukért.
Egy elõnye volt ennek a bakinak. olcson meg lehet venni az eredetit 😄

Tégy amit akarsz és az lészen a törvény egésze.” „A szerelem a törvény, szerelem, akarat alatt.” „Nincs törvény az Akarat törvénye felett.”

Szegény Heroes-t bántani, nagy kedvencem pedig 😞

Na, mevan jogtisztán a Gothic 3, most már tényleg itt lenne az ideje a patch-nek, különben... különben kénytelen leszek anélkül játszani 😊
Nandusz
Nekem az északi Nordmari táj jön be...a zord, rideg, elhagyatott vadregényes tájaival...na és az a kelta eredetû misztikus zene..hmmm 😊
Amúgy tudom mirõl beszélsz...hihetetlen a hangulata...és sztem is páratlan ez a játék ilyen szempontból. Még én sem találtam más játékot, ami pótolhatta volna ezt az érzést.
De én sosem állítottam ennek az ellenkezõjét. Kizárólag a memóriakezelését köpködtem, mert azt sajnos nem tudja elfeledtetni semmilyen gyönyörûséges táj😊

az biztos. remélem a kiegben már alapból a legjobbat nyujtják.

nesze nekem. anno még olvastam vmi május 9-es dátumrul, de ugy láccik falsch volt mert sehol semmi 😞
Uncsi a játék? hát nemtom én sztem már grafika miatt érdemes végigvinni. én majdnem orgazmust kaptam amikor Bakaresh-be bementem a Beliar temlomba 😄 vagy amikor kimész az õsi romokhoz, boklászol a romoknál, alatta meg áriázik a csaj (sztem a legjobb soundtrack), kb mintha egy pillantra egyimtomba érezném magam. aztan jött a szaggatás 😞 Gyönyörû grafika, a sztori is jól ki van találva. sztem az egyik legjobb gamma lehet 2007-ben (de mér nem 2006-ban?) ha a gigapetch kijavit sok hibát.
miota leáltam a gammával, a patchre várva minden nap nézem mikor adják már ki, mert kijött rengeteg uj game pld Stalker, de vhogy éreztem hogy ennek a feelingje megfoghatatlan. aki ismeri a játékot és szereti tudja mirõl beszélek.

saxicola
Nekem nagyon bejön az összes rész. A 3 is. Szarul van optimalizálva, de a történet mindenért kárpótol. A hangulat magával ragadó.
Szerintem életszerübbre sikeredett mint az Oblivion.
Ha kijön a gigapatch ez lesz a legjobb játék.

www.gportal.hu/bioshock

DonnieBrasco
Ámen 😊
A Gothic 2-t pl. imádom, de még sose tudtam végignyomni, kétszer vesztek el az állásaim (pedig egyiknél már rendesen benne voltam a sztoriban!)... asszem amíg a gigapeccsre várunk, nekiállok végre rendesen és végignyomom! Bár most a LOTRO elveszi minden játékra szánt idõmet, de ki tudja... 😊

DB

b-type
😊)
semmi gond term. (a te üdvösséged 😄 ), én nagyon szeretem, mindent nyomtam ami a világában játszódik(dott), így nem zavar a harcrendszer, sõt.
Bár voltak kívánalmaim, amiket folyamatosan meg is írtam, de por a szélben term.
különbõzõek vagyunk, különbözõ dolgokat kedvelünk/ nem kedvelünk, más és más a nézõpont és ez így van jól.

OFF vége részemrõl is.

DonnieBrasco
Hát bocs, szerintem katasztrofálisan uncsi az egész koncepció... tényleg próbáltam, de bealudtam rajta 😊
C64-en a Kings Bounty még elment, de 2006-ban ilyen harcrendszer?? Naneee...
Bocs az offért!

DB

b-type
oks majd megnézem.

DonnieBrasco: jaja, HoMM 5 csak összecsaptam H5-nek, de tudd hogy ha útálod, az súlyosbító tényezõ lesz ha majd az égi bíró elé járulsz <#vigyor>
😊)

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

DonnieBrasco
Viszont Everquest2-ben mûködik, és ott sincs game-en belül opcióban 😊 igaz, picit buherálni kell az .init, ráadásul minden egyes futtatás elõtt. Elég gáz ez is valahol!

H5 az Heroes? Utálom az egész sorozatot, fújj 😊)

DB

Nandusz
Viszont azt bizton állíthatom, hogy 16x anizotróp filtering mellett kategóriákkal szebb a játék, mint anélkül. Ezt amiatt tudom, mert a 7600GT-mel vittem végig a játékot még nem is olyan rég és ott nem volt elõnyös bekapcsolni, mert azt már nem bírta szusszal.
De lehet, hogy a 7900GT-d még bírja. Próbáld ki kérlek hogy 16x-ra teszed és úgy szaladgálsz kicsit a térképen. Kíváncsi vagyok, hogy ilyenkor se fog-e neked swappolni.

b-type
ezeket a texturahibázásokat megtalálni a H5-ben is ha bekapcsolod az élsimítást (ott sem lehet a játékon belül).

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

DonnieBrasco
A Gothic3ban egyáltalán nem megy az élsimítás, még driverbõl sem. Sõt, ATI kártyán ha driverben bekapcsoltam, durva textúrahibák jelentkeztek csak, de AA továbbra sem.
Ez is a trágya programozás/kiadáskori állapot okozata...

DB

b-type
Szép hogy eldöntesz, és állítasz helyettem dolgokat, ..sõt még válaszolsz is helyettem. 😊)
Szal nem kell elhinni, erre nem is kötelezhet senki, én meg pláne nem.
Élsimítást én ritkán kapcsolom be (vga beáll).
gép kb. körberajzolva: 2g mem, 4.2proc, gainw.7900gt/512.

DonnieBrasco
Igen, sajnos a világ legjobb gépén is akadozik nagyon rondán, a memóriakezelése elképesztõ szar, és ezen a VGA sosem fog változtatni 😞 csak majd reméljük a megagigapatch 😊

DB

Nandusz
Sebaj...akkor sem hiszem el, hogy zsír folyékonyan megy neked...mondjuk az is lehet, hogy ami az én kényes szememnek röccenés, az nálad még belefér, mint röccenés nélküli állapot.
16x anizotróp filtering mellet valóban más lehet a tészta, mert ugyanis én így használom (élsimítás állításának lehetõségével nem is találkoztam a játékban--->az lenne ugye az FSAA). És hangsúlyozom: nem a frame/sec megy le, mert a kártya bírja a gyûrõdést rendesen. Hanem a fizikai memóriák kezelése miatt röccen be úgy nálam, úgy másnál és sajnos úgy nálad is, bármit is mondasz.
Nem tudom elhinni, hogy neked nem csinálná ugyanezt. Egyáltalán milyen géped van? MErt ha ezután azzal fogsz jönni, hogy az én gépem biztos rosszul meg pancser módon van beállítva, meg biztos sok a háttérban futó alkalmazás, meg egyéb dolgok, akkor óriásit tévedsz.

b-type
Nem tudom, ezt írtam is lejjebb.
Egy darabig filóztam ezen aztán már nem. Azt tudom hogy a felbontás állítása sem nagyon röccenti a gépet...a Morro volt hasonló.
Az élsimítás már más tészta, azt én nagyon ritkán kapcsolom be.
Meg nekem is volt egy buherált .ini-m...de igazából gõzöm nincs, mitõl akadhat.
Ezért írtam hogy én kussolok mert nincs bajom, de viszont túl sokaknak meg igen, ahoz hogy szõnyeg alá lehetne söpörni.

Nandusz
Akkor már csak arra tudok gondolni, hogy nálam azért röccen be gyakrabban, mert mindent max-ra húzva nyomatom?

b-type
Általában szaladtam mikor játszottam, sõt az õszi texturák miatt sokat szaladgáltam fraps mellett is (videót csináltam..amibõl aztán nem lett semmi érdeklõdés hiányában), volt ahol beröcögött, de ha kikapcsoltam a fraps-t egybõl jó volt...általában akkor kapcsolat ki amikor csúnyán LOD-lt a progi...egyszer Geldern-bõl elszaladtam a sivatagig..a szikláknál kapcsoltam ki, mert nem tetszett.

rotator
Ne írjatok ennyit, már azt hittem, hogy kijött a patch, erre semmi, csak egymást osztjátok. 😊

Nandusz
Akkor próbáld ki, hogy gyorsan szaladsz. ÉS fuss el mondjuk példának okáért Monterától folyamatosan futva egész Trelisig.
Aztán tedd a szívedre a kezed, miután megszámoltad, hogy hányszor swappolt be és itt megosztod a kapott számadatot velünk. 😊

b-type
Na az tényelg nincs 😊
Körbepörgés nekem is van, de az csak meg-meg akad, viszont utána sokkal jobb.
Futkorászás közben semmi gubanc, kivéve Geldern-t.