11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Aky78 #10570 Kezdem tisztán látni a dolgokat. A plugin-t(simbin-est) fel kell telepítenem és ezután fogja felismerni a SLIMAX manager, ez a plugin telepítő kellene nekem.
Köszi! -
Aky78 #10569 Köszönöm!
Már csak az a gondom,hogy a slimax managger felismeri,felraktam hozzá egy simbines plugint( amit itt böngéztem), ki is írja ,hogy aktív,de a játékban sehogyse reagál. Van hozzá egy dll file amit nem biztos,hogy jó helyre raktam: azt írja hogy a Plugin -ba kell rakni, de a race07-ben ilyen nincs.
Üdv! Ákos -
#10568 bazi régen, én ebből a mappából tettem fel, ami épp kellett, de már fingom nincs melyiket, jó mazsolázást :D
https://dl.dropboxusercontent.com/u/6044533/SLI%20Outgauge.rar -
Aky78 #10567 A fordulatszámmérő működik, viszont a leobodnar BU0710 fokozatkijelző nem hajlandó.
Az EKsimracing honlapon van hozzá driver,de sajna fizetős. Ha van valakinek hozzá drivere , vagy tud nekem egy linket adni,ahol nem kell érte fizetnem, azt nagyon megköszönném.
Addig is kutatok! :D
Előre is köszi!
Ákos -
Aky78 #10566 Sziasztok!
Egy fordulatszámmérőt akarok életre kelteni, de nem sikerült.
A rev burner be van kötve, a gép felismerte, az óra áram alatt.
Viszont sehogyan se tudom a simdash-sal bekalibrálni.
Aki tud kérem segítsen hogyan kell csinálni az elejétől kezdve lépésről lépésre,így talán kiderül mit szúrtam el. Illetve van még egy fokozatkijelző is,de azt nem tudom csatlakoztatni a rev burnerhez (egyáltalán kell-e?)
Előre is köszi!
Ákos -
#10565 Az előzőhoz még pluszban,hogy valaki probált már otthon potmétert kicserélni hall szenzorra?
Mármint nem gyárira hanem házilag ,milyen mágnest és érzékelőt használt hozzá,mire kell figyelni a szenzornál ?Mágnrstől aló távolság polaritás stb..
Hogy lehet beállitani a múködési tartományt?Értem alatta,honnan tudja,hogy hol lesz a 0% és hol a 100%
ilyenre gondoltam
-
Pitbull1111 #10564 Üdv
Valaki használt már sli pro kijelzőt leobodnar rotary switch el,illetve rotary encoderrel,mert ha igen leírhatná hogyan lehet működésre bírni.
Elöre is köszi -
#10563 Valaki tudja mi a baj olyankor ha egy olyan panel mint a leobodnar féle scan matrix modban bekötött gomboknál van 2db on-off-on kapcsoló és az egyiknél azt csinálja ha on állásba tolom, hogy ugy jelöli, hogy folyamatosan be van nyomva, mig a másiknál nem pedig ugyan ugy vannak kötve.
Ott maradhat on állásban a gomb mégis ugy veszi a program mintha a billentyün lenyomtam volna egyszer egy gombot.
Amásik problémám , hogy az XYZ tengelyeket nem tudom kalibrálni ,mert mindig elfelejti a beállitásokat és van hogy jó de van hogy teljesen kezelhetetlenül ugrál kalibrálás után is. és ezeknél a tengelyeknél valamiért 16bitnek megfelelő RAW adatot számol a kalibrálásnál mig a többinél a normális 12bites 4096ot. -
Aky78 #10562 Sziasztok!
Egy olyan gondom van,hogy a fordulatszámmérőhöz kell egy Rev Burner nevű usb átalakító, elég nehéz megszerezni. Tud-e valaki nekem egy ilyet csinálni? Illetve kellene még nekem egy olyan kijelző ,amin látom,hogy melyik fokozatban vagyok.
Segítségetek előre is köszi!
Üdv! Ákos -
unrealnoise #10561 Eladó lett ez a lényegében alig használt cucc + Wheel Stand Pro, ha kellene hozzá... Annak akinek Logitech GT-re fájna a foga szvsz kihagyhatatlan ajánlat: Link -
KKK007 #10560 Sziasztok.
Volna nekem egy problémám. Load cellás kézi féket szeretnék készíteni. Megvásároltam hozzá egy USB-s erőmérőcellát. Rákötöttem a számítógépre és sikerült végre megszólalásra bírni. A program amit mellékeltek hozzá kijelzi a súlyokat. Tehát működik.
Hogyan lehet a játékvezérlő közé felvenni egy ilyen érzékelőt?
Előre is köszönöm. -
Csabyx21 #10559 Sziasztok!! Adott egy SteelSeries SRW S1 típusú kormány Logitech Formula Force Ex-re szerkesztve.
Azt szeretném elérni, hogy működjön a fordulatszámmérő led. Persze tudom ott a fanaleds, de 64 bites win 7 alatt nem akar működni, egy idő után "kifagy"! Ha valaki tudna erre egy jó programot azt megköszönöm!
[IMG]http://kepkezelo.com/images/u3p9gr9o1513ii0760mk.jpg[/IMG][/URL]]kép
[IMG]http://kepkezelo.com/images/hxwczrmjc4gb3j9otis.jpg[/IMG][/URL]]kép1 -
wptm #10558 Dogman!
Ezt láttad már? A hidraulikus pedálodhoz:
Leírás:
http://www.x-sim.de/forum/viewtopic.php?f=40&t=1091 -
#10557 Valami ötlet arra, hogy a ptr-es loadcelles pedálom pedálútját úgy rövidítsem le, hogy ne kelljen szétszedni? Hátulról támasztás nem hatásos. -
#10556 Érdekes, bár szerintem egy kormány nem attól lesz jó, hogy letépi a kezedet. Engem pl kifejezetten zavar, ha túl erős az ffb, nem akarok én birkózni vele. -
#10555 5perc után úgy bedurran a kezed mintha egésznap betonoztál volna.. -
#10554 Nagyon kemény :))
-
wptm #10553 Egy francia csapat alkotta FFB-s kormány, 10Nm-es motorból:
Részletek:
http://www.racingfr.com/forum/index.php?showtopic=45950
Eddig azt gondoltam FFB-s kormányt csak gyárban lehet összehozni. Nagy ötlet ez mindenképpen. -
Pitbull1111 #10552 Üdv !
Ha esetleg lenne köztetek olyan ,aki vállalná hogy átépít nekem egy T500 RS F1 kormányt,leobodnar kijelzővel,rotary kapcsolókkal stb.Írjon rám priviben.Van hozzá egy frankó leirásom,képekkel de mivel semmilyen műszerész vénám nincs hozzá se kezdek.Azért írok ide mert itt szinte mindent megcsináltok házilag,hátha valaki kedvet érezne ehhez is.
Előre is köszi !
-
wptm #10551 Dogman, valami ilyesmit próbálsz meg csinálni? http://www.x-sim.de/forum/viewtopic.php?f=7&t=1148 -
#10550 -
#10549 A te gépedet le is vesszük, de egy jó gép, SSD-vel jól bírja :D :P -
wptm #10548 Szerelt már valaki szimulátort ablaktörlőnél erősebb (és gyorsabb) motorral? Típus, ár esetleg link érdekelne. 12v-24v-ban gondolkodom továbbra is, de kiváncsi vagyok bármire. -
#10547 Nem rossz, de szerintem a gép annyira nem örül ennek a körbe pörgésnek, azt én levenném róla. -
wptm #10546 Ezt most találtam. Kis helyet foglal el, mégis mindene megvan:
-
#10545 Azt csináltam meg én is, és még én is le tudtam menteni a weboldal tartalmát :D
Amit lejjebb linkeltem az alapján készült.
SMD-t egy kis gyakorlattal könnyen meg lehet csinálni otthon is. Bár én is big nagyító alatt csinálom...:) -
Mumtaz #10544 SMD-t házilag elég nehéz összehozni.
Én egy régebbi dolgot építettem meg annak idején, ami MJoy16 névre hallgatott. Viszont, aki kitalálta, annak az oldala már évekkel ezelőtt megszűnt, de én még időben lementettem az egész oldalt.
Az is 8 analóg tengelyt volt képes kezelni, de nem ez volt a különlegessége.
64 mezei gombot képes kezelni, amihez jön 16 kapcsoló. Ezek is gombok, de benyomáskor az egyik gombot "nyomod meg", elengedéskor egy másikat. Tehát egyetlen gombhoz két billentyűt rendelhetsz hozzá: egyet a megnyomáshoz és egyet az elengedéshez.
Ezen kívül támogat még 4 "Rotary Switch"-et. Ezek gyakorlatilag inkrementális jeladók. Ilyenek vannak a mai rádiókban is például a hullámhossz beállításához. Olyan, mint egy poti azzal a különbséggel, hogy nem mechanikus, hanem ha mondjuk jobbra tekered, akkor olyan, mintha az egyik billentyűt nyomkodnád, ha balra, akkor egy másikat. -
#10543 Közben találtam e-bay-en 1000 PSI-s (68 bar) 5 V szenzort, trabant főfékhenger/dugattyú páros tökéletes lesz. fékolaj helyett valami szilikonosat kap majd, hogy ha ereszt ne marjon szét mindent. Valami AVR mikorkontrollerből csinálok hozzá analóg illesztőt a mostani joy panelemhez azt juhhé :D -
#10542 Koszi a tippet, ez a gamepados otlet jo! -
#10541 Gondolkodom a hidrulikus fékpedálon:
A legbénább (robogó, trabant) főfékhenger, dugattyú összeállítással is minimum 30 bar-ig lehet nyomást előállítani.
Az elérhető árú szenzorok (2000-6000 Ft) max 3 barig mérnek, egy 50 bar-os szenzor átlag 30 ezer Ft.
Tudtok-e valami módszert a folyadéknyomás arányos csökkentésére, tehát főfékhenger max 50 bar, mérési pontnál már csak max 3 bar.
Autó fékerő szabályozó azért nem jó mert az úgy működik, hogy max. fékezésnél első kerekekre 50 bar hátsóra meg 10 bar megy. De a hátsóra nem a teljes fékpedál lenyomásakor kerül az a 10 bar hanem együtt az elsővel elérik a 10-et és azután a hátsóra már nem megy több nyomás. Miközben a pedált még a pilóta nyomja tovább és így az elsőre 10 bar-nál több juthat.
Remélem érthető mire akarok kilyukadni :D -
#10540 pl én ennek az eredeti verzióját építettem meg, ez már korszerűsítve van, alig pár alkatrész kell hozzá plusz feltölteni rá a firmware-t.
http://www.mictronics.de/projects/avr-usb-joystick/
Firmwaretől függően akár 28 gomb és 8 analóg bemenete van.
-
#10539 A gameport az analóg bemenetű az usb pedig digitális, szóval nem cserélhető fel a bekötése.
Vagy veszel/építesz készen/félkészen egy usb joystick kit-et,
vagy veszel egy olcsó analóg vezérlőkkel is ellátott gamepadot, szétszeded
abba bekötöd a pedál potmétereit és azt bedugva már működik usb-s eszközként win7-en még driver sem kell hozzá. -
#10538 Udv! Vettem egy "SteelSeries Sim Raceway SRW-S1" kezi kormanyt (nincs teste, csak a kormanykereket kell tartani a levegoben). USB-n csatlakozik. Jo kis moka, akinek nincs sok helye annak tokeletes. Pedalok nincsenek hozza, de a hatuljan van a sebvaltovaltofuleken kivul meg ket ful, azokkal lehet gazt adni es fekezni, attol fugg mennyire nyomjuk le, szoval nem csak gombok, rendes "pedalok".
Megszokhato a dolog, de nekem van a padlason egy regi Microsoft Sidewinder kormanyom, ahhoz remek labpedalok voltak. Az a cucc meg gameportos volt, a pedalokat a kormany testbe kellet csatolni, a kormany testet meg a PC-hez a gameportra.
Arra gondoltam, nem e lehetne valahogy felhasznalni azokat a labpedalokat az USB-s kezi kormany melle? Szoval valami hasonlo mukodne e hogy atcineznem a konektorat USB-re, a Windows meg felismerni mint valamifele joisticket, felnyomna neki valami univerzalis drivert es vigan mukodne. Tudtok erre valami bekotesi rajzot?
Gameporton mukodott hasonlo dolog, egyszer csinaltam a Joystick melle repulos labpedalokat, szepen mukodtek. -
Solt #10537 Egy kis érdekesség! :) -
55manfred #10536 Sziasztok ! Mostanában álltam át x64 rendszerre. Free track -t használtam szimulátorozáshoz, Nintendo wii-vel párosítva. XP-n ez még elment, de win7 alatt az istennek se. Tudtok vm tippet ? Köszi! -
wptm #10535 Egyébként megy a pointer oldalán a letöltés:
http://www.pointer4.hu/downloads/X-sim.zip
Elírtad a linket. -
wptm #10534 Nem muszáj elektronikát forrasztanod. Írok pár példát, ár szerinti sorrendben. Ami egyben nehézségi sorrend is :-) . A forrasztásos az még egy fokkal nehezebb. :-) :
-Arduino + a firmware-rel kompatibilis H-Híd (ebay-ről beszerezhetőek)
-Pololu jrk 12v, ez egyben vezérő és h-híd is. Motoronként 1db kell (http://www.pololu.com/catalog/product/1393)
-SCN5/6 aktuátor, ez minden az egyben megoldás. Csak usb átalakító kell hozzá . Tehát itt már nem kell a motorokkal sem foglalkozni.
(http://www.x-sim.de/forum/viewtopic.php?f=39&t=59)
Ha mégis forrasztanál, akkor a Thanos féle AMC-t és dsmhb-t tudom ajánlani. Az utóbbi egy dupla h-híd, amit én megcsináltam és használom is, az Arduinóval. 10501-es hozzászolásomban láthatsz erről a hídról képeket.
Ha még nem vagy fenn a http://www.x-sim.de oldalon, akkor regisztrálj. Itt megtalálsz minden fontos infót + regisztráció nélkül nem fog menni a szoftver sem ami kiküldi a mozgatási értékeket a perifériádra.
PC tápról is elmegy a mozgatás, bár én 12V-os dízel autó akksit használok. Az akkumulátornak megvan az az előnye, hogy az esetlegesen keletkező visszatápálálást (motor fékezést) fel tudja "szívni".
A kettő kombinációjáról is olvastam már, talán az a legjobb.
Hajrá! Majd kérünk képeket. -
kalasnikov22 #10533 Pointer elektronikára vonatkozó gyűjteménye már nem elérhető az oldalán:
http://www.pointer4.hu/donwloads/X-sim.zip
El tudja ezt küldeni valaki nekem? -
#10532 Ablakban futtasd a játékot, akkor nem teszi le. Más megoldást én nem tudok. -
Anonymus2011 #10531 Üdv, nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ha két monitorom van, akkor az egyiken futtatom a játékot teljes képernyőben, a másikon pedig telemetriát, vagy böngészőt például, de ha átnyomok a másik monitoron lévő dologra, akkor leteszi a tálcára a játékot a másik monitorról. Van erre valami megoldás, hogy ott maradjon teljes képernyőben?