Gothic 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Rövid viszontválasz, kár ezen sokat offolni:
1. Nem is állítottam ilyet, ezt igyekeztem egyértelmûvé is tenni. Ugyanakkor nem is mindig értek egyet a reakcíói hevességével, de mivel különbözõ emberek vagyunk, különbözõ normákkal, ez talán természetes is. Én csak azt állítom, hogy szerintem egy közösségben számít a hangvétel is. Szerencsére eddig nem fajult el itt a helyzet, így végülis sok értelme nincs is ezen rágódni.
2. Általánosságban van tiltva a téma, nem csak a szakmai szintû elemzése. Engem nem zavar (bár én sem keverem oda, ahová nem való), csak a szabályok miatt említettem meg.
1. Nem is állítottam ilyet, ezt igyekeztem egyértelmûvé is tenni. Ugyanakkor nem is mindig értek egyet a reakcíói hevességével, de mivel különbözõ emberek vagyunk, különbözõ normákkal, ez talán természetes is. Én csak azt állítom, hogy szerintem egy közösségben számít a hangvétel is. Szerencsére eddig nem fajult el itt a helyzet, így végülis sok értelme nincs is ezen rágódni.
2. Általánosságban van tiltva a téma, nem csak a szakmai szintû elemzése. Engem nem zavar (bár én sem keverem oda, ahová nem való), csak a szabályok miatt említettem meg.
nagyon egyszerûen válaszolok két pontban:
1. totya nem az anyázós típus. Aki meg ilyen, azt nyilván kezeljük az itt hatályos eszközökkel.
2.érintõlegesen lett érintve a politika, nem annak mélységeit elemezve
1. totya nem az anyázós típus. Aki meg ilyen, azt nyilván kezeljük az itt hatályos eszközökkel.
2.érintõlegesen lett érintve a politika, nem annak mélységeit elemezve
A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/
OFF:
Szerintem igenis számít a stílus. Nem kell mindenkinek ugyanolyan modorban kommentelnie, de bizonyos megnyílvánulások joggal csíphetik a többség szemét. Nem tudom, ki mit szólna ahhoz, ha valaki bejönne a topikba, elkezdene össze-vissza trágárkodni, leoltani mindenkit. Most ezeket így nem totya4-re értettem, hanem általánosságban, ugyanakkor igaz, hogy õ is az a fajta, aki hajlamos a kelleténél könnyebben felkapni vizet. Persze különbözõek vagyunk, csak szerintem nem helyes olyan módon letorkollni másikat, amilyenre mi is ugranánk, attól függetlernül, hogy egyébként kinek van igaza.
A politika viszont kategorikusan tiltott téma itt a fórumon (egyfelõl sajnos, mert fontos téma, másfelõl viszont sajnos el tudom képzelni milyen anyázás menne), tehát azzal nem szerencsés elõhozakodni, akkor sem, ha múltkor - roppant következetlen módon - kikerült egy politikai hír az SG-re.
Szerintem igenis számít a stílus. Nem kell mindenkinek ugyanolyan modorban kommentelnie, de bizonyos megnyílvánulások joggal csíphetik a többség szemét. Nem tudom, ki mit szólna ahhoz, ha valaki bejönne a topikba, elkezdene össze-vissza trágárkodni, leoltani mindenkit. Most ezeket így nem totya4-re értettem, hanem általánosságban, ugyanakkor igaz, hogy õ is az a fajta, aki hajlamos a kelleténél könnyebben felkapni vizet. Persze különbözõek vagyunk, csak szerintem nem helyes olyan módon letorkollni másikat, amilyenre mi is ugranánk, attól függetlernül, hogy egyébként kinek van igaza.
A politika viszont kategorikusan tiltott téma itt a fórumon (egyfelõl sajnos, mert fontos téma, másfelõl viszont sajnos el tudom képzelni milyen anyázás menne), tehát azzal nem szerencsés elõhozakodni, akkor sem, ha múltkor - roppant következetlen módon - kikerült egy politikai hír az SG-re.
Egyelõre semmit, nincs fenn a Gothic 2. De az ötleteidet elmentettem, ha újra elõveszem a gémet (ami csak idõ kérdése), kipróbálom õket. Mondjuk, ha meglenne a NOTR magyarítása, nyomban elõvenném. A magyarítások.hu fórumán voltak bíztató jelek, hátha lesz belõle valami.
Engem sosem érdekelt, hogy ki milyen "stílussal" nyomja a topikokban. Ez egy igencsak hülye és begyöpösödött ellenérv totya ellen. Mindenki úgy nyomja, ahogy neki tetszik...nehogymár itt is meghatározzák az irányvonalat, vagy mi...
Egyébként, mint ahogy olvastam volt, mintha bocsit kért volna a tévedése miatt...úgyhogy hamar túl kéne tudni röppenni ezen a témán, bár lehet ez is intelligencia kérdése. Másfelõl példázatokban miért ne lehetne peszélni? Legyen az akár politikai kérdés. Úgy beszélt itt a srác(neoka) a politikai felvetésérõl, mintha eretnekséget követett volna el. Sztem a szabad társalgásba az is belefér, ha valaki be-be szúr "topik idegen" véleményeket is. Na mindegy.
Egyébként, mint ahogy olvastam volt, mintha bocsit kért volna a tévedése miatt...úgyhogy hamar túl kéne tudni röppenni ezen a témán, bár lehet ez is intelligencia kérdése. Másfelõl példázatokban miért ne lehetne peszélni? Legyen az akár politikai kérdés. Úgy beszélt itt a srác(neoka) a politikai felvetésérõl, mintha eretnekséget követett volna el. Sztem a szabad társalgásba az is belefér, ha valaki be-be szúr "topik idegen" véleményeket is. Na mindegy.
A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/
Nem te fogod eldönteni mikor mit írjak 😊 A fórumoknak stílusa nincsen. Emberek alkotják, akiket vagy elfogadsz vagy nem.
Valóban nem akarom öcsém. Ha már ennyire lekezelsz. Ez a stílus egyik fórumon se dívik hidd el.
A példa az jó dolog, de ne legyen politika. Nem tudod ki melyik oldallal vagy irányelvvel szimpatizál. Sejteni lehet a megszólalásokból, de kerüljük el ezeket.
A példa az jó dolog, de ne legyen politika. Nem tudod ki melyik oldallal vagy irányelvvel szimpatizál. Sejteni lehet a megszólalásokból, de kerüljük el ezeket.
no problem!
További szép estét. 😊
További szép estét. 😊
Oltják, enyhe túlzás, lévén amire idéztél az tegnap volt, illetve az oltásban te is segédkeztél 50% arányban... ez pedig nem kicsi saját részarány, errõl valahogy kurvára nem tettél említést öcsém 😊
Mint mondottam már, példákkal szokták megvilágítani a mondandót, ezt tettem én is... de sok nehéz felfogású ember van. Egyébként ne akard hogy példát mutassak arra milyen az az offtopik politizálás...
Mint mondottam már, példákkal szokták megvilágítani a mondandót, ezt tettem én is... de sok nehéz felfogású ember van. Egyébként ne akard hogy példát mutassak arra milyen az az offtopik politizálás...
totyát ma folyamatosan oltják mindenhol.
Egyébként meg tényleg visszavehetnél és a példákat el lehet mondani politikamentesen is...
Egyébként meg tényleg visszavehetnél és a példákat el lehet mondani politikamentesen is...
jeje most veszek ujj gépet és kezdem a gamet 😄 kurva jo kis játék amugy mennyi játékidõ alatt végigtolni amugy kb ?
Asus p5k,Core 2 duo 3Ghz,Asus nvidia 8800GTX,geil 4gb 800Mhz ultra kit,Samsung 2x400Gb 16Mb
Egyébként a #14773-ben egy csomó tippet adtam a problémádra, mesélj hogy mit sikerült ez ügyben tenned.
Harapós kutyába nem jó belekötni, nem tudtad? 😊
Bocs 😊
Raptor: az nem lenne rossz. 😊 remélem azért elkészül egyszer az a javítás.
Totya4: egy bocsánat azért dukált volna. na mind1.
Totya4: egy bocsánat azért dukált volna. na mind1.
Köszi a feltétezést, de ezt nem én írtam. 😊
Ha veszed a fáradtságot, akkor láthatod, hogy idézeted a 14780-as hsz-bõl származik, ami nem az én billentyûzetem eredménye.
?
Ha veszed a fáradtságot, akkor láthatod, hogy idézeted a 14780-as hsz-bõl származik, ami nem az én billentyûzetem eredménye.
?
"A közös patch munka az csak javítgatás lesz vagy megapatch jelleget ölt majd? Ebben az évtizedben várható?"
Elárulnád, hogy hol és mikor tettem ilyet? Én csak annyit kérdeztem tõled, hogy miért kell itt is politizálni? Ebben hol fitymáltam le mások munkáját, nem értelek!!????
Továbbra is a hangnemedet nem tartom jogosnak.
Továbbra is a hangnemedet nem tartom jogosnak.
Lefitymálóan fogalmaztál mások munkájáról, amit szabadidejükben végeznek, tehát mind a hangnemet, mind a tartalmat fenntartom. Magyarul helyretettelek kicsit.
Rólad már ne is beszéljünk...
Akarom mondani flamelni😄
Muszáj megint falmelni?:S
Ritka nagy suttyó vagy ...
Bocsi az elgépelésért mindenkitõl, akarom mondani "kikérem" 😊
Nem tudom ki vagy te és nem is érdekel, de ki kérem magamnak ezt a hangnemet!!
Neoka01: muszály beszólni? A példák kerekebbé és érthetõbbé teszik a mondanivalót, ha nem tetszik akkor kussolj.
A gotich3 magyar oldalán emlékeim szerint olvastam valami nyilatkozatot, amiben a Jowood azt mondta, hogy lesz "mega" javítás, de szerintem egyhamar nem lesz belõle semmi.
Muszáj már itt is politizálni?
A közös patchba te is besegíthetsz ha már ekkora a szád. Az átbaszás sajnos ma már mindenütt általános, ott van rögtön az mszp, ami pl saját védelme miatt számolatlanul költi a milliókat, de az embereket a bûnözõktõl nem védi meg.
A közös patch munka az csak javítgatás lesz vagy megapatch jelleget ölt majd? Ebben az évtizedben várható? Szerintem szégyen amit ezzel a játékkal mûveltek, ÍGÉRVE volt a javítás és CSAK emiatt voltam hajlandó megvenni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Érdemes gyûjtögetni, késõbbi küldetésekhez kell majd belõlük. Ha telért találsz, mindig csákányozd ki.
ja. többi cucod mellé bekerül
Okara mellett egy barlangnál Randall megkért, hogy tisztítsunk meg együtt egy barlangot a tárnarákoktól. Ez megtörtént, a bányabarlang tele van telérekkel. A bányászatot megtanultam valahol korábban, a karakterem szépen neki is áll csákányozni a ként, a vasat és az aranyat. Kérdésem, ez mire jó, azon kívül, hogy a nyersanyag az enyém lesz? Kiír minden telérnél számokat, hogy pölö vaskutatás 10, aranykutatás 4, stb, de a karakterlapon nem találok semmi ilyen információt, hogy mit jelent - számít ez az érték.<#whatever>#whatever>
Nah az a helyzet hogy mivel nagyon foglalkoztok megint ezzel, bár rossz topicban, eldöntöttem hogy megpróbálom kicsikarni a legalacsonyabb FPS-t amit tudok. Sajnos eddig csak 7-re sikerült levinni pedig minden beállítás maxon. De nem adom fel.
"de a kriptában eszméletlen diavetítést produkál mindig" amit az elõbb írtam, azaz marvin screenshot 😊
Érdemes felrakni egybéként olyan OSD progit, ami a rendszer fõbb paramétereit kiírja játék alatt (nálam pl az ATI-hoz való ATT tud ilyeneket) és érdemes figyelemmel kísérni pl a program memóriahasználatát/"szabad memória" mennyiségét, gpu hõfokát(!) stb. Ez plussz 2 screenshot, viszont haladunk 😊
Érdemes felrakni egybéként olyan OSD progit, ami a rendszer fõbb paramétereit kiírja játék alatt (nálam pl az ATI-hoz való ATT tud ilyeneket) és érdemes figyelemmel kísérni pl a program memóriahasználatát/"szabad memória" mennyiségét, gpu hõfokát(!) stb. Ez plussz 2 screenshot, viszont haladunk 😊
Szórakozik a halál 😊 Érdekes a problémád egyébként, mármint a kripta, de menjünk sorban. A szaggatást a videókártya tekintetében kell elõször is kizárni, tehát ha alapon és jobb minõségi beállítások esetén is ha ugyanazt az fps-t kapod, akkor az kiesett, marad a proci. Ha marvin módba belépsz, akkor nemcsak az fps-t írja ki, hanem a megjelenítendõ (kiszámítandó) objektumok számát is. Lehet hogy neked úgy tûnik semmi nincs a képen, de attól az még igencsak sok lehet (fõleg nagy látótávnál), tehát ezt az értéket is nézd és hasonlítsd össze a máshol leolvasottakkal. Elvileg ez a szám (objektumszám) és az fps aránylik egymáshoz. Ez tehát a hágós dologra. A kripta vagy barlangok azok tényleg zártak, nekem G2-ben nem szaggattak ellentétben a G3-al 😊 Viszont itt is el kéne kezdeni elmélkedni mi is a szaggatás valójában. Ugyanis ilyen helyeken, ha a vsync ki van kapcsolva (alapbeállítás), akkor lehet akár 4-500 fps-ed is, ami szinkronizálatlanság híján ügye bár nem szaggatás de vízszintes sávos csíkozódás hatást okozhat, tehát azt javaslom hogy nézd meg a barlangot úgy is, hogy a vsync erõltetetten ON legyen (a driverben), ez esetben nem lehet magasabb az fps értéked mint a monitorod max frissítési frekije, azaz crt-nél 60...120, lcd-nél 60..75 Aztán mesélj. Esetleg máskor szemléltetésképpen csinálj képernyõmásolatot marvin módban a kérdéses helyekrõl. Röviden a G2 nagyon erõs prociigényû.
2 GB rammal, 4 GB lapozófájllal, a játék elején is beszaggatott nekem ezeken a területeken mindig. A hágónál kevésbé, de a kriptában eszméletlen diavetítést produkál mindig. De ezek szerint ez csak nálam van így.
Nem emlékszem ilyesmire, bár nem lepõdnék meg random beszaggatásokon. Én inkább swappolásra gyanakszom, hosszabb játékidõ után felémesztette nálam az 1GB RAM + lapozófájlt is, az 512 MB Ram pedig annak idején meg sem kottyant neki, pár óra játék után képregénnyé tudott válni. Most már biztos, követketõ végigjátszásnál az egyik szemem végig az fps-en lesz.
Látom, hogy uborkaszezon van, jól elszórakoztok a G2-vel itt. Egyébként én is lemértem anno Totya által feltett mentésben az fps-t, és nekem is kb 20 jött be. De ez városban volt, látkép beállításban. Azt mondjátok meg inkább, miért szaggat be a G2 a hágó környékén, ahol Gaan vadászik, és ahol nincs város, és semmi más extra tereptárgy sem. Vagy pláne, abban a kriptában, ami Onar farmjától nyugatra van, zárt térben, semmi textúrával annyira beszaggat, hogy játszhatatlan.
Csatlakozom, én is igénylem a videót, mindig kedvet kapok tõle a játékhoz. Fõleg, hogy éppen Karlennel haverkodtam, amikor utoljára játszottam vele 😊
Jáj. 😄
Feltennéd vhova eredeti méretben ezt a videot? Sajna a megadott link nálam nem mûködik...
Nekem nagyon bejön vmiért. 😄
Feltennéd vhova eredeti méretben ezt a videot? Sajna a megadott link nálam nem mûködik...
Nekem nagyon bejön vmiért. 😄
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
A következõ mondat kizárásos alapon csak rám és gyonaxra vonatkozhatott:
"Érdekes módon aki hajlandó volt megnézni (volt ám kakaskodás meg photoshop emlegetése) annak is az enyémhez hasonlóan 16-18fps jött ki."
A szándékom mindössze a pontosítás volt a félreértések elkerülése végett, mert ebbõl az tûnhet ki óvatlan szemek számára, mintha játszhatatlan lenne a játék, pedig az erdõben vagy a Valley of Mines-ban sokkal jobban fut - ennek ellenkezõjét eleddig csak te állítottad. (Az állást tényleg nem tudtam betölteni, mert én megszokásból a Goldot telepítettem, végülis nem tudhatjuk teljesen biztosan, hogy ez számított-e valamit fps szempontjából.)
"A #14761-et pedig neked válaszoltam, nem pedig hirdettem azt hogy te azt mondtad volna. 😊"
Világos, de én szerencsére akkor sem az ott leírtakat tapasztaltam, ezt már annak idején is lemértem, és beírtam a topikjába, de te mégis megpróbálsz meggyõzni 😊
Abban egyetértünk, hogy a PB rossz munkát végzett programozás terén, illetve csúcsgépeken sem úgy fut a már régi játék, ahogyan kellene neki. Az, hogy most kinek 35, kinek 20 volt az átlagos fps nem számít. Nálam jórészt játszható volt (35-40 fps körül), a mérések is ezt támasztották alá, nálad ezek szerint nem. Az viszont anno kiderült, hogy Khorinist tekintve neked van igazad.
"Érdekes módon aki hajlandó volt megnézni (volt ám kakaskodás meg photoshop emlegetése) annak is az enyémhez hasonlóan 16-18fps jött ki."
A szándékom mindössze a pontosítás volt a félreértések elkerülése végett, mert ebbõl az tûnhet ki óvatlan szemek számára, mintha játszhatatlan lenne a játék, pedig az erdõben vagy a Valley of Mines-ban sokkal jobban fut - ennek ellenkezõjét eleddig csak te állítottad. (Az állást tényleg nem tudtam betölteni, mert én megszokásból a Goldot telepítettem, végülis nem tudhatjuk teljesen biztosan, hogy ez számított-e valamit fps szempontjából.)
"A #14761-et pedig neked válaszoltam, nem pedig hirdettem azt hogy te azt mondtad volna. 😊"
Világos, de én szerencsére akkor sem az ott leírtakat tapasztaltam, ezt már annak idején is lemértem, és beírtam a topikjába, de te mégis megpróbálsz meggyõzni 😊
Abban egyetértünk, hogy a PB rossz munkát végzett programozás terén, illetve csúcsgépeken sem úgy fut a már régi játék, ahogyan kellene neki. Az, hogy most kinek 35, kinek 20 volt az átlagos fps nem számít. Nálam jórészt játszható volt (35-40 fps körül), a mérések is ezt támasztották alá, nálad ezek szerint nem. Az viszont anno kiderült, hogy Khorinist tekintve neked van igazad.
Látom azért annyira mégiscsak izgatott a dolog hogy képes voltál utánanézni, és jé meg is találtad hogy nem csak te reagáltál hanem más is. 😊 Sõt te ha jól emlékszem te nem is tudtad a játékállást betölteni valamiért, de neked se jött ki minimum 25 fps.
Elmagyarázom hogy mibõl gondolom azt hogy a játék másoknál is úgy fut (futott) ahogy nálam, nos nevezetesen abból, hogy egy adott játékállás betöltés után, tehát adott helyen és kb azonos idõben mért fps érték nagyon pontosan meghatározza hogy a többi helyen mennyi lesz az az fps, fõleg amiatt hogy a játék jóval inkább proci mint vga limitált, és nálam a vga gyengesége nem jön szóba (errõl linkeltem példákat). Tehát ha én megyek valahol akkor a terep/tereptárgyak megjelenítése/kiszámítása pontosan meg fog felelni a példában szereplõ fps értéknek, azaz ha én kénytelen vagyok lejjebb venni mert érzem hogy a mozgás már nem sima (és felpillantva az fps mérõre az igazol hogy igen ez már csak 25 és környéke), azaz már szaggat, akkor az másnál is fog, kérdés persze hogy õ ezt érzékeli-e vagy zavarja-e.
Te nyugodtan vitatkozgathatsz magadban még ezen, én pedig még egyszer elolvastam a #14754-es hsz-emet amibe bele lett kötve, de érdekes módon nem találtam benne olyat hogy azt mondtam volna : "Zóanagyvarázsló is azt mondta hogy szaggat a G2 max látótávnál szinte mindenütt".
A #14761-et pedig neked válaszoltam, nem pedig hirdettem azt hogy te azt mondtad volna. 😊
Elmagyarázom hogy mibõl gondolom azt hogy a játék másoknál is úgy fut (futott) ahogy nálam, nos nevezetesen abból, hogy egy adott játékállás betöltés után, tehát adott helyen és kb azonos idõben mért fps érték nagyon pontosan meghatározza hogy a többi helyen mennyi lesz az az fps, fõleg amiatt hogy a játék jóval inkább proci mint vga limitált, és nálam a vga gyengesége nem jön szóba (errõl linkeltem példákat). Tehát ha én megyek valahol akkor a terep/tereptárgyak megjelenítése/kiszámítása pontosan meg fog felelni a példában szereplõ fps értéknek, azaz ha én kénytelen vagyok lejjebb venni mert érzem hogy a mozgás már nem sima (és felpillantva az fps mérõre az igazol hogy igen ez már csak 25 és környéke), azaz már szaggat, akkor az másnál is fog, kérdés persze hogy õ ezt érzékeli-e vagy zavarja-e.
Te nyugodtan vitatkozgathatsz magadban még ezen, én pedig még egyszer elolvastam a #14754-es hsz-emet amibe bele lett kötve, de érdekes módon nem találtam benne olyat hogy azt mondtam volna : "Zóanagyvarázsló is azt mondta hogy szaggat a G2 max látótávnál szinte mindenütt".
A #14761-et pedig neked válaszoltam, nem pedig hirdettem azt hogy te azt mondtad volna. 😊
Egészen pontosan csak én és gyonax szálltunk be a kísérletedbe (eredmények a G2 topik #19695-ös és #19488-as hozzászólásában). Ezek alapján mindketten hasonló eredményekre lyukadtunk ki Khorinisben, tehát azon állításod, mely szerint a játéktér nagyobbik részén 25 alatt az fps érték, nem tudod itt a fórumon másra hivatkozva alátámasztani, ennek ellenére idõrõl idõre mégis elõveszed a kérdést. Nem érzem magam a világ közepének, de ezt a mindig felmerülõ témát sem, ha ezt a vitát folytatni akarod ott a másik topik, csak tényleg zavar, hogy újra és újra felmerül, és én hiába jöttem más adatokkal, te még mindig a magad - más által alá nem támasztott - igazát bizonygatod.
Való igaz, nem az általad írottakból szoktam mûvelõdni. Nem ellenségesnek szántam az elõzõ hozzászólásomat (és természetesen ezt sem), ha annak is vetted, de személy szerint szeretek a tényekhez ragaszkodni, és szeretem helyretenni a dolgokat, ha jó- vagy rosszhiszemû (nyílván az elõbbit tételezem fel, különben magam is rosszhiszemû lennék) tévedést, ferdítést tapasztalok.
Való igaz, nem az általad írottakból szoktam mûvelõdni. Nem ellenségesnek szántam az elõzõ hozzászólásomat (és természetesen ezt sem), ha annak is vetted, de személy szerint szeretek a tényekhez ragaszkodni, és szeretem helyretenni a dolgokat, ha jó- vagy rosszhiszemû (nyílván az elõbbit tételezem fel, különben magam is rosszhiszemû lennék) tévedést, ferdítést tapasztalok.
Nem te voltál az elsõ aki visszaszólt érdemlegesen fps ügyben, tehát hogy te konkrétan mit mondtál az csak egy vélemény a sok közül (!) tehát bármíly fájó, nem te vagy a világ közepe. Röviden ne írkálj hülyeségeket, fõleg nekem ne. 😊
Továbbá, az hogy hol és mit írok, az az én dolgom, tehát te max magadnak szabd meg hogy neked hol és mikor elég, fõleg ahogy olvasom hogy nem sokat tanultál az általam leírtakból az adott fórumon.
Továbbá, az hogy hol és mit írok, az az én dolgom, tehát te max magadnak szabd meg hogy neked hol és mikor elég, fõleg ahogy olvasom hogy nem sokat tanultál az általam leírtakból az adott fórumon.