Szimulátor Cockpit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt: MJoy16 project vagy ezt MJoy8 project megépítette/esetleg vette már valemelyikõtök?
A másodiknak nekiesek a hétzvégén: 6 analóg tengely, és 28 gomb beolvasása.
Az elsõt meg nem is néztem de valami 8 tengely és 80 gomb, rotary encoderek, kezelése... kb 747-es replszimhez is jó.
Nézegettem analóg joy-okat kunplung és kézifék stb tengelyhez kiegészíteni a Formula Force GP-t de ezzel spec kb 3-szorosan jól járok pénzben és gombok számában is.
\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"
az emberek 1%a élvezi azt amiért a maradék 99% megdolgozik...
A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.
Az eloxált alu meg persze ízlés dolga, de lakásból könnyen kivág vele az asszony 😄
Az egész úgy indult amúgy, hogy a kisfõnök gyaxin aszonta, hogy ezek az elemek ~3€ körül mozognak...szal tegnap meg bejelentette, hogy a legolcsóbb 7,7€!!!
Szoval tök jóljártunk, demég nincs veszve!😄
Lehethogy lesz egy okosságom, de az csak hétfõn derül ki, addig még van remény!😄
A kötõelem amit adni tudnék az 90 fokban tud kötni egymáshoz profilokat, kötésenként 2 db kell belõle + 2 db. anya ami ~120.- / db.
A legolcsóbb kötés az egy önmetszõ csavar, az nettó 77.- / db, 1 db kell egy 90 fokos kötéshez, viszont az nem olyan stabil szerintem. Álló cockpithez jó lehet, de mozgóhoz már lehet kevés.
Nem olyan csúnya az az eloxált alu felület azért. <#nevetes1>#nevetes1>
Nah, mindegy. Ha bármi kérdés lenne ezzel kapcsolatban akkor szívesen segítek.
<#wave>#wave>
The Power of Dreams
Szoval a legolcsóbb 7,7€ a legdrágább meg 15€ (ebbõl kellene 4)...csak a ez kijött ~350€-ra és ebben az alucsõ még nincs benne!!!😄
Mondjuk az ~3€/m de csak ~13m kell, szóval nem a csõ ami megdobja a végösszeget!
Ráadásul a hegesztõ maszekban fogja csak megcsinálni, amire ilyet szólt, hogy amit szeretnék az kb. ~4h meló, és õ általában maszekra elkér ~25€/h!!!!!!!!
Nos, erre csak annyit tudok mondani, hogy otthon egy bajuszkirály megcsinálná lehet egy sörért is, nemhogy 100€-t egy keretért ami 500x500 és 7x90fokért...pfff!
Most ottjárok, hogy ~500€ az anyaggal és a munkadijjal...hát ilyenkor honvágyam van!😄
Nekem 29.5m anyag kellett a cockpithez, ezért kértek el, vágással 17 rongyot. Kellett vékonyabb meg vastagabb is, de most durván evvel számolok.
20m*1800Huf=36.000,-
9,5m*2700Huf=25.650,-
=61.650,-
Cserébe nem kell hegesztõ felszerelés, se mûhely 😄 Lakásban is fûrészelhetõ 😄
Elgondolkodtató 😄
Meg még a sok kis szereléknek is gondolom lenne ára. (~+20%?)
Viszont rusnya alu színe lesz, nem lehet festeni, de könnyû szétkapni.
Na aki ebben gondolkodik, annak van már összehasonlítási alap 😄
(persze egy fix, álló cockpithoz csak olyan 9-10 ezer forintnyi vas kell, de a 3-4x szorzó ott is áll.)
30x30-as: 1800.- / m
40x40-es: 2700-2800.- /m
<#integet2>#integet2>
The Power of Dreams
Köszi a választ! Végre valaki <#idiota>#idiota>. Igen, mindenképp tervezés lesz az elsõ lépés, hisz a kivitelezéstõl még elég messze vagyok, mivel elõbb a szükséges eszközök is kellenek, amik majd belekerülnek. Igazából nem is gondoltam ilyesmire, hogy egy adott géptípusra legyen alakítva. Nálam a lényeg, hogy megfelelõ helyre kerüljenek az eszközök (joystik, pedál, gázkar, meg egy-két mûszer, majd ha meglesznek) és stabilan lehessen rögzíteni õket. Ha meg már erre szükség van, akkor legyen valami kinézet is, meg valami burok körülötte, így jutottam el a cockpit ötletéhez, de tényleg csak ennyi a célja és nem kell mozognia. Az elsõ lépés részemrõl az lenne, hogy a megfelelõ ülésre kéne rátalálni, amire van pár ötletem, de ha tényleg segítenél, akkor a többit pm-ben majd. <#vigyor4>#vigyor4>
A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.
JAPANESETECHNOLOGY 2007.11.10 óta az SG-n
Õk forgalmazzák a profilt
A 40x40-es Nico profilhoz tudok adni fúrásmentes összekötõt.
Ilyen kötésnek megfelelõ cuccról van szó, anya és fedlap nélkül.
The Power of Dreams
Még sehol sem láttam rá árlistát, mennyibe kerül az anyag métere ?
Ha valaki gondolkodik cockpit építésen, és hornyolt aluprofilból szeretné építeni, akkor fel tudok ajánlani
~100 db. profilösszekötõ elemet ingyen. Aluprofil kötõelem és tartozék kereskedésben dolgozom és ez a 100 db., ez kifuttatott termék, ezért nem tudunk már mit kezdeni vele.
<#wave>#wave>
The Power of Dreams
www.smart-bus.hu
kortólfüggetlenül?
JAPANESETECHNOLOGY 2007.11.10 óta az SG-n
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Nem rég kezdtem olvasgatni ezt a topicot. Egy repülõs játék és az ahhoz való kellékek kapcsán keveredtem ide. Eszemben sem volt ilyen cockpitet építeni, de azért csak szöget ütött a fejemben a dolog, erre most írom a hsz.-t <#vigyor5>#vigyor5>. A lényeg, hogy megjelent a fejemben egy nem mozgó cockpit, amiben az lenne a lényeg, hogy nagyjából élethû helyre kerüljenek az eszközök (botkormány, gázkar, pedálok, stb.), amikkel perpillanat még nem is rendelkezem, tehát tényleg csak egy tervrõl van szó. A dolog lényege ezentúl az lenne, hogy könnyen szétszerelhetõ/mozgatható legyen és amennyiben nem tudok olyan ülést szerezni, ami belebarkácsolható (tehát csak arra használnám), akkor a rendes szék ki/be-rakható legyen. Nagyjából meg is van a teljes elképzelés, csupán pár kérdés merült fel:
1. Mibõl szoktak ezek készülni (gondolom, fából)? Mennyibe kerül hozzá az anyag kb.?
2. A botkormányhoz való talpazatnak olyannak kéne lennie, hogy könnyen beállítható, viszont utána stabilan rögzíthetõ is legyen (a székhez igazítva, amennyiben az dönthetõ lesz esetleg). Ezt hogyan lehet megoldani?
Elõre is köszi a válaszokat!
A kuplungot használom a legkevesebbet, ezért az a "legvékonyabb", mint az igazi versenyautókba. Majd még szeretném egy kicsit széthúzni a pedálokat.
a g25 gázpedál taposóját miért raktad a kuplungpedálra?
\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"