Gothic 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jogos, csak néha "karcoltatásnak" hívom azt, ha fölöslegesen prörög a lemez a meghajtóban. Az elõbbi széttörhet, de az utóbbinak sem tesz jót a folyamatos használat. (Persze sokat bírnak, és nem is drágák, de nem szeretema fölösleges dolgokat.)
A mondandóm lényege az lett volna, hogy szeretnék egy normális hivatalos patchet, illetve cracket hozzá a kényelemért cserébe.
A mondandóm lényege az lett volna, hogy szeretnék egy normális hivatalos patchet, illetve cracket hozzá a kényelemért cserébe.
A fórumon azt írják, hogy NEM lesz hivatalos patch. A CP 1.5 ismeretében nincs is rá szükség, nagyon durva a fixlist, olyan hibákat kijavítottak, amirõl nem is álmodtam volna. A harcrendszert nyilván nem fogja senki újraírni, de elgondolkodtató, hogy még azon kívül is mennyi komoly bug volt a játékban megjelenéskor. Akár egy évet is csúsztathatták volna a kiadást...
Pedig lehet, azért tettem idézõjelbe az újrafordítást, mert nem az a jó szó rá (talán inkább újralinkelés), mivel a dll-t szépen szét lehet robbantani és újra össze lehet rakni, csak kicsit másképpen, de mint írtam, az égadta világon semmit nem javult a helyzet. 😊 Hogy idézzek: "You can also extract all files that located in the folder 'test' to the game folder overwriting old files. This files were rebuilded for better performance and stability. At least you can try.".
Forráskód nélkül nehezen lehetne "újrafordítani" egy dll-t... Egy dll úgy keletkezik hogy a forráskódban dll-nek van megjelölve a fájl, és annak lefordításakor - a compiler által - dll fájl keletkezik. Ebbõl a lefordított gépi kódot tartalmazó fájlból nehezen lehetne optimalizáltabb kódot elõállítani, hiszen ha az eredeti fejlesztõk még forráskód szintjén se voltak erre képesek, akkor a sokkal olvashatatlanabb és követhetetlenebb gépi kódból pláne nem. Azt pedig róluk nem feltételezem hogy a kód nagy részét asm-ben írták volna, de lefordítás után az is módosul kissé, azaz átláthatatlanabb lesz.
"persze majd még karcoltatom és széttöretem miattuk..."
Egy CD/DVD lemez nem karcolódik egy meghajtóban, max ha a meghajtó hibás. Egyes CD/DVD tartó tokokban már inkább. Az hogy a lemez széttörik, az nem a CP készítõk hibája, bele kellett nyúlniuk a futtató kódba, de a védelmet nem iktathatták ki természetesen... 😊
Egy CD/DVD lemez nem karcolódik egy meghajtóban, max ha a meghajtó hibás. Egyes CD/DVD tartó tokokban már inkább. Az hogy a lemez széttörik, az nem a CP készítõk hibája, bele kellett nyúlniuk a futtató kódba, de a védelmet nem iktathatták ki természetesen... 😊
Jó, ezt vágom, anno már az elsõ héten volt olyan, aki "újrafordította" a dll-eket más opciókkal, hátha segít (nem segített), de tartalmilag természetesen nem nyúlt bele. Akkor ezek szerint itt már vannak konkrét kódbuherálások is olyanok által, akik megkapták a forrást? Hmmm... 😊
És az új fejlesztõgárda mikor rukkol elõ valamivel? Azt hittem elgalább az eddigi CP-ket összegyúrják egy rendes patchbe, mert többeknek volt velük problémája. Ez is kellemes, hogy újra kéri a lemezt, persze majd még karcoltatom és széttöretem miattuk...
Nem, nem a CP készítõivel van bajom, õket dícséret illeti, de a JoWooD ígérete a patchelésrõl újfent szertefoszlani látszik.
Nem, nem a CP készítõivel van bajom, õket dícséret illeti, de a JoWooD ígérete a patchelésrõl újfent szertefoszlani látszik.
Az exe nem, de nem csak az exe tartalmazza a futtatható kódot, hanem a dll-ek is, amelyek az exe-bõl meghívható függvényeket tartalmazó függvénykönyvtárak. Ezek a dll-ek pedig cserélõdnek, hiszen írtam alant hogy fogja kérni a patch után az eredeti CD-t (oroszoknál bebaszott amúgy mert náluk nem tages hanem starforce védi a lemezt), és igen, a tartalmuk is változott (engine, game dll). Az exe pedig visszakerül mint az eredeti exe az 1.12-ben is meglevõ. Ha csak az init piszkálnák akkor nemigen tudnának pl küldetéseket javítani egyébként 😉 Baromi meló az amit csinálnak ám, olvasd csak végig a változáslistát! CP
Tán cserélõdik az .exe is? Mert ha nem, akkor aligha lesz látványos javulás. 😊 Szerintem megint csak piszkálták az .ini-t.
Hy all
elméletileg az újj tapasz javítja a memoria kezelést is nem fut jobban a játék? feltette már valaki?
elméletileg az újj tapasz javítja a memoria kezelést is nem fut jobban a játék? feltette már valaki?
😊 <#eljen>#eljen>
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Bocsánat, nem neked, elnézést.
<#worship>#worship>
<#worship>#worship>
Azért érdekes, hogy vannak, akik egybõl segítenek, de úgy látszik, egy bizonyos kor felett egyesek már csak az olvass vissza szöveget tudják kántálni. ilyen világot élünk.
Bocsánat az offolásért.
Bocsánat az offolásért.
Nagyon okos gyerek vagy, köszönöm. A te értékes hozzászólásaidat majd igyekszem kihagyni.
én a helyedben neki állnék olvasgatni ezen fórum korábbi és egyben értékes hozzászólásait....
A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/
Az lesz.. <#szomoru1>#szomoru1>
Én nordmarban aprítottam az orkokat, szinte mindenhol, ahol a szintem engedte, illetve vittem segítõtársakat különbözõ helyekrõl, akik felajánlkoztak. Ezek a nevesített npc-k általában belehaltak a csatákba, remélem ez nem okoz gondot késõbb (a hozzájuk tartozó küldik telejesítve vannak). Ha jól értem tehát, az itt legyilkolt orkok miatt nem ugrik nekem a többi máshol? Csak két várost szabadítottam fel, a többi városban mindenhol elértem a 75 százalékot, mert bár az emberek oldalán szeretném majd a játékot befejezni, az ork csipcsup küldetések szép xp-t adnak, de nem akarom egyértelmûvé tenni nekik egyelõre, hogy ellenük vagyok. gondolom idõvel, mikor már nem lesz mit csinálnom a mellékszálakon, akkor a fõküldetés megköveteli, hogy nekiálljak komolyan gyilkolászni...
Én nordmarban aprítottam az orkokat, szinte mindenhol, ahol a szintem engedte, illetve vittem segítõtársakat különbözõ helyekrõl, akik felajánlkoztak. Ezek a nevesített npc-k általában belehaltak a csatákba, remélem ez nem okoz gondot késõbb (a hozzájuk tartozó küldik telejesítve vannak). Ha jól értem tehát, az itt legyilkolt orkok miatt nem ugrik nekem a többi máshol? Csak két várost szabadítottam fel, a többi városban mindenhol elértem a 75 százalékot, mert bár az emberek oldalán szeretném majd a játékot befejezni, az ork csipcsup küldetések szép xp-t adnak, de nem akarom egyértelmûvé tenni nekik egyelõre, hogy ellenük vagyok. gondolom idõvel, mikor már nem lesz mit csinálnom a mellékszálakon, akkor a fõküldetés megköveteli, hogy nekiálljak komolyan gyilkolászni...
A CP 1.5-höz annyi adalék, hogy elõ kell hozzá szedni a Gothic3 lemezt, mert azt hiányolja 😊
Szuni: hát sajnálom, akkor tényleg bug. Ha így megy tovább, jól jársz, ha kinézel egy szimpatikus ládát, és belerakod a tûzserlegeket, meg Adanos ereklyéit, meg amit még fontosnak tartasz.
Totya: hát igen, néha logikátlan a játék. De általában mûködik az, hogy ha nem a szemük láttára ölsz meg valakit, (pl. Sildenben a sámánt, vagy Trelisben a kutatócsapat vezetõjét), akkor nem esnek neked, csak gyanakodnak. Egyébként kiirthatsz (felszabadíthatsz) egész várost is, csak nem ész nélkül, kb a harmadik, negyedik kipusztított város után fog minden ork neked esni.
Totya: hát igen, néha logikátlan a játék. De általában mûködik az, hogy ha nem a szemük láttára ölsz meg valakit, (pl. Sildenben a sámánt, vagy Trelisben a kutatócsapat vezetõjét), akkor nem esnek neked, csak gyanakodnak. Egyébként kiirthatsz (felszabadíthatsz) egész várost is, csak nem ész nélkül, kb a harmadik, negyedik kipusztított város után fog minden ork neked esni.
Amúgy kijött a CP 1.5, azt írják fõleg játékmenetbeli hibákat javítanak benne.
CP
Elvileg kompatibilis a magyar nyelvvel is.
CP
Elvileg kompatibilis a magyar nyelvvel is.
"Egyébként az egybõl támadó orkok, banditák, stb. leveréséért nem jár rosszpont egyik oldaltól sem."
Kösz, hát igazából emiatt érdekelt a dolog, mert ügye ha más nem is, a fórumból annyi lejött ha ész nélkül ölöm az orkokat (még olyan helyen is ahol amúgy senki nem látja) akkor baszhatom a játékot mert kitudódik a dolog, és minden ork támadni fog. Igy azonban már világosabb. De azért nem kristálytiszta, mert amikor a rabszolgatábor õreit elcsaltam, segítettem õket kinyírni a két lázadónak hogy ne haljanak bele, és ügye a kutya nem látta, de mikor visszamentem gyilkos! és támadnak az orkok. Végülis megoldottam úgy hogy nyilakkal gyengítettem le az orkokat a harc közben hogy könnyebb legyen a lázadóknak, ez nem gyilkosság... a játék szerint 😉
Kösz, hát igazából emiatt érdekelt a dolog, mert ügye ha más nem is, a fórumból annyi lejött ha ész nélkül ölöm az orkokat (még olyan helyen is ahol amúgy senki nem látja) akkor baszhatom a játékot mert kitudódik a dolog, és minden ork támadni fog. Igy azonban már világosabb. De azért nem kristálytiszta, mert amikor a rabszolgatábor õreit elcsaltam, segítettem õket kinyírni a két lázadónak hogy ne haljanak bele, és ügye a kutya nem látta, de mikor visszamentem gyilkos! és támadnak az orkok. Végülis megoldottam úgy hogy nyilakkal gyengítettem le az orkokat a harc közben hogy könnyebb legyen a lázadóknak, ez nem gyilkosság... a játék szerint 😉
Köszi, megpróbáltam, de nem volt nála.. kipróbálom Randal javaslatát kicsivel lejjebb, bár még utána kell olvasnom, mit is jelent pontosan.. csak kár, hogy ilyen megoldásokhoz kell folyamodnom.
Közben még észrevettem valamit, hatványozódnak az eltûnt dolgok: régebben Trelisben kellett összegyûjteni a raktárosnak 10 egység fát. Nyolcat találtam, ezeket nem vittem vissza, hanem most vissztaérve bukkantam egy ork házában még kettõre. Meg sem néztem a tárgylistát, csk boldogan loholok a raktárba, erre a fószer: köszi ezt a kettõt, még nyolc kéne... Anyád. Eltûnt ez is. Kíváncsi leszek, mik válnak még köddé, nagyon bosszant, még akkor is, ha valszeg vsak pár aranyat kapnék érte...
Közben még észrevettem valamit, hatványozódnak az eltûnt dolgok: régebben Trelisben kellett összegyûjteni a raktárosnak 10 egység fát. Nyolcat találtam, ezeket nem vittem vissza, hanem most vissztaérve bukkantam egy ork házában még kettõre. Meg sem néztem a tárgylistát, csk boldogan loholok a raktárba, erre a fószer: köszi ezt a kettõt, még nyolc kéne... Anyád. Eltûnt ez is. Kíváncsi leszek, mik válnak még köddé, nagyon bosszant, még akkor is, ha valszeg vsak pár aranyat kapnék érte...
A nordmari orkok mindig megtámadnak, de ki lehet õket kerülni, ha nem akarod legyilkolni õket. Lesz azonban egy csomó küldi, amit enélkül nem lehet megoldani. Nordmar kivétel olyan szempontból, hogy itt nem lehet dönteni, hogy emberek vagy orkok mellé állsz, itt csak az embereket lehet támogatni, vagy senkit. Egyébként az egybõl támadó orkok, banditák, stb. leveréséért nem jár rosszpont egyik oldaltól sem.
Kösz. És mikor juthatok el oda anélkül hogy gyilkolnom kéne?
mert ott még háború van (a kupola alatt is még), a többi helyen már végetért
One Vision. One Purpose.
Északon ahol hó van az orkok megtámadnak szó nélkül, de mi a nyavajáért? A vanguard városát õrzõ orkok is, de a többi városban a környéken nem támadnak.
Várj csak, eszembe jutott még valami. Mikor átmentem a Faringi hágón Nordmarba, egy ürge leszólított, hogy megtaláltam-e a kövét, amit Ali ellopott tõle. Odaadtam neki, õ meg elvezetett Ejnar sírjához, de a követ nem adta vissza. Csak akkor lehet tõle visszakérni, ha az oltár beüzemelõ küldit felvette az ember.
Próbáld meg, menj vissza Ejnar sírjához, és felette a hegyen egy kónyhónál van az ürge, kérd vissza a követ.
Ha így sem megy, akkor passz.
Próbáld meg, menj vissza Ejnar sírjához, és felette a hegyen egy kónyhónál van az ürge, kérd vissza a követ.
Ha így sem megy, akkor passz.
Valahol a Vistában a teljesítmény opcióknál van egy fül: Data Execution Prevention (Adat Végrehajtás Védelem?). Ezt ki kell kapcsolni vagy hozzá kell adni a listához a gothic3.exe-t.
"I experienced similar problem. GenomeSystem stoped working and nothing elese.
The reason in my case was DEP. Check the Event viewer and if it says "exception code 0xc0000005" which is access violation possibly caused by DEP, it could be the same for you.
In performace options there is a TAB calles Data Execution Prevention. If DEP is enabled for all except those listed below then just add Gothic3.exe to the list. And it worked.
On my other machine I have turned DEP for essential services only and I didn't experience any problem there."
Szabadon:
Tapasztaltam ezt, a DEP okozza (data execution prevention - adatvégrehajtás megakadályozása). Ha a DEP engedve van az összes alkalmazásra, akkor a Gothic3.exe-t tedd a kivételek közé. A szg-emen az elsõ opció van bejelölve (fontosabb win prog+szolgáltatások) és nincs vele gond.
Errõl beszél:DEP
The reason in my case was DEP. Check the Event viewer and if it says "exception code 0xc0000005" which is access violation possibly caused by DEP, it could be the same for you.
In performace options there is a TAB calles Data Execution Prevention. If DEP is enabled for all except those listed below then just add Gothic3.exe to the list. And it worked.
On my other machine I have turned DEP for essential services only and I didn't experience any problem there."
Szabadon:
Tapasztaltam ezt, a DEP okozza (data execution prevention - adatvégrehajtás megakadályozása). Ha a DEP engedve van az összes alkalmazásra, akkor a Gothic3.exe-t tedd a kivételek közé. A szg-emen az elsõ opció van bejelölve (fontosabb win prog+szolgáltatások) és nincs vele gond.
Errõl beszél:DEP
Hát ez szomorú:-( Találtam egy oldalt ahol angolul levan írva hogy mit kell csinálni ezzel a dologgal, csak az a baj hogy nem tudom értelmezni sajna! Berakom a linket, és ha valaki eltud menni rajta akkor azt nagyon nagyon megköszönném!!! A 10-es hozzászólásnál is leírja a csávó a dolgokat, csak nem értem:-(
http://forum.jowood.com/showthread.php?t=139859
http://forum.jowood.com/showthread.php?t=139859
Arra gondolt, hogy a 64 bites Vistán sok jóra ne számíts ettõl a játéktól. Bár gyanítom mással is akadhatnak problémák, szóval mindenképpen javallott egy partíció Windows XP-vel, ha szeretsz játszani.
Hali! Bocsi az értetlenkedésért, de konkrétan mire gondolsz?...sajna nemtom az mi, amit irtál!
Szerezhetsz is, kovácsolhatsz is jobb kardokat.
Kovácsolni pont Nordmarban érdemes, szerezni meg bárhol, ahol láda van. A vasládákat mind ki kell nyitogatni, egyre jobb fegyverek lesznek bennük. Persze nem mindegyikben, de vannak speciális "névtelen" ládák, (amik felett nem jelenik meg semmi elnevezés), na ezekben lesznek az egyre jobb cuccok. Minél többet nyitottál már ki belõlük, annál erõsebb fegyverek vannak bennük.
Kovácsolni pont Nordmarban érdemes, szerezni meg bárhol, ahol láda van. A vasládákat mind ki kell nyitogatni, egyre jobb fegyverek lesznek bennük. Persze nem mindegyikben, de vannak speciális "névtelen" ládák, (amik felett nem jelenik meg semmi elnevezés), na ezekben lesznek az egyre jobb cuccok. Minél többet nyitottál már ki belõlük, annál erõsebb fegyverek vannak bennük.
az az egy kardom volt,és nme is találtam utána olyat...
Xp😄
Szuni: Nemtom mûködik-e, de keresd meg, hogy mi a tárgy kódja és ha van Marvin mód akkor pakold vissza.
Szuni: Nemtom mûködik-e, de keresd meg, hogy mi a tárgy kódja és ha van Marvin mód akkor pakold vissza.
Üdvözlök mindenkit! Lenne egy olyan problémám hogy egy 64bites Vistán jáccom a Gothic3-at, és kis idõ mulva játék közben kiírja hogy a "genome game sistem leállt! már próbáltam mindenfélét de nem segített! Annyit tudok hogy ez a Vistával van kapcsolatban ez a hibaüzenet! Nemtudom számít-e a dolog de leírom milyen gépen jáccom, mert hátha könnyebben tud valaki segíteni ezáltal! Amd dual core 4200-geforce 8800gts-2giga ram 800mhz-vindows wista ultimate 64bit. És a kártyának a 163.75-ös driver van fent! HA VALAKI TUD MEGOLDÁST AKKOR SEGÍTSEN!!!!!!!!!!
Ejnar köve nincs sajna a vadásznál.. Határozottan emlékszem, hogy nálam volt. Pont azért bosszant, amit írtál, nem tudom a helyére tenni, és enélkül látom, hogy az a küldi nem lesz befejezve...
Ha már itt tartunk, a kardok. 100 feletti sebzésût nem találtam még, így két lángkarddal nyomulok, de honlapokon láttam, hogy vannak sokkal jobbak is. Sok helyen voltam már, de idáig ez volt a legnagyobb, amit találtam (árban is <#buck>#buck>), meg van egy 190-et sebzõ számszeríjam. Trollokat például alig tudok megölni, a két karddal is vagy tizet kell rájukverni (két szaladás között), míg megdeglenek. Erõm is az egekben (450), nem értem. Nem akarom meglesni a magyar fanoldalon, hol találnék jobbat, szeretném ha magam futnék bele, ezek szerint rossz irányba mentem, vagy csak naívan gondoltam azt, ahogy haladok a történetben, és reálisan erõsebb ellenfelek várnak, ott majd találhatok-szerezhetek-kovácsolhatok jobb kardokat...<#pardon1>#pardon1>
Ha már itt tartunk, a kardok. 100 feletti sebzésût nem találtam még, így két lángkarddal nyomulok, de honlapokon láttam, hogy vannak sokkal jobbak is. Sok helyen voltam már, de idáig ez volt a legnagyobb, amit találtam (árban is <#buck>#buck>), meg van egy 190-et sebzõ számszeríjam. Trollokat például alig tudok megölni, a két karddal is vagy tizet kell rájukverni (két szaladás között), míg megdeglenek. Erõm is az egekben (450), nem értem. Nem akarom meglesni a magyar fanoldalon, hol találnék jobbat, szeretném ha magam futnék bele, ezek szerint rossz irányba mentem, vagy csak naívan gondoltam azt, ahogy haladok a történetben, és reálisan erõsebb ellenfelek várnak, ott majd találhatok-szerezhetek-kovácsolhatok jobb kardokat...<#pardon1>#pardon1>
Na az meg aztán végképp nem befolyásol semmit, tehát triviális megjegyzés volt.
A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/
nekem egy kardom tûnt el(pár ezer volt,100 valahányas sebzéssel)
Ejnar kövét nézd meg Faringban Tomnál, az egyik vadásznál, mikor teljesítetted a küldijét a feltétel a kõ átadása volt. Beszélj vele, lehet, hogy ez nem bug, csak nem kérted még vissza tõle.
A sisak az elsõ lovag sisakja lehetett Geldernben. Ha eltûnt, az lehet bug, bár kéri még ott a városban is az a csóka, aki Laressel akart megismerkedni, nem lehet, hogy eladtad neki? Amúgy a sisak abszolút mellékszál, Ejnar köve az idegesítõbb, ahhoz kapcsolódik egy hosszú és összetett küldi, ha nincs meg, nem tudod megcsinálni. Bár a fõsztorit ez sem befolyásolja.
A sisak az elsõ lovag sisakja lehetett Geldernben. Ha eltûnt, az lehet bug, bár kéri még ott a városban is az a csóka, aki Laressel akart megismerkedni, nem lehet, hogy eladtad neki? Amúgy a sisak abszolút mellékszál, Ejnar köve az idegesítõbb, ahhoz kapcsolódik egy hosszú és összetett küldi, ha nincs meg, nem tudod megcsinálni. Bár a fõsztorit ez sem befolyásolja.
Eddig megúsztam (azt hittem) bugmentesen, most viszont kiderült, gondjaim vannak. Eltûnt pl ejnar köve a tárgylistámból, amit kb hattal ezelõtti mentésnél loptam ki Ali zsebébõl Faringban. akkor megvolt,azóta voltam itt-ott a térképen, és most, hogy szóba került egy küldetésnél, már nincs meg. Hogy az istenbe lehet ez? Ugyanígy van valamelyik lovag sisakjával is, anno megszereztem, csak nem vittem egybõl a tulajnak, hanem máshol kalandoztam. Most visszatértem, de nincs ott a válaszlehetõség, ahol eddig, mert a tárgy nincs nálam. Érthetetlen, már két küldit nem tudok így befejezni. A teljes végigjátszásban nem zavar gondolom, de jobb lenne, ha minden küldetést megoldhatnék.. Nem tudom mikor lesz már végleges peccs, mindent feltettem már, de ezek a bugok bosszantanak. Újrakezdeni áll majd szándékomban a játékot, mert szeretném majd más oldalon is befejezni a játékot, de eddig már rengeteg játékórát öltem bele, a karakterem is nagyon fejlett, így is szeretném vefejezni- hajam égnek áll ilyenkor, pedig van bõven... <#ijedt>#ijedt>
<#eljen>#eljen>
akkora tanácsot😄
mert,nekem az van,hogy lowon ugyanannyi fps-sel,ugyanúgy swappolva(a swap az az,amikor megáll,tölt,majd megy tovább,ugye?😄) megy a gém,mint mediumon.highon viszont már szaggat rendesen😊
mert,nekem az van,hogy lowon ugyanannyi fps-sel,ugyanúgy swappolva(a swap az az,amikor megáll,tölt,majd megy tovább,ugye?😄) megy a gém,mint mediumon.highon viszont már szaggat rendesen😊