11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• TG Gida
    Itt külön a gyűrűk,de sztem egy esztergályos 5 perc alatt ennyiért meg is csinálja.
  • TG Gida
    fatipli_fafuro_melysegallito_es_jelolo_10mm_es_keszlet
  • lac coo
    Olyasmikkel próbáltam, de nem találtam. OK, köszi !
  • Alexease
    Melysegbeallito vagy utkozo.
  • lac coo
    Ilyesmi gyűrűre lennem szükségem, de lövésem sincs hogy hívják, hogy keressek rá, egy órája próbálkozok....valaki nem tudja esetleg? Vagy bolt is jöhet ....

Köszi !

• lac coo
    :)

Akkor inkább nekiállok csinálni .... :D
  • bardocz
    Mondom én, rugó :P
  • lac coo
    UP ! :)

Senki nem tud semmit ajánlani merre induljak el ? Bannerban van néhány cucc de iszonyatosan drága ....Néhány link meg halott ráadásul ...
  • kisg325
    Szia wptm!

Köszi az infót! Nézegettem a linkelt oldalt és találtam hangkártya vezérelt szervó motorokat és,ha jól láttam,akkor kell hozzá egy servocommander nevű progi plusz az x-sim ugye. Már csak azt nem találom,hogyan kell összekötni,de ránézésre összességében elég bonyolultnak tűnik az egész egy olyan laikusnak,mint én. :D
  • lac coo
    Üdv.

Melyik ma a legolcsóbb pc-hez való szekvenciális váltó ? Nem nagyon vagyok járatos a témában .

Illetve végül is vennék használtat is, akár homemade is érdekel .
    THX !
  • wptm
    Szia kisg325!

Pár hozzászólással lejjebb (2012. nov. 27. 13:37 | galéria | válasz | #10306) Dogman a kérésemre vázolta az Ő rendszerét.
    A http://www.x-sim.de/manual/dashboards.html oldalt ajánlom kiindulásnak.
    Majd oszd meg velünk légyszíves, hogy mire jutottál.
  • kisg325
    Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni abban,hogy hogyan valósítható meg,ha fordulatszámot és sebességet szeretnék kijeleztetni egy játékból,mondjuk a Race-ből? Mit és hogyan kell?
    Magyarországi rendelésből megoldható vagy csak külföldről?
    Vissza olvasgattam,de erről konkrétat nem igazán találtam,csak a külfödi rev burner motyót.

Előre is köszi!
  • szacsee
    Sziasztok!
    1 hét alatt ideért Leo Bodnar féle elektronika (BU0836LC).
    Rákötöttem a G25 pedáljait, ami külön fel vannak csavarozva a cockpitre.
    A potikra rákötöttem az elektronikát. Szerintem jól, mert DIView jól mutatja.
    Viszont G25/27 pedálnál az egyik ér a pedál vázához is be van kötve (fekete).

Ez alapján a rajz alapján multiméterrel az 5V van a testre rögzítve:

A képhez viszonyítva úgy kötöttem be, hogy az alsó az 5V a középső az analóg jel, a felső ér pedig a test. Testet rákössem a pedál vázához, vagy tök felesleges? (fémesen érintkezik a cockpittel a pedál)
    Jól sakkoztam a fordított polaritás végett, vagy valamit benéztem? (G25 5V-os jele van a pedál testére kötve?)
  • sanzik
    lenne egy eladó leo bodnar kábel G25/27-es pedálhoz, ha valakit esetleg érdekel...
    9000 HUF
    érdeklődni priviben lehet
  • Pepe7807
    Sziasztok

Maxibácsi, mi ujság tulhajtás ügyben? Azért is kérdezem, mert én 24 voltos teherautó ablaktörlő motorokat építettem be, és 40 volton próbáltam hajtattni. Semmi gond nem volt addíg amíg a tápot közvetlen kapta,pörgött szépen mind a kettő. A H-hidra kötve 1-2 perc teszt után a fetek nem bírták, és kijött belőlük a müködtettő füst . Kérdésem az lenne, szerintetek milyen fetet vegyek bele, hogy jó legyen, vagy vegyem vissza a feszültséget 30 volt alá, és használjam az eredeti fettekkel
  • Szmore84
    Jó kérdés, már több mint 2 éve vettem nyáron és akkor is kb 1 honap körül volt a szállítás.
  • szacsee
    Köszi a gyors választ!
    Szerinted érdemes még megrendelni idén, vagy az év végi hajrá miatt inkább januárban?
    Ráérek vele, de nem tudom, hogy az ünnepek miatt nem keveredne-e el a postán.

• szacsee
    Másik tasakban egyéb rendelt termék van, vagy a vezérlőhöz mellékelnek lábkiosztáshoz adaptert?
  • Szmore84
    Én annó még 2010-ben rendeletem egy darab 30 kg-s Loadcell-t. akkor 30 dollar + 7 dollar szallitast fizettem érte.
  • szacsee
    Sziasztok.
    Innen szerintetek lehet rendelni Mo-ra és ha igen mennyibe fájhat kb?
    Minimális rendelési tételt nem látok, van ilyen?
  • DOGMAN
    ATMeag32 = ATMega32 atmel mikrokontroller
  • DOGMAN
    Pár mondatban nem fog menni :D
    Az elv:
    x-sim force sender kiszedi a gaméból amit épp tud (fordulat, olajnyomás, stb...)
    soros porton kiküldi egy ATMeag32-őnek ami feldolgozza az adatokat és ha kell bekapcsolja az adott ledet ha kevés sz olajnyomás.
    A fordulatszámmérő az már bonyolultabb:
    A kb 1998 előtti real autók műszerei úgynevezett légmagos tekercsű műszerek, amiknek a működése
    itt megtalálható, bár kissé több doksit el kellett olvasnom mire felfogtam hogyan kell meghajtani.
    Na szóval az ATMega kiszámolja a fordulatszám értékből a polaritást, és a mutató szögéből a PWM erősségét, és ezt kiküldi egy L293D (mini H-híd) IC-re ami közvetlenül meghajtja a műszer tekercseit.
    Egy műszer 1 db H-híd, plusz van még egy ami egy sima Dc villanymotort hajt a fordulatszám függvényében, (a videón rá van csak téve az egész cucc tetejére).
    Ez a motor hivatott később egy excenteresen rárögzített kis súllyal majd a valódi forulatszám rezgéseinek átadásáért az ülésre.
  • wptm
    Helló Dogman!

Nagyon jó! Leírnád a működését pár mondatban?
  • DOGMAN
    Kész a real műszerfalam, még festeni/karbonmatricázni kell, és kap egy oldalburkolatot:
  • wptm
    Beépítettem a Leo Bodnar vezérlőt egy házba. 3.5-es jack-ek a tengelyekhez, ethernet a kapcsolókhoz.

• bardocz
    Van egy magyar gyártmányú elektronika, ami kezel sok potmétert, meg loadcell-t is, meg nem mondom a nevét, de szerintem ebben a topikban, meg a kormányosban is volt már róla szó. Nekem az van a G25-ben, hibátlanul működik.
  • Pepe7807
    Hali
    Szerintem ,nem kellmost neked a load cell-es vezérlő.Rendelj nyugottan sima analógot,és ha majd kellene, akkor rendelj hozzá 1 ilyet :link
  • berzak91
    Nagyszerű örülök, hogy működik a dolog még idén megpróbálok én is rendelni egyet és mást innen mivel látom te is megkaptad így sokkal biztosabbnak érzem a paypalos rendelést. Viszont lenne olyan kérdésem, hogy van fent olyan leo bodnar panel ami 1 load cellt tud kezelni hogy az hogy van mit érdemes loadcellre kötni vagy az mit kezel esetleg mennyit ez nekem nem világos még egyelőre. A potikkal kivagyok békülve de ez a loadcell olyan ufo technológia számomra érdemes beruházni rá vagy a potik is bőven megfelelnek nekem szerintetek?
  • wptm
    Helló berzak91!

Épp tegnap érkezett meg hozzám a Leo Bodnar vezérlő. Egy hét alatt itt van. Nem nagy, elfér a postaládában. Vám nincs rá, UK-ből jön. Egyébként Silverstone-ból, honnan máshonnan jöhetne ilyesmi. :-)
    Paypal-lal kell érte fizetni, ez most már de-facto fizetési mód a neten. Szóval regisztrálj egy ilyet, lesz még mit rendelned a későbbiekben úgy is.
    A cucc szuper. Korábban gamepad mod-dal oldottam meg az alkatrészeim mintavételezését és az csak 256 (8bit) tartományban volt erre képes. A Leo Bodnar kártya 4096 (12bit) részre osztja a poti tartományát.
    Úgy látom hasonlóan állsz neki a témának te is. Én is letettem a gyári kormányok/pedálok stb.-ről, inkább DIY alapon csinálom. Átolvastam nemrég az eddigi összes hozzászolást és úgy látom egy idő után a legtöbben a gyári cuccaikat mind "megmoddolják".

Kicsomagolás és egy első teszt:

• berzak91
    Nekem lenne egy kérésem a nagy építő mesterekhez melyikük segítene nekem halandónak beszerezni külföldről egy pár Leo Bodnar féle alkatrészt? Aki úgy gondolja, hogy tud segíteni ebben a külföldi rendeléses dologban akkor írjatok már rám egy pü-t és ott megadom a skype-omat is akár a gyorsabb ügyintézés érdekében. Nagyon megköszönném a segítséget és végre eltudnék indulni a szimulátor építésben mivel sajnos a Logitech G25 és egyéb dolgairól lecsúsztam DIY módon kell megvalósítanom önmagam. A fórumtéma király rengeteg okosságot vettem már innen hajrá sikeres építést kívánok minden vállalkozó kedvű embernek.
  • JUVEfun
    Köszi , sajnálom.
    Ebből max. a váz érdekelne,de ahhoz meg megfelelő ülést is kéne találnom.
  • pointer4
    A forgószékekkel mindig szopok, az íróasztalomnál, 40.000 ért max 1 évig bírják.
    Úgyhogy Wanek úr segítségével, eszkábáltuk eztet:

Úgyhogy az ülésnek jó sora van.
    Monitorokból már eladtam kettőt, egyet az asszony nyúz
    Egy srác megvette a mozgató elektronikát, innen.
    Nagyjából a váz van meg már csak, a műszerek/kijelzők, a G25E kormány, a váltó.
  • wptm
    A kormány felfogatása kész. Működik a magasságállító is, extraként. :-)
    Még meg kell oldanom a pótméter meghajtását a tengelyről.

• wptm
    Bontóban jártam, ablaktörlő motort és kardán csuklót kerestem. Wartburgé voltak a motorok, illetve elhoztam egy Fiat kormánymű tengelyét (két kardán is van rajta) és a házat is.
    Ez utóbbi jó lesz a kormányom átalakításához végre rendes csapágyazást fog kapni.
    A csukló megy az ülés alá, a motorok meg majd mozgatják az ülést: terveim szerint. ;-)

• JUVEfun
    Úgy,úgy...váz,vezérlés és esetleg az ülés-
  • Pitbull1111
    Melyik része eladó?
    Engem esetleg a 3 db monitor érdekelne.
    De Gondolom a vázra gondolt vezérléssel,üléssel.
  • pointer4
    Melyik részére gondolsz?
  • DOGMAN
    itt nézz utána: http://www.x-sim.de/forum/viewtopic.php?f=30&t=67&sid=e4eb8321d3b95ab04cca219819f1304f&start=10
  • JUVEfun
    cockpitet is árulod ?
  • pointer4
    Már rég abba hagytam, csak most jött el az ideje, hogy valamit kezdjek evvel a hatalmas fémkupaccal.