Gothic 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Faring városánál járok. Amit elcsesztem az az, hogy kamuztam az orknak, hogy én nyúztam a bõrt és nem mentettem ott így mikor visszamentem Tom-hoz aki adta a küldetést elhajtott a francba és szóba sem áll velem többet. Tom adta azt a küldetést is, hogy Ali-tól szerezzem meg a tárgyat amit rejteget de így hiába szerzem meg nem tudok vele beszélni.
Jelenleg 68% a népszerûségem és ugye 75% kell.
Az utolsó lehetõség az a vigyél piát Mojok-nak dolog. Na elküld ugye Tippler-hez az erõdbe ott meg lehet venni tõle a piát vagy szerezni hozzávalókat és akkor megcsinálja. Szereztem hozzávalókat, megcsinálta de utána nem lehet megvenni ami nála van pia csak azt amit csinált azt adja oda.
Így van 1db piám, beszéltem Connor-al aki azt mondja menjek el Flint-hez õ vezeti a kocsmát. Na õt sehol nem találom. Egy piával viszont szóba sem áll velem Mojok.
Szóval érdekelne hol találom ezt a Flint-et.
Tom-ra meg próbáltam amnézia varázslatot hogy elfelejtse, hogy haragszik rám de nem sikerült. Ötlet?
Van egy régebbi mentésem de nem sok kedvem van majd fél napot végigszenvedni újra ha nem muszáj.
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/
Why so serious?
Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
- pár perc után letörlöm, mert ordít róla, hogy annyira nem jövünk be egymásnak, hogy felesleges lenne az idõt pocsékolni, pl. gagyi tycoonok, ahol 20-ból 1 jó, de az az 1 nagyon, viszont a másik 19 pocsék;
- rövid idõ elteltével felkerül a beszerzési listára, próbálom kibírni a megjelenésig és ahogy a boltokba kerül, letörlöm és megveszem, pl. Gothicok, Test Drive;
- nem tudom eldönteni, jó-e vagy sem, félóra-óra nyüstölés után általában törlés és felejtés, esetleg ottmarad a winyón, fél évre rá újra kipróbálom, ha akkor se, akkor csá, de van, hogy végül csak megboltolom, pl. elõbbire példa az Obli, utóbbira a Sims 2.
Bocs az offért! 😊
A szabadság a történet rovására és a hangulat rovására ment, legalábbis más lett ez utóbbi a megszokottól. Pont ezt nem tudják javítani a patchek.
Mindenesetre felesleges ezt részleteznem, már ebben a topikban is leírtam többször, hogy mi zavart a G3-ban, általánosságban is, csokorba szedve is.
A harcrendszer problémáit inkább nem említem, hátha kijavítják majd egy év múlva a második 2 GB-s patchben...
Engem személy szerint jobban zavar az hogy nincs olyan hangulat ami meg tud fogni mint az hogy akadozik.
Egyébként pedig mindenkinek szíve joga, hogy melyik tetszik a kettõ közül, vagy egyik se, két különbözõ játékról van szó. Egy hasonlóság van számomra köztük: mindkettõ élvezhetetlen volt számomra alapból, az egyiket a patchek, a másikat a modok teszik épkézláb játékká, és bizony mindkettõnek vannak gyógyíthatatlannak tûnõ hiányosságai is, melyek nem feltétlenül ugyanolyan mértékben zavarnak mindenkit.
A gigapatch után ezt újra mérlegelem, én bízok a srácokban.
A scriptekrõl meg annyit hogy a PB iszonyatos nagy munkát vállalt magára azzal hogy megpróbált egy élõnek tûnõ világot létrehozni a lehetõ legkevesebb scripttel. Nem csoda hogy nem tudták igazán jól megvalósítani. De szerintem most hogy már van benne egy kis tapasztalatuk és tudják mi az amit nem úgy kéne csinálni mint ahogy tették jobban el fogják találni szvsz.
Bezzeg germánéknál ilyet is adnak ki:
Gothic Collector's Edition
Mondjuk ez a legfelsõ dobozos US kiadás nagyon bejönne nekem:
Gothic
Az Oblivion egy jó játék - modokkal, kiegekkel. Én személy szerint a dialógusok miatt hagytam abba a játékot (nem egy óra után), majd egyszer még adok neki egy esélyt, mert egyébként tényleg kellemes játék lenne, ha nem is teljesen az én stílusom. (Viszont 110%-ra értékelt szuper RPG-nek nem vagyok hajlandó elfogadni sem a TES4-et, sem a G3-at, mindkettõnél vannak jobban sikerültek is, akár az elõdök között is.)
a_n_d_r_e_w: Én 22-23 fõs készítõgárdáról tudok. Na ja, egy RPG-nek pedig pont az EA-re, mint kiadóra van a legkevésbé szüksége. Én mondjuk az Ubisoft-tól sem vagyok odáig, ha létezik jelenleg kedvenc kiadóm, akkor az már inkább a THQ.
One Vision. One Purpose.
Az Obli'-nak nagy húzóereje a moddolhatósága, az alap játékra nagyon sokan fújtak.
Jelenleg is van kb. és minimum 20 mod amivel gatyába kell rázni ahoz hogy aztán egy nagyon frankó játék legyen.
(de nálam is pl. több mint 40 fut..a mindenféle díjjazott modlist-kre érdemes ránézni)
Maga a fejlesztõi csapat a legutóbbi kiegészítõig, nem akart mást mint szvsz megpróbálni leszedni a lóvét a 'hivatalos' moddokért.
Én szeretem az Obli'-t is és a G3-t is, de nem frankó az összehasonlítás sztem sem.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%
Na igen, pl. a Morroban mindenkinek az volt a baja, hogy az emberek nem élnek, ez volt a jó ellenben a Gothicokban. A G3-ban viszont ahogy hallottam ezek már nem mûködnek.
Az ötlet amit a srácok elképzeltek jó, hogy minden egyes fontosabb lépést lereagáljona program és ne nekik kelljen elõre bescriptelni. Bár talán ez lett volna szerintem az egyszerûbb út.
Valószínû szerintem (én legalábbis ezt csinálnám), hogy a patchben benne lesz jópár lépésre elõre meghatározott script és az NPC-k aszerint fognak reagálni, de ezek mellett meghagyják az AI-nak a többi irányítást.
Ellenpéldának ott van pl a színtén német fejlesztésû X3. Na ott tényleg szabadon él a világ (igaz épp ezért a storyt meg a scripteket hanyagolták teljesen, nem értem miért nem lehet megtalálni a középutat 😊)
One Vision. One Purpose.
Tudod a G3-at meg az Oblit összehasonlítani nem túl szerencsés. És igaza van azoknak akik azt mondják, hogy ég és föld. Ez csak egy egyszerû amrketingfogás, hogy tudják hypeolni egyik-másik játékot az újságok.
Csak azért, mert a játék nézete hasonló, a világ fantasy és mindkettõ rpg-nek hívja magát... Ez olyan mintha szembeállítanád a Diablo-t és az NWN-t.
Azt mondjuk szerintem elfelejted, hogy az obli azért mûködik "rendesen" (ha jól hallottam azért kell ehhez egy-két mod), mert fél évet csúsztattak rajta.
De ezt meg már kitárgyaltuk anno. G3-at nem csúsztatták, mert nem lehetett, így maradt a szívás.
Gothic I-II-III-FG, Risen I-II-III, TES III-V, KotOR I-II, Fable 1&3, Jade Empire, Fallout 1-2-3-NV, Wasteland 2, The Witcher I-III, NWN 2, Drakensang 1-2, Mass Effect 1-3, Two Worlds 1-2
Kipróbáltam a gámát. Csodálatos, Oblivion szintû gém lehetne, ha nem lenne ilyen felháborítóan rosszul megírva. Jelenleg számomra játszhatatlan. Szörnyû, hogy egy ilyen amúgy kiváló minõségû cucc és többszáz ember munkája megy semmibe néhány léha programozó miatt.
Úgyhogy legnagyobb sajnálatomra marad az uninstall, amíg meg nem jön a giga patch. Tényleg, az mikorra várható? Mert ezen a progin már csak a csoda meg a giga patch segíthetne.
Mintha te is épp ugyanezt tetted volna a gothic 3-al nemde?
Gothic 1 is csak terv volt csupán. Persze azóta alaposan kinõtte magát a sorozat, és egyben kinõtte a Jowoodot is. Gondolom mivel a Gothic jogok a Jowood-nál vannak, a fejlesztõk nem tudnak szabadulni ettõl a tré kiadótól.
Sajnos ilyenkor csak egyet tehet a fejlesztõcsapat: Az új játékot már más márkanéven adják ki. (Így jártak el az Operation Flashpointos srácok is a Codemasters-el)
1. kinél vannak a jogok? ha JoWoodnál, akkor nem is mehettek volna máshoz
2. hányan dolgoztak a játékon? (tudomásom szerint nagyon kevesen (10 körüli számról hallottam, de lehet rosszul)
3. ki döntött úgy, hogy alapjaiban változtatja meg a rendszert annak )ismeretében, hogy az erõforrások (elsõsorban emberi) szûkösek?
az egy dolog, hogy a grafikus motort lecserélték (bár szerintem egy shaderekkel+speedtreevel megáldott gothic2 motor jobb lett volna (ha gyorsabb nem is, de kiforrottabb)), de sokkal inkább furcsállom hogy a scriptrendszerhez is hozzányúltak. Az majdhogynem tökéletesen mûködött az elõzõ részekben, itt meg igen gyakran megakad...
One Vision. One Purpose.
Szerintem ha egy profi kiadó állt volna mellettük, nem kellett volna így félkészen kiadniuk a cuccot a kezeik közül.
Zömmel ugyanazokat a funkciókat tudja mindkettõ, csak éppen az Oblivion rendesen mûködik, ez meg nem. Ez, hogy "más játék,mint az" nagyon rossz kifogás.
Olyan ez, mintha egy Lamborghinit hasonlítanánk egy motor nélküli Ferrarihoz. Gyönyörû a ferrari is, meg minden, csak éppen nem megy.
Nem teljesíti az autókkal szembeni elemi követelményt. Nahát ugyanez a helyzet az Oblivion és a Gothic3 esetében is. Sajnálatos, de így van.
Ennek ellenére azt a keveset, amit lehetett rendesen játszani a Gothic 3-al, nagyon élveztem, remek játék lenne ez. Reméljük a patch minél hamarabb megérkezik.
Sajna Gothicból még nem találtam dobozos angol verziót, csak dvdtokosat😞
Egyébként Ebayt jobban ajánlom az Amazonnál mivel olcsóbb, mégha az USA-ból hozatod is, hisz onnan max 8-15 dollárnyi postaköltséget számolnak fel. És van hogy egy játékhoz hozzájutsz relatíve olcsón (1-3-5ezer ft).
Nekem pl a Fallout 1-2 került 3000ft-ba.
Egyébként eBayen sem feltétlenül drágább:
Gothic
Mindenesetre a huszonfõs készítõgárdának van/lenne fontosabb dolga is ennél.
bgabor:
Más játék, mint az Oblivion, kár hasonlítgatni. Mellesleg nekem az nem jött be, pedig próbáltam nagyon pozitívan hozzáállni. Más stílus, ennyi.
Itt két lehetõséged van:
- letöltöd és 10 euroért veszel serialt
- megrendeled a dobozos verziót, ez 10 euro + 12 euro postaköltség 😞
bedõlni ilyen olcsó reklámfogásoknak (millió ilyet találni a neten, de az a DX9-es kép erõsen butított és a 10-esen sincs semmi olyan, amit 9 alatt ne lehetne megoldani...)
szvsz a legszánalmasabbak itt találhatóak
One Vision. One Purpose.
A Gothic 1 -et honnan tunám beszerezni?
On-line boltokat végigkérdeztem és nem tudják rendelni. Ha esetleg vkinek megvan és meg akar szabadulni tõle....priviben szóljon.
bocsi az offért!