11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• tilus
    Teljes mértékben ugyanez volt a reakcióm. Az érdekes az, hogy nézegettem a blogját és előtte kisérletezett load cellával is, és mégis ezt választotta megoldásnak. Roppant szokatlan és számomra is érthetetlen.
    A fikónak formula csapata van japánban, volt neki G25, Fanatec és CST pedálja is, mégis a potit választotta??

Én próbáltam a mostani pedáljaimat potival és load cellával is leo elektronikájával, és hát hatalmas a különbség.
  • pointer4
    Na igaz, bááár, attól még azt belehet lőni jóra. Csak 100x nehezebb. De ez legyen a konstruktőr gondja :D
    Mert ugye ha bizonyos erővel nyomod, bizonyos távig megy be. Azt most mindegy hogy poti továbbítja, vagy nyomásérzékelő.
  • Lacko77
    Nagyon szép munka csak az a baj vele, hogy potméter van a fékpedálon is. Így a felkeményedés megvan, de az elmozdulást méri továbbra is. :(

• tilus
    Szép munka :)
    Minden alkatrészt beszereztünk hasonló projeckthez :)
    És Ő is hosszú pedált használ :)

• NIBI
    Ő is a lábujjával nyomja. :D
    Amúgy értem én, nem kell győzködnöd. :)
    Csak leírtam, hogy nekem így (a gépnél ülve) kényelmes, és nem kő hosszabb pedál. :p
    De köszi a lelkesedésed, ezeket a vidiket/képeket még úgy sem láttam. :)
  • tilus
    Amit elfelejtettem..gondoltunk a kissebb lábon élőkre is, ezért állítható a pedál, lefelé van még egy jelentősen alacsonyabb állás:

• tilus
    Nibi, Te csodabogár vagy :)

A méretet turaautókon használt Tilton pedálszettről vettük. A pedálokat az ember normál esetben nem a lábujjával lefelé, hanem cipőben a talpával előre nyomja. Ennek is egyszerü az oka, versenyautóban és sportosabb autókban alacsonyan ülsz az alacsony súlypont miatt. Így nyújtottabb a lábad is, tehát a kamionos lenyomós verzió már nem müködik. Hosszabb pedállal több pedálút is lesz és sokkal kényelmesebb, könnyebb modulálni.

Komolyabb igazi pedálszettek:

Összehasonlítás újra:

Video a témában:

• NIBI
    Nem mondtam én rosszat rá, csak a gyárihoz képest úgy fest mint valami Jetinek készült pedál.
    Amúgy most amit mondasz az elgondolkodtat. :) Erről az oldalról még eszembe se jutott közelíteni a témához. :)
    Az én lábujjaim a gyári pedál tetejénél vannak, szal nekem tök kényelmes így is. :)
    Ezért megmondom őszintén, így ránézésre nem tudom elhinni, hogy a Tied egy jó méret, kajak hosszúnak tűnik. :)
    De Neked kell használnod és kész.
  • istvan2010
    Van valakinek eladó kijelzője?
    Hol lehet legolcsóbban venni?
  • Tika
    Ja, ismeros
  • tilus
    Keményedik, egy pici poliuretán szivacs van benne ami az ellenállását adja a rugón túl. Skála állítható.
    Gyorsabbat lehet vele menni..igen, de leginkább sokkal stabilabban bátrabban lehet a fékre ugrani, az izom memóriát könnyebb modulálni mint a távolságot miliméterekben. Ez ezeknek a rendszereknek a lényege, meg hát az autó is így müködik :)
  • istvan2010
    Ez a fanatec féle pedál féke keményedik ha nyomom? Gyorsabb köröket lehet vele menni? :D

Nincs valakinek eladó kijelzője (sebesség,fokozat) ?
  • peti911
    Lol. 40-es a lábam, nem vagyok egy kiköpött jeti típus.
    Viszont így tele talppal tudom nyomni a pedálokat, és az ülésbe is jobban bele tudok süppedni.
    Őszintén szólva a gyári fék nekem túl kemény volt, erre is jó megoldás a hosszabbítás.
  • tilus
    Nekem volt. Nyeremény volt. Gyönyörü cucc, mérnöki remekmunka, de a tesztelés hiánya és a kinai gyártás miatt vannak gyerekbetegségei.
    Karbantartást igényel, lubrikálni kell különben pontatlan és nyikorog.
    Elektronikával is vannak apró gondok:
    - automata a kalibrálás ami szerintem hátrány
    - hall szenzor nálam bekoszólódott, ugrált a jel néha, tisztítás után tökéletes megint
    - load cell olcsó, nem a legjobb minőségü cucc benne
    - ha kinyomod a kuplungot és a gázt egyszerre padlóig akkor csak 80%-ot mér..érthetetlen miért, de rajtnál nekem elgurult az autó a kuplung miatt :(

Ezen felül zseniális a cucc és az ára is korrekt! Én eladtam olcsón, és inkább gyártottuk amit lent látsz.
    Egyenlőre megbízhatóbb és probléma mentes a részben kézi gyártás ellenére is.
  • istvan2010
    Van valakinek Fanatec pedálja? Vélemények róla? Megéri megvenni?
  • tilus
  • tilus
    Nibi, a hosszabb pedál Neked lenne a legfőképp előnyös. Egyrészt szerintem a te lábad se 30-as mint amihez a logi tervezte a pedálokat, másrészről meg..ha a gyári pedált is túl keménynek találod akkor a hosszút a hosszú erőkarral kényelmesebben tudnád nyomni, adagolni.
  • NIBI
    Támad a Jeti.
  • tomi555
    Szia Aurdino mostanában elég népszerű hardver, személyes tapasztalatom ugyan nincs vele. Ahhoz hogy ezt az általad említett feladatokra használd kell rá saját firmware-t írnod. Valószínűleg van bennük egy USB kód, tehát azzal a résszel nem lehet gond, azt ugyan nem tudom hogy alapból joyként konfigolhatóak-e. A szoftverben az I/O-t úgy használod fel ahogyan azt te szeretnéd, tehát akár az általad említett LCD vagy szervo vezérlés is megoldható természetesen mint ahogy a mátrix is. Ezek minimális külső elektronikát ugyan igényelhetnek. Ha van ezzel kapcsolatban kérdésed írj nyugodtan, megpróbálok segíteni.
  • repvez
    Valaki hallott már ezekröl a vezérlökröl?Saját használatra ingyenesen megépithetó házilag is.
    panelek
    magyar forgalmazó
    sajnos sokminden nem derült ki számomra abbol hogy a ki és bemeneteken milyen eszközöket és mennyit használhatok.
    a mega változatát néztem addig eljutottam hogy 16db 10bites potmétert és 54digitálist, de arra nem hogy a digitális részt lehet e matrixban használni és hogy a kimeneten lehet e LCD és servó motorokat hajtani
  • peti911
    Kicsit nagyobb kép:

• peti911
    Sziasztok!

B.U.É.K. így utólag is.

Megtetszett ez a pedálhosszabbítós móka, így gyorsan csináltam egy ilyet:

Azután egy másikat. Ez lett a végeredmény:

(Később majd csinálok egy harmadikat is, de egyelőre elegem lett a sok reszelésből.
  • Pummis

Jó reggelt :)
    Na elkészült a G25 őskori pedál része :D házilag :).Össze barkácsoltam a pedálokat mert mindig menekült a kuplung :) kemény 2 órában telt a művelet.Ha lesz szabad percem dobog fel lehet képeket.
  • pointer4
    Azaz, Ford T :D
  • bardocz
    Egyszer győztem le a Kinget egy gyorsuláson, akkor én a T modellel mentem.
  • pointer4
    Gihi, de én nem evvel az Corevette-el nyomattam, hanem a Ford Thunderbird-el, az jobban is nézett ki :D

• bardocz
    És sose tudtam végigvinni, mert hiába váltottam el időben, utolsó fokozatban szétforgott a motor. Lehet jobban ment volna, ha nem 4-7 éves vagyok:D
  • pointer4
    Hé, a C64es végigjátszásban nem volt csaj! Kurva PC-sek :)
  • bardocz
    Egy kis nosztalgia:
  • pointer4
    Ez tuti nem a diablo :D
    De nem is a TestDrive2 térképe :D
  • pajti

• Pummis
    ment a priv :)
  • Tika
    privat ment
  • pointer4
    Na mi történt? Ennyire beleszerettél a távirányítós modellekbe ?
    Zsolti kérdezi, hogy mennyit kérnél érte. (jöhet privátba is)
  • Solt
    :((((((
  • Tika
    BUÉK mindenkinek.
    Ha valaki vágyik egy ilyen cockpitre, és meg is akarja venni, az írjon.

Komplett album, képek itt találhatók
    Igazat megvalva nagyon nehéz megválnom a cucctól, de nem kizárt hogy ez be fog kovetkezni. Sok melóba meg idegekbe kerult, de lehet hogy mégis elválnak útjaink
  • Solt
    Ámen! :D
  • pointer4
    Én meg kommunista :D Minden mindenkié, nincs tulajdon :D
  • Solt
    Szexben liberális vagyok!! :D:D
  • pointer4
    Na igen... érthető, ha már a másik fajta megerőszakolás ellen nem hadakozol :D