11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#8031 Az egy alap dolog. Perszehogy kell az oda, jobb úgy. Ez az iRacingba most új?
Végre kezd alakulni a cockpit. Annak örülök hogy nemhajt a tatár (azok már rég elvonultak), látom kezdesz okosodni (meg lehet már öregedni is ), de nemsietünk sehova. Csak nyugodtan, a türelem rózsát terem -
#8030 Há jaa, attól függ milyen ügyes vagy. Kilehet hozni akár 20-25ből is, ha megvan a nyák készítéséhez minden :D -
thé #8029 a Thanos féle vezérlő + a motorok kerülnek 40 ropiba? -
#8028 Tökéletesen jól érted :D Ha a váz megvan, akkor még ~40 rongy és mozog :D -
thé #8027 szépen alakul a vas :)
ez a cockpited sokkal olcsóbban jöttki mint az elöző, nem?
ha jól értem, akkor szinte minden elemet lehet házilag barkácsolni, nem kell dugattyú, szelep, kompresszor -
#8026 Köszi!
Ja igen, ami tegnap lemaradt:
"And in the parts of the h-bridge, you can use the stronger IRF3205 instead of the weak IRFZ44...!!"
A 4 db IRFZ44 helyett használj IRF3205-öt.
illetve a vezérlő kód az x-sim be: AB~255~~a01~~a02~
És a kristályok közül csak 1 fog kelleni, amin hajtani akarod. Nekem csak a 14-es ment, de hátha most jobb IC-ket kapni. -
#8025 -
Lassan haladok, de biztosan :D -
Szmore84 #8023 Akit esetleg érdekel loadcell
http://www.elane.net/index.php?go=load_cell -
#8022 A kicsi kép az eredeti, a nagy, amely kameraállása az érdekes.
Hogy így követi az utat, mint egy igazi fejmozgás :D -
Anonymus20 #8021 Default vs Motion Camera
Benne van a címében -
#8020 Bazz tök hülyének érzem magam, de mond már meg mit kéne látni. -
#8019 Hogy egy ilyen kis marhaságtól, mennyivel élvezhetőbb lesz a játék......
Ilyenekben jók a konzol játék programok :D Ilyen szinte fel sem tűnő apróságok miatt élvezetesebbek néha.
-
Szmore84 #8018 CST-s féle megoldással. -
#8017 Szép, igényes munka. A potméterek, hogyan lesznek megoldva? -
#8016 Micsoda játszósarok Kiváncsi vagyok milyen lesz működés közben. -
#8015 Jó reklám :D
-
#8014 Nagyon baba :) -
#8013 Elég tartósnak tűnik a szerkezet. -
Szmore84 #8012 Udv ujra!
Bocsi a képet minőségéért. A fék loadcell-s lesz de amig nem jon meg addig sajnos nem tudunk vele tervezni. -
#8011 Nem ér itten tompítani az esti meglepit :P
Amúgy látszik, hogy öregszem. Egyáltalán nem zavar, hogy itt hagytam félbe. Nem hajt a tatár, ráérünk :D Reggel is elszöszmöszöltem, sütöttünk, pakolásztam, :D
-
#8010 Hogy áll a cockpit?
-
#8009 Fanatec Porsche 911GT3 RS V2 teszt/ összehasonlítás :D -
#8008 Üléstáv a kormánytól: a kényelmesen előrenyújtott kezed ráteszed a kormánykerékre, a csuklódnál legyen a kerék teteje. (a magasság jó kérdés)
Üléstáv a pedáltól: hát ha erre rájött valaki, hogy hogyan lehet jól meghatározni, árulja el :).
Ui: rákerestem ilyen írásra, itt van egy általános érvényű tanulmány
Amit leszűrtem:
- ülés háttámlája 10-15°-ot dőljön hátrafele
- teljesen told be a derekad az ülés tövébe, hogy teljesen felfeküdjön a hátad, és ilyenkor a térd feletti comb rész hátsó fele lebegjen az ülés felett kicsivel, és épp még ne feküdjön fel, amikor benyomsz egy pedált
- pedál benyomásánál a tested ne csavarodjon semerre (!?)
- karra ő 20-30° hajlítást ír
egy másik helyen:
- éppen, hogy visszahajló lábfejjel pihenjen a lábad a gázpedál alaphelyzetén
- és ilyenkor, a sarok elmozdítása nélkül be kell hogy tudd nyomni a gázpedált egészen.
Nekem valami ilyesmi lett a kényelmes. -
Szmore84 #8007 Sziasztok
Örülök hogy belevágtam ebbe a cockpit épitésbe. Nem is gondoltam volna hogy a G27-el ilyen élvezet vezetni, ég és föld a MOMO-hoz képest. + sikerült ingyen szereznem egy suzuki swift ülést is[oldallégzsák, ülésfűtés :)]. Már a pedál is olyan stádiumban van hogy a rugókat kell belerakni és beállítani. Képeket később tudok csak adni. Pedál-ülés távolságra tudtok esetleg nehány adatot adni nektek milyen messzire van? -
#8006 Emléxel, kérdezted tolem is mikor itt voltál hogy a motiont mindig használlom. A válasz IGEN volt, amióta meg van mindig minden gyakorlásba, kvalifikációba, éles versenybe azzal megyek. Kivéve azt a 3 hetet mikor reklamációba volt az elektronika, akkor statikus volt a cucc, de akkor még nemtudtam a kovetkezot, mert akkor negyon hiányzott.
Szóval nálam valami evolúció megy végbe, amiben bizonyos szinteket érek el
A kezdetbe nagyon hiányzott a motion, azért is vettem a Frexet, mert irreális volt a vezetés force nélkul. Mikor megvettem, fúúú, az tuti volt, marha jó, mint Poi mondja, óriási kulombség, végre érzem a forcet - az ero velem van Máris javultam a Frexnek koszonhetoen, jobb koridok stb...
De most a héten (befejezodott a OLFSL és már nincs kotelezo gyakorlás), akkor kicsit kisérleteztem. Piszkálja a corom, hogy FZR@AS5 nemtdtam jobbat 2:45:86-nál, persze mindent motionnal, de már azt az idot is a motionnak koszonhetem, mert régen az nélkul még roszabb volt. Aztán most szunetbe, kipróbáltam hogy milyen lenne ha kikapcsolnám a motiont és lezavarnák egy olyan versenyt (csak ugy magam AI-kkel). Eljott a kovetkezo fejlodési szint, még aprólékossabban érzékeltem az autót és statikussan sikerult 2:44:88-ez a rekordom. De aztán mikor sokat mentem megint elkezdett hiányozni a motion. Azóta megint azzal járok mindig, mert jó ha érzem a forcet. De lehet hogy ezek valami fejlodési szintek nálam, vagy változatosság, nemtom... valamit mindig javulok, de marha lassan. A WR 2:36 ami felfoghatatlan korido, az UFO aki csinálta
Azért be kell vallanom, én becsuletessen tisztességessen gurulok: kormány 540 fok, H-shifter, és kuplung - minden ahogy illik a FZR-vel menni, de a Hee-and-Toe még nem megy, nembírom megtanulni. Na mind1, ez úgy is csak hobbi.
De azért fuggetlenul EZT kiakarom próbálni -
#8005 Nem, egyáltalán nem tekeredik, így, kikapcsolva legalább nem lesz vele dolgom. Viszont akarok a biztonság kedvéért beszerelni, oldalanként egy-egy visszaugró 3 állású kapcsolót, hogy manuálisan azért tudjam állítani.
Bontóban mákom volt, tető alatt voltunk, és kellemes szellő volt. De jól összekoszoltam magam :D Bekéredzkedtem kezet mosni, és eldumáltam a srácokkal, odaadták a 2 mocit hat rongyért, pedig az elején, darabját ötért akarták :D -
#8004 Na, kozbe már megírta Gabesz, de eredetileg Poinak szántam az elozot, csak máshogy sikerult, nem mindig vagyok a gépnél, munka van... -
#8003 Szép sztory, de a kitartás meghozta gyumolcsét. Csak nemirigyeltelek mikor a tuzo napon a bontóta turkáltál egész nap Mivel hutotted magad ha sort nem iszol?
Amúgy a Frexes SCN5 is huzigálható áramtalanítva. Nehezen de megy mindkét irányba, azért van nekem ott az a kék kapcsoló a dashboardon hogy azzal fixelem a pozíciót ha fixelni akarom, de az egész cuccnak áram alatt kell lennie, akkor meg se mozdul, de ha kikapcsolom a main powert akkor elindulnak (elállítódnak) a sújom alatt az actuatorok. Újonta nagyon nehezem ment, most már valamivel konyebben.
Az ablaktorlossel nem lehet úgy hogy árammal fixelni és akkor nem tekeredne a sújod alatt? -
#8002 Pontosan, csak az ülést.
Elektronika a Thanos féle vezérlő, szabadon összerakható, van hozzá minden a boltokban. egy két há
Szoftver meg az x-sim, sok progit ismer.
Azért döntöttem-e megoldás mellett, mert a billegő szim, igen látványos, de vezetni nem tudok benne rendesen. Mellesleg kicsit lassú is. Én meg szeretném mindig használni. Ráadásul kipróbáltam Tika bácsinál a FREX-et, és az is meggyőzött.
Szeretném jelezni, hogy van aki szerint akkor sem tudok vezetni rendesen, ha nem mozog a szék, na most ő miattuk írom le ezt :P Szóval, ha mozog, még annyira sem tudok :D -
#8001 Szép kis történet. Tulajdonképpen akkor ez milyen megoldás lesz?
Csak az ülést fogja mozgatni a két motor? Elektronika meg szoftver mi lesz hozzá? -
#8000 Hogy jártam a napokban....
A két fiesta ablaktörlő, amit megvettem, jónak tűnt elsőre, stramm, masszív háza van. Erősen teker, megvolt a kis rudacskája, amire a szim mozgató gömbcsuklóit felszerelhetem.
Beépítettem próbából, ráültem a fém vázra, erre az egyik oldal lefittyent. Nézegetem, és kézzel visszafele, a csiga fogaskerekek ellenére, el tudtam tekerni!!!?? De! Csak az egyik irányba, és az egyik oldalit épp lefele a másik oldalit épp felfele. :S :S :S
Ekkora marhaságot, annyira van épp ferdén fogazva, hogy az egyik irányba kibasszon velem :D Utána néztem, kézzel, ha nagyon nekifeszülök, tényleg el lehet tekerni.
Tegnap d.u. elugrottam a bontóba, hogy nézelődjek. Hála égnek, valami nagy rendrakásba voltak, megint válogathattam kedvemre. Amúgy találtam egy csomó ablaktörlő mocit, amit simán visszafele lehet tekerni! És ráadásul egy csomón nem is volt meg a kis kar, csak a tengely (tengo). Szóval nehéz kutatásba voltam, 2 egyforma motor találni, ami visszafele nem forog, de megvan a karja. Találtam 1 óra után egy olyat ami jó, kettő, karos, vissza nem forog, valami Nissan Cherry-é. Ráadásul, - ami a másikkal gond is lett volna - nincs bekötve a motor elektronikája a házára testnek. A két motort el se kell szigetelnem elektromosan egymástól, ami amúgy nehéz kivitelezni, lévén nem pvc csőből van a váz, hanem fémből. Két problémát oldottam meg tegnap, mert már be is építettem a régi helyére :D Persze minden furat máshol volt, vagy épp kicsi :D Most már, száradnak ezek is :D -
#7999 Ezt viszont megértem:-) -
Szmore84 #7998 Hat esetleges garancias problemak miatt nem nagyon valnek meg tole. Jobb felni mint megijedni -
#7997 Akkor gondolom a pedálra nincs is szükséged? Mert lehet megvenném, ha dfgt-vel működik. -
Szmore84 #7996 3 ilyen már kész van, héten még megcsinaljak a végére az L profil-t és a rugó rögzítéseket.
+ holnap erkezik meg a regi MOMO-t levalto G27-m -
#7995 Eddig tuti :D Szépen dolgoznak. -
Szmore84 #7994 sziasztok
CST-s pedálomnak a gyartasat elkezdtek mar csinalni. eddig ezt a kepet kuldtek rola.
bocsi a minosegert
-
#7993 Ha valakinek kell gömbcsukló, pedálhoz, stb, most megint van. -
#7992 Biztos halk:D