11617
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
tilus #9161 Ezt én értem, de ez egy nem szervós fék ami egyetlen dugattyút nyom. Pedál aránytól függően nagyon felkeményedik az fix, értem én hogy lehet linearitást állítani, de pont ezt akartam volna elkerülni. -
Lacko77 #9160 Talán ha nem lineárisra állítja be programban, akkor lehet, hogy a végén kicsi potimozgásra jobban változik a "bitkígyó" :) a játék beállításában. De ezt így tényleg sokkal nehezebb belőni. -
Nagyon szép, de nekem pl ez használhatatlan lenne... -
Nem tudhatod, hogy hogyan keményedik fel. Meg mennyire. -
tilus #9157 Poti közel sem lineáris a befektetett erővel szemben, ráadásul pont az utolsó tartomány, ahol mozgás már nemigen van, ott kéne a legnagyobb felbontás, és a load cellával ellentétben a potinak ott nincs felbontása.
-
tilus #9156 Teljes mértékben ugyanez volt a reakcióm. Az érdekes az, hogy nézegettem a blogját és előtte kisérletezett load cellával is, és mégis ezt választotta megoldásnak. Roppant szokatlan és számomra is érthetetlen.
A fikónak formula csapata van japánban, volt neki G25, Fanatec és CST pedálja is, mégis a potit választotta??
Én próbáltam a mostani pedáljaimat potival és load cellával is leo elektronikájával, és hát hatalmas a különbség.
-
Na igaz, bááár, attól még azt belehet lőni jóra. Csak 100x nehezebb. De ez legyen a konstruktőr gondja :D
Mert ugye ha bizonyos erővel nyomod, bizonyos távig megy be. Azt most mindegy hogy poti továbbítja, vagy nyomásérzékelő. -
Lacko77 #9154 Nagyon szép munka csak az a baj vele, hogy potméter van a fékpedálon is. Így a felkeményedés megvan, de az elmozdulást méri továbbra is. :(
-
tilus #9153 Szép munka :)
Minden alkatrészt beszereztünk hasonló projeckthez :)
És Ő is hosszú pedált használ :)
-
Ő is a lábujjával nyomja. :D
Amúgy értem én, nem kell győzködnöd. :)
Csak leírtam, hogy nekem így (a gépnél ülve) kényelmes, és nem kő hosszabb pedál. :p
De köszi a lelkesedésed, ezeket a vidiket/képeket még úgy sem láttam. :) -
tilus #9151 Amit elfelejtettem..gondoltunk a kissebb lábon élőkre is, ezért állítható a pedál, lefelé van még egy jelentősen alacsonyabb állás:
-
tilus #9150 Nibi, Te csodabogár vagy :)
A méretet turaautókon használt Tilton pedálszettről vettük. A pedálokat az ember normál esetben nem a lábujjával lefelé, hanem cipőben a talpával előre nyomja. Ennek is egyszerü az oka, versenyautóban és sportosabb autókban alacsonyan ülsz az alacsony súlypont miatt. Így nyújtottabb a lábad is, tehát a kamionos lenyomós verzió már nem müködik. Hosszabb pedállal több pedálút is lesz és sokkal kényelmesebb, könnyebb modulálni.
Komolyabb igazi pedálszettek:
Összehasonlítás újra:
Video a témában:
-
Nem mondtam én rosszat rá, csak a gyárihoz képest úgy fest mint valami Jetinek készült pedál. 
Amúgy most amit mondasz az elgondolkodtat. :) Erről az oldalról még eszembe se jutott közelíteni a témához. :)
Az én lábujjaim a gyári pedál tetejénél vannak, szal nekem tök kényelmes így is. :)
Ezért megmondom őszintén, így ránézésre nem tudom elhinni, hogy a Tied egy jó méret, kajak hosszúnak tűnik. :)
De Neked kell használnod és kész.
-
istvan2010 #9148 Van valakinek eladó kijelzője?
Hol lehet legolcsóbban venni? -
Ja, ismeros 
-
tilus #9146 Keményedik, egy pici poliuretán szivacs van benne ami az ellenállását adja a rugón túl. Skála állítható.
Gyorsabbat lehet vele menni..igen, de leginkább sokkal stabilabban bátrabban lehet a fékre ugrani, az izom memóriát könnyebb modulálni mint a távolságot miliméterekben. Ez ezeknek a rendszereknek a lényege, meg hát az autó is így müködik :)
-
istvan2010 #9145 Ez a fanatec féle pedál féke keményedik ha nyomom? Gyorsabb köröket lehet vele menni? :D
Nincs valakinek eladó kijelzője (sebesség,fokozat) ? -
peti911 #9144 Lol. 40-es a lábam, nem vagyok egy kiköpött jeti típus. 
Viszont így tele talppal tudom nyomni a pedálokat, és az ülésbe is jobban bele tudok süppedni.
Őszintén szólva a gyári fék nekem túl kemény volt, erre is jó megoldás a hosszabbítás. -
tilus #9143 Nekem volt. Nyeremény volt. Gyönyörü cucc, mérnöki remekmunka, de a tesztelés hiánya és a kinai gyártás miatt vannak gyerekbetegségei.
Karbantartást igényel, lubrikálni kell különben pontatlan és nyikorog.
Elektronikával is vannak apró gondok:
- automata a kalibrálás ami szerintem hátrány
- hall szenzor nálam bekoszólódott, ugrált a jel néha, tisztítás után tökéletes megint
- load cell olcsó, nem a legjobb minőségü cucc benne
- ha kinyomod a kuplungot és a gázt egyszerre padlóig akkor csak 80%-ot mér..érthetetlen miért, de rajtnál nekem elgurult az autó a kuplung miatt :(
Ezen felül zseniális a cucc és az ára is korrekt! Én eladtam olcsón, és inkább gyártottuk amit lent látsz.
Egyenlőre megbízhatóbb és probléma mentes a részben kézi gyártás ellenére is.
-
istvan2010 #9142 Van valakinek Fanatec pedálja? Vélemények róla? Megéri megvenni? -
tilus #9141 -
tilus #9140 Nibi, a hosszabb pedál Neked lenne a legfőképp előnyös. Egyrészt szerintem a te lábad se 30-as mint amihez a logi tervezte a pedálokat, másrészről meg..ha a gyári pedált is túl keménynek találod akkor a hosszút a hosszú erőkarral kényelmesebben tudnád nyomni, adagolni.
-
Támad a Jeti.
-
tomi555 #9138 Szia Aurdino mostanában elég népszerű hardver, személyes tapasztalatom ugyan nincs vele. Ahhoz hogy ezt az általad említett feladatokra használd kell rá saját firmware-t írnod. Valószínűleg van bennük egy USB kód, tehát azzal a résszel nem lehet gond, azt ugyan nem tudom hogy alapból joyként konfigolhatóak-e. A szoftverben az I/O-t úgy használod fel ahogyan azt te szeretnéd, tehát akár az általad említett LCD vagy szervo vezérlés is megoldható természetesen mint ahogy a mátrix is. Ezek minimális külső elektronikát ugyan igényelhetnek. Ha van ezzel kapcsolatban kérdésed írj nyugodtan, megpróbálok segíteni. -
Valaki hallott már ezekröl a vezérlökröl?Saját használatra ingyenesen megépithetó házilag is.
panelek
magyar forgalmazó
sajnos sokminden nem derült ki számomra abbol hogy a ki és bemeneteken milyen eszközöket és mennyit használhatok.
a mega változatát néztem addig eljutottam hogy 16db 10bites potmétert és 54digitálist, de arra nem hogy a digitális részt lehet e matrixban használni és hogy a kimeneten lehet e LCD és servó motorokat hajtani -
peti911 #9136 Kicsit nagyobb kép:
-
peti911 #9135 Sziasztok!
B.U.É.K. így utólag is.
Megtetszett ez a pedálhosszabbítós móka, így gyorsan csináltam egy ilyet:
Azután egy másikat. Ez lett a végeredmény:
(Később majd csinálok egy harmadikat is, de egyelőre elegem lett a sok reszelésből.
-
Jó reggelt :)
Na elkészült a G25 őskori pedál része :D házilag :).Össze barkácsoltam a pedálokat mert mindig menekült a kuplung :) kemény 2 órában telt a művelet.Ha lesz szabad percem dobog fel lehet képeket. -
Azaz, Ford T :D -
Egyszer győztem le a Kinget egy gyorsuláson, akkor én a T modellel mentem. -
Gihi, de én nem evvel az Corevette-el nyomattam, hanem a Ford Thunderbird-el, az jobban is nézett ki :D
-
És sose tudtam végigvinni, mert hiába váltottam el időben, utolsó fokozatban szétforgott a motor. Lehet jobban ment volna, ha nem 4-7 éves vagyok:D -
Hé, a C64es végigjátszásban nem volt csaj! Kurva PC-sek :) -
Egy kis nosztalgia:
-
Ez tuti nem a diablo :D
De nem is a TestDrive2 térképe :D -
-
ment a priv :) -
privat ment -
Na mi történt? Ennyire beleszerettél a távirányítós modellekbe ?
Zsolti kérdezi, hogy mennyit kérnél érte. (jöhet privátba is) -
Solt #9122 :((((((