Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

maulina
és beszélnek, ahogy a videókból láttam a youtubén.... érdekes, hogy a gothic 3-ról rengeteg videó készült, és még egyet se találtam, ahol sárkányok is lennének.😞 csak trollok, meg hasonlók.

Érdemes lenne csekkolnod a korábbi részeket, a G2-ben például a sárkányok is nagyobbak 😊
Khm neki lehet ám állni moddolni a g3-at is<#vigyor3><#beka2>

Nem azzal van a baj hogy el lehet tévedni. Nekem azzal van a bajom hogy pont azért mert ilyen nagy bizony sok helyen vagy üres vagy ismétlõdõ.

maulina
attól még messze vagyok... de tényleg fõ életcélom a 3d-s játékfejlesztés...viszont addis van egy 5 éves középsuli(Eszi) meg még fõsuli vagy egyetem.... 😞 na meg kéne egy kis pénz egy jó szekesztõprogihoz😄 de ha én terveznék egy Gtohic 3 hoz hasonló játékot, az biztos, hogy jóval többféle szörny lenne... és a sárkányok is nagyobbal lennnének... a gothic-belo sárkányok nevetségesen kicsik, úgy gondolom. meg és mondjuk a varázslatok effektjeit turbóznám fel... a terület nagysága biztosan nem lehetne nagy amúgy se(mekkora lenne egy játék szuper effektekkel, rengeteg szörnyyel és nagy területtel? 20 giga?)
de errõl többet nem írok, mert ez egy Gothic 3 fórum, nem pedig "ez leszek, ha nagy leszek" fórum...

rotator
Viszont a terep semmiképp ne legyen nagyobb, mint ami a G3-ban van. Bár igazából ez csak Varantra és Nordmarra igaz, ott - fõként amikor beüt a 20 centis látótávot biztosító köd - félnótásként bolyong az ember a tök egyforma helyszínek között. Vagy oké, lehet ekkora a bejárható terület, de akkor kéne egy olyan térkép, amin jelzi, hogy hol voltam már.

b-type
amennyiben közel kerülnél, sztem ez legyen az utolsó 😊
Egy sokkal összetettebb, belefeledkezõsebb és jóval nehezebb játékot szeretnék. 😊 ..ezt mond nekik légyszi. 😊
A mai CRPG-ben nagyon kevés az ötlet sajna, gyakorlatilag a legtöbb csak a grafikájával mutatja be hogy egy új világban járok. 😞

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

rotator
Nem lesz kiegészítõ a 3-hoz, a 4. részt elvileg már kalapálja egy új fejlesztõcsapat, a Piranha Bytes következõ játékát pedig holnap jelentik be.

apropó gothic 10, lesz valami kiegészítõ a háromhoz, vagy új részrõl valami hír?

amd x2 3800+ / 2 gb ram / hd2600xt

maulina
nem akarom kivenni, csak ne legyenek olyan karikák, és ne fehéredjen el az egész képernyõ... 😞 sebaj... majd 10 év múlva jelentkezem a Gothic 10-készítõi közé, és elintézem, hogy ne legyen😄

Kettõsmérce 😊))

És Frank? - Frank minket küldött. - Hoztatok nekem lovat? -Hahaha- Azt nem, de majd megosztom veled az enyémet. - Így is lesz két felesleges.... Durr, durr, durr

b-type
😊
Egyik oldalról azt mondod hogy nem frankó a lángoló kard a vízben, és hogy tök sok ellenfelet simán csak le lehet nyílazni,...másik oldalról meg ki akarod venni a napot, mert szemedbe süt a célzásnál?? 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

maulina
nappal én azért nem szeretek íjazni, mert amilyen pechem van, azoktól a napsugaraktól folyton nem látom, hova is célzok... rémidegesítõ... nem lehet valahogy eltûntetni?

Esrohnoil
Nem tom te hogy vagy vele, de én inkább nappal vadászom. 😊

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Amikor cseréltem, még nem nyomtam a gothic harmadik részét, ezért nem tudom mire lett volna képes, de a mostani konfig szinte(azért néha ez is megröccen) hibátlan. De más játékok alatt volt összehasonlítási alapom, plusz a wint is teszteltem, ég és föld a raptor javára. Volt egy rövid idõszak amikor visszatettem a régi vinyómat(még a ghothic3 elõtt), szó szerint szenvedés volt, kibaszott lassúnak tünt a raptor után.

És Frank? - Frank minket küldött. - Hoztatok nekem lovat? -Hahaha- Azt nem, de majd megosztom veled az enyémet. - Így is lesz két felesleges.... Durr, durr, durr

És mi volt a helyzet a maxtor vinyóval és 2GB rammal?
a belsõ nézetet én csak íj/számszeríj használatánál használtam. így könnyebb célozni

rotator
Belsõ nézetet én csak a genya goblin sámánok leíjazásánál szoktam használni, ha tereptárgyak zavarják a külsõ nézetbõl célzást. 😊

b-type
'belsõ' nézetet én sem használtam, mozgásakadás nem volt..csak a szokásos teleport utáni 5-10mp-s meg-megröcögés.

Nálam teljesen használható a futás, néha néha szokott egy picit megröcceni de nem vészes. Mindent maxra húztam, kivéve az anizotróp szûrést, az van 8 szoroson, a 16x max helyett. Ennél a játéknál, újra és újra megdicsérem magam 😊) ,hogy a raptor vinyót és a 4 giga ramot állítottam üzembe, a normál maxtor és a 2 giga ram helyett.

wantonly
Igazából az a nézet nem jó semmire, nekem is ilyeneket csinál, nem is használom.
Tisztázzunk már alapdolgokat 😊 Lehet ügye rohanni a játékban ami nálam használhatatlan mert kis idõ után már akad a mozgás. A másik ami zavar(t) hogy általában az akadás váratanul jelentkezik, tehát mozgok és egyszercsak nem tudom hol áll már a kamera mivel az akdás következtében kimaradnak mozgásfázisok. Az pedig módfelett érdekes hogy ha nyitok egy ládát (elsõ személyben) mikor a kép visszajön hátrafele állok mint nyitás elõtt, és lehet visszaforogni.

Na ezekkel csakpcsolatban kérek véleményeket!
Pedig a patchek erõsen ajánlottak. Ugyan sok bug marad utánuk is, de ennek fényében elég furcsa, hogy alapverzióval vadászod a bugokat 😊
Persze az igazi az elenne, ha alapból is rendben lenne a játék, de az élet és a játékipar sajnos nem kívánságmûsor.

Részemrõl a szelídéstést még nem próbáltam, de kötve hiszem, hogy bármennyi õsi tudással is be lehetne fogni a sárkányokat. De nyugodtam vágj neki kimaxolni, és hajrá! 😊
Ez a Krush Irmak nevû fegyver nyagyon durva, kissé unalmas lett vele a játék, troll 10 másodperc, benga raptor 5 másodperc. Remélem késõbb összekadok valami durva ellenféllel, aki jól megizzaszt. Valami mágus jól elkeni majd a számat remélem.

maulina
egyébként bocsi, ha vkinel lassít a kép

maulina
nálam nincs semmilyen külön letöltött patch, meg semmi, és általában Kliffnél mindig van lángkard(Vörösdokk)a teljes verzióban is elvétve találtam máshol, csak Okarában.

Nem letolni akartalak, de már korábban írtam, nagyon változó, hogy mennyire sikerül kivenni a játékból a lángkardot, szóval a monterai kovács is vagy-vagy attól függetlenül, hogy más éppen onnan vette-e a kardot.
Csak segíteni akartam, azért le ne basszál 😊
maulina
amúgy próbáld ki, Ell9ngton... fogj egy kardot, és nézd meg, hány csapásból ölsz meg mondjuk egy farkast, vg akármit... aztán ngyobb erõvel is számold meg... a két szám tuti nem lesz egyenlõ

maulina
bban a barlanban esett az esõ, ahol a goblinok vannak :Sbent a barlangban... a plafonból csurgott a víz!!! még videóra is vettem😛

kössz. azért kérdeztem, mert ugye meg van adva hogy egy fegyver mennyit sebez, és nem értem, hogy akkor mégis mit befolyásol az erõ..

wantonly
Természetesen hatással van rá.

Mondjuk 70-es szint, 700-800hp, lovagi páncél és egy Krush Tarach, akkor nem lesz gondod. 😛P
Nem próbáltam harcos irányba terelni a karakterem, de olybá tûnik aze rõ befolyásolja a sebzést. Ha sokat harcolsz, akkor ezt nyílván észre kell venned.

Nem találkoztam még jégfarkasokkal, de próbáld õket csalogatni, esetleg egy messzebb lepakolt segítõhöz, páncél, életerõ, fegyveres képzettség és jó fegyver megléte gondolom magátó értetõdik.
#14568-9 valaki?

maulina
Gothic 3 - 2.
ez lemaradt

maulina
nálam csak ebben az egy barlangban van meg az a "terepadottság", sehol máshol... nem nagy elõny, mert néhány kupac aranyon, meg "fekete rhobar"-on kívül semmi sincs itt...
és nekem egyenlõre kardon és nyilon kívül nemsok minden jut... nincs elég tanuláspontom összehozni akármit... a tûzesõre gyúrok, de az ára az, hogy semmit nem tanulhatok, mert a demóban nincs elég küldi. a szörnyek nagyrészét is megöltem már.😞
a fullban, amikor még megvolt, én is varászló voltam, és mindent tûzgolyóval dobáltam😛 a belezõbestia talán az egyetlen olyan faj, aminél nem éri meg... könnyen le lehet kardozni, de sok tûzgolyó kellene neki

wantonly
Az íj/számszeríj nem valami nagy szám, a legalapvetõbb varázslattal (villámcsapás) most kb. 4-5 lövés egy sárkány, ráadásul nyomkövetõs. Megidézek egy démont, azok elvannak egymással rám nem is figyel, közben 3szor körbeugrálhatom a sárkányt. 😊 A trollokba se sok kell, egy ogre 3 lövés. Mennyit szenvedtem én is a nyilazással... Most a mágusommal nehéz fokozaton sokkal gyorsabban haladok, mint harcossal könnyûn.
Vagy a G2-ben lehetett arra játszani, hogy a fennakadjanak asztalban vagy kerítésben 😊
Talán így lehetett legkönnyebben legyõzni korai szakaszban a világítótorony banditáit; a másik - nem bug kihasználásn alapuló - módszer a varázstekercsek használata volt.
Milyen verziód van? Patchben javították a számszeríjakat (azt hiszem 1.08), de mivel mágus vagyok, még nem lõttem velük egyet sem.

rotator:

Én a trollok trükkös kinyírását nagyon bírtam, mert tényleg az ökleik elõl kellett kitérni, annyi pedig nem votlt belõlük, hogy ez a könnyebbség a játékmenet rovására menjen. Igazság szerint én általában úgyis erõbõl gyõztem le õket, illetve mágusként idézett lényekkel vagy kicsinyítéssel, ez utóbbinak úgyis legfeljebb a trollnál van gyakorlati értelme. El lehet harcolganti a G3-ban, én is ismerem a technikákat, d eez már egy RPG-be nemigen fér bele nálam. Nincsen komoly problémám az állásvisszatöltéssel sem, de eddig FPS-ben nem leptek meg annyiszor, mitnt a hirtelen stunlockoló vadak és egyéb meglepetések. A segítõk meg butábbak, mint valaha, Cyrus például megvan gyõzõdve arról, hogy át tud lõni a barlang falán, akkor is, ha a falban éppen nem rejtõztek el ellenségek...

De azt hiszem a harcrendszert kitárgyaltuk már egy párszor, egyszer én is végig fogom tolni harcosként (szoktam harcolni sokat mágusként is, de az ogrék valahogy erõsebbek nálam😊, de a mágia és a nyilazás az, ami épeszûen van megoldva a játékban.
b-type
Nem emlékszem olyanra hogy ha szembeálltam velük ne jöttek volna nekem, ha beléjük lõtem...de lehet hogy van ilyen, és akkor az term gáz.
az hogy kihasználod a terepadottságokat az nem az...a BG-ben is az Adamantit gólem-t vígan lehetett csapkodni mert nem tudott átférni az ajtó nyílásán.

A harcban vannak bug-k..ilyen volt ha jól emlékszem nálam, az hogy ha megcsúsztam, akkor eltette a kardot a karakterem (vmi ilyesmi), meg hogy beszaladtak a sziklába a farkasok és onnan haraptak.
Vmint nem tetszett az sem hogy neki lehetett szorítani egy több méter magas szörnyet is egy keresztben fekvõ faágnak, hogy aztán péppé verjem egy bottal.
De a letöbb problémán felül lehet emelkedni (az Obli'-ban is trükkel lehet megszerezni a mittomén milyen kardot amiben állandó tulajdonság a lélekgyûjtés képessége),..és még sok példát tudnék mondani.
Világa válogatja, de az orkok és goblinok általában nem túl eszesek.

maulina
jó... de hozzám férnek... ott állunk szemben egymással... jobban mondva ott állok szembe 40 goblinnal meg 2 ogréval.... simán odajöhetnének, és kinyírhatnának... de nem. kb olyan, mintha vki bejönne a szobaajtón, és hagynám, hogy belém lõjjön 3-4 nyílvesszõt.
és amúgy a sárkányokba lõni 50-50 nyílvesszõt is teljesítmény, mert elég egyszer eltalálniuk, és végem... csináltam is videókat, az egyikben megölöm a sárkányokat, a másikban megöletem magam direkt.
a számszeríjért meg nem vagyok oda ... mire felhúzom 6-szor kinyírnak... jó, a teljes játékban 800 életerõm volt, ott nehezen haltam meg, de most nincs annyi
és az sem számít bugnak, hogy a csontvázaknak fröcsög a vérük? <#smile>

goblin
Gothic

rotator
A humanoidok közelharcban piték. Az állatoknál pedig arra kell ügyelni, hogy egy (magassági) szintben legyen velük az ember, mert - fajtól függõen - egyik-másik képes stunlockolni, ha alulról vagy felülrõl támad. Trolloknak csak akkor megyek neki karddal, ha van "segítõm", aki lefoglalja, amúgy számszeríj. Régebben és is mindig körberohantam õket és lecsapkodtam a karddal. 😊 Itt ez nem mûködik, de talán nem is baj.

A SevenM tudtommal kicseréli a törött CD-ket, egyébként mindenképpen érdemes felrakni a cracket, nálam az eredeti lemezeknek biztonságban, a polcon a helyük.

Egyébként valóban súlyos probléma tud lenni a lények viselkedése, mert ez szemben a lánkarddal az egész játékmenetet, hangulatot képes megölni. Mondjuk nekem ilyet nem nagyon mûveltek, de tény, hogy nema legjobban vannak kisúlyozva a szörnyek, a közelharc pesdig elég véletlenszerû eredményeket hozhat, pontosabban a humanoidoknak esélye sincs, ha kicsit odafigyel a játékos. A korábbi részekben jópofa volt, hogy megfelelõ taktikával és türelemmel le lehetett gyõzni kezdõként is a trollokat. Itt azonban - részben a harcrendszer miatt - inkább mágus lettem.
vagy azt is kérdezhetném, hogy milyen adottásgai kellenek hogy legyenek egy harcos karakternek, ha azt akarja, hogy egy falka jégfarkas semmilyen gondot ne jelentsen neki?

az erõt ha növelem az van valamiféle kihatással az ütésem erejére is?

b-type
Ez nem hiszem hogy bug kategória (egyik sem).
nyílazni bárki lenyilazhatsz...bemész az állatkertbe és lenyílazhatsz oroszlánt is....ha valami nem fér hozzád akkor nem fér hozzád.
Amennyiben náluk is van íj, akkor is többféle megoldás lehetséges...gynge a fegyver és azért nem talál el, gyenge a karja és azért nem talál el, felfelé céloz és azért nem talál el,...illetve néha eltalál.
Én tök alacsony szinten, egy bottal szemtõl szembe levertem egy Trex-t (szörny-nek volt megnevezve)..annak is megvan a trükkje.

A lángkkard a vízben hasonló téma amirõl beszéltünk, ...nem fog kialudni a láng a vízben, mert nem olyan láng...el kell tudni vonatkoztatni..errõl szól a fantasy.
...hasonlóképpen egy villámfegyverrel átúszva a folyón sem fognak fellebegni halak a környékünkön.

rotator
Hát a nyilazás az már csak ilyen és régebben is ez volt. 😊 Azért 50 nyílvesszõvel felcímkézni egy sárkányt nem kimondottan elegáns dolog. Amúgy fordítva is mûködik: több tucat orkot, csontit, goblint lecsapna az ember kezdõszinten is akár, csak a sámán+nyilas egységek közben szépen leszívják az energiát. Rohadt idegesítõ tud lenni, amikor egy goblin sámán(?) 3 lövéssel térdrekényszeríti a hõst, aki épp elõtte pusztította végig az erdõt és veszett lakosait. Állástöltés, goblin sámán kilövése egy fél nyílvesszõvel, trancsír, ehh.

maulina
amúgy a lángkarddal menjetek úszni... érdekes, ahogy a úszol, és közben ugyanúgy ég a hátadon. egyébként annyival jobb a Wenzel-kardnál, hogy nem kell hozzá annyi erõ... igaz én azt már rég fogtam a kezemben, mert eltört a drága gothic 3 cd-m, éd most a demóval szórakázok <#rinya> amúgy a sárkányokról hadd mondjam el, hogy pár perc alatt, elsõ szinten, mindenféle különösebb fegyver nélkül megöltem õket ... bórus-fok alatt simán lehet õket nyilazni a sziklák mögül... igaz fejenként 50 nyílvesszõ kellett... és ha a parton Vengard irányába megy valaki, ott is lesz egy barlang tele goblinokkal, és a 2. csoporttól kezdve szinte az összeset le lehet nyilazni... ott álsz tõle 10 méterre, lõsz rá, az meg nem csinál semmit.... ez is bug?(amúgy ott hallottam vmi embert umálni, de nem láttam senkit)

ja hogy úgy..

Nem permenensen ad, csak regenerál.