11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• ofp
    Tehát akkor megoldható bármennyi gombbal, viszont az mit jelent h 2 lenyomást tud kezelni dioda nélkül?
  • repvez
    bu0836
    a jobb oldalon látszik mi a különbség
    mig az egyszerü 12 gombosnál minden vezeték külön csatlakozora megy 1 közös földdel addig matrix rendszerben minden sor és oszlopra 6-6 gomb jut és ezért kell annál használni diodát, hogy ne kapcsoljon egyszerre mindegyik kapcsolo ami azon az ágon van.

remélem érthető :)
  • ujhazi
    a tervezett "1.0" -és verzioban nem lesz mátrix, de az 1.1-ben már igen, megvan a mátrix dekoder program a fejemben, csak tesztelni kellene pár napot.

LCD ezt a panel nem támogat.

ofp:
    ha mátrixnál kevesebb a gombod, akkor azt értelemszerüen kihagyod, ergo kisebb mátrixot épitel.
    a két mód közt az a különbség hogy sima bekötésnél max 12 gombod lehet, de azokból akárhányat lenyomhatsz, ha több kell, akkor mátrix, az viszont csak 2 lenyomást tud kezelni dioda nélkül.
  • ofp
    Nekem ez mátrix dolog sem teljesen tiszta. BU0836-nál 12 független vagy 36 gombot scan mátrixban lehet bekötni és mi van, ha kevesebb gombot szeretnék pl. 13-at. Mi a különbség a két bekötési mód között?
  • Pepe7807
    A mátrix rendszerről beugrott. #7574 hozzászólást nézd meg. Én ezt akartam megépítettni, de senki nem válalta. megvan hozzá minden,ha érdekel el tudom küldeni.
  • repvez
    arról tudsz valamilyen infót, hogy lehetséges lenne ahhoz a vezérlöhöz beletenni egy 7*20-as matrix LCD kijelzö támogatást?
    És az 5 digit csatorna az mit jelent 5 gombot vagy 5x5 matrix rendszerü gombot tehát 25 kapcsolot?
    Mert ha tudná az LCD kijelzést akkor én engem is érdekelne a dolog , mert egy f16-os vadászgép központi panelját (ICP)szeretnék csinálni
  • ujhazi
    Sziasztok,

legalább 5 analog csatorna (potméter) és 5 digit csatornát (nyomogomb-kapcsoló) kezel. ezt 2-3 al elvileg lehet böviteni, csak át kell rajzolni a nyákot :-) most 6x4 centis, tehát pici! nem akarkom nagoyn nagyitani, mert lehet az a plusz nyomogomb nem ér annyit.

a tudása:fokozatosan közeliti, elsőre a hat switch-et lehet nem fogja tudni, ígyekszek azt is leprogramozni, de nagyon nem egyszerü.

a minőség:a leo nyákja nagyon szép, én is keresem a gyártó aki szépet csinál, hogy a szépségben sem térjek el, a mostani széria 4/5 -ös szépségü, ja holnapra jön egy új cégtől a prototipus minta, akkor küldök arról képet.
  • Pepe7807
    Engem a sima analóg érdekel, meg hogy mennyi tenelyt vezérel és mennyi mikrokapcsolót?
  • curgan
    És ez a Leo Bodnarral megegyező és tudású minőségű lesz? Képeket tudsz küldeni esetleg?
    Elsősorban a loadcellás érdekel.
    A forgókapcsolóval kapcs mi a véleményed?
  • ujhazi
    többen kérdezték az "akciós" árat,

most 12 bitest csináltam, az 5000 forint, de ez nem load-cellás,
    a load-cell-ás az 7000-ba kerül.

Szeretném ha az akciós árért cserébe majd mindenki megosztaná a tapasztalatokat.
    Köszi.
  • Pepe7807
    Engem is érdekelne, küldj privit légyszi
  • Pepe7807
    Köszi
  • pointer4
    Innen, ha jól emlékszem magyaroknak 15% engemény is van. (mert hogy magyar vállalkozás)
  • sanzik
    PTRacing
  • pointer4
    Hoppá hoppá. grat!
  • zoloka1976
    Sziasztok

Honnan tudok a legegyszerűbben,és a leggyorsabban load cell-t rendelni G27-hez ?
  • ujhazi
    ofp:

most csinalok egy leo bu0836 elektronika klon-t, ha érdekel, szivesen küldök belőle egy nagyon akcios példányt.
  • Pepe7807
    Készül a váltóm is. Tegnap este forasztgattam

• Campo
    Két garnitúrát vettem belőle, de nem hinném, hogy problémák lennének vele, három napja egyet gyötrök de még mindig kapcsol.
  • Pummis
    szia
    ez a kapcsoló egy fos :)Nekem ilyen volt a váltóba és semmit gyenge :).
  • curgan
    Sztem nincs végállása, egyszerűen csak ennyi impulzust ad le egy körön. Ha jól értem.
  • curgan
    A kérdés konkrétan az lenne, hogyha megveszem ezt az impulzus kapcsolót, és a 2-2 lábára (összesen 4 van aszem, és két külön kört irányít) rákötök két-két gombot a joypad elektronikán (tegyük fel, hogy megtalálom :)), akkor vajon ez működni fog-e?
  • ofp
    Gamepad nem rossz ötlet, de nem minden gombhoz van normális forrasztási pont, emiatt nehéz lehet megcsinálni. A végén linkelt gomb az jónak tűnik, feltéve, hogy mikrokapcsolós, majd valaki aki ért hozzá megmondja, ez engem is érdekelne.
  • ofp
    Az elektronika bodnar BU0836 lenne, de úgy tudom most nem lehet tőle rendelni. Amit linkeltél enkódereket a 6mm tengely átmérőre vonatkozik? + kéne rá "kupak" ott is 4-6mm-t írnak. Illetve az mit jelent, hogy 15, 24 impulzus, hányszor lehet pl. körbetekerni ezeket, ha egyáltalán van végállásuk.
  • curgan
    Én ezt találtam, ill. rbal munkásságát ebben a forumban: http://www.youtube.com/watch?v=--e01JHr3Ls
  • istvan2010
    Curgan én is szeretnék a kormányomra plussz gombokat rakni csak nem tudom hogyan kell. :S
    Tudnál nekem segíteni vagy akár valaki itt topikban tud segíteni?

Köszi előre is.
  • curgan
    Szevasztok!

Olvasgatom már egy pár hete a témát. Sok érdekes dolgot találtam, úgyhogy eldöntöttem, hogy hű g25-ös kormányomon gomb update-et hajtok végre. A terv a következő:
    1. USB joypad beszerzés (megtörtént, egy 10 gombos logitech)
    2. 6 féle színű nyomógomb beszerzés http://c-sale.unas.hu/spd/unas_860818/Nyomogomb_1_aramkor_2A250V_OFFON_narancssarga
    3. 2 db forgató kapcsoló beszerzése http://www.tme.eu/html/HU/ps1010-sorozatu-impulzusos-forgokapcsolo-ny__k-hoz/ramka_1401_HU_pelny.html

Kérdésem lenne, hogyha a linkben említettet impulzusos kapcsolót rákötöm két gombhelyre, akkor ez működni fog-e, vagy egyéb elektronikát igényel?
    Illetve mi a véleményetek a másik linkben írt gombról, mennyire használható (ha jó láttam rbal is ilyeneket használ)? Esetleg még ez jön szoba:
    http://www.tme.eu/html/HU/psm-sorozatu-szubminiatur-nyomogombos-kapcsolo/ramka_1420_HU_pelny.html

Tudom, hogy On-(On), de mérete/kinézete miatt lehet, hogy Off-(on)-ként használva jobb lenne.
  • Campo
    Akarom mondani a középső a hármas, és a maradék a kettes így úgy gondolom, hogy ugye alapesetben az egyesből a kettesbe áramlik a csí és a hármasra vált.
  • Campo
    Hát a kézben tartotton fel vannak számozva. A 0-az egyes számú, az középső a kettes, és a maradék a hármas. Csak én ugye nagyon bizonytalan személy vagyok, így az is megkérdezem amit végül is tudok.
  • pointer4
    És most akkor van kérdés, amire nem válaszoltam ? :)

Ott a 0, meg a két ON ON.
    A kérdés, hogy most a 0-ON(1) van zárva, vagy a 0-ON(2), mert ha benyomod, ezek felcserélődnek.
  • Campo
    Megjegyeztem

Valahogy így gondoltam, csak kicsit megzavart a váltó funkció.

Egyébként ilyesmi típus:

• pointer4
    Na várjál, ezt újra elolvasom.... :D
    .
    .
    .
    .
    Kérdezni mindig szabad, sőt, kötelező! :D
    .
    .
    .
    Ja, igen, bár nem biztos hogy én voltam az illető. De igen, ha egy egérből kiszuperált, vagy megvett 3 lábú mikrokapcsolót nézünk, akkor annak valamelyik 2 lába alap állapotban rövidre van zárva, majd amikor benyomódik a gomb akkor ezt a kört megszakítja, és a másik lábbal záródik a kör. Az egyik láb az állandó.
    Ezt lámpával, vagy műszerrel könnyű kimérni.
    Arra kösd, ha váltót készítesz, amelyik két láb csak akkor vezet (záródik az áramkör) amikor benyomod a gombot.
  • Campo
    Nem tudom szabad-e megkérdeznem, de emlékeim szerint Te egyszer használtál próbára egy játékhoz mikro váltókapcsolóból készített váltót. Ezek úgy működnek, hogy az "1"-esen kap bemenetet akkor alap esetben a "2"-esen jön ki, és ha zárókapcsolónak szeretném használni akkor az "1"-esre és "3"-asra kössem a vezetékeket?
  • pointer4
    Addig jó amíg megyen! :D
    Akkor van vakarózás, ha szarakszik, tök megmagyarázhatatlan okokból.
    Meg az a legjob, amikor minden megy, csak pl fél óránként 1x, újrakalibrál a kormány, mert nem annyira stabil. :D
    Kell tolni egy huzamosabb tesztet.
  • pointer4
    Az a baj, hogy verseny közben, ha állítani kell, a gombot meg kell nyomni kb 40x hogy állíts egy 60:40 es fékerő eloszlást 65:35-re.
    Nem hiába tettek rá tekerőt, így csak 2x-3x kell körbetekerni.
  • tomi555
    Igen rotary encoder, magyarul is enkódernek szokás hívni. Pl Itt találsz, de ezt önmagában nem tudod rákötni a PCre, kell neki egy elektronika. Ebben esetleg tudok neked segíteni, de meglennék lepődve ha gúgli nem dobna ki valami megoldást egy kis keresgélés után. (Lényegében egy "klikk" két egymáshoz képest eltolt impulzust generál és attól függ hogy melyik van előrébb hogy melyik irányba tekerted, ezt kell "átkonvertálni" két "gombnyomássá" )
  • ofp
    Thrustmaster remekmű!
  • ofp
    Ilyet biztos nem fogok csinálni akkor már inkább 2 gomb :), de ezek érdekelnének: kormány1 itt látszik 43 sec-nél, hogy tekergeti a fékerőt ill. másik videón kormány2 1.04-nél. kormány3 Itt pedig írnak róla "rotary encoder"-nek nevezi aminek nem tudom mi a magyar megfelelője gondolom nem potméter, itt is árulnak: rotary encoder
  • gabesz752
    Kipróbáltam. Működik rendesen a 900ft-os 5m-es hosszabítóval még előlapiból is. Használni majd a hátsóból fogom. Nemsoká kész a cockpitem is. Majd rakok fel képet.
  • Sir Cryalot
    hi, láttátok gondolom ezeket a buttkicker szubokat. Van ennek alternativája? Van itt egy károsodott 15" JBL-em is pl .