Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

samsung123
nem, de szerintem veszek olyat amit szét lehet szedni, de akkor is van még egy bibi: hogy a a kábel túl vastag és nem fér el a kormány alatti csatornában(vájat)
Erre esetleg ötlet, sokat segítenél! (az eddigiért is köszi már)

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

pointer4
Gondolom nem olyan otromba fejû hosszabbítót kapott a boltba. Vagy szerelhetõt, és a 2 csavart kiszedve a ház borítása nélkül kötötte be. Neked esetleg nem bontható a tiéd ?

Na nem a benntartó csavarokra gondolok, hanem ami 2 keresztbe fogja össze a házat, anyával a túloldalon.
samsung123
HALI
nekem is az a problémám hogy rövid a kábel a pedálhoz(g25) és ha sorossal meghosszabbítom, a hosszabbító feje nem férne el a kormányban. Te hogy csináltad meg?

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

pointer4
<#eljen>

izgatottan várom, ha már én nem csinálok semmitse 😄
Na faszán müködik soros hosszabbítóval!
Kész az új cockpitem is,kicsit átalakítottam,héten rakok fel majd képeket!
DOGMAN
Kész a két motor felfüggesztés..

\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"

pointer4
Szerintem olyan hosszabbítót gyártani kéne, bár lehet a soros kábel hosszabbító is jól van neki bekötve.
Kis segítség kéne!
Kicsit átrendeztem a sarkomat,és rövidek lettek a kábelek a pedálhoz+váltóhozhoz(g27).Létezik,hozzá hosszabító,vagy lehet hosszabbítani? 9tûs kábel.
gviski
Kormányt én is mindig kikapom, csak eltakarja a mûszereket 😄

Virtual SimRacing

pajti
Igazad van de ez a Dirt2 <#idiota>
Véleményem szerint is rendes szimulátorral ( iRacing, LFS vagy RBR) kellene ezt... <#nevetes1>

Azért elég elenyészõ réteg épít komplett mûszerfalat magának... a kormány eltávolítása pedig lehetséges, mert tényleg hülyén néz ki, ha kettõ van belõle...

www.smart-bus.hu

repvez
ugy értem mint a filmben hogyan néz már ki hogy megvan csinálva a müszerfal a kormány és a monitorokon meg megint ott figyel minden mégegyszer akkor nem felesleges az egyik?
A HC szimeseknek kéne egy olyan nézet opcio hogy kabin nézet müszerfal és kormány nélkül .
Milyen nézetre gondolsz? Van a belsõ nézet, ahol max a kormány láthatósága kikapcsolható... ahol nem látható a mûszerfal sem, az már a gépháztetõ nézet... na az az igénytelenség netovábbja egy HC szimes részére...

www.smart-bus.hu

repvez
Elnézést ha valakinek a lelkivilágába gázolok a véleményemmel, de sztem az egy kicsit igénytelenség, hogy rákölt sok pénzt arra hogy megépitsen egy kasztnit és olyan játékkal játszik ahol még látszik a müszerfal és a kormány is pluszba.
Ha már épit valaki akkor vagy olyan szimulátort futtasson ahol lehet ilyen nézetet kapcsolni, ha ilyen nincs akkor felesleges a kabin hozzá.
Persze ez lehet hogy nem az egyén hibája hanem a softvergyártoknak, hogy nem gondolnak a hardcore simesek igényeire.
<#wilting><#falbav>
pointer4
Egy ilyet kõ vennem, ha bele döglök is... <#guluszem1><#fogmosas>
pointer4
Szépen becsomagolták 😄
pajti

volt már <#kerdes> <#beka3>

Csak egy pár gondolat HALL IC-kkel kapcsolatban. elõször is az érzékelõ típusa. Neked se unipolar se bipolar nem jó ugyanis ezek digitális jelet adnak ki magukból, vagyis egy küszöbszint felett magas alatta alacson a jelszint. Ami neked kell az analog HALL ic. Ezek a mágneses térerõ arányában (jó esetben közel lineárisan de ez nem feltétlenül valósul meg) adnak ki feszültséget. Ennek a veszültségnek a változása elég kicsi, tehát miálõtt feldolgozod erõsíteni kell mondjuk egy op-amppal. Mivel a térerõsséget méri ezéer legyszerûsítve a mágnestõl való távolságot méri, namot kalbirációt ugye valamilyen szinten a PC-n is lehet csinálni, vagy az erõsítõ áramkört úgy kell megtervezni hogy finomhangolható legyen. 2 érzékelõ egymást nem zavarja mivel csak mérnek de ha két megnes van a közelben az már érdekesebb eset. Ennyit tudtam segíteni most, nyáron én is el akarok játszani velük mert újraépítem terveim szerint az egész cockpitem és még nem döntöttem el mit tegyek a pedálba.

pointer4
Na ez engem is érdekel.
A clubsport pedált megvizsgálva, gondolom csak nem mágnesezhetõ fém szerkezetnél lehet használni. A kalibrálás, meg annyi, hogy elviszed a két végpont között, és az elmozdulást érzékeli a mágnese erõtérbe.
Viszont a táp része meg a pozíció engem is izgat 😄

Itt pl hihetetlen, hogy csak a kis réz betétben a mágnes forgására érzékeny 😄
repvez
Valaki használ vagy tudja a HALL szenzorok lelki világát?Ha van valaki köztetek, tudna nekem egy részletes leirást, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelni ha egy hagyományos lineáris potmétert szeretnék kiváltani HALL szenzorra?
Gondolok itt a :
-müködési feszültségekre
- melyik lábat hova kell forrasztani
- kell-e az áramkörön változtatni vagy elég csaka poti helyére betenni.
- bezavarja e egymást a 2 érzékelö ha közel van egymáshoz vagy ha fém mechanikában használom?
- hogy kell a mágneshez viszonyitva állni az érzékelönek hogy 0 vagy közép értéken legyen vagy hogyan lehet ezt bekalibrálni?
-mindegy hogy az érzékelö forog vagy a mágnes?
-melyik szenzort érdemes használni, mert láttam 1 ill. 2 polusut is és mi van ha egy mágnesgyürübe teszem (dinamóból kiszedve a mágnest) vagy az sem mindegy milyen mágnes és hogy melyik pólusa néz az érzékelõ felé?
Bocs ha hosszura sikeredett, de nem találtam semmi kézzelfoghatót a témában ezekröl.

Fehercsoki
<#taps>

DOGMAN
kb ilyesmi lesz:

de ilyen kialakításban:

\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"

DOGMAN
most jön a nekem nehezebb rész a mechanika... a te cikkeid alapján megpróbálom majd a szopóágakat elkerülni 😄
mindenképp kisebbre akarom csinálni mint a klasszikus frex alapterülete. kb az ülés alá teszem a motorokat és az áttételt.

Fehercsoki
Leírnád pár szóban hogy ez mégis mi?😄 Néztem a videót de nem tudtam rájönni.

pointer4
Kedvesen ciripel 😄
Jó lesz ez ám! 😄
DOGMAN

DOGMAN

DOGMAN

Alakul a vezérlésem, Ahogy pointer4 említette, kompatibilisre csináltam x-sim-el.
Másik motorra potitartó készül, aztán lassan jöhet egy mechanika összetákolása hogy mit bír...

nah közben semmi, kalibrációval szórakoztam egy kicsit újfent. sry
a fanatec clubsport pedálomnál a fékpedál bejelez, úgy tesz mintha nyomnám, holott még hozzá sem érek. 😞
mit tudnék tenni? tisztítanom kell valahol? elõre is köszöntöm.
gviski
pontosabban hogy mi csak autószimezünk 😄

Virtual SimRacing

gviski
még szerencse hogy mi szimezünk 😄

Virtual SimRacing

pajti
<#duma><#eljen> <#idiota>

Egy kicsit csúszik a kuplung! 😄

www.smart-bus.hu

pointer4
Te amúgy nem vagy teljesen komplett ugye? <#zavart1>

Na ne vedd sértésnek <#idiota>
Nem vágom, hogy mi az a rája neon, de inkább tettem mindkettõt. A lábtérvilágítás egyébként körben zöldre festi a flasztert a gépsárkány alatt, szóval a neon egybként felesleges. A strobitól meg valamiért beszaggat az lfs...

Viszont a rája baromi nagy ötlet!!!
Sokkal kényelmesebb így az ülés.
Kösz a tippet!

Most így néz ki!

Rájatuningot a népnek!

Most nézem, hogy van kép a nevem alatt, ez baró!
Na, ha még van valakinek hasonló remek ötlete, - mint látjátok - vevõ vagyok rá!
pajti
tegyé' még rája' neont meg strobit és kész is 😄 <#idiota><#taps><#eljen>

pointer4
<#taps><#eljen><#idiota> nagyon faxxaaa 😊
Háló-hálló!

Hát itt komolyan mondom elmeroggyantak vannak! 😄
Bakker én még nem láttam nagyon ilyen szimulátor kereteket, mondom, megnézem a neten!
Aztán látom, hogy némely formák ilyen konkrét brékdensz szimulátorokat raknak össze, aminél csakúgy sziszeg a pneumatika. 😄

Nekem az volt a mákom, hogy elõbb álltam neki összerakni saját cockpitemet, mielõtt utánanéztem volna, hogyan is kell. Persze vannak kisebb hibái, de nem vész.

A lényeg, ha itt kezdem a tájékozódást és nem a tervezõasztalnál, sosem állok neki, mert ha látom, hová fajulhat a dolog, akkor elkedvtelenedem!

Szóval szerintem akinek van lehetõsége, próbáljon meg összedobni egyet.
Én baromira nem értek ám semmihez a világon, de azért sikerült összerakni egy egyszerûbb darabot.

Ja. Majd elfelejtettem.
A LÉNYEG!

Itt van, aki pl házilag csinálja a H shiftert, meg a hasonló csodákat. És kajak hátast dobok tõle, de!
Senki ne mondja, hogy menõbb, mint az én szuper zöld lábtérvilágításom!

Na? ugye? Nem tudtok betelni vele, mi?

Durván osztja, mi? NEKED IS KELL! Jól mondom?
Mit nem adtatok volna érte, ha elõbb jutott volna az eszetekbe, mi?

Nade a viccet félretéve. Aki már csinált, az tudja, hogy annyira nem nagy kunszt összedobni egy ilyen cuccot, mint pl az enyém, egy terv pár vágás, hegesztés, festés, összerakás és kész. Szóval ha lehetõséged van, inkább rakd össze saját magad, plusz dobj rá lábtérvilágítást, mert az totálisan menõ!

Ugyanakkor amiket itt láttam, elképesztõek és minden tiszteletem az elkövetõké!
PLS Help
Vennék jó állapotú Playseat cockpitet 90Ft-ig, ha olcsóbb az sem baj
sanzik
beszélhetünk róla
privátban küldj egy ajánlatot ha komolyan érdekel
VLB
kormány nélkül nem menne?

Lalikum

VLB
Sziasztok! Szeretnék vásárolni egy cockpitet (váz+ülés), amennyiben van vkinek eladó, keressen meg privátban! Köszi!

Lalikum

pointer4
<#taps><#eljen>
sanzik
ez nem saját,csak egy cimborámnak próbálok segíteni az eladásban
Csinál másikat mert ebben nem fér el a G27 pedál és behûlyitettem,hogy jöjjön valami normális játékkal játszani,hagyja a playstationt meg az NFS-t.... <#hamm>
pointer4
miért ?
sanzik