Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nandusz
igen azt

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Ezt annak idején kitárgyaltuk, fölösleges ebben a topikban elkezdeni megint. Stabilan 25 fps felett teljesített 300-as látótávnál, legmagasabb beállításokkal a játék (1024x768 és 1280x1024, AA-t nem raktam rá driverbõl), leszámítva az általad javasolt, jóformán egész Khorinist belátó beállítást. Eleve józan paraszti ésszel belátható, hogy egy ilyen beállításnál csak jobban futhat a játék, egy ilyen beállítás önmagában nem az átlagos, hanem a minimum fps-t mutatja. Tehát a közös kis vizsgálódásunk azt az eredményt hozta, hogy csak speciális helyzetben szaggat a játék (ebben volt igazad), illetve Khorinisben a határon van (nem keresem vissza a pontos értéket), egyébként 30-40 fps megvan. Vissza lehet keresni a másik topikban a hozzászólásomat (a képeket már gondolom törölték, akit annyira érdekelt nyílván lementette), nagyjából ugyanezt írtam akkor is, nyílván akkor pontosabban emlékeztem a számokra.

Azóta mégis úgy próbálod a számba adni a dolgokat, mintha beismertem volna a G2 folyamatos szaggatását a jelenlegi konfigomon. Kérlek ne terjeszd úgy a történteket, ahogyan az nem fedi a valóságot, illetve ne hivatkozz úgy rám, mintha a méréseim szerint szaggatna a játék! egyetértek abban, hogy rossz az optimalizáció, sõt kritikán aluli a PB játékaiban. Ugyanakkor én nem próbálom csúsztatásokkal igazolni a vesszõparipámat, fõleg nem mást ehhez felhasználni.
Ha a látótávot maxra teszed, akkor a játéktér nagy részén lemegy 25 alá. Alapbeállítással, ami talán 25(?) nyilvánvalóan nagyobb terület játszható.
rotator
A Gothicok mindig városi részeken szaggattak a legjobban, ott valami alapvetõ elgondolásbeli hiba lehet a motorban, talán Philip Krause-t be kéne íratni egy "advanced 3D-clipping" tanfolyamra. 😊

b-type
Nagyon hasonló probléma volt a Two Worlds-ben is, a prog. feltelepített egy progit, ami kellett a futáshoz, van akinek ez a progi a háttérben sokkal többet evett a teljesítménybõl.
Nem mondom hogy itt is fent állhat hasonló probléma, de van összecsengés azért, nagyon sokaknak sokkal sz@rabbul futott a játék mint másoknak, úgy hogy elvileg nem volt oka, sok esetben pedig még érthetetlen is volt.
Nekem az is jól futott (abból is csináltam videót), soha nem mondtam hogy guru lennék (mivel nem vagyok az), de látom hogy nem hiszel nekem...és ez nekem nem baj, én meg azt döntöttem el, hogy nem fogok valótlant állítani csak azért hogy ne legyen ebbõl összeütközésünk.
Csak akkor említettem meg hogy nekem jól futott, ha kezdett a topikban az a vélemény kialakulni hogy ez egy sz@r játék,..mert én jót játszottam vele és a játék megérdemli hogy ne féljek ezt megemlíteni.
Ezt vagy elfogadod vagy nem, ha nem akkor nekem egy szavam sincs ellene, de ha nick szerint említesz és gúgyos hangnemben akkor term. reagálok rá.
Egyébként nem érdekelne hogy kinek mennyire szaggat, mert nem tudnám rá a megoldást.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Én sem tudom, mitõl futhat neki annyival jobban, mint másnak. A Gothic 3 már okozott olyan meglepetáéseket, hogy talán még ezen sem lepõdnék. A G3 esetében egy jó ini, illetve egy lapozófájl egy gyors merevlemezen, többet érhet akár egy csúcskonfignál is. Nem kötelezõ elhinni vagy bizonyítani ezt senkinek, nem is számít semmit, úgyis tisztában vagyunk azzal, hogy a nagy átlagnál miként fut a játék, az optimalizálás, memóriakezelés tehát csapnivaló.

Közben felûnt a zárójeles rész is. Most pöccenés alatt a swappolást érted? Mert nálam is vinyó szokott veszettül tölteni, egyébként különösebb szaggatás nem tûnt fel (igaz, a sok swappolás között talán észre sem venném😊, pedig csak 128 MB RAM-os 6600GT-m van.

Csak ilyen butaság miatt (meg általában egyébként is) fölösleges személyeskedni, veszekedni, idegeskedni, fõleg egymással szemben. Örülök, hogy ezt mindketten így látjuk.
Nandusz

Viszont az tényleg áll, hogy b type free konfigján megnézném a játékot, hogy tényleg nem pöccen-e (szaggatást javítanám 'pöccenésre', mert az videókari függvénye valóban).
A lényeg, hogy nem hiszem el azt, hogy egy gyengébb gépen nem pöccen, egy erõsebb gépen meg pöccen. Hol itt a logika?

Nandusz
Félre értettétek..nem akarok tetlegességet (távol álljon tõlem), csak a hangsúly miatt írtam. Minden esetre bocsánat a topiktól, ha valakinek nem úgy jött le, ahogy szerettem volna.

Erre a stílusra most komolyan mi szükség van?

totya4: Igen, az engine-ek terén nem domborított nagyot a PB. A G2-nél a szaggatást (tekintsük a "hivatalos" <25 fps-t annak) akkor is csak nagy területet belátva, a játék néhány pontján állva lehet elérni, egyébként a játék tényleges részére nem áll. Az persze tény, hogy azokon a gépeken, melyeken teszteltük, legalább kétszer annyi fps lenne az illendõ, illetve a szemnek kényelmes.
Gothic2 topikban volt egy hasonló eszmefuttatásom, amikor nem hittem el hogy másoknak folyékonyan megy a játék, ezért egy adott mentést felraktam webre, és kértem hozzá egy fps értéket. Érdekes módon aki hajlandó volt megnézni (volt ám kakaskodás meg photoshop emlegetése) annak is az enyémhez hasonlóan 16-18fps jött ki. Ezek után egyértelmûvé vált hogy szokás és szem kérdése mi szaggat és mi nem. A G3-ban nem az fps számmal van inkább gond (amennyiben nincs extra minõség beállítva) hanem tényleg az akadással, ami pufferelési gondnak tûnik. Egyrészt nagyon gyors vinyóval elhiszem hogy orvosolható, illetve ha az egész G3 könyvtár ram drive-on van az nyilván a legjobb, de persze biztosat csak akkor ha magam kipróbáltam... 😊
b-type
Ne személyeskedjél, az olyan kicsinyes dolog.
Nyugodtan eljöhetsz hozzám, ahogy eddig is, és ezután is, én döntöm el hogy ki jöhet be a lakásomba, és bár biztos nagyon szeretnéd beleverni a fejem a monitoromba, de ez egyfelõl nem lenne egyszerû 😊))..láygan sem, meg sehogy sem, másfelõl ez olyan nevetséges. 😊
De itt a neten azért elfér az ilyen gyík dolog, engem spec. cseppet sem érdekel mit szeretnél csinálni. 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Nandusz
Persze hogy ezt tapasztalod...mindenki ezt tapasztalja. Legszívesebben elmennék b type free-ékhez és elindítanám a játékot a gépén úgy, hogy mellettem ül a csávóka. Majd amikor elkezd szaggatni a játék, akkor fejét lágyan megfogva a monitorba csapkodnám, hogy: "na látod errõl beszélek, meg még rajtam kívül több ezer ember". Mert úgytûnik, hogy ezen a ponton igen alul kvalifikált a gyerkõc. El kell neki a rávezetés.

Igy van, én 2GB-al ugyanezt tapasztalom.
maulina
bocsi a szóközökért,de ragadt a szólöz

maulina
alshedimkulcsáértmégArdeábenlelehet verniLestert (meg a többieket is egyesével, senki nem támad vissza, ha nem ölöd meg.

© ellington
2007. aug. 24. 11:13 | válasz erre | #14690

al shedim templomkulcsai után kutatva kérdem, hogy ha lestert leverem, akkoris elvehetem tõle igaz? mert nekem le kellett vernem, csak nem tudom, hogy úgy el lehetett e tõle szedni..

b-type
igen, sajna tényleg egy merõ -katt- az egész...
vhogy érdekesebbé kellene varázsolni, jobb ellenfelekkel...és itt nem az idióta sámánokra gondolok, mert azok is csak egyet tudnak..bár az fingatós is tud lenni néha.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

rotator
Ja még annyi, hogy a kétkezes harc is nagyon érdekesen lett implementálva. Gyakorlatilag ilyenkor is csak egykezes harc van, a bal kézben levõ kard csak dísz funkciót lát el, kivéve amikor az ember ellenfelet vált, mert olyankor az új ellenfél felé fordulásor a balkezes karddal csap egyet az ellenkezõ irányba, így gyakorlatilag az a legjobb módszer, ha az ember folyamatosan ellenfelet vált (1 ellenfél esetén bukta). Roppant elmés. 😊

rotator
Egyébként tényleg elképesztõ az egész. Mikor még javában fejlesztették, mindenki nyomult a fórumon, hogy ugye nem változtatnak a harcrendszeren, mert az úgy élvezetes, ahogy van. Jött az elsõ adag hidegzuhany, hogy igen, DE opcionálisan megmarad a régi is. Jó. Utána jöttek a hírek, hogy húúú, nagyon király az új harcrendszer, így meg így mûködik, mire felzúdult a community, hogy dehát ez shit, csak eszetlen egérkattogtatásnak hangzik az egész! Nem, nem - jött a válasz, nagyon jó lesz, mindenki szerint, aki tesztelte, élevezetesebb lett, mint a régi. Hopp, egy idõ után kiderült, már nincs support a régi harcrendszerhez, csak új lesz, ment a sírás-rívás, de csak erõsködtek a fejlesztõk, hogy jó lesz az. Kijött a játék és pont olyan ratyi lett a harcrendszer, ahogy az leírva hangzott. Komment a PB-tõl: hát igen, valahogy mégse sikerült olyan jól, de nem kell aggódni, az lesz az elsõ nagy project, hogy újraírjuk az egészet. Kössssz!

Fõként ezekre gondoltam én is, ez számomra már teljesen élvezhetetlenné tette a közelharcot. Egy RPG-ben nem normális, hogy a gyõzelem kulcsa a ki stunlockol elõbb, illetve jobban kérdésében rejlik, a karekter képességei a kelleténél kevesebbet számítanak. A humanoid ellenfelek jó részét pedig a kezdõ karakter is gondnélkül le tudja nyomni. Különösen idegesítõ, hogy míg pár másodperc alatt gond nélkül meghalhatsz, utána hosszú perceken át lehet várni az állás betöltésére, és egy ilyen esetleges harcrendszerû játéknál ez sajnos gyakran megeshet, amíg a játékos kitapasztalja a rendszert, de akár még utána is. Szintén kellemetlen tud lenni, ha egy komolyabb harcban egy szövetséges véletlen megsebesítése után kell visszatölteni az állást. (A halálsikolyok, valamint az élettelen testek röpködése már csak a hab tortán, engem kiváltképp le tud lombozni.)

Mondjuk én még azóta is ott tartok, mint hónapokkal ezelõtt (Trelis fele kódorogtam), így nyílván nem vagyok tisztában a harcrendszer minden erényével és hátrányával, de a közelharc a leírtaknak köszönhetõen egyszerûen csapnivaló, a nyilazás és a mágiahasználat ellenben kifejezetten tetszett. Részemrõl ezúttal csak azért tettem újra szóvá a harcrendszer tökéletlenségét, mert a linkelt cikkben a közelharcot is teljesen kritikamentesen fogadta a szerzõ. Persze lehetnek különbözõek a vélemények e tekintetben is, de valahogyan mégis úgy érzem, hogy bizonyos objektív tényeket került meg, hagyott ki ezáltal az ismertetõbõl.
rotator
- KATT-KATT-KATT-KATT-KATT-KATT-KATT-KATT-KATT

Takanohana
Ha már folyton azt olvasom mindenhol, hogy a harcrendszert nagyon elcseszték, azért szedjük már össze konkrétan, hogy mi szar benne.

Én speciel a következõket nem szeretem:
- stunlock,
- több ellenfél közül többnyire egyszerre csak egy támad engem, a többi vár,
- a legjobb lovagpáncélomat is átharapja egy mezei farkas, átüti egy szar kis íjból kilõtt nyílvesszõ.

*minthogy

Sorry a floodért.
Nocsak, szokatlanul pozitív hangvételú cikk a játékról.

...és elképesztõen elfogult, hiszen még a teljesen elrontott harcrendszer sem tûnik fel a cikkírónak. Na meg ebben a warezverziók rosszabbul futnak legendában sem hiszek, különben is inkább fusson rosszabbul, mint hogy eltörjön az eredeti lemez.
Csapnivaló a memóriakezelése, emiatt bármennyi memóriával rendelkezel, lehet, hogy használja a lapozófájlt. Ha töredezett vagy lassú az adott partíciód, nem csoda, hogy még jobban érzõdnek ezek az akadások. Az áltlad leírtaknál rosszabbul nálam sem futott, pedig csak 1 GB RAM-om van, illetve egy 128 MB RAM-os 6600GT-m.
nálam pedig ezt csinálja, tük mindegy, hogy mindent a legalacsonyabbra veszek v. maxon hagyok. detto... a g3.ini-t is megpiszkáltam, de nincs változás. inkább letöröltem.

ASUS P5B Deluxe; C2D 6400 @ 3,2 GHz; 3G GEIL Ultra Kit RAM (800 MHz); Sapphire x1950xt

De hallod ennyire gyakran még nekem sem akadt:S

Gondolom azért azzal tisztában vagy, hogy nem is a VGA miatt szaggat, a G3-nak szerintem különben is majdnem mindegy, hogy 7900 vagy 8800GTS van a gépben.
bárhol futkározok, beakad 1 pillanatra ilyen idõközönként, nem erdõs részrõl beszéltem...

ASUS P5B Deluxe; C2D 6400 @ 3,2 GHz; 3G GEIL Ultra Kit RAM (800 MHz); Sapphire x1950xt

5-6 másodpercenként azért abnormális, kivéve ha direkt a legtelerakottabb részeken futkározol gyorsfutással. Azért gondolom nem így szoktatok játszani😛

b-type
köszönöm 😊

b-type
😄DDD
Nemcsak én vagyok ezzel így, azt elfelejted...ha jól számoltam hárman vagyunk a topikban olyanok akinek nem akad meg szaladás közben a játék.
A gépem nem gagyi...lehet hogy nem egy 8800gts, mert azt sokalnám (bennem is müködik egy mérlegelv), de gagyinak nem nevezném 😊))
Ezt a videót még 2006 novemberében vettem fel, és nézhetõ..pedig a Fraps azért fog a játékon nem gyengén..próbáld ki.
De tök mindegy, vitriolozz ha gondolod, nekem befér 😊

Hát barátom, akkor nem marad más hátra: köszi a kimerítõ és egyben megnyugtató választ. "b type free"-nek meg ezennel mély tisztetlettel gratulálok és további sok sikert kívánok egyedi és utánozhatatlan teljesítményéhez.

Nandusz
Akkor barátom nem marad más hátra, mint 'b type free' usertõl segítséget várnod, ugyanis õ bizton állította nekem itt anno, hogy neki a 7900 kártyáján meg valami gagyi prockón 2G mellett is tökéletesen zökkenõmentesen futott a game.
Bizonyította ezt nekem akkor, amikor nekem épp 8800GTS-em volt és nekem ugyanez a problémám volt mint neked.
Ráadásul a véleményem szerinti legjobb ini optimalizációt alkalmaztam.
Nos ezek szerint el kell ismernünk vannak olyan PC guruk a mai világban, akik mindenféle elavult cuccból ki tudnak olyat hozni, ami veri az épp adott csúcs kategóriát.
Hiába mondtam neki, hogy szaladgáljon már 10 percet erdõs részen, de a gyorsított futást használva és számolja meg hogy hányat pöccen a játék.
Neki egyet sem pöccent. Míg nekem a jóval izmosab gépemen 5-6 másodpercenként pöccent egyet, akárcsak neked. Szóval szerintem ezen a problémán jelenleg nem tud segíteni neked a világon senki, csak és kizárólag 'b type free'.

Hmmm. 4 gigára emeltem azt is, a játékot pedig direkt a boot diskre raktam. Szóval akkor mindenkinél megakad 5-6 mp-enként v. vki esetleg kikísérletezte, hogy mit érdemes kisebbre állítani ennek megszüntetésére?

"Vagy a játék optimalizálásával vannak alapvetõ gondok?"

Így van.

Némileg talán javíthatna a helyzeten, ha egy külön Raptor vinyóra raknád a fix méretû lapozófájlt.
1G ram a dühítõ szaggatások miatt kevésnek bizonyult a játék élvezetes használatához, így 3G-ra növeltem. A helyzet jelentõsen változott, azonban nem vagyok még mindig teljesen megelégedve. A problémám, hogy 5-6 másodpercenként megakad 1-1 pillanatra a játék (fõleg futás közben). 1280x1024, minden max-on kivéve post processing, mert az off. De próbálgattam alacsonyabbra venni egyes értékeket (felbontást is), de semmi változás. Konfigom az aláírásban. Valakinek van valami ésszerû javaslata, hogy mi lehet a gond? Vagy a játék optimalizálásával vannak alapvetõ gondok? Még annyi, hogy az 1.12-es patch feltéve...

Elõre is kösz a segítséget.

Takanohana
Shakyort és Yesspast kinyírtam, és lejelentettem Campának. Már csak Hurit van a listáján, és egyéb küldetésem nincs, sem felvenni nem tudok, a repum meg 55%.

Eddig, ha jól emlékszem:
- kinyírtam egy Lukor nevût
- adtam kaktuszvirágokat Eusebiónak
- kitakarítottam a homokférgektõl egy barlangot Vascónak
- vittem rabszolgákat Lagóba
- átvertem Sanchót Vasco megbízásából
- a barlangok feljárójánál álló faszi megnyugodott, hogy dolgoztam Sancho-nak
- adtam mocsári kendert Vasco-nak

Ennyi, mindenkivel beszéltem, nics több felvehetõ küldi.

Pedig megszerezhetõ.
Shakirt kinyirtad meg a másik fickot az embervarászatnál...

Takanohana
Aha, szóval úgy került hozzám 😊 Nem figyeltem, csak észrevettem, hogy már két katanám van.

Ellenben Ben Erai-ben, vagy hol, ahol az aranybányákhoz nem engednek fel, csak 75% repuval, szóval ott sosem tudom elérni ezt a reput. Végigjátszásban olvastam a küldiket, de én pl. sosem kapok olyat, hogy adjak aranyrögöket az alkímistának, pedig nem elõször viszem végig a játékot. Minden kapott küldit megcsinálok, de ez nem elég a repuhoz.

Az 1.14 ben van a mérgezés és mükszik ,nálam leggalábbis megy a magyaritások.hu rol töltötem le.
Elvileg Arangar add 1 katanát ebben a pecsben ...

A regeneráció a fõorktól is megtanulható ha jól emlékszem.

Takanohana
Rhobar királytól, ha Innos mellé állsz a végén.

Újra skillekkel kapcsolatban kérdeznék😊:
Valaki megtudná mondani, hogy hol sajátítható el a paladin skill és a regeneráció?Elõre kösz😊
A community patchek után maradt még javítani való a gothic 3-ban, ha egyszer az engine-t nem javítják akkor sztem nem sokminden? Talán a mérgezés? Na majd kiderül!

Takanohana
Én arra is, hogy mit fog javítani.

grebber
Kiváncsi vagyok mikor jön ez a bizonyos patch remélem nem kell hónapokat várni rá!

Next PC upgrade: 2022

Akkor elnézést, félreértettem.
végeztem Innos oldalán, jó a jövõkép. kíváncsi leszek a 4. rész mirõl fog szólni.

amd x2 3800+ / 2 gb ram / hd2600xt

megköszöntem.

amd x2 3800+ / 2 gb ram / hd2600xt

Törölt felhasználó
küldtem privát üzit