Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Eredeti? Nekem eredeti a cucc és SEMMI komoly bug nem jött elõ a játékban még a patchek elõtt sem.

Azok akik rinyálnak a fura mellékhatások miatt, nekik egyszerûen valahogy olyan gépösszeállításuk van, ami nem fekszik a játéknak vagy csak már szétesõben van a harverük.

Nekem a Flanker 2.0 csinált furcsaságokat. Amíg Celeron gépem volt, addig mûködött, de AMD gépen soha többet nem volt hajlandó mûködni rendesen. TELJESEN random idõközönkét fogta magát ls kilépett. Patchelhettem ahogy akartam semmi sem segített, pedig az is eredeti játék volt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ilyen erõs bugokkal nem találkoztam, egy-két questbug volt a legsúlyosabb. Nekem sem fut valami jól, de meg lehet szokni. Kell némi idõ neki amíg betölti rendesen az új területeket, tehát mozogni nem ajánlott😄 Ini tweak javít azért valamit a helyzeten. Különben énis sokszor eljutottam a billentyûzetcsapkodó/lakásban nyugtató sétát tevõ idegállapotba, pedig nem szokásom. De azért azt mondom hogy bõven megérte végigjátszani.

Gothic I-II-III-FG, Risen I-II-III, TES III-V, KotOR I-II, Fable 1&3, Jade Empire, Fallout 1-2-3-NV, Wasteland 2, The Witcher I-III, NWN 2, Drakensang 1-2, Mass Effect 1-3, Two Worlds 1-2

Hát nem tudom, én megnéztem 1.12+CP1.3-al nemrég, de katasztrófa. Égbolt csak félóra varázslás után lett valahogy, addig még szellemkép is volt. Eléggé lagol, pegig 2GB ram és a vga se gyenge, ezt én nem bírom. Kimentem kicsit a városon kívülre, egyszer csak pofáraestem valami miatt, és pofáraesve a föld égbolttá változott, értsd a föld alatt nem volt semmi és ezt lehetett látni. Ha felkeltem ismét fölrebaszódtam, aztán megláttam hogy valami vadkan szórakozik velem, de nem tudtam vele mit kezdeni, megint földre basz...na itt volt uninstall 😊
😊 Igazad van, ez így ellentmondásnak tûnhet akár😊 Arra gondoltam hogy a fegyverektípusok száma, közelharc hatékonysága (fõleg az elején), küldetések típusai (aréna harcok), képzettségek száma alapján a játékmenetben a közelharcot erõltetik. Ennek ellenére meg valami siralmas ahogy a közelharc mûködik. Mondjuk ebbe az AI is hozzájárul.

Gothic I-II-III-FG, Risen I-II-III, TES III-V, KotOR I-II, Fable 1&3, Jade Empire, Fallout 1-2-3-NV, Wasteland 2, The Witcher I-III, NWN 2, Drakensang 1-2, Mass Effect 1-3, Two Worlds 1-2

"és közelharcos karakterrel játszottam, és ahogy észrevettem erõsen erre van kihegyezve a játék"

aztán

"Ami hatalmas negatívum az a közelharc, ekkora visszalépést az elõzõ részek szinte tökéletes harcrendszerétõl, hihetetlen"

😊
Na én is a végére értem.
Kicsit félve kezdtem neki, mert elég elrettentõ dolgokat lehetett itt olvasni a játék bugosságáról, de szerintem nem vészes, bár közben feltettem a community patcheket is ahogy kijöttek. Viszont nagy rendszerességgel lefagyott, kilépett, amin sokszor jól felb*sztam magam, de egy idõ után szemrebbenés nélkül reset, 10 perc várakozás a játékindításra+loadra, majd fél-másfél óra játék után ismét...

A játékmenetre, történetre, hangulatra viszont szerintem nem lehet panasz, az elõzõ részek a kedvenc játékaim, és szerintem ez sem marad el tõlük. Annyit tennék hozzá hogy Innos oldalán és közelharcos karakterrel játszottam, és ahogy észrevettem erõsen erre van kihegyezve a játék, például sok kovácsolós küldetés, vagy ha valaki Beliar oldalán játszik akkor elég furcsa az alapból ellenséges orkcsapatok léte (fõleg Nordmarban). Szóval jó dolog hogy van választási lehetõség, de nincs egyenlõen kidolgozva a két oldal.

Ami hatalmas negatívum az a közelharc, ekkora visszalépést az elõzõ részek szinte tökéletes harcrendszerétõl, hihetetlen...Zárnyitás, tolvajlás is el lett rontva, így tolvaj karakterrel sem az igazi a játék.

Összességében nem csalódtam a játékban, az egyedi, magával ragadó hangulat továbbra is megvan, fagyások/kilépéseket leszámítva jól szórakoztam, megközelíti az elõzõ részek játékélményét.

AntiHero
jóü szár. Nem próbáltam majd ha 10.0.1-es lesz akkor kipróbálom😄

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

Kicsit részletesebben? 😊
AntiHero
szár

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

Community Patch 1.3.1 milyen?

Tégy amit akarsz és az lészen a törvény egésze.” „A szerelem a törvény, szerelem, akarat alatt.” „Nincs törvény az Akarat törvénye felett.”

Molnibalage
Eredeti a cucc? Milyen patch van fennt? 40-dik szint környkén még medim nehézségi szinten se vert le emgem nagyon már senki 1:1-ben meg fõleg nem.

A communtity patchek mennyire jók? Melyiket kell feltenni?

Gothic_3_Community_Patch_v1.3.1.exe vagy
Gothic_3_Community_Patch_v1.3.1_International.exe. Mert a második az kisebb méretû. Lehet, hogy a végén még felrakom mégegyszer, mrt tavaly volt fennt utoljára, de most is csak azért, hogy megcsináljam azt amit régen akartam, a legszebb helyekrõl egy fotógyûjteményt azt szevasz. Nagyon bánom, hogy megvettem eredetiben.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

hehe. akkor probáld meg hardon is. én azzal nyomtam. na ott aztan gyepálnak a monszterek rendesen. mikor 20-dik szinten visszatértem az elejére, az ott levõ vaddisznó, egyetlen harapással a másvilágra küldött. azért is lettem mágus. hehe.

Tégy amit akarsz és az lészen a törvény egésze.” „A szerelem a törvény, szerelem, akarat alatt.” „Nincs törvény az Akarat törvénye felett.”

Nandusz
Azért egy árnyékfutó még 80-as szinten is eléggé megizzasztott engem, ha rosszul kaptam el a fonalat nála és elkezdett öklelni sorozatban.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Zsolo007
Erre nem figyeltem, az 1.2-nél nem ez volt...mind1 mostmár..

Az inire a telepítõ rákérdez (ikszelni lehet telepítéskor) hogy mit tegyen vele, és le is arhiválja. Nyelvi fájlt amit odatett csak át kellett nevezni.
Community Patch 1.3.1 International. Nekem mûködik.Link
Zsolo007
Nekem ment minden gond nélkül, természetesen úgy, hogy nem a könyvtárba telepítettem, hanem máshová, és kézzel másoltam át, kihagyva a német nyelvi fájlt és az init...

Takanohana
Van már valakinek tapasztalata a com patch 1.3-ról? Nem akasztja ki a játékot? Nem tûnnek el a szövegek? Magyarra rá lehet tenni?

wantonly
Az Oblivionból nekem is ezért lett elegem, tönkrette a fejlõdési rendszer az egészet. Az, hogy a parasztasszony, aki ott kapál a kartjében velem fejlõdik és nemtommennyit bele kell vágni, hogy leüssem, na ez vicces. 😊 De itt azért 80-as szinten már igenis erõsebb vagyok bárkinél, tehát érdemes volt fejlõdni. Jó mondjuk tényleg nem a legjobb a harcrendszer, de meg lehet szokni és belejön az ember.

Én a nehézfegyvereket (kétkezes harc) preferáltam. Olyan fegyvert kell használni ami hosszú, így az ellen nem tud olyan közel jönni. Sokáig használtam az alabárdot harcosként, kicsi sebzés (75), de jól lehet vele haladni. És használni kell a "kombókat" (pl. jobb és bal gomb: pörgõ ütés, egyszerre többet is lecsap.). Ogrékat, trollokat meg nyilazni kell amíg nem vagy elég erõs... Késõbb már azokat is simán le tudtam gyakni, nyilazás nélkül is. Farkasok is csak az elején okoztak gondot.
Most per pill semmilyet, láthatod mult idöben irtam. Amuugy 1.08 -al kezdtem , késöbb 1.12.

Zsolo007
Milyen verziót használsz? 1.12 + com pacth 1.3?

Érdekes, nekem mûködtek a páncélok. Ez így elég fura hogy valakinek mûködik valakinek nem.

Ez valami bug lehet, ami egyeseknél elõjött, másoknál nem.
Én az alap öltözékrõl váltottam lovagi páncélra, és semmi hatása nem volt, minden ellenfél ugyanúgy sebzett, mint addig.
Anyáztam is rendesen, hogy kidobtam 150000 pénzt a semmiért.
rotator
Nem kell aggódni, az új Piranha Bytes játékban totál más harcrendszer lesz. Talán ez azt jelenti, hogy megjön az eszük és visszahozzák a régi kardsuhogtatást, csak több ellenfeles sebzéssel kiegészítve...

Zsolo007
Rendben van, hogy ügyesen kell harcolni, de én nevetségesnek tartom azt, hogy a közelharc egy clickfest, mert ha nem támadok, akkor õ támad és ha egyszer elkezdt támadni, akkor csak nagy mákkal tudod visszavenni a kezdeményezést, ergo halott vagy. Az igazság az, hogy akárhogy is nézem elég idegesítõ, hogy egy utolsó ki semmi zombi is simán kiüt, ez kb. annyira frusztráló, mint az, hogy az oblivionban velem egyszintûek mindíg az ellenfelek. Nem érezni azt, hogy a karakter valóban erõsebb lett, mert hiába vagyok 40-es szintû, az esélyem egy harcban szinte pont ugyanolyanok, mint 1-esen... Ha ügyesen támadok akkor úgy sem érnek hozzám, ha meg hozzámérnek akkor meg már úgyis mind1...

Ezek utn minek szarakodjak a fejlõdéssel? Olvastam korábban, hogy Xardast milyen nehéz megölni
, én olyan 30-as szint környékén találtam rá, és akkor gondoltam heccbõl kipróbálom: Beszorítottam a falhoz és ütöttem (klikkeltem), mint a hülye, egy varázslatot tudodd elsütni, ez levette az életem 90%-át, egyébként nem tudod megszólalni, az egésznek vége volt 20mp alatt. Ez nálam vicckategória.

Ezt valahogy az én gyomrom nem bírja megemészteni.

Közelharcolni úgy érdemes, hogy semmiképpen ne legyen szintben alattad az ellenfeled. Ha mégis vad kardlengetéssel teret kell nyerni. És lehetõleg mindig neki kell szorítani vminek az ellent. Fal, szikla, fa.

Az, hogy könnyen ölsz orkot, az semmit nem jelent, az egész játékban õk harcolnak a legszarabbul, egyedül a számszeríjászoktól kell tartani. Õket kell a leghamarabb lecsapni, rögtön a sámán után természetesen.

A legveszélyesebbek a farkas félék, majd a troll, ogre. A fabunkóval szúró zombi viszont kiborító. Valahogy a vaddisznók már semmi fenyegetést nem jelentenek, meg setudnak ütni.
wantonly
Hja, lovagi páncél + gyûrûk + amulettek + sisak és nemnagyon van ellenfeled. 😊 Nekem csak a mágiahasználókkal gyûlt meg a bajom, mert nem volt nagy tûz/jég védelmem, de azokat gyorsan le kell rohanni.
wantonly
Nekem már egy jó ideje semmi problémám a közelharcal, egy idõ után rá lehet érezni.. Az elején nagyon ideges voltam a játékra, de mostmár az újrakezdés után is sokkal könnyebben megy. Magas szinten meg már azért vicc az egész, mert márt nincs ellenfelem (most vagyok 80 körül). Persze azért ez nem a Rambo, szóval nem agyatlanul kell nekimenni az ellenfélnek. Engem már szinte meg sem tudnak ütni. Ügyesen kell harcolni...
Zsolo007
hmm...ez érdekes..

BaLeeX
45 körüli volt a karim kb 350hp-val (nem pontos de nagyságrendileg).
És marhára szembetûnõ volt mert addig eléggé szarrá gyepáltak mindenhol a lovagi páncél után meg nyugodtan beállhattam csomó ork közé alig sebeztek.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Zsolo007
Hanyas szintû vagy? Mennyi a hpd?

Mert nálam is ugyanez a váltás történt és én nem észleltem változást a sebzésben.

Azthittem, hogy innen majd milyen jó lesz....azt a francokat..

BaLeeX
A harc az mindenképpen egy vicc. Egy ilyen játéknál ahol szinte minden a harcról szól nem kellett volna ennyire elkúrniuk.
De az nem igaz, hogy a páncél nem ér semmit.
Én 25000-es lázadó páncélról váltottam 150000-es lovagi páncélra és eszméletlen a különbség. Akik elõtte megöltek pár ütésbõl utána alig sebeznek. Simán beállok egy 20as ork csorda közepére és kinyírom mindet mielõtt elfogyna a hpm. Hogy ez így mennyire reális az más kérdés de az hülyeség, hogy a páncél nem véd.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Zsolo007
easy-n volt. Még az elején levettem a vadállatok miatt, aztán nem állítottam vissza normalra...

De elegem lett belõle, én minden rpg-ben közelharcos vagyok, ha ez a játék ezt nem hagyja, akkor nem foglalkozom vele.

Takanohana
Ja, a közelharc elég gyatrán lett megoldva. Ütemesen csapkodom az ellenfelet, aki csak nyeli az ütéseket, nem is tud visszatámadni, a többi meg nézi, és vár, hogy sorra kerüljön.

Az 1.3 patchról van már valakinek tapasztalata? Elcsesz valamit? Javít valamit? Nem merem feltenni, mert az 1.2-es tönkrevágta a gamét, telepíthettem újra.

rotator
Jó kis power-zombie lehetett! 😊 Azért már az elõzõ részben is elég erõsek voltak, bár a kardos skeletonokhoz képest nulla harcértékük volt. Utóbbiakkal kapcsolatban volt egy tipikus G3 élményem: bóklászok az erdõben, amikor elérek egy romos házhoz, amibõl 4 skeleton rohan ki kivont karddal. Aonnal ösztönszerûen sakronperdültem és rohantam onnan, mint a meszes... pár métert, amikor egyszer csak eszembe jutott, hogy ez nem a G2:NotR, nézzük csak meg, mit tud a karakter. A kezdõ orc slayerrel, egyetlen xp-nyi közelharc-tápolás nélkül (mindent íjászatra költöttem) levertem a 4 csontit úgy, hogy meg se tudtak ütni. 😞

egyébként használj varázslatot, vagy távolsági fegvyert. akkor sebezhet akármennyit közelrõl. itt ugyse nagy szám a közelharc, csak vadul nyomogatot a gombokat. a tûzlabdától lángoló emberek látványa sokkal szebb 😄DD

melyik fokozaton játszol? hardon sztem bármelyik szinten is lever, egy sima vaddisznó, mert letámad elesel, aztan szétpüföl. felállni meg nem tudsz. nekem is elõszõr furcsa volt, hogy magas szinten,is ugy öl meg a szörny mintha elsõ szintû lennék.

én nagyon sajnálom a gamet. ilyen jó kezdeményezést elbaszni. az év játéka lehetett volna, ha jól megcsinálják.

hát asszem énis nekikezdek ujrajátszani a gamet. ez a bugfix amit lehet csinálni ezzel a játékkal. ezek sztem már nem fognak semmi nagy durranást kiadni, hiszen nem fûzödik anyagi érdekük hozzá. néhány fan csinálhat javításokat, de egy profi munkára, elenfelek inteligenciájának növvelése( ami az egyik legnagyobb gyengeség) ugyse kezdenek semmit. a bug meg talan javitja a szarvashibákat. én az 1 giga ram miatt hagytam abba mert szaggatott mint állat, most kiprobizom 2-vel, ezzel talan mar jól fut.

Zsolo007
De az is lehet, hogy csak nekem van ilyen fura elképzelésem. Ennek a harcnak kb. így kellett volna lezajlania:

Kari áll 2 fegyver kézben, készen a harcra, zombi "futva" közelít és elkezdi püfölni a páncélt puszta kézzel, a kari meg összeesik a röhögéstõl. Na ez reális lenne szerintem.. 😊

Zsolo007
Én asszem most hagyom abba játékot. 40-es szintû vagyok, paladin páncélban, 450es hp. Zombi pusztakézzel 2! ütéssel ült meg. Ezt nem gondolhatják komolyan. Ha nem mûködik a páncél akkor is nevetséges. 1 ütés 225hp? 😮

Természetes mindkét ütéstõl földrekerültem....ez még viccnek is rossz.

Szal uninstall és tekintve a körülményeket nem hiszem, hogy egyhamar lesz reinstall (ha lesz egyáltalán)

rotator
ID Tech 5 - Gothic 3 refactored! 😊))

Carmack hajlamos minden hülyeségbe belefogni ugyhogy ki tudja, még lehet ezt is bevállalná<#idiota><#idiota><#idiota><#idiota><#idiota><#idiota><#idiota><#idiota>

Pontosan, hiszen itt nem egyszerû hiba kijavításról lenne szó, hanem több éves profi munkáról, nulla fizetésért.
rotator
Hát erõsen kétlem, hogy a közeljövõben ilyen jellegû javítások napvilágra kerülnének, hacsak John Carmack titokban nem jelentkezik eme nemes feladatra. 😊

Zsolo007
Ha tényleg kiadják a forráskódot akkor igen...legalábbis a lehetõség fennáll

Gondolom ezek a CP patch-ek ilyesmit nem tudnak kijavítani...
rotator
Az antialias egyébként sem mûködik tudtommal, csak grafikai bugokat eredményez. Vicces, hogy install közben ott figyel az nVidia logó és a szöveg, hogy "mérnökeink szorosan együttmûködve az nVidiával a lehetõ legjobb grafikai élmény létrehozásán fáradoztak", vagy valami ilyesmi hanta szöveg, azt közbe még az AA se megy.

Antialiasing nem mûködik. Ez nem nyerõ...
Postprocessing max helyretette... 😊 Ezek szerint gyengébb minõséget nem tudok beállítani ha akarok sem.