Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gabesz752
<#wow1><#eljen>
Látszik, hogy nem 2nap alatt készült...szép igényes munka.
A pedálok oldalra való mozgását, hogy akadályoztad meg?

AsRock A770DE+, AMD Phenom II X4 955, 6Gb 800mhz DDR2,Gigabyte HD5770 1GB 925/1340, Logitech G25

Hali!

Már csak a fék van hátra. Bocs a képek minõségéért.

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN

pointer4
Még egy triplehead eszköz. Manual
symbol
tovább tart leirni mint kattintani 😄
kiirták ott, ahol linkeltem. "SHIPPING DATE: October 2010 (limited availability!)"
Mindegy, pedál megrendelve. Rem max 2 hét és itt van. 😄

http://rateyourmusic.com/~unrealnoise

pointer4
Nem hiszem, hogy érdemes, bár sose próbáltam.
Hol írták az októbert? Rendelés menete alatt, vagy már kirakták valahova a netre konkrétan ?
bardocz
Szerintem fölösleges.
symbol
jah, most látom, hogy mivel októberben szállítanák ki... hát köszi addig nem várok 😄 pedálom akkor lehet csak decemberre lenne 😊

symbol
ma meg szeretném rendelni a clubsport fanatec pedálsort, a kérdés az lenne, hogy megéri-e ezt megvenni ezt a tuning kit-et hozzá? link

szerintem meg lennék nélküle, meg azért csak 14000 forint...

Nem megy! Inkább így:
http://www.kephost.com/view3.php?filename=po9e3nkbg89oa5sgbeye.jpg
http://www.kephost.com/view3.php?filename=b0kb2isq8qrf9to0piir.jpg
http://www.kephost.com/view3.php?filename=u5j9o07s05s01r2ab9qu.jpg
http://www.kephost.com/view3.php?filename=p6ac9d3llw59ahjrnh3u.jpg
Hová tûntek a képbeszúrások? Újra próbálkozom:

Régen írtam, de azért olvasgatom a fórumot. Sajna mostanában kevés idõm van játszani a gépen, de azért pár napja dolgozgattam a kormányomon. Olvastam, hogy valakinek említve lett az Xr Display, hogy 2-en csináltunk. Zsolti nem tudom hogy áll vele, csinált e már valami "tartót" neki, vagy Õ is megállt a projektel. Amúgy én összeségében nem bántam meg hogy nekiálltam, de ha valaki nem jártas ebben a fajta elektronikában, chip beprogramozásban, annak nem ajánlom, hogy nekiálljon! Sok szívás van vele, és ha még a szerszámokat is meg kell venni hozzá, hogy meg tudd építeni akkor már anyagilag sem éri meg, inkább Leo Bodnaros SLI Pro- érdemes megvenni. Jelenleg úgy vagyok a cuccal, hogy a régi HEX file amit be kellett égetni a chipbe, elég kezdetleges, én nem is tudom használni a 24 gombot, meg az egyéb ledet sem tudom programozni( vagy én vagyok ennyire benga), mikor villanjanak, stb.., meg spanyolul sem tudok, és a googli elég érthetetlenül fordítja ezeket a részeket, fingom sincs mit csináljak velük. Van új progijuk, amiben már ezek orvosolva vannak, csak nincs égetõm, átcserélni a HEX filét a chipen, szal így megette a fene, szinte, de azért így sem rossz! A Leo-s kifinomultabbnak tûnik ebbõl a szempontból. Pár képet azért rakok fel, igaz azóta már haladtam, be van kötve minden, még a rotációs gombokkal küszködök, mert csak az egyik irányban akar kapcsolni, a másik irányban még egy picit kéne tólni a minijoy karján hogy kapcsoljon, csak ez nehezebb dolog mint gondoltam a kormány meg már ki van fúrkálva ahhoz kell igazodnom. Meg még a G25-ön sincs meg az USB csatlakozásom, még azt is meg kell csinálni, de ugye a jó munkához idõ kell a sz@rhoz meg még több! 😊

repvez
elektonikában jártas emberke megmondhatná nekem, hogy mi a hivazalos megnevezése az olyan kapcsolonak ami a hotas cougarban van a 4 irányú gombokba, mert hiába irom a keresõbe hogy 4 állású/irányú microkapcsolo semmi találat nem jön ki .
A TM F-16 hotas-om ugy néz ki feltámad halottaibol és a TQS részen az egér emulátor pöcköt szeretném kicserélni.Probáltam más joyokbol a HAT kapcsolot kibányászni, de mindnél csak a panelra ráültetett microkapcsolok voltak ami nem fér be.

Vagy használjak inkább ilyet :http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMVZNVVZWVkVKT1VrWnJNQT09&pid=VkZaU1FrNVZPVVZUV0doT1pXdFdOUT09

Melyiket ajánlanátok radar kurzor mozgatásra.

A másik kérdésem, hogy mire cseréljem a joy porvédö muanyag harangját ,mert nagyon merevvé teszi a mozgatást és nyikorog is .
Elsö körbe valami féltengely gumiharangjára gondolok, de nem tudom, hogy a megfelelö méretben van e .
pointer4
Je je je jee, fasza lett!

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN

Üdv

pointer4
Ráadásul a dobozban van két rs485-rs232 átalakító, arról usb-re. Persze ezek sem a legolcsóbbak, de 40 rongyból ki lehet azért hozni 😄 Meg két tápegység is beletartozhat.
kép
bakker, a 2500 dolcsis hátsó részbõl 950 dodó az aktuátor, a többi része már meg nem ûrtechnika.. mondjuk nem sajnálom tõle a lóvét, biztos rengeteg idõt, pénzt, energiát fektetett bele ebbe a témába
pointer4
Olvasgattam most este X-sim fórumot.
A srác, aki az alapító atyja az egésznek elkezdett üzletelni vele. Említettem már régebben, hogy van egy szimulátor váz, aminek az összeszerelését részletezték vadul, na az lehetett a prototípus.
Simexperience lett a mûvelet neve, 1200 dodóért árulják a komplett vezérlést, és a két elektromos aktuátort.
2500 ér a hátsó részével a váznak (kb mint a FREX csomag)
5600 a komplett szimulátor.
Szóval ez sem olcsó 😄
Viszont leszedtem a hozzá tartozó X-Sim matek profilt, és hát kicsit már elõrébb járnak a fizika fínom hangolgatásában 😄
Én 2 erõvel dolgoztam ugye, õk egy kicsit többel 😄
pointer4

<#nyes>
Üdv!

megkaptam ma a legnagyobb örömhírt az elmúlt hetekbõl, kész lett a pedál és holnap hozzák nekem. amint meglesz tolok fel pár képet róla.

fiat126: GI MAX gear indicator

Helosztok egy kis segítséget kérnék?Mégpedia,hogy szeretnék épiteni fokozat kijelzöt a cockpitomhoz de sajna nem találok a neten.Ha esetleg valakinek van vagy már csinált ilyet akkor legyenszves segítsen vagy ha tudtok valami linket az is jó.Addig is köszi.

Tika
Aha, koszi, megvan, hogy én eddig nem vettem észre azokat. Lehet, még nagyon régen mikor olvastam, még anyira nem voltam benne a dologba <#smile>
De azért még ha valaki tud, johet ilyen infókkal vagy konvekkel <#smile>

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

pointer4
tessék
Lehet, mer nem jelent meg magyarul.
A kormánykalauz, vagy a tippek trükkök végén van az összes magyar belinkelve.
Tika
srácok, EZT megtudná valaki szerezni magyarul, vagy valami hasonló témát? Nemigen találtam ilyesmit magyarul.

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

symbol
kössze szépen a választ. 😊
jövhéten meg is rendelem, "cockpitet" meg összedobunk az öcsémmel.
ezt fogjuk összedobni valahogy. 😊 szal következõ fizuból majd sportülés lesz meg kovácsolgatás... 😊

pointer4
Mi az a legolcsóbb szerkezet, aminek a megvásárlásával feltudnék programozni egy PIC16F887 mikrokontrollert, illetve akkor már az sem baj, ha egyben az ATMega8535-öt is tudja.
Esetleg elkészíteni.
pointer4
Sajnos a G25-ön nincs középen FFB, ha lenne, a kormány elengedésénél önálló életre kelne. Balra-jobbra-balra-jobbra, így is csinál ilyet néha 😄
Bár azt nem tudom, ebben jobb lett-e a G27.
Tika
Mondjuk a kormány nagyon érdekelne hogy menyire más, mert ma mentem LFS FZ5 versenyt és valamelyik autóknál (FZ5, FZR meg más hátsó meghajtásúk) nagyon nemszeretem azt hogy a kozepén szinte 0 FFB van. Utálom ha olyan laza a kormány hogy nincs FFB csak szabadon pereg. Azért már most végre a cockpitnak koszonhetoen felrakhatom 70-80-90%-ra hogy érezzem hogy valamit tekerek, legyen ellenállás mint igaziba, viszont bazira fel kell raknom hogy minnél kisseb helyen legyen 0 FFB a kozepén. De úgy is a kozepe szinte 0 a szélén meg mintha régi IFA-át kormányoznák. De valamelyik autóknál jó mert mindenhol van FFB még a kozepén is, de valamelyikeknél a kozepe NULLA. Azt nem hiszem el hogy igaziba is a hatsó meghajtású autóknak a kozepén 0 ellenállás van. Én meg vagyok szokva hogy igaziba szinte végig mindenhol egyforma az ellenállás normális vezetésnél, persze más a helyben tili-tolizás és tekergetés.

Tika
Tömegtermék, de csak anyira hogy a csavarokat azért megveszem original, azokat már nemakarom itthon gyártani. A másik dolog meg aztán a korulmények és lehetoségek. Már írtam régebben hogy falun 3 muhelyel szinte még a csavarokat is otthon gyártottam. Egyszerubb volt otthon a muhelybe megcsinálni (oda nyúlok eloveszem, megcsinálom), mint végig hajszolni mittomén holmindenhol. De most sajnos a panel lakásos élet egész más lett, és megértettem azt is amit falun sohase tudtam, hogy azok a városi emberek rettenetes alakok, semmit nemképessek vagy nemtudnak maguknak megcsinálni, mindent csak bemenni a boltba és megvásárolni akarnak készen, és semmihez nemértenek és nem barkácsolnak. Hát hogy ki ért és ki nem az egyedi, de a lehetoségek és korulmények azok adottak, szoval most már értem hogy miért van ez, amit akkor falun mint ezermester aki mindent maga megcsinált még nemértettem a városi embereket.
Azt tudom hogy te is városi vagy, de a korulmények adottak. Ki csolszlogsz papucsba a fészerbe (olyan muhely féle, nemtom magyarba irmert-e a fészer, fószer az biztos <#vigyor>) oszt barkácsolsz. Nekem meg ha nincs fészer/muhely ahova kicsoszloghatok papucsba, viszont fojton másokon lógni meg konyorogni nemakarok, akkor olyan szinten kell megvásárolnom a cuccokat hogy legalább itthon a nappaliba szonyegen koszolás nélkul oszerakhassam, mert az ezermester barkácsoló szellem még mindig bennem van, csak a korulmények totálissan megváltoztak. De még mindig jobban szeretek én magam oszerakni vagy barkácsolni, mint készen venni, de persze a lehetoségeken és korulményeken belul.
Szoval csak anyira gyári a gyári nálam is <#wink>
Az nem vitás hogy te egyedit akarsz. Láttad volna az én Pioneer JAWA 550-om, az asztán totálissan egyedi de nem csak a faluba, hanem az egész világon. Az úgy át van nekem MODolva hogy olyan csak 1 van a világon.
ITT az én JAWA550 egyedi motorom még faluról otthon barkácsolva és MODolva. <#smile>

pointer4
Viszont a kormány finomabban jár a jobb fogaskerekek miatt, jobb kicsit az FFB, van kijelzõ rajta. Jobb a H váltó, állítható a pedálja, 6 gomb a kormányon.
pointer4
Höh, mintha nem jártál volna mûhelyekben, ahol ráhegesztik neked😛
Ráadásul ez nézõpont kérdése. Neked gyári átlagos, tömegtermék kell, nekem meg egyedi cucc 😛 😄
pointer4
SG bevan aludva, 2 éves hír 😄
Solten
Besz@ras, az orak is mukodnek... <#taps>

Amugy nem veszes szvsz anyagilag sem -> bonto.

Saor Alba

Tika
Szívessen <#smile>

Más, mindenki számára: csak úgy érdekességnek: Valódi autóversenyezõkkel csatázhatunk a jövõben - házon beluli cikk, de ha mégis valaki nem vette volna észre...

LeWyTy
A legkisebb gond <#idiota>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

köszönöm a részletes infót!
Tika
Nincs neki sequential shifter, csak H váltó és nem lehet átkapcsolni SEQ-re. De szabadon el lehet donteni ki mit választ.

LeWyTy
Ha már csak 60k-é van G25... akkor már érdemes G27et venni 65k-é nem?

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Tika

Tika
ILYEN
3.33 Euro/db, és ez volt a legolcsóbb, muanyag karral. Aztán voltak komplett fémbol kb duplájába kerult.
Itt lehet keresni: http://www.impkontakt.sk
de van ott HU is, ez egy nemzetkozi cég ELESA + GANTER, és nem olcsó az igaz. De hulyére kerestem magam az egész államba és ez volt az egyetlen hozzáférheto amit találtam nálunk, ha csak nem akartam anyához hegesztett villáskulcsot, ha már minden gyári a cuccomon, arról nem is beszélve, hogy nincs hol és nics mivel heggesztenem, csak nappalim, meg 1 2x1m erkélyem van az 5. emeleten <#vigyor3>
De a végén jó lett, ahogy elképzeltem, és az a 13.32 Eurót túl lehet élni, nem vág foldhez:

LeWyTy
Nemááá elfogyott a G25?<#falbav>

LeWyTy
Tényleg egész pofás.

hát igen, elég horror ára van, de nagyon jó ilyesmivel dolgozni

szárnyas csavarnak vagy anyának kisebb a füle, és nem lehet igazán nagy nyomatékot kényelmesen átadni vele

mindegy ennyiért ez túl brutális, inkább akkor sima hatlapfejû csavarban gondolkodok és veszek hozzá egy racsnis kulcsot, csak h a flancolásnak is adjak :]
pointer4
???
Mondjuk annál még az is olcsóbb, ha egy anyához hozzá hegesztesz egy villáskulcsot 😄

Szmore84: az elõs elektronikai szaküzletben, ahova bemégy. Ez a világ leggagyibb gombja 😄 Viszont pontos. És itt még drágán árulják.
tudtok ennél olcsóbb rögzítõkarokat?
pointer4: http://www.pointer4.extra.hu/Wheel/P1020412.JPG ilyen gombokat honnan lehet venni?

solo
Valamelyik nap néztem youtube-os vidit.nagoyn durva😄DD

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

bboyatty
Azt a k*rva. Ez kell nekem!<#wow1><#eljen>

Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!

attilaswf
Hali!

A G25 pedáljáról nincs valakinek tervrajza? Szeretnék egy egyedit csinálni és arra gondoltam hogy meghagynám a G25 poti mozgatását plusz a fékhez egy loadcell. Megtervezném solidworksbe és ahoz kéne a rajz, de ha nincs akkor méregetek 😊

Solten
Eleg konkret... 😄

Saor Alba