11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Szmore84
    Köszi a bókot!

mondjuk hogy felhoztátok ezt az XRdisplay-es témát, kezdi a fantáziámat felhergelni ;)

rbal: [email protected] elküldhetnéd a cuccokat amiket összegyüjtögettél. előre is köszi
  • pointer4
    go go go :)
    Ha valamiben nem vagy biztos, kérdezz nyugodtan :D
    Bár, ügyes fiú vagy te :D
  • Szmore84
    nah furással kész vagyok, este kezdődik a forrasztás
  • pointer4
    Je, az jó móka :D
  • Szmore84
    nah kész lett a nyák, most jön a furás, "faragás"
  • Szabi1991
    köszi a leírásokat, képeket, nem lesz egyszerű.. de már egyre jobban meg akarom csinálni. :)
  • rbal
    Küldj privben egy email címet, összeszedem amim van, hozzá nyáklap képek, alkatrészlisták, HEX file, stb.. aztán elküldöm.
  • Szabi1991
    Suliba van ilyen óránk ahol ilyesmikkel foglalkozunk, elképzelésem szerint óra után maradnék még és ha segít a tanár (elég jól érti a témát.. :) akkor talán még össze is jönne, eszközök szerintem megvannak hozzá, a tanáromnak az elektronikai tudásai is, talán a programozás részét is megtudnánk oldani, csinált már jóval bonyolultabb dolgokat is. :)
    Csak elképzelésem sincs hogy mik kellenének pontosan, vagy hogy lenne érdemes megcsinálni, ezért gondoltam hogyha valaki már megoldotta, "fölöslegesen nem találom fel a spanyolviaszt". :D

Szóval ha röviden összetudnád foglalni, hogy nagyjából mi kell hozzá, mit kéne programozni, akkor rákérdezek suliban hogy van-e egyáltalán kedve segíteni, csak tudnom kéne hogy egyáltalán miben kéne tőle segítséget kérnem. Ahogy ismerem még segítene is ha tud. :)
  • rbal
    Mindkettő elkészült, Zsikáé is, meg az enyém is. Én már be is építettem a kormányba, de még nincs kész, 1-2 dolgon megakadtam, kezdve a rotációs gombokon, amik nem úgy működnek ahogy én szeretném. A másik bajom vele, hogy egy ideje elment valami forrasztás szerintem, mert a vannak szegmensek a kijelzőn ami nem akar egy ideje világítani, és lusta vagyok szétszedni miatta. Most amúgy rákaptam az F1 2010-re, még ha picit nyomorék is a game, abban meg nem is működik. Úgy látom a spanyol oldalon, hogy nem is igazán fog működni vele, szal elkezdtem szemezgetni a Leo Bodnaros Sli Pro-val. Ez ügyben még lehet hogy kereslek privben Pointer, de még nem biztos. Ja amúgy az utóbbi pár hónapban volt lustaság is, meg erősen időhiány is foglalkozni a kormánnyal. :)

Szabi1991
    Olyan típusút nem tudsz szerintem ebből az XrDisplayból csinálni, mint amit rajzoltál, csak ilyen komolyabbat, vagy csak olyant ami a seb.fokozatot, meg egy ledet teszel ami a váltáskor világít. Rfactorban amúgy nagyon tökéletesen működik a cucc! Ha ráveszed magad, hogy csinálsz egyet, akkor segítek, elmondhatom a tapasztalataimat a szereléssel kapcsolatban ha gondolod. Igaz a kijelző részéből nekem is 2-őt kellett csinálnom, mert olyan zárlatos volt az első, hogy csak na, még Zsikának is elküldtem nézze meg mi lehet a bibi, ő mondta, hogy hót rossz az egész, csináljak újat. ( itt is köszi neki, sokat segített!). De mielőtt nekiállsz esetleg, mérlegeld a helyzetedet, hogy tudsz e chippet programozni, nagyon extrém helyeken forrasztani, esetleg anyagokat, segédanyagokat hogyan, és mennyiért beszerezni. Mert ha nem rendelkezel semmi feltétellel, és nem is nagyon tudod összehozni, akkor nem érdemes házilag nekiállni, inkább kell egy "gyárit" venni, mint a Leo-s Sli-M az kb olyan mint amit rajzoltál. A kedved nem szeretném elvenni, mert én sem csináltam még ilyent, és semmim sem volt hozzá, de nagy nehezen megoldottam a helyzetet. Találtam valakit aki beprogramozta a chippet, vettem maratócuccokat, forrasztópákát, minidrimmelt kifúrkálni, stb..., csak mire összeállt, árban simán felette vagyok 2×-sen mint a Sli-M! De a lényeg, hogy én csináltam, és büszke vagyok magamra, hogy összejött, még ha most valami gebasza is van!!!! Szal szólj, ha segítségre lenne szükséged!

• repvez
    valaki tud gombrlemtartót nyákba forraszthatót ilyen elemhez?
  • pointer4
    Akkor csak építened kell egy elektronikát, amilyet szeretnél. Majd megírni a pic firmwar-jét a vezérléshez, meg kinyerni a programból az adatokat, és persze ehhez is írni kell egy programot.
  • Szabi1991
    ennyire nem szeretném túlbonyolítani.. :D

vmi iesmit kéne kreálnom a monitor elé :)

a ledeket meg a kijelzőt még megoldom, de azt lenne jó tudni hogy utána hogy kötöm össze a gépel, gondolom usb-n a legegyszerűbb, de utána elképzelésem sincs mit kéne művelni hogy működjön is :D
  • pointer4
    A bannerban, a kijelzők/XRDisplay link alatt találsz egy olyan fórumot, ahol egy elkészítéséről szó van.
    Igaz Spanyolul, vagy hogy. Ezt azért ajánlom, mert ez az egyetlen, amihez nem kell programot írnod. Ha azt is megtudod csinálni, akkor bármint építhetsz :D
    Innen a fórumról már ketten is belekezdtek, ha jól tudom mindegyik életképes, működik. Csak talán lustiságból nem fejezték be ? :D (na majd erre felkapják a fejüket) :D

Vagy 16.000,- magasságában lehet venni.
  • Szabi1991
    Szeretnék csinálni egy egyszerű ledsort fordulatszám kijelzőnek, meg esetleg egy kis kijelzőt a fokozatoknak. :)
    Viszont elképzelésem sincs hogy kéne nekikezdeni, suliba van rengeteg eszköz, meg tanár is aki tudna segíteni az elkészítésbe.
    Van valamiféle leírás róla ? főként az érdekelne hogy pl. rfactorból hogy lehet kiszedni az adatokat, és hogy kötöm össze a ledsorommal ? :D
  • bardocz
    De ettől még egy egyedileg épített hemi blokkos 300-400 vagy több lovas kocsiba csak egy igazi vadparaszt rak automata váltót szerintem.
  • repvez
    van alkalmam pár usákos emberrel beszélni és szóba került az autó és náluk nem lehet 2.3l nél kisebb motoru autot venni.Az én 1.2-es puntomra azt mondta, hogy náluk a fünyiroba van ekkora motor.
    És mivel náluk sokkal olcsobb a benzin nem nagyon törödnek a fogyasztással sem.náluk 2$ 1 gallon (4liter) nálunk ugyan ez 3x annyi 5öde fizetés mellett.ja és egy form mustang GT 2009 4 misi körül van zsir ujjan , itthon szuzukit nem kapni ennyiért.
  • bardocz
    Na igen, de erre gondolom nem veszel 400 lovas autót, hanem valami rohadt kényelmes autót.
  • pointer4
    Na ez már a pici kétszemélyes sportkategória :D
    Hátsó ülés a stoppos bringáknak, meg a kaja szemétnek van csak :D
  • Tika
    ilyesmi

• pointer4
    Mondjuk lehet én is autómata váltós autót vennék magamnak, ha úgy nézne ki a heti program családlátogatás címén, hogy beugrunk a családdal az autóba, és le kell vezetni 1400km-ert, a nagyiékig. És útközben nem szeretném magam rosszul érezni ilyen apró pléhkasztnikban.
    Amerikában kicsit más szempontok is vannak, mint itt a zsúfolt Európában :D

Volt egy kollégám, aki Amerikában élt 56' óta, neki volt egy barátja, az úgy vett autót, hogy felvette a nagy bundakabátot, meg a cylinderét, és ha így nem tudott beülni autóba, akkor nem vette meg :D
    Na most itt nálunk lófaszt se tudott volna venni :D
  • bardocz
    Mit váruk olyan népségtől, akik építenek egy hemi blokkos autót, ami gyorsuláson kívül semmire nem jó, és belebasznak egy automata váltót...
  • pointer4
    #5211 rbal

Most megnéztem én is, nekem a 64bittel van gondja, már a telepítőnél.
  • Szmore84
    http://picasaweb.google.com/117440580465334944973/Szimulatorok#5523052342990412850
    http://picasaweb.google.com/117440580465334944973/Szimulatorok#5523052234281449074

ezt ki csinálta nem tudjátok?
  • Szmore84
    pointer4: ponyprog sajnos nem indul el win7 alatt :(
    szereznem kell egy xp-s gépet
  • Tika
    ebben van valami...
    Imádtam a KITT-et, micsoda lóerő "utcai sport autóba", micsoda felvételek, hátsó gumi pörkölés, stb... (persze akkor még kicsi voltam)
    Aztán mikor utánna néztam akkor kiderult hogy a Pontiac Trans Am-be is csak 2 pedál van automata váltóval, aztán villant be hogy a kuplungot soha se mutatták mikor KITT vezetett. Csak a gázt meg a féket. Jaj Amerika.........
  • Szabi1991
    megjött Logitechtől a kormány, Force GT-t kaptam.. :)

sokat javult a "deskpit"-em :DD
  • LeWyTy
    Magyarázat:
    Szerintem az amcsik több mint 50%nem látott még 3 pedált egy autóban.
  • rodder24

Köszönöm a választ!
    Nekem sajnos az elektronika a kíhívás...
    Egyébként az a kormány egy nagyon egyszerű konstrukció csak jól néz ki.
    Van róla videó a youtubon, hogy hogyan szerelik össze és néhány japán meg német blogon megtalálható milyen elemekből áll össze (RC modell boltokban kapható alapanyagokból és alkatrészekből megépíthető...persze ha azt akarja az ember,hogy szép legyen kell egy kis gépmunka is....

Egyébként nekem is van cockpitem csak még lusta voltam lefotózni most meg leköltözött vidékre lakásfelújítás miatt....

Gratula mindenkinek a kézügyességéért és a kormány és cockpit fejlesztéseitekért!!! Ügyes a magyar!!
  • pointer4
    Semmi akadálya nincs műszakilag. Akármekkora gombokat tehetsz a mikrokapcsolók helyére, a lényeg, hogy zárja az áramkört.
    Maga a kormánykerék vázának felépítését nagyobb kihívásnak látom.
  • rodder24

Üdv mindenkinek!

Van egy DFGT-m és ehez zeretnék építeni egy ARC team féle kormányt(mert nagyon tetszik).
    A hozzáértőknek a kérdésem elég bugyuta lehet: a DFGT elektronikáját használnám a gombok működtetéséhez de vajon ezek a kormánykerékben lévő nyákokba ültetett mikrokapcsolók helyettesíthetők a nagyobb nyomógombokkal?? Arra gondoltam, hogy a mikrokapcsolók helyére vezeték beforraszt -malyd elvezetni az új kormányba lévő megfelelő gombokhoz. Van ennek valami akadálya?? Természetesen kijelző nélkül gondoltam és azért szeretném a saját elektronokáját használni mert egyenlőre PS3-al használnám...így minden maradna a régiben csak egy pofásabb kormánnyal. csak a kormány
  • cselt
    Bakker én meg pont, hogy a DFGT pedálját cserélném valami 3 pedálos dologra, erre meg van olyan aki visszabutítja a G25 jó kis pedáljait? Érdekes
  • pointer4
    Jeee, fizessünk egy csomó pénzt, hogy a g25 pedálja elérje a dfgt szintjét. :)
  • ajem kisa

2 pedálos cucc G25/G27-hez...hmm
  • Tika
    Azt azért kétlem hogy Pajti barátunk ilyet tervezne venni. De ha mégis, akkor én is azt ajánlom hogy gondolkozzon el Pointer írásán
    Amúgy ez talán az újabb videó. Toyotából átmentek Lexusba, bár nem volt nehéz, cégen belul van.
    A régebbi Toyota videók:
    video 1
    video 2
  • pointer4
    Na ennek az árából már tényleg veszel egy versenypályát meg 5-6 autót, hogy a meghívott haveroknak is legyen :D
  • pajti

• Tika
    Húha, mi lesz belőled, NASA mérnök? Nagy dolgokba fogtál. Hát a suli az sok időt elvesz, de most neked ez a fontos hogy sikeressen befejezd. A lényeg hogy érdekeljen, akkor könyebben megy. De reméllem LFS-n azért majd még kerülünk
  • bardocz
    Esetleg bp-en valaki, akivel lehetne csapatni valahol?
  • bardocz
    Én majd egy elektromos 1:10-est akarok, aztán próbálkozni a drifttel, az élvezetes egyedül is. Ezt néztem ki.
  • tomi555
    Jó olvasni az élményeid, én is mennék autózni de sajna semmire nincs időm :( Így a cockpit és egyéb vezérlők is elmaradtak megint. Suliban csomó cucc van amit csinálgatni kéne arra megy el minden, ez a robotkaros cucc is az lesz. Van ez az úgynevezett HUNVEYOR project, egy űrszonda modell amihez lehet fejltesztgetni szondákat stb, tehát a tanulók tudnak dolgozni valamin. Na én ehhez akarok egy ilyen kiskocsit, olyasmit mint pl egy mars rover. Nem lesz egyszerű de nagyon tetszik ez a dolog, csak még ezen kívül min 2 projeten dolgozok.