11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#9036 Hogyha össze kéne vásárolnom a dolgokat, akkor én ezt venném: logitech dfgt, fanatec clubsport, simgear h-váltó.
Tilus féle nekem azért nem jöhet szóba, mert bár nagyon jó, de kell hozzá egy G25/G27 pedál, az meg nekem nincsen sajna :S De ha van pedálod hozzá, akkor lehet jobban jársz vele, mint egy clubsporttal, anyagilag mindenképpen, leírás alapján meg használatban is. -
#9035 Fontolgatom mostanában,hogy beruházok egy kicsit komolyabb kormány,pedál kombóra és eddig azt
hittem ebben a kategóriában a fanatec a legjobb választás lehet...
Most meg hirtelen mindenkinek vannak problémái vele mint kiderül...
Elbizonytalanodtam,mert lehet jobban járok egy g25/27-el plusz egy ilyen Tilus féle moddal? -
#9034 Akkor nincs más mint hogy meg kell szoknom :) -
#9033 Milyen nyelven ? :P
Tehát olyan, mintha ragadna a dugattyú fala? :D
Szóval, nekem is ilyesmit csinál. -
#9032 Majdnem :D
kosztat = akadozik, súrlódik, poroszkálva megy -
#9031 Kosztat? Az olyan mint a hupákolni ? :D -
#9030 Nem tudom milyen az amikor ragad :D
Olyan érzés mint ha valahogy nem egyenletesen nyomódna össze a szivacs. Vagy mintha valami finom homok lenne a szivacs mellett és azt érzed ahogy kosztat. Jobban nem tom már elmondani :D -
#9029 Nem tudom mi az a kosztatna :D , de nekem végig ragad, nem folyamatos. -
#9028 Nos szétszedtem a pedált, levágtam a szivacsból, beolajoztam el is tűnt a pedál út végéről az a furi felkeményedés, viszont most az egész pedálúton a féknél olyan mintha valami kosztatna benne és nem szép simán megy. Mit rontottam el? -
#9027 Köszi a segítséget, megküzdök vele :) -
tomi555 #9026 oks, ment pm -
tilus #9025 Abszolult érdekel, már beszéltünk róla korábban!
USB controller és Load cella erősítő is kéne, akár egyben a kettő.
Ezt a load cella erősítőt kéne rákötni G25-re:
http://www.leobodnar.com/products/LC-amp/
Elvileg minden fasza, gyakorlatban viszont amint rádugom olyan mintha zárlatot csinálnék, kikapcsol a G25!
Természetesen polaritás jó, bár érdekes módon a fekete kábel van földelve G25ben és +5volt van rajta, de így is kötöttük be, bővennem msnen, mi is volt a neved/cimed msnen? van vagy 200 ember a listámon :)
-
tomi555 #9024 ha tudsz adni infot az elektronikáról segíthetek a G25-höz illesztéshez, illetve ha érdekel a dolog akár egy olcsó egyéni USB-s elektronikában is. Ha érdekel keress meg privátban aztán cserélünk msn-t. -
tilus #9023 Fanatec szivacs megoldás egyenesen a fanatec supportól:
Full gáz, kuplung problémát csak softwaresen tudtam megoldani DiView progival, vagy DXtweakel.
A kuplungot átírtam picit, felülre tettem egy jó adag holtjátékot.
98/99% problémára a Hall senzorok tisztítása volt a megoldás. Nekem már annyira szar volt, hogy össze vissza rezgett az összes tengely. A mágnes vonza a fémes port...és elállítódik az egész.
Ezért nem jó hogy nincs dobozolva a Clubsport pedál :(
-
#9022 Egyelőre asszem csak majd ezt a szivacs vagdosást próbálom ki meg beolajozom, mert ha fékezek vele, akkor a fékút végén lehet érezni hogy ugrik egyet a pedál, amikor eléri a végpontját.
Másik kérdésem, hogy azzal nem lehet semmit se csinálni, hogy ha benyomom a gáz fullra és hozzá nyomom a kuplungot, akkor elvesz a gázból? Ill nálam néha nem ad 100% kuplungot, hanem csak olyan 98-99%-ot, ami rajtolásnál nem túl jó, mert ennyitől hajlamos meggurulni már picit a kocsi. -
tilus #9021 Én az összes sarkát lekerekítettem anno, és beolajoztam mindenhol, az összes forgáspontot.
Ekkor nem nyikorgott, recsegett pár hétig...aztán lehet újra csinálni :(
Müszerolaj müködik, de vmilyen más megoldás jobb lenne mert az olaj elillan.
Dry lube-t ajánlanak (biringa lánc olaj), bármi is az. Grafit paszta bevállt egyeseknek, én még a lithiumos pasztára gondoltam, vagy vmi loctite termék esetleg??
Bekötni direktben USB-n érdemes, és ha én használnám akkor esztergáltatnék egy picit hosszabb rudat ami a szivacsot nyomja, hogy ne legyen annyi holtjáték a szivacs előtt. -
#9020 csatlakozom tilushoz nagyon jó csak ezt le gyártani nehéz nekem elözöleg csak egy tengely volt amin toltan a kart már ez a gömb csukló maga a megváltás :D ma egész nap le jártam a lábam most a váltás viszajelző elé szeretnék egy takaró lapot mint a liftbe van és igy nem látom a kijelző keretet csak a számot de nem találtam sehol :S valami sötét plexit lap lehet -
#9019 Nagyon jól néz ki, igényes munka grat :)
Ha már a pedáloknál tartunk, akkor a CSP pedállal mit érdemes kezdeni, hogy jobb legyen a fék? Azt a szivacsot mennyire érdemes megvagdosni? Illetve csak a szivacsot kell utána beolajozni? -
tilus #9018 Profi, de most hogy láttam mennyi zsé az egyedi gyártás...ha nincs gépmühelyed akkor jobban jársz ha veszel készen vmit.
-
#9017 ezt a váltó megoldást nézted már?
elég jofélének tünik. -
tilus #9016 PS3 kompatibilitásnak elvileg nem lenne akadálya a gyakorlatban bár sima potméterként kéne lássa, vmi zizi van mert be sem indul a G25 ha rádugom..elektromüszerész percek kérdése alatt rájönne, de nekem még nem sikerült. Tehát visszakapcsolós megoldást tudok elképzelni.
Nagyon nem akartam árakat írni, de...25e, ebben van a 3 pedál, load cella erősítő, load cella, kábelezés, stb, ami nincs az a bodnár féle G25/G27/DFGT csatoló, ezt magadnak meg lehet rendelni, vagy rendelek egyet akárkinek:
http://www.leobodnar.com/products/DFPG25conn/
Árakról nem szeretnék vitázni, aki tud olcsóbb helyet vizes v. lézer vágásra és preciziós hajlításra az szóljon, akkor olcsóbb lehet, így is sok melónk van vele azon felül is, egy ilyen szettben benne van 2-3 munkaóránk is + az utána rohangálás. -
#9015 Igen, pont a GT5 miatt kérdem.
És mi pénz kérel érte? :D -
tilus #9014 Én jobban szeretem. Elsősorban azért mert a clubsportot állandóan olajoznom, meg tisztítanom kellett, másodsorban azért mert itt windowstól függetlenül tudom finoman állítani a kalibrációt.
Nem tagadom, hgy jó részben az ihlette..
Vezetési élményben erősen hasonlatos, de itt a "gumi" méretével az első holt mezőt is tudom állítani, amit fanatecnél nehézkes megoldani.
G25 elektronikába "elvileg" be lehet kötni, a gyakorlatban egyáltalán nem müködött. Tehát ez így most amíg másik load cella erősítőt nem találok ez egy "stand alone" megoldás, azaz külön USB-n megy a gépbe.
Nem is nagyon akarnám G25be dugni..esetleg PS3nál lenne előnye, de arra az esetre egy kapcsolót be lehetne szerelni és az visszaállít potira.
-
#9013 Nájsz, hogy viszonyulsz vele érzésre a ClubSporthoz képest?
És a gyári g25 elektronikába be lehet-e kötni? -
#9012 meg lehet félbe vágom az egész váltót tul hosszu -
Szmore84 #9011 akkor az én terveim
egy Frex szekvenciális váltó utánzatot akarok majd csinálni ha az idő jobbra fordul, mert most megfagynék a garázsban :D -
Szmore84 #9010 szép munka -
#9009 Na akkor én is pár képel gazdagitom az oldalt már csak össze kell csavarazoni :D na meg
váltó rudbol leszedni mert hosszu a kar
-
Szabi1991 #9008 -
tilus #9007 Ami lemaradt :)
Kérdezni itt is lehet, érdeklődni pedig: [email protected]
-
tilus #9006 Sziasztok!
Hosszú hónapok agyalása, kisérletezés, tervezőmunka, fúrás/faragás, tesztelés után Rádi Peti barátommal elkészítettük a load cellás fék átalakítást G25/27 pedálokhoz.
Az alapkoncepció az volt hogy:
- Szeretnénk load cellát, azaz magyarított nevén mérleg cellát a pedálunkba. Ennek előnye legfőképp az, hogy nem a pedál elmozdulását, hanem a terhelését méri. Kb. mint egy nagyon pontos konyhai mérleg. Háttérinfóként annyi, hogy az igazi autóban sem attól függ a fékhatás, hogy mennyire nyomod le a pedált, hanem hogy milyen erővel. A választott mérleg cella 25 kilógrammig tud mérni, ami annyit tesz hogy hatalmas játéktere van, és ezen belül is nagyon pontos.
- Célok között szerepelt, hogy nagyobb felbontást szeretnénk mint a gyári pedál 256 felbontása.
Erre a célra Leo Bodnár 10 bites USB vezérlőjét használtuk fel, ez 250Hz-en fut, tehát másodpercenként 250 alkalommal frissít és 1024-es felbontása van, ezen felül nagyon megbízható és nagyon stabil jelet ad a PC felé.
- Feltétel volt, hogy a G25/G27 pedál ugyan nagyon masszív kialakításu, de a pedálok hossza gyerekeknek készült. Felnőtt 36-46 lábmérethez ennél sokkal hosszabb pedálok kellenek. Mintának a Wilwood és a Tilton pedáljait használtuk fel, ezeket többnyire túra, GT és formula autókban használják. A pedálok magassága 2 lépésben állítható, így kissebb és nagyobb lábon élőknek is kiválóan ergonómikus.
- És a legfőbb szempont az volt, hogy a rugót fel kell váltani valamivel ami progresszíven keményedik és lényegesen keményebb mint a gyári rugó. A megfelelő cucc egy nagyon tartós és rugalmas gumi lett melyet autó iparban használnak. Ezzel 10-20% lenyomás után elkezd felkeményedni a pedál, ez az igazi hidraulikát, és a fékbetét mozgását hivatott szimulálni.
Az eredmény...elmondhatatlanul sokkal jobb mint a gyári pedál. Rettentően jól adagolható mind a gáz mind a fék, a féket a végtelenségig lehet blokkolás határon tartani és érzésre is nagyon nagyon közel áll az igazihoz
Itt látható a G25 pedál mellett:
Itt látható 43-as és 46-os cipővel egy összehasonlítás a sima és az átalakított pedállal:
Egyéb szögekből:
Előszériás darabokat páran már teszteljük, de 2db még maradt. Az első két érdeklődőnek kb gyártási áron tovább tudom adni amennyiben építő jellegü kritikával segíti a további fejlesztést :)
Éppen most kaptam egy visszajelzést, idézem: "abszolut stressz mentesen lehet fekezni"
-
#9005 Szerintem ne ad el ted fel vaterára 20 -25 drágában is el menne persze füg at álapotol -
#9004 Már írtak ketten emailben. Az egyiknek még sem kell mert megoldódott a kormány probléma. A másik srác meg 20K-t ad érte. De szerintem megveszi 25ért is. Szerintem el is adom neki. -
#9003 Azért csodálkozom hogy van még eladó én régebben kerestem és nem találtam.
Ja Kész a váltó :) nagyon jo lett :P végre sikerűlt megcsinálni egy uj fedélel :D jöhet a váz :D -
#9002 Na sziasztok . Sok boldog névnapot minden Jánosnak .
A fél éjszakám ráment de nem tudtam megoldani semmit.
Szerintem megint a 64 bites rendszer áldozata lettem. -
#9001 Valaki segítsen please. -
#9000 Sokat szeretnék érte kapni, de pont ezért kérdeztem meg hogy mennyit ér! -
#8999 Te most tényleg el szeretnéd adni ? (ha igen mond már meg ,hogy mennyit szeretnél érte kapni?) -
#8998 Neeemnem, én azt mondtam, hogy annyiért adnám, ha elviszik elviszik, ha nem nem. -
#8997 ?
Másik topikba írták hogy 40-45-ért eladhatom.