11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• pointer4

Eltudnék képzelni ezelőtt egy szimu állványt :D
  • ajem kisa
  • pointer4
    Poti helyett, 2 gombbal, vagy egy két oldalra kibillenthető 3 állású kapcsolóval szokták megoldani azt (a kapcsoló visszahúzza magát középre)

link
  • pointer4
    Még soha, sehol nem láttam mikrokapcsolósat boltban, csak kicsi nyákba ültethető mikokapcsolót :(.

Ezen a kormányon pl nem fordul a váltófül. Ami azért jó megoldás ,mert amikor már másfelet fordult a kormány, akkor a lófasz se tudja, melyik a fel meg melyik a le :D

Viszont egy 270°forduló kormányra nem ilyet raknak :D
  • ofp
    Próbált már valaki potméterre vagy forgókapcsolóra fékerő elosztást rakni? Potméteren nekem elég szarnak tűnik mert amellett, hogy túl érzékeny, ha nincs pontosan beállítva egy értékre pl. 60:40 akkor 2 érték között ugrál. Valami léptethető megoldás lenne jó.

Előző kérdéshez még: Pointer írtad, hogy arwill-ben amit vettél nyomógombot az nem mikrokapcsolós, mikrokapcsolósat hol lehetne kapni?(emberi áron)
  • ofp
    Be is baszna, ha csak a kormány fordulna
  • pointer4
    Had büszkélkedhessek :D
  • Varga10
    Hali!

Mi a véleményetek erről? IPON

Tudom, hogy nem egy G25, de elég megbízható? Mert nem akarok most másfél év múlva újat venni. Nemigazán van pénzem rá több, de ez sztem tudja mi nekem kell, egy kezdő kormány amivel jókat el tudok játszani.Szerintetek a kormánnyal együtt fordulnak a váltókarok? Vagy azok egy helyben maradnak és csak a kormány fordul? Mert ha nem fordul az lehet nem olyan jó ha kanyar közben kell váltani.
  • pointer4
    Mindenhol máshogy nevezik őket :D A nyomógomb, az nem kapcsoló :D 2állás, hát igen, vitatható, de azok az Arwilles oldalon nem maradnak bent. Azok jók neked.
  • ofp
    Akkor ezek közül egy sem jó? arwill mindegyik 2 állású, a morze is.
    on-on ehhez hasonlókat láttam farnell-en ON-(ON), ez elvileg momentary

g25-re akartam plusz gombokat, de nem tudom honnan lehetne viszonylag olcsón venni. Leo Bodnar oldalán láttam még jó kapcsolókat, de 7!!! font 1db.
  • pointer4
    Mint ezek, meg van 3 állású is.
  • ofp
    A 2 állás olyan mint egy átlagos villanykapcsoló?
  • pointer4
    Az nem két állás, mert ha elengeded, akkor csak 1 állásban tud lenni.
    Lehet morze gombnak is hívni, abban is volt rugó, és ha nem nyomod visszaugrik.
    A nyitó meg a záró, az az áramkörre vonatkozik, hogy mit csinál vele, ha megnyomod. A záró az ami egy gamepad-hoz kell.
  • ofp
    Az on-off és az off-on az nem 2 állás ? A morze, nyitó, záró áramkör mit jelent?
  • pointer4
    Hát szerintem ott nincs részletezve. Vagyis beavatottabbnak kellene lenni a jelölésükkel kapcsolatban.
    Ugye az ON-(OFF), hogy bontja az áramkört a gombnyomásra. Az OFF-(ON) pedig zárja az áramkört, ilyesmit keresel te.
    Szerintem az ON-ON os verziók lesznek a 2 állásúak, amik nem nyomógombok, hanem kapcsolók.
  • ofp
    Olyat keresek mint bármelyik gamepad-on vagy kontrolleren van. Tehát amikor nyomom ON állásban van és ahogy elengedem OFF. Gondolom akkor 2 állású kell, morze és nem pedig záró, de most látom van nyitó is.

"Vagy azt írják a gombhoz, hogy két állású, vagy azt hogy nyomókapcsoló" vagy azt, hogy 2 állású nyomókapcsoló :)

Ezek milyenek? gombok
  • pointer4
    Hát, próbáld ki :D
    5m-el nem szokott probléma lenni, még ha ilyen gagyi tesco-s hosszabbítót veszel, akkor sem.
    Persze függ attól, mennyi eszközt raksz még a g25 mellé egy esetleges usb-hubal.
    A gondok, 6-7 méteren kezdődnek, ha 10 vagy 15méter is szóba jöhet, akkor már ilyesmit ajánlok.

Ja, és a hosszabbítót az alaplapba kösd, ne előlapba pl, néha a házon lévő gyáriak a hibásak mindenért.
  • gabesz752
    Pointer:

Ha rakok egy 5m-es usb hosszabítót a kormány és a gép közé, akkor szerinted még fog működni rendesen?
    A nappaliban lévő tv-n akarok játszani...
  • pointer4
    SimScreen érdekesség.
    Ahogy nézem a méretáből adódóan, szigorúan kormányra.

• pointer4
    tomi555 tuti tud neked segíteni benne, bár engem is érdekelne a dolog, de még sosem jártam utána. Meg még sosem futottam bele, hogy olyan kelljen.
  • pointer4
    Hát elírhatnak bármit a webáruházban.
    Lehet érdemes bemenni és megnézni a gombokat. Vagy azt írják a gombhoz, hogy két állású, vagy azt hogy nyomókapcsoló, olyankor lesz jó neked. De nem mindegyik fajtából van kétállású.
    Ez pl, ebből a fajtából tuti van két állású, ilyet használtam a B záridős kioldómhoz :D
  • pajti
  • ofp
    Sziasztok!
    Néztem Árwill, Conrad oldalát. A nyomógombok közül mind pillanatkapcsoló? Mert van nyomókapcsoló is, de láttam olyat aminek a neve nyomókapcsoló a leírásban viszont nyomógomb van.
  • pajti
  • Tufa
    Még mindig vannak sportüléseim :)
  • pointer4
    Na, mit találtam :D
    Tuti cuccos :D

mégkép
  • Pepe7807
    potis lessz
  • pointer4
    Ez babán néz ki :D Mijaza brembo ottan ? :D Hidraulikus loadcelles vagy potis fék lesz ?
  • Pepe7807
    Csinálgattam pár dolgot az utóbbi időben

• repvez
    valakinek van tapasztata HALL szenzor alkalmazásában?
    Milyen speciális dolgok kellenek hozzá, lehet használni analog potméter helyett mindenféle elektronikai átalakitás nélkül ?
    bármilyen mágnes jó hozzá?

A másik kérdésem lehetséges valahogyan optikai egeret ugy átalakitani, hogy mint X y tengely érzékelje a leo bodnarhoz hasonlo panel?

A joystickomat probálom megtervezni, hogy a mechanikája minél kisebb helyet foglaljon el és teljesen fémböl legyen és ne legyen benne potméter ami elkophat.
    bárkinek ha van jo ötlete az jol jönne.
  • kifli
    off: kedvezményem van logitechez, g27-et, vagy g940-et -35% kedvezménnyel tudok szerezni, ha kell valakinek esetleg dobjon rám egy privit, nekem nincs pénzem egyikre sem, szóval ha nem kell senkinek, elveszik a kedvezmény :)

Nem reklámolni akarok, csak szólok, hátha tervez valaki ilyesmit mostanában :)
  • pointer4
    RBR topicban találtam.
  • pointer4
    Eladó a FreeTrack kütyüm, ha érint valakit.
  • Amery
    Jah, és nem is fogaskerekek... mivel bordásszíjhajtású
  • Amery
    A piros MOMO-ban is műanyag fogaskerekek vannak, mégis kifogástalanúl működnek...
  • bardocz
    Jaja, azokat a műanyagokat nem ebben fogjuk megtalálni:D
  • pointer4
    Hát igen, ez már mindjárt bizaloom gerjesztőbb. Viszont ez még mindig a négyszeres ár, a Thrustmastershez képest.
    Mondjuk vannak olyan műanyagok, amik simán hozzák egy fém mechanikai tulajdonságát. Viszont azt kétlem, hogy ebbe az árba belefért :D
  • bardocz
    Belül műanyag fogaskerék. Köszipuszi -.-"
  • JUVEfun
    Cockpitet már elvitték ???
  • JUVEfun
    Vaterán még Logitech Driving Force GT-d volt ...