Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JUVEfun
köszi

az emberek 1%a élvezi azt amiért a maradék 99% megdolgozik...

samsung123
tõle vettem ,de darabra is árulja. Mert sok helyen csak párban vehetõ..

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

JUVEfun
Honnan lehet ilyet rendelni ?

samsung123
Rendeltem a sportülést és utána rá aplikáltam egy megfelelõ forgószék aljára, de szerintem zsír lett😊
Mert nem szerettem volna, külön szim cockiptet építeni, hanem inkább az asztalom legyen az.
mostani állapot(majdem végleges):

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

repvez
ez gyári szék vagy valamilyen aotobol lett rászerkeztve ?Nagyon tetszik elfogadnám .
pointer4
Kb mindegyik ilyen 😄 Viszont a lada szerelõ barát. Ha szétkapod, a szénkefét megtalálod könnyedén, rá van csavarozva a drótjá a házra, az kicsavarod, kábel ráforraszt, és kivezeted a másik zsinor mellet.

A projektor nem 3D, szerintem épp ütközött ,és ez az effekt rá 😄

A szimu fasza, a panel alakulgat 😊
samsung123
ez az új székem, a szimumhoz.

Kipróbáltam az ülést milyen ha mennek a motorok,és elég biztató.Ez volt az elsõ benyomás,már már hányingerkeltõ szinten mozgott amikor a folyamatos jobbra-balra billegést teszteltem huzamosabb ideig.
Kíváncsi voltam mit szól hozzá a trafó,és mennyire melegszenek a motorok.De semmi extra.
Utána meg szptm mint a torkos borz.
Az egyik motornál megfordítottam a polaritást,és majdnem elájultam az idegtõl hogy semmi mozgás,a trafó meg szinte üvölt(lelki szemeimmel még kék villámokat is láttam,de tényleg).
Még jó hogy nem füstölt le az egyenirányító.
Eszembe jutott Poi mester egyik írása,ami a negatív ág testreküldésérõl szólt.Tudtam hogy én is bekaptam.
Úgyhogy holnap a motorokat átalakítom,csak az egyik szénkeféhez kell külön madzagot behúzni.
Ha valaki ilyen motorokat akar használni,az szintén vigyázzon vele(Lada típus Bakony mûvek 😊.

Amúgy most kötözgetem a trafót,és megjáratom a motorokat úgy hogy beleülök.Kíváncsi vagyok hogy eleve a transzformátor bírja e.Meg a karok.
Mondjuk ha valaki pont akkor néz be a kerítésen,5 perc alatt híre megy a faluban hogy a hülyegyerek billegõs székkel szórakozik 😄

Milyen motorokat raksz bele?Igaziból a mûanyag fogaskerék átmérõje érdekelne,mert nekem 50mm,és nem tudom nem lesz e kicsi.A rajta levõ kar 40mm.Gyorsnak gyors lesz.Csak meddig.

Jól néz ki,olyan letisztultak a formák.
A 3D a kivetítõ,vagy csak elmosódott?

pointer4

Ez még csak alakulgat, de jól fest! 😄
JUVEfun
Igen,igen : jól emlékeztél. Dexionból csak a kormány ,váltó ,pedál,monitor állványt csináltam , az ülés alatt már zártszelvény van és a tiedhez hasonlót próbálok most én is össze rakni (ablaktörlõ motoros mozgatással)

Akkor jól emlékeztem hogy amit régen egy munkahelyemen raktunk össze salgóálványt,az masszívabb volt mint amit mostanában szedtem szét egy ismerõsnél.A régihez képest az kicsit papírnak tûnt.Hajlott meg huppogott ha sújt raktunk rá.
És ha emlékezetem nem csal,a réginek a lábai úgy voltak levágva hogy rárakhattad a tálcát,és mind a négy lábnál stimmelt a furat.
Ismerõsömnél beleszaladtunk hogy 3 láb oké,és a negyedikhez nem volt jó a furat mert vagy lejtett kicsit,vagy emelkedett az a sarka.Fura.
A pedálokhoz használtam én is salgó elemeket,kár hogy nincs kép róla.

Ma meg itt hagytam abba :

És ezúton is köszönet a segítõmnek,hogy a mintavételezés idejére rendelkezésemre állt <#worship> .

Kicsit amorf meg csunya szegényke de hát ezek csak az alapok.Próbaidõre egy 17es monitor lesz rajta,valószínû még pár helyen meg lesz kurtítva,szépítve áramvonalasítva.Szóval ez még nem a végleges,de méretekre hogy hova jó a kormány,a váltókar meg egyebek ahhoz jó.
Ha bárki olyat lát amin változtatna,vagy nem jó azt megkérem szóljon.Sok minden nincs véglegesre rögzítve.Az ülés alatt a csukló sincs jó súlypontban szerintem,azt biztos hátrább kell rakni.
Elõre is köszi.

Amikor idáig fajultam,egyszerûen nem bírtam ki és feltornásztam magam a tákolmányra,hogy megízleljem munkám gyümölcsét.Éjjel fél kettõ lehetett kb.A képek alján levõ dátum ne zavarjon meg senkit,az kamu.
Az ülésben bambultam ezerrel,hogy mi minden van még hátra amikor hallottam hogy pattognak el a ponthegesztések.Idõben pattantam fel,és megelõztem egy keménységvizsgálatot a betonnal.Valószínû hátrafelé bukva a fejem ért volna le elõször.És hát így is elég hüle vagyok 😊
Aztán végigvartam egy lényeges tartóelemet,egész egyszerûen valahogy kifelejtettem a sorból.
Sose ülj félkész cockpitra ami egy asztalon van.

Ennél a résznél azért volt szívás.Három kéz kellett volna 😊 . Billegett mint szarka a dögön. Lehegesztettem. Betonvassal.

Mivel egy félig kész cuccot szedtem szét,hogy másféleképp rakjam össze ezért néha többet haladtam hátra mint elõre 😄

Na ez viszont egy francia csoda féltengelye volt (annak is a kerék felõli része) ,és tökéletesen mûködik vele a szék.Nem fordul el,viszont gyönyörûen mozog körkörösen ha kell.

Nem tudtam szerezni egyenlõre olyan kardánkeresztes megoldást mint amilyet pointer is használ,de bízom benne hogy jó lesz.
Egy pár képet még teszek fel a folyamatról,remélem nem gond.

Na ezt az üléskitámasztást hogy ne forduljon el,jól elqú... Pislogtam csak hogy miért nem billen hátrafelé. Kellett 5 perc mire leesett <#wow1>

Nézd meg ezt,hátha segít : http://biotek.hu/index.php?m=20377
Az biztos hogy különbözõ színû csíkokkal jelölik õket,amik a tulajdonságaikra és az erejükre utal(meg hõmérsékletváltozásra hogy reagál stb).
Én személy szerint nem tudom megmondani mit jelentenek,de pl. a hengerfejben a szeleprugókon piros és sárga csíkot szinte mindig látni (meg még egyet kettõt,de nem figyeltem meg pontosan) a szeleprugókon.

repvez
Remélem tud valaki tanácsot addni, hogy nyomorugót boltban hogyan lehet venni?Ugy értem, hogy milyen adatok vagy szabványos értékei vannak egy rugonak?
Mert tervezek egy mechanikát és ha beválik akkor tobb példányt is szeretnék csinálni belöle , de a kézi gyártásnál nem garantálhato az egyforma méret és erö.
Meg a terveket is könnyebb ugy elkésziteni ha tudom a pontos méreteit és nyomoerejét a rugónak.
Van valami katalógusa mint a csapágyaknak?
JUVEfun
....ja és ez még csak félig kész állapot......

JUVEfun
Nagyon stabil lett,de ne felejtsd ,ez még a régi salgó ami sokkal vastagabb ....!!!!!

Tennél fel több oldalról képet az állványról?Érdekelne a véleményed hogy mennyire merev a szerkezet ha salgó polcból raktad össze.
Köszi.

Váltottam vip tagságot de nem enged képet feltölteni.De nem is probléma mert nagyon illúzióromboló egy félkész állapotban levõ cockpit.<#ijedt>
<#hamm>

JUVEfun
Ha kész lesz dobok fel több képet csak nehezen fotózható mivel a galérián van....(és ez behatárolja a lehetõségeimet)

Elfogyott a CO. <#rinya> Képek holnap.

Pointer4,gratula amúgy a hírnévhez!Interjúk mindenfelé,ez már igen. <#worship>

Köszönöm,megvenném.Majd szólj ha megvagy vele.
Még tartod a véleményed (kb 1 éve beszéltünk róla),hogy össze lehet kombinálni az ablaktörlõmotoros megoldást a levegõssel?Estére amolyan félkész állapotban lesz az ülésrész,és rápróbálom a levegõs állványra hogy hol nem férni el vele.
Ha tudok,dobok fel képeket.
Talán még arról is,hogy nem szabad az ülést felrögzíteni 😊

Még két kérdés : kaptam én is barátomtól trafót ami 13v és 8a leadásra képes.De 2 másodpercre bírta a 18 ampert is,mert véletlenül zárlatot csináltam.A tekercselésben használt vezeték vastagsága szerint tartósan a 10 ampert is elviseli. Elegendõ ez a teljesítmény két villanymotornak?Plusz olvastam hogy te is átálltál trafóra az akksi helyett,és írtad hogy picit puhább lett a mûködése.Nem lehetne ezt kondival(-kal) kivédeni?
A másik kérdés,hogy mivel ismerõsök elhalmoztak mindenféle alkatrésszel,mondván "biztos jó lesz a szimulátorodhoz",két bakony gyártmányú Ladákhoz készült motort használnék(ez a kettõ egyforma),csak kicsinek tûnik a mûanyag fogaskerék (átmérõre gondolok) benne.Csak 50mm az átmérõje.Annyi is elég?
Az eredeti orosz 70mm.Esetleg még õt le tudnám párosítani egy bmw-vel.

pointer4
Van egy, csak még össze kell raknom, ha érdekel 30 ér a tiéd. 4-5 nap kell mire összerakom estnénként, meg letesztelem/felprogramozom.
pointer4
Hát nem kényeztetsz minket kép hegyekkel 😄
Amúgy grat! <#eljen> baba lesz.
Nagyon zsír 😊 Opelomba volt ilyen ülés 😊

JUVEfun
Készülget a cockpitem ...(hogy mennyi mindenre jó az öreg dexion salgó :-)

Sziasztok!
Nincs véletlenül valakinek egy eladó tanos elektronikája ablaktörlõmotoros simhez?
Másik : van itt olyan fórumozó akinek ment már tönkre ablaktörlõmotor használat közben?(leégett stb)

köszi
DOGMAN
van a readmeben link egy LPT portos letöltõre, kb 4 db passszív alkatrészbõl áll...

\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"

Én 2* futottam neki a kijelzonek. de nem birtam normálisan mukodesre birni

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN

Nekik is van egy megoldásuk, kijelzõig is el tudsz vele jutni, de ha csak a vezérlõ részt csinálod meg akkor is tudod használni. Én építettem egyet, csak szarakszik a kijelzõ része, valahol zárlatos, és nem tudom már megcsinálni, új lapkákat kéne maratni hozzá, de ahhoz már nincs kedvem, elég kemény dolog. Ha jól emlékszem 2 potit rá tudsz kötni, de azóta lehet hogy fejlõdött is. Igaz a kijelzésre mentek rá, de mondom potit, gombokat, motort is rá lehet kötni. Itt PIC-et kell beégetni, és minden elérhetõ az oldalukon ami szükséges. Sajna spanyol, de a googli fordító segít, én is úgy csináltam.
http://www.xtremeracers.info/forums/viewtopic.php?f=84&t=5238&p=108638#p108638
köszi még meglátom melyik megoldás egyszerûbb
amit nem tudok hogy hogyan tudom az atmega8ra fölégetni a programot mert nekem csak pickit2-m van és az csak pic-hez jó
milyen chip van rajta ha pic-akkor azt én is be tudom programozi de ha a programot és a kapcsolást is ideadnád nagyon megköszönném (mennyire?)
Csak magamnak csinálom a pedált
AlieN911
Üdv

Érdeklõdnék, hogy érdekelne-e itt valakit egy G25. Részleteket PM.

Köszi

Honda - The Power of Dreams

DOGMAN
megvan még az FTP-men a sajátom anyaga:
otthoni utángyártásra ingyenes, eladásra tilos felhasználni <#nezze>
DOGMAN MJoy

\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"

DOGMAN
Én pl egy ilyesmit építettem meg:
http://www.mictronics.de/projects/avr-usb-joystick/
28 gomb, 8 analóg tengely, az én verziómhoz az eredeti szerzõ írt több felbontású analóg firmwaret is..
Eléggé jól felszerelt szerszámok, és gyakorlat (ATMEG8 TQFP tokozásnak 0.4 mm a lábtávolsága) kell a megépítéséhez, de nekem is sikerült.. 😄

Szia,

egy kapcsolósi rajzzal semmit sem érsz, a panelon van egy chip amit fel kell programozni, a lényeg a chip-ben van.

analogtousb.com - az olcsó leobodnar alternativa

kellene egy kapcsolási rajz a vezérlõelektronikához.
Tud valaki adni?
elõre is köszi
hogy jobb ha fölülrõl vagy alulról vannak rögzítve a pedálok?
mert a netkarban sok a formula autó ott ugye alulrögzítettek
de a kasznis autók nagy részében lefelenéznek a pedálok
lehet lesz valami a pedálból.
csak az a gáz hogy a suliban el van romolva a cnc és nincs pénz megjavítani mert "gazdasági átcsoportosítás van "
ez mekkora baromság
szép munka.
Jó játékot vele

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN

repvez
valaki tudna nekem segiteni abban, hogy hogyan lehet a legegyszerübben , stabilan és esetleg állithatoan rögziteni egy ilyen :
mágnest és egy ilyen Hall sensorral