11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
tilus #9156 Teljes mértékben ugyanez volt a reakcióm. Az érdekes az, hogy nézegettem a blogját és előtte kisérletezett load cellával is, és mégis ezt választotta megoldásnak. Roppant szokatlan és számomra is érthetetlen.
A fikónak formula csapata van japánban, volt neki G25, Fanatec és CST pedálja is, mégis a potit választotta??
Én próbáltam a mostani pedáljaimat potival és load cellával is leo elektronikájával, és hát hatalmas a különbség.
-
#9155 Na igaz, bááár, attól még azt belehet lőni jóra. Csak 100x nehezebb. De ez legyen a konstruktőr gondja :D
Mert ugye ha bizonyos erővel nyomod, bizonyos távig megy be. Azt most mindegy hogy poti továbbítja, vagy nyomásérzékelő. -
Lacko77 #9154 Nagyon szép munka csak az a baj vele, hogy potméter van a fékpedálon is. Így a felkeményedés megvan, de az elmozdulást méri továbbra is. :(
-
tilus #9153 Szép munka :)
Minden alkatrészt beszereztünk hasonló projeckthez :)
És Ő is hosszú pedált használ :)
-
#9152 Ő is a lábujjával nyomja. :D
Amúgy értem én, nem kell győzködnöd. :)
Csak leírtam, hogy nekem így (a gépnél ülve) kényelmes, és nem kő hosszabb pedál. :p
De köszi a lelkesedésed, ezeket a vidiket/képeket még úgy sem láttam. :) -
tilus #9151 Amit elfelejtettem..gondoltunk a kissebb lábon élőkre is, ezért állítható a pedál, lefelé van még egy jelentősen alacsonyabb állás:
-
tilus #9150 Nibi, Te csodabogár vagy :)
A méretet turaautókon használt Tilton pedálszettről vettük. A pedálokat az ember normál esetben nem a lábujjával lefelé, hanem cipőben a talpával előre nyomja. Ennek is egyszerü az oka, versenyautóban és sportosabb autókban alacsonyan ülsz az alacsony súlypont miatt. Így nyújtottabb a lábad is, tehát a kamionos lenyomós verzió már nem müködik. Hosszabb pedállal több pedálút is lesz és sokkal kényelmesebb, könnyebb modulálni.
Komolyabb igazi pedálszettek:
Összehasonlítás újra:
Video a témában:
-
#9149 Nem mondtam én rosszat rá, csak a gyárihoz képest úgy fest mint valami Jetinek készült pedál.
Amúgy most amit mondasz az elgondolkodtat. :) Erről az oldalról még eszembe se jutott közelíteni a témához. :)
Az én lábujjaim a gyári pedál tetejénél vannak, szal nekem tök kényelmes így is. :)
Ezért megmondom őszintén, így ránézésre nem tudom elhinni, hogy a Tied egy jó méret, kajak hosszúnak tűnik. :)
De Neked kell használnod és kész. -
istvan2010 #9148 Van valakinek eladó kijelzője?
Hol lehet legolcsóbban venni? -
#9147 Ja, ismeros -
tilus #9146 Keményedik, egy pici poliuretán szivacs van benne ami az ellenállását adja a rugón túl. Skála állítható.
Gyorsabbat lehet vele menni..igen, de leginkább sokkal stabilabban bátrabban lehet a fékre ugrani, az izom memóriát könnyebb modulálni mint a távolságot miliméterekben. Ez ezeknek a rendszereknek a lényege, meg hát az autó is így müködik :)
-
istvan2010 #9145 Ez a fanatec féle pedál féke keményedik ha nyomom? Gyorsabb köröket lehet vele menni? :D
Nincs valakinek eladó kijelzője (sebesség,fokozat) ? -
peti911 #9144 Lol. 40-es a lábam, nem vagyok egy kiköpött jeti típus.
Viszont így tele talppal tudom nyomni a pedálokat, és az ülésbe is jobban bele tudok süppedni.
Őszintén szólva a gyári fék nekem túl kemény volt, erre is jó megoldás a hosszabbítás. -
tilus #9143 Nekem volt. Nyeremény volt. Gyönyörü cucc, mérnöki remekmunka, de a tesztelés hiánya és a kinai gyártás miatt vannak gyerekbetegségei.
Karbantartást igényel, lubrikálni kell különben pontatlan és nyikorog.
Elektronikával is vannak apró gondok:
- automata a kalibrálás ami szerintem hátrány
- hall szenzor nálam bekoszólódott, ugrált a jel néha, tisztítás után tökéletes megint
- load cell olcsó, nem a legjobb minőségü cucc benne
- ha kinyomod a kuplungot és a gázt egyszerre padlóig akkor csak 80%-ot mér..érthetetlen miért, de rajtnál nekem elgurult az autó a kuplung miatt :(
Ezen felül zseniális a cucc és az ára is korrekt! Én eladtam olcsón, és inkább gyártottuk amit lent látsz.
Egyenlőre megbízhatóbb és probléma mentes a részben kézi gyártás ellenére is.
-
istvan2010 #9142 Van valakinek Fanatec pedálja? Vélemények róla? Megéri megvenni? -
tilus #9141 -
tilus #9140 Nibi, a hosszabb pedál Neked lenne a legfőképp előnyös. Egyrészt szerintem a te lábad se 30-as mint amihez a logi tervezte a pedálokat, másrészről meg..ha a gyári pedált is túl keménynek találod akkor a hosszút a hosszú erőkarral kényelmesebben tudnád nyomni, adagolni.
-
#9139 Támad a Jeti. -
tomi555 #9138 Szia Aurdino mostanában elég népszerű hardver, személyes tapasztalatom ugyan nincs vele. Ahhoz hogy ezt az általad említett feladatokra használd kell rá saját firmware-t írnod. Valószínűleg van bennük egy USB kód, tehát azzal a résszel nem lehet gond, azt ugyan nem tudom hogy alapból joyként konfigolhatóak-e. A szoftverben az I/O-t úgy használod fel ahogyan azt te szeretnéd, tehát akár az általad említett LCD vagy szervo vezérlés is megoldható természetesen mint ahogy a mátrix is. Ezek minimális külső elektronikát ugyan igényelhetnek. Ha van ezzel kapcsolatban kérdésed írj nyugodtan, megpróbálok segíteni. -
#9137 Valaki hallott már ezekröl a vezérlökröl?Saját használatra ingyenesen megépithetó házilag is.
panelek
magyar forgalmazó
sajnos sokminden nem derült ki számomra abbol hogy a ki és bemeneteken milyen eszközöket és mennyit használhatok.
a mega változatát néztem addig eljutottam hogy 16db 10bites potmétert és 54digitálist, de arra nem hogy a digitális részt lehet e matrixban használni és hogy a kimeneten lehet e LCD és servó motorokat hajtani -
peti911 #9136 Kicsit nagyobb kép:
-
peti911 #9135 Sziasztok!
B.U.É.K. így utólag is.
Megtetszett ez a pedálhosszabbítós móka, így gyorsan csináltam egy ilyet:
Azután egy másikat. Ez lett a végeredmény:
(Később majd csinálok egy harmadikat is, de egyelőre elegem lett a sok reszelésből. -
Jó reggelt :)
Na elkészült a G25 őskori pedál része :D házilag :).Össze barkácsoltam a pedálokat mert mindig menekült a kuplung :) kemény 2 órában telt a művelet.Ha lesz szabad percem dobog fel lehet képeket. -
#9133 Azaz, Ford T :D -
#9132 Egyszer győztem le a Kinget egy gyorsuláson, akkor én a T modellel mentem. -
#9131 Gihi, de én nem evvel az Corevette-el nyomattam, hanem a Ford Thunderbird-el, az jobban is nézett ki :D
-
#9130 És sose tudtam végigvinni, mert hiába váltottam el időben, utolsó fokozatban szétforgott a motor. Lehet jobban ment volna, ha nem 4-7 éves vagyok:D -
#9129 Hé, a C64es végigjátszásban nem volt csaj! Kurva PC-sek :) -
#9128 Egy kis nosztalgia:
-
#9127 Ez tuti nem a diablo :D
De nem is a TestDrive2 térképe :D -
-
#9125 ment a priv :) -
#9124 privat ment -
#9123 Na mi történt? Ennyire beleszerettél a távirányítós modellekbe ?
Zsolti kérdezi, hogy mennyit kérnél érte. (jöhet privátba is) -
Solt #9122 :(((((( -
#9121 BUÉK mindenkinek.
Ha valaki vágyik egy ilyen cockpitre, és meg is akarja venni, az írjon.
Komplett album, képek itt találhatók
Igazat megvalva nagyon nehéz megválnom a cucctól, de nem kizárt hogy ez be fog kovetkezni. Sok melóba meg idegekbe kerult, de lehet hogy mégis elválnak útjaink -
Solt #9120 Ámen! :D -
#9119 Én meg kommunista :D Minden mindenkié, nincs tulajdon :D -
Solt #9118 Szexben liberális vagyok!! :D:D -
#9117 Na igen... érthető, ha már a másik fajta megerőszakolás ellen nem hadakozol :D