11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• samsung123
  • samsung123
    Az enyém épp eladó! Forgószékké alakítva( kb 5perc alatt vissza alakítható és beszerelhető autóba is, ) Keveset használt, nem kiült kopott szakad stb, mint az új (sin is megvan hozzá). állítható magasság és háttámla. Csak a kerekekkel együtt eladó 30k cakk pakk.

UPGRADELT G25 is eladó!
  • b-type
    mi az a sportülés? :))
    a kagyló hülyeség szvsz... kell egy kényelmes jó oldaltartású ülés. Én most vettem golf5 szövet ülésszettet 25 rugóért...gyönyörű új állapotban. Sok autóm volt már, jelenleg is van egy épített xr7-s Mercury, és a piszkált golf.
    Sztem egész nyugodtan vehetsz jó oldaltartású kényelmes(!) ülést. Mint nyomorogni egy sportülésben...ami nem erre való.
    fogjon, de kényelmes legyen, jó (lehetőleg állítható) derékrésszel...és könnyen tisztítható ha beleizzadsz.
    Elnézve ezeket a képeket a négypontos övvel meg a versenyre optimalizált kialakitással...pláne az üvegszálas kivitelt...háát kinek mitől van meg a feeling persze, valóban, a versenyzés nem a kényelemről szól. :)
  • lac coo
    Olcso sportulest hol lehrtne szerezni ? Vigig turtam sok oldalt, de szinte mindenhol 50 000 az atlag.Hasznalt egyelore nem erdekel, az a kovegkezo lepes...
    Mas: en vettem egy ilyen Maxwll fele panelt, batran ajanlom mindenkinek, gyonyoru , profi munka, ezert az arart rablas !:))
  • maxwellhun
    Szia, a program működik de valóban csak az 1-es gomb! (Ahogyan az a program indulásakor ki is írja) Regisztráció után természetesen minden gomb működőképes lesz. Nálam lehet regisztrálni természetesen nem ingyenes. A lényeg, hogy az on és off event-hez a button 1-nél legyen beírva valami illetve legyen elmentve! (lehet hogy utána még újra kell indítani a programot) Ezután tedd a kurzort egy olyan helyre ahol látod ha billentyűzet leütést küld a program. Ekkor ha megnyomod az 1-es gombot a gamepadon akkor elküldi az általad beállított billentyűt/bill kombinációt. Ennyi.
  • rjanos
    Helló!
    Engem az érdekelne elsősorban, hogy egy ilyet hogyan lehet készíteni házilag, és milyen eszközök szükségesek.
  • repvez
    Hát leszedtem a gameswitser programot amit alább linkeltetek,de amikor elinditom akkor kiirta, hogy nincs regisztrálva és csak 2 gomb mukodik.Mikor megnyitom akkor van 8 fül mindegyiken 32 gomb mezővel, de egyikben sem reagál ha a joyon megnyomok egy gombot, illetve az analóg tengelyekhez sem látni menüt
  • maxwellhun
    Ha ez a modul is megjelenik (külön driver nélkül) a játékvezérlők között akkor biztosan kompatibilis a szoftver. Egyébként legegyszerűbb kipróbálni. Töltsd le a programot azt javaslom és nézd meg.
  • repvez
    Csak mert nekem van egy ilyen panelem csak egy kicsit bonyolult a programozása.Nem tudom, mennyire lenne kompatibilis a 2 megoldás softverileg.
    Meg olyan lenne jó hogy ha ledeket tudna vezérelni, ha a gomboknak háttérvilágitást kapcsolni vagy ha egy kapcsolót bekapcsolok akkor kigyulladjon egy led. Az LCD-nél meg olyanra, gondolok mint a G15ös billentyünél , hogy a játékban megjelenő pár infót egy 5-6 soros kijelzőn meg tudja jeleniteni.
    Repülöszimulátozhoz kéne.
  • maxwellhun
    Válaszolva a kérdésekre.
    Az analóg bemenetek 10 bitesek. Ha funkciót akarunk hozzárendelni egy gombhoz az csak programozás kérdése. :) Lehet módváltó funkciót létrehozni szoftveresen, annyi hátránya van hogy ekkor ugye nem használhatjuk az 1-es módban és a 2-es módban lévő billentyűket egyszerre. Persze ha ez nem gond akkor ezzel a módszerrel lehet bővíteni a bemenetek mennyiségét. Van ilyen programra igény? Írjak egy ilyen programot is? Ha LCD panelt akarunk vezérelni akkor módosítani kell a hardvert!
  • carlosfly
    Elnézést a dupla postért. A software joyokhoz is jó! Szal ha joyból építkezik valaki ahhoz is jó.
    A kollega viszont gyárt hardvereket is (elektronika játék vezérlő). Vegyétek fel vele a kapcsolatot.

Üdv
  • carlosfly
    Pontosan!
  • lac coo
    Ez a szoftver akkor a Maxwellhun féle cucchoz is jó, vagy gondolom egy kütyüről beszéltek eleve ...? :)
  • carlosfly
    Na de jo! Most látom, hogy a kollega már járt itt! Elnézést :).

Üdv Carlos
  • carlosfly
    Sziasztok! Építkezéshez: Gamepad switch controller
  • repvez
    Ehhez a panelhez a gomboknak, hogyan lehet funkciókat adni? Lehet macrokat késziteni hozzá, ha több gombkombinációjára lenne szügség egy gombhoz társitani?
    Esetleg shift vagy modváltó funkciót amivel meg lehet 2xezni a gombok funkcióját?
    Vagy lehetséges lenne 32 gomb támogatása esetleg ledek felkapcsolása gombnyomásra?Mekkora az analog bemenetek mintavételezése 10 vagy 12bit?
    Lehetséges lenne a későbbiekben bőviteni a hardvert 5x20 as LCD panel kezelésére is ? Egy bővebb leirást szivesen olvasnék róla
  • lac coo
    Jó cucc, kellene egy .!
  • maxwellhun
    Sziasztok!
    Én gyártok a button box-hoz hasonló modult! Gamepad modul-nak hívom a vaterán is árulom.
    Gamepad modul
    Főbb tulajdonságok

- Panel méret: 38x68mm

- Csatlakozás: USB (B)

- Kompatibilitás: Win XP/Vista/7 and Linux

- Telepítés: külön drivert nem igényel

- Gombok: 24db

- Analóg bemenetek: 8db
  • rjanos
    Sziasztok!
    A button box-nak van valami magyar megfelelője, illetve ahhoz hasonló?
  • Szmore84
    http://www.ebay.com/itm/New-3-36V-Dual-H-Bridge-DC-Motor-Driver-Peak-60A-Controller-for-Robot-Smart-Car-/221187919149?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item337fd3cd2d

arduino-s videoban is mintha ez lenne és nem is drága
  • drotszamar
    Hm...akkor fejben már kezd is összeállni a dolog :) még egy kérdés:Magyarországon honnan lehet beszerezni H-bridge modult?vagy itthon máshogy hívják? Keresgéltem interneten, de nem igazán találtam olyan helyet ahonnan lehetne rendelni.
  • lac coo
    HI !

Valakinek nincs eladó Leo Bodnar BBI-32 button box-a ?
  • wptm
    Szia Drotszamar!

Igen, ennyiből össze is állna az elektronika. Egy motorvezérlőre (h-bridge) már rákérdeztem odaát a fórumon, és az nem volt kompatibilis az Arduinos megoldással. Szóval csak óvatosan, hogy melyiket is rendeled majd.
    Sietned nem kell. Kínában most ünnepek vannak, nem is nagyon fogadják a rendeléseket.
  • Pitbull1111
    Szia !

Nekem van egy készen kompletten műszerfalnak megcsinálva,leobodnár kijelzővel,lebőrözve,csak áll a szekrényben.Ruházz be rá,és nem kell vele szenvedned.
  • drotszamar
    Köszönöm a választ, átnézegettem a dolgokat és az arduinos megoldás a legszimpibb nekem. Ha jól értelmezem a dolgokat akkor szükségem van egy arduinora, 2 db motorvezérlőre, 2 db potméterre és természetesen a 2 darab mozgatómotorra. Ezekből nagyvonalakban össze is állna az elektronika?
  • wptm
    Szia Rjanos!

Gamepad-et szétcsavarozni, majd a nyákon a kapcsolóknál megfelelő forrasztási pontot kell keresni.
    Pár hozzászólással lentebb láthasz egy képet, ahol kivezettem a pótméterek és pár kapcsoló érintkezését.
    A helyedben beruháznék inkább egy Leo Bodnár féle vezérlőbe. A gamepad nyákra nehéz forrasztani és könnyű tönkretenni.
  • rjanos
    Sziasztok!
    http://altoguitar.com/buttonbox/
    Itt egy srác csinál 1 ilyen dobozt.
    Az lenne a kérdésem, hogy ha potmétereket [link] és [ilyen] kapcsolókat szeretnék betenni egy ugyanilyen gamepad áramkörének a felhasználásával, az hogyan oldható meg?
    Gondolok itt arra, hogy a gamepadra 2 kábelt lehet forrasztani "1 helyre". Kezdő vagyok benne, elnézést kérek az értelmetlen kérdésért. A segítséget előre is köszönöm.
  • wptm
    Szia Drotszamar!

Itt vannak leírások, ki hogyan oldotta meg:
    http://www.x-sim.de/software.php?page=project_gallery&sid=13c5d61eaa6fda3efdd14b583f788668
    Itt vannak a motormozgató elektronikák leírásai:
    http://www.x-sim.de/forum/viewforum.php?f=39

A motor mozgatásom még nincs kész, de a fix cockpit-em igazi autóalkatrészekből már igen:
    -kormány: VW kormánykerék + fiat kormánytengely és ház + kispolski kormánymű
    -pedálok: na ez komplett DIY, fűrészeltem fúrtam faragtam acélból
    -váltó: Skoda váltó, a fokozatok egy-egy kapcsolónak felelnek meg
    -kézifék: Ladából
    -ülés: BMW
    -ülésmozgatónak Wartburg ablaktörlőm van, de ez a rész még nincs kész

Mozgató elektronikának eddig a Pololut néztem ki. Viszont pár hete útjára indították az Arduinos vezérlést, amely sokkalta olcsóbb lenne. Úgyhogy most ezírányba fogok majd menni.
    Az autó alkatrészeket a Leo Bodnár féle elektronikával mintavételezem.
  • drotszamar
    Sziasztok!

Szeretnék építeni egy komplett cockpitet. Sokat keresgéltem neten, de nem találtam sehol komplett tutorialt. Mivel van autóbontós ismerős, ezért mindent autóalkatrészekből szeretnék megépíteni. Számomra a sarkalatos pont az elektronika, vagyis a motorok vezérlése. Létezik valahol egy komplett nyákterv, beültetési rajzzal, alkatrészlistával? Vagy honnan tudnék anyagot szerezni hozzá? A mozgást két darab ablaktörlő motorról szeretném megvalósítani.

Köszönöm szépen a segítséget!
  • snake200
    Üdv Urak!

Valaki nem tudna esetleg a DashMeterPRO-hoz hasonló programot ingyenesben? Race/07-hez szeretném használni.
  • maxwellhun
    Sziasztok! Írtam egy programot ami képes arra, hogy egy gamepadra simán (két vezetékkel) rákötött kapcsoló jelét feldolgozza és a felhasználó által beállított billentyűt üti le a felkapcsolás pillanatában illetve egy másikat a lekapcsolás pillanatában. Remélem hasznos lesz majd! :)
    https://sourceforge.net/projects/gamepadswitch/
  • wptm
    Helló JUVEfun!

Kösz a link-et! Hmm, x-sim.de. alternatíva . Bár itt azt olvasom, jelenleg csak SCN5-tel működik:
    "At the moment it only works with SCN5. I hope for the future version can have more actuators/motors supported ;) ."
  • JUVEfun
    INGYENES új progi hozzá....
  • Magyar Gábor
    Kedves wptm!
    Köszönöm a segítséget,igazán kedves vagy.Ez már egy jó kiindulási alap:)
    Köszönöm szépen!
  • wptm
    Szia Gábor!

Mielőtt a Leo Bodnar féle vezérlőt elkezdtem volna használni én egy ilyen pár ezer forintos PS2-es (illetve átalakítóval PC-s is) játékvezérlőt használtam a szimulátoromhoz.

Szétszedtem és a pótméterek (joystick) illetve, pár könnyen elérhető gomb csatlakozásaira rákötöttem drótokat és kivezettem a házból. Utána 5kOhmos pótméterekkel adtam bele kivülről a jeleket. Én ezt PC-vel használtam, de feltételezem mivel a vezérlő PS2-es így menne PS2/3-mal is.
    Tehát ez DIY kormány, pedálok, sebváltó vezérlésére lenne jó.
    A mozgás szimulátorhoz a szoftver PC/Windows alapú. Viszont van itt egy post, hogy valaki mégis összerakta vele: http://www.x-sim.de/forum/viewtopic.php?f=3&t=692 .
  • Magyar Gábor
    Sziasztok!
    Csodálkozva nézem mennyi remekmű készül házilag,csak gratulálni tudok érte.
    Lehet hogy most nagy hülyeséget fogok kérdezni tőletek de kérlek nézzétek el nekem.Kérdésem az az lenne hogy ps3-ra is lehet szimulátort készíteni vagy sem?Olvasva itt a kommenteket már leszűrtem hogy itt igazából elektronikai szakik írnak,és lehet hogy most kicikiztek hogy ilyet mertem kérdezni tőletek.Asztalos a szakmám és van egy jó lakatos ismerősöm akivel szoktam dolgozni néha.Szeretnék egy szimulátort én is készíteni de az elektronikához sajnos halvány dunctom sincs.nem tehetek róla,ez van...
    Épp ezért érdekelne a véleményetek!
    Előre is köszönöm!!
  • pointer4
    Ha még érdekel a dolog, ezek a kijelzők eladóak.

• lac coo
    Mivel asztalos vagyok jónak mondod. :) Én filccel megrajzolom azt jóccaka ..:)
    De most nem fúráshoz kellene.Ilyenek találtam én is de nekem csak 10 mm-es kéne több darab .
  • lac coo
    Igen , én is csak ilyen fúráshoz valót találtam készen. Talán van is itthon valahol 1-1 db ...Majd megnézem valami jobb szerszámboltban ...
  • Alexease
    Nekem elsore kidobott egy csomot;)
    En szigetetol szalaggal szoktam vagy a furrogepemen a melysegbeallito palcaval es/vagy gyorskotozo a furoszarra:)