11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Szmore84
    Sikerült ma lefestenem a kuplungot. Nekem nagyon bejön ez a szín kombó

• fiat126
    Sziasztok Lenne egy kérdésem megépítettem ezt a kijelzőt de amit írtak hogyan kell a vezérlőprogiát beállítani sehogyse jutok dülöre vele.Remélem valameikkötök tud segíteni benne.ezt építettem meg
  • pointer4
    Köszi!

Inkább a bontós autóülést ajánlanám. Az olcsóbb sportülések kényelmetlenek hosszútávon, bár 32 körül már láttam dönthető háttámlásat.
    Viszont semelyiknek se szabvány a felfogatása.
    Olyan 40-50 cm között mozogtak, amikkel eddig találkoztam, de ami nem sportülés, annak lehet elég cifra is a felfogatása. Lehet mind a négy láb más magasságú, és kicsit más irányba is állnak. Ezt alátétekkel, meg kis furfangal azért fel lehet szerelni, de előre nem nagyon tudsz készülni rá.
  • peti911
    Sziasztok!
    Régóta olvasom a fórumot, most végre regisztráltam is.
    Nemrég nekikezdtem a pitem építésének, jelenleg az ülésen agyalok.
    Lenne pár kérdésem:
    A sport ülések felfogatósinje szabványos? Milyen sin mérettel lehet számolni? Támpontnak lemértem az autóm vezetőülésének sínjét, az 440x420 (Honda Civic), gondolom egy márkánként/típusonként változó, lehet valami közelítő értékkel számolni? (Lehet inkább bontóból lesz az ülés, sokallom a 30+ eFt-ot.) Ja mégegy, kagylóülésnél a merev változatnak vagy dönthető az ideálisabb?

waneksubaru! megvan még a múltkor felajánlott ülés második darabja?

Grat pointer4
  • waneksubaru
    Gratulálok !
    ANYUKA ,APUKA ,mától más a címzés .
    Egy új szó is jött a szótárba ,a gyerekünk
    http://www.zeneszoveg.hu/mobile/dalszoveg/55339/kafkazka/foldlako-zeneszoveg.html
  • pointer4
  • Szmore84
    gratula pointer4
  • thé
    ejj, micsoda öröm és bódottá! gratulálok!

és szokj hozzá a gondolathoz, h a kis csöppségek egyre ügyesebbek, önállóbbak lesznek , és szimulátorépítéskor egyre gyakrabban fog elhangozni a következő szöveg: "jól van, mindegy, hagyjad apa, majd mi megcsináljuk"
  • pointer4
    lemaradt
  • pointer4
    Meglesz :D
    Igen, bent vannak 3 napig még. Kemény menet volt :D

Addig is, ez a sár sem bízza a véletlenre, a H-váltó kapcsolását :D
  • gabesz752
    Gratulálok. Gondolom még bent vannak a kórházban, azért vagy most is forum közelben. Légyszíves idd le magad a sárga földig, mint minden rendes szülő
    Mégegyszer grat.
  • pointer4
    Aludni a család nem tudna mellette az tuti :D

Jajj, amúgy ma megszületett a lányom :D 3040g és 56cm :D Panna a csöpség :D baba, mama jól vannak :D
  • thé
    látszik, h pár szaki nem sajnált rá időt és energiát :]

on:
    F1 szimuláció robotkarral
  • gabesz752
    Hasonló nekem is, de nekem a két anya szorítja a pedálrúdat. A csavar vége pedig levan kontrázva. Nem rossz megoldás, csak egy idő után elkezd nyikorogni.
  • Szmore84
    ha jól tudom kimérték hogy kb milyen gyűrű kell a pedálrúdra. és olyat esztergáltak hozzá

• gabesz752

Látszik, hogy nem 2nap alatt készült...szép igényes munka.
    A pedálok oldalra való mozgását, hogy akadályoztad meg?
  • Szmore84
    Hali!

Már csak a fék van hátra. Bocs a képek minőségéért.

• pointer4
    Még egy triplehead eszköz. Manual
  • symbol
    tovább tart leirni mint kattintani :D
    kiirták ott, ahol linkeltem. "SHIPPING DATE: October 2010 (limited availability!)"
    Mindegy, pedál megrendelve. Rem max 2 hét és itt van. :D
  • pointer4
    Nem hiszem, hogy érdemes, bár sose próbáltam.
    Hol írták az októbert? Rendelés menete alatt, vagy már kirakták valahova a netre konkrétan ?
  • bardocz
    Szerintem fölösleges.
  • symbol
    jah, most látom, hogy mivel októberben szállítanák ki... hát köszi addig nem várok :D pedálom akkor lehet csak decemberre lenne :)
  • symbol
    ma meg szeretném rendelni a clubsport fanatec pedálsort, a kérdés az lenne, hogy megéri-e ezt megvenni ezt a tuning kit-et hozzá? link

szerintem meg lennék nélküle, meg azért csak 14000 forint...
  • rbal
    Nem megy! Inkább így:
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=po9e3nkbg89oa5sgbeye.jpg
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=b0kb2isq8qrf9to0piir.jpg
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=u5j9o07s05s01r2ab9qu.jpg
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=p6ac9d3llw59ahjrnh3u.jpg
  • rbal
    Hová tűntek a képbeszúrások? Újra próbálkozom:

• rbal
    Régen írtam, de azért olvasgatom a fórumot. Sajna mostanában kevés időm van játszani a gépen, de azért pár napja dolgozgattam a kormányomon. Olvastam, hogy valakinek említve lett az Xr Display, hogy 2-en csináltunk. Zsolti nem tudom hogy áll vele, csinált e már valami "tartót" neki, vagy Ő is megállt a projektel. Amúgy én összeségében nem bántam meg hogy nekiálltam, de ha valaki nem jártas ebben a fajta elektronikában, chip beprogramozásban, annak nem ajánlom, hogy nekiálljon! Sok szívás van vele, és ha még a szerszámokat is meg kell venni hozzá, hogy meg tudd építeni akkor már anyagilag sem éri meg, inkább Leo Bodnaros SLI Pro- érdemes megvenni. Jelenleg úgy vagyok a cuccal, hogy a régi HEX file amit be kellett égetni a chipbe, elég kezdetleges, én nem is tudom használni a 24 gombot, meg az egyéb ledet sem tudom programozni( vagy én vagyok ennyire benga), mikor villanjanak, stb.., meg spanyolul sem tudok, és a googli elég érthetetlenül fordítja ezeket a részeket, fingom sincs mit csináljak velük. Van új progijuk, amiben már ezek orvosolva vannak, csak nincs égetőm, átcserélni a HEX filét a chipen, szal így megette a fene, szinte, de azért így sem rossz! A Leo-s kifinomultabbnak tűnik ebből a szempontból. Pár képet azért rakok fel, igaz azóta már haladtam, be van kötve minden, még a rotációs gombokkal küszködök, mert csak az egyik irányban akar kapcsolni, a másik irányban még egy picit kéne tólni a minijoy karján hogy kapcsoljon, csak ez nehezebb dolog mint gondoltam a kormány meg már ki van fúrkálva ahhoz kell igazodnom. Meg még a G25-ön sincs meg az USB csatlakozásom, még azt is meg kell csinálni, de ugye a jó munkához idő kell a sz@rhoz meg még több! :)

• repvez
    elektonikában jártas emberke megmondhatná nekem, hogy mi a hivazalos megnevezése az olyan kapcsolonak ami a hotas cougarban van a 4 irányú gombokba, mert hiába irom a keresőbe hogy 4 állású/irányú microkapcsolo semmi találat nem jön ki .
    A TM F-16 hotas-om ugy néz ki feltámad halottaibol és a TQS részen az egér emulátor pöcköt szeretném kicserélni.Probáltam más joyokbol a HAT kapcsolot kibányászni, de mindnél csak a panelra ráültetett microkapcsolok voltak ami nem fér be.

Vagy használjak inkább ilyet :http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMVZNVVZWVkVKT1VrWnJNQT09&pid=VkZaU1FrNVZPVVZUV0doT1pXdFdOUT09

Melyiket ajánlanátok radar kurzor mozgatásra.

A másik kérdésem, hogy mire cseréljem a joy porvédö muanyag harangját ,mert nagyon merevvé teszi a mozgatást és nyikorog is .
    Elsö körbe valami féltengely gumiharangjára gondolok, de nem tudom, hogy a megfelelö méretben van e .
  • pointer4
    Je je je jee, fasza lett!
  • Szmore84
  • Szmore84
    Üdv

• pointer4
    Ráadásul a dobozban van két rs485-rs232 átalakító, arról usb-re. Persze ezek sem a legolcsóbbak, de 40 rongyból ki lehet azért hozni :D Meg két tápegység is beletartozhat.
    kép
  • thé
    bakker, a 2500 dolcsis hátsó részből 950 dodó az aktuátor, a többi része már meg nem űrtechnika.. mondjuk nem sajnálom tőle a lóvét, biztos rengeteg időt, pénzt, energiát fektetett bele ebbe a témába
  • pointer4
    Olvasgattam most este X-sim fórumot.
    A srác, aki az alapító atyja az egésznek elkezdett üzletelni vele. Említettem már régebben, hogy van egy szimulátor váz, aminek az összeszerelését részletezték vadul, na az lehetett a prototípus.
    Simexperience lett a művelet neve, 1200 dodóért árulják a komplett vezérlést, és a két elektromos aktuátort.
    2500 ér a hátsó részével a váznak (kb mint a FREX csomag)
    5600 a komplett szimulátor.
    Szóval ez sem olcsó :D
    Viszont leszedtem a hozzá tartozó X-Sim matek profilt, és hát kicsit már előrébb járnak a fizika fínom hangolgatásában :D
    Én 2 erővel dolgoztam ugye, ők egy kicsit többel :D
  • pointer4

• Szmore84
    Üdv!

megkaptam ma a legnagyobb örömhírt az elmúlt hetekből, kész lett a pedál és holnap hozzák nekem. amint meglesz tolok fel pár képet róla.

fiat126: GI MAX gear indicator
  • fiat126
    Helosztok egy kis segítséget kérnék?Mégpedia,hogy szeretnék épiteni fokozat kijelzöt a cockpitomhoz de sajna nem találok a neten.Ha esetleg valakinek van vagy már csinált ilyet akkor legyenszves segítsen vagy ha tudtok valami linket az is jó.Addig is köszi.
  • Tika
    Aha, koszi, megvan, hogy én eddig nem vettem észre azokat. Lehet, még nagyon régen mikor olvastam, még anyira nem voltam benne a dologba
    De azért még ha valaki tud, johet ilyen infókkal vagy konvekkel
  • pointer4
    tessék
    Lehet, mer nem jelent meg magyarul.
    A kormánykalauz, vagy a tippek trükkök végén van az összes magyar belinkelve.
  • Tika
    srácok, EZT megtudná valaki szerezni magyarul, vagy valami hasonló témát? Nemigen találtam ilyesmit magyarul.
  • symbol
    kössze szépen a választ. :)
    jövhéten meg is rendelem, "cockpitet" meg összedobunk az öcsémmel.
    ezt fogjuk összedobni valahogy. :) szal következő fizuból majd sportülés lesz meg kovácsolgatás... :)