11617

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• wptm
    A 40. hetes, sebességet váltó magzatot hogyan lehet lecserélni? Azt látom, hogy Pointer weboldalára mutatnak a linkek.
    pl. http://www.pointer4.hu/forum/defavatar.gif
    Viszont nem találok erre utalást, hogy hol tudnám ezt magamnak megváltoztatni. Ehhez Te kellesz, Pointer?
    Ide feltöltöttem egy 50x50 pixeles avatar-t: http://www.sg.hu/galeria/1352532665/13525326651364235499.jpg .
  • wptm
    Helló Pitbull1111!

Illetve van lehetőség ide az SG-nél levő belépésedhez is feltölteni képeket.
    Itt bal oldalt a Saját galéria menüpontnál: http://www.sg.hu/forum.php
    Vagy ez a link rögtön oda visz: http://www.sg.hu/galeria.php

Utána, ráklikkelsz az ide feltöltött képedre, hogy megjelenjen nagyban. Aztán a képre jobb egérgombbal a helyi menüből kiválasztod hogy "View Image" azaz a kép megnézése kb. magyarul. Ekkor a kép igazi link-je bekerül a böngésződ címsorába. Ilyen mint ez pl.: http://www.sg.hu/galeria/1352532665/13525326651352654862.jpg
    Ha ez megvan, akkor utána "Kép beszúrása" gombot megnyomod, majd megadod azt a címet amit az elöző pontban megtaláltál.

Ezek után már muszáj lesz megmutatnod nagyban is a képeket.
  • Plebii
    Ez még mindig nem működik, vagy valami képmegosztóra felteszed, vagy saját tárhwelyre, stb, mert így csak bélyegképet szúr be a rendszer, sokat sajnos nem látni belőle.
  • Pitbull1111
    Köszi próbáltam,de valamit bénáztam.köszi a segítséget.
  • pedobear

Kép beszúrása gomb
  • Pitbull1111
    Üdv Mindenkinek !
    Gondoltam felrakok én is pár képet az új cockpitemről.

• pedobear
    http://www.ebay.com/itm/new-AC-Power-adapter-for-Logitech-G27-G25-Racing-Wheel-/110697077882?pt=Battery_Chargers&hash=item19c60f5c7a
  • lac coo
    hát jellemzően szerintem nem nyomom én azt 60 kilóval :)
  • bardocz
    Akkor már az 50 kilós. Én az epikus 65 kilómmal azért nem állítom feljebb 30 kilónál a féket, mert különben hátradőlök a székkel, ha rendes állvány lenne,meg ilyenek simán állíthatnám feljebb.
  • lac coo
    Valaki esetleg tudna segíteni, melyik lehet innen a jó loadcell ?

Mérlegtechnika árlista ....

Én az L6D 30 Kg -ra gondoltam, 27 euroért...
  • lac coo
    köszönöm !!!!
  • Szmore84
    holnap megmérem neked
  • lac coo
    Bár, ha lemérnéd nekem a külső átmérőket, abból nagyjából már ki tudnám találni !
  • lac coo
    Köszi, ez is nagy segítség !
  • Szmore84
    Sajnos nem tudom a méreteket, úgy kaptam egy pár fajta rúgót és próbák alapján maradtak benne a véglegesek.
    Itt találsz pár képet a pedalrol és a vázamról is:
    szmore84 képek
  • bardocz
    Jaa, félreértettem.
  • lac coo
    És ha már így idekeveredtél, végre valaki aki válaszol is, meg tudnád nekem adni a rugók méreteit, Nem kéne agyalnom rajta ... ( milyen vastag szálból van, átmérő menetsűrűség...) THX !!!!
  • lac coo
    Nekem nem jó, konyhai mérlegekben van olyan......
  • bardocz
    Az miértjó, ha max csak 5 kilóig mér?
  • lac coo
    a pedálod oldalán a két gömbcsuklós valami az miért van , az forgatja a potit? De hogy tud ettől mozogni a pedál ? :D Felemelkedik az egész rugós rész a pedál és a gömbcsukló csomópontjánál ?
  • lac coo
    Értem , köszi.
    Cég megbízható, amit linkeltél ?
  • Szmore84
    lac coo szerintem ilyet nyugodtan vehetsz, most kipróbáltam, DX tweak 2 szerint már a legkissebb nyomást is érzékeli. ezt a verziójú load cell-t ajánlják a CST féle pedálokhoz.
    CST pedals
  • lac coo
    az a gondom, hogy olyat sehol nem találok, vagy pici mérlegbe való ami mér kb 0-tól viszont a max csak 5 kiló, vagy nagyba de az csak egy két kilótól mér ...
  • Szmore84
    Szerintem lineárisan mér, szóval 0-tól
  • lac coo
    köszönöm !

ez hány kilótól érzékel ?
  • Szmore84
    szia lac coo

én annó innen vettem 30kg-s verziót, és ilyen pedált építettem belőle:
    Elane - Load cell

• lac coo
    bocsi, loadcell témában senki nem tud segíteni ?

Venné kegy használhatót, Maxwell építene egy prototipus átalakítót hozzá ...
  • neilszab
    Sziasztok, erősítsetek, vagy cáfoljatok meg kérek abban, hogy a Logi G25 minden gond és veszély nélkül használható egy 24V-os és 2,5A-es táppal.

Eredetileg 1,75A-essel menne, de elveszett. Nem szeretném ha elfüstölne rajta a motor, vagy az elektronika egy hosszabb nyúzás alatt.

Köszi
  • Plebii
    Köszi!

Mozgót nem tervezek, bár sokan így kezdték, aztán megfertőződtek. :D Régi vágy volt egy jó logitech kormány, mellé a cockpit már csak ráadás, egyenlőre helyet kell neki csinálni, meg használni is kellene.
  • wptm
    Szia Plebii!

Nagyon mutatós lett, nem csodálom hogy már meg is vennék. Az hogy 20-ból megvan, meg külön gratula.
    Szimulátort is csinálsz majd belőle?
  • Plebii
    Vagy nem tettél egy t-t a kerül után és akkor, csak nem olvastál vissza mert leírtam, vagy félreértettél valamit, mert nem eladásra készült, hanem saját használatra, bár megtisztelő, hogy már is lenne rá vevő.

Amúgy anyagáron került 20e Ft-ba az egész, az ülés 8e volt.
  • pedobear
    Mennyibe kerül ülés és kormány nélkül?
  • Plebii
    A képek:

Google drive-ról valahogy lehet közvetlenül linkelni?

• Plebii
    Köszi! A rögzítése okés, azt tudtam, csak a csavar neve nem volt meg. Itthon sikerült egy csavarboltban, marokcsavar néven vennem 300Ft volt darabja, így már sokkal barátibb, mint OBI-ban.

Elkészült amúgy, töltök fel pár képet, még a monitor tartó nincs becsúsztatva (mabo elapján lett csinálva, az üléshez lehet becsúsztatni.) Mindennel együtt 20e Ft-ba állt meg, az ülés volt a legdrágább 8e Ft a vasanyag 5e, a csavarok 3e Ft-ba voltak, plusz festék és a bútorlap. Egy délután ment rá a hegesztésre, másnap egy kicsivel több a reszelésre, előkészítésre festésre, fafelfúrásra, összerakásra. Reszelni nem a vágások helyét kellett, azt már hegesztés előtt szépen lecsiszoltuk, de zártszelvény belső hegesztési varratai miatt nem minden esetben ment be a 35x35-be a 30x30-as, tapasztalat: hegesztés előtt össze kell csúsztatni a részeket :)

• lac coo
    Fékpedálhoz milyen loadcell ajánlott, gondolom nem mindegy mekkora nyomást érzékel ... ?

THX! Linket is szívesen fogadok !
  • wptm
    Összeállítottam az ülesmozgatást. Az egyik motort kézivezérelve leteszteltem. Vibrál, laza, stb., de látható a mozgás már. Arduiono-val lesz majd vezérelve.
  • pointer4
    Lyukat fúrsz, rá anyát heggesztesz, és bele mehet egy szárnyas csavar.
  • Plebii
    Az a csavar (műanyag végű, kézzel állítható) amivel az egymásba illesztett zártszelvényeket lehet rögzíteni, mi a neve?

Van valami webshop ahonnan olcsón lehet venni, mert nálunk az Obi-ban 900 Ft/db
  • cselt
    Ezt szerintem jól teszed, hogy elveted. Első nekifutásra én is olyan elrendezésben csináltam meg a sajátomat, de kicsit kényelmetlen volt, 3 pedál használatát meg szerintem egyenesen gátolja.
  • Plebii
    Köszi!

Viszont arra jutottam, hogy a maboféle, középen egy rúd tartja a kormányt, elvetem, mert a lábamnak tuti kényelmetlen lenne és úgy láttam mindenki ilyen belebújós cockpitet csinál.