Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv ALL. Kérdésem az volna hogy megérné e elcserélni 1 Logitech G27-es Kormányt peált váltót egy Fanatech CSR Kormányra és egy Fanatech CSR Elite Pedálra? Elõre is köszönöm a választ.
pointer4
Nem, ahhoz hulladék microsoft, vagy drága fanatec kormány jó csak.
Logitech csak PS3-hoz.
Üdv !

Annyi kérdés lenne hogy g 27 kompatibilis Xbox360-al?
Misi az ezredes
+a kuplung meg a gazpedal nem all be nullara... de nem is tudom a maximumig nyomni

A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...

Misi az ezredes
Ha karbantartod nem veszit az eredeti arabol lenyegesen.. most csereltetem majd a g@&e-em amugy mert a pedalok nyekegnek...

A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...

JUVEfun
Nézz be I D E van 30-ért.

az emberek 1%a élvezi azt amiért a maradék 99% megdolgozik...

Srác 45ért vette. 35-ben talán kiegyeztünk postával. 40-et nem adok érte inkább kiköhögöm a 70-et az új újabbért. Azért az irreális hogy csak 5e veszt 4 év alatt az árából szerintem 😊
samsung123
De megéri! jobban mint a g27.(szerintem)

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

JUVEfun
Változó , de olyan 35-45 ezer között mennek még mindig (sztm)

Mi a reális ára egy ilyennek ha jó? Azért 4 éves ha volt használva ha nem.

Köszönöm a segítséget.
pointer4
Típushibája csak egy van az összesnek, ha nagyon keményen vágod be hátramenetbe, akkor egy kis nyákon elenged a forrasztás, de ezt könnyû letesztelni, és javítani is.
Elhasználódásból meg van még pár dolog amit érdemes meglesni, hogy pl a csapágyház nincs-e már szétmenve. Ezt könnyen leellenõrizheted szétszedés nélkül is, meg kell mozgatni a kormánykereket fel-le, hogy lóg-e a kormány. Ha mozog 1-2 mm-nél többet, tuti gondod lesz vele nemsoká. Illetve a pedál potik, kimegy-e maxig, visszajön-e, nem ugrál-e. Középre rendesen beáll, ilyesmik, egy 10 perc alatt meg lehet állapítani kb.
G27 a javított verzió, bár lehagyták a szekvenciális váltót, csak a H-váltóként funkcionál a box, cserébe jobb a fogaskereke, halkabb, és finomabb a kormányban. Illetve állítható a pedálon a taposók pozíciója, és van egy fordulatszámmérõ led-sor is rajta.
Üdv

Lenne most egy használt G25 jó állapotban.
Ilyen típus:
DESC : G25 RACING WHEEL
C/NO: D2-0612
DATE : 19-DEC-08
MADE IN CHINA

Van ezeknek vmi típus hibája?
Vagy ha hibátlan megvehetem?
Sokkal rosszabb a 27-esnél?

Köszönöm.

ÜDv
Kösz a gyors választ.

Hol érdemes venni G27-et? Tudok rá várni néhány hetet ha kedvezõbb az ár.

Néztem a lapodat, gratulálok!

Üdv
pointer4
Hát TDU-hoz az adja a valósághûséget pl, hogy van H-váltó. Igazán jó kormány ffb-je sajnos nincs a tdu2-nek, legalábbis a megjelenés után 2 hónappal még nem volt. Tehát az ffb kormányokat igazán csak másik játékkal tudod majd jól kihasználni. Ps hoz is, hogy tuti legyen, arra Logitech-ek nagyon alkalmasak. G27 H-váltóval, vagy pillangóváltóval DFGT-t ajánlok akár.
Sziasztok.

Kormányt szeretnék vásárolni. Tdu2-höz és ps3-hoz használnám. Melyik az ami a leg valósághûbb vezetési élményt adja? Tudom hogy ez off itt kicsit, de úgy nézem itt igazi hozzáértõk vannak.

Köszönöm a segítséget elõre is.

Üdv Szil
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok.
Van egy kis gondom, amire reményeim szerint itt kapok rá választ.
Tehát van egy MOMO RACING kormányom. Egy kapcsolási rajzra, vagy egy leírásra volna szükségem, hogy miként kell a 7 lábú soros porba bekötni a 4 vezetéket.
Segítségeteket elõre is köszönöm.
igen általában egy táp és egy gnd van. az a kérdés hogy a csatlakozása menyire egyezik de ha egyiknek 4 lába van a másiknak 6 akkor necces
repvez
Azt elfelejtettem irni , hogy a vezérlõpanel az a leo bodnar panelhez hasonló elven müködik és most is közösitve van a VDD és a GND szál csak nem a potinál hanem a panelnál meg 1 helyre 2 vezeték.
szerintem nem teljesen kompatibilis mert a második az jóformán külön két poti míg az elsõben közös a gnd és a vdd.
de ez csak szerintem és nekem ne nagyon higgyél!
cselt
Helyes 😊 Majd számolj be róla, hogy milyen!
repvez
Valaki tud abban segiteni hogy ilyen PSP joystik simán beteheõ egy ilyen helyett?
Nem kell semmit pluszba betenni az áramkörbe?
Abban sem vagyok biztos hogy a bekötés azt hogyan kéne csinálni, mert az utobb linkelt joynak 3-3 érintkezöje van 5v érték és GND viszont a PSP-nek csak 4 lába van.Elvileg igy kell bekötni.
Ez igy jól fog müködni ?
Természetesen nem.T500 rs -t akarok venni f1 kormánnyal.

cselt
Remélem csak azért adod el, mert valami jobbra ruházol be és nem azért mert abbahagyod a szimezést 😊
Akit érdekel egy rev burner új adapterrel,új fordulatszámmérõvel villanólámpával,az írjon privát üzit,tegyen ajánlatot.Valamint van egy g 27 is eladó,loadcell fékkel.És egy leobodnar fokozatjelzõ ledsorral,(elsõ széria),egy gamepad kivezetéselve mûszerfalba építve.Ez utóbbit kormánnyal együtt adnám,szal igy kalkuláljon akit érdekel.
Képeket küldök privben ha kell,vagy visszalapoztok és ott van kép a cockpitrõl.
Adapter megoldva,rfactorral el is indult,bár nem voltak pontosak az értékek,viszont rbr el egyáltalán nem megy.petettem a plugint az rbr plugin könyvtárába,de vmiért nem megy.a sim dash on belül viszont nem kehet kiválasztani a konfiguráláshoz az rbr-t sem pl a race 07 et,pedig elsõsorban ezekhez kellene,meg az rf hez.vannak a sim dash ban elõre konfigurált beállítások de azokat nem tölti be hibát ír ki rájuk.Szóval ha a kalibrálásban tudnál vmit segíteni az jó lenne.
Köszönöm a gyors választ!<#eljen>

köszönöm,szerzek adaptert ,aztán majd megpróbálom beüzemelni.
pointer4
1. Adapter kell, 12V-os. Kétlem, hogy a Nokia adapter olyan lenne.
2. A mûszert oda állítod ahova akarod, csak majd a programjában is oda legyen állítva.
pointer4
6/50mm-es.
Üdv Urak!
BÚÉK mindenkinek
egy fontos kérdésem lenne: Logitech g25/27-nek milyen a kormány lyukosztása? mert tervezem hogy 32/35 centis kormányhoz csináljak agyat. Azt tudom hogy a sportkormányoknak 6*70-es lyukosztása van, a Nardi-nak 6*74.
azért kérdezem mert Pesten vagyok és vidéken van a kormányom

A legfontosabb kérdésem:
1.mindenképp kell e hozzá adapter,és ha igen akkor milyen?(pl nokia töltöm biztos van vagy 3-4 itthon)
2.11.000. rpm a fordulatszámmérõ +villanóval,hány cilinderre kell állítani a mûszert?
Ez már talán segítene a megoldásban.

pointer4
Most csak ennyit tudok hozzátenni, nincs idõm, majd írj mit nem értesz.
Van-e háttérvilágítása a fordulatszámmérõnek? Mert ha igen, akkor valszeg a világításé a negyedik kábel.
Itt olvastam.
Üdv !

Vásároltam egy revburner kütyüt fordulatszám vezérléshez.Sajna a beüzemeléssel elakadtam.Akinek van ilyenje az please segítsen.Usb felismerte,a progi látja ha rádugom,de nem tudom a vezetékeket hova kell kötni rajta.A fordulatszámmérõm,11.000.ig mutat,4 vezeték jön ki belõle de csak 3 hely van a kütyün.A rev burneren van vmi adapter rádugási lehetõség,de nem tudom kell e használni vagy nem,illetve ha igen akkor milyet.
JUVEfun
BUÉK minden fanatikus szimulátorosnak :-))

Jamirofan89
*hosszabb a váltóút,bocsi a dupláért.

Jamirofan89
Tudnátok ajánlani olyan váltót ami kompatibilis a G25 kormányommal és hogy is mondjam...hosszabb a váltó? Mint a Thrustmaster váltója.
Leginkább régi,klasszikus autóknál használnám ezzel a pici szarral meg semmi élvezet nincs benne.
40-45 ezer Ft-ot áldoznék rá.<#finom>

Kellemes Ünnepeket nektek és minden családtagjaitoknak.

Sziasztok! Valakit nem érdekel 2db Logitech wingman ffb gp kormány alkatrésznek? Illetve van egy eladó 34centis sprtkormányom. Üdv.
TeeBeee
A fogaskerék meg se fog moccani magán a tengelyen (az rá van melegítve szerintem). Te az egészet fogod kiütni majd a házból fogaskerekestül, perselyestül. Utána ahogy írtam korábban én lakkbenzinbe merítve tisztítottam meg a csapágyat.
A hátlap körmeit én oldalcsípõvel hajlítgatta ki....nem kell nagyon, mert kipattintható egy csavarhúzóval könnyen. Visszafele meg kis kalapáccsal apró ütésekkel vissza "vasaltam".

Hát ez egy érdekes pont valóban. Igen, megmértem úgy is, mivel csak terheléskor jelentkezik a gond. (Ma összeraktam és megnéztem úgy is, hogy a jobb oldali motort vissza se tettem a fémlapra. "Üresen" semmi hangja nem volt. Mikor visszadugtam a fészkébe, már darált is, pedig csak a kalibráció alatt forgatott.) Emiatt azt gondoltam én is, hogy esetleg szakadt valamelyik tekercs (vagy zárlatos, ahogy Te is írtad). Mindkét motor leugrált a 28 Ohmos tartományból néha 13-ig, de volt, hogy fel is futott. De még egyszer: mindkét motor esetében ugyanezt tapasztaltam és csak az egyik csinálja a fesztivált.
Igen, szét volt(van) szedve fullra a kormány és megtekertem kézzel is mindkettõt. Annyira nem forog könnyen, mint ahogy itt is olvastam; sõt, kicsit akad is. De mindkettõ egyformán. Ez lehet kis portól is, amit gondolom, nem lenne nagy deal kitakarítani.
Magát a motort még nem szedtem szét, mert eléggé ragaszkodósak a kis fülek és még nem volt idõm/türelmem hozzá. Pénteken már itthon leszek, aznapra tervezem. És igen, köszi a tengellyel kapcsolatos dolgot, azt is szerettem volna tudni. A kikocogtatás alatt akkor ezek szerint a fogaskerék is leugrik majd, ha jól értem.
Úgy is megmérted hogy közben lassan körbe forgattad a motort?Valamelyik tekercs zárlatos lehet.Ha nem,akkor viszont lehet szét kell szedned a mocit és kitakarítani a perselyeket.

TeeBeee
...és persze utána kitakarítanám 😊

TeeBeee
Nem szorul a forgórész? Egyformán megtudod kézzel tekerni mindkét mocit? Ha megmérted akkor gondolom szétszedted....a szénkefék egyenletesen felfeküdtek?
Ha egyáltalán nem szorul és a forgáskor nem üt a tengely, akkor nem tudom mitõl rág. Én a helyedben ha már eddig eljutottam, akkor mindenképp kiütném a forgórészt (feltámasztod a házat mondjuk egy satun, majd a fogaskerék felõl egy az egyben kikocogtatod a tengelyt kalapáccsal).

Urak,

úgy tûnik, most én szorulok segítségre:
Adott egy tízhónapos G27, normál szobai környezetben, általában 50%-os Force-szal használva (nem tudom, ez számít-e; talán nem is). Szombaton viszont elkezdett kerregni, mintha valami persely "berágott" volna és a mozgása is ilyesmi jelenségre utalt. Vagyis a kerregéssel szinkronban rángatva tudtam csak mozgatni; különösen, mikor a force ellenében kellett volna tekernem vagy tartanom. Újraindítás után aztán a boot alatti kalibráció közben már kifejezetten feltûnõ és elég hangos lett a kerregése is. Szétkaptam, méregettem, nézegettem. Arra jutottam, hogy a szembõl nézve jobb oldali, azaz az enkóder nélküli motorral van gond. Megcseréltem a két motort. Megcseréltem a csatlakozásukat is, de mindig ugyanarra jutottam: ha lehúzom annak a motornak a csatlakozóját, akkor szép simán fut; míg ha be van kötve, akkor "rágva" forog.
Megmértem az ellenállásokat, de mindkét motoré egyforma, 28,2-28,3 Ohm volt. Ha jól értem, kisebb ellenállása akkor lenne, amikor a kommutátorok közé jutott szénkefe-por rövidre zárja, vagy nagyon lecsökkenti az ellenállásukat és az elviszi a FET-eket. Megnéztem azért a fogaskerekét is, de nem látszik azon sem semmi eltérés, teljesen olyan - és ép is - mint a másiké.
Tanácstalan vagyok, hogy mi lehet a gondja. Illetve azt sem tudom, hogy mi lenne, ha csak egy motorral menne: melyik effekt hiányzik akkor; illetve hogy nem lenne-e túlterhelve a maradék motor, ha netán ugyanaz a funkciójuk, csak párban (Ezt nem gondolom, mert mi értelme volna? Hacsak nem azért, hogy elég erõs legyen, de ne kelljen bele egy nagy motor..?).

Elõre is köszönöm a segítséget!
pajti
<#worship><#eljen>

bardocz
Az ilyen elektromotorokban mind csúszócsapágy van. Elvileg nem is kéne kenni, ha pl bronzpersely van benne, mert az önkenõ, azért használják ilyeneknél.
TeeBeee
Én a repair pdf alapján megcsináltam mindkét motort, sõt még szebben is szétjött mint ott. Kitakarítottam a forgórészt, volt benne cucc rendesen. Csak én ki is ütöttem egy az egyben a házból, hiszen nekem meg volt szorulva, amivel valamit kezdenem kellett. A szorulás oka, hogy nem görgõcsapágyas, hanem ilyen vezetõ perselyszerû van benne, amiben rengeteg szénpor, por és kitudja még mi egy nagy masszát alkotott. Ezeket lakkbenzinbe áztatva kitakarítottam, megszárítottam, majd összeszerelés után nagyon-nagyon pici WD-40-et fújtam a forgórész mindkét végére be a "csapágyhoz". Mikor megtekertem kézzel úgy pörgött tovább mint a kis angyal. A MOSFET-eimet megmértem ahogy a PDF-ben van, semmi bajuk. Most összeraktam az egész kormányt és hát ilyen gyors és erõs talán csak újkorában volt.<#taps>