Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lwb
ezek egyike sem hiba.

1. azért futnak el, mert nem akarnak meghalni. ez reális, nem szokott a vert sereg utolsó emberig küzdeni, pláne nem zsoldosok. a menekülõk a kezükben lévõ fegyvert eldobják.

2. ezt nem értem. olyan szokott lenni, hogy ha már öltél meg (nyíllal, varázslattal, leszúrással) orkot, akkor a nevük pirossá válik és nem kell többõ leszúrni õket, hanem meghalnak simán a kardcsapástól is. ez sem bug. a játék ötféle színnel jelöli a szörnyeket/npc-ket:
- kék: társ, nem sebezhetõ általad
- zöld: szövetséges
- fehér: semleges, civil (ha rátámadsz sárga lesz, le kell szúrni)
- sárga: le kell szúrni (nem hal meg szimplán kardcsapástól), az összes ork ilyen alapból
- piros: szörny, ellenfél, meghal a rendes kardtól is, nem kell leszúrni

Érdemes pl. ostromot úgy kezdeni, hogy varázslattal megölsz valakit (azzal csak ölni lehet) vagy ha jó íjász vagy, akkor lelövöd (azzal is csak halálos támadás van). Ilyenkor átalakul a környezõ többi ork neve is pirossá és szimplán levághatóak, nem kell kivégezni õket.

áldás miért nem megy tekercsbõl? elnyomom a kardra, eltûnik a tekercs, de nem áldja meg a fegyvert...most ez bug, vagy csak akkor tudom megáldani ha innost választottam?

már megint megszívtam!!!444

most egy dögevõ állt a zutamba,mikor Monterát szabadítottam:@

Nem kötelezõ mindenhol felszabadítani az orkok uralma alól az embereket, lehet az orkoknak is segíteni, illetve a döntést meg lehet hozni késõbb is, a világ bejárása után, összesen háromféle befejezés van.

Egyébként tudom ajánlani a korábbi részeket, úgy talán jobban érthetõ a sztori.
olvass vissza. jobb gomb nyomvatart,majd balgomb,mikor fekszik a földön. és akkor leszúrod

Prince23
Nos, most kezdtem el ezt a játékot. Azt kell hogy mondjam, h nagyon hangulatos kis játék, ó kis, inkább kisNAGY😄DDDD A beszédek nagyon letudnak kötni.
De ahogy vettem észre elég árkádosnak tünhet (?). Mivel az orkok által megszállt településeket kellene (?) felszabadítani.
Már Adreát az elsõ falucskát felszabadítottam. Felszabadítottam Borús-fokot is, már az elsõ napon!!!!!! Tettem ezt úgy, hogy nem nyaliztam az orkoknak. Hanem rögtön bementem Wenzelhez, eldumálgattunk és kész. Ketten felszabadítottuk. nem tudom, h ti emlékeztek e erre a küldetésre, de merem állítani, h ti már jóval 50 órá játszás felett tartotok. Én kb. 8-10 hours.
Most Monterában vagyok, és MEGINT orkok által megszállt terület. Akkor most AZT is fel kell szabadítanom már megint???!!!! 4. napon vagyok amúgy.
Ja meg van olyan küldim, h Trelis környékén ólákodó orkokat tegyem el lábalól a templom mellett õrködõket. Már a templomban jártam<#duma><#falbav>
De legyilkolászom õket, de újra fel kellnek, és megy az élet.

grebber
Orkok darálása sajnos egyszerû a már leirtak miatt 😞

Next PC upgrade: 2022

😊

rotator
Welcome to Gothic 3! 😊

most gyilkoltam le vagy 40 orkot(tényleg) volt köztük 2 parancsnok, 1 sámán,és a maradék harcos,vagy sima Ork volt,vagy felfedezõ. aztán megölt egy farkas. nem mentettem.

Randal
Nem G3-hoz kapcsolódik, csak a Jowoodhoz😊

http://www.sg.hu/cikkek/55345/haborus_allapotok_a_jowoodnal

szerencsés embör... én,messzirõl íjjazok,ésamikor közel van,kard elõ,és ütöm-vágom.

Nandusz
nemt udom, nekem nehéz fokozaton sem volt gondom semmivel, persze megfontolt játék mellett

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

egyébként, most nyírt ki negyedjére egy "Éhes Farkas"
kicsit idegesítõ,hogy emiatt a szar miatt nem tudok haladni.
levegyem easyre?😞

peccseld fel, úgy még bugok sem lesznek😉

Prince23
Helló Mindenki!
A Gothic 3 magyarítás kompatibilis az alap gémmel? vagy teljesen fel kell peccseljem?

rotator
A Spellbound kezdte augusztusban a fejlesztést, mivel akkor írták alá a szerzõdést a JoWooddal. A Piranha Bytes a Projekt RPB-n dolgozik tavaly december óta.

Azt ígérték, hogy a Spellbound beszáll a patchelésbe a PB és a community támogatásával, de azóta óriási a csönd.
Nyugis
a legutolso informácioim szerint nem lesz több patch a G3-hoz. egyszerüen nem foglalkoznak vele. comunity patchek vannak hozzá, azt le lehet tölteni.

http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/

Molnibalage
És akkor az elmúlt 10 hónapban meg mit csináltak?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

rotator
Augusztus végén kezdték a fejlesztést, ennyi idõ alatt ne várj csodát.

Takanohana
Hát én mondjuk azt sem bánnám, ha az ürge, akit követnem kell, nem tûnne el a hegyoldalban, a félénk szarvas sem, ill. pl. a tárnafarkasok nem a textúra mögül harapdálnának, miközben én nem tudom eltalálni õket. Egyes levegõben lógó fák, növények is a helyükre kerülhetnének.

A kirohanás hangulatos, jópofa elem, csak annyit kellene változtatni rajta, hogy a névtelenek fussanak el, a nevesítettek/küldetés elem tulajdonosok tartsanak ki a végsõkig.

Egyébként arról volt szó, hogy az új csapat a G4 mellett peccseli is a G3-at, sõt a PB is besegít, ehhez képest nem kapkodják el.

grebber
Nekem már az is elég lenne ha ezek a hibák megszünnének a következõ patchel:

-kinyirsz sok embert ill orkot akik egy városhoz orkok esetében falkához tartoznak akkor hirtelen mindenki elfut és meghal ami meg kellett volna az elfutok között lévõ csokától baszhatod.
- orktáborban zuzda van nyirok ki mindenkit akir érek azt egyszercsak fogja magát a game és 1 suhintással kitudok nyirni orkokat 😞

Más nekem nem kellene hogy javítsanak mert mással nem volt gondom!

Next PC upgrade: 2022

kösz😊

Jobb klikk nyomvatart + bal klikk. Esetleg fordítva, régen játszottam már vele.
egyébként, elvállaltam az elején azokat a küldiket,hogy ki kell tisztítani az orkokat egy mezõn, és Ardea és Reddock között is egyet. megtaláltam õket, legyakom mindet,majd felkelnek:C

hogy kell megölni õket?

thx Taka, azóta már én is elolvastam a jowood fórumon, hogy nordmar felszabadításakor ezt választhatod.
Amúgy én is a ládákat nyitogatom, most kb. a 40.iknél találtam meg a receptet, azért gondoltam hogy jó lenne megcsinálni, ha már egyzser északon germóztam hogy megtanuljam kovácsolni.😊

Takanohana
Más kérdés persze, hogy akkor meg már minek, ez kb a játék vége, pár város van csak hátra, jöhetne elõbb is a jobb fegyver. Én sosem erre hajtottam, hanem szorgalmasan nyitogattam a ládákat, egyre jobb speciális fegyverek vannak bennük.

Takanohana
Egy tiszta mágikus ércdarabot a tûzklán vezetõje ad Nordmarban, ha leirtottad az összes ork tábort északon (felszabadítottad Nordmart).

b-type
Én küldetésért kaptam a sivatagban ha jól emlékszem, északon pedig többet is szereztem.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Molnibalage
Én igazából semmi értelmét nem láttam soha egyik Gothicban sem a pár plusz sebzést okozó fegyverekért gürcölésért. Úgy is az erõ dominál viszonylag hamar.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

na ha valaki megmondja, hogy találok PURE ore blankot, amibõl fegyvert tudnék csinálni(rune sword, ancestor sword) azzal komolyan kezet fogok, és veszek neki egy sört.😄 ...már bejártam mora sul és ishtar kivételével az összes várost, a városok 95%ban a repum legalább 75%on áll, és mégsem találtam egy nyamvadt "pure szart" sem sehol, pedig a fegyverekhez már megvan a "recept"... pls help😛

rotator
Nem kimondottan, a nagyobbak simán elérnek. 😊

Molnibalage
Ja, mit és hol is kell átírni, hogy tudjak magával a játékkal screenshotot csinálni?

Molnibalage
Én soha nem próbáltam, de a hosszú szálfegyverekkel nem lehet kordában tartani a vadállatokat?

de vívni hogy kell?😮

amúgy ez a játék egy szép magyar szóval kurva jó lenne,ha optimalizált,és bugmentes lenne.

rotator
Az a lényeg, hogy az ellenféllel egy magasságban legyél, akkor nem lehet baj. Némelyikük akkor stunlockol, ha nálad magasabban áll (pl. farkas), másik meg olyankor, ha "alattad" van (pl. a skorpiótestû templomõrök). Ha ezt betartod, akkor pite a harc, csak az egergombokat kell nyomogatni ezerrel.

vivómozdulat?😮

a haverokra rájödtem, ha tudok szerezni egyet, mindig ott lohol mögöttem.

"ez a har egy szar."

Tényleg az.

Csak vadak ellen nehéz harcolni, velük vigyázni kell a stunlock miatt. A lényeg, hogy te üss elõször, õt meg ne hagyd szóhoz jutni. Egyszerre több ellenfelet az elején csak óvatosan érdemes megtámadni, nem is muszáj mindekit megölni. Barátunk lehet egy felvett segítõ, a nyilazok-futok-nyilazok technika és a mágia is. A különbözõ vívómozdulatokra talán már rájöttél, azokat is érdemes kihasználni a jobb eredmény érdekében.
hi! ez a har egy szar. minden második ellen megöl. hogy a rákba kell ebben harcolni?😄

Randal
Naaaaa, ez azért túlzás! Méghogy a Portás???? Hová gondolsz tele! Szégyen és gyalázat!!!!

A takarító csinálta plusz pénzé.

Nyugis
sajnos a gothic 3 rol tudni kell egy Nagyon fontos dolgot, mégpdig a következõt:
Az játék optimaéizálását, a Portás végezte!!! egy elsõ éves inf mérnök is különbül optimalizálta volna az erõforrás kiosztást stb!! egyszerüen okádék!!! hozzáteszem, hogy sajnos szeretem a játékot, éppen ezért bosszantanak ezek a dolgok.

a_n_d_r_e_w
nekem elindult, jobban is futott, de csak azért mert vettem még egy giga RAMot, de egyébként ugyanúgy csapnivaló 😄
ugyanúgy swappol, ugyanúgy teletömi a memóriát, és a csapnivaló nV driver miatt jobban szaggatott. Plusz a csapnivaló nV driver miatt még egyéb, nem Gothicot érintõ nyalánkságokkal is meg kellett küzdenem. Ati fronton nem tudom mi van, de kétlem, hogy sokkal rózsásabb lenne a helyzet. Aztán mivel a Vistát is sikerült kb 2 hónap alatt taccsra vágnom, nem tartom jobbnak mint az XP-t, szóval amíg DX9 és XP driverek lesznek,a ddig maradok 😊

One Vision. One Purpose.

De legalábbis nem éri meg azért Vistát venni, mert valakinek egy fórumon állítólag jobban futott 😊
rotator
Nem úgy van, hogy az összes Vista verzió rajta van a dvd-n és ha akarod, akkor némi ráfizetéssel cserélheted másikra? A 64 biten elfelejthetsz egy csomó mindent, ill. találkoztam már olyannal, hogy egy játék 64 bites változata rosszabbul futott 64 biten, mint a 32 bites 32 biten, persze valószínûleg driver problémák is voltak. Egyébként a Gothic 3 nálam el sem indult Vistán (direkt csak ezért raktam fel), más játékokkal nem volt gond, de ez... Viszont van, akinél állítólag ment és jobban futott, mint XP-n. Nos, hogy úgy mondjam, ezt _erõsen_ kétlem. 😊

Szerintem is várjál még Vistával, egyelõre támogatottság (driverek, játékok, programok) miatt sokkal jobban jársz, ha a bika gépen is XP-t használsz, esetleg salamoni döntés gyanánt mindkettõt. Sajnos szintén idõ kérdése, hogy a 64 bites rendszerekkel ne bánjanak olyan mostohán, mert azokon általában még rosszabb helyzet kompatibilitást tekintve, mint a 32 biteseken.
Nyugis
nagggyon onagyon oangyon röviden válaszolok:
visa 64bit: lehetr, hogy a proceszorod tudja meg az op rendszered is, DE más alkalmazás egyenlõre nem haszbnálja a 64 bitet. legalábbis olyan nem, amit Te mint mezei felhasználó használnál. ellenben a 32 bites alkalmazások, meg összakadhatnak. akéármennyire nyomják ezt a lefelé kompatibilis dolgot, az loszar! ráadásul nagyon sok programnak nincs meg a vista kopatibilis változata, és nagyon nem is törik magukat a cégek, hogy legyen. a konkluzio: kuuuurvára ráérsz még Vistát venni!!

Nandusz
Év vége felé szeretnék valami komolyabb asztali PC-t venni. 4Giga RAM-al szeretném minimum ellátni, ezért erõsen hajlok arra, hogy Vistát vegyek mellé (mindenkép eredetit szeretnék venni, a naprakész javítások miatt).
Namost a kérdésem két irányú lenne. Az egyik, hogy pl. a Gothic 3 menne-e a Vista alatt a legújabb javítócsomagok használatával?
A másik kérdés, hogy esetleg tud-e valaki információval szolgálni afelõl, hogy a 32 bites és a 64 bites vista között van-e különbség a tekintetben, hogy teszem azt az egyiken fut egy adott alkalmazás, a másikon nem. Mert ha nincs ilyen különbség, akkor mindenképp a 64 bitest venném meg, mert jobban kihasználja a processzor számítási erejét.

Na nem is akarok nayon elkalandozni a kérdéseimmel, mert tudom van ilyen irányú topik, viszont a Gothic 3 vonatkozásában nagyon izgat a kérdés.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Molnibalage
Nekem nem is megy a CP1.4 hiába rakom fel 1.12-re. El sem indul a játék rendesen..

nekem pl. az tizenketse pecs elõ hozott új bugokat...