11617
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Ugye :D Jó pajtások vagyunk mink :D
Amúgy, ha szervert hozok létre LFS-be, nem találtam sohasem olyan opciót, hogy "Force cockpit". De azt nem tudtam, hogy neten amúgy van ilyen opció.
Az OLFS bajnokságon kötelező volt ?
Jó meleg van, eddig jutottam:
Még semmi sem működik, a pedál igazgatásával pedig elment sok időm, mire rátaláltam a jóra, de most úgy néz ki tuti :D
Na megyek, eszek lecsóóóót :D Juppie :D
Amúgy a három tévé látványa iszonyatosan megdöbbentő élőben. Kár, a fotó nem adja vissza :D -
Perszehogy a két kerék között lebegő láthatatlan autó kameranézetet én se preferállom, viszont a lehetoség ott van ha bármit is akarsz tesztelni, akár az autóval, akár a controlerrel, vagy kormányal, de éles verseny kozben soha se használnám, mert én is a realitásra torekszem. Viszont ez is nagyon elegánsan meg van oldva a LFSbe. Single playerba csinálj amit akarsz ohhon egyedul, de ha rendezvény van, akkor a serveren mindig ott a lehetoség hogy kotelezo view használlat az IN_CAR cockpit VIEW legyen, vagy más kotelezo szabályokat állítsunk fel a serveren. Ahogy írtam, ez virtuális SW ahol miden lehetséges és megoldható, és még igazságos is lehet.
Amúgy én személy szerint a FIX/MOTION látást a FREE CHOICE kategóriába sorolnám, viszont az IN_CAR cockpit viewre jogosnak tartom a server beállítást ahol kotelezové lehet tenni azonn az adott rendezvényen. Persze ezt a kotelezot/nem kotelezot a serveren be lehet programozni bármi másra is, akár a FIX viewre is, az már izlés dolga. Szerintem az nem olyan szigorú dolog mint az INCAR COCKPIT VIEW, nehogy már valaki NFS out viewbe versenyezzen, attól én magam is kiutéseket kapok ha olyat látok, azt az autómogotti nézetet utálom, az a legirreálissab ami létezik.
Viszont ami sokkal komolyabb kérdés és még elég megoldhatatlannak látszik az abszolutt realitást kotelezové tenni. Nekem otthon minden mximális reális ahogy csak lehet (lehetoségeken belul), viszont rengetegen H-shifter és kuplung helyett vagy SEQ váltókar helyett (kormány mellet) csak pillangó váltót használnak, vagy 900 fokos kormány helyett csak 270-et használnak. És ezeket elég nehéz is lenne kezelni, mert sokaknak csak 270 fokos pillangós kormányuk van H shifter és kuplung nélkul, a reális analóg kéziféket már inkább nem is említem, mert az szinte csak nekem van ahogy nézem. Viszont szerintem ezeknek sokkal nagyobb súlya van a realitással kapcsolatban, mint olyan apróságoknak mint a FIX/MOTION VIEW
Viszont az tetszik hogy ezt a részét a realitásnak te se hanyagolod el. -
Igen, de ők arra törekednek, hogy a játékosok egyenlő körülmények között versenyezzenek, pl ezért van fix cockpit view. Tehát mint LFS-ben a játékosok nagyrésze, ne a két kerék között lebegő láthatatlan autó kameranézetet használja. Ráadásul ezt, mint írtam, egy játékos csinálta, és az emberek véleményére kíváncsiak. :)
Szavazni meg azért kell, mert sok pénzről van szó, és az autószimulátorok jövőjéről :D -
Minek arról szavaztatni? Azt csak a politikában szokás, mert a politikust nem lehet csak úgy kikapcsolni ha meguntad az illetőt.
Azt egy OPTIONS, KI vagy BE kapcsolható kell hogy lehessen, mindenki tetszése szerint, így effektívebb mint a szavazás, mindenki megszavazza magának otthon ha indul a pályára.
A LFS az elejétöl tökéletessen van megoldva. Ha nem kell vagy zavar a motion view, akkor kikapcsolod, abszoltutt fix VIEW-re. Ha kell akkor meg bekapcsolod, és ha még mindig elégedetlen lennél, akkor utánna állítod a kilengést hogy menyire éreztesse veled a fej mozgást és a G erot. Nagyon szuper.
Én mikor nagyon kezdo voltam akkor kikapcsoltam, meg főleg mikor OFFICE székbol kormányoztam. De aztán már a Frex Motionból valahogy fura volt hogy én repkedek a székbe, de a VIEW az totál fix. Akkor meg bekapcsoltam. Régen a FIX volt jó, most meg a MOTION kamera lett jó - változnak az idok
Egyszeruen leszavazható ahogy és amikor csak akarod.
Így kellene megcsinálni nagyon sok mindent, hisz ez "csak" egy SW, KI/BE kapcsolható kell hogy lehessen sok dolog, persze az eszzeru korlátokon belul, nem kell hogy Autopilot legyen a kocsiba
-
Most szavaztatnak róla, hogy kell-e :D
Ezeket meg csak úgy:
-
Az egy alap dolog. Perszehogy kell az oda, jobb úgy. Ez az iRacingba most új?
Végre kezd alakulni a cockpit. Annak örülök hogy nemhajt a tatár (azok már rég elvonultak), látom kezdesz okosodni (meg lehet már öregedni is
), de nemsietünk sehova. Csak nyugodtan, a türelem rózsát terem
-
Há jaa, attól függ milyen ügyes vagy. Kilehet hozni akár 20-25ből is, ha megvan a nyák készítéséhez minden :D -
thé #8029 a Thanos féle vezérlő + a motorok kerülnek 40 ropiba? -
Tökéletesen jól érted :D Ha a váz megvan, akkor még ~40 rongy és mozog :D -
thé #8027 szépen alakul a vas :)
ez a cockpited sokkal olcsóbban jöttki mint az elöző, nem?
ha jól értem, akkor szinte minden elemet lehet házilag barkácsolni, nem kell dugattyú, szelep, kompresszor -
Köszi!
Ja igen, ami tegnap lemaradt:
"And in the parts of the h-bridge, you can use the stronger IRF3205 instead of the weak IRFZ44...!!"
A 4 db IRFZ44 helyett használj IRF3205-öt.
illetve a vezérlő kód az x-sim be: AB~255~~a01~~a02~
És a kristályok közül csak 1 fog kelleni, amin hajtani akarod. Nekem csak a 14-es ment, de hátha most jobb IC-ket kapni. -
-
Lassan haladok, de biztosan :D -
Szmore84 #8023 Akit esetleg érdekel loadcell
http://www.elane.net/index.php?go=load_cell -
A kicsi kép az eredeti, a nagy, amely kameraállása az érdekes.
Hogy így követi az utat, mint egy igazi fejmozgás :D -
Anonymus20 #8021 Default vs Motion Camera
Benne van a címében
-
Bazz tök hülyének érzem magam, de mond már meg mit kéne látni. -
Hogy egy ilyen kis marhaságtól, mennyivel élvezhetőbb lesz a játék......
Ilyenekben jók a konzol játék programok :D Ilyen szinte fel sem tűnő apróságok miatt élvezetesebbek néha.
-
Szmore84 #8018 CST-s féle megoldással. -
Szép, igényes munka. A potméterek, hogyan lesznek megoldva? -
Micsoda játszósarok
Kiváncsi vagyok milyen lesz működés közben.
-
Jó reklám :D
-
Nagyon baba :) -
Elég tartósnak tűnik a szerkezet.
-
Szmore84 #8012 Udv ujra!
Bocsi a képet minőségéért. A fék loadcell-s lesz de amig nem jon meg addig sajnos nem tudunk vele tervezni. -
Nem ér itten tompítani az esti meglepit :P
Amúgy látszik, hogy öregszem. Egyáltalán nem zavar, hogy itt hagytam félbe. Nem hajt a tatár, ráérünk :D Reggel is elszöszmöszöltem, sütöttünk, pakolásztam, :D
-
Hogy áll a cockpit?
-
Fanatec Porsche 911GT3 RS V2 teszt/ összehasonlítás :D -
Üléstáv a kormánytól: a kényelmesen előrenyújtott kezed ráteszed a kormánykerékre, a csuklódnál legyen a kerék teteje. (a magasság jó kérdés)
Üléstáv a pedáltól: hát ha erre rájött valaki, hogy hogyan lehet jól meghatározni, árulja el :).
Ui: rákerestem ilyen írásra, itt van egy általános érvényű tanulmány
Amit leszűrtem:
- ülés háttámlája 10-15°-ot dőljön hátrafele
- teljesen told be a derekad az ülés tövébe, hogy teljesen felfeküdjön a hátad, és ilyenkor a térd feletti comb rész hátsó fele lebegjen az ülés felett kicsivel, és épp még ne feküdjön fel, amikor benyomsz egy pedált
- pedál benyomásánál a tested ne csavarodjon semerre (!?)
- karra ő 20-30° hajlítást ír
egy másik helyen:
- éppen, hogy visszahajló lábfejjel pihenjen a lábad a gázpedál alaphelyzetén
- és ilyenkor, a sarok elmozdítása nélkül be kell hogy tudd nyomni a gázpedált egészen.
Nekem valami ilyesmi lett a kényelmes. -
Szmore84 #8007 Sziasztok
Örülök hogy belevágtam ebbe a cockpit épitésbe. Nem is gondoltam volna hogy a G27-el ilyen élvezet vezetni, ég és föld a MOMO-hoz képest. + sikerült ingyen szereznem egy suzuki swift ülést is[oldallégzsák, ülésfűtés :)]. Már a pedál is olyan stádiumban van hogy a rugókat kell belerakni és beállítani. Képeket később tudok csak adni. Pedál-ülés távolságra tudtok esetleg nehány adatot adni nektek milyen messzire van? -
Emléxel, kérdezted tolem is mikor itt voltál hogy a motiont mindig használlom. A válasz IGEN volt, amióta meg van mindig minden gyakorlásba, kvalifikációba, éles versenybe azzal megyek. Kivéve azt a 3 hetet mikor reklamációba volt az elektronika, akkor statikus volt a cucc, de akkor még nemtudtam a kovetkezot, mert akkor negyon hiányzott.
Szóval nálam valami evolúció megy végbe, amiben bizonyos szinteket érek el
A kezdetbe nagyon hiányzott a motion, azért is vettem a Frexet, mert irreális volt a vezetés force nélkul. Mikor megvettem, fúúú, az tuti volt, marha jó, mint Poi mondja, óriási kulombség, végre érzem a forcet - az ero velem van
Máris javultam a Frexnek koszonhetoen, jobb koridok stb...
De most a héten (befejezodott a OLFSL és már nincs kotelezo gyakorlás), akkor kicsit kisérleteztem. Piszkálja a corom, hogy FZR@AS5 nemtdtam jobbat 2:45:86-nál, persze mindent motionnal, de már azt az idot is a motionnak koszonhetem, mert régen az nélkul még roszabb volt. Aztán most szunetbe, kipróbáltam hogy milyen lenne ha kikapcsolnám a motiont és lezavarnák egy olyan versenyt (csak ugy magam AI-kkel). Eljott a kovetkezo fejlodési szint, még aprólékossabban érzékeltem az autót és statikussan sikerult 2:44:88-ez a rekordom. De aztán mikor sokat mentem megint elkezdett hiányozni a motion. Azóta megint azzal járok mindig, mert jó ha érzem a forcet. De lehet hogy ezek valami fejlodési szintek nálam, vagy változatosság, nemtom... valamit mindig javulok, de marha lassan. A WR 2:36 ami felfoghatatlan korido, az UFO aki csinálta
Azért be kell vallanom, én becsuletessen tisztességessen gurulok: kormány 540 fok, H-shifter, és kuplung - minden ahogy illik a FZR-vel menni, de a Hee-and-Toe még nem megy, nembírom megtanulni. Na mind1, ez úgy is csak hobbi.
De azért fuggetlenul EZT kiakarom próbálni
-
Nem, egyáltalán nem tekeredik, így, kikapcsolva legalább nem lesz vele dolgom. Viszont akarok a biztonság kedvéért beszerelni, oldalanként egy-egy visszaugró 3 állású kapcsolót, hogy manuálisan azért tudjam állítani.
Bontóban mákom volt, tető alatt voltunk, és kellemes szellő volt. De jól összekoszoltam magam :D Bekéredzkedtem kezet mosni, és eldumáltam a srácokkal, odaadták a 2 mocit hat rongyért, pedig az elején, darabját ötért akarták :D -
Na, kozbe már megírta Gabesz, de eredetileg Poinak szántam az elozot, csak máshogy sikerult, nem mindig vagyok a gépnél, munka van... -
Szép sztory, de a kitartás meghozta gyumolcsét. Csak nemirigyeltelek mikor a tuzo napon a bontóta turkáltál egész nap
Mivel hutotted magad ha sort nem iszol?
Amúgy a Frexes SCN5 is huzigálható áramtalanítva. Nehezen de megy mindkét irányba, azért van nekem ott az a kék kapcsoló a dashboardon hogy azzal fixelem a pozíciót ha fixelni akarom, de az egész cuccnak áram alatt kell lennie, akkor meg se mozdul, de ha kikapcsolom a main powert akkor elindulnak (elállítódnak) a sújom alatt az actuatorok. Újonta nagyon nehezem ment, most már valamivel konyebben.
Az ablaktorlossel nem lehet úgy hogy árammal fixelni és akkor nem tekeredne a sújod alatt? -
Pontosan, csak az ülést.
Elektronika a Thanos féle vezérlő, szabadon összerakható, van hozzá minden a boltokban. egy két há
Szoftver meg az x-sim, sok progit ismer.
Azért döntöttem-e megoldás mellett, mert a billegő szim, igen látványos, de vezetni nem tudok benne rendesen. Mellesleg kicsit lassú is. Én meg szeretném mindig használni. Ráadásul kipróbáltam Tika bácsinál a FREX-et, és az is meggyőzött.
Szeretném jelezni, hogy van aki szerint akkor sem tudok vezetni rendesen, ha nem mozog a szék, na most ő miattuk írom le ezt :P Szóval, ha mozog, még annyira sem tudok :D -
Szép kis történet. Tulajdonképpen akkor ez milyen megoldás lesz?
Csak az ülést fogja mozgatni a két motor? Elektronika meg szoftver mi lesz hozzá? -
Hogy jártam a napokban....
A két fiesta ablaktörlő, amit megvettem, jónak tűnt elsőre, stramm, masszív háza van. Erősen teker, megvolt a kis rudacskája, amire a szim mozgató gömbcsuklóit felszerelhetem.
Beépítettem próbából, ráültem a fém vázra, erre az egyik oldal lefittyent. Nézegetem, és kézzel visszafele, a csiga fogaskerekek ellenére, el tudtam tekerni!!!?? De! Csak az egyik irányba, és az egyik oldalit épp lefele a másik oldalit épp felfele. :S :S :S
Ekkora marhaságot, annyira van épp ferdén fogazva, hogy az egyik irányba kibasszon velem :D Utána néztem, kézzel, ha nagyon nekifeszülök, tényleg el lehet tekerni.
Tegnap d.u. elugrottam a bontóba, hogy nézelődjek. Hála égnek, valami nagy rendrakásba voltak, megint válogathattam kedvemre. Amúgy találtam egy csomó ablaktörlő mocit, amit simán visszafele lehet tekerni! És ráadásul egy csomón nem is volt meg a kis kar, csak a tengely (tengo). Szóval nehéz kutatásba voltam, 2 egyforma motor találni, ami visszafele nem forog, de megvan a karja. Találtam 1 óra után egy olyat ami jó, kettő, karos, vissza nem forog, valami Nissan Cherry-é. Ráadásul, - ami a másikkal gond is lett volna - nincs bekötve a motor elektronikája a házára testnek. A két motort el se kell szigetelnem elektromosan egymástól, ami amúgy nehéz kivitelezni, lévén nem pvc csőből van a váz, hanem fémből. Két problémát oldottam meg tegnap, mert már be is építettem a régi helyére :D Persze minden furat máshol volt, vagy épp kicsi :D Most már, száradnak ezek is :D -
Ezt viszont megértem:-) -
Szmore84 #7998 Hat esetleges garancias problemak miatt nem nagyon valnek meg tole. Jobb felni mint megijedni -
Akkor gondolom a pedálra nincs is szükséged? Mert lehet megvenném, ha dfgt-vel működik.