Szimulátor Cockpit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kozben beleszereltem a loadcellt. De a szélso pedálok nincsenek felcserélve, a drótokat nemakartam benne oszekócolni, mert anyira milire ki van számítva hogy pont a helyére paszonak benne. Szóval a pedálok maradtak, csak a rugókat cseréltem fel a piros tubusban. Így a driverben ha gázolok akkor kuplungot mutat, és a kuplungra meg gázt, de az mit sem számít, az csak SW dolog, a gameba a tengoket úgy is assign-álni (mellérendelni) kell, azt meg minden normális SW-be úgy csinálod ahogy akarod, akár a fékkel gázolhatsz is <#smile>#smile>
Az egész csak hely és némi tervezés/munka kérdése. Normál változatban csak leteszed a pedál szettet, rogzíted és kész. Megfordítva meg kell neki építeni rogzíto álványt, de ha cockpit van és a hely is engedi akkor nem gond <#smile>#smile>
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014
Simán megfordítottad a pedált és szoftveresen van 'kicserélve' a gáz/tengelykapcsoló?
http://ptracing.net - PTR pedal - The load cell pedal mod for Logitech G25/G27
Van valakinek ötlete? 30 v 32mm széles 10-20mm magas kéne, lehetõleg 1 milis rozsdamentes, de ha nem túl vastag akkor alu is szóba jöhet.
Csak anyival tér el a reális autótól, hogy a gáz pedál egyforma a tobbivel. Valódi autóba a gáz pedál picit magassabat (kijjeb) van a féknél, és a pályája is rovidebb (rovidebbet jár), ezt a Logitech is így csinálhatta volna.
ehhez hasonló
3way switch
ez a 2 gomb lenne az és ilyen irányokban mozdulna
A kapcsolo meg olyanhoz hasonlo ami a manualba is szerepel.
Sajnos pontos tipust és jo képet nem találok rola az enyém meg most nincs kéznél .
DE ezeket találtam ami támpontot addhat:
3way switch
tehát ilyen ami nem mikrokapcsolo ami nem áll vissza középállásba.
Pedált csak odaraktam, elõrõl van kitámasztva, hogy fixen legyen. Tervezem, hogy megfordítom a pedálokat, addig asszem marad így.
Kérnék visszajelzést azoktól akik megfordították a g25 pedálokat, hogy jobb lett-e úgy. Köszönöm.
Ha úgy marad a be állásba, mert két állású kapcsoló, akkor 16 darabot ráköthetsz. Ilyenkor ugye mindig küldi a jelet befele, reméljük a program is támogatja, és nem csak akkor aktiválódik a funkció, ha elengeded a gombot. Az on-on kapcsoló, az egybeépítve két szimpla kapcsoló, csak vagy az egyiket, vagy a másikat tudod kapcsolni, egyszerre nem megy a két funkciója.
A mátrix bekötés, amire 64 gombot rakhatsz, az csak akkor menne, ha egyszerre csak 1 gombot nyomsz le, de a kapcsolónál a gombok nyomva maradnak.
Amúgy beta innovations cucc régrõl van neked, vagy mostanában rendelted?
Ha úgy marad a be állásba, mert két állású kapcsoló, akkor 16 darabot ráköthetsz. Ilyenkor ugye mindig küldi a jelet befele, reméljük a program is támogatja, és nem csak akkor aktiválódik a funkció, ha elengeded a gombot. Az on-on kapcsoló, az egybeépítve két szimpla kapcsoló, csak vagy az egyiket, vagy a másikat tudod kapcsolni, egyszerre nem megy a két funkciója.
Ha esetleg valaki tudna egy pillantás vettni rá hogy mit lehet kezdeni az ilyen on -on féle kapcsolokkal
pedálokat h helyezted el?
Praktiker, Forest 9613, fékezõs talpas, 399 Ft.
Már így is sokkal élvezetesebb a játék (most éppen Race07), de még rengeteg munka lesz vele.
http://picasaweb.google.com/peti911/CockPit?authkey=Gv1sRgCOra84PS7KKe1QE#5510926495434031970
(Persze a kormánytartó nem ilyen gagyi lesz, és az üléstartó sem szorítóval lesz rögzitve <#nevetes1>#nevetes1>, de így kipróbálhattam, jo-e az elképzelésem. Egypár dolgot át kell gondolnom.)
További képek:
http://picasaweb.google.com/peti911/CockPit?authkey=Gv1sRgCOra84PS7KKe1QE#
pointer4: tudnád javítani a linkeket? Még mindíg nem vagyok 30 napos.<#falbav>#falbav>
Kimondottan LFS miatt csináltam (meg az egész cockpitot is), akkor még nem volt a 3-as gomb a reflektorra, úgy egy átkapcsolóval oldottam meg, hogy bekapcsoltam és égve maradtak a reflektorok az autón. A tobbi gomb gond nélkul mukodott, akár ki vagy be kapcsolt reflaktorokka. Aztán jott a Z28 patch, ott már gombal be és ki lehet kapcsolni. Szoval ez megoldott.
De sokkal nagyobb gondom van a bajuszkapcsolókkal (index/blinker), amit én is autóból akartam beszerelni, de az bekapcsolva marad, az meg nemjó. Szoval ha ilyenre gondolsz, akkor az nemjó. Sajnos én se használhattam fel az originál kapcsolót az autóból, hanem helyettesítenem kellet egy billenokapcsolóval ami viszaáll alaphelyzetbe. Elektronikából megcsinálok szinte bármit, de tervezni netudok sajnos. Az egyik kollégám igérte hogy besegít nekem és megtervezi az áramkort ami megoldaná ezt a dolgot és relékkel beigtatható a Bodnar BU0836-be. Csak sajnos ahogy ismerem abból se lesz semmi, csak puszta igéret volt. Belekezdett de aztán valahogy elmúlt a szándéka. Hogy nen legyek túl negatív a sohaelkészuléssel, akkor esetleg úgy fejezhetném ki hogy kb a Duke Nukem Foreverrel egyidoben fog elkészulni ez a dolog. Szoval ha találsz rá megoldást akkor légyszi tudasd velem is. Addig is marad a momentális verzió, nem gond, gyorsabb a pályán ugyse leszek tole, használni tudom most is, csak kicsit másképp, nem gond.
Ma viszaolvastam, mizu itt errefelé. Látom jó sokat írtatok. Poi - bírod még szuszal? Ahogy elnézem, neked is jól esett egy OFF (Mafiával) <#vigyor>#vigyor> De amúgy gratula a sok kitartáshoz és turelemhez, az meghozza gumolcsét <#wink>#wink>
Nekem sajna lassan de biztossan kezd számítógép undorom lenni, egész napokat szunet nélkul 15 PC kereszttuzében tolteni, megállás nélkul melózni, kozbe meg páhuzamossan 3 telefont intézni nostop befutó hívásokkal. Jól esik ha kint lehetek, távol a PC-ktol <#vigyor>#vigyor> A szimuzást én is szuneteltetem már lassan 2 hónapja.
Amúgy tuti a gumikalapács és az ariel, mint a cockpit kellékei <#vigyor>#vigyor>
Ha gomb, akkor elengedi ha nem nyúlsz hozzá. Ha kétállású, avagy kapcsoló, akkor azt addig nyomva tartja, amíg hozzá nem nyúlsz.
Ha fémbõl akkor vaskereskedésben.
Ha ITEM aluprofilból, akkor googliban biztos találsz helyet neki, de drága.
Ha salgoból, arra is találsz helyet, csak az randa.
Tervrajz kevés van közkézen, de most már tuti kellene csinálni egyet 😄
Mert nekem van egy hasonlo scan matrix elven müködö panelem és eddig a joystikomnál csak olyan gombokat kötöttem rá ami ilyen volt hogy lenyomtam és az elengedés után visszaállt az eredeti helyzetbe, de most a gázkarnál lesznek olyan gombok amik ha lenyomok akkor abban a pozicioban maradnak és az a kérdésem, hogy ezek nem fognak állandoan jelet küldeni a panelnak?Vagy azokat máshogy kéne bekötni a panelra mint a többit?A gombokat nem tudom kicserélni, mert azok gyáriak és nem fér bele más igy valami alternativ megoldás kéne ha nem müködne az eredeti bekötés szerint.
Sima cockpit-et szeretnék csinálni, egyenlõre csak egy alfa romeo ülésem van.
Valaki tudna segíteni valami tervrajzzal vagy hogy honnan szerezzek hozzá anyagot?
Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN
Ugye az a gond, hogy a játékoknak, akár nagyon régi, akár új, még ha nem is szimulátor - mint pl egy NFS - lenne kereslete erre a motion-sim dologra.
Vagy akár egy Netkar, ami egy levédett termék, nem lehet portolni akárkinek, szerzõdés miatt, csak a BRD Simulationsnak.
Erre az a megoldás, hogy memória managerrel, vagy cheat keresõ progival megkeresik azt a memória címet, amelyben ezek az információk vannak. És ezeket a memória címeket használják fel a Yoda programmal és mozgatják a szimulátort.
Ezzel csak az a baj, hogy lehet ez a memória cím újraindításonként változik, jó esetben marad, de pl egy patchelésnél tuti más lesz, mert más az exe-is.
Nem is igazán értem hogy hogyan, de ezek a szakik írtak egy olyan kieget, hogy meg kell adni a megjelenítés fajtáját (opengl, d3d, stb), ott egy memória bufferben keresgélni a jó beállítást (ezt játék alatt, könnyû, csak addig kell pörgetni amíg a számok nem változnak) és mindjárt meg is van az eredmény.
Ezt a keresést fel lehet tölteni az X-sim szerverre, és aki nem ért akar ennyire se hozzá érteni, az la is töltheti.
Itt ha 60fpsel megy a játék, akkor másodpercenként ennyiszer is frissül a pozíciónk értéke, kapunk sebességet, gyorsulást, mind a három tengelyen irányt, innentõl meg hozzárendelhetjük a szimulátorunk adottságaihoz. Pl a beta tesztelés alatt én a quake3-ra csináltam meg, érdekes volt 😄 😄 😄
Akár egy régi 4x4 screamer rallyra is meglehet, vagy a legújabbakra is 😄
Egyetlen érdekes gond lehet, 😄 ugye megvan a koordinátánk a térképen, meg sebesség ilyesmi, meg az is hogy merre nézünk, és abba az irányba is az sebességünk, gyorsulásunk, magasságunk.
Viszont ezt jól összekutyulhatja, ha pl egy ilyen autós játékban oldalra nézünk 😄
Az ennek a rendszernek olyan, mintha oldalazva haladnánk tovább 😄
Elkezdték tényleg szimulátorosra venni a dolgot, és a váltót jól átdolgozták most.
Minden autó olyan váltót kapott irányításilag, mint ami valóban van is benne, és a váltás idõ segít annak, aki tényleg kuplung-ol, és kapcsolgat. Kis büntetést kap az automata kuplung, bár azért a veszélye is megvan, ha valaki hamar elkapcsol.
Nem veszi be a fokozatot, ha kuplung nélkül kapcsolunk, vagy ha nem hagyunk elég idõt rá... stb. autó függõ.
Nem új hír, vagy 1 hónapos az update, de nekem így nagyon bejön 😄

Csak az allergia miatt alig látok ki a fejembõl, nem szokott ilyen gáz lenni, de az utóbbi napokban igen szar lett.
A szimulátor átalakításának beszámolója meg idáig húzódott.
Közbejött pár probléma, 4cmel hátrébb hoztam a forgáspontot, de csak a felsõ részen, hogy elõrébb nyúljanak a karok, és elõrébb kerüljön az ülés sínje, közelebb lehessen húzni a kormányhoz, ha más kiakarná próbálni.
Persze így az lett a vége, hogy már a megdöntött motorok se tudták a jobb elülsõ döntött állapotából visszahúzni a széket, kevés volt hozzá az ereje (asszony alatt nem XD , csak alattam ). Visszacsinálás helyett persze elõbb próbálkoztam, hogy így akkor sokat mozog a szimulátor, mert sokkal közelebbrõl emel rajta 4cm-ert, ezt levettem háromra, a motor forgattyúinál.
Ráadásul négy darab gömbcsuklót sikerült tönkretennem, mire rájöttem jobban kellene rájuk figyelni, mert ha nagyon megfeszítem oldal irányba, akkor elkezd megszorulni. Ez már odáig fajult, hogy az üres ülést alig tudta a motor megemelni, úgy beálltak. (még jó hogy találtam pótot)
Összeszerelés közepette a motor tengelyén lévõ menet elnyalódott, ezt ideiglenesen megoldottam, majd állítgatás közben a bal oldali potméter darabokra hullott. - Na itt hagytam a picsába az egészet...
Hála az égnek jó helyen állt meg a motor versenyeztem egy jót, pár nap pihi, végigtoltam a Mafiát..
Tegnap vettem új potit, ma rászereltem, vágtam új menetet a motor tengelyére, és azt a 4 cm-es eltolást visszacsináltam.
Így rövid tesztelgetés után kijelenthetem, iszonyat sokat nem változott a rendszer. Talán kicsit fürgébb lett, amikor kihajtok a málnásba, és rázni kezd az elektronika, fel-le ugrál az autó, na az nagyon jól jön most vissza.
Kanyarvételnél eddig se tûnt lassúnak, és most se éreztem gyorsabbnak.
Ettõl függetlenül lehet, a motor fogaskerekének élettartamára pozitív hatással lesz, azok mégis csak mûanyagok.
Azért azt az õsi szabályt jobban fogom alkalmazni, hogy ami jó, ahhoz nem nyúlunk. 😄 😄 😄
Csak azért kérdezem, hogy mennyire speciális ez a loadcella,mert nekem egy joystikhoz kellene az X és Y tengely helyére, de jóval kisebb formában
az egyik o gyûrû csak megvezetõ, a másik szorítását fokozatmentesen lehetne állítani a csavarokkal, a rúdnak meg sztem elég lenne vmi húzott anyag is
Mivel rá kellett jönnöm a fék azzal a rugóval ami benne van, nagyon kemény lett volna hosszabb távú versenyeken, ezért tettem bele egy nagyobb puhább, + alá egy kis rugót, mikor a kisebb rugó udaér a végállásra, akkor érezhetõ mintha felkeményedett volna.
Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN
úgy kell megcsinálni, h jó legyen :]
természetesen a perfectpedal féle megoldás az igazi 😊
valszeg akkor egy rugós, szivacsos, labdás stb-s megoldás is jó lenne vmi csillapítással