11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• pointer4
    82cm! az alatt semmi képp! :D
  • samsung123
    itt 1m-ről játszok 82cm tv-n, és már kicsinak érzem!
  • NÉMÓ510 #9877
    Bár csak egy képzeletbeli fejhez mértem,de ha tévedtem akkor is max 5cm-t.De a felfogatás nem végleges,csak a kis monitorhoz lett csinálva.
  • bardocz
    Ne szivass, hogy az csak 1 méter. Tuti nem több?
  • NÉMÓ510 #9875
    40" ?Az nem rossz.
    Nem kellett behajtogatni a széleit? :)
    Milyen távolságra vagy tőle,az érdekelne (fej ---> tv).Nálam csak 1m +- pár cm,és valahogy az volt az érzésem hogy nem kéne nagyobb.
  • NÉMÓ510 #9874
    Holnapután beregisztrálok valamelyikre,és felrakom a képeket.Most épp cumizok a potik felrögzítésével,és meghajtásával.Nehéz olyan tengelyt találni ami kanyarodni is tud :D
  • cselt
    Én egy 40"-os tv-n játszom, meg lehet szokni hidd el :D
  • repvez
    Lehetne kérni, hogy majd a képeket valamelyik külsö képtárhelyre nagy felbontásba feltenni és ugy linkelni ?
    IARO.hu vagy noob.hu
    Ezeken a bélyegképeken szinte semmit sem látni a szerkezetböl.
  • NÉMÓ510 #9871
    Majd a szomszéd falára nyomom kivetítővel :)
    Háttérben meg némi tehénbőgés :D
    26" szerintem elég.De már hívtam havert hogy hétvégén hozzuk át a 80cm tévéjét,akkor úgysincs otthon az asszony(neki).Aztán meglátjuk.
  • cselt
    Minél nagyobb annál jobb :D És sose lehet elég nagyot venni :D
  • bardocz
    Vedd meg a legnagyobbat, biztos jó lesz!:D
  • NÉMÓ510 #9868
    Tévedtem, az 66cm.Akkor a 82 lehet sok.Itt van az hogy a puding próbája az evés? :)
  • NÉMÓ510 #9867
    Kösz!
    Akkor 26" lenne jó kb.Valakivel egyszer már beszéltem itt hogy az ideális méret (82cm).
  • bardocz
    Nekem a 22"-os monitorom 54 centi széles. Innentől kezdve már csak pár pitagorasz tétel:D
  • NÉMÓ510 #9865
    Alakul a molekula :)

Monitort nem kiröhögni :) . Csak méretezéshez lett felrakva.Méregettem hogy olyan monitor lenne a megfelelő,amelyik kb 60cm széles.Az milyen képátlót takar kb?
  • pajti
    Kontakt sprével befújni, de lehet hogy csak 1-2napig lesz jó aztán újból elő jön a jelenség.

Pointer-t kéne megkérdezni ,ha jól emlékszem ő cserélt potmétert. :D
  • NIBI
    Ez engem is érdekelne. :) A sógi G25-jénél lehet nem ártana egy poticsere. Annyira másképp működik, hogy az hihetetlen. És a legrosszabb, hogy semmit sem látok rajta, a beállításoknál szép egyenletesen megy a csík, és nem is remeg. Mégis érzésre a fékezések szörnyűek, alig nyomom le és satuzik.
    Nálam meg lazán, odafigyelés nélkül tartom a csúszáshatáron, sokkal jobban lenyomott pedálállással. :) Természetesen a controls beállítások ugyanazok.
  • vtecivic
    Értem, mit csináljak vele tisztítsam meg vagy cseréljem ki ?
    Ha tisztítom mivel?
    Ha kicserélem hogy tudom leszedni egyáltalán kapok olyat vhol?
    Bocs hogy ilyen béna vagyok de nem akarom még jobban elb.szni.

Köszi a segítséget.
  • pajti
    szerintem a pótméter
  • vtecivic
    Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni van egy G25ös kormányom nyúzzuk már egy ideje haverokkal eddig semmi baja nem volt pedig már van pár ezer km benne.
    De most ha lenyomom a gázpedált elkezd ugrálni padlógáznál nem tudom miért, már kitakarítottam de sajnos nem oldotta meg a problémám... volt már valakinek hasonló problémája, mit tegyek??
  • JUVEfun
    Ha jól olvastam a hirdetésben van hozzá sin , így nem lehet nehéz vmire felszerelni és akkor nem guruló ....
  • bardocz
    Akkor nekem tökéletes lenne:)
    Ha valahogy tudnék rá nem forgó lábakat szerkeszteni, az nagyon fasza lenne.
  • samsung123
    A hát támlája nagyon kényelmes, az ülő felülete is az, DE nem vastag combú embereknek készült, vagy csak előre egyenesen tartva lábakat férnek el kényelmesen. Kb 80kg vagyok nekem pont passzos és elég kénylemes, de haverjaimnak 100+kg már szűk volt az combjuknál, de a háttámla nekik is kényelemes. (Poén hogy teljes vízszinteseb is lehet állítani :) )
    Tény hogy nagyon a lábakat nem lehet szétterpeszteni benne, de gázpedálnyomáshoz egy szélesebb combúnak is jó lehet, hosszútávú ülésre(forgószéknek) csak vékonyabbaknak.
  • NÉMÓ510 #9856
    Ne is emlegesd a panelt,ha néha rágondolok hogy milyen lesz még pisilnem is el kell menni :D
    Üldögéltem az ülésben,és járattam a motorokat egyszerre is meg felváltva,meg módosítani kellett kicsit a felfogatást hogy minden faszányosan elférjen,kormány hova essen satöbbi.Egyik motor kicsit gyorsabban forog ha egyszerre járatom őket,így minden irányba meg tudtam tapasztalni hogy milyen érzetet kelt.
    Első tesztnél egyből az jutott eszembe,amikor speres 323i-vel drifteltünk.Hasonló érzetet kelt,és azért ez nem semmi(már ahogy dőlöngélsz az ülésben,szinte ösztönösen az ellenkező irányba dől az ember).
    Ahogy ücsörögtem percekig a székben,(közben a motorok ringattak) azon morfondíroztam hogy milyen lenne az összhatás ha még a levegős rendszerrel is meg lenne spékelve.Na de nem szaladok annyira előre,most egyenlőre a kormány és a váltófelfogatással küzdök.
    Valószínű hogy 2 konzol lesz a váltónak.Egy a jobb láb mellett,egy meg fent a kormány mellett.
    A jobbik győz :)

• bboyatty
    Ilyen széket akarok én is.

Kényelmes?
  • JUVEfun
    köszi
  • samsung123
    tőle vettem ,de darabra is árulja. Mert sok helyen csak párban vehető..
  • JUVEfun
    Honnan lehet ilyet rendelni ?
  • samsung123
    Rendeltem a sportülést és utána rá aplikáltam egy megfelelő forgószék aljára, de szerintem zsír lett:)
    Mert nem szerettem volna, külön szim cockiptet építeni, hanem inkább az asztalom legyen az.
    mostani állapot(majdem végleges):
  • repvez
    ez gyári szék vagy valamilyen aotobol lett rászerkeztve ?Nagyon tetszik elfogadnám .
  • pointer4
    Kb mindegyik ilyen :D Viszont a lada szerelő barát. Ha szétkapod, a szénkefét megtalálod könnyedén, rá van csavarozva a drótjá a házra, az kicsavarod, kábel ráforraszt, és kivezeted a másik zsinor mellet.

A projektor nem 3D, szerintem épp ütközött ,és ez az effekt rá :D

A szimu fasza, a panel alakulgat :)
  • samsung123
    ez az új székem, a szimumhoz.
  • NÉMÓ510 #9847
    Kipróbáltam az ülést milyen ha mennek a motorok,és elég biztató.Ez volt az első benyomás,már már hányingerkeltő szinten mozgott amikor a folyamatos jobbra-balra billegést teszteltem huzamosabb ideig.
    Kíváncsi voltam mit szól hozzá a trafó,és mennyire melegszenek a motorok.De semmi extra.
    Utána meg szptm mint a torkos borz.
    Az egyik motornál megfordítottam a polaritást,és majdnem elájultam az idegtől hogy semmi mozgás,a trafó meg szinte üvölt(lelki szemeimmel még kék villámokat is láttam,de tényleg).
    Még jó hogy nem füstölt le az egyenirányító.
    Eszembe jutott Poi mester egyik írása,ami a negatív ág testreküldéséről szólt.Tudtam hogy én is bekaptam.
    Úgyhogy holnap a motorokat átalakítom,csak az egyik szénkeféhez kell külön madzagot behúzni.
    Ha valaki ilyen motorokat akar használni,az szintén vigyázzon vele(Lada típus Bakony művek :).
  • NÉMÓ510 #9846
    Amúgy most kötözgetem a trafót,és megjáratom a motorokat úgy hogy beleülök.Kíváncsi vagyok hogy eleve a transzformátor bírja e.Meg a karok.
    Mondjuk ha valaki pont akkor néz be a kerítésen,5 perc alatt híre megy a faluban hogy a hülyegyerek billegős székkel szórakozik :D
  • NÉMÓ510 #9845
    Milyen motorokat raksz bele?Igaziból a műanyag fogaskerék átmérője érdekelne,mert nekem 50mm,és nem tudom nem lesz e kicsi.A rajta levő kar 40mm.Gyorsnak gyors lesz.Csak meddig.
  • NÉMÓ510 #9844
    Jól néz ki,olyan letisztultak a formák.
    A 3D a kivetítő,vagy csak elmosódott?
  • pointer4

Ez még csak alakulgat, de jól fest! :D
  • JUVEfun
    Igen,igen : jól emlékeztél. Dexionból csak a kormány ,váltó ,pedál,monitor állványt csináltam , az ülés alatt már zártszelvény van és a tiedhez hasonlót próbálok most én is össze rakni (ablaktörlő motoros mozgatással)
  • NÉMÓ510 #9841
    Akkor jól emlékeztem hogy amit régen egy munkahelyemen raktunk össze salgóálványt,az masszívabb volt mint amit mostanában szedtem szét egy ismerősnél.A régihez képest az kicsit papírnak tűnt.Hajlott meg huppogott ha sújt raktunk rá.
    És ha emlékezetem nem csal,a réginek a lábai úgy voltak levágva hogy rárakhattad a tálcát,és mind a négy lábnál stimmelt a furat.
    Ismerősömnél beleszaladtunk hogy 3 láb oké,és a negyedikhez nem volt jó a furat mert vagy lejtett kicsit,vagy emelkedett az a sarka.Fura.
    A pedálokhoz használtam én is salgó elemeket,kár hogy nincs kép róla.
  • NÉMÓ510 #9840
    Ma meg itt hagytam abba :

És ezúton is köszönet a segítőmnek,hogy a mintavételezés idejére rendelkezésemre állt .

Kicsit amorf meg csunya szegényke de hát ezek csak az alapok.Próbaidőre egy 17es monitor lesz rajta,valószínű még pár helyen meg lesz kurtítva,szépítve áramvonalasítva.Szóval ez még nem a végleges,de méretekre hogy hova jó a kormány,a váltókar meg egyebek ahhoz jó.
    Ha bárki olyat lát amin változtatna,vagy nem jó azt megkérem szóljon.Sok minden nincs véglegesre rögzítve.Az ülés alatt a csukló sincs jó súlypontban szerintem,azt biztos hátrább kell rakni.
    Előre is köszi.