Szimulátor Cockpit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014
Mert nem szerettem volna, külön szim cockiptet építeni, hanem inkább az asztalom legyen az.
mostani állapot(majdem végleges):

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014
A projektor nem 3D, szerintem épp ütközött ,és ez az effekt rá 😄
A szimu fasza, a panel alakulgat 😊

Kíváncsi voltam mit szól hozzá a trafó,és mennyire melegszenek a motorok.De semmi extra.
Utána meg szptm mint a torkos borz.
Az egyik motornál megfordítottam a polaritást,és majdnem elájultam az idegtõl hogy semmi mozgás,a trafó meg szinte üvölt(lelki szemeimmel még kék villámokat is láttam,de tényleg).
Még jó hogy nem füstölt le az egyenirányító.
Eszembe jutott Poi mester egyik írása,ami a negatív ág testreküldésérõl szólt.Tudtam hogy én is bekaptam.
Úgyhogy holnap a motorokat átalakítom,csak az egyik szénkeféhez kell külön madzagot behúzni.
Ha valaki ilyen motorokat akar használni,az szintén vigyázzon vele(Lada típus Bakony mûvek 😊.
Mondjuk ha valaki pont akkor néz be a kerítésen,5 perc alatt híre megy a faluban hogy a hülyegyerek billegõs székkel szórakozik 😄
A 3D a kivetítõ,vagy csak elmosódott?
az emberek 1%a élvezi azt amiért a maradék 99% megdolgozik...
És ha emlékezetem nem csal,a réginek a lábai úgy voltak levágva hogy rárakhattad a tálcát,és mind a négy lábnál stimmelt a furat.
Ismerõsömnél beleszaladtunk hogy 3 láb oké,és a negyedikhez nem volt jó a furat mert vagy lejtett kicsit,vagy emelkedett az a sarka.Fura.
A pedálokhoz használtam én is salgó elemeket,kár hogy nincs kép róla.
És ezúton is köszönet a segítõmnek,hogy a mintavételezés idejére rendelkezésemre állt <#worship>#worship> .
Kicsit amorf meg csunya szegényke de hát ezek csak az alapok.Próbaidõre egy 17es monitor lesz rajta,valószínû még pár helyen meg lesz kurtítva,szépítve áramvonalasítva.Szóval ez még nem a végleges,de méretekre hogy hova jó a kormány,a váltókar meg egyebek ahhoz jó.
Ha bárki olyat lát amin változtatna,vagy nem jó azt megkérem szóljon.Sok minden nincs véglegesre rögzítve.Az ülés alatt a csukló sincs jó súlypontban szerintem,azt biztos hátrább kell rakni.
Elõre is köszi.
Amikor idáig fajultam,egyszerûen nem bírtam ki és feltornásztam magam a tákolmányra,hogy megízleljem munkám gyümölcsét.Éjjel fél kettõ lehetett kb.A képek alján levõ dátum ne zavarjon meg senkit,az kamu.
Az ülésben bambultam ezerrel,hogy mi minden van még hátra amikor hallottam hogy pattognak el a ponthegesztések.Idõben pattantam fel,és megelõztem egy keménységvizsgálatot a betonnal.Valószínû hátrafelé bukva a fejem ért volna le elõször.És hát így is elég hüle vagyok 😊
Aztán végigvartam egy lényeges tartóelemet,egész egyszerûen valahogy kifelejtettem a sorból.
Sose ülj félkész cockpitra ami egy asztalon van.
Ennél a résznél azért volt szívás.Három kéz kellett volna 😊 . Billegett mint szarka a dögön. Lehegesztettem. Betonvassal.
Mivel egy félig kész cuccot szedtem szét,hogy másféleképp rakjam össze ezért néha többet haladtam hátra mint elõre 😄
Nem tudtam szerezni egyenlõre olyan kardánkeresztes megoldást mint amilyet pointer is használ,de bízom benne hogy jó lesz.
Egy pár képet még teszek fel a folyamatról,remélem nem gond.
Na ezt az üléskitámasztást hogy ne forduljon el,jól elqú... Pislogtam csak hogy miért nem billen hátrafelé. Kellett 5 perc mire leesett <#wow1>#wow1>
Az biztos hogy különbözõ színû csíkokkal jelölik õket,amik a tulajdonságaikra és az erejükre utal(meg hõmérsékletváltozásra hogy reagál stb).
Én személy szerint nem tudom megmondani mit jelentenek,de pl. a hengerfejben a szeleprugókon piros és sárga csíkot szinte mindig látni (meg még egyet kettõt,de nem figyeltem meg pontosan) a szeleprugókon.
Mert tervezek egy mechanikát és ha beválik akkor tobb példányt is szeretnék csinálni belöle , de a kézi gyártásnál nem garantálhato az egyforma méret és erö.
Meg a terveket is könnyebb ugy elkésziteni ha tudom a pontos méreteit és nyomoerejét a rugónak.
Van valami katalógusa mint a csapágyaknak?
Köszi.
<#hamm>#hamm>
Pointer4,gratula amúgy a hírnévhez!Interjúk mindenfelé,ez már igen. <#worship>#worship>
Még tartod a véleményed (kb 1 éve beszéltünk róla),hogy össze lehet kombinálni az ablaktörlõmotoros megoldást a levegõssel?Estére amolyan félkész állapotban lesz az ülésrész,és rápróbálom a levegõs állványra hogy hol nem férni el vele.
Ha tudok,dobok fel képeket.
Talán még arról is,hogy nem szabad az ülést felrögzíteni 😊
Még két kérdés : kaptam én is barátomtól trafót ami 13v és 8a leadásra képes.De 2 másodpercre bírta a 18 ampert is,mert véletlenül zárlatot csináltam.A tekercselésben használt vezeték vastagsága szerint tartósan a 10 ampert is elviseli. Elegendõ ez a teljesítmény két villanymotornak?Plusz olvastam hogy te is átálltál trafóra az akksi helyett,és írtad hogy picit puhább lett a mûködése.Nem lehetne ezt kondival(-kal) kivédeni?
A másik kérdés,hogy mivel ismerõsök elhalmoztak mindenféle alkatrésszel,mondván "biztos jó lesz a szimulátorodhoz",két bakony gyártmányú Ladákhoz készült motort használnék(ez a kettõ egyforma),csak kicsinek tûnik a mûanyag fogaskerék (átmérõre gondolok) benne.Csak 50mm az átmérõje.Annyi is elég?
Az eredeti orosz 70mm.Esetleg még õt le tudnám párosítani egy bmw-vel.
Nincs véletlenül valakinek egy eladó tanos elektronikája ablaktörlõmotoros simhez?
Másik : van itt olyan fórumozó akinek ment már tönkre ablaktörlõmotor használat közben?(leégett stb)
\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"
Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN
http://www.xtremeracers.info/forums/viewtopic.php?f=84&t=5238&p=108638#p108638
amit nem tudok hogy hogyan tudom az atmega8ra fölégetni a programot mert nekem csak pickit2-m van és az csak pic-hez jó
Csak magamnak csinálom a pedált
Érdeklõdnék, hogy érdekelne-e itt valakit egy G25. Részleteket PM.
Köszi
Honda - The Power of Dreams
otthoni utángyártásra ingyenes, eladásra tilos felhasználni <#nezze>#nezze>
DOGMAN MJoy
\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"
http://www.mictronics.de/projects/avr-usb-joystick/
28 gomb, 8 analóg tengely, az én verziómhoz az eredeti szerzõ írt több felbontású analóg firmwaret is..
Eléggé jól felszerelt szerszámok, és gyakorlat (ATMEG8 TQFP tokozásnak 0.4 mm a lábtávolsága) kell a megépítéséhez, de nekem is sikerült.. 😄
egy kapcsolósi rajzzal semmit sem érsz, a panelon van egy chip amit fel kell programozni, a lényeg a chip-ben van.
analogtousb.com - az olcsó leobodnar alternativa
Tud valaki adni?
elõre is köszi
mert a netkarban sok a formula autó ott ugye alulrögzítettek
de a kasznis autók nagy részében lefelenéznek a pedálok
csak az a gáz hogy a suliban el van romolva a cnc és nincs pénz megjavítani mert "gazdasági átcsoportosítás van "
ez mekkora baromság
Jó játékot vele
Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN
mágnest és egy ilyen Hall sensorral