11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
NÉMÓ510 #9839
Amikor idáig fajultam,egyszerűen nem bírtam ki és feltornásztam magam a tákolmányra,hogy megízleljem munkám gyümölcsét.Éjjel fél kettő lehetett kb.A képek alján levő dátum ne zavarjon meg senkit,az kamu.
Az ülésben bambultam ezerrel,hogy mi minden van még hátra amikor hallottam hogy pattognak el a ponthegesztések.Időben pattantam fel,és megelőztem egy keménységvizsgálatot a betonnal.Valószínű hátrafelé bukva a fejem ért volna le először.És hát így is elég hüle vagyok :)
Aztán végigvartam egy lényeges tartóelemet,egész egyszerűen valahogy kifelejtettem a sorból.
Sose ülj félkész cockpitra ami egy asztalon van. -
NÉMÓ510 #9838
Ennél a résznél azért volt szívás.Három kéz kellett volna :) . Billegett mint szarka a dögön. Lehegesztettem. Betonvassal. -
NÉMÓ510 #9837
Mivel egy félig kész cuccot szedtem szét,hogy másféleképp rakjam össze ezért néha többet haladtam hátra mint előre :D
-
NÉMÓ510 #9836 Na ez viszont egy francia csoda féltengelye volt (annak is a kerék felőli része) ,és tökéletesen működik vele a szék.Nem fordul el,viszont gyönyörűen mozog körkörösen ha kell.
Nem tudtam szerezni egyenlőre olyan kardánkeresztes megoldást mint amilyet pointer is használ,de bízom benne hogy jó lesz.
Egy pár képet még teszek fel a folyamatról,remélem nem gond. -
NÉMÓ510 #9835
Na ezt az üléskitámasztást hogy ne forduljon el,jól elqú... Pislogtam csak hogy miért nem billen hátrafelé. Kellett 5 perc mire leesett -
NÉMÓ510 #9834 Nézd meg ezt,hátha segít : http://biotek.hu/index.php?m=20377
Az biztos hogy különböző színű csíkokkal jelölik őket,amik a tulajdonságaikra és az erejükre utal(meg hőmérsékletváltozásra hogy reagál stb).
Én személy szerint nem tudom megmondani mit jelentenek,de pl. a hengerfejben a szeleprugókon piros és sárga csíkot szinte mindig látni (meg még egyet kettőt,de nem figyeltem meg pontosan) a szeleprugókon. -
#9833 Remélem tud valaki tanácsot addni, hogy nyomorugót boltban hogyan lehet venni?Ugy értem, hogy milyen adatok vagy szabványos értékei vannak egy rugonak?
Mert tervezek egy mechanikát és ha beválik akkor tobb példányt is szeretnék csinálni belöle , de a kézi gyártásnál nem garantálhato az egyforma méret és erö.
Meg a terveket is könnyebb ugy elkésziteni ha tudom a pontos méreteit és nyomoerejét a rugónak.
Van valami katalógusa mint a csapágyaknak? -
#9832 ....ja és ez még csak félig kész állapot...... -
#9831 Nagyon stabil lett,de ne felejtsd ,ez még a régi salgó ami sokkal vastagabb ....!!!!!
-
NÉMÓ510 #9830 Tennél fel több oldalról képet az állványról?Érdekelne a véleményed hogy mennyire merev a szerkezet ha salgó polcból raktad össze.
Köszi. -
NÉMÓ510 #9829 Váltottam vip tagságot de nem enged képet feltölteni.De nem is probléma mert nagyon illúzióromboló egy félkész állapotban levő cockpit.
-
#9828 Ha kész lesz dobok fel több képet csak nehezen fotózható mivel a galérián van....(és ez behatárolja a lehetőségeimet)
-
NÉMÓ510 #9827 Elfogyott a CO. Képek holnap.
Pointer4,gratula amúgy a hírnévhez!Interjúk mindenfelé,ez már igen. -
NÉMÓ510 #9826 Köszönöm,megvenném.Majd szólj ha megvagy vele.
Még tartod a véleményed (kb 1 éve beszéltünk róla),hogy össze lehet kombinálni az ablaktörlőmotoros megoldást a levegőssel?Estére amolyan félkész állapotban lesz az ülésrész,és rápróbálom a levegős állványra hogy hol nem férni el vele.
Ha tudok,dobok fel képeket.
Talán még arról is,hogy nem szabad az ülést felrögzíteni :)
Még két kérdés : kaptam én is barátomtól trafót ami 13v és 8a leadásra képes.De 2 másodpercre bírta a 18 ampert is,mert véletlenül zárlatot csináltam.A tekercselésben használt vezeték vastagsága szerint tartósan a 10 ampert is elviseli. Elegendő ez a teljesítmény két villanymotornak?Plusz olvastam hogy te is átálltál trafóra az akksi helyett,és írtad hogy picit puhább lett a működése.Nem lehetne ezt kondival(-kal) kivédeni?
A másik kérdés,hogy mivel ismerősök elhalmoztak mindenféle alkatrésszel,mondván "biztos jó lesz a szimulátorodhoz",két bakony gyártmányú Ladákhoz készült motort használnék(ez a kettő egyforma),csak kicsinek tűnik a műanyag fogaskerék (átmérőre gondolok) benne.Csak 50mm az átmérője.Annyi is elég?
Az eredeti orosz 70mm.Esetleg még őt le tudnám párosítani egy bmw-vel. -
#9825 Van egy, csak még össze kell raknom, ha érdekel 30 ér a tiéd. 4-5 nap kell mire összerakom estnénként, meg letesztelem/felprogramozom. -
#9824 Hát nem kényeztetsz minket kép hegyekkel :D
Amúgy grat! baba lesz. -
NÉMÓ510 #9823 Nagyon zsír :) Opelomba volt ilyen ülés :) -
#9822 Készülget a cockpitem ...(hogy mennyi mindenre jó az öreg dexion salgó :-)
-
NÉMÓ510 #9821 Sziasztok!
Nincs véletlenül valakinek egy eladó tanos elektronikája ablaktörlőmotoros simhez?
Másik : van itt olyan fórumozó akinek ment már tönkre ablaktörlőmotor használat közben?(leégett stb) -
Nyilas Lehel #9820 köszi -
#9819 van a readmeben link egy LPT portos letöltőre, kb 4 db passszív alkatrészből áll... -
Szmore84 #9818 Én 2* futottam neki a kijelzonek. de nem birtam normálisan mukodesre birni -
rbal #9817 Nekik is van egy megoldásuk, kijelzőig is el tudsz vele jutni, de ha csak a vezérlő részt csinálod meg akkor is tudod használni. Én építettem egyet, csak szarakszik a kijelző része, valahol zárlatos, és nem tudom már megcsinálni, új lapkákat kéne maratni hozzá, de ahhoz már nincs kedvem, elég kemény dolog. Ha jól emlékszem 2 potit rá tudsz kötni, de azóta lehet hogy fejlődött is. Igaz a kijelzésre mentek rá, de mondom potit, gombokat, motort is rá lehet kötni. Itt PIC-et kell beégetni, és minden elérhető az oldalukon ami szükséges. Sajna spanyol, de a googli fordító segít, én is úgy csináltam.
http://www.xtremeracers.info/forums/viewtopic.php?f=84&t=5238&p=108638#p108638 -
Nyilas Lehel #9816 köszi még meglátom melyik megoldás egyszerűbb
amit nem tudok hogy hogyan tudom az atmega8ra fölégetni a programot mert nekem csak pickit2-m van és az csak pic-hez jó -
Nyilas Lehel #9815 milyen chip van rajta ha pic-akkor azt én is be tudom programozi de ha a programot és a kapcsolást is ideadnád nagyon megköszönném (mennyire?)
Csak magamnak csinálom a pedált -
#9814 Üdv
Érdeklődnék, hogy érdekelne-e itt valakit egy G25. Részleteket PM.
Köszi -
#9813 megvan még az FTP-men a sajátom anyaga:
otthoni utángyártásra ingyenes, eladásra tilos felhasználni
DOGMAN MJoy -
#9812 Én pl egy ilyesmit építettem meg:
http://www.mictronics.de/projects/avr-usb-joystick/
28 gomb, 8 analóg tengely, az én verziómhoz az eredeti szerző írt több felbontású analóg firmwaret is..
Eléggé jól felszerelt szerszámok, és gyakorlat (ATMEG8 TQFP tokozásnak 0.4 mm a lábtávolsága) kell a megépítéséhez, de nekem is sikerült.. :D -
ujhazi #9811 Szia,
egy kapcsolósi rajzzal semmit sem érsz, a panelon van egy chip amit fel kell programozni, a lényeg a chip-ben van. -
Nyilas Lehel #9810 kellene egy kapcsolási rajz a vezérlőelektronikához.
Tud valaki adni?
előre is köszi -
Nyilas Lehel #9809 hogy jobb ha fölülről vagy alulról vannak rögzítve a pedálok?
mert a netkarban sok a formula autó ott ugye alulrögzítettek
de a kasznis autók nagy részében lefelenéznek a pedálok -
Nyilas Lehel #9808 lehet lesz valami a pedálból.
csak az a gáz hogy a suliban el van romolva a cnc és nincs pénz megjavítani mert "gazdasági átcsoportosítás van "
ez mekkora baromság -
Szmore84 #9807 szép munka.
Jó játékot vele -
#9806 valaki tudna nekem segiteni abban, hogy hogyan lehet a legegyszerübben , stabilan és esetleg állithatoan rögziteni egy ilyen :
mágnest és egy ilyen Hall sensorral -
Nyilas Lehel #9805 Újra netkar Magyarország -
#9804 Nagyon faszán néz ki ! -
#9803 Hello, nem tudom mennyire vagytok érdekeltek errefelé olyan tekintetben, hogy lenne egy eladó G25 kormányom. Ha tudtok rá érdeklődőt itt PÜ-ben jelezzétek kérlek :) Kifogástalan és ápolt állapotban van Garancia már nincs rá irányár 37.990 Ft, ebben a szállítás is benne van (Mo területén).
Képek igény szerint...
Előre is köszi, Bp. akár személyesen is átvehető. Üdvözletem!
[u.i.: Ha nem szabadna ilyet ide, akkor elnézést] -
rbal #9802 Ja, oldalról:
http://rbalint.atw.hu/kezi4.JPG
-
rbal #9801 Elkészült nagy nehezen a szekiváltóm. Pár kép róla:
http://rbalint.atw.hu/kezi1.JPG
http://rbalint.atw.hu/kezi2.JPG
http://rbalint.atw.hu/kezi3.JPG -
#9800 Köszi Pointer a korigálást ,elnézést a bénázásomért.
Köszi Szmore
Nyilas ez csak potméres, a potik, a vasanyag, a rugók kb 4 ezer ft, erre még rájön a vezérlés, de nekem még erre jön 1 lada kuplung munkahenger ami egy robogó első fékmunkahenert nyomkod. Régebben tettem fel képet arrol is ( #9208). A vezérlésem ujhazi műve , ami tökéletesen működik.