Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pont fordítva értettem. 😊

"Nagyon kevesen vannak, akik tényleg áldozatot vállalnak azért, hogy hosszútávon felépítsenek valamit."

Erre a részre írtam, hogy "Pedig CSAK így mûködik. Sehogy máshogy."

Aki adj Uram, de rögtön, az sose jut el sehova. Szerintem.

de nem tudom hogyan kéne..

amd x2 3800+ / 2 gb ram / hd2600xt

Törölt felhasználó
csalva kulcsot is szerezhetsz, de hát...
én semmit nem tudtam elérni benne. csomó beállítás szürke, nem engedi. pedig jó lenne egy ötödik al shedim templomkulcs. így 6-8 órányi keresgélés után 😊

cheatelni
a marvin mód mire jó?

Nem feltétlen. Nem csak az evidens, gyõzelemre ítélt dolgokba lehet befektetni, nem így kezdték a legnagyobb, legismert cégek sem (MS, Google). A "holnap már a pénzemnél akarok lenni" mentalitással igazi áttörést nem lehet elérni.
"Egyébként elég csak nézni a hazai befektetõket, ügyeskedõket. Mindegyik csak a gyors, azonnali hasznot akarja. Nagyon kevesen vannak, akik tényleg áldozatot vállalnak azért, hogy hosszútávon felépítsenek valamit."

Pedig CSAK így mûködik. Sehogy máshogy.

Hova kéne tenni, és mikor, egy olyan mentési pontot, ahonnan betöltve aránylag hamar végig lehet játszani mind a három fõszálat ? Tetszik a játék, minden hibája ellenére, de idõhiány miatt nem tudom háromszor végigtolni. Gondolom akkor érdemes ha már minden erekje nálunk van. És még mire kéne figyelni ?

És Frank? - Frank minket küldött. - Hoztatok nekem lovat? -Hahaha- Azt nem, de majd megosztom veled az enyémet. - Így is lesz két felesleges.... Durr, durr, durr

Randal
Beztos😊

Csak Shogun nem az én nevem írta oda😊

E-mailben?
Mert én is linkeltem ott a hírek topikban, természetesen a megnevezéseddel.
Randal
Én küldtem be😛

ishtarban, és az a csávó tanítja meg, aki a próbákról beszél. az az alapfeltétele hogy szóbaálljon veled, hogy elsajátítsd tõle a mester kétkardos harcot.

grebber
Most olvastam Hardwireden remélem lesz is belöle valami!

Next PC upgrade: 2022

Kopiati
Ott is Zubent kell keresni azt hiszem...

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Én még nem jártam oda, de tudtommal ahhoz Ishtarba kell bejutnod.
Nah ez végre egy jó hir a g3al kapcsolatban.

rotator
<#eljen> Ez nagyon jó hír, én már teljesen lemondtam arról, hogy valaha még lesz hivatalos patch a játékhoz, talán így nekiugrom másodszor is, csak még elõbb elsõre végig kéne vinnem. 😊)

Na, ha minden igaz, nem hagy magunkra teljesen sem a JoWooD, sem a PB. Meglátjuk mi lesz az eredmény, azért megapatchre és új harcredszerre szerintem ne számítsunk.
Üdv!Valaki megtudja mondani hogy melyik városban tudok olyan embert találni aki megtudja tanítani a master of two hand skillt?mert mindenki akivel eddig dumáltam az csak az alap two hand skillt tanította.Vagy ez szintfüggõ?
a_n_d_r_e_w
Ez tényleg örömteli hír, ezek szerint a JW komolyan szívén viseli a frencsájz sorsát, ugyanakkor ez remélem nem fog a G4 rovására menni.

One Vision. One Purpose.

Randal
Na emberek, remélem jó hírek:
Forrás: worldofgothic

"On another topic, Spellbound was entrusted with Gothic 3's bugfixing and patch releases. They said that the former developer of Gothic 3 (Piranha Bytes) will keep contact with Spellbound to help at some problems with Gothic 3."

Ez kb. annyit jelent hogy a Spellbuondra rábízták a Gothic 4 - Genesis mellett a G3 javítását és patchelését. Ráadásul a PB csapat segíteni fog ebben a SB-nek.

Én teljesen megértem a JoWooD helyzetét is. Nincs is baj végülis ezzel a politikával, csak akkor ez esetben nem elég nagy kiadó egy ekkora névhez - vagy amekkorára a G3-at tervezték. Ezen idõ alatt még konzolportokat is terveztek kiadni 😊

Egy játék fejlesztési idejét különben sem lehet hónapra, napra biztosan kiszámolni elõre, ez még a Blizzardnak sem sikerül (ellenben például az EA Sportsnak igen, de ugye nem kell magyarázni, hogy az mennyire más helyzet). Manapság már nem üthet össze egy ember a világsiker reményével egy játékot a hétvégén.

Caine:

A pénzéhes jelen esetben a kockázatok nélküli, "instant" profitszerzést jelenti. Minél tovább készül egy játék, annál nagyobb eladások kellenek a nyereségessé váláshoz. Egyszerûbb tehát azon idõ alatt kétszer vagy "másfélszer" annyi címet eladni egy biztos bázisnak. Természetesen csupa kiváló, nagyszerû játék kiadása hatalmas profitot hozhatna, de ehhez egyrészt nagy tõke kell, másrészt egy ilyen cím bebukását csak három másik, ha kitudja javítani. Ezt pedig nagyon nem szeretik a befektetõk.

A szerencsésebbek a játékipar hõskorában felépítették magukat, ma már szinte csak szüretelniük kell, így szinte végtelen tõkével és szabadsággal rendelkeznek. Ez talán csak a Blizzardról mondható el, õk tényleg folyamatosan jókor voltak jó helyen, és népszerû játékokat, frencsájzokat sikerült felépíteniük. (De nem kell aggódnai a Sid Meiernek, Moulyneax-nek vagy az iD-nek sem, attól függetlenül, hogy már messze nem oylan meghatározó elemei a játékiparnak, mint a '90-es évek elsõ felében, közepén.)

Egyébként elég csak nézni a hazai befektetõket, ügyeskedõket. Mindegyik csak a gyors, azonnali hasznot akarja. Nagyon kevesen vannak, akik tényleg áldozatot vállalnak azért, hogy hosszútávon felépítsenek valamit.
al shedim templomkulcsai után kutatva kérdem, hogy ha lestert leverem, akkoris elvehetem tõle igaz? mert nekem le kellett vernem, csak nem tudom, hogy úgy el lehetett e tõle szedni..

EA játékai elég erõforrás-igényesek...
Kopiati
Mért talán az jobb lenne ha a fejlesztõk adnák kia játékot???
Pl Ea,UBISoft

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

A kiadók rövidtávon gondolkoznak és balf@szok. Ez itt a gond. Tisztelet a kevés kivételnek.

Ez így igaz.

"Feltehetõleg egy biztonsági játékot dobnak össze, nem kockáztatnak, követik a kliséket."

Errõl most miért is jutott eszembe a Desperados?😞

Ha a kiadók tényleg "pénzéhesek" lennének (azaz annyi pénzt akarnának keresni, hogy vasvillával kelljen lapátolni), akkor pont nem ezt csinálnák, hanem szuper játékokat, rendesen összerakva, gonolva arra is, hogy megveszik-e a következõt.
A kiadók rövidtávon gondolkoznak és balf@szok. Ez itt a gond. Tisztelet a kevés kivételnek.

a_n_d_r_e_w
Hehe, akkor ezt jól kibeszéltük itt is - ott is 😊
A jowood kapzsi, ezért bugos minden játékuk. Így is a veszteségesség határán egyensúlyoznak, a befektetõknek meg nem lehet azt mondani, hogy még fél év, és sokkal jobb lesz (pláne, hogy tudjuk, hogy ez még nem is igaz, sajnos ez a rész alapjaiban elhibázott koncepciókra épül), mert valószínûleg a legkevésbé sem értenek a dolgokhoz sajnos. De azért mondom, hogy nem ez az elsõ eset, így valamilyen szinten lehetett volna készülni rá. De õk tudják, mi volt a háttérben.

One Vision. One Purpose.

Takanohana
Ahogy már írtam, mindkét játékot kíváncsian várom, de a PB-t jobban.

Azt várom ugyanis, hogy megpróbálnak egy nagyot dobni megint, mint anno a G1-el. Ha arra építkeznek csakugyan, akkor ez be is jöhet. Lehet azonban, hogy a G3 hibáin tanulva "túl óvatosak" lesznek, és egy átlagjátékot alkotnak.

A G4-et nem akarom már most temetni, de az az érzésem, hogy egy tucatRPG lesz, amiben lesz minden kellemes kellék, csak nem üt majd. Feltehetõleg egy biztonsági játékot dobnak össze, nem kockáztatnak, követik a kliséket.

Na de majd meglátjuk.

rotator
Kevés fórumról tudok, ahol a szerkesztés - ha van - nem alanyi jogon jár. Méghogy ilyenért pénzt kérni. 😊

Mindig utólag veszem észre a hibákat. Persze írhatnám OpenOffice-ban is a hozzászólásokat, de rendszerint nem teszek így.
Elolvastam de hirtelen nem láttam nagyobb hibát benne, egyébként szerkeszteni elküldés elõtt is lehet 😉
Sorry a gépelési hibákért, de késõ van, hosszú a szöveg, szerkeszteni pedig nem lehet. A feltételezéseket, történteket tekintve pedig talán rotator tud néhény ponton többet, pontosabbat.
Jók és jogosak a kérdések, de aligha egyértelmûen megválaszollhatóak. Lehet, hogy a két fél sem ugyanúgy emlékleznek már ezekre.

1. A PB egyetlen frencsájza a német piacon erõs Gothic volt, egy nemzetközi cégnél bizony nem feltétlenül számítanak õk sztárcsapatnak. Ha a JoWooD megszerezte a G2 kiadásával a a harmadik rész jogát, akkor aligha lehetett volna bármit is mutogatni az UbiSoftnál, saját projekt helyett legfeljebb valami más projektet kaptak volna. Úgy vélem a frencsájzhoz való ragszkodás, az önáltató elszámítások, illetve a játék körüli szabad kéz miatt írhatták alá a szerzõdést.

2. Túlzásokba estek, rotator jól összefoglalta a dolgokat, a grandiózus tervekkel önmagukat folytották meg.

3. Relatív dolog a létszám. Ha lett volna kész engine, talán gyorsabban haladnak, talán nem is lett volna kevés a huszonegynéhány fõ. Egyébként lásd 2. pont.

4. Ha elszámították magukat, akkor nyílván nem tudták 😊 Valószínûleg nem ilyen szerzõdést akartak kötni, talán reménykedtem menetközben kialkudható további finanszírozásban, egyébként pedig lásd 1. pont.

Ha a PB nem akart csõdbemenni, váltania kellett. Aki kitart pénz nélkül, az sajnos elbukik, számos neves fejlesztõcsapat tûnt el a színtérrõl gazdasági okokból (pl. Sir-Tech, Troika), ez az egész üzlet, emellett a fejlesztõk személyes egzisztenciája. Szerintem sem szép ez az egész ügy, de ingyen, szerzõdés nélkül patchelni, pénzt viszont csak akkor kaphatsz, ha aláírsz újra nem megfelelõ feltételekkel a következõ részre, nem hangzik járható útnak.

És ezena ponton vissza lehe tkérdezni:

1. A JoWooD miért nem volt hajlandó belemenni egy fél év "fizetett csúszást" lehetõvé tevõ szerzõdésmódosításba? Nekik is érdekük lett volna a talán legerõsebb frencsájzuk és annak rajongóinak való kedvezés, talán a gazdasági racionalitás is ez lett volna.

2. Vajon miért húzzák le az összes JoWooD játékot a bugossága miatt? Nem csak a Gothic széria védejegye ez, hanem a kiadó összes termékéé. Nyílván dícséretesen szigorúan tartják magukat a tervezett kiadásokhoz, meg lehet érteni, de kitörésre így nem sok esély van.

3. A Gothic 3 patchelésére próbáltak vajon szerzõdést kötni a fejlkesztõkkel? (Én sem tudom, kérdezem😊 Vlamit legalább utólag ki kellett volna találni, mert a fejlesztõk (akár a PB, akár valaki más mozgósítása helyett) csak a fanoknak adtak alamizsnát a quest bugokért. Kinek lett volna ez kötelessége? Bizony a kiadónak, aki rendelkezik a jogokkal.

4. A kölcsönösen elkövetett hibák, illetve rossz felfogás után miért nem mentek bele egy talán mindkét félnek elõnyösebb szerzõdésbe? Nyílván a szigorú alapelveik miatt nem akartak változtatni, innen már csak kenyértörés lehetett.

"Rengeteg olyan apróság van, amit potom idõ alatt ki lehet javítani (az összes dolog amit a CP-k javítanak), mégsem tették."

Ez teljesen igaz, magam is többször szóvá tettem. Helyette már téynleg "erkölcstelenül" a jövõjüket építették az új játékkal. Remélem legalább lemossák vele aezt a csorbát, de az elsõ két Gothickal olyat tettek le az asztalra, hogy nem tudok nem bízni bennük, mármint ami egy igazán hangulatos RPG elkészítését jelenti. A fentiek miatt azonban értelemszerûen szkeptikus vagyoka Gothic 4-et illetõen, hiszen túl jó szerzõdést a Spellbound sem kaphatott, egy ilyen RPG-hez pedig sok tapasztalat és idõ szükséges. Talán, ha nem vágják a túl nagy fába a fejszéjüket, akkor egy kellemes folytatás is születhet, melyre lehet, hogy legjobb lenne nem Gothicként tekinteni, hogy ne nagy elvárásokkal, hanem tiszta lappal indulhassanak. (Mellesleg én a G3-nál is azt éreztem, már jóvala szakítás elõtt, hogy inkább egy új, ereje teljében lévõ frencsájzt kellene elindítani, mint egy folytatást erõltetni.)

Gondolataim zárasaként csak ugyanazt tudom leírni, mint a HW-n is: idõvel kiderül, melyik "folytatás" lesz a nyerõ, ha ránk mosolyog a szerencse, mindkettõ. Idén õsszel-télen pedig szerintem a The Witcherre szavazok 😊
a_n_d_r_e_w
Érdekes egyébként az egész kérdés. Sokan a JW-ot szidják, sokan a PB-t (én is elsõsorban a PB-t tartom felelõsnek). Persze a Jowood sem jó, de õ egy gonosz pénzéhes kiadó (ami meg érthetõ, kis kiadóként jóval kisebb mozgástere van), gyakorlatilag mind ilyen, ezzel együtt kell élni.

Szóval a következõ kérdések merültek fel bennem:
1. PB miért kötött elõnytelen szerzõdést? (szvsz a Gothic olyan név lett már, hogy bármely nagyobb kiadó szívesen pártfogolta volna õket, pl Ubi)
2. Miért akartak mindent - de tényleg mindent - lecserélni? Az elõzõ részekre kellett volna építkezni.
3. Ha tudták, hogy kevesen vannak, miért vállalták túl magukat (2.) ?
4. Illetve ha tudták, hogy nagy fába vágják a fejszét (3.) akkor miért kötöttek olyan szerzõdést, ami egy adott fejlesztési idõt finanszíroz csak (1.)?

Szóval nem olyan egyértelmû a "ki a rossz" kérdésre választ adni, de részemrõl a PB-re haragszok, mert cserbenhagyták a közösséget. Rengeteg olyan apróság van, amit potom idõ alatt ki lehet javítani (az összes dolog amit a CP-k javítanak), mégsem tették. Érthetõ, fizetést már nem kaptak érte, (habár ritka) de lehetett hallani nem egy olyan fejlesztõrõl, aki hasonló helyzetben tovább folytatta a munkát. Nem várhatom el, hogy ingyen dolgozzanak, logikátlan lenne, de erkölcsileg nem volt helyes amit tettek, szerintem.

One Vision. One Purpose.

Nem a grafika elsõsorban az ami akadozást okoz, én pl hiába gyengítettem a grafikai beállításokon - ugyanúgy akadt. Itt a pufferelés lett úgy elcseszve, hogy ahogy alant olvasható állítólag raptor vinyón kívül mással nem megy akadásmentesen.
Igen írtam én is, hogy túlvállalták, elszámították magukat (valahogy ebbõl született a túlszámították). Gondoltam, hogy hozzáfûzzem a kommentemhez, hogy majd jössz, és kiegészíted 😊
rotator
Azért volt néhány nagyobb akna, amire ráfutottak fejlesztés közben. Amikor elkezdték csinálni, a csapat fele még a NotR kiegészítõn dolgozott, köztük néhány kulcsfontosságú ember, akik nélkül az elején csak döcögõsen haladt a munka. Utólag visszatekintve egy hatalmas bakit követtek ebben a fázisban el: a videókártyák (és úgy egyáltalán a hardverek) fejlõdését alaposan túlbecsülték. Úgy számoltak, hogy 3 éven belül meg fog sokszorozódni az átlag grafikai teljesítmény, így mindent elképesztõ felbontásban és poligonszámmal csináltak meg. 1 évvel a kiadás elõtt már látszott, hogy ebbõl nem lesz semmi, ezért kíméletlenül le kellett redukálniuk az összes(!) objektumot ésszerû méretekre. Már kész volt a világ és állítólag igen szépen futott a motor, de még nem voltak berendezve a városok és az npc-k. Amikor azonban feltöltötték a városokat és beélesítették az EMotion FX-et, ami az npc-ket volt hivatott scriptelés nélkül vezérelni, elkezdett szenvedni a játék. Látható volt, hogy ismét butítani kell rajta, ezért újabb 2 hónap azzal ment el, hogy megint az összes objektumból lefaragtak, amit lehetett. A rengeteg átdolgozásnak köszönhetõ pl. Diego és néhány más npc madárfeje, annyiszor hozzájuk kellett nyúlni, hogy a végén már nem volt idõ a teljeskörû tesztelésre. Közben persze kifogytak az idõbõl és a pénzbõl is. Szóval vannak érdekességek a játékfejlesztés világában. 😊

Á, totya4-nek csak nagyon a bögyében vannak PB által alkotott grafikai motorok (végülis jogosan), illetve az elmaradt patchelés elmaradása.
De azt azért nem értem, hogy akkor miért a PB-t kéne bojkottálni, a JoWooD helyett, mint azt itt valaki alább írta ?

És Frank? - Frank minket küldött. - Hoztatok nekem lovat? -Hahaha- Azt nem, de majd megosztom veled az enyémet. - Így is lesz két felesleges.... Durr, durr, durr

Köszönöm szépen !

Ha belegondolok, hány faszának induló játék ment tönkre, a kiadók pénzéhes, hajszoló politikájának köszönhetõen, nagyon elszomorodom.
Ha jól emlékszem a Looking Glas is emiatt oszlott fel, pedig mekkorát alkottak a két System Shock-al.<#sir>

Huhh, volt már errõl egy párszor szó a topikban. A lényeg, hogy egy ilyen összetettebb játék elkészítéséhez idõ kell. A PB azonban olyan szerzõdést írt alá a kiadóval, mely szerint csak bizonyos - rövid -ideig fizetik õket. (Az összes fejlesztõnek ilyen szerzõdése van a JoWooDnál.) A G3 munkálatai végülis tovább tartottak akelleténél, és a kiadó nem emnt bele a szerzõdésmódosításba, így a fejlesztõk kénytelenek voltak elõbb "befejezni" a játékot. Persze olyan botrányos állapotban volt, hogy a egyszer még a gyártósorról vissza kellett hívni a játékot, a PB-s srácoka tzpedig a nyaralásból...

Az eredmény egy nagyon bugos játék lett, a kiadónak némi haszonnal (több, mint félmillió eladott példány), a fejlesztõknek veszteséggel. Mivel szerzõdésük már nem volt a JoWooDnál, így újat kellett volna kötni, a patchelésre, a kiegre és a Gothic 4-re. Ezúttal komolyabb, jobb kilátásokat biztosító szerzõdést akart a PB, ebbe a kiadó nem ment bele, így megtörtént a szakítás, és félbeszakadt a hivatalos patchelés.

A rossz szerzõdés aláírása mellett vétett egyéb hibát is a PB: túlszámították magukat. Ezt nem csak a határidõ rosszul való belövésére érthetõ, de több játékot érintõ dologra is. Ilyen a harcrendszer, a töltögetések nélküli egységes nagy játéktér, több AI a szkriptek rovására. Ezek további plusz idõt igéyneltek, és további bugoakt eredményeztek. Ráadásul nekem olybá tûnik, hogy a grafikai motorokhoz továbbra sem értenek, de megpróbálhatjuk ezt is ráfogni az idõre.

Én örülök, hogy ez a kényszerházasságnak vége, legrosszabb esetben két bugos "foyltatást" kaphatunk 😊 Igaz, én inkább a PB új játékára szavazok, de azért kíváncsi leszek a G4-re is.
Attól kérdezném, aki beleásta magát az infókba, utánnajárt egy kicsit, oknyomozott, hogy végül is mi a túróért sikerült félre ez a jó kis játék ?? Csak annyit tudok, hogy ment a szokásos egymásramutogatás, a kiadó és a játékfejlesztõ között. Tudna valaki bõvebben nyilatkozni, háttérinfókat megosztani esetleg ?

Rajtam nincs semmi féle topik, kikérem magamnak, nem olyan családból származom 😊

Gondolom bugos. Nem az elsõ eset, hogy nem adja ki az összes találatot.
És ezt miért nem adja ki a fórumkeresõ?
G4 topik? Hol?