Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valaki eltudná mondani hogy merre találom a bantiák búvóhejét.
A küldetést Cape Dun-ban kapom beszéltem is a vadászal a kõ körnél õ azt mondta hogy észak nyugatra de csak egy barlangot találtam nagyon közel de az is tele volt szörnyekkel és banditák sehol.
Valaki le tudna nekem írni egy nagyon pontos útvonalat vagy valami leírást ami nagyon pontos?
de:
http://gothic3.hu/viewpage.php?page_id=23

1.3.1 buherált
na nincs ujabb patch?

Tégy amit akarsz és az lészen a törvény egésze.” „A szerelem a törvény, szerelem, akarat alatt.” „Nincs törvény az Akarat törvénye felett.”

A CP fejlesztõk azt írták hogy ha valaki leszinkronizálja a stringtable.ini-t (meg le is fordítja) akkor lesz magyar patch. Nosza angolosok, hajrá 😊
Ok.
Takanohana
Hoppá, megelõztél 😊

Takanohana
Megmérgezett a gyík, mikor megharapott. Ilyenkor az állóképesség csík jóval lassabban töltõdik vissza. Nézd meg a cuccaid közt van-e fehér orvosságos üveg, kereszt van rajta. Ha van, idd meg, ha nincs, vegyél egy mágustól, és idd meg.

Egy füst alatt vegyél zöld üvegût is, az sosem árt, ha van kéznél, mert súlyosabb mérgezés is érhet még, az pedig azzal jár, hogy folyamatosan csökken az életcsíkod, és ha nem iszol ilyet, mielõtt teljesen lefogy, akkor meghal a kari.

rotator
Megmérgezett a gyík, igyál a kék keresztes üvegbõl.

BaLeeX
Elvileg ha alszol egyet vagy megiszol egy megerõsítõ italt (asszem kék kereszt van az üvegen).

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Hát amennyit én tudok az az állóképességed, ha fáradsz akkor csökken.
Ha el tudnád tüntetni feltehetõleg nem élnéd túl 😊
Valaki el tudná magyarázni hogy még a játék elején redock barlangjában küzdöttem a gyíkkkal észerevettem hogy a sárga csik szürke lett és lasan töltõdik vissza. Ez mért van és hogyan tüntethetem el?
Újra kéne telepíteni...elvileg úgy kell hogy savekat lemented, G3 pack/patch/minden kieg uninstall, G3 uninstall, G3 könyvtár törlés, Ahol a savek vannak onnan a UserOptions.ini törlés. Na ezután G3 telepítés, majd 1.12 patch telepítés. G3 indítás új játék, mentés, kilépés, G3 indítás betöltés, mentés kilépés G3 indítás betöltés kilépés. Savek visszamásolása, G3 indít, és kéne mûködni a gomboknak.
Hát nem az igazi az tuti 😊

Nekem olyat csinál pl. hogy ha beszélgetek valakivel, az én hangom ide oda mászik, a fülesben jól hallani, piszok zavaró. Az is kellemetlen, hogy ha csinálok valamit, a végén fogja magát és hátrafordul a figura, tehát pont ellentétes irányba nézek mint elõtte. És ez csak rövid ismerkedés után 😊
hú bazz, elolvasva a hozzászólásaokat, sztem ki sem fogom próbálni a játékot ha nem lesz hozzá értelmes peccs. hát így jártam

Noy
ööö nem csak a c-nél, az i-nél is, és feltételezem a többinél is...😞

Noy
hello lenne 1 problémám... a játék fut rendesen, de amikor megnyomom a c-t, akkor hibaüzit ad ki... valami memóriával kapcsolatosat, pedig már van 1gb memóm... valaki pls help!!!! mi lehet a gond?

1.3.1-es nemzetközirõl beszélünk, uninstalláld az 1.3-at, és tedd fel a nemzetközi 1.3.1-et, meglásd, angol lesz. A strings.p00 fájlt kell majd átnevezned.
Ugyanazt írták le amit én is mondtam.

CP

"edit:
The international patch doesn't work (fonts disappear) with polish, russian and chinese versions because they have an own stringtable.ini file. We have not these files and can't change them. So polish, russian and chinese users must change their stringtable.ini by modders of their community"

Röviden magyarul (szabadon) : A nemzetközi patch nem mûködik (eltûnnek a szövegek) a lengyel, orosz, kínai verzióban, mert nekik egyedi stringtable.ini fájluk van. Nekünk nincsenek meg ezek a fájlok, ezért nem tudjuk módosítani sem. Tehát ezek az emberek a saját közösségükön belül bízzanak meg valakit "moddert" hogy a stringtable.ini-t módosítsa.

Hozzáteszem, értelemszerûen a magyar nyelvû változat is ebbe a körbe tartozik... 😊 Majd beírok nekik (bár ez semmit nem változtat) csak ügye az én angolom khm.

Én ezt magamnak a stringtable.ini szinkronizálást nagyjából megcsináltam (fordítani új szöveget nem fordítottam), de nem tetszik minden, pl említettem hogy a gyengeség általában betegség lett, de nem mindenhol lett átírva a CP patch-ban így néhol kissé hülyén veszi ki magát. Gondolom lesz még sok CP, mert a hibákat nem olyan egyszerû javítani, lehet hogy egy hiba javítása két újat szül. 😊
Hát, nem eredeti, sorban fel a patcheket, + community patch 1.3. csak a bugfixes rész bepipálva. Magyarítás a netrõl töltve.
A szövegekben javítottak dolgokat, ezek mivel nem angolul játszol téged nem érintenek (neked nem javítanak), bár engem a hiányzó fordítási bejegyzések aggasztanak, de ahogy néztem ez csak annyi hogy nem jelenik meg szöveg ha hiányzik egy bejegyzés, a program nem fog elszállni vagy ilyesmi.
Miket javítottak a fordítási fájlban...pl a gyengeség(ek) betegség(ek) lettek, ez elég sok helyen van benne, gondolom ez inkább csak a varázsló kasztot érinti 😊

Szerintem ha a projects_compiled.p01 fenn van (két fájlt töröl), és a strings.p00 van kitörölve, akkor a patch többet tesz.

Röviden, ez nem teljeskörû patch, akkor lenne az, ha felrakva magyar lenne minden, mivel a magyar változathoz is aktualizálnák a javítást.
Szia!

Persze szívesen.

Szóval azt mondod hogy neked is originál magyar lemezrõl lett telepítve a játék, felraktad a patch-eket (vagy legalább az 1.12-õt), és most felraktad a CP 1.3.1-et és mégis minden magyar?
Totya, ha elkülöm a fájlokat megnéznéd, hogy nekem a community patch-es van-e meg? Csak mert felraktam a patchet és nekem semmi problémám nem volt vele. Semmi törölgetés, mégis magyar maradt a játék. Community Patch 1.3.1 van meg.
Takanohana
Elküldtem a file-okat. Utána meg visszaraktam a projects_compiled.p01 file-t, és töröltem a strings.p00-t. És így is vannak szövegek és magyar is. Akkor most mûködni is fog elvileg a patch? Na majd este letesztelem.

Mindenesetre kösz mindent, legközelebb elõbb kérdezek.

Szia!

A crack nem számít, a kérdésem lényege az volt hogy aki eredeti magyar lemezrõl tette fel a G3-at, annak mit produkált a CP 1.3.1
Tehát neked a project_compiled.p01-et elég volt törölni. Kösz!

"Ha le tudod írni úgy, hogy én is megértsem"
Röviden, azzal hogy letörölted azt a fájlt hogy magyar legyen a G3-ad, a javítások jó része elveszett sõt akár programhibák lehetségesek. Ha elküldöd amit kértem többet tudok majd.
Takanohana
Lehet, hogy átvertelek kissé, akaratomon kívül, bocs. Eredeti magyar lemezem van, de cracket feltettem, mert egyszer már cserélnem kellett a lemezt, széttört a sok forgatástól.

Privit olvastam, ha ezek után is áll a kérés, akkor küldöm, ha hazaértem.

Egyébként annyit csináltam, hogy feltettem a patch-t, aztán észrevettem, hogy nincs szöveg. Erre telepítettem mégegyszer, de külön könyvtárba, hogy lássam, mit tartalmaz, majd kiválasztottam egyet, történetesen a project_compiled.p01 file-t és törröltem a G3 Data könyvtárból. Mivel nem értek hozzá, azt játszottam, hogy ha nem lesz jobb, visszateszem, és törlöm a következõt. De erre ismét volt szöveg, és magyar is, hát így is hagytam.

Amúgy, amit a file-okról írtál azt köszönöm, de sajna egy szót sem értek belõle, hiába az én korosztályom nem anyatejjel szívta még az informatikát. Ha le tudod írni úgy, hogy én is megértsem, azt megköszönöm, ha nem, hát nem, legfeljebb hülyén halok meg.

Ja a fenti törölgetõs eljárásom nyilván baromira laikus és szánnivaló, de tõlem ennyi telt.

Na álljunk meg egy szóra 😊
Neked ügye magyar eredeti lemezed van, ezt tisztáztuk.

Neked a project_compiled.p01 törlésével jött vissza a magyar nyelv, nem pedig a strings.p00 törlésével, és ez utóbbi (strings.p00) még mindig ott van neked és magyar továbbra is?

Egyébként a CP 1.3.1 project_compiled.p01 a következõt tartalmazza :
a Projects_compiled.pak-ból "kitörli" a következõ fájlokat :
-compiledinfos_G3_World_01.bin
-stringtable.bin (emiatt használja a CP-féle módosított nyelv fájl-t)

A compiledinfos_G3_World_01.bin majd 4 megás fájl, azzal hogy ezt te nem engeded "kitörlölni" feltehetõleg az nem jó a CP szempontjából. Lehet hogy muszáj leszel feltenni a magyarítást amiatt hogy a CP mûködjön? 😊
Takanohana
Passz, ilyet még nem vettem észre. Egyébként a patch hatását eddig egyedül a fûrészes küldinél tapasztaltam, az eddigi 15 db helyett most elég a fickónak 5 db.

Amúgy nekem a strings.p00 törlése nem hozta vissza a szövegeket, a project_compiled.p01 törlésével jöttek vissza. Tudnám, az mit tartalmaz, lehet ezért nincs nálam más eredménye a patchnak eddig.

Kösz a választ, tehát nem marad magyar, hanem eltûnik minden szöveg. Hát szép, mit ne mondjak.

Azt tudom hogy manuálisan javítani lehet a Strings.p00 törlésével, de arra voltam kíváncsi hogy ha már magyar nyelv is kiválasztható a telepítõjében, akkor a magyaroknak nem-e magyar javított string fájlt rak-e fel. Hát nem. Mindenesetre kíváncsi vagyok hogy azok a bejegyzések, amik újként jelennek meg a Strings.p00-ban, és nincsenek benne a magyarban, ha egy olyat kéne megjeleníteni akkor mi történik... 😊
Takanohana
Magyar marad. Igaz elõször eltûnt minden szöveg, egy file-t törölni kellett.

Akinek eredeti magyar G3-a van, amikor az 1.12 patch után felrakja a CP (Community Patch) 1.3.1 international-t, akkor megmarad a magyar nyelv, vagy angolra vált?
Takanohana
Melyik felével?

wedge31
" A falban eltûnõ állatok, karakterek tényleg idegesítõek, de a fentihez hasonló bugok engem speciel szórakoztatnak. "
Szerintem ezzel nagyon kevesen értenek egyet.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

rotator
😊))

Takanohana
Miért, tulajdonképpen az NPC-k elakadása és keresése felfogható random változó küldetésnek is. Legutóbb Diegóra kellett vadásznom nem is keveset, mert nem volt a helyén, Bragában. Keresem mindenhol, míg végül kiderült, hogy a város falát ostromolta kívülrõl, a helyére akart menni, de a falon keresztül. Eltéríteni, beszélni vele nem lehetett. Odacsaltam egy sakált, azzal megküzdött, majd szépen besétált a kapun és leült a helyére.
A falban eltûnõ állatok, karakterek tényleg idegesítõek, de a fentihez hasonló bugok engem speciel szórakoztatnak.

Az hogy az ork sámán lelép a kõvel az nem bug, tudod hogy nála van a kõ, azt is tudod hogy egy idõ után elmenekülnek az orkok, egyszerûen a sámánt kell megölni elsõnek, ennyi.
Npc elakadás az valóban bug, de nem véletlenül csinálják a patcheket.
Harcrendszer olyan amilyen, így sikerült, de ne nevezzünk már mindent bugnak ami nem tetszik egy játékban.

Gothic I-II-III-FG, Risen I-II-III, TES III-V, KotOR I-II, Fable 1&3, Jade Empire, Fallout 1-2-3-NV, Wasteland 2, The Witcher I-III, NWN 2, Drakensang 1-2, Mass Effect 1-3, Two Worlds 1-2

Természetesen 😊
b-type
személyeskedésed alapján van fogalmad az unevezett alacsony szintrõl. 😊

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

"Nekem is volt egy ideig problámám a G3-mal, de az azért volt, mert szépen lassan tönkrement a gépem. Egyre kevesebb dolgot tuodtt a proci és a memória. (memtest progval lehet tesztelni a memóriát) A vége az lett, hogy elszállt az egyik RAM modulom és a procim, de kezdetben CSAK a G3 nem mûködött rendesen, minden más igen. Az volt az egyetlen progi a gépement ami csúcsrajáratta a hardvert."

A fogalmazásod szintjébõl látom hogy túl szigorúan bántam veled, hiszen te még csak gyerek vagy. Nem szivatlak többet 😊
"Szerintem Õ valami ilyenekre gondolt:
http://it.news.hu/hirek/2007-06-29/hibas_intel_core_2_duo_szeria_jo_mennyire.html
Persze a programozó dolga lenne az is, hogy nem bízzon meg 100% osan a hardverben, hanem írjon ellenõrzõ rutinokat is."

Már ne haragudj, de ennek semmi köze "szétesõben levõ hardver"-hez, hogy az micsoda, azt még mindig nem tudom 😊
Hibák minden prociban vannak, javítják õket (bios/új rev), de ezek a hibák nem vészesek. Ha évekig tesztelnék a procikat mielõtt kiadnák, akkor most olyan PII körül járnánk, vagy ott se.
Ellenõrzõ rutinok írása hülyeség. Az annó lebegõpontos bug keményen dokumentálva lett, és a fejlesztõrendszerekben könnyedén szabályozható lett a szükséges beállítás.
Faki
- Ork sámán lelép a kõvel, többé meg sem található
- harcrendszer szar (hadonászás és felállok-kiütnek bohóckodás)
- Fontos npc A-ból B pontban elmásznak és közben valahol elakad,aztán amikor szükség van rájuk kereshetõk a szép nagy világban.
- stb, stb
ez mind hardver hiba... persze...

b-type
jaja, az nekem is megvolt, úgy kellett elállni az útját 😊)..akkor már kiment a barlangból rendesen.
Északon volt mégegyszer a srác akivel végigtoboroztam a törzseket az egyik település elõtti kötélhídon eltünt, mivel mentem utána majd hirtelen nem láttam gyors mentettem egyet és újratöltés után visszarakta a srácot.

De én is azok táborát erõsítem, akik jót játszottak a játékkal, komolyabb probléma nélkül.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Molnibalage
Na egyetlen komoly bugot juttattad eszembe, az egyik vízmágus a barlangban átment a falon, de ezen kívûl nekem semmi ilyesmi nem volt, de még ezt is elfelejtettem..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Nekem is volt egy ideig problámám a G3-mal, de az azért volt, mert szépen lassan tönkrement a gépem. Egyre kevesebb dolgot tuodtt a proci és a memória. (memtest progval lehet tesztelni a memóriát) A vége az lett, hogy elszállt az egyik RAM modulom és a procim, de kezdetben CSAK a G3 nem mûködött rendesen, minden más igen. Az volt az egyetlen progi a gépement ami csúcsrajáratta a hardvert.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Szerintem Õ valami ilyenekre gondolt:

http://it.news.hu/hirek/2007-06-29/hibas_intel_core_2_duo_szeria_jo_mennyire.html

Persze a programozó dolga lenne az is, hogy nem bízzon meg 100% osan a hardverben, hanem írjon ellenõrzõ rutinokat is.
"Eredeti? Nekem eredeti a cucc és SEMMI komoly bug nem jött elõ a játékban még a patchek elõtt sem."

Hagyjuk már, az én eredeti DVD-m is egyszer látta a meghajtót. Inkább legyen bugos, mint törött 😊
Azt ne mondd, hogy nálad nem tûnt el a falban soha egy állat/bandita sem...
Márpedig szeritnem ez egy komoly bug.
AntiHero
Felraktam a gothic 3-amt +1,12patch + 1.3.1 com. patch
"Gothic 3.exe hibával leált..." ezt írta ki miután betöltené a jétékot😊

Oké, 1 év mulva megint megpróbálom hátha...

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

Akkor mesélj nekem arról, hogy hogy néz ki pontosan egy "szétesõben levõ hardver". 😊

Gányul van leprogramozva ez a játék az a baj, és ezt nálam jóval okosabb emberek mondják. Akik pedig nagyon sokan vannak 😊
Abban igazad van hogy nagyban harwer függõ a bugok (fõleg a grafikai és performance)léte vagy nem léte, de ahhoz hogy eredeti vagy sem az égvilágon semmi köze.

Gothic I-II-III-FG, Risen I-II-III, TES III-V, KotOR I-II, Fable 1&3, Jade Empire, Fallout 1-2-3-NV, Wasteland 2, The Witcher I-III, NWN 2, Drakensang 1-2, Mass Effect 1-3, Two Worlds 1-2

Molnibalage
Én a páncél javításán kívül és a lens flare javításon kívûl semmmit nem vettem észre a patchek telepítése után. Nem vagyok buta, de azért nem kéne túldramatizálni a helyzetet.

"Azok akik rinyálnak a fura mellékhatások miatt, nekik egyszerûen valahogy olyan gépösszeállításuk van, ami nem fekszik a játéknak vagy csak már szétesõben van a harverük. "

Hú... nem is tudtam hogy a sok patch a crack verziósok miatt készült, mondd, te tényleg ilyen tökéletlenül butuska vagy? 😊