Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DOGMAN
Helló!

Ezt: MJoy16 project vagy ezt MJoy8 project megépítette/esetleg vette már valemelyikõtök?
A másodiknak nekiesek a hétzvégén: 6 analóg tengely, és 28 gomb beolvasása.
Az elsõt meg nem is néztem de valami 8 tengely és 80 gomb, rotary encoderek, kezelése... kb 747-es replszimhez is jó.
Nézegettem analóg joy-okat kunplung és kézifék stb tengelyhez kiegészíteni a Formula Force GP-t de ezzel spec kb 3-szorosan jól járok pénzben és gombok számában is.

\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"

JUVEfun
Az ülésed új vagy használtan vetted ennyiért ?

az emberek 1%a élvezi azt amiért a maradék 99% megdolgozik...

pointer4
Úgy én is szoktam <#sir> 😊
pointer4
Azz, iggen 😄 Wanek bácsi, ilyet csináljunk! 😄

Sharks
Igen, de hogy lehet zokniban vezetni?<#vigyor5>

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

pointer4
Egyszerû ablaktörlõ motorral milyen szépen mozog az egész.

pointer4
Örülünk, hogy végre valaki jártas ilyenekben, köszi az infót meg a felajánlást 😊
Az eloxált alu meg persze ízlés dolga, de lakásból könnyen kivág vele az asszony 😄
ajem kisa
Jah, és megsem említettem Thé munkáját, le a kalappal elötte, mert qrvasok idõt ölt bele, és nemment futamra vezetni miattam...Minden apróságra odafigyel, meg gondolkodik, hogy hogyan lehetne egyszerübb, jobb..átrajzolja...stb...
Az egész úgy indult amúgy, hogy a kisfõnök gyaxin aszonta, hogy ezek az elemek ~3€ körül mozognak...szal tegnap meg bejelentette, hogy a legolcsóbb 7,7€!!!
Szoval tök jóljártunk, demég nincs veszve!😄
Lehethogy lesz egy okosságom, de az csak hétfõn derül ki, addig még van remény!😄

hondash3
Hát igen, az aluprofilos téma az nem acélcsõ meg nem zártszelvény kategória, sem minõségben <#papakacsint> , sem árban <#szomoru1> .
A kötõelem amit adni tudnék az 90 fokban tud kötni egymáshoz profilokat, kötésenként 2 db kell belõle + 2 db. anya ami ~120.- / db.
A legolcsóbb kötés az egy önmetszõ csavar, az nettó 77.- / db, 1 db kell egy 90 fokos kötéshez, viszont az nem olyan stabil szerintem. Álló cockpithez jó lehet, de mozgóhoz már lehet kevés.

Nem olyan csúnya az az eloxált alu felület azért. <#nevetes1>

Nah, mindegy. Ha bármi kérdés lenne ezzel kapcsolatban akkor szívesen segítek.
<#wave>

The Power of Dreams

ajem kisa
Az faja, nekem tegnap adtak árajánlatot ezekre, nyilván nemmindegyik kell nekem, de van 4 amibõl kell összesen ~32db...
Szoval a legolcsóbb 7,7€ a legdrágább meg 15€ (ebbõl kellene 4)...csak a ez kijött ~350€-ra és ebben az alucsõ még nincs benne!!!😄
Mondjuk az ~3€/m de csak ~13m kell, szóval nem a csõ ami megdobja a végösszeget!
Ráadásul a hegesztõ maszekban fogja csak megcsinálni, amire ilyet szólt, hogy amit szeretnék az kb. ~4h meló, és õ általában maszekra elkér ~25€/h!!!!!!!!
Nos, erre csak annyit tudok mondani, hogy otthon egy bajuszkirály megcsinálná lehet egy sörért is, nemhogy 100€-t egy keretért ami 500x500 és 7x90fokért...pfff!
Most ottjárok, hogy ~500€ az anyaggal és a munkadijjal...hát ilyenkor honvágyam van!😄

pointer4
Bahhh, az durva.
Nekem 29.5m anyag kellett a cockpithez, ezért kértek el, vágással 17 rongyot. Kellett vékonyabb meg vastagabb is, de most durván evvel számolok.
20m*1800Huf=36.000,-
9,5m*2700Huf=25.650,-
=61.650,-

Cserébe nem kell hegesztõ felszerelés, se mûhely 😄 Lakásban is fûrészelhetõ 😄
Elgondolkodtató 😄
Meg még a sok kis szereléknek is gondolom lenne ára. (~+20%?)
Viszont rusnya alu színe lesz, nem lehet festeni, de könnyû szétkapni.

Na aki ebben gondolkodik, annak van már összehasonlítási alap 😄
(persze egy fix, álló cockpithoz csak olyan 9-10 ezer forintnyi vas kell, de a 3-4x szorzó ott is áll.)
hondash3
Árak az aluprofilokra kis mennyiség esetén:
30x30-as: 1800.- / m
40x40-es: 2700-2800.- /m

<#integet2>

The Power of Dreams

Sharks
Hy

Köszi a választ! Végre valaki <#idiota>. Igen, mindenképp tervezés lesz az elsõ lépés, hisz a kivitelezéstõl még elég messze vagyok, mivel elõbb a szükséges eszközök is kellenek, amik majd belekerülnek. Igazából nem is gondoltam ilyesmire, hogy egy adott géptípusra legyen alakítva. Nálam a lényeg, hogy megfelelõ helyre kerüljenek az eszközök (joystik, pedál, gázkar, meg egy-két mûszer, majd ha meglesznek) és stabilan lehessen rögzíteni õket. Ha meg már erre szükség van, akkor legyen valami kinézet is, meg valami burok körülötte, így jutottam el a cockpit ötletéhez, de tényleg csak ennyi a célja és nem kell mozognia. Az elsõ lépés részemrõl az lenne, hogy a megfelelõ ülésre kéne rátalálni, amire van pár ötletem, de ha tényleg segítenél, akkor a többit pm-ben majd. <#vigyor4>

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

Kitartást! 😊 Bármibõl lehet de elõtte tervezd meg. Ne csak fûrészelj és majdcsak lesz vlami 😊 Hogy mennyibe kerülhet? Én úgy gondolom amennyit rá szánsz. Repcsi szimuban ha kell és ha tudok segitek... én most kezdtem el a másodikat ami egy su-27 cockpit lesz. Azt még nem döntöttem el hogy ub vagy sima.
GhostR1der
2 éves kábé. de nem sokat használtam, meg nemrég kitisztítottam bezsíroztam az egészet...

JAPANESETECHNOLOGY 2007.11.10 óta az SG-n

hondash3
Item árait nem ismerem, de holnapra megkérdezem a partnerünket, hogy mennyibe kerül a 30x30-as és a 40x40-es profil métere. Kinézetre ugyan az mint az Item, de ez magyar tervezésû, hazai termék.
Õk forgalmazzák a profilt
A 40x40-es Nico profilhoz tudok adni fúrásmentes összekötõt.
Ilyen kötésnek megfelelõ cuccról van szó, anya és fedlap nélkül.

The Power of Dreams

Sharks

pointer4
Ha jól veszem ki a szavaidból, ezek ilyen ITEM elemek vagy hasonlók, amihez jó.
Még sehol sem láttam rá árlistát, mennyibe kerül az anyag métere ?
hondash3
Sziasztok!

Ha valaki gondolkodik cockpit építésen, és hornyolt aluprofilból szeretné építeni, akkor fel tudok ajánlani
~100 db. profilösszekötõ elemet ingyen. Aluprofil kötõelem és tartozék kereskedésben dolgozom és ez a 100 db., ez kifuttatott termék, ezért nem tudunk már mit kezdeni vele.

<#wave>

The Power of Dreams

pajti
<#eljen> jó kis cucc, az biztos 😉

cselt
Ez a kortól független dolog mit jelent? Mennyi idõs? Vagy annyia nem volt használva?
Nekem ilyen van... ár/érték arányban nagyon jó választás... ( ez nem az átlag logitech joy színvonal )

www.smart-bus.hu

cselt
Most hogy akadt megint újon 37-ért, szerintem nem túl sokért :S
GhostR1der
nemár 😄 azthittem egy 30 ezerért elmegy...

bardocz
Sajnos nem ér egy fityinget sem, sõt, szinte neked kell fizetni érte, hogy megvegyék, de hogy lásd vannak még rendes emberek, ezért én adok érte egy ötöst 😄
GhostR1der
mennyiért lehet most eladni egy tökéletes állapotú G25-öt?
kortólfüggetlenül?

bardocz
Valószínû majd a kormánytopikba írom :-)
IsTiB
Jé egy lelki társ😊 azért ha megkaptad a kormányt dobhattál 1 p.ü-t😊 off befejezve (bocsi a kellemetlenségért)

bardocz
Nekem elvileg ezen a héten, de nem küldtek igazoló mail-t. Majd telefonálok, ha nem jön.
IsTiB
KÖszi 😊 2 hét múlva hozzá az új dfgt-t <#vigyor>

bardocz
0617774853
IsTiB
Srácok tudnátok segíteni? Nem találom a logitech garancia szerviz telefonszámát ha esetleg valaki tudná az leírhatná elõre is köszönöm😊 és bocs a sok off-ért😊

Bucser
Thrustmaster Cougar + FCC2 és Warthog ha megjelenik a többi valóban csak koreai dzsunka balra 2.játékszer...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sharks
X65-F... a többi csak játékszer... <#vigyor4>

pajti
Ha már a repülésnél tartunk tegnap a Media Markt-ban megtapiztam ezt a gyönyörûséget😊

Sharks
Sziasztok!

Nem rég kezdtem olvasgatni ezt a topicot. Egy repülõs játék és az ahhoz való kellékek kapcsán keveredtem ide. Eszemben sem volt ilyen cockpitet építeni, de azért csak szöget ütött a fejemben a dolog, erre most írom a hsz.-t <#vigyor5>. A lényeg, hogy megjelent a fejemben egy nem mozgó cockpit, amiben az lenne a lényeg, hogy nagyjából élethû helyre kerüljenek az eszközök (botkormány, gázkar, pedálok, stb.), amikkel perpillanat még nem is rendelkezem, tehát tényleg csak egy tervrõl van szó. A dolog lényege ezentúl az lenne, hogy könnyen szétszerelhetõ/mozgatható legyen és amennyiben nem tudok olyan ülést szerezni, ami belebarkácsolható (tehát csak arra használnám), akkor a rendes szék ki/be-rakható legyen. Nagyjából meg is van a teljes elképzelés, csupán pár kérdés merült fel:

1. Mibõl szoktak ezek készülni (gondolom, fából)? Mennyibe kerül hozzá az anyag kb.?

2. A botkormányhoz való talpazatnak olyannak kéne lennie, hogy könnyen beállítható, viszont utána stabilan rögzíthetõ is legyen (a székhez igazítva, amennyiben az dönthetõ lesz esetleg). Ezt hogyan lehet megoldani?

Elõre is köszi a válaszokat!

attilaswf
Köszi!

A kuplungot használom a legkevesebbet, ezért az a "legvékonyabb", mint az igazi versenyautókba. Majd még szeretném egy kicsit széthúzni a pedálokat.

szép, durva ez az ülés

a g25 gázpedál taposóját miért raktad a kuplungpedálra?
pointer4
Je je je je jeeee 😄
attilaswf
Ez akart lenni a második kép:

attilaswf
Hali!

Nagyjából kész a deskpit-em, a váltó még igényel beállításokat azért a ragasztószallag.

ajem kisa

tessék méreteket mondani 😊
ajem kisa
75€ volt ha tõlem kérdezed!?<#vigyor5>

DOGMAN
Mennyi volt?

\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"

ajem kisa
ezt jó látni, azt hittem, h ötvözted már a két technikát és a cockpitedbõl bölcsõt csináltál már :]
pointer4

Szimulátor fejlesztés <#zavart1><#vigyor2>
cselt
Esetleg próbáld meg felhívni logitechéket, állítólag nagyon segítõkészek garancia ügyben 😊
IsTiB
Na az faja holnapot megvárom még és ha akkor sem jó akko kuka😞 Azé srácok köszi a segítséget ha lesz valami új fejlemény azészolok 😊