11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• JUVEfun
    POI. MI ez a kiárusítás ? (csak nem hagyod abba ?)
  • pointer4
    Urak, ha netán valakit érdekelné használt pedál+váltó! :)
  • Pepe7807
    Sziasztok.

Egyik barátom megkérdezte, hogy nem-e tudod,valami házi megoldást a "Buttkicker" elnevezésű cucc helyett (persze nem tudtam).
    Erről lenne szó:

Szerintetek, hogy lehetne ezt megvalósítani? Milyen motor,milyen vezérlés?
  • wptm
    Hmm,

A kép belinkelése az előbb nem sikerült. Akkor újból:
  • wptm
    Sziasztok!

Pointer origón megjelent cikke után kezdtem bele a saját cockpit és szimulátor építésbe. Egyelőre még csak az előbbi van kész.
    Hegesztettem egy vázat, arra rá a BMW ülés, Skoda váltó, VW kormánykerék, Lada kézifék és DIY pedálsor.
    Majd ezket egy olcsó gamepad-be kötöttem be.
    Kép a cockpitről:

Videó:

Tegnap óta olvasom a hozzászólásokat, 2008. októbernél járok. :-)
    Szimulátorrá alakításra a tervem a 2 kettő motoros, csak ülésmozgatós változat. x-sim szoftverrel és Pololu JRK 12v12 vezérlővel.

Sajnos a gamepad-et nem hajlandó többé felismerni a gépem. Így beruháztam egy BU0836A Leo Bodnar féle vezérlőbe. Ez sokkal pontosabb felbontású mint a gamepad, persze majd kiderül hogy ez egyáltalán észrevehető lesz -e.
  • DOGMAN
    Na lassan elkészül ez is... :D
  • JUVEfun
    http://simracinghardware.com/
  • TeeBeee
    Nagyon ügyes vagy, gratulálok!
  • DOGMAN

Még alakul a dolog, pár nap alatt annyira bekopott a pálya hogy holnap a műhelyben igazítanom kell rajta kicsit.
    Szekvenciálos módot még ki kell finomítan, hogy ne kelljen sokat szerelni majd az átkapcsoláshoz.
  • JUVEfun
    Ez engem is érdekelne.
  • pointer4
    Fasza lett :D
  • Pitbull1111
    Esetleg gyártasz belőle többet is ?
  • bboyatty
    Ez kemény, gatula.
  • cselt
    Nagyon komoly, főleg ha átkapcsolható lesz szekvenciálisra is, akkor meg végképp pöpec lesz! Grat! :)
  • DOGMAN
    Kicsit másképp működik mint a FREX féle:
    nem egy lemezbe van belevágva a H-mozgás "programja", hanem egy körív külső felületére van rámarva.
    Ma volt az első éles teszt.
    Elég jól működik, csak fáj a kezem annyit kapcsolgattam, meg a jobb lábam a visszakapcsoláskori gázfröccsöktől... :D
    Nagy része savállóból van, ami nem volt hortelen az csak a vas, majd idővel mindegyik alkatrész ki lesz cserélve savállóra.
    Ja és a későbbiekben két csavar átállításával, át lehet majd kapcsolni szekvenciális módba. ehhez nem vot most se rugóm se erőm :(

• djfules
    Köszönöm a választ! Igencsak gondolkodom rajta mert a Saitek kütyüi kicsit drágák de ha ennek ilyen pofon egyszerű a használata akkor lehet rendelek belőle, de még csak a tervezés fázisában vagyok meglátjuk mi lesz belőle :-) a segítségedet köszönöm és majd megkereslek ha aktuális lesz.
  • Pepe7807
    Sziasztok
    djfules nyugodtan rendelhetsz, megéri.
    Én a mult hónapban rendeltem egy BU0836X vezérlót, bekötése pofonegyszerű.
    Ámúltam mivel a rendelés után 5. munkanapra meg is érkezett (angliából), ezt a magyar pósta Cegléd és a szomszéd falu között nem tudja kivitelezni. Ha nem boldogulsz a bekötéssel szólj nyugodtan segítek.

Dogman Faca lessz az a frex koppintás, csakígy tovább!
  • DOGMAN
    csak nyers kép:
  • djfules
    Sziasztok! Még nem volt időm végigolvasni a fórumpt de addig is feltennék egy gyors kérdést..
    Sokat nézegettem már a home cockpit-okat - egyébként flight simulatorozok - és az lenne a kérdésem hogy kinek van esetleg Leo bodnar féle kütyükből? Kinek van vele tapasztalata? Hogy működik? Merjek vásárolni? Mennyire bonyolult egy potival összekötni stb. Segítségeteket köszönöm elörre is! :-)
  • Pitbull1111
    Nekem is van ilyenem ,de kicsit máshogy néz ki.sajna nem tudom feltölteni.
  • TeeBeee
    Itta link még egyszer.

És a hibák az előző hsz.-omban:
    12 gombot kezel
    az átbillenős a jó, az ellenállás nélkül benyomható nem mindig jó

Remélem segítettem :)
  • TeeBeee
    http://insidesimracing.tv/forums/viewtopic.php?f=157&t=7283

...én is csináltam egyet, 12 gombot kezek, szépen le karbon fóliáztam stb stb......imádom
    Megfelelő méretű műanyag dobozt bármelyik elektronikai boltban beszerezhetsz, viszont a gombokra figyelj oda, sok a nem túl jó minőségű. Van egy olyan fajta gomb aminek van egy nyomáspontja ahol "átbillen", na az nálam sosem hibázik, a többi ami csak ellenállás nélkül benyomható néha nem bénázik.
  • Norbi779
    Helló mindenkinek. Volt nekem egy Genius GamePad amit nem használtam, széttszedtem, és azt szeretném kérdezni hogy arra hogy tudok rákötni gombokat?
  • Pitbull1111
    És mégis 1000 euróért adják.Ha tudnék olyan ülést szerezni aminek a felső része így visszafelé jön mint ennek akkor simán megcsinálnám.De sajna nem találtam hasonlót.
  • peetfire
    Sziasztok!Nálam van egy cockpit eladó!
  • repvez
    Ez elég tetszetős és egyszerű kialakitás.Butorlapból kivágva az alját és rá az ülés egy cső a kormánynak és kész is.
  • Drbubopécs
    Sziasztok skacok
    Tejesen kezdő vagyok de baromira teccenek a szimulátor keretek és énis szeretnék egyet csinálni ebben kérnék némi segedelmet ha lehet
  • TeeBeee
    Ja és itt a rajz:
    DIY Seq.Shifter by TeeBeee
  • TeeBeee
    Sziasztok!
    Seq.shifter építésbe kezdek. Egyrészt mert a Frex és társai elég drágák, másrészt mert a megépítése nem tűnik olyan nehéznek. Sok keresgélés után rájöttem, hogy vannak olyanok akik egyszerűbb szerkezeteket könnyedén összelöknek, de nekem az "igazi érzést" mégis a Frex megoldása jelenti. Csináltam egy rajzot ami elég jó kiinduló pontnak tűnik.
    Vezérléssel kapcsolatban is várok hozzászólást, én egyébként egy SLI-M-et akarok venni, amit a G25 ház tetejére rögzítek egy 100x50x25 kis dobozban. Ebből a dobozból 3,5 jack-kel kötném össze a shiftert. (3 pólusú jack: 2 plusz + közös test a mikrokapcsolóknak)
    Szóval, ha valaki építeni akar, vagy már épített hasonlót, vagy csak bármi ötlete van vele kapcsolatban kérem jelezze.

• DOGMAN
  • DOGMAN
    Bár mondjuk 12volton most üresjaratban(nincs meg rajta terhelésnek ülés stb. Kb 15 ampert vesz fel maximum. Szoval 24v-hoz már elég bika táp kell majd.
  • DOGMAN
    Az én frex es szimemből az elektronika már szinte teljesen kész. A vezerlés sajat tervezés/építés, és úgy építettem, hogy akár 50 voltos motorfeszültseggel is tud menni.
    Nyugodtan hajtsd ha bírja, az alkatreszek élettartama viszont tuti csökkenni fog hosszútávon.
  • Robi546
    Aha,értem,köszi. :)
  • Pepe7807
    Sziasztok!

Srácok aki most keres fox cockpitet Annak a régi szimim vas szerkezetét felajánlom minimális összegért (anyagár).Ha kellene, akkor van hozzá 1 lada üllés is.

Erről lenne szó:
  • Norbi779
    akkor ehhez kell vennem kapcsolókat/gombokat? :\
  • pointer4
    Billentyűzetek elég nehezen moddolhatók, avagy köthető be a fóliára felgőzölt fémrétegre, egy elektromos huzal. Inkább egy usb-s joypadot buherálunk szét, vagy 10k körül lehet ilyen szerkezetet venni, hogy lesz rajta 32gombnak bekötési hely, meg 8 analóg potinak.
    Ezeket játékvezérlőnek ismeri fel a gép, és kezeli a gombjait, amit játékok alá lehet konfigurálni, esetleg spéci apró kis programmal, lehet billentyűlenyomáshoz rendelni, egy egy ilyen gombot a játékvezérlőn.

• Norbi779
    Na mégegyszer :D

USB:

Itt a fehér izé, rajta 5 tű, arra van rászúrva az USB másik vége:
  • Norbi779
    USB:

És itt ami van az afehér izé, rajta 5 tű... arra van rászúrva az USB
  • Robi546
    Sziasztok!

Valaki tudna nekem adni egy képet a "Genius Speed Wheel 3" Kormány belsejéről ? Mivel érdekelne ott az az USB hogy le -e lehet venni külön valahogy mivel át szeretném kötni az USB-ét. Előre is köszi.
  • Norbi779
    Azt hallottam hogy meg lehet csinálni, hogy pl. autóból kiveszek egy gombot, és azt rákötni billentyűzetre, pl.: bekötöm az "A" betűre és ha megnyomom azt a gombot akkor olyan mint ha a billentyűzeten megnyomtam volna az "A" gombot.
    Ezt meglehet? Ha igen akkor hogyan?