11617
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Akkor elvileg ez is jó hozzá: Microsoft LifeCam VX-2000 USB ? 1000-es sajnos nincs a helyi boltban legalábbis nem találtam, de holnap körbenézek utánna személyesen. Remélem működik ez a led nélküli megoldás rendesen, mert nem szeretnék a fejemen egy drótos cuccot :S -
Microsoft VX1000, az a legjobb hozzá 5k alatt, legalábbis freetrack-hoz. Az tudja stabilan a 30fps-t.
Már vártam mikor jön el az az idő, hogy nem kell semmi szart a fejünkre húzni, és csak az arcmozgás alapján megy a freetrack :D
Kösz hogy szóltál :D -
Üdv!
EZT a freetack alternatívát ismeri valaki innen esetleg?
Meg tudnátok nekem ehhez vagy akkár Free Track-hoz webkamerát ajánlani 5 ezer Ft körül? Sajnos ezekben nem vagyok otthon :S Tudom hogy ez nem freetack topik, de itt több olyan ember megfordul akinek elég nagy tapasztalat van mindenben ami a szimukhoz köthető. -
Nem foglalkozik valaki ilyesmik közelében, esetleg velük kapcsolatban ?
Ablaktörlő motor helyettesítésre gondolok. -
ofp #9277
-
ofp #9276 Tehát akkor megoldható bármennyi gombbal, viszont az mit jelent h 2 lenyomást tud kezelni dioda nélkül? -
bu0836
a jobb oldalon látszik mi a különbség
mig az egyszerü 12 gombosnál minden vezeték külön csatlakozora megy 1 közös földdel addig matrix rendszerben minden sor és oszlopra 6-6 gomb jut és ezért kell annál használni diodát, hogy ne kapcsoljon egyszerre mindegyik kapcsolo ami azon az ágon van.
remélem érthető :) -
ujhazi #9274 a tervezett "1.0" -és verzioban nem lesz mátrix, de az 1.1-ben már igen, megvan a mátrix dekoder program a fejemben, csak tesztelni kellene pár napot.
LCD ezt a panel nem támogat.
ofp:
ha mátrixnál kevesebb a gombod, akkor azt értelemszerüen kihagyod, ergo kisebb mátrixot épitel.
a két mód közt az a különbség hogy sima bekötésnél max 12 gombod lehet, de azokból akárhányat lenyomhatsz, ha több kell, akkor mátrix, az viszont csak 2 lenyomást tud kezelni dioda nélkül. -
ofp #9273 Nekem ez mátrix dolog sem teljesen tiszta. BU0836-nál 12 független vagy 36 gombot scan mátrixban lehet bekötni és mi van, ha kevesebb gombot szeretnék pl. 13-at. Mi a különbség a két bekötési mód között? -
A mátrix rendszerről beugrott. #7574 hozzászólást nézd meg. Én ezt akartam megépítettni, de senki nem válalta. megvan hozzá minden,ha érdekel el tudom küldeni. -
arról tudsz valamilyen infót, hogy lehetséges lenne ahhoz a vezérlöhöz beletenni egy 7*20-as matrix LCD kijelzö támogatást?
És az 5 digit csatorna az mit jelent 5 gombot vagy 5x5 matrix rendszerü gombot tehát 25 kapcsolot?
Mert ha tudná az LCD kijelzést akkor én engem is érdekelne a dolog , mert egy f16-os vadászgép központi panelját (ICP)szeretnék csinálni -
ujhazi #9270 Sziasztok,
legalább 5 analog csatorna (potméter) és 5 digit csatornát (nyomogomb-kapcsoló) kezel. ezt 2-3 al elvileg lehet böviteni, csak át kell rajzolni a nyákot :-) most 6x4 centis, tehát pici! nem akarkom nagoyn nagyitani, mert lehet az a plusz nyomogomb nem ér annyit.
a tudása:fokozatosan közeliti, elsőre a hat switch-et lehet nem fogja tudni, ígyekszek azt is leprogramozni, de nagyon nem egyszerü.
a minőség:a leo nyákja nagyon szép, én is keresem a gyártó aki szépet csinál, hogy a szépségben sem térjek el, a mostani széria 4/5 -ös szépségü, ja holnapra jön egy új cégtől a prototipus minta, akkor küldök arról képet. -
Engem a sima analóg érdekel, meg hogy mennyi tenelyt vezérel és mennyi mikrokapcsolót? -
curgan #9268 És ez a Leo Bodnarral megegyező és tudású minőségű lesz? Képeket tudsz küldeni esetleg?
Elsősorban a loadcellás érdekel.
A forgókapcsolóval kapcs mi a véleményed?
-
ujhazi #9267 többen kérdezték az "akciós" árat,
most 12 bitest csináltam, az 5000 forint, de ez nem load-cellás,
a load-cell-ás az 7000-ba kerül.
Szeretném ha az akciós árért cserébe majd mindenki megosztaná a tapasztalatokat.
Köszi. -
Engem is érdekelne, küldj privit légyszi -
Köszi
-
Innen, ha jól emlékszem magyaroknak 15% engemény is van. (mert hogy magyar vállalkozás) -
PTRacing
-
Hoppá hoppá. grat!
-
zoloka1976 #9261 Sziasztok
Honnan tudok a legegyszerűbben,és a leggyorsabban load cell-t rendelni G27-hez ? -
ujhazi #9260 ofp:
most csinalok egy leo bu0836 elektronika klon-t, ha érdekel, szivesen küldök belőle egy nagyon akcios példányt.
-
Készül a váltóm is. Tegnap este forasztgattam 
-
Két garnitúrát vettem belőle, de nem hinném, hogy problémák lennének vele, három napja egyet gyötrök de még mindig kapcsol. -
szia
ez a kapcsoló egy fos :)Nekem ilyen volt a váltóba és semmit gyenge :). -
curgan #9256 Sztem nincs végállása, egyszerűen csak ennyi impulzust ad le egy körön. Ha jól értem.
-
curgan #9255 A kérdés konkrétan az lenne, hogyha megveszem ezt az impulzus kapcsolót, és a 2-2 lábára (összesen 4 van aszem, és két külön kört irányít) rákötök két-két gombot a joypad elektronikán (tegyük fel, hogy megtalálom :)), akkor vajon ez működni fog-e?
-
ofp #9254 Gamepad nem rossz ötlet, de nem minden gombhoz van normális forrasztási pont, emiatt nehéz lehet megcsinálni. A végén linkelt gomb az jónak tűnik, feltéve, hogy mikrokapcsolós, majd valaki aki ért hozzá megmondja, ez engem is érdekelne. -
ofp #9253 Az elektronika bodnar BU0836 lenne, de úgy tudom most nem lehet tőle rendelni. Amit linkeltél enkódereket a 6mm tengely átmérőre vonatkozik? + kéne rá "kupak" ott is 4-6mm-t írnak. Illetve az mit jelent, hogy 15, 24 impulzus, hányszor lehet pl. körbetekerni ezeket, ha egyáltalán van végállásuk.
-
curgan #9252 Én ezt találtam, ill. rbal munkásságát ebben a forumban: http://www.youtube.com/watch?v=--e01JHr3Ls -
istvan2010 #9251 Curgan én is szeretnék a kormányomra plussz gombokat rakni csak nem tudom hogyan kell. :S
Tudnál nekem segíteni vagy akár valaki itt topikban tud segíteni?
Köszi előre is. -
curgan #9250 Szevasztok!
Olvasgatom már egy pár hete a témát. Sok érdekes dolgot találtam, úgyhogy eldöntöttem, hogy hű g25-ös kormányomon gomb update-et hajtok végre. A terv a következő:
1. USB joypad beszerzés (megtörtént, egy 10 gombos logitech)
2. 6 féle színű nyomógomb beszerzés http://c-sale.unas.hu/spd/unas_860818/Nyomogomb_1_aramkor_2A250V_OFFON_narancssarga
3. 2 db forgató kapcsoló beszerzése http://www.tme.eu/html/HU/ps1010-sorozatu-impulzusos-forgokapcsolo-ny__k-hoz/ramka_1401_HU_pelny.html
Kérdésem lenne, hogyha a linkben említettet impulzusos kapcsolót rákötöm két gombhelyre, akkor ez működni fog-e, vagy egyéb elektronikát igényel?
Illetve mi a véleményetek a másik linkben írt gombról, mennyire használható (ha jó láttam rbal is ilyeneket használ)? Esetleg még ez jön szoba:
http://www.tme.eu/html/HU/psm-sorozatu-szubminiatur-nyomogombos-kapcsolo/ramka_1420_HU_pelny.html
Tudom, hogy On-(On), de mérete/kinézete miatt lehet, hogy Off-(on)-ként használva jobb lenne. -
Akarom mondani a középső a hármas, és a maradék a kettes így úgy gondolom, hogy ugye alapesetben az egyesből a kettesbe áramlik a csí és a hármasra vált. -
Hát a kézben tartotton fel vannak számozva.
A 0-az egyes számú, az középső a kettes, és a maradék a hármas. Csak én ugye nagyon bizonytalan személy vagyok, így az is megkérdezem amit végül is tudok.
-
És most akkor van kérdés, amire nem válaszoltam ? :)
Ott a 0, meg a két ON ON.
A kérdés, hogy most a 0-ON(1) van zárva, vagy a 0-ON(2), mert ha benyomod, ezek felcserélődnek. -
Megjegyeztem
Valahogy így gondoltam, csak kicsit megzavart a váltó funkció.
Egyébként ilyesmi típus:
-
Na várjál, ezt újra elolvasom.... :D
.
.
.
.
Kérdezni mindig szabad, sőt, kötelező! :D
.
.
.
Ja, igen, bár nem biztos hogy én voltam az illető. De igen, ha egy egérből kiszuperált, vagy megvett 3 lábú mikrokapcsolót nézünk, akkor annak valamelyik 2 lába alap állapotban rövidre van zárva, majd amikor benyomódik a gomb akkor ezt a kört megszakítja, és a másik lábbal záródik a kör. Az egyik láb az állandó.
Ezt lámpával, vagy műszerrel könnyű kimérni.
Arra kösd, ha váltót készítesz, amelyik két láb csak akkor vezet (záródik az áramkör) amikor benyomod a gombot.
-
Nem tudom szabad-e megkérdeznem, de emlékeim szerint Te egyszer használtál próbára egy játékhoz mikro váltókapcsolóból készített váltót. Ezek úgy működnek, hogy az "1"-esen kap bemenetet akkor alap esetben a "2"-esen jön ki, és ha zárókapcsolónak szeretném használni akkor az "1"-esre és "3"-asra kössem a vezetékeket? -
Addig jó amíg megyen! :D
Akkor van vakarózás, ha szarakszik, tök megmagyarázhatatlan okokból.
Meg az a legjob, amikor minden megy, csak pl fél óránként 1x, újrakalibrál a kormány, mert nem annyira stabil. :D
Kell tolni egy huzamosabb tesztet. -
Az a baj, hogy verseny közben, ha állítani kell, a gombot meg kell nyomni kb 40x hogy állíts egy 60:40 es fékerő eloszlást 65:35-re.
Nem hiába tettek rá tekerőt, így csak 2x-3x kell körbetekerni.