Szimulátor Cockpit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mert most fogom csinálni a felfogatását.<#wow1>#wow1>
Ja tényleg jók az árak és minden megvan 1 helyen.
Gabesz752-nek üzenem én a hestore.hu-n rendeltem meg az elektronikai alkatrészeket 13 000-Ft-az ára.
Isten mentsen meg mindenkit !
Ma volt nálam pointer 04
Piával kezdi aztán kér , lehet nemet mondani ?
Meg lényegesen erõsebb ,de ez fontosabb , beszélgettünk a porosodó szimulátorom újrahasznosításáról ,és a meg semmisítés utáni maradékok eldobálásáról ,neki is keletkezett hasonló hulladéka ,az legalább szét van szedve.
Még jó hogy elment ,vagy az is jó hogy jött .
Kurva egy srác ,nem is mondta hogy ne dobjam ki ,de éreztette ,na most akkor megint belém szált a fejlesztés hugyos gyors rohama ,nem tudom meddig tart ,remélem észre veszem mielõtt becsurgatok.
Mielõtt még kupán vág mindenki ,elnézést a stílusomért ,emiatt nem irkálok ide ,csak ritkán.
FREX rendszert nézegettem az oldalukon ,mi alapján szimulálnak G erõket ,nekem van ez a szuszogós ROCK rendszer ,kidobni se szeretném .
Gólem motoros miatt újra beleállok ,
Nem biztos hogy amit kiterveltem az a legjobb ,a kettõ rendszert lehet ötvözni ,közben a FREX beül a Rockba.
Érthetõen ,maradna a mostani , mechanikusan nem bonyolult módon simán meglehet csinálni azt a szimulációt azzal a két munka hengerrel ami most van nekünk , a FRex csinál vagyis azt a szimulációs elgondolását ami alapján adja az ülésre a G erõket
,ez több volna keverve ,nem rázva .
Gondolatban tiszta a tovább ,anyagilag nem ,
Megrázom magam ,ha lesz idõm .
<#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#rinya>#rinya>
Elõszörre nézve tetszett. Jól követi az autó mozgását a szimu, nem nagyon leng túl, nincs az a pneumatikus "holtjáték", de aztán gyors kanyarváltásoknál, meg rázóköveknél stb stb, kritikus szemmel nézve, bazi lassú.
Örülök hogy én koncepciót váltottam 😄
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
Kormánytartó konzolt kicsit dõljön feléd, hogy a kormánykerék kényelmes szögben legyen.
Illetve a kormány és a pedáltávolság állíthatóságának nincs nyoma.
Pedálnál legalább annyit, hogy 3-4 cm-el legalább elõrébb hátrébb tudd tologatni azon a konzolon, felfogatni.
Hasonló képen kellene a kormánynál is, csak ott még a magasságot is bele kellene kicsit keverni, mert ha lekezd fájni a hátad a székben, akkor azon kell állítani.
vázra meg ez az elsõ tervem

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN
NIMA vetette fel elõször a dolgot, hogy hiába csinálunk jó profilt a mozgáshoz, ha ezt a hibát nem javítom ki.
A változtatás a aktuátorokat/tolókarokat érinti.
Az lenne a lényeg, hogy ne párhozamosan menjenek fel az ülésig, hanem hátulról elõredõlve, illetve összetartva.
Próbálta Skypeon elmagyarázni hogy miért, de azon kívül hogy jobban mozog, és gyorsabban, meg jobb érzés, mást nem nagyon értettem meg.
Frakk-al beszéltem tegnap, és õ mutatott rá a lényegre, ha párhuzamos lábbal állunk, akkor kell egy bizonyos mennyiségû erõ, hogy egyik bokával megbillentsük a testünk oldalra. ha terpeszbe állunk ez az erõ sokkal kisebb.
Illetve ha már a szimulátor elment oldalirányba, akkor így visszahoznia is sokkal könnyebb, tehát a mozgás tényleg sokkal korrektebb lesz.
Hogy én ezt miért nem hallottam sokkal korábban... 😄
20°-30°- között érdemes a dõlési szöget belõni....
Állítólag, ez a legjobb felépítés eddig.

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN
A PU váltja ki a PI-t, fórumon néztem, ment rendesen.
Az LM2940 az ilyen zsömle szintû alkatrész. három boltban szedtem össze mindent. Mert egyben sosem volt meg mind. Arwill, elektrokontha, Lomex (amúgy a chipen kívül lehet, a Lomexben minden meglett volna)
AsRock A770DE+, AMD Phenom II X4 955, 6Gb 800mhz DDR2,Gigabyte HD5770 1GB 925/1340, Logitech G25
Na most ez úgy nézett ki, hogy megosztott asztalkapcsolaton keresztül elõször is belõtt minden irányt, hogy jó felé menjen eleve, persze pár értéket javítgatott is, meg találtunk valami bajt is a saját profiljában, amit kijavított. Majd egyesével a fontosabb, késõbb összeadódó erõket behangoltuk.
Vesz itt minden-mindent figyelembe, kicsit kurvára összetett a dolog. Pl fordulatszám alapján rázza a széket, ha álló helyzetben bõgetem a motort, de nagy sebességnél persze már nem. Kanyarodásnál nem dönti nagyon a széket, csupán a G-erõ miatt, inkább az oldal irányú sebességet számolja oda, tehát csak, ha csúszni készül a gép segge. Bukkanókkal, rázókövekkel, lejtõkkel, dombokkal, ovál pálya döntésével, mind mind külön foglalkozva. A váltásnak is külön effektje van, meg a sebességérzet is benne van kicsit a döntésbe a sebességgel.
A függvény kavalkádban, meglehet adni csúszkákat, ezekkel a bal-jobb oldali matek függvényt összekötve közösen állíthatóvá tenni.
Ilyen lett a cucc:
A székben ülve jól érzékelhetõ volt, hogy két teljesen különbözõ teljesítményû autóról volt szó, remélem ez a videón is átjön. Persze a leggyengébb autóhoz is belehet állítani, hogy a szék max mozgását okozza, de ennyire még nem "szakosodok".
Amúgy elég vicces volt, én itt ülök a szimuban hallom hogy õ kérdez skypon, válaszolok, majd õ erre reagálva távoli asztalon tologatja a csúszkákat, és a székem erre billen. Néha kért is bocsánatot amikor megcsúszott a keze, és hátba vágott az ülés 😄
A játéknak valamilyen kódolással kellene ellátni a jelet, gondolom ez megdrágítaná a dolgot. (liszenszek miatt akár)
Filmnézésnél minden okés.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE
AsRock A770DE+, AMD Phenom II X4 955, 6Gb 800mhz DDR2,Gigabyte HD5770 1GB 925/1340, Logitech G25
http://www.radikalmod.hu/index.php?p=5&x=ne&y=5297
(még x napig nem tudok linket beszúrni.)
Egyébként ez is hangkártya függö, mert a realtek DD live funkcios hangkártyái elvileg tudnak azon is 5.1-et küldeni.
Majd a következö alaplapomnál erre is figyelek
Poi: Azt a "Nekem pl problémám volt avval, hogy hiába tud a játék 5.1-ben küldeni, az optikai kábelre nem teszi rá" - kifejtenéd bovebben? Ez érdekelne.

http://noob.hu/2010/08/17/IMG139_resize.jpg
http://noob.hu/2010/08/17/IMG140_resize.jpg
mondjuk ha csak két csatornán +1-en szól a zene az meg lehet halk lesz. bár nem hiszem. úgyse szeretném üvöltetni majd õket. 😊
http://rateyourmusic.com/~unrealnoise
De hiába állítom én 5.1re, ha a winamp sztereó jelet küld, akkor csak az a kettõ szólal meg, meg a mély, arra külön kapcsoló van.
Csak akkor fog valami szólni 5.1ben, ha úgy van felvéve, vagy úgy küldi a játék.
Nekem pl problémám volt avval, hogy hiába tud a játék 5.1-ben küldeni, az optikai kábelre nem teszi rá, tehát analóg jack-dugókkal kellett rákötnöm az erõsítõre, mert csak DD5.1 kódolású jelet értelmezne sokcsatornásan.
Meg léteznek mindenféle keverések pl winampban, hogy surroundba tolja át a jelet 😄
hülye vagyok hozzás sosem volt 5.1-es cuccom, szóval.
ha veszek egy 5.1-es hangfalat, azt meg tudom majd szólaltatni 2.1-ben is? játék elõtt meg át tudom váltani mondjuk 5.1-esre?
szóval az a lényeg, hogy ugye a zene az sztereóban szóljon nekem. még az se lenne goond, ha külön kellene vennem egy sztereo hangfalpárt, eléggé zenebuzi vagyok ugye, de akkor hogy lehet ezt megoldani? 😊 elõre is köszöntem.
http://rateyourmusic.com/~unrealnoise
Ha tudná a 120Hz-et is, az lenne az ûber fasza, a 3D-hez 😄
Én persze csak utólag teszteltem le az enyémet, egy mellé helyezett képcsövessel, egész jó lett 😄

Hallod, az a Cockpit Teremtõ Szellem, az kell nekem, mert ha azt ki ûzi belõlem, akkor soha többet nem fogok tudni cockpitot teremteni <#vigyor>#vigyor> Marad <#wink>#wink>
Te Tika, menny el egy paphoz, ûzze ki belõled a kóbor szellemet, mert 26 év alatt sem távozott belõled 😄
Föld nevû bolygón - Európa - Szlovákia - Érsekujvár járás - Strekov (Kürt)
#8344 - Amúgy ami az élettartamat illeti, nekem valahogy úgy tunt fel mint ha az evolúció úgy fejlodne az elektronikai iparban hogy az élettartama a termékeknek pont hogy nem hoszabul, hanem rovidül. A jó régi 20-30 cuccaim még mindig mukodnek, de a 2-3-5 évessek már sokuk nem mukodo képes. - Csak olyan subjektív megjegyzés.