11617

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• pointer4
    Nem vagyok nagy elektronikai guru, de szerintem hibás a jelölés, én még csak olyan ellenállással találkoztam, amin legalább 4 színkód van.
    De holnap megkérdem egy kollégám.
  • Pummis
    alaki tudna nekem segíteni ezt szeretném elkésziteni esetleg valaki csináltam már nem tudja hogy ezek milyen elenálások lehetnek ?
  • Pummis
    de tudod mért van ez ? Nincs frissítve a kormányának a progija :D :D
  • bardocz
    Épp annyit késik csak, hogy használhatatlan legyen:D
  • Pummis
    akkor ez a jövö
  • pointer4
    Ha lenne a kormányoknak evolúciója, ez lenne az első lépés :D
  • Pummis
    Sziasztok Boldog új évet mindenkinek én ezzel a szegényes szimulátoral bucsuztatom az évet :)
  • pajti

BUÉK!!!

• Pummis
    Skacok ha valakinek kellene kapcsoló vagy egyéb akkor itt nézelödjön
  • bardocz
    Azért itt is válaszolnak minden szarra e-mailben. A lényeg, hogy ne töröld ki az előzményeket a levélben, mert nem fogja tudni az ember, hogy miről van szó:-D
  • cselt
    Ejj akkor itt nem olyan jó a support mint Logitechnél :D
    Na de akkor elő lehet venni az ünnepi angol tudást is mellé :D
  • tilus
    Fanatec supportnak videoval prezentálni kell a problémádat, aztán ha szerencséd van válaszolnak vmit :)
  • cselt
    Hmm és ha nem, akkor mi a teendő? :D
  • Tufa
    van mindig, bőven, szólj ha aktuális :)
  • pointer4
    Kelleni fog de majd csak nyáron, akarok készíteni egy motion cockpitot eladásra készen :D
    Mosmtár valami haszna is legyen az egész marháskodásnak :D
  • pointer4
    Akkor a potiról leszakadhatott egy kábel.
    Vagy a nyákról.

Jajj most nézem, sokáig válaszoltam, más már megette :D
  • cselt
    Igen ezt csináltam a profilerben nyomtam félig a féket és tekergettem a potit, de semmi hatása nem volt.
    Ja meg a fék is folyton ugrál, tehát nem ad egyenletes értéket, hiába nyomom ugyanakkora erővel.
  • pointer4
    Az mondjuk emlékeim szerint nem. Ha pl félig benyomod, akkor a porsche profilerben kéne látnod a poti hatását.
  • cselt
    Frankó...
    Megnézem én nem látom, hogy valami el lenne szakadva vagy sérülve.
  • Tufa
    Még mindig vannak üléseim ha valakit érdekel :)
  • tilus
    Ez nagyon nem normális.
    Poti csatija, kábele sértetlen?
  • cselt
    Nekiestem, újra szétszedtem a pedált, lekaptam azokat a kis gumi bigyókat a kuplungról meg a gázról és így már frankón megy a 100% mindig :)

Viszont a féknek ez a fura érzete nem szűnt meg, pedig még bőven beolajoztam. Olyan picit darabos így a fék.
    Illetve még arra lettem figyelmes, hogy hiába tekergetem a fék potiját bármelyik végpontba semmi változást nem lehet észrevenni. Próbáltam úgy hogy nyomtam a féket és közben tekergettem, de tök ugyanott maradt a csík. Ez normális?
  • cselt
    Úgy látszik a túlzott érzékenységnek is ára van :D
  • tilus
    igen, ragasztva van.
  • cselt
    Hmm értem, és ezt a gumit simán le lehet szedni a tengelyről?
  • tilus
    De várj...ezt tudom mitől van :)
    Van egy tengely ami megvezeti a pedált és a fekete perselyben ér véget, annak a végén van egy gumi, hogy ne koppanjob akkorát, ezt a gumit picit összenyomod akkor bekalibrálja arra az értékre és legközelebb is ki kéne annyira nyomni.
    Ha leszeded..akkor kopogni fog, de nem csinál ilyet.

Ami bosszantóbb, ugyanez előfordulhat a gázzal is, én mindkettőről leszedtem.
  • cselt
    Oké, akkor holnap azt is megnézem, köszi :)
  • tilus
    Pici nyomtatott áramkör+chip a pedálok oldalán, pár csavar tartja leszeded, és letörlöd, meg a tengelyt is ami mágneses és vonza a koszt. Ha ez sem elég, akkor DiViewban tudod kalibrálni a pedált.
  • cselt
    Most ahogy próbálgattam a kuplungot azt vettem észre, hogy ha jó erősen benyomom akkor érzékeli a 100%-ot, de ha picit visszaengedem, akkor már csak 98-99.
    Ezt a hall szenzort hogyan kell kipucolni? Egyáltalán hol is van ez? Tudom láma kérdés :D
  • tilus
    A ráfordított időről nem is beszélve, de most tudom, hogy a futam végén is müködni fog, és hnap is, meg azután is, de ezen a ponton abbahagyom a fanatec fikázást :D Tényleg ici picire van a cucc a kurvajótól és aki elég ügyes, türelmes még talán meg is javítgathatja, vagy akár szerencsés terméket is kaphat. Olyat is hallottam :)
  • tilus
    Ez van..még lehet kipróbálom a V2-t, mert azért érdekel, de azért az sokat mond, hogy inkább eladtam olcsóért és farigcsálásra költöttem el minden pénzt.
  • bardocz
    Pedig a 100euro-s ár elég jó lenne már a clubsprot pedálért.
  • cselt
    Adtam neki egy kis műszerolajat és azóta csinálja ezt :D
    De akkor holnap lehet megint szétkapom aztán még jobban beolajozom.
  • tilus
    Héttérinfóként. A mai napig van egy 50%-s vásárlási lehetőségem Fanatecnél..és nem mertem felhasználni, pedig 100%os ára sem nagyon rossz ha korrektül müködik.
  • tilus
    V2-ről már megoszlanak a vélemények. Van akinek nem volt vele gondja, volt akinek igen, és ugyanazok a dolgok jöttek elő..nem áll középre, túlmelegedik, lefagy, lötyög a csapágyazás.
    Mindenesetre biztosan jobb mint a V1, de azt nem nehéz.

Pedál is, kormány is lehetne naaaaaaaaaaaaaaaaaagyon jó termék kis odafigyeléssel.
  • sanzik
    a v2-es kormányokkal is ugyanúgy van gond?
    vagy ez mind az első szériás tapasztalat?
  • bardocz
    Megnéztem, van még a molibdén-diszulfid, azt paszta formában árulják.
  • bardocz
    Hogy hol, és milyet azt nem tudom.
    Viszont azt hiszem spray formában árulják, azzal kell befújni az adott dolgot, majd miután elpárolog a nedvesség, a grafit ott marad, és teszi a dolgát. Teflonos dolgok is vannak biztos, amik így működnek.
  • tilus
    Grafitot egy olyan ismerősöm ajánlotta akinek hiszek, de hol és milyen szerezzünk be.
    Komolyan érdekelne, ezeken a pedálokon is lehet még finomítani.
  • bardocz
    Hát, így ezután lehet még ennyire se fogok sietni a beszerzésével.
    Tengelyekre grafit nem jó? Az nem folyik el. Én oda valami szilárd kenőanyagot próbálnék, mert a terhelés nem nagy, nem is olyan gyors, ilyen helyre meg kis viszkozitású cuccok elvileg nem jók.