Gothic 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hogy ki milyen körülmények között tudja élvezni a játékot az egyénfüggõ, mindazonáltal ezen a konfigon elég gyengén futna, szerintme inkább egy bõvítés után érdemes belevágni. Esetleg a demó segítségével letesztelheted testközelbõl.
Ilyen konfigon szerintem játszhatatlan, ha mindent visszaveszel akkor meg a látvány nulla lesz.
rotator
Necces...

a_n_d_r_e_w
minimum beállításokkal is közel játszhatatlan lesz. És nem a videó miatt, hanem a RAM miatt. De sokan (többek közt én is 😊) végigszenvedtük így 😊
Ezekután, hogy szaggat a grafika - mondjuk mediumon - fel sem fog tûnni 😊

One Vision. One Purpose.

Sziasztok tud valaki véleményt mondani arrol hogy ilyen konfiggel (INTEL Celeron 2.66Ghz 1GB RAM ATI Radeon 9550 256 M😎 érdemes megvennem a gothic 3-mat? Mennyit ront a játék élményen ha monjuk csak min. beállításokkal játszom? Elõre is köszi!!!
😊 Igaz!
Gothic 3 Community Patch 1.5
Mármint ez.

Nem mutatom meg mert tuti meg lesz pofázva hogy sokat kergetõztem egy madárkával ivás közben 😊 Közbe meg már az uninstall is megvolt, szóval...
rotator
Karakterlapod a vége elõtt?

Majdnem 😊
Na erre kíváncsi vagyok hogy mi fog megjelenni 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
nem
rotator
Ha ignore-ra nyomsz, nem javul meg?

nem mozognak az emerek+nem ad semmi kuldetést
kiírja hogy script hiba vagy mi
rotator
Nem csoda, nincs is olyan patch. 😊

Az 1.15-ös patch jól megcsinálta nekem a gondot. 😞

rotator
Már hogy érted, hogy nem mûködik?

Nekem valamiért nem mûködik az AI 1.2pachet felraktam+crack
Valaki nem tudna valmi gyógymódot?thx
Azzal nálam nem lehet számolni mert én sokat aludtam, aludtam ügye mielõtt útra keltem valahova, aludtam ha már esteledett, de legtöbbet amiatt ha szar idõ volt, ekkor hetekig is képes voltam aludni 😊
A program számolhatná, nem lett volna nagy ügy megoldani.

Közbe csináltam egy kanyart és megnéztem a Xardas-féle játékvéget, így már tudom mit lehet csinálni a Nordmari nagykohóban, és mire való az õsi portál. Nade rendesen is befejezzük Inossal 😊
rotator
Sajnos nem, nagyjából az eltelt napokkal kell számolni (1 nap = 2 óra?) és kivonni az átaludt éjszakákat. 😊

Meg se tudom saccolni, nem mutatja valahol?
rotator
Az már nem sok! 😊 Mennyi játékórával jutottál el eddig kb?

A nordmarit már írtam, okara környékén elég sok troll volt egy helyen de onnan se lett. Kénytelen voltam tehát alkotni, megkértem egy jó kereskedõ ismerõst hogy ugyan má' vazz bejártam az egész világot de nem leltem TISZTA mágikus ércet szerezz má' nekem. Aszondja jó. Szerzett is!
Pontosan ezt mondtam neki: "give It_Sword_PureOre 10"
😊
Sose használok kódokat, de itt sajna nem volt más lehetõség, és az ember fel lett csigázva azzal hogy sikerült megtanulni a TISZTA ércbõl való kovácsolást. Gyakorlatilag már végeztem, a 12 kupa megvan, város-küldik teljesítve, Nordmar felszabadítva, már csak a városok felszabadítása van hátra...azaz a hentelés 😊
rotator
Elvileg a "Liberate Nortmar" küldetésért kapható pure magic ore, ill. állítólag az Okara melletti barlangrendszer elõtt tanyázó kb. 5 troll ládájában is van. Ez utóbbit sajnos nem tudtam kinyitni, mert pont elfogyott a lockpickem és aztán késõbb már nem mentem vissza. 😊)

rotator
Ja, hogy pure magic ore kéne... azt nem tudom.

rotator
Pedig pár helyen van. Azt hiszem, Varantban is vannak küldetések, amik valami magic ore rablással kapcsolatosak. Aztán Nordmarban valamelyik klánnál (Fire?) a fõnök egy hosszabb küldetésért (talán az 5 ancestor stone-os) választási lehetõséget ajánl: pénz, magic ore és nemtommi legyen-e a fizetség.

Tiszta mágikus érc (pure magic ore) vagy ugyanez öntvényben hol a fenében van? Már mindegyik városban voltam, de nem emlékszem rá hogy bárhol is lett volna. Azt olvastam hogy elvileg Nordmar felszabadítása után ad az egyik csávó, de trükkösen választási lehetõséget ad és ezek szerint annó nem azt választottam...
Molnibalage
Nem tudna valaki egy olyan mentést küldeni, amivel be lehet jutni a fõvárosba? Ott is csinálnék szép screeneket, de nincs idõm összerántani egy olyan karaktert..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

rotator
Inkább az a vicces, hogy a történet szerinti öregemberek is kinéznek kábé fiatal felnõttnek, a hangjuk alapján dettó.

Hangulatra biztosan gyengébb mint a G2, szerintem ennek egyik oka lehet az is, hogy a karakterek arca jellegtelen, csupán 1-2 van kidolgozva, de azok is elég bénák. Engem a karakterek tehát inkább próbababákra emlékeztetnek vagy inkább a Settlers 5 egyenemberkéire.
Nandusz
Hát azért én nem egyszer köpködtem itt a játékot a bugjai miatt, de épp a hangulata az, ami a gép elé szegezett.
Azt kell hogy mondjam, hogy ez a játék nem csak hogy eltalálta a gothic hangulatot, de lényegesen dobott is rajta. Nagyon sokat. Azt hiszem ezt a fajta szabadságot, amit ez az RPG nyújt, nem igazán tudtuk tapasztalni egyik eddig megjelent játéknál sem. Nem azt mondom, hogy ez a plafon, mert valóban nem ez. Viszont olyat állítani, hogy ellentétes az eddigi gothic hangulattal, az merõ blõdség.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

rotator
Faring, erõd a hegytetõn, letekint. Ez az a látvány, amit eddig még csak Piranha Bytes játékban láttam...

csak a zene mi idõnként meg adja.

Nandusz
Szerintem meg nagyon el van kapva a gothic hangulat benne.
Pedig én már érdekes módon kétszer is végigjátszottam.

Silden környéke.

Na megvan az újj gépem mostmár elkezdtem én is komolyan játszani de én azt veszem észre hogy nem valami nehéz játék.Meg nincs már meg az az igazi gothic filing mint az elõzõ részeinél. De azért minimum 2 szer végigviszem . Tudtok valami extra jó látványosságról benne vagy valami jó helyrõl aki tud az plz írjon thx

Asus p5k,Core 2 duo 3Ghz,Asus nvidia 8800GTX,geil 4gb 800Mhz ultra kit,Samsung 2x400Gb 16Mb

rotator
Nnnnnna. Végigtoltam Innos oldalán. Alig 1 év kellett hozzá.
😊

Nandusz
Az IG1-et kétszer is végigtoltam. Emlékszem benne egy bugra, amely az utcsó bolygónál szívatott meg....sehogyan sem tudtam elfoglalni, pedig a látható területrõl kipucoltam az összes ellenséges buildinget.
Aztán rájöttem, hogy el kell veszítenem a csatát, mielõtt az összes épületet legyaktam volna, majd újra megtámadni a bolygót. És láss csodát amikor visszamentem a bolygóra másodjára már jóval több épület díszelgett rajta, és nem amiatt, mert addigra a romokká és populáció nélkülivé silányított bolygó gyors építkezési rohamra gerjedt volna, hanem a bug miatt korábban a teljes képernyõbe be nem fért épületek ilyenkor egységbe rendezõdtek ( a program rendezte be õket így) és az összeset ki tudtam iktatni.
Ugyanis egy bolygót emlékeim szerint csak ez esetben tekintette a progi elfoglaltnak, ha mindent lepucolsz róla.
Nagyon jó játék volt, remek pillanatokat okozott és hihetetlen hangulatban részesített. Nem túlzok, amikor azt állítom, hogy az eddigi játékok közül az elsõ háromban nálam benne van olyan szempontból, hogy mennyire ragadott magával.
Egyébként hasonló mércéjû élményt még a C-64-es Fist2 okozott anno a 80-as évek végén.

Na ennyi OFFolást én is megérdemeltem😊

A kereskedelmi forgalomban mai napig kapható verzió nem megy XP alatt? Vagy mi vele a gond? (Nekem is megvan, de elõbb az IG1-et szeretném végigtolni, így sosem próbáltam.)

Randal: Persze stratégia az alap, bár én minden mûfajból szeretek játszani a kellemesebb - nem feltétlenül az agyonreklámozott - darabokkal.
Molnibalage
OFF

Mûködõ IG2-õt hol lehet szerezni? Hej de kéne, soha nem tudtam vele rendesen játszani.

ON

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Randal
Óóó, A Morrowind nagyon aranyos kis játék. Jó grafika, szép környezet és zene, eszméletlen szintû moddolhatóság😊
Viszont kicsit bugyuta szintlépési rendszer és idegesítõ ellenfelek.

Azért még stratégiával és hasonlóval is szeretek nyomulni. transport Tycoon Deluxe, Civilization 3, Imperium Galactica II, Haegemonia, Nexus (bár ez utóbbi inkább csak látvány + történet miatt jó).

Jók is azok a régi játékok, az imént telepítettem a HoMM1-et. Ettõl függetlenül az újak közötti gyöngyszemeket sem vetem meg, pláne hogy mire játszom velük, már nem feltétlenül újak. Egyébként a Witcher esetében én is díjaztam volna egy demót, de így legalább pontosabb, megbízhatóbb képet kap az ember. Ezek a manapság dívó 10 perces demók is viccesek, körülbelül a mûfaj és a gépigény belövésére jók, mást nem igazán mutatnak a játékból. Persze a legtöbb játék olyan is. De régen is volt 100 meg 1000 ugyanaolyan shoot'em'up C64-re, szóval ez sem új dolog.

rotator: A Morrowinddel én is így vagyok, de szerintem, ha idõt (esetleg modokat) adok neki, akkor meg tudom szeretni. Nem egy olyan játék, melyet 5 perc alatt meg lehet ismerni.
Molnibalage
Hát akkor marad a warez. Kár. Egyre kevésbé vagyok híve az ilyesminek. Én már csak õvkövület játékokkal játszok amik moddolhatók és a kiadójuk már nem is látezik.

rotator
Nem, nem azért mondtam, kábé felét én is végigtoltam legalább egyszer. A Morrowindoknak viszont többször is nekifutottam, de valahogy nem kötöttek le + nagyon nem szeretem a limitált, súlyalapú inventory-t (vagy legalábbis itt bosszantó volt állandóan visszatalpalni a cuccért több menetben).

Én azért szeretem a változatosságot, számomra az (is) jelenti a "jobbat", ha többfélét is végigtolok. Mondjuk a G2 megvolt egy párszor, és egyszer még be is van tervezve. De nem hiszem, hogy olyan közismerten gyenge játékokat soroltam volna fel, melyeknél minden bokorban akad inkább háromszor-négyszer végigjátszandó finomság 😊
rotator
Másfél éve még jónak számított, ma már kb. középkategória. 4200+/2gb/7900gtx
A tûz effekt az átvezetõkben ledobta a framerate-et, de játék közben teljesen folyamatos.

rotator
Nekem is van szépen talonban végigjátszandó stuff, csak az a baj, hogy inkább kétszer végigtolok egy jobbat, mint egyszer egy nem annyira jót. 😊 Mondjuk annak most nem látom esélyét, hogy a G3-at még legalább kétszer végigvigyem a más-más befejezésekkel (azt meg nem akarom, hogy visszatöltök egy korábbit és végigrohanok), meg mondjuk a hashishin vonal nem is nagyon tetszik, az orkok még hagyján.

A Wiz8-at én vissza akarom rakni záros határidõn belül (most a Psychonauts és a Disciples 2 veszi el az idõmet és helyemet tõle), csak formázás miatt nincs fenn. Egyébként az elõzõ kommentemre 1 percre kaptam meg az eBayrõl rendelt Might and Magic VI-omat is 😊

Szerencsére nem csak "0-day" játékokkal lehet játszani 😊
"míg a Witcher nálam kimaxolva is rezzenéstelenül fut"

Hú te áruld már el mi az a konfig 😊