Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

köszi a leírásokat, képeket, nem lesz egyszerû.. de már egyre jobban meg akarom csinálni. 😊

Küldj privben egy email címet, összeszedem amim van, hozzá nyáklap képek, alkatrészlisták, HEX file, stb.. aztán elküldöm.
Suliba van ilyen óránk ahol ilyesmikkel foglalkozunk, elképzelésem szerint óra után maradnék még és ha segít a tanár (elég jól érti a témát.. 😊 akkor talán még össze is jönne, eszközök szerintem megvannak hozzá, a tanáromnak az elektronikai tudásai is, talán a programozás részét is megtudnánk oldani, csinált már jóval bonyolultabb dolgokat is. 😊
Csak elképzelésem sincs hogy mik kellenének pontosan, vagy hogy lenne érdemes megcsinálni, ezért gondoltam hogyha valaki már megoldotta, "fölöslegesen nem találom fel a spanyolviaszt". 😄

Szóval ha röviden összetudnád foglalni, hogy nagyjából mi kell hozzá, mit kéne programozni, akkor rákérdezek suliban hogy van-e egyáltalán kedve segíteni, csak tudnom kéne hogy egyáltalán miben kéne tõle segítséget kérnem. Ahogy ismerem még segítene is ha tud. 😊

Mindkettõ elkészült, Zsikáé is, meg az enyém is. Én már be is építettem a kormányba, de még nincs kész, 1-2 dolgon megakadtam, kezdve a rotációs gombokon, amik nem úgy mûködnek ahogy én szeretném. A másik bajom vele, hogy egy ideje elment valami forrasztás szerintem, mert a vannak szegmensek a kijelzõn ami nem akar egy ideje világítani, és lusta vagyok szétszedni miatta. Most amúgy rákaptam az F1 2010-re, még ha picit nyomorék is a game, abban meg nem is mûködik. Úgy látom a spanyol oldalon, hogy nem is igazán fog mûködni vele, szal elkezdtem szemezgetni a Leo Bodnaros Sli Pro-val. Ez ügyben még lehet hogy kereslek privben Pointer, de még nem biztos. Ja amúgy az utóbbi pár hónapban volt lustaság is, meg erõsen idõhiány is foglalkozni a kormánnyal. 😊

Szabi1991
Olyan típusút nem tudsz szerintem ebbõl az XrDisplayból csinálni, mint amit rajzoltál, csak ilyen komolyabbat, vagy csak olyant ami a seb.fokozatot, meg egy ledet teszel ami a váltáskor világít. Rfactorban amúgy nagyon tökéletesen mûködik a cucc! Ha ráveszed magad, hogy csinálsz egyet, akkor segítek, elmondhatom a tapasztalataimat a szereléssel kapcsolatban ha gondolod. Igaz a kijelzõ részébõl nekem is 2-õt kellett csinálnom, mert olyan zárlatos volt az elsõ, hogy csak na, még Zsikának is elküldtem nézze meg mi lehet a bibi, õ mondta, hogy hót rossz az egész, csináljak újat. ( itt is köszi neki, sokat segített!). De mielõtt nekiállsz esetleg, mérlegeld a helyzetedet, hogy tudsz e chippet programozni, nagyon extrém helyeken forrasztani, esetleg anyagokat, segédanyagokat hogyan, és mennyiért beszerezni. Mert ha nem rendelkezel semmi feltétellel, és nem is nagyon tudod összehozni, akkor nem érdemes házilag nekiállni, inkább kell egy "gyárit" venni, mint a Leo-s Sli-M az kb olyan mint amit rajzoltál. A kedved nem szeretném elvenni, mert én sem csináltam még ilyent, és semmim sem volt hozzá, de nagy nehezen megoldottam a helyzetet. Találtam valakit aki beprogramozta a chippet, vettem maratócuccokat, forrasztópákát, minidrimmelt kifúrkálni, stb..., csak mire összeállt, árban simán felette vagyok 2×-sen mint a Sli-M! De a lényeg, hogy én csináltam, és büszke vagyok magamra, hogy összejött, még ha most valami gebasza is van!!!! Szal szólj, ha segítségre lenne szükséged!

repvez
valaki tud gombrlemtartót nyákba forraszthatót ilyen elemhez?
pointer4
Akkor csak építened kell egy elektronikát, amilyet szeretnél. Majd megírni a pic firmwar-jét a vezérléshez, meg kinyerni a programból az adatokat, és persze ehhez is írni kell egy programot.
ennyire nem szeretném túlbonyolítani.. 😄

vmi iesmit kéne kreálnom a monitor elé 😊

a ledeket meg a kijelzõt még megoldom, de azt lenne jó tudni hogy utána hogy kötöm össze a gépel, gondolom usb-n a legegyszerûbb, de utána elképzelésem sincs mit kéne mûvelni hogy mûködjön is 😄

pointer4
A bannerban, a kijelzõk/XRDisplay link alatt találsz egy olyan fórumot, ahol egy elkészítésérõl szó van.
Igaz Spanyolul, vagy hogy. Ezt azért ajánlom, mert ez az egyetlen, amihez nem kell programot írnod. Ha azt is megtudod csinálni, akkor bármint építhetsz 😄
Innen a fórumról már ketten is belekezdtek, ha jól tudom mindegyik életképes, mûködik. Csak talán lustiságból nem fejezték be ? 😄 (na majd erre felkapják a fejüket) 😄

Vagy 16.000,- magasságában lehet venni.
Szeretnék csinálni egy egyszerû ledsort fordulatszám kijelzõnek, meg esetleg egy kis kijelzõt a fokozatoknak. 😊
Viszont elképzelésem sincs hogy kéne nekikezdeni, suliba van rengeteg eszköz, meg tanár is aki tudna segíteni az elkészítésbe.
Van valamiféle leírás róla ? fõként az érdekelne hogy pl. rfactorból hogy lehet kiszedni az adatokat, és hogy kötöm össze a ledsorommal ? 😄

bardocz
De ettõl még egy egyedileg épített hemi blokkos 300-400 vagy több lovas kocsiba csak egy igazi vadparaszt rak automata váltót szerintem.
repvez
van alkalmam pár usákos emberrel beszélni és szóba került az autó és náluk nem lehet 2.3l nél kisebb motoru autot venni.Az én 1.2-es puntomra azt mondta, hogy náluk a fünyiroba van ekkora motor.
És mivel náluk sokkal olcsobb a benzin nem nagyon törödnek a fogyasztással sem.náluk 2$ 1 gallon (4liter) nálunk ugyan ez 3x annyi 5öde fizetés mellett.ja és egy form mustang GT 2009 4 misi körül van zsir ujjan , itthon szuzukit nem kapni ennyiért.
bardocz
Na igen, de erre gondolom nem veszel 400 lovas autót, hanem valami rohadt kényelmes autót.
pointer4
Na ez már a pici kétszemélyes sportkategória 😄
Hátsó ülés a stoppos bringáknak, meg a kaja szemétnek van csak 😄
Tika
ilyesmi <#smile>

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

pointer4
Mondjuk lehet én is autómata váltós autót vennék magamnak, ha úgy nézne ki a heti program családlátogatás címén, hogy beugrunk a családdal az autóba, és le kell vezetni 1400km-ert, a nagyiékig. És útközben nem szeretném magam rosszul érezni ilyen apró pléhkasztnikban.
Amerikában kicsit más szempontok is vannak, mint itt a zsúfolt Európában 😄

Volt egy kollégám, aki Amerikában élt 56' óta, neki volt egy barátja, az úgy vett autót, hogy felvette a nagy bundakabátot, meg a cylinderét, és ha így nem tudott beülni autóba, akkor nem vette meg 😄
Na most itt nálunk lófaszt se tudott volna venni 😄
bardocz
Mit váruk olyan népségtõl, akik építenek egy hemi blokkos autót, ami gyorsuláson kívül semmire nem jó, és belebasznak egy automata váltót...
pointer4
#5211 rbal

Most megnéztem én is, nekem a 64bittel van gondja, már a telepítõnél.
http://picasaweb.google.com/117440580465334944973/Szimulatorok#5523052342990412850
http://picasaweb.google.com/117440580465334944973/Szimulatorok#5523052234281449074

ezt ki csinálta nem tudjátok?

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN

pointer4: ponyprog sajnos nem indul el win7 alatt 😞
szereznem kell egy xp-s gépet

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN

Tika
<#taps><#nyes> ebben van valami...
Imádtam a KITT-et, micsoda lóerõ "utcai sport autóba", micsoda felvételek, hátsó gumi pörkölés, stb... (persze akkor még kicsi voltam)
Aztán mikor utánna néztam akkor kiderult hogy a Pontiac Trans Am-be is csak 2 pedál van automata váltóval, aztán villant be hogy a kuplungot soha se mutatták mikor KITT vezetett. Csak a gázt meg a féket. Jaj Amerika.........

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

megjött Logitechtõl a kormány, Force GT-t kaptam.. 😊

sokat javult a "deskpit"-em 😄D

LeWyTy
Magyarázat:
Szerintem az amcsik több mint 50%nem látott még 3 pedált egy autóban.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Köszönöm a választ!
Nekem sajnos az elektronika a kíhívás...
Egyébként az a kormány egy nagyon egyszerû konstrukció csak jól néz ki.
Van róla videó a youtubon, hogy hogyan szerelik össze és néhány japán meg német blogon megtalálható milyen elemekbõl áll össze (RC modell boltokban kapható alapanyagokból és alkatrészekbõl megépíthetõ...persze ha azt akarja az ember,hogy szép legyen kell egy kis gépmunka is....

Egyébként nekem is van cockpitem csak még lusta voltam lefotózni most meg leköltözött vidékre lakásfelújítás miatt....

Gratula mindenkinek a kézügyességéért és a kormány és cockpit fejlesztéseitekért!!! Ügyes a magyar!!
pointer4
Semmi akadálya nincs mûszakilag. Akármekkora gombokat tehetsz a mikrokapcsolók helyére, a lényeg, hogy zárja az áramkört.
Maga a kormánykerék vázának felépítését nagyobb kihívásnak látom.

Üdv mindenkinek!

Van egy DFGT-m és ehez zeretnék építeni egy ARC team féle kormányt(mert nagyon tetszik).
A hozzáértõknek a kérdésem elég bugyuta lehet: a DFGT elektronikáját használnám a gombok mûködtetéséhez de vajon ezek a kormánykerékben lévõ nyákokba ültetett mikrokapcsolók helyettesíthetõk a nagyobb nyomógombokkal?? Arra gondoltam, hogy a mikrokapcsolók helyére vezeték beforraszt -malyd elvezetni az új kormányba lévõ megfelelõ gombokhoz. Van ennek valami akadálya?? Természetesen kijelzõ nélkül gondoltam és azért szeretném a saját elektronokáját használni mert egyenlõre PS3-al használnám...így minden maradna a régiben csak egy pofásabb kormánnyal. csak a kormány
cselt
Bakker én meg pont, hogy a DFGT pedálját cserélném valami 3 pedálos dologra, erre meg van olyan aki visszabutítja a G25 jó kis pedáljait? Érdekes
pointer4
Jeee, fizessünk egy csomó pénzt, hogy a g25 pedálja elérje a dfgt szintjét. 😊
ajem kisa
Tika
Azt azért kétlem hogy Pajti barátunk ilyet tervezne venni. De ha mégis, akkor én is azt ajánlom hogy gondolkozzon el Pointer írásán <#nyes>
Amúgy ez talán az újabb videó. Toyotából átmentek Lexusba, bár nem volt nehéz, cégen belul van.
A régebbi Toyota videók:
video 1
video 2

pointer4
Na ennek az árából már tényleg veszel egy versenypályát meg 5-6 autót, hogy a meghívott haveroknak is legyen 😄
pajti

<#merges2><#guluszem1>

Tika
Húha, mi lesz belõled, NASA mérnök? Nagy dolgokba fogtál. Hát a suli az sok idõt elvesz, de most neked ez a fontos hogy sikeressen befejezd. A lényeg hogy érdekeljen, akkor könyebben megy. De reméllem LFS-n azért majd még kerülünk <#smile>

bardocz
Esetleg bp-en valaki, akivel lehetne csapatni valahol?
bardocz
Én majd egy elektromos 1:10-est akarok, aztán próbálkozni a drifttel, az élvezetes egyedül is. Ezt néztem ki.
Jó olvasni az élményeid, én is mennék autózni de sajna semmire nincs idõm 😞 Így a cockpit és egyéb vezérlõk is elmaradtak megint. Suliban csomó cucc van amit csinálgatni kéne arra megy el minden, ez a robotkaros cucc is az lesz. Van ez az úgynevezett HUNVEYOR project, egy ûrszonda modell amihez lehet fejltesztgetni szondákat stb, tehát a tanulók tudnak dolgozni valamin. Na én ehhez akarok egy ilyen kiskocsit, olyasmit mint pl egy mars rover. Nem lesz egyszerû de nagyon tetszik ez a dolog, csak még ezen kívül min 2 projeten dolgozok.

Tika
Nocsak, meglett Tomi <#smile>
Igen, eltaláltad, már megvan a kicsi kocsi, már be is futattam, szakít mint az ágyúgogyó <#taps> Valójába kissebet akartam kezdetnek, neten úgy volt hogy van nekik raktáron 1db Kyosho DBX, de a boltban kiderult hogy még se, valójában per pillanat nemvolt raktáron. De mivel már ott voltam és mostanában nem nagyon tudnák már egyhama újból odajutni, akkor kicsit korulnéztem a boltba. Rengeteg masina volt nekik raktáron 1:16-tól egész 1:5-ig Elektros, Nitros, Benzines (DBX-et kivéve). Ha már ott voltam, nemakartam uressen hazajonni, akkor mivel nagyon megtetszett a Kyosho Inferno MP7.5 Sports 4, akkor eldöntöttem hogy elhozom. Néztem neten is, jó kis gép, dicsérik, meg valami bajnokágokat is nyert már. A tobbiek a csapatba a DBX-ekkel (a tapasztaltak) meg irigykednek most, hogy én mint kezdõ máris Infernóval indulok. Nekem nagyon tetszik a cucc, igazi versenygép, már tobb komolyabb fém alkatrészel (a DBX-be tobb a muanyag). Igazat megvalva mióta megvettem (nyáron) azóta alig cockpitoztam, már nagyon hiányzott a zárt szobából egy kicsit kiruccanni haverokkal (sörön kívul máshová is). Meg ez valamivel több karbantartást is igényel a cockpitnál, majdnem olyan mintha kiskutyám lenne <#vigyor>, bejovok, tisztítás "furdetés", persze mert a TV alatt a nappaliba nemparkolhat mocskossan (a panellakásba máshol nincs helye, a balkonra nemakartam számûzni a kicsikét), aztán motor konzerválás, filter tisztítás. Szoval el megy az idõ. Bocsi, a tervezett közös versenyunk egyenlore elmaradt, illetve csak késlekedik, reméllem majd még bepótoljuk, csak mostanába nyártól kb 3-4x vettem elõ a cockpitot, most nincs LFS league se, még nincs motiváció <#smile>

Azzal a robotkaros szgépvezérlésû távírányítós kocsival megleptél, azt meg hogy kell elképzelni? Kemény fába vágtad a fejszédet <#wink>
És mi lett a magántervezésu cockpit és controllerek tervekkel?

Na csak nem megvetted az RC-t? 😄 Jó kis gép amit linkeltél. Én most robotkaros szgépvezérlésû távírányítós kocsi építésebe kezdek épp TDK-ra.

hat ja az nekem is 100V-s és kurva nagy
majd megnézem a helyi elektonyos bótba 😄

pointer4
Igen, javítottam, sry.

Viszont 100u kondiból 63V-ost nem tartanak ?!?! A 100V-os meg lóbaszó nagy amit küldtek legutóbb. Lehet egy olyat is külön be kell szerezni.
pointer4 átnézve az alkatrészeket ugy látom minden megjött jól
de a te fontos.txt-ben ez van irva:
"470 Ohm-os ellenállásból kettõ (egy helyett)"
de viszont most látom hogy csak egy volt a rendelési listában

solo
Háááát, eddig egészségetelenûl kajoltam, de mostanság sok párolt zöldséget eszek, és néhaén is hamar elalszok,elfáradok 1 ültõhelyemben XD

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

felhívtam õket, vártam egy jódarabig ( jó a zenéjük 😄D) de nem veszik fel.. többször bemondta hogy neten is lehet nekik írni, így írtam az logitech oldalán (de csak angol oldalt találtam ahol hibát lehet jelenteni, ezért beírtam magyarul és angolul is) remélem hamarosan válaszolnak.. 😊

pointer4
Azon még sosem próbáltam, csak XP-n. De ha ott tartunk, kipróbálom neked egyszer.
pointer4: felprogramozni atmega-t milyen oprendszerrel lehet, windows7 64bit jó neki?

hát még nem néztem át
mert éppen gépjármû vásárlás elõtt állok, azt amiatt szaladgálok egész nap

pointer4
Star Wars szimultátor ? <#fejvakaras>
pointer4
Nekem már másodszorra küldenek marhaságokat 😄 De csak 1-2 alkatrész tekintetében.
Szóval ne csodálkozz, ha valami gondod van.
hestore-s cuccok megjöttek.

pointer4
Akkor lehet kelleni fog a számla, de próbáld meg.
ha lehet kérni ez jó lenne nekem kisképnek 😊