Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Randal
Szép lista😊
Én most a Wiz8-at nyüstölöm, a Kotor II gépigény miatt félretéve, G3 szintén késõbb, Morrowindre félévente/évente egyszer rákapok folytatásügyileg😊
Arena kipróbálva, elég hosszúnak igérkezne😊

Hát nekem elég durva végigtolandó RPG-listám van - Gothic 1 befejezése mágussal, G3 folytatása, The Witcher, Wizardry 8 folytatása, KotOR befejezés+KotOR II, Betrayal at Krondor, TES: Arena kipróbálás, TES Morrowind+kiegek, a többit inkább nem is sorolom, és ezek csak az RPG-k. Szóval ráérek 😊
rotator
Az mikor lesz még... <#szomoru1>

Nekem sincs rá magyarázatom, bár múltkor mintha megjavult volna. Nagyon sok idõt enm töltöttem vele, mert úgyis csak tesztkarakter, újra fogom kezdeni. A Gothic 3-mal legalább nem csak én kínlódtam, az legalább vigasztalt 😊 (Csakhogy újabb ontopik foszlányokat fûzzek bele a hozzászólásomba 😊)

Mondjuk lassan úgyis hozzá kell szoknom, hogy a gépem a következõ 1-2 évben így fog muzsikálni. Majd talán a "Projekt RPB" megjelenése körül veszek újat...
Direkt angolul próbálom, hogy össze tudjam vetni majd a magyarral (ugye ezúttal az az olcsóbb), különben is, a szûk határidõre készített hivatalos fordításoktól kissé (nagyon?) tartok. Ráadásul egy-két honosított játék beállításaiban már vesztem el, néha elég érdekesen fordítják 😊
rotator
Na ez tényleg érdekes lenne, mert míg a Witcher nálam kimaxolva is rezzenéstelenül fut, a Crysisnél már highban is törölgeti a homlokát a gép és akkor hol van még a very high és az ultra high. 😊)

Állítsd át magyarra és talán jobban fogod tudni 😊 Topikjában a faq-ban le van írva hogy kell.
Érdekes, nekem teljesen bejön az OTS nézet 😊

Egyedül a performance bosszant, a Crysis demó (inkább csak a gépet tesztelni szedtem le) talán jobban és stabilabban fut, pedig ott még a terület is nagyobb. Bár olvasgatva viszonylag egyedinek tûnik ez a problémám. (Majd lehet leveszem low-ba a fade decalst, úgysem tudom, hogy mi az 😊)
rotator
NWN2-höz nincs köze, az eredeti NWN motort írták át úgy 80%-ban, úgyhogy a BioWare-nél se nagyon ismernének már rá. 😊 Demó nincs és szerintem jó ideig nem is lesz, úgyhogy én is kénytelen voltam a warezt kipróbálni megvétel elõtt. A third person nézet csapnivaló, de low-isometricben nagyon jól irányítható és igy már a harc is pofás. Kb. 1 órányi játék alapján erõsen sztoriközpontú, sok átvezetõvel, szuper hangulattal.

Most ironizálsz, vagy tényleg minden játéktól (RPG-tõl) forradalmi megoldásokat vársz? Úgy tûnik vannak benne kellemes és rendhagyó megoldások. Õszintén szólva ilyesmi a G3 esetében sem jut eszembe, de az ami volt, az is felemásan sült el, mégis bírom ezt a játékot. Az persze megmosolyogni való, amikor valaki arról ít, hogy ilyen élõ környezet még sehol sem volt, ezt azért ebben a topikban cáfolni tudjuk 😊

Egyébként már a NWN1 is az Aurora engine-t használta, demó pedig sajnos nincs, és elvileg nem is lesz.
Molnibalage
Miért igzgul mindenki ennyire a Wither-re?? Nem értem. Fõleg,ha csak egy NWN2 motort haasználó cucc, tehát új forrdalmi megoldásokat nem tud hozni, max. jó sztorit. Azt meg egy trailer alapján nem lehet tudni, hogy milyen. Én kipróbálnám, de nem találtam letölthetõ demo-t 2 perc keresséssel.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

b-type
már én is berendeltem, sok olyan (és olyanoktól) véleményt olvastam a játékról ami alapján kifejezetten várom hogy megérkezzen. 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

rotator
Én majd csak jövõ héten kezdek el Witcherezgetni (jó mókának ígérkezik, de nem említeném egy lapon a G3-mal, annak minden hibája ellenére), addig szeretném végigtolni végre ezt. A fõbb küldik már megvannak, viszont eddig csak 1 várost szabadítottam fel, lesz még meló bõven. 😊

Kipróbáltam a gépigény miatt, nem fut túl ragyogóan, de a Gothic széria után/közben ez már-már megszokott, a töltési idõkre pedig a G3 immunissá tett - amikor X-szer vissza kellett töltenem, hogy a banditák ne bújjanak el a barlang falában, valóságos minijáték volt kisakkozni... A rövid próba alapján egyébként tetszik, bár valamelyest én is nagyobb szabadságot reméltem, nem lehet minden játék sem egyforma, sem tökéletes. Idén ezt a játékot vártam legjobban, nagy lebõgést kellett volna produkálniuk ahhoz, hogy elriaszanak a vásárlástól. Márpedig ez még a G3-nak sem sikerült 😊
Azért elõbb próbáld ki mielõtt megveszed...
Fablet eléggé leszidtam a megfelelõ helyen, de a gépemen nagyon jól futott nagyon jó grafikai minõségben, ezt az elõnyét nem vitatom.
Arra ja, fél óra alatt nem jöttem rá hogy kell harcolni pedig harccal kezdõdik rögtön és nyomatják...na képzelheted 😊 Most amúgy Nordmarban vagyok a havas táj nem igazány izzasztja meg a videókártyát úgyhogy itt úgy fut a játék mint ha nem is Gothic lenne, azaz szinte tûrhetõ! 😊
Engem a világ hangulata és a sztori miatt érdekel, a szabadság nyílván kevesebb, bár ez némileg a G3-ban is a hangulat rovására ment. Végülis a KotOR is egy csõjáték RPG-hez mérten, mégis szeretem (persze azért zavar is), kissé eltérõ a mûfaj a Gothichoz képest.
Esrohnoil
Ezt a Witcherre írtad?
Mert akkor a Fable-re is hasonlít. 😊

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Elsõ ránézésre elég béna pedig (gothicokhoz képest), engem a Jade Empire-re emlékeztet ugyanúgy van egy láthatatlan "fal" széleken, tehát leesni sem lehet sehonnan, nem tudok bemenni oda ahová lehetne, mindenképp felülnézetes, ugrani nem lehet, gépigény nagy, memóriagény szintén nagy, aurora engine... NWN 😊
Szerintem meg valami hozzá közelebb esõ ork lecsapta... 😊
rotator
Kifogyott a tinta? 😊

Takanohana
Nekem az a tapasztalatom, hogy közelharcosként egyszerre könnyû és nehéz a nagyobb ork csapatok ellen. Könnyû, mert amíg én üthetek, addig hullanak, akire célzok, az veszít, a többiek meg várnak a sorukra. Nehéz viszont, mert mindig van néhány számszeríjas, plusz sámán, akik mindig találnak, és ilyenkor megtörik a ritmus, bekapok egy csomó ütést, a nyilak és varázslatok sebzésérõl nem is beszélve.

Mágusként sokkal egyszerûbb minden, persze ott is van gond, automatikusan a legtávolabbi ellenségre céloz a kari, aki meg már egy lépésre van tõlem, azt nem tudom befogni, míg vannak hátrébb is.

rotator
Ez érdekes, mert a G3-ban én nem sokat hátráltam eddig, inkább pont ellenkezõleg, folyamatosan haladok elõre és emiatt újabb és újabb tömegek rontanak rám, aminek a végén néha befigyel egy-két végzetes sámán is. 😊 Hátrálás inkább a G1/2-ben volt, amikor elcsaltam 5 sima + 1 elit orkot (ennyit még le lehetett nyomni) és folyamatosan vonultam vissza eszeveszetten hadakozva. Azzal a harcrendszerrel csak annyi bajom volt, hogy mindig csak a fókuszban levõ ellenfél sérült, olyankor is, amikor nyilvánvalóan a mellette nyomulók is jókora sebet kaptak volna. Kicsit tuningoltam most a hõsön, végülis volt elfekvõben 194 tp-m. 😄 Viszont fura, mert még mindig 2 lövéses vagyok, lehet, hogy a sámán sebzése is olyan, hogy nem x pontot szed le, hanem mindig százalékot? 😊))

Ezen én is gondolkodtam és arra jutottam hogy kezdem megérteni a harcrendszer megváltoztatásához vezetõ gondolatmenetet. A G3-ban sokkal nagyobb a világ, nagyon sok az ork is, ráadásul életszerûbb a csoport reakciója a támadásra. G2-ben ugyanis az volt hogy illegetted magad elõttük, kicsit távolabbra szaladtál, erre 2-3 utánadjött legyaktad õket, aztán minden újra. Itt viszont (logikusan) az egész bagázs kijön, volt hogy Nordmarban kezdtem gyakni az orkokat és egész a zöld területig voltam kénytelen hátrálni és még mindig jöttek folyamatosan. Ezzel a harcrendszerrel. A G2-beli komolyabbal nehezebb lenne a helyzet... Itt könnyítés az is, hogy elesik az ellenfél egy-két ütés után és eltart egy ideig míg feltápászkodik, kellemetlen viszont még a számszeríjasok lövöldözgetése. A tûzgolyó olyasmi lehet mint egy gömbvillám, nem hiszem hogy egy fém kaszni annak a kivédésére megfelelõ, szerintem még aránytalanul jól is véd a páncél erre a fajta támadásra. Ha az orkok harci erejét gyengének találod, lehet ám növelni a nehézséget... 😊
rotator
Hát igen, csak a csodás harcrendszernek hála nincs értelme - a sámánokat leszámítva - nem nekikrontani, mert 2 perc alatt mind hulla lesz.

Ha ész nélkül belerontassz a tömegbe mit csodálkozol? 😊 Én ki szoktam szépen húzni õket, kisebb maradékból pedig nem nagy ügy rögtön nekirontani a sámánnak...
rotator
Na ja, goblinéknál még csak-csak mûködik ez, de amikor nyomul elõre az ember mozgó bádogdobozként vagdalózva az ork tömegben, általában hátvédként bukkannak fel a semmibõl a derék sámánok, aztám durr-durr-konyec. 😊 Inni meg végképp nincs idõ. No mindegy, hát ez is egy kihívás! Szerintem életerõre egy darab pontot nem költöttem még, sok felesleges skillre viszont igen.

Költs kicsit többet az életerõre a TP-kbõl...vagy kezdj el inni G2 módra valamelyik madárka támadásakor 😊
Egyébként a sámánt kell megölni rögtön, nem kell a végére hagyni 😊
rotator
Jah! Ezektõl a sámánoktól meg felforr az agyvizem. Legdurvább páncélban (+ addonok) nyomulok, így már kétlövéses vagyok, mert amúgy egybõl is kinyúvasztanának. Nevetséges, hogy zsinórban 40-50 normál orkot lecsap az ember karcolás nélkül, utána jön egy sámán és két lövéssel a másvilágra küld. Goblin sámán dettó, na az meg aztán a játék balanszolás csimborasszója. 😊

Nem egyszerû egy programot "javítani" de ez már ki lett ragozva 😊
Nekem ez a hol a guru-s fagyás elég gyakori volt mivel a futás és ugrás gomb egyszerre megnyomva ügye normál alt-tab, és minden másodikra nem jött vissza a program hanem szarrá fagyott ezzel a gurus szöveggel és az exe is beragadt szinte mindig, de az alt-tab blokkoló óta ez a hiba már nem áll fenn 😊
rotator
Felraktam a patchet, hát lehet, hogy javítottak a memóriakezelésen, viszont pár órán belül háromszor kaptam "Where is the guru?" fagyást, amit korábban sose...

Molnibalage
Nem sürgõs a dolog...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

a Hardwire-röl bármikor leszedthettem volna csak lusta voltam<#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav>

ööö WoW for ever!:D

b-type
bezony nem, mert azt se tudom hol van 😄(nincs már fent a játék)...vannak ilyen mappáim, hogy 'ne töröld le te marha' egy pár, valhol ki is van mentve biztos (a mentésekkel együtt), csak elfelejtettem a hozszólásomat, meg nincs lendületem utánatúrni 😞 sry..most is megyek dolgozni mindjárt hogy rák. 😞

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Molnibalage
Nem akarlak megsérteni, de hülye vagy ha egy játékdemo-t képtelen van megtalálni a neten. "gothic 3 demo download" a keresõbe az csá. Tényleg kurva sok ész kell hozzá. Agyrém...

thx!rags!király vagy!<#worship><#worship><#wink><#smile>a többieknek meg<#violent><#violent><#gun>😄😄😄

Molnibalage
Nem nem kaptam semmit.

Kaptál valami ini-t nem? Ha nekem kéne és lusta lennék próbálgatni akkor a jowood fórumán (vagy más nagyobb angol közösségi oldalon) érdeklõdnék képpel illusztrálva http://forum.jowood.de/forumdisplay.php?f=254
Ha megoldható egyáltalán.
Nálam ctrl elég sok mindent eltûntet 😊
Rage47
hellosztok!Akkor megmondanátok honnan tudnám leszedni a Gothic 3-at és hogy ha nem válaszolnátok akkor honnan tom a demot leszedni?pls erre irjatok!!!!!!!

rotator
A blokkal a kezedben zarándokolj el a boltba, ahol vetted és némi rábeszélésre biztosan kicserélik neked. 😉

Molnibalage
Az iránytû, életerõ, mana és staimna kijelzést nem lehet valahogy eltüntetni?

Molnibalage
Mondom enegem az FPS nem érdekel, csak screenshothoz kéne. Én fel akarom nyomi a textúraváltás távolságát. HOGYAN tehetem meg?

Egy kérdés! Mi van akkor, ha a közösségi 1.5-ös patch feltelepítése után DVD-t kér? Mivel pár hónapja véletlenül ráültem az eredeti lemezre, és a neten feltalálható "biztonsági másolat" nem jó! 😊)) Mivel az csak a crack exe-vel kerek.

a_n_d_r_e_w
CPU-t igazán az aktívációs távolság eszi, szóval az AI-t rontották el igazán. A nagy felbontású textúra távolság növeléséshez inkább RAM meg és videó RAM kell sok 😊
De ezt szeretema Gothicban, iniben mindent el lehet érni, csak bírja a gép 😊

One Vision. One Purpose.

Látótávval régóta variálnak, mivel az a igen eszi a CPU-t. Engem igazán nem érint mert 1 fps-el nem akarnék játszani, a mostani beállításokkal is leesik 25-30 fps-re is városban, az akadásról meg ne beszéljünk...
Molnibalage
Csak az a fránya textúra átmenet ne lenne...

Takanohana
Nem csúnya az biztos. Én Sildent és környékét csípem nagyon. A vizimalommal szemben, a hídon állva alkonyatkor elnézni balra, távolban a végtelen préri mögött a vízeséssel...

Molnibalage
A képek. Faring és környéke az egyik legszebb hely talán a játékban. Hegyek, völgyek, folyó, romok, vár, hatalmas szintkülönbségek és a fõváros is látszik a híd mellette dombról. IMÁDOM!