Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bboyatty
Azt az RPM mutatót, hogy lehet mûködésre bírni? Sose értettem.<#confused>

Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!

pointer4
Még kép.

pointer4
Köszönöm, köszönöm! 😄
Még sok meló van vele, de egyszer kellene tartani egy ilyen szimulátor fórumosat 😄
gabesz752
Azta a k...a eget!!!<#wow1><#wow2>
Elég durván néz ki így. Azok 82-es LCD-k? Eszméletlen jó lett.<#eljen>
Mikor gurulunk egyszer együtt?

AsRock A770DE+, AMD Phenom II X4 955, 6Gb 800mhz DDR2,Gigabyte HD5770 1GB 925/1340, Logitech G25

pointer4
Üdv nálunk!

Igazából az ülésen lehet sokat spórolni. Vehetsz olcsó sportülést 20-30.000-ér, de tapasztalatom szerint kényelmetlen lesz. Lehet jobban jársz, ha egy jó állapotút szerzel autóbontóból, azt 5.000,- bõl is meglehet úszni. A sínt is kérd hozzá, akkor állítható is lesz. Ezekkel csak az a baj, hogy az alsó 4 pontja nem egyforma, alátétekkel játszani kell, hogy vízszintesre felfogadhasd.
Ha ez megvan, akkor jöhet a váz. Maga az anyagköltség elenyészõ, zártszelvénybõl összeszedni egy olyat, nincs 10 rongy. Viszont kell hozzá fûrész/flex/heggesztõ/fúró/köszörû, meg nem árt egy mûhely. Ha ez nincs, akkor csinálhatod fából, vagy vásárolhatsz 😄 A bannerban nézd meg MABO cockpitet, az lesz a legolcsóbb amit találsz készen.
A súly miatt meg ne aggódj, ennyi zártszelvény nem nehéz. Bár létezik alumínium profil, amit otthon mûhely nélkül könnyedén meglehet vágni, de azt akkor át kell variálni, hogy erõs legyen (ne középen menjen a merevítés, hanem két oldalt). És anyagárban lehet a 30.000,-et is eléred.
Jó méretet nem tudok mondani, a lényeg, hogy állítható legyen, minden rajta. (kormány-magasság-dõles-távolság , pedál-távolság-dõlés, ülés-sínnel a távolság,-dõlés) Ha ezek megvannak, nem érhet csalódás 😄
Elõre is köszönöm,ha tudtok segíteni!

Üdv mindenkinek!Pointer gratulálok a cockpithez! <#smile>

Üdv mindenkinek! <#wink>
Sziasztok!

Szeretnék pár dolgot kérdezni tõletek ha megengeditek!Olyan kérdéseim lennének!Szeretnék egy cockpitet!Néztem,ha cégtõl rendelem akkor 66000.-Ft a legolcsóbb!(természetesen nem Pointer stílusában <#circling> )

Ha én csinálom(tatom) meg akkor mennyivel jöhetek ki olcsóbban,anyagárak, stb!Nem tudom milyen anyagokat ajánlanátok hozzá!Gondlom az ülést meg kell vennem,az 20-30on pár ezer ft,attól függ milyen!

Nekem szempont lenne az hogy könnyû legyen,mobil,összecsukható vagy szétszedhetõ!
Nem tudom hogy lehet e tõletek méretezést kérni,hátha ismeritek,vagy leírás ezekre a méretekkel!
Egy hasonló Cockpitnekkellenének a méretei,ilyet szeretnék,nekem is G25-m van! Ilyenre gondoltam!
pointer4
Te csak hallgassál, ha még lfs-ezni akarsz 😛
Vaksiiii vagy Poiii😊 Bár ezzel most magam ellen szóltam😊 OLFSL-en amúgy nem volt kötelezõ a belsõ nézet.

Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít.

pajti
<#nevetes1><#eljen>

pointer4
Ugye 😄 Jó pajtások vagyunk mink 😄
Amúgy, ha szervert hozok létre LFS-be, nem találtam sohasem olyan opciót, hogy "Force cockpit". De azt nem tudtam, hogy neten amúgy van ilyen opció.
Az OLFS bajnokságon kötelezõ volt ?

Jó meleg van, eddig jutottam:

Még semmi sem mûködik, a pedál igazgatásával pedig elment sok idõm, mire rátaláltam a jóra, de most úgy néz ki tuti 😄

Na megyek, eszek lecsóóóót 😄 Juppie 😄

Amúgy a három tévé látványa iszonyatosan megdöbbentõ élõben. Kár, a fotó nem adja vissza 😄
Tika
Perszehogy a két kerék között lebegõ láthatatlan autó kameranézetet én se preferállom, viszont a lehetoség ott van ha bármit is akarsz tesztelni, akár az autóval, akár a controlerrel, vagy kormányal, de éles verseny kozben soha se használnám, mert én is a realitásra torekszem. Viszont ez is nagyon elegánsan meg van oldva a LFSbe. Single playerba csinálj amit akarsz ohhon egyedul, de ha rendezvény van, akkor a serveren mindig ott a lehetoség hogy kotelezo view használlat az IN_CAR cockpit VIEW legyen, vagy más kotelezo szabályokat állítsunk fel a serveren. Ahogy írtam, ez virtuális SW ahol miden lehetséges és megoldható, és még igazságos is lehet.
Amúgy én személy szerint a FIX/MOTION látást a FREE CHOICE kategóriába sorolnám, viszont az IN_CAR cockpit viewre jogosnak tartom a server beállítást ahol kotelezové lehet tenni azonn az adott rendezvényen. Persze ezt a kotelezot/nem kotelezot a serveren be lehet programozni bármi másra is, akár a FIX viewre is, az már izlés dolga. Szerintem az nem olyan szigorú dolog mint az INCAR COCKPIT VIEW, nehogy már valaki NFS out viewbe versenyezzen, attól én magam is kiutéseket kapok ha olyat látok, azt az autómogotti nézetet utálom, az a legirreálissab ami létezik.
Viszont ami sokkal komolyabb kérdés és még elég megoldhatatlannak látszik az abszolutt realitást kotelezové tenni. Nekem otthon minden mximális reális ahogy csak lehet (lehetoségeken belul), viszont rengetegen H-shifter és kuplung helyett vagy SEQ váltókar helyett (kormány mellet) csak pillangó váltót használnak, vagy 900 fokos kormány helyett csak 270-et használnak. És ezeket elég nehéz is lenne kezelni, mert sokaknak csak 270 fokos pillangós kormányuk van H shifter és kuplung nélkul, a reális analóg kéziféket már inkább nem is említem, mert az szinte csak nekem van ahogy nézem. Viszont szerintem ezeknek sokkal nagyobb súlya van a realitással kapcsolatban, mint olyan apróságoknak mint a FIX/MOTION VIEW <#wink>
Viszont az tetszik hogy ezt a részét a realitásnak te se hanyagolod el.

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

pointer4
Igen, de õk arra törekednek, hogy a játékosok egyenlõ körülmények között versenyezzenek, pl ezért van fix cockpit view. Tehát mint LFS-ben a játékosok nagyrésze, ne a két kerék között lebegõ láthatatlan autó kameranézetet használja. Ráadásul ezt, mint írtam, egy játékos csinálta, és az emberek véleményére kíváncsiak. 😊
Szavazni meg azért kell, mert sok pénzrõl van szó, és az autószimulátorok jövõjérõl 😄
Tika
Minek arról szavaztatni? Azt csak a politikában szokás, mert a politikust nem lehet csak úgy kikapcsolni ha meguntad az illetõt.

Azt egy OPTIONS, KI vagy BE kapcsolható kell hogy lehessen, mindenki tetszése szerint, így effektívebb mint a szavazás, mindenki megszavazza magának otthon ha indul a pályára.
A LFS az elejétöl tökéletessen van megoldva. Ha nem kell vagy zavar a motion view, akkor kikapcsolod, abszoltutt fix VIEW-re. Ha kell akkor meg bekapcsolod, és ha még mindig elégedetlen lennél, akkor utánna állítod a kilengést hogy menyire éreztesse veled a fej mozgást és a G erot. Nagyon szuper.
Én mikor nagyon kezdo voltam akkor kikapcsoltam, meg fõleg mikor OFFICE székbol kormányoztam. De aztán már a Frex Motionból valahogy fura volt hogy én repkedek a székbe, de a VIEW az totál fix. Akkor meg bekapcsoltam. Régen a FIX volt jó, most meg a MOTION kamera lett jó - változnak az idok <#vigyor3> Egyszeruen leszavazható ahogy és amikor csak akarod.
Így kellene megcsinálni nagyon sok mindent, hisz ez "csak" egy SW, KI/BE kapcsolható kell hogy lehessen sok dolog, persze az eszzeru korlátokon belul, nem kell hogy Autopilot legyen a kocsiba <#smile>

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

pointer4
Most szavaztatnak róla, hogy kell-e 😄

Ezeket meg csak úgy:

Tika
Az egy alap dolog. Perszehogy kell az oda, jobb úgy. Ez az iRacingba most új?

Végre kezd alakulni a cockpit. Annak örülök hogy nemhajt a tatár (azok már rég elvonultak), látom kezdesz okosodni (meg lehet már öregedni is <#ravasz1>), de nemsietünk sehova. Csak nyugodtan, a türelem rózsát terem <#smile>

pointer4
Há jaa, attól függ milyen ügyes vagy. Kilehet hozni akár 20-25bõl is, ha megvan a nyák készítéséhez minden 😄
a Thanos féle vezérlõ + a motorok kerülnek 40 ropiba?
pointer4
Tökéletesen jól érted 😄 Ha a váz megvan, akkor még ~40 rongy és mozog 😄
szépen alakul a vas 😊

ez a cockpited sokkal olcsóbban jöttki mint az elözõ, nem?

ha jól értem, akkor szinte minden elemet lehet házilag barkácsolni, nem kell dugattyú, szelep, kompresszor
pointer4
Köszi!

Ja igen, ami tegnap lemaradt:
"And in the parts of the h-bridge, you can use the stronger IRF3205 instead of the weak IRFZ44...!!"
A 4 db IRFZ44 helyett használj IRF3205-öt.
illetve a vezérlõ kód az x-sim be: AB~255~~a01~~a02~
És a kristályok közül csak 1 fog kelleni, amin hajtani akarod. Nekem csak a 14-es ment, de hátha most jobb IC-ket kapni.
gabesz752
<#eljen>

AsRock A770DE+, AMD Phenom II X4 955, 6Gb 800mhz DDR2,Gigabyte HD5770 1GB 925/1340, Logitech G25

pointer4

Lassan haladok, de biztosan 😄
Akit esetleg érdekel loadcell

http://www.elane.net/index.php?go=load_cell

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN

pointer4
A kicsi kép az eredeti, a nagy, amely kameraállása az érdekes.
Hogy így követi az utat, mint egy igazi fejmozgás 😄
Default vs Motion Camera
Benne van a címében<#buck>
Black Ghost
Bazz tök hülyének érzem magam, de mond már meg mit kéne látni.
pointer4
Hogy egy ilyen kis marhaságtól, mennyivel élvezhetõbb lesz a játék......
Ilyenekben jók a konzol játék programok 😄 Ilyen szinte fel sem tûnõ apróságok miatt élvezetesebbek néha.

CST-s féle megoldással.

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN

gabesz752
Szép, igényes munka. A potméterek, hogyan lesznek megoldva?

gabesz752
<#eljen> Micsoda játszósarok <#wow1> Kiváncsi vagyok milyen lesz mûködés közben.

pointer4
Jó reklám 😄

pointer4
Nagyon baba 😊
NIBI
Elég tartósnak tûnik a szerkezet. <#wink>
Udv ujra!

Bocsi a képet minõségéért. A fék loadcell-s lesz de amig nem jon meg addig sajnos nem tudunk vele tervezni.

pointer4
Nem ér itten tompítani az esti meglepit 😛
Amúgy látszik, hogy öregszem. Egyáltalán nem zavar, hogy itt hagytam félbe. Nem hajt a tatár, ráérünk 😄 Reggel is elszöszmöszöltem, sütöttünk, pakolásztam, 😄

gabesz752
Hogy áll a cockpit?

pointer4
Fanatec Porsche 911GT3 RS V2 teszt/ összehasonlítás 😄
pointer4
Üléstáv a kormánytól: a kényelmesen elõrenyújtott kezed ráteszed a kormánykerékre, a csuklódnál legyen a kerék teteje. (a magasság jó kérdés)
Üléstáv a pedáltól: hát ha erre rájött valaki, hogy hogyan lehet jól meghatározni, árulja el 😊.

Ui: rákerestem ilyen írásra, itt van egy általános érvényû tanulmány

Amit leszûrtem:
- ülés háttámlája 10-15°-ot dõljön hátrafele
- teljesen told be a derekad az ülés tövébe, hogy teljesen felfeküdjön a hátad, és ilyenkor a térd feletti comb rész hátsó fele lebegjen az ülés felett kicsivel, és épp még ne feküdjön fel, amikor benyomsz egy pedált
- pedál benyomásánál a tested ne csavarodjon semerre (!?)
- karra õ 20-30° hajlítást ír

egy másik helyen:
- éppen, hogy visszahajló lábfejjel pihenjen a lábad a gázpedál alaphelyzetén
- és ilyenkor, a sarok elmozdítása nélkül be kell hogy tudd nyomni a gázpedált egészen.

Nekem valami ilyesmi lett a kényelmes.
Sziasztok

Örülök hogy belevágtam ebbe a cockpit épitésbe. Nem is gondoltam volna hogy a G27-el ilyen élvezet vezetni, ég és föld a MOMO-hoz képest. + sikerült ingyen szereznem egy suzuki swift ülést is. Már a pedál is olyan stádiumban van hogy a rugókat kell belerakni és beállítani. Képeket késõbb tudok csak adni. Pedál-ülés távolságra tudtok esetleg nehány adatot adni nektek milyen messzire van?

Tika
Emléxel, kérdezted tolem is mikor itt voltál hogy a motiont mindig használlom. A válasz IGEN volt, amióta meg van mindig minden gyakorlásba, kvalifikációba, éles versenybe azzal megyek. Kivéve azt a 3 hetet mikor reklamációba volt az elektronika, akkor statikus volt a cucc, de akkor még nemtudtam a kovetkezot, mert akkor negyon hiányzott.
Szóval nálam valami evolúció megy végbe, amiben bizonyos szinteket érek el <#smile>
A kezdetbe nagyon hiányzott a motion, azért is vettem a Frexet, mert irreális volt a vezetés force nélkul. Mikor megvettem, fúúú, az tuti volt, marha jó, mint Poi mondja, óriási kulombség, végre érzem a forcet - az ero velem van <#vigyor> Máris javultam a Frexnek koszonhetoen, jobb koridok stb...
De most a héten (befejezodott a OLFSL és már nincs kotelezo gyakorlás), akkor kicsit kisérleteztem. Piszkálja a corom, hogy FZR@AS5 nemtdtam jobbat 2:45:86-nál, persze mindent motionnal, de már azt az idot is a motionnak koszonhetem, mert régen az nélkul még roszabb volt. Aztán most szunetbe, kipróbáltam hogy milyen lenne ha kikapcsolnám a motiont és lezavarnák egy olyan versenyt (csak ugy magam AI-kkel). Eljott a kovetkezo fejlodési szint, még aprólékossabban érzékeltem az autót és statikussan sikerult 2:44:88-ez a rekordom. De aztán mikor sokat mentem megint elkezdett hiányozni a motion. Azóta megint azzal járok mindig, mert jó ha érzem a forcet. De lehet hogy ezek valami fejlodési szintek nálam, vagy változatosság, nemtom... valamit mindig javulok, de marha lassan. A WR 2:36 ami felfoghatatlan korido, az UFO aki csinálta <#ijedt>
Azért be kell vallanom, én becsuletessen tisztességessen gurulok: kormány 540 fok, H-shifter, és kuplung - minden ahogy illik a FZR-vel menni, de a Hee-and-Toe még nem megy, nembírom megtanulni. Na mind1, ez úgy is csak hobbi.
De azért fuggetlenul EZT kiakarom próbálni <#smile>

pointer4
Nem, egyáltalán nem tekeredik, így, kikapcsolva legalább nem lesz vele dolgom. Viszont akarok a biztonság kedvéért beszerelni, oldalanként egy-egy visszaugró 3 állású kapcsolót, hogy manuálisan azért tudjam állítani.
Bontóban mákom volt, tetõ alatt voltunk, és kellemes szellõ volt. De jól összekoszoltam magam 😄 Bekéredzkedtem kezet mosni, és eldumáltam a srácokkal, odaadták a 2 mocit hat rongyért, pedig az elején, darabját ötért akarták 😄
Tika
Na, kozbe már megírta Gabesz, de eredetileg Poinak szántam az elozot, csak máshogy sikerult, nem mindig vagyok a gépnél, munka van...

Tika
Szép sztory, de a kitartás meghozta gyumolcsét. Csak nemirigyeltelek mikor a tuzo napon a bontóta turkáltál egész nap <#vigyor3> Mivel hutotted magad ha sort nem iszol?
Amúgy a Frexes SCN5 is huzigálható áramtalanítva. Nehezen de megy mindkét irányba, azért van nekem ott az a kék kapcsoló a dashboardon hogy azzal fixelem a pozíciót ha fixelni akarom, de az egész cuccnak áram alatt kell lennie, akkor meg se mozdul, de ha kikapcsolom a main powert akkor elindulnak (elállítódnak) a sújom alatt az actuatorok. Újonta nagyon nehezem ment, most már valamivel konyebben.
Az ablaktorlossel nem lehet úgy hogy árammal fixelni és akkor nem tekeredne a sújod alatt?

pointer4
Pontosan, csak az ülést.
Elektronika a Thanos féle vezérlõ, szabadon összerakható, van hozzá minden a boltokban. egy két

Szoftver meg az x-sim, sok progit ismer.

Azért döntöttem-e megoldás mellett, mert a billegõ szim, igen látványos, de vezetni nem tudok benne rendesen. Mellesleg kicsit lassú is. Én meg szeretném mindig használni. Ráadásul kipróbáltam Tika bácsinál a FREX-et, és az is meggyõzött.

Szeretném jelezni, hogy van aki szerint akkor sem tudok vezetni rendesen, ha nem mozog a szék, na most õ miattuk írom le ezt 😛 Szóval, ha mozog, még annyira sem tudok 😄
gabesz752
Szép kis történet. Tulajdonképpen akkor ez milyen megoldás lesz?
Csak az ülést fogja mozgatni a két motor? Elektronika meg szoftver mi lesz hozzá?

pointer4
Hogy jártam a napokban....
A két fiesta ablaktörlõ, amit megvettem, jónak tûnt elsõre, stramm, masszív háza van. Erõsen teker, megvolt a kis rudacskája, amire a szim mozgató gömbcsuklóit felszerelhetem.
Beépítettem próbából, ráültem a fém vázra, erre az egyik oldal lefittyent. Nézegetem, és kézzel visszafele, a csiga fogaskerekek ellenére, el tudtam tekerni!!!?? De! Csak az egyik irányba, és az egyik oldalit épp lefele a másik oldalit épp felfele. :S :S :S
Ekkora marhaságot, annyira van épp ferdén fogazva, hogy az egyik irányba kibasszon velem 😄 Utána néztem, kézzel, ha nagyon nekifeszülök, tényleg el lehet tekerni.
Tegnap d.u. elugrottam a bontóba, hogy nézelõdjek. Hála égnek, valami nagy rendrakásba voltak, megint válogathattam kedvemre. Amúgy találtam egy csomó ablaktörlõ mocit, amit simán visszafele lehet tekerni! És ráadásul egy csomón nem is volt meg a kis kar, csak a tengely (tengo). Szóval nehéz kutatásba voltam, 2 egyforma motor találni, ami visszafele nem forog, de megvan a karja. Találtam 1 óra után egy olyat ami jó, kettõ, karos, vissza nem forog, valami Nissan Cherry-é. Ráadásul, - ami a másikkal gond is lett volna - nincs bekötve a motor elektronikája a házára testnek. A két motort el se kell szigetelnem elektromosan egymástól, ami amúgy nehéz kivitelezni, lévén nem pvc csõbõl van a váz, hanem fémbõl. Két problémát oldottam meg tegnap, mert már be is építettem a régi helyére 😄 Persze minden furat máshol volt, vagy épp kicsi 😄 Most már, száradnak ezek is 😄
bardocz
Ezt viszont megértem:-)
Hat esetleges garancias problemak miatt nem nagyon valnek meg tole. Jobb felni mint megijedni

bardocz
Akkor gondolom a pedálra nincs is szükséged? Mert lehet megvenném, ha dfgt-vel mûködik.