Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cselt
A problémát úgy oldottam meg, hogy vettem egy DFGT-t a DFP-t meg felraktam a szekrény tetejére.

De egyébként szerintem próbáld meg kihúzni a tápot is USB-t is és újraindítani a gépet, aztán visszadugni. Hátha jó lesz.
IsTiB
És nem tudod, hogy oldottad meg akkor ezt a problémát?😊 Vagy magától megjavult (ebbe nagyon bízok)😄

cselt
Ilyet ha jól emlékszem nekem is csinált, hogy csak villogott de nem nagyon tudta magát bekalibrálni. De ami rosszabb, az az hogy olyat is csinált, hogy futam közben gondolt egyet és újrakalibrálta magát. (így buktam be egy lehetséges gyõzelmet...)
DFGT lett a dolog vége 😛
IsTiB

Jól van legalábbnem csak én szívokvele ez megnyugtatja a lelkem 😊 Logitech<#mf2>

IsTiB
Hát ja jó illata lett😄 csak má nem is forog😄 na nyomok neki wd40-et😄

pointer4
Jó illata a cuccnak 😄
Ilynekor jön a hazárdírozás 😄
IsTiB
Persze az kuva drága😄 milenne ha arcszeszel letisztítanám a belsö panelokat?😄

pointer4
Vegyél használtan! 😊 ECCI most tuti sok eladó lesz, hogy kijött az új FFB-s 😄
IsTiB
Na akkor az azt jelenti nálam hogy szopás vagy kuka😄 újra meg nem akarok költeni<#buck>

pointer4
Igen, innentõl akkor bele kellene lesni.
IsTiB
megmértem a tápot 12 volt van benne az elvileg jó akkor valami benntmehetett tönkre

IsTiB
hát a másik táp meg se mozdítja:S

IsTiB
Igenezt akkor csinálja amikor 900-at kéne fordulnia😊 Kézzel körbe lehet de akkor is villog az a rohadt led. Nincs más hangja. Kiprobálok mindjárt egy másik tápot😊

pointer4
Hátõõõ, mit látunk ? Ez lenne a bekapcsolás utáni kalibrálás? Most kellene 900°-ot körbeforognia? Kézzel azért körbe lehet tekerni? Más hangja van ? Tápot megkapja rendesen ?
ajem kisa
Az a baj, hogy baloldalt marad!<#idiota>

IsTiB

Bocsi késön vettem észre hogy erre is van lehetöség😊

IsTiB
SzaiTóóóók😊 http://www.youtube.com/watch?v=h2mirbKbDGY srácok nemtudjátok mi lehet a bibi?<#wow1> hirtelen romlott el😊

DOGMAN
Néztem már hogy x-sim mit küldözget, de csak átfutottam.
Ha te már tudod pontosabban vagy van doksid róla azt szívesen fogadom.
Úgy írom meg majd a firmware-t benne, hogy menübõl át lehessen kapcsolni: saját üzemmódomba, vagy x-simbe mûködjön-e.
Azért írtam sajátot mert x-sim felépítése valami állatira idegen tõlem...
A saját PC oldali szoftverem LFS-t (és elvileg RBR-t) viszi egyenlõre.
Betettem a FET-eket meg a FET vezérlõ IC-ket tegnap és szépen mûxik, nemsokára kezdõdhet a motorok tesztje (nyomaték, sebesség, melegedés).
Lejárt homológú SPARCO ülés remélem 1-2 héten belül meglesz, kell még majd egy külön 12(24)V-20A-es táp a motoroknak, egy PC-táp a külön PChez ami a cookpit vázába lesz beépítve, ja és egy 24-es monitor 😊 (ezt hagyom a legvégére direkt)
Meg kell majd vennem

\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"

Tika
Csak meg hogy a magasság is fontos, mert ha nempaszol, akkor egész véletlenül, tervezetlenül és váratlanul a 30 Eurós ülléstartóból 4500 Eurós Frex is lehet <#vigyor5> De ebbe az esetbe nempanaszkodom, jól elvagyok vele <#nyes>

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

oké skacok. köszi a helpeket.
pointer4
Tika azt akarta mondani, hogy "Nem mindegyikhez jár a sín, kérdezz rá." Csak túlfejtette 😛
Tika
Én személyessen utánnanéznék a sínnek (érdeklodnék), mert az variabilis, sokszor nincs benne, néha benne van. De tobnyire úgy szok lenni, hogy ha benne van akkor azzal dicsekednek és kimondottan oda van írva. Ha nincs kifejezetten odaírva hogy a sín benne van, akkor nagyon valószinu hogy nincs benne.
A magasság viszont nagyon fontos ahogy Pointer is írja, mert lehethogy úgyjársz mint én. Eredetileg csak ullést akartam cserélni (a régi már tropa volt), mindent lemértem hogy paszoljon, hoztam egy jót (100% állapot, mint az új), paszolt is volna, de a magasságot elfelejtettem, hirtelen olyan magas lett hogy nemért le a lábam a foldre. Akkor jott az otlet hogy ha már ez van akkor csinálok hozzá 1 rendes cockpit vázat de statikussat valami olcsót (nem Motiont) (eredetileg nemvolt, csak olyan doboz alatta), aztán úgy alakult hogy nemjott osze (sok akadályba utkoztem), aztán a vége az lett, hogy BETELT A POHÁR!! a sok akadály miatt, és akkor lett a Frex.
Szoval eredetileg kizáàólag ullés cserébol 30 Euróért, lett abszolutt nemtervezett full Frex Motion cockpit 4500 Euróért. Kicsit elszált a dolog egész más irányba, az egész csakis azért mert túl magas volt az új ullés. De azért megérte. <#vigyor3> Képzeld, ha az a ullés nekem akkor paszol, akkor nincs cockpitom se, és Frex Motion meg már egyátalán. Néha nagyon furcsa és kiszámíthatatlan dolgokat hoz az éllet vagy a sors <#vigyor3> Az ember eredetileg kis sopát akar, aztán a végén nagy házat epít, ufff <#vigyor3>

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

pointer4
A tervbe még bele kell számítani az ülést, ki tudja milyen magas az alja meg a sín amit kapsz. A sín benne szokik lenni az árban, igen.
20*20-as zártszelvény meg untig elég lesz. Én is olyat használtam sok-sok helyre, sose görbült még meg 😄
pointer4
Jóól néz ki, X-Sim rõl is veszi rendesen a jeleket ? AB~255~~a01~~a02~ ?
pointer4
Jóó lesz ez 😄 <#eljen>
pofás rajz (Y)

sztem a testtömeg a zártszelvény szempontjából nem annyira érdekes, ilyen kis hosszokon pláne nyomó igénybevételre elégnek kellene lennie a 30-as zártszelvénynek, viszont az ülés tartólemezének az anyaga nem tiszta és ott már tényleg sokat számít a testtömeg, fõleg ha jó messze van egymástól az ülés és a lemezt tartó zártszelvény

viszont a kormány nem lesz így túl alacsonyan? mondjuk a rajzon nincs is megadva, h milyen szögbe kellene állnia a két egymásbacsúszó kormánytartó zártszelvénynek
norbi56
Köszönöm<#worship>

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

http://www.tar.hu/neilszab/momojavitas.pdf

Bocsi, nah ez a jo link.
http://met.tutireklam.hu/momo%20ped%E1l%20jav%EDt%E1s.pdf

Tessék
norbi56
http://met.tutireklam.hu/momo%20ped%E1l%20jav%EDt%E1s.pdf

Itt nem talál semmit:S

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

norbi56
Köszi a gyors választ😊
Megnyugodtam hogy javítható😊

Sziasztok! Olvasgattam a fórumot, és hát kedvet kaptam egy egyszerû cockpit építéséhez. Találtam is egy komplett tervet, szeretném kikérni róla a véleményeteket. Valamint azt szeretném megkérdezni, hogy a 25e Ft-os kagylóülésekhez tartozékként jár a sín is, vagy az külön tétel? Továbbá, szerintetek milyen átmérõjû zártszelvénybõl lenne érdemes megépíteni, hogy elbírjon egy 100kg körüli egyént? 30mm-es, vagy inkább ajánlott a 40mm-es. Elõre is köszi válaszotokat: Tamás

itt a terv:

DOGMAN
ZSIR!

Lassan elkészül a motorvezérlõm. 😊
Már csak a FET-eket, és a meghajtó IC-ket kell betenni és lepróbálni.
Soros portról veszi az adatokat a PC-rõl, és két 12-24V-os motort tud PWM-el adott pozícióba mozgatni.
Menüben állítható a PWM kitöltés, alsó felsõ végállás pontok, kalibrálás, hõmérsékletfigyelés (motor, vagy hûtõborda), fizikai végállás kapcsolók kezelése.
Gyakorlatilag 12-tõl 24V-ig és 20A-ig bármilyen DC motort elhajt, csak legyen rá felszerelve egy lineáris potméter amirõl visszakapja az aktuális pozíciót.

\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"

pointer4
Szét kell szedned, lötyög a potméter, egyszer nagyon benyomod, és utána már nem tudod megint 😞
Bannerban van javítási útmutató.
norbi56
sziasztok, olyan problémám lenne hogy a MOMO-m a gáz és fék megnyomását csak 60-70% ig érzékeli, megpróbááltam leszedni az alját de egyáltalán nem jön, gondoltam befújom kontaktspray-vel mert elég poros de nem tudom szétszedni.Valaki tud segíteni?

Kisa cockpitjérõl elkészült egy skicc, méretek még nincsenek belõve, egyenlõre csak az elvet, meg a csatlakozók számát kellene lefikszálni

Ami állítható:
- állítható magasságú ülés lesz (az új ülés is majd állítható lesz?), plussz elõre hátra lehet csúsztatni
- pedálok hasonlóan lesznek elhelyezve mint Tikánál, a tartóján le fel lehet mozgatni, szöge is állítható, a saroktartó falemez magassága is állítható, az egész pedáltartó keret kormányostul elõre-hátra mozgatható
- kormány tartó falemez is elõre-hátra csúsztatható lesz
- váltókartartó lemeze is csúsztatható elõre-hátra és oldalra, a magassága viszont nem, azt majd jól be kell lõnni :S

Még az is szempont volt, h szétszedhetõ legyen, ami költözésnél nem hülyeség.

Véleményt, észrevételeket ne tartástok magatokban.
és köszi a tippet 😊
komoly cucc ez nagyon, tapogatózok még a témában

másik lehetõség még a USB Load Cell Interface BU0836-LC, ami 47 Euro + még maga a load cell + potik
Ezt kellene beszerezned, ilyen van az Andy féle cuccban is!
jól néz ki ez a rugó tuning :]

on:
formula ex-emhez vagy a controllleremhez hogyan lehetne loadcell-t illeszteni?
Akkor jöjjenek a képek, bocs hogy csak webcamosak, de ez van!
1; erdeti Andy loadcell, látható milyen röviden lehet benyomni a pedált
2; ua. szétszedve, akinek nincs is láthatja mibõl van
3; a mod1 "robbantott" nézete
4; a mod2 "robbantott" nézete
5; a mod2 összeszerelve, ugyanígy lehet a filcet a mod1-nél is használni és vice versa
6; 7; 8; a következõ képeken látható a sokkal hosszabb pedálút, a 2. amikor kezd fogni a fék a 3. itt 80-90% és még pár mm alatt megy fel 100%-ra

Remélem a képekkel minden rendbe lessz, nem ba***am el a beszúrást!
Van még lehetõség máshogy módosítani ha valakinek ez nem jönne be, és kifejezetten custom made pedálos cockpit ownereknek is van egy ötletem!
Tika
Ez ismerõs valakinek?

Még DeLorean is van benne, wooow. Azt pedig még szimulátorba nemláttam. Marha jó grafika, és a videók alapján a fizika is nagyon jó. Csak nagyon kár hogy PS2-re van csak.

gondoltam megvárom lessz e komoly érdeklõdés, potyára nem szeretek dolgozni, valamit majd teszek fel
pointer4
Az nem gond, ha sokat ír valaki, csak akkor ha unalmas 😄
Errõl egy képet, vagy vázlati rajzot feltehetnél, ha van 😊
Hi!
Bocs Pointer hogy túlléptem a tolerálható karakterszámot!
Megkérem a müszakilag okult kollégákat vegyenek be nyugtatót vagy/és üljenek le, hogy eltudják viselni a nyelvezetem! BOCS!
Moddoltam az Andy féle loadcellem, sokkal realisztikusabb lett. A versenyautóban nemtudom milyen de a Ford Connect-re amit vezetek nagyon hasonlít! Egy félnapos kisérletezgetés eredménye, több variáció is felmerült de mivel a lehetõségeim korlátozottak szerszám és alkatrész terén abból építkeztem ami van!
Mod1:Szétszeded, kidobod azt a nagy gumidarabot, és teszel egy vékony filcdarabot a stift és az alulap közé /ami alatt van az érzékelõ/ vagy gumi tömitést /gázpalack/ aminek a közepén keresztül megy a stift.
erdmény: sokkal hosszabb pedálút, a fékerõ folayamatosan növekszik de teljes erõt csak a ház felütközésével /felkeményedési pont/a filcen vagy alátéten lehet elérni /ízlés szerint, a vastagsággal szabályozható a keménység/
Mod2:Ez van nekem. Szétszeded, kidobod a gumit meg a stiftet, keresel egy 8mm átmérõjü kb. 5cm-es rugót /olyan erõs ami vissza nyomja a pedált de nem elég a loadcell benyomásához/, 5-6-os kapupánt csavart /a fejét leköszörülöd annyira, hogy a lyukba könnyen járjon de ne csússzon bele a rugóba/ kb. 3cm hosszú, beleteszed a házba a rúgódat majd a csavart /szárral elõre/ és a loadcellel kapot rugót, mint a mod1-nél lehet használni filcet vagy gumit!
eredmény: sokkal hosszab pedálút, elõször a pedál szinte akadálytalanul benyomható majd keményedik /innéttõl van fékerõ/ és rövid úton tökkemény lessz!
wow... <#eljen>

www.smart-bus.hu

http://www.rallyfanatic.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=5354
alakul !<#taps>
amúgy zsír ez az alucsõ plusz toldat kombó, melóban épp ilyennel van dolgom, csõvágóval egy pillanat alatt szépen le lehet vágni az anyagot, 10-es fúróval meg telibe lehet fúrni az alucsövet :]
lehet, h komolytalanul néz ki, de kurvajól variálható és merev cuccnak néz ki... még az üllésmagasságot és a szöget is lehet vele állítani
ajem kisa
Még ezis lehet, de ez úgynéz ki, mint egy kemping cockpit!😄
Amúgy ha belegondolok, hogy ~270€ ülés nélkül...énmeg megtudom venni a csövet ~3€/m, toldókat meg ~3€-ért szintén...lehethogy veszek egy fúrót itthonra, és veszek 1000méter csövet+toldót...és felrakom a netre üléssel pl.350-400€-ért!😄
1 félig kagylót lehet már ~100-150€-ért is venni, sõt a multkor volt egy autósboltban 1-et fizet 2-t kap kagylóból ami 150€ volt...
Ha belefognék, úgynevezném el, hogy KISaÜLÉS!<#idiota><#nevetes2>