11617

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Jacek
    igy van:) de a mostani 2010 tipusok elegge ramentek erre a temara, mert foleg PS3-nal ez eleg szivas mert nem lehet VGA kimenettel tolni, es mig gaming modban egy alap kategorias LG pl. VGA bemeneten 0-5ms kozott tud, HDMI-vel ugyan az a TV film modban 100ms is siman:)
  • pointer4
    Jaa, stimmel, csak vannak olyanok, amiknek nagyon gyatra az elektronikájuk, és képesek fél másodpercet is késni.
    Én persze csak utólag teszteltem le az enyémet, egy mellé helyezett képcsövessel, egész jó lett :D

• Jacek
    Egyebkent utanna olvastam, valoszinuleg azert nem is volt problemam vele mert magamtol is d-subbal hasznaltam es nem hdmi vagy DVI bemenettel:) meglatjuk , legalabb tesztelek:D a nappaliba is kell filmet nezni egy szoval semmi keppen nem kidobott penz, a regi kulomben 8ms-es volt ez meg 2ms tudom hogy nem errol van szo de ez is szamit. majd teszt:)
  • Jacek
    azt nyomjak csak majd olyan 3-4 ev mulva lesz megfizetheto aron
  • Jacek
    es nem hiszem hogy az uber volt a mostaniakhoz kepest mert 5 eve volt:)
  • Jacek
    :)) en mar toltam 3 evig LCD TV-n:) 27"-est akkor vettem emikor 270 volt:P input lag a lofact:)
  • BlackAdder1
    Ilyesmire már gondoltam én is, annyi külömbséggel, hogy a munkahenger nyomná a loadcellt! Simán bekötve a g25-be.
  • Tika
    Hogy úgy külön kólához, azt nemtudom, de vörös bor kólával lehet .... esetleg próbáld ki

Hallod, az a Cockpit Teremtő Szellem, az kell nekem, mert ha azt ki űzi belőlem, akkor soha többet nem fogok tudni cockpitot teremteni Marad
  • pointer4
    Ez a bor jó kólához? Mert ha nem, akkor minek nekem :D
    Te Tika, menny el egy paphoz, űzze ki belőled a kóbor szellemet, mert 26 év alatt sem távozott belőled :D
  • Tika
    Kürt az egy nagyszeru hely! A szülőfalum, ott nőttem fel. Ott építettem a legelső cockpitemet 1984-be Nemhallotál még Kürti borról? Szlovákul Strekov. Most kb 2 hete volt Kürti Bor Fesztivál (magyarul is van a web) , jó buli volt , a Kürti borok kint vannak a nagyvilágban. Akkor hogy pontosítsak: Egy falucska a
    Föld nevű bolygón - Európa - Szlovákia - Érsekujvár járás - Strekov (Kürt)

#8344 - Amúgy ami az élettartamat illeti, nekem valahogy úgy tunt fel mint ha az evolúció úgy fejlodne az elektronikai iparban hogy az élettartama a termékeknek pont hogy nem hoszabul, hanem rovidül. A jó régi 20-30 cuccaim még mindig mukodnek, de a 2-3-5 évessek már sokuk nem mukodo képes. - Csak olyan subjektív megjegyzés.
  • tomi555
    Mennyire sűrgős a dolog? ha ráér Szeptemberben, akkor talán tudok segíteni. A kérdésem ugyan az lenne mint pointernek, milyen jelet kéne feldolgozni? Ha gondolod pm-ben küldj egy msn-t és felveszlek.
  • tilus
    Nincs, az attól függ milyen szenzort használunk...a lehetőségek elég szélesek, majd olyat veszünk amihez lenne ideális interfész..ez az amiben a segítséget keresem :)

Festo választékában sokminden van, meg ugye adottak az autós alkatrészek.
  • pointer4
    Hát arról van fogalmad, hogy az a mérő milyen jelet küld ki ?
  • tilus
    Segítségre lenne szükségem. Kiagyaltuk azt a fantasztikus ötletet, hogy load cella helyett, használjunk igazi munkahengert és igazi féknyerget. Idáig meg is van a project. Szeretnénk olajnyomás mérőt vagy hidraulukus nyomásmérőt használni, és ehez kéne USB interfész..

5let?
  • pointer4
    Én inkább azt várom, mikor lesz nagyobb az élettartama 3000-5000 üzemóránál. :D
    SONY TV-t láttam 20" méret körül. Iszonyatosan fantasztikus képe volt, igaz már vagy 4 éve. Arra mondtak 15000 üzemórát, aztán kiderült hogy csak 2000 az igaz. Már egyik sem működik azóta :( pedig 500.000 Ft volt darabja.

Remélem ennyi idő alatt, azért fejlesztették nem kicsit. Az még az első OLED volt, bár az MP3-játszómon is az van, az még megy :D Bár az meg 6 éves.
  • symbol
    de várom már mikor megjelennek a 20-22 vagy nagyobb amoledes monitorok elérhető áron... ááááh.
    bár most hirtelen nem tudom merre fejlődik majd a piac, telókban ugye az amoled hódit, otthonra meg mindha a 3D-t próbálnák meg lenyomni a torkunkon. nekem mindkettő jöhet ha jó, de a legjobb lenne egyben XD
  • pointer4
    Ha még nem késő, olvass utána input-lag tesztnek a tévét illetően.
  • Jacek
    Egyelore jonnek az anyagok:P +47-es FullHD LCD:) valto/pedal meg kulomben egy rendes 6 sebesseges valto lesz rendes kuplungal:P mindez persze mozgatva hogy rendesenmukodjon:D
  • symbol
    :DD aszzony kibaszás rulzik XD amúgy hajrá :D
  • pointer4
    Kik azok a Kürtiek? Helység neve köt össze, ahonnan származtok?
  • pointer4
    Jeee :D Majd képeket, kérünk :D
  • Jacek
    Megkezdem a cocpit epitest:D most lesz ra idom:D(asszonyt kibasztam) egy a bajom hogy az elektronikahoz eke vagyok, mechanikai resze nem gond, szoval majd meglatjuk eloszor az legyen meg.
    Ja nem akarok izgo mozgo dolgot az ugyse real:D viszont a valto/pedalsor-ra jo otletem van az olyan lesz mint egy igazi autoban:P
  • Tika
    Jééé, ez ötletes. Sokminden eszembe szok jutni nekem is, de egy autó akkut belegyömöszölni egy PC dobozba, no az nekem is új. Ez egy nagyon kemény PC upgrade lett

Amúgy nemrég öszefutottam egy haverral akit kb 26 éve nemláttam, viszont nagy autós és tuningos, annak idelyén driftelgetett meg hasonlók, persze igaziba, csupa hátsó meghajtásúk meg hasonlók, (mellesleg nagy meglepetés volt mikor kiderült hogy itt lakik a szomszéd panelban, hát ez van, a Kürtiek mindenhol ott vannak, a mi bejáratunkban is ketten, a szomszéd panelban is...), ma volt nálam kiprólta a szimut, minden OK, szép, nagyon tetszett neki, de abban egyet értettunk hogy nekunk akik már jobban az igazi vezetésre vagyunk megszokva, a virtuális már nehezebben megy. Nem tehetunk róla, de mink már a régebbi generáció vagyunk, persze szimuzás szempontból. Valahogy nemtudjuk úgy érezni mint az igazit, ellentétben a kis "óvodásokkal" akik szimuba minket, oreg rókákot megvernek. Persze azok a virtuállisat jobban tudják érezni, mivel azon nottek fel, igazi vezetést meg soha nemtapasztaltak.

A héten voltunk GoKartokon, hát nekem sokkal jobban ment mind a virtuális szimu. Nagyon pontossan tudtam centizni, íveket betartani, driftelni - szoval bazira ott voltam, és nagyon ráéreztem az egészre, nem csak a járgányra. Nem tudom miért, de sokkal jobban érezni tudom az igazit mint a szimut Jó a szimu, mert nincs sok millióm az igazi versenyzés hobbira, de legalább GoKartokon bepótoljuk a minimálissat és rendessen kiélvezzuk, arra még telik. Viszont hogy jottem haza, és mit mostam le magamról a kádba, arra nincs megfeleló kifejezés. Mikor kiskoromban egész nap szenet dobáltam le a pincébe, és 1 korom voltam, az tiszta volt ahoz képest ahogy kinéztem a GoKartok után. Magamot 3szor tetotol talpig végig kellet súrolnom, mire nem fekete víz jott le rólam, azután meg a fekete kádat kellet kipucolni alapossan. No ez az, ami a szimuba sohase torténhet meg az emberrel, max csak bele izzad egy kicsit De nagy buli volt, az a lényeg Most már lett egy GoKartos felsom, mert nincs mosópor ami abból kiviszi a fekete koszt
  • pointer4
    nem :P

Bedobozoltam a cumót :D

• Tika
    Már mint nálad az alaksorban?
  • pointer4
    Ez ilyen meló :D

Addig nézzétek mit találtam :

Remélem az nem vér a kövön :D
  • Szmore84
    Üdv

lassan haladok de biztosan ;)

• fiat126
    Srácok segítség kéne?Mégpedig az,hogy megépítettem ezt gear indicator. És az a problémám,hogy Hüly... vagyok a beüzemelésére mivel nemértem a vezérlő progiját.A legföbb bajom az hogy a kijelző nagyon halványan jelenítí meg a dolgokat és azokat sem jól.Mit tegyek?mit csinálok rosszúl?Pedig ha a szerkezetnek vizsga szempomtból számitógép nélkül adok áramot akkor szép éleszen müködik de a gépem pedig nem.Ebben kérem a segítségeteket.Elöre is köszi.
  • repvez
    csak gondoltam itt több barkácsolos emberke van és talán találkozott ilyen kapcsoloval az épitése során, mert nem eredeti alkatrészt tennék bele, hanem olyat mint amilyen a konzolos kontrolerek 4 irányu kapcsoloja vagy analog karja.
    A joystikos topicot ismerem, de ott max a softveres beállitásokon szoktak segiteni, mert ott nem szedik szét a botot.Nekem az egész belseje ki lesz cserélve , hogy USB-n keresztül tudjam használni , mert ez még gameportos és win98as driverei vannak csak.
    Egyébként valaki használ a cockpitjéhez Betainnovations Plasma MM2-es panelt?Mert majd a gombok programozásárol játék profil elkészitéséhez jöhetne majd pár jotanács
  • nmaxima
    Üdv mindenkinek!
    G25-ös kormányt keresek megvételre, segítsetek hol lehet a legjobb áron hozzájutni, illetve használt is érdekel, de csak garis.
    Előre is köszi üdv mindenkinek!
  • atenza
  • pointer4
    Hát ha nem az eredeti, odaillő alkatrészt rendeled meg, akkor gondolom át kell alakítani.
    Ezt meg szerintem csak te látod. Neten át, látatlanba ezen képtelenség segíteni.
    Próbálj meg pár alkatrészüzletet, ha a conrad-nál sokallod, az nem hihetetlen, máshol fél áron lesz.
    ArWill, Elektrokontha, Lomex, ezeken a helyeken rendelésre biztos meghozzák.
    Vagy netán használtban, törötten, olcsón kéne szerezni egy másik Joy-t.
    Amúgy van Joystick-os topic, ott hátha többet értenek hozzá.
  • repvez
    ja és a gumiharangos dolgot a bot és a talaptzata közé gondoltam a mostani helyett, oda milyen más megoldás johetne szóba?
  • repvez
    esetleg ehhez a hsz-emhez valaki tudna infot: #8287 ?
    erröl a joyrol lenne szó
    Ezen a gázkar részen a piros kapcsolot szeretném kicserélni olyanra mint ami a boton van a nagy fehér 4 állású vagy amit linkeltem a conrad oldalrol,csak az eggyiket nem találom sehol a másik meg nem éri meg megrendelni a magas posta miatt.
  • Szmore84
    Hát remélem nem.

Maestro matt fekete, Maestro tűzpiros, majd idővel kiderül.
  • pointer4
    Bios, jaa.
  • Tika
    Marha jó néz ki. Milyen festékkel festettél alumíniumra? Nem fog lepattogni?
  • peti911
    Na, gazdagabb lettem egy Prelude üléssel

fiat126: szerintem inkább a bios-ban kellene beállítani a kérdéses opciót.

Szmore84: ez a kuplung eszméletlen jó!
  • fiat126
    Ja van progia Gi-nevü.
  • fiat126
    Köszi a segitséget.Az LPT portnak hol kell állítani az epc+epp-t?Mert nem tudom.