Szimulátor Cockpit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak elképzelésem sincs hogy mik kellenének pontosan, vagy hogy lenne érdemes megcsinálni, ezért gondoltam hogyha valaki már megoldotta, "fölöslegesen nem találom fel a spanyolviaszt". 😄
Szóval ha röviden összetudnád foglalni, hogy nagyjából mi kell hozzá, mit kéne programozni, akkor rákérdezek suliban hogy van-e egyáltalán kedve segíteni, csak tudnom kéne hogy egyáltalán miben kéne tõle segítséget kérnem. Ahogy ismerem még segítene is ha tud. 😊
Szabi1991
Olyan típusút nem tudsz szerintem ebbõl az XrDisplayból csinálni, mint amit rajzoltál, csak ilyen komolyabbat, vagy csak olyant ami a seb.fokozatot, meg egy ledet teszel ami a váltáskor világít. Rfactorban amúgy nagyon tökéletesen mûködik a cucc! Ha ráveszed magad, hogy csinálsz egyet, akkor segítek, elmondhatom a tapasztalataimat a szereléssel kapcsolatban ha gondolod. Igaz a kijelzõ részébõl nekem is 2-õt kellett csinálnom, mert olyan zárlatos volt az elsõ, hogy csak na, még Zsikának is elküldtem nézze meg mi lehet a bibi, õ mondta, hogy hót rossz az egész, csináljak újat. ( itt is köszi neki, sokat segített!). De mielõtt nekiállsz esetleg, mérlegeld a helyzetedet, hogy tudsz e chippet programozni, nagyon extrém helyeken forrasztani, esetleg anyagokat, segédanyagokat hogyan, és mennyiért beszerezni. Mert ha nem rendelkezel semmi feltétellel, és nem is nagyon tudod összehozni, akkor nem érdemes házilag nekiállni, inkább kell egy "gyárit" venni, mint a Leo-s Sli-M az kb olyan mint amit rajzoltál. A kedved nem szeretném elvenni, mert én sem csináltam még ilyent, és semmim sem volt hozzá, de nagy nehezen megoldottam a helyzetet. Találtam valakit aki beprogramozta a chippet, vettem maratócuccokat, forrasztópákát, minidrimmelt kifúrkálni, stb..., csak mire összeállt, árban simán felette vagyok 2×-sen mint a Sli-M! De a lényeg, hogy én csináltam, és büszke vagyok magamra, hogy összejött, még ha most valami gebasza is van!!!! Szal szólj, ha segítségre lenne szükséged!
vmi iesmit kéne kreálnom a monitor elé 😊
a ledeket meg a kijelzõt még megoldom, de azt lenne jó tudni hogy utána hogy kötöm össze a gépel, gondolom usb-n a legegyszerûbb, de utána elképzelésem sincs mit kéne mûvelni hogy mûködjön is 😄
Igaz Spanyolul, vagy hogy. Ezt azért ajánlom, mert ez az egyetlen, amihez nem kell programot írnod. Ha azt is megtudod csinálni, akkor bármint építhetsz 😄
Innen a fórumról már ketten is belekezdtek, ha jól tudom mindegyik életképes, mûködik. Csak talán lustiságból nem fejezték be ? 😄 (na majd erre felkapják a fejüket) 😄
Vagy 16.000,- magasságában lehet venni.
Viszont elképzelésem sincs hogy kéne nekikezdeni, suliba van rengeteg eszköz, meg tanár is aki tudna segíteni az elkészítésbe.
Van valamiféle leírás róla ? fõként az érdekelne hogy pl. rfactorból hogy lehet kiszedni az adatokat, és hogy kötöm össze a ledsorommal ? 😄
És mivel náluk sokkal olcsobb a benzin nem nagyon törödnek a fogyasztással sem.náluk 2$ 1 gallon (4liter) nálunk ugyan ez 3x annyi 5öde fizetés mellett.ja és egy form mustang GT 2009 4 misi körül van zsir ujjan , itthon szuzukit nem kapni ennyiért.
Hátsó ülés a stoppos bringáknak, meg a kaja szemétnek van csak 😄
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
Amerikában kicsit más szempontok is vannak, mint itt a zsúfolt Európában 😄
Volt egy kollégám, aki Amerikában élt 56' óta, neki volt egy barátja, az úgy vett autót, hogy felvette a nagy bundakabátot, meg a cylinderét, és ha így nem tudott beülni autóba, akkor nem vette meg 😄
Na most itt nálunk lófaszt se tudott volna venni 😄
http://picasaweb.google.com/117440580465334944973/Szimulatorok#5523052234281449074
ezt ki csinálta nem tudjátok?
Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN
szereznem kell egy xp-s gépet
Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN
Imádtam a KITT-et, micsoda lóerõ "utcai sport autóba", micsoda felvételek, hátsó gumi pörkölés, stb... (persze akkor még kicsi voltam)
Aztán mikor utánna néztam akkor kiderult hogy a Pontiac Trans Am-be is csak 2 pedál van automata váltóval, aztán villant be hogy a kuplungot soha se mutatták mikor KITT vezetett. Csak a gázt meg a féket. Jaj Amerika.........
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
sokat javult a "deskpit"-em 😄D
Szerintem az amcsik több mint 50%nem látott még 3 pedált egy autóban.
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
Köszönöm a választ!
Nekem sajnos az elektronika a kíhívás...
Egyébként az a kormány egy nagyon egyszerû konstrukció csak jól néz ki.
Van róla videó a youtubon, hogy hogyan szerelik össze és néhány japán meg német blogon megtalálható milyen elemekbõl áll össze (RC modell boltokban kapható alapanyagokból és alkatrészekbõl megépíthetõ...persze ha azt akarja az ember,hogy szép legyen kell egy kis gépmunka is....
Egyébként nekem is van cockpitem csak még lusta voltam lefotózni most meg leköltözött vidékre lakásfelújítás miatt....
Gratula mindenkinek a kézügyességéért és a kormány és cockpit fejlesztéseitekért!!! Ügyes a magyar!!
Maga a kormánykerék vázának felépítését nagyobb kihívásnak látom.
Üdv mindenkinek!
Van egy DFGT-m és ehez zeretnék építeni egy ARC team féle kormányt(mert nagyon tetszik).
A hozzáértõknek a kérdésem elég bugyuta lehet: a DFGT elektronikáját használnám a gombok mûködtetéséhez de vajon ezek a kormánykerékben lévõ nyákokba ültetett mikrokapcsolók helyettesíthetõk a nagyobb nyomógombokkal?? Arra gondoltam, hogy a mikrokapcsolók helyére vezeték beforraszt -malyd elvezetni az új kormányba lévõ megfelelõ gombokhoz. Van ennek valami akadálya?? Természetesen kijelzõ nélkül gondoltam és azért szeretném a saját elektronokáját használni mert egyenlõre PS3-al használnám...így minden maradna a régiben csak egy pofásabb kormánnyal. csak a kormány
Amúgy ez talán az újabb videó. Toyotából átmentek Lexusba, bár nem volt nehéz, cégen belul van.
A régebbi Toyota videók:
video 1
video 2
Igen, eltaláltad, már megvan a kicsi kocsi, már be is futattam, szakít mint az ágyúgogyó <#taps>#taps> Valójába kissebet akartam kezdetnek, neten úgy volt hogy van nekik raktáron 1db Kyosho DBX, de a boltban kiderult hogy még se, valójában per pillanat nemvolt raktáron. De mivel már ott voltam és mostanában nem nagyon tudnák már egyhama újból odajutni, akkor kicsit korulnéztem a boltba. Rengeteg masina volt nekik raktáron 1:16-tól egész 1:5-ig Elektros, Nitros, Benzines (DBX-et kivéve). Ha már ott voltam, nemakartam uressen hazajonni, akkor mivel nagyon megtetszett a Kyosho Inferno MP7.5 Sports 4, akkor eldöntöttem hogy elhozom. Néztem neten is, jó kis gép, dicsérik, meg valami bajnokágokat is nyert már. A tobbiek a csapatba a DBX-ekkel (a tapasztaltak) meg irigykednek most, hogy én mint kezdõ máris Infernóval indulok. Nekem nagyon tetszik a cucc, igazi versenygép, már tobb komolyabb fém alkatrészel (a DBX-be tobb a muanyag). Igazat megvalva mióta megvettem (nyáron) azóta alig cockpitoztam, már nagyon hiányzott a zárt szobából egy kicsit kiruccanni haverokkal (sörön kívul máshová is). Meg ez valamivel több karbantartást is igényel a cockpitnál, majdnem olyan mintha kiskutyám lenne <#vigyor>#vigyor>, bejovok, tisztítás "furdetés", persze mert a TV alatt a nappaliba nemparkolhat mocskossan (a panellakásba máshol nincs helye, a balkonra nemakartam számûzni a kicsikét), aztán motor konzerválás, filter tisztítás. Szoval el megy az idõ. Bocsi, a tervezett közös versenyunk egyenlore elmaradt, illetve csak késlekedik, reméllem majd még bepótoljuk, csak mostanába nyártól kb 3-4x vettem elõ a cockpitot, most nincs LFS league se, még nincs motiváció <#smile>#smile>
Azzal a robotkaros szgépvezérlésû távírányítós kocsival megleptél, azt meg hogy kell elképzelni? Kemény fába vágtad a fejszédet <#wink>#wink>
És mi lett a magántervezésu cockpit és controllerek tervekkel?
majd megnézem a helyi elektonyos bótba 😄
Viszont 100u kondiból 63V-ost nem tartanak ?!?! A 100V-os meg lóbaszó nagy amit küldtek legutóbb. Lehet egy olyat is külön be kell szerezni.
de a te fontos.txt-ben ez van irva:
"470 Ohm-os ellenállásból kettõ (egy helyett)"
de viszont most látom hogy csak egy volt a rendelési listában
Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE
mert éppen gépjármû vásárlás elõtt állok, azt amiatt szaladgálok egész nap
Szóval ne csodálkozz, ha valami gondod van.