Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wantonly
Az durva lenne, tele van vele az egész sivatag.
tökjó bug ez a kaktuszvirágos is. 8 állóképességet kéne hogy adjon, ehelyett semmi.

amd x2 3800+ / 2 gb ram / hd2600xt

megköszönném, mert ott nincs térkép. sok más városban van, hasznos is nagyon, de mora sulnál, ami nekem most a legfontosabb lenne, ott nincs.

a mora sul-tló délre lévõ templom (mora sul néven fut..) oda kéne elvileg az öt kulcs ugye, de mindenféle megerõltetés nélkül fenrtõl be lehet jutni. így ennek van vmi értelme?

elsõ szerkeztõ révén tudom: "elvileg kellene ott lennie térképnek" malyd szólok a fõ szerkeztõnek.

komolyan, a gothic3.hu végigjátszásában a mora sul küldetéseknél minden msáodiknál ott van, hogy "A térkép alapján meg is találhatjuk Yussufot." vagy "A térkép szerint meg is találhatjuk a volt õröket". De miféle térképrõl beszélnek ezek?

Ezért írtam, hogy elvileg kivették. Nálam patchelés (1.09) után tényleg eltûntek, de nem azután a patch után (1.07, tehát a legeslegelsõ, lásd change log), mely elvileg kivette a játékból. Tudomásul kell venni, hogy ez a játék minden gépen, minden telepítés, minden patch után máshogyan viselkedik, ezért is megunhatatlan 😊)
(Mellesleg én is jegelem egy ideje, a fiókból már visszamászott egészen a polcra, ha befejeztem párat az aktuálisan ûzött játékok közül, akkor majd visszateszem, elvégre az általam várt Fire Mage perk az elsõ CP-be már bekerült.)

b type free:

Igen ugyanarról beszélünk. Úgy kell kezelni, mint egy könyvet, ott is az a varázs, hogy az ember magának képzeli el a dolgot, aztán legfeljebb jöhet a csalódás, ha valaki filmet forgat belõle. Egyébként a NotR-ben is volt már pár mágikus fegyver (Fire Bow, Magic Bow, Magic Crossbow), de ottezek tényleg ritka fegyverek voltak, kevés munícióval, és ott tényleg a lángoló íjjal a hátán feküdt le a karakter, egy gondolatnál tovább mégsem zavart. Ezzel az erõvel a végtelen nálunk lehetõ tárgy sokkal zavaróbb, nem is beszélve a számos FPS-ben hordott "végtelen" fegyverrõl.
Nem hiszem, hogy a lángkard (melyet elvileg patchben kivettek, én az elsõ próbamenet után nem is találtam sehol) felborítja a világ konzisztenciáját

Hát én nem sokat toltam ezt a játékot az idegesítõ akadás miatt (futásnál szinte folyamatosan akad) de nekem volt dolgom lángkarddal, Monterában az ork kovácstól vettem. 1.12patch+1.3/1.4CP
nagyon idegesítõ a lángoló kard. megtanultam a kétkardos harcot, alap fokozaton, és tisztára olyan, mintha csak eggyel harcolna, a másik csak úgy van a kezében..

b-type
jaja..
Ez olyan, nem kell feltétlen lángkardban gondolkodni, fogja a pl. törpe a kalapácsát, amiben villámmágia van...ott futkorászik látványosan a nyelétõl a fejéig.
Az is csak illúzió egészen addig míg a használója másként nem gondolja, ...különben minden kézbevétel elõtt védõmágiát kellene magára tennie..vagy meghal 😊)))

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

A régi RPG-kben - és egyáltlaán a játékokban - megvolt az a varázslat, hogy nekünk kellett elképzelni, mi rejlik a szöveg, a stilizált látvány mögött; a képzeletünk teremtette meg számunkra a világot, így könnyen kiküszöbölhettük mi magunk a látszólagos ellentmondásokat. Ma már el vagyunk kényeztetve, és mindent a játékoktól várunk el, a dolgok mikéntjének szájba rágását, és gyrafikus megjelenítés teljességét egyaránt. Ha elfogadjuk azt, hogy ez a modern grafika ellenére is egy játék, akkor beleélve magunkat feloldhatjuk az ellentmondásokat. Nem hiszem, hogy a lángkard (melyet elvileg patchben kivettek, én az elsõ próbamenet után nem is találtam sehol) felborítja a világ konzisztenciáját. (Az már persze egy elég nagy badarság, hogy alapból az összes kovácsnál lehetett kapni ilyen kardot.)

A növényzet, égehetõ anyagok gyúlékonyságát viszont látni persze nagyon jó lenne, de akkor még most vehetnénk gépet a G3-hoz. Technikailag sem egyszerû a kevésbé gépigényes megoldása, másrészt játékmenetet, AI-t tekintve is további feladatokat ad a fejlesztõknek, ha ez nem teljesen scriptelve történne meg.
Szerintem eléggé izzadna a háta a hapsikámnak ha a hátán egy valóban lángoló kard lenne... sõt estére szerintem már sült szalonnal lenne az érintett terület 😊
b-type
összetett a dolog.
egy tûzlabda varázslat függ a létrehozó mágiajártasságától. ..azt 'létre kell hozni'.
ezzel szemben egy bûvölt páncél, vagy egy mágikus harci eszközben megbúvó mágia nem feltétlen támaszt a használójával szemben akkora kihívást (kivéve mondjuk a Khazid'hea 😊) ).
Egyszer megbûvölték, és a lényeg már ott történt...innen már töbféle lehet a megbûvölés erejétõl/milyenségétõl, és bûvölést végzõ mágus erejétõl/szándékától.
Egy lángkard nem gyûjtja meg a szalmát, csak ha a forgatója úgy akarja.
Nem lehet ellenõrizhetetlen, nem adhat ki állandóan ellenõrizhetetlen hõt, hiszen az logikátlanságok sorozatát indíthatja el...egyáltalán a használhatóságát korlátozná.
A pihent állapotban is mutathatja a láng illúzióját, de ártani nem fog a szalmának 😊

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

wantonly
Jó, de azt írtad, hogy a "hegyen volt...", tehát nem te idézted. Van egy ilyen varázslat, hogy "Démon idézése", miután megidézed és elküldöd vagy meghal, ott lesz a kard.
wantonly
Jó, hülyeséget írtam. Hanem helyett és-t akartam. Kövezzetek.
neked a növények nem élõk???? hanyas vagy te bioszból?

amúgy meg: a mágia a természet erõi feletti uralom. Pl. csapat társadat nem tudod kinyírno tûzlabdával. de pusztító irányíthatatlan mágiával igen

grebber
Éppen ezt irtam hogy hiába õlöm meg egyszerûen eltünik a kard vagy nemtudja felvenni a karakterem 😞

Next PC upgrade: 2022

wantonly
Ez egy érdekes téma. 😊

A mágikus tûz valóban nem egyenlõ a tûzzel, de szerintem a szalmát ugyanúgy fel kellene gyújtania, ha a mágus vagy harcos rádob egy tûzlabdát. A harcos ráadásul, ha mondjuk egy tekercsbõl idézi meg, utána már nincs befolyása rá, nem tudja irányítani, a kardnak meg nincs önálló akarata. Szóval mi dönti el, hogy a zombit felgyújtja, ugyanakkor a szalmát meg nem. Az, hogy a Ghotic-ban a tárgyakat nem lehet semmivel sebezni, ezt nem oldották meg. 😊 Az, hogy csak sebzéskor aktiválódik nekem kicsit sántít, ég és kész.

Az lenne az igazi, ha mondjuk megidézek egy tûzesõt, akkor nem csak az élõket sebzi, hanem megégeti a fákat, növényeket is. Ha valakit nem gyújt fel, az csak azért lehetne, mert mágikus ellenállása van és nem hat rá, és ilyenkor csak a kard sebzése számítana a mágikus tûzé nem.

Ha megidézek mondjuk egy tûzlabdát, akkor ügye ott gyúrom a kezemben, engem nem éget meg, de minden másra hatnia kellene.

Egyébként, ha lefekszem az ágyra, minden fegyver ami a hátamon volt "eltûnik".
wantonly
A démonoknál szokott ilyen lenni, ha megidézel egyet és megnézed a hulláját ott lesz, elég jó, de 666 erõ kell hozzá. 😊
wantonly
Eladhatod. Egyébként, ha eladsz valamit az nem tûnik el, ha visszamész ahhoz a kereskedõhöz, az ott lesz, persze sokkal drágábban veheted meg.
grebber
Nekem volt egy olyan bug márha az volt nemtom amikor legyûrtem a hegyen egy big piros sárkányszerû akrámit azt annál volt ugye szép nagy tûzes kard halálu után az hirtelen köddé vált és nemlehetett felvenni 😞

Next PC upgrade: 2022

Van ám a lángkardnak mégegy funkciója: világít a sötétben. Barlangokban és éjszaka nagyon praktikus, nem kell fáklya.
b-type
kicsit kuszálod a dolgokat szvsz 😊

Egy mágikus kard sokféle lehet,...alapvetõ hogy nem egy kátránnyal bekent és fáklyáról meggyûjtott kardról beszélünk, mert az nem mágikus hanem csak: -egy darabig lángoló kard-
ez a kard gyújtja fel a szalmát, a saját használóját, és csinál stb ellenõrizhetetlen dolgokat.

A mágikus kard, lángját használva árt az ellenfélnek...csak az ellenfélnek.
Ezen belül sokféle lehet...olyami amirõl akár pipára is tud gyûjtani akarata szerint a harcos, vagy olyasmi ami csak a sebzéskor okoz tûzsebzést, de akár fellobbanhat az ellenfél közelségére is.
Az ellenérv dolgot nem vágom, mert olyat nem mondtál....vagy rosszul olvastad amit írtam.
ha önmagammal akarnék vitatkozni, jobban csinálnám 😊

Sziasztok !

Felvettem a méregellenállás és a gyengeségellenállás képességet, õrizgessem tovább a két ezt gyógyító lötyit, vagy eladhatom ? Már van belõlük egy mázsa, de nem tudom nem e lesz késõbb valami szörny, ami esetleg áthatol ezeken a védelmi képességeken.

És Frank? - Frank minket küldött. - Hoztatok nekem lovat? -Hahaha- Azt nem, de majd megosztom veled az enyémet. - Így is lesz két felesleges.... Durr, durr, durr

Nandusz
Na meg miért gyújtaná fel önmagát kalandozó?....hisz a mágikus kard védelmet biztosít az általa okozott sebzések tekintetében a használójának nem? (ezt csak ellenérvként kérdem)

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Nandusz
Értelek én...de akkor hogy is van ez?...a kard az mágikus és a lángja nem eredeti, tehát a láng az ott van, de ahelyett hogy égetne, inkább neutrális?...akkor meg minek lángol, ha csak "mágikusan lángol"?
Jobb lenne akkor, ha a lángkard egyálttalán nem lángolna, csak a mi tudatunkban, akik használjuk, de viszont vizuálisan nem.
Hovatovább a mágikus lángkard mióta tudná felgyújtani önmagát az állandó lángolással?

Érdekesen ki lehet csavarni ezt a kérdést. Jelszó: 'vakon a Gothic3 durva bugjainak és ellentmondásos világának védelmében'

b-type
mágikusan lángol 😊
szép is lenne ha valóban lángolna, egyfelõl semmit nem látna a harcos kalandozó ha forgatja, másfelõl felgyújtja önmagát.

Sokféle mágikus kard van, nem nehéz olyan magyarázatot találni hogy miért nem gyûjtja fel a szalmát....irányíthatja tudatával a használója, müködhet markolatra, vagy kár csapásra..stb-stb.
A mágikus kard az mágikus kard...nem fogja meggyújtani a szalmát.

Nandusz
sztem sokkal élvezetesebb lenne számodra a játék, ha magad fedeznéd fel a dolgokat. Nem pedig minden szarért a topicot kérdezgetnéd.
Másfelõl, ha nem találsz lángkardot, az sem nagy gáz, mert anélkül is fütyülve végig lehet vinni nehéz szinten is a játékot.
Ráadásul a lángkardot én speciel azért rühelltem, mert folyamatosan ott lobogott a hátamaon, amikor nem használtam. Idegesítõ sistergõ hangot bocsátott ki magából (hova tovább a bug miatt maga a sistergés is akadozott). Na meg azért az is röhely volt, hogy ha lefeküdtem egy ilyen kardal a hátamon aludni egy szalma ágyra, akkor az nem gyulladt be....de ez már csak hab a tortán.

érdekesek a fejlesztõk..

kétkardos harcot kinél lehet megtanulni? daro az aki dupla karddal van hirtelen, de õ nekem támad egybõl..

Ez érdekes, mert én az 1.09 óta nem látom a kovácsoknál, a change log szerint pedig már az 1.07-ben kivették ("You can't buy a flame sword now"). Ezek szerint a javítások sem ugyanúgy mûködnek mindenkinél.
100-at.

vagyis elõtte megkérdem, hogy mennyit sebez? mert a wenzel kard azt hiszem áldva és élesítve 105öt.

azonnal ki is próbálom. kössz!

én az 0.12ben Ardeában röktön megvettem. magyarán nem vették ki. de a pecs új búgjai elõ is jöttek... pl. az agresszív vaddisznók eltüntek

wantonly
Tudom, hogy be lehet menni, de Gonzales azt parancsolta, hogy nyírjam ki a fejvadászokat ott...
Korábban minden kovács árulta, de valamelyik patchben (talán 1.09) kiszedték. Nem tudom, hogy azóta meg lehet-e még egyáltalán szerezni. A fegyverek listáját egyébként megtlálhatot a Mongesaengén és a magyar fanoldalon is.
kép 1
kép 2

most kerestem gyorsan a gothic3.hu-n

lángkard? azta. ez vagy vicc, vagy soha nem figyeltem oda.

álltalában minden kovácsnál van 1-2 darab

aki tudja a lángkard beszerzési módját, ne habozzon, köszönöm!

????most normálisan. nem igazán értetem. megölted a vízmágusokat. és erre ezt mondta? TE ki nyírtad lagót? egyszerõbb be ugránli a háztetõn és úgy megölni...
na mind1

wantonly
A vízmágusk likvidálásával kapcsolatban, picit kiábrándító küldi: <#wilting>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A gonosz oldalon játszom, elmentem Lago-ba, hogy kinyírjam Vatras vízmágust, de az ottani fejvadász nem engedte. Ezt jelentettem Gonzales-nek, aki aztmondta ne basztassam ilyen hülyeségekkel - mondta ezt ilyen maffiavezér stílusban, még el is mosolyodtam rajta - oldjam meg, öljem meg MINDET. Jó, elmentem elintéztem õket, utána aszondja: rossz hírek... valaki gyilkolja a népét... .
Randal
Simán. De ugye a puding próbája az evés. Másrészt ha a hangulat és a bejárható terület megvan akkor okés. És csak csendben jegyzem meg, hiába vagyok FO fan, azért tudtam unni azokat is😛

azta, jól hangzik 😄 kit kell megölni érte?

LÁNGKARD.

wenzel kardja elég jó, de nem tudtok valami erõsebb egykezeset így hirtelen?

Aha, kösz.
b-type
ez kifejezetten jó duma volt 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Fallout 3 (Bár azt hittem az NMA-ból és Bethesdából egyértelmû😊
jó persze nem játszanám végig az életem ha lehetne, de ez egy játék, amit már jópár órája játszok, és már kezdek kíváncsi lenni a végére. de még egymillió nap hátra van kábé. csak meggyorsítom, hogy nem kell keresgetnem minden embert, hanem megnézem a téképen (kössz Zó).

Mi az az FO3?