11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#10202 Milyen gyári cocpitet érdemes most venni és milyen ülést ami jó ár és teljesítményű és van hozzá G25/G27 váltótartó?
-
Roli97 #10201 Ez igazi :d
-
NÉMÓ510 #10200 Üdv mindenki!
Régi a videó,azt hittem már belinkeltem a fórumba de uláccik sorvadásom van agyilag :)
Jó nagyot szptam az elektronikával,mert a 2 helyről vettem a feteket.Füstölésből kifolyólag.
Amit a Hestortól rendeltem 4db az oké,amit a HQtól vettem (tökömtudja már mennyit mert mindig oda lukadtam ki hogy ezért + azért de a fet a hibás) az viszont inkább lemegy zárlatba mintsem a motort hajtaná.Szám és egyéb dolgok stimmelnek,gyártó is és mégsem működött.
Pár hete volt alkalmam 3. helyről rendelni,és azzal indult el az eddig nem működő oldal is.Hallaeluja!
Viszont a szimut szétszedtem közben,és elkezdtem átalakítgatni.Majd teszek fel arról is videót,hacsak nem törlődik megint a memóriám.
Poi és Maxibácsi THX a segítséget! -
#10199 Sziasztok!
A jövőben szeretnék egy cockpitet építeni a kormányomhoz. ASzerintem jobb helyre nem is jöhetnék érdeklődni, mint ide, mert ugyan elképzelésem van műhely és eszközök hiányában a kivitelezést nem tudom megoldani. Van itt köztetek olyan aki szegedi vagy környékbeli, akivel ezt mondjuk akár személyesen vagy akármilyen formában meg tudnám beszélni?
Nem a legbrutálabb mozgó cockpit az igény, hanem csak nem szeretném ha a szoba közepén lenne a kormáyn és egy kényelmes pózból tudnék játszani, akár hosszabb időn át is!
Köszönet! :) -
unrealnoise #10198 hát akkor kicsit reklám, de így meg elég sürgősen eladó egy fanatec clubsport pedál. :)
ez itt: clubsport
a hirdetés és infók itt: hardverapró az ára 30.000, állapota alig használt... (ugye pont azon okok miatt, ami miatt platformot váltok.)
sorry, remélem ez itt elfért. :) -
unrealnoise #10197 ezer köszönet. :) ahogy sejtettem. :)
megnéztem a fanatec oldalán is, gondoltam hátha meg lehet oldani buherálva. -
#10196 Nem kompatibilis a kettő! -
unrealnoise #10195 fontos kérdésem lenne. GT5-höz szeretnék egy G27-est (platformváltás), aztán a PC-s vonalról megmaradt egy fanatec clubsport pedálom. Ez jó a G27-hez vagy nem? :) előre is köszönöm a válaszokat - hátha valaki tudja... :) -
szacsee #10194 Teszek fel pár képet, több szem többet lát alapon.
Rácsozott lapot csak a méret leolvasása miatt tettem alá.
Vízszintesen 0 cm-re téve a tengelyt jobbra eltolva 8cm az út.
Balra szintén 8 cm az út középállástól mérve a váltókar tetején:
Nullpontra tettem függőleges mérésnél:
Hátra húzva és előre szintén 8 cm az út:
Oldalról a rudat megvezető lemez prototipusa így néz ki:
Váltórúd hátulról mérőszalaggal:
16cm a mozgása oldal és hossz irányba is tengelytől számított ~17cm-es váltórúddal.
Ha ezen még rövidítek, akkor kisebbek lesznek az oldalirányú mozgások.
A terelgető lemez 6-os stancolással 5-ös közökkel készült 40mm hossz és 38mm kereszt irányú befogadó mérettel (H alak). A vasdarab, ami a gömbfej helyén van átmeneti megoldás, filcel jelöltem be a könnyebb mérés miatt a hátsó perselytartó lemez felett a tengelyt. Ezzel csak a kar mozgását néztem, van ilyen próbalemezből 2,5cm magasságú, 30 és 35mm-es is. A képen a 25 mm-es volt "beépítve".
Remélem nem offoltam nagyon szét a fórumot.
Valaki leírná, vagy belinkelné, hogy miképp kell itt képet linkelni, mert eddig csak feltöltővel sikerült.
-
szacsee #10193 Köszönöm a válaszokat!
Pajti: Ezek szerint G25-nél kisebb az oldalirányú játék, mint a hosszirányú.
TH8RS váltógombjánál PH-n olvasottak szerint a hosszirányú elmozdulás 10cm az oldalirányú 12cm.
Pepe7807: Ott akkor volt rendesen kézi munka, akkora oldalirányú játéknál már elég nehéz gyorsan váltani. Kettő közti átmenetet szeretném belőni. Gyors váltásnál precíz és kis váltórúd mozgás szükséges, ha jól sakkozom. Ha az élethűségre törekszem, akkor nagyobb út kellene, viszont akkor tényleg nem tudom felvenni a későbbiekben a kisebb váltókarral rendelkezők ellen a versenyt. (G25/27, SST),
Ezt rosszul látom?
Nagy része a váltónak megvan, még a gömbcsuklók nincsenek, de reményeim szerint azok is hamar meglesznek. Addig helyettesítem őket menetszálra hegesztett alátétekkel (méricskéléshez jó támpont).
Különböző magasságú lemezeket csináltam, amibe a nyomógombot mozgató rúd mozog. Ez alapján már meg tudom saccolni, hogy melyik kényelmes. Legnehezebb volt eddig a váltókar alját "beszerezni", de aztán egyik munkatársam felnyitotta a szemem. Ha teszek fel képeket, ránéznél hátha valamit nagyon elszúrnék és időben lehet korrigálni? -
#10192 Több volt mint 25 cm volt . Szerintem jó igy, csak közelebb kell rakni egymáshoz a nyomogombokat.
-
#10191 Bocsesz, a 6.5 az 7.5 lesz... -
#10190 Hali, megmértem neked a G25 váltó mozgását. A váltógomb közepétől mértem.. Pár mm eltérés lehetséges. (kotyog az egész :D) -
szacsee #10189 Urak, akinek van H váltója és mérőszalagja megmérne nekem pár dolgot?
Készíteni szeretnék egy H váltót házilag DFP-hez, viszont nem tudom a gyári váltók mennyit mozognak.
Arra lennék kíváncsi, hogy a hossz és keresztirányú mozgása mekkora a váltókar fogantyújának. 1-es és 2-es fokozat közti mozgás, illetve az 1-es fokozat és a hátramenet tengelyének keresztirányú távolsága mekkora.
G25/27 tulajok illetve SST, esetleg Frex tulajok tudnának segíteni. (képen ha jól sejtem egy ActLabs váltó háza látszik)
A méret után légyszíves írjátok oda, hogy hány sebességes váltóról van szó.
Köszönöm előre is a válaszokat.
#Pepe7807: Ha megkérdezhetem Nálad a Frex koppintásnál mekkora a keresztirányú mozgás?
Visszaolvasva láttam, hogy nem használod, mert az oldalirányú mozgása túl nagyra sikeredett.
Fokozatok közt érdemes átlóban bereszelni a kapcsoló tengely vezető lemezét, hogy le és felváltásnál könnyebben betaláljon az ember sebességbe? -
szacsee #10188 Köszönöm, de nem fontos lemérni!
Igaz az előző hozzászólásomban látható pedáltartóból semmi sem lett, de végül mégis állíthatóra sikerült. -
#10187 Kb.: 30 X 50 cm és a végén 5cm magas.... ( ha fontos megmérem pontosan) -
szacsee #10186 Egy gyors kérdésem lenne a G25/G27 tulajokhoz.
A pedálsor gyári műanyag tartója milyen széles és magas fentről nézve?
Jelenleg DFP-m van, viszont, ha előbb utóbb megadná magát váltanék, viszont a cockpitet szeretném G25/G27 kompatibilissá tenni.
Pedáltartó oldalról így nézne ki, amibe egy hasonló megoldás lenne, mint pointer4 pedálfelfogatása (keresztmerevített zártszelvény oldalt és fent ütközövel). Ezzel az oldalsó tartóval elvileg hosszirányban és dőlészögét is lehetne állítani. Magasság állítás, ha nem lesz, az nagy tragédia, vagy ezek mellett még a magasság állítást sem hagyjam ki?
Itt egy skicc mire is gondoltam (kétoldalt a cockpit aljára lenne felcsavarozva.
Ha nem sikerülne a képfeltőltés: link
Válaszokat előre is köszönöm!
-
#10185 >Norbi visszatért<
-
szacsee #10184 Megvettem az ülést. Igaz nincs magasság állításra lehetőség, viszont van vesetámasz.
Vectra B anyós ülés lett, legalább nincs kiülve és a sín sem lötyög.
A cockpitot illetően van egy tervem, de nem tudom mennyire jó ötlet.
Egyenlőre fixet szeretnék és ha ráérzek akkor talán megcsinálom motorosra később.
Itt egy skicc róla (bocs a krix-kraxért):
Az ülés alatt négy kerékkel oldanám meg, hogy akár fotelként is használhassam, ha úgy adódik, a váz alatt pedig pirossal jelöltem az összekötő zártszelvényt. Ez csúszna össze a kormányt tartó részbe.
Hasonlít az eleje a Raceroom féle cockpithez, pedálnál pedig majd úgy szeretném megcsinálni, hogy alsó és felső felfogatású pedált is tehessek rá.
Kormánynál kékkel jelöltem a felfogatást és a monitorét is, ezek csúsztathatóak lennének.
A pedál dönthető és csúsztatható lenne előre-hátra.
A kérdésem az lenne, hogy elég ennyi mozgatható pont, vagy az ülés magasságállítás hiánya miatt érdemes a pedált nem csak dönthetővé és előre-hátra mozgathatóvá tenni, hanem magasságát is állíthatóvá tegyem? (ez nyakatekert mondat lett)
Ülés milyen magasan legyen, ha a pedál majdem a földön helyezkedne el?
Véleményetekre kíváncsi lennék, köszönöm!
-
#10183 Pedig neke mis it tfigyel 2 cesam sport kagyló, mert egyre kevesebb időm van, így semmit nemtudtam velük kezdeni, itt figyel egy komplett g27 + g25 kormány + váltó a polcon...:( lassan 1éve, hogy nem vezettem! -
szacsee #10182 Köszönöm a felajánlást, viszont ahogy nézem az adatlapod, az ország másik felén laksz.
Közben úgy néz ki ma meglesz az ülés, már csak a típus nem tiszta.
-
#10181 Pointer !
Ablaktörlős elektronikát gyártassz még? Ha igen, akkor mennyibe kerülne (ősz vége felé kellene)?
Elbír 24 voltos motorokat is (teherautó)? -
#10180 Én 96 kg vagyok és H astra ülésem van . Napi 2-3 órát használom, mindenféle fájdalom nélkül.
Ha gondolod van 1 lada ülésem sínnel ha kell viheted. -
#10179 Nekem F Astra ülés van a cockpitben, nem mondom, hogy olyan kényelmes, hogy ki se akarok szállni belőle, de azért el lehet benne ücsörögni. Az elején úgy is csomó időd rámegy majd, hogy megtaláld a neked jó üléspozíciót, mert ami 10 percig tök kényelmesnek tűnik, az 2 óra után lehet már nagyon fog fájni. Ezt sajna ki kell tapasztalni. -
szacsee #10178 Köszönöm!
A linkelt Cockpit naplónak már nekiálltam egyszer, csak a végén az összesítő leírást nem láttam.
Voltam bontóban, viszont nem jártam szerencsével, max tapasztalatot gyűjtöttem.
Audi 100-as sofőr ülése lett volna 7000Ft, sajna a bontós nem adta oda 5 ezerben.
Nem is ez a gond, hanem az, hogy a karosszériára van rá pont hegesztve a sín.
Kényelmesnek tűnt amíg bele ültem, esetleg akinek volt hasonlóval dolga leírhatná mit válasszak.
Ha maradok a 100-as Audi ülésnél, akkor el kell kunyerálnom legalább a rögzítő fület, ami szintén a kasznit díszíti. Jövő héten körbenézek, elvileg van a közelben Suzuki és Opel bontással foglalkozó ember is.
Audi ülésre ismerősöm annyit mondott, hogy hátrafelé is támogassam meg, mert nagyon nehéz darab.
110kg vagyok, F Astrában ültem már párszor, viszont nagyon hosszú úton nem valami kényelmes, de az is lehet, hogy szét volt már ülve.
Suzuki ülésben pedig a hátam nem fér el... (Stift Sport anyósban ültem pár órát)
-
#10177 ezt olvastad-e már?ezt
Pointer oldalán mindent megtalálsz itt
-
szacsee #10176 Sziasztok!
Sajnos a konyhaszék+ íróasztal kombó nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért szeretnék összerakni otthonra egy cockpitet. Elsőre egy fix lenne a cél, viszont idővel lehet megcsinálnám ablaktörlő motorosra.
Egy ilyen lada motoros cocpit vas anyagot leszámítva mennyibe kerül hozzávetőleg ( saccolva)?
PC, monitor, kormány van, fékpedálon szeretnék még variálni valamit és egy kuplung sem ártana (DFP-ről lenne szó).
Holnap megyek bontóba és azután érdeklődnék, hogy mit érdemes venni a cocpithez?
Ablaktörlő motorhoz kell-e a rudazat és milyen lada legyen? Samara, ezeröcsi?
Pedál átalakításnál érdemes autó pedálsort beszerezni fék munkahengerrel?
Ha esetleg tud valaki skicceket linkelni megköszönném!
Ülésnél gondolom elég, hogy ne agyon nyúzott legyen és lehetőleg magasság állítási lehetősége is legyen.
Suzuki ülésről itt sokat hallottam, illetve a saját autóm vezető oldali ülése is már kicsit kopottas, lehet lecserélem és a kocsiból jön a cockpitba.
A válaszokat előre is köszönöm!
További jó szimezést kívánok! -
totya4 #10175 Helló, vettem egy joystickot a napokban link de gyárilag eléggé nyöszörög. Főleg amikor mondjuk teljesen szélső helyzetbe tolom és szélső helyzetben mozgatom. De most már sima mozgatásra is. Normális ez, vagy lehet valami használtat adtak el "új" címszó alatt? Ha a rugót felemelem és úgy mozgatom, akkor is nyöszörög, tehát a hang szerintem "alulról" jön. -
Solt #10174 Őőő... :) -
NÉMÓ510 #10173 Elolvastam kugli fordítóval,és nem semmi.20 évig aludt :) -
NÉMÓ510 #10172 Az ziher :)
Ha lenne lehetőségem már venném is! -
#10171 No én nemtu'om, de már a porért megéri az árát!:) -
NÉMÓ510 #10170 Ez az a fajta volt aminek már mocorgott az ülése?Gyerekkorom egyik kedvence volt,Rákoskeresztúron egy játékteremben volt ilyen :) -
NÉMÓ510 #10169 Basszus...de király!!
Nagyon jól összeraktad,elismerésem -
#10168 Tetszetős, jó lenne róla többet is tudni. -
#10167 Sega turbo cockpit 250€! -
#10166 fanatec pedál v2 -
juve60 #10165 thx
-
#10164 Lehet konfigurálni, kimész pályára, majd alt+space.
van benne kers + drs is.
van valahol a telepítőbe egy Plugins\GID\Docs\GIDv1_1_ENG.pdf abban minden le van írva pontosan. Ha valamelyik kijelzöt kivélasztod tudod mozgatni az egérrel, enterrel meg ki-be kapcsolni. -
juve60 #10163 a legjobb plugin amit valaha láttam, egy kérdésem lenne csak én f1rft 2011-el megyek és ugye abba van drs meg kers, ehhez a pluginhoz létezik drs meg kers visszajelző ? illetve hogy lehet ezt konfigurálni ??
thx