Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jó kérdés, már több mint 2 éve vettem nyáron és akkor is kb 1 honap körül volt a szállítás.

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN

Köszi a gyors választ! <#worship>
Szerinted érdemes még megrendelni idén, vagy az év végi hajrá miatt inkább januárban?
Ráérek vele, de nem tudom, hogy az ünnepek miatt nem keveredne-e el a postán.

Másik tasakban egyéb rendelt termék van, vagy a vezérlõhöz mellékelnek lábkiosztáshoz adaptert?

Én annó még 2010-ben rendeletem egy darab 30 kg-s Loadcell-t. akkor 30 dollar + 7 dollar szallitast fizettem érte.

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN

Sziasztok.
Innen szerintetek lehet rendelni Mo-ra és ha igen mennyibe fájhat kb?
Minimális rendelési tételt nem látok, van ilyen?

DOGMAN
ATMeag32 = ATMega32 atmel mikrokontroller

\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"

DOGMAN
Pár mondatban nem fog menni 😄
Az elv:
x-sim force sender kiszedi a gaméból amit épp tud (fordulat, olajnyomás, stb...)
soros porton kiküldi egy ATMeag32-õnek ami feldolgozza az adatokat és ha kell bekapcsolja az adott ledet ha kevés sz olajnyomás.
A fordulatszámmérõ az már bonyolultabb:
A kb 1998 elõtti real autók mûszerei úgynevezett légmagos tekercsû mûszerek, amiknek a mûködése
itt megtalálható, bár kissé több doksit el kellett olvasnom mire felfogtam hogyan kell meghajtani.
Na szóval az ATMega kiszámolja a fordulatszám értékbõl a polaritást, és a mutató szögébõl a PWM erõsségét, és ezt kiküldi egy L293D (mini H-híd) IC-re ami közvetlenül meghajtja a mûszer tekercseit.
Egy mûszer 1 db H-híd, plusz van még egy ami egy sima Dc villanymotort hajt a fordulatszám függvényében, (a videón rá van csak téve az egész cucc tetejére).
Ez a motor hivatott késõbb egy excenteresen rárögzített kis súllyal majd a valódi forulatszám rezgéseinek átadásáért az ülésre.

\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"

Helló Dogman!

Nagyon jó! Leírnád a mûködését pár mondatban?

http://www.wptm.hu/index.php/18-articles/simulator-szimulator

DOGMAN
Kész a real mûszerfalam, még festeni/karbonmatricázni kell, és kap egy oldalburkolatot:

Beépítettem a Leo Bodnar vezérlõt egy házba. 3.5-es jack-ek a tengelyekhez, ethernet a kapcsolókhoz.

bardocz
Van egy magyar gyártmányú elektronika, ami kezel sok potmétert, meg loadcell-t is, meg nem mondom a nevét, de szerintem ebben a topikban, meg a kormányosban is volt már róla szó. Nekem az van a G25-ben, hibátlanul mûködik.
Pepe7807
Hali
Szerintem ,nem kellmost neked a load cell-es vezérlõ.Rendelj nyugottan sima analógot,és ha majd kellene, akkor rendelj hozzá 1 ilyet :link

Nagyszerû örülök, hogy mûködik a dolog még idén megpróbálok én is rendelni egyet és mást innen mivel látom te is megkaptad így sokkal biztosabbnak érzem a paypalos rendelést. Viszont lenne olyan kérdésem, hogy van fent olyan leo bodnar panel ami 1 load cellt tud kezelni hogy az hogy van mit érdemes loadcellre kötni vagy az mit kezel esetleg mennyit ez nekem nem világos még egyelõre. A potikkal kivagyok békülve de ez a loadcell olyan ufo technológia számomra érdemes beruházni rá vagy a potik is bõven megfelelnek nekem szerintetek?

Helló berzak91!

Épp tegnap érkezett meg hozzám a Leo Bodnar vezérlõ. Egy hét alatt itt van. Nem nagy, elfér a postaládában. Vám nincs rá, UK-bõl jön. Egyébként Silverstone-ból, honnan máshonnan jöhetne ilyesmi. :-)
Paypal-lal kell érte fizetni, ez most már de-facto fizetési mód a neten. Szóval regisztrálj egy ilyet, lesz még mit rendelned a késõbbiekben úgy is.
A cucc szuper. Korábban gamepad mod-dal oldottam meg az alkatrészeim mintavételezését és az csak 256 (8bit) tartományban volt erre képes. A Leo Bodnar kártya 4096 (12bit) részre osztja a poti tartományát.
Úgy látom hasonlóan állsz neki a témának te is. Én is letettem a gyári kormányok/pedálok stb.-rõl, inkább DIY alapon csinálom. Átolvastam nemrég az eddigi összes hozzászolást és úgy látom egy idõ után a legtöbben a gyári cuccaikat mind "megmoddolják".

Kicsomagolás és egy elsõ teszt:

Nekem lenne egy kérésem a nagy építõ mesterekhez melyikük segítene nekem halandónak beszerezni külföldrõl egy pár Leo Bodnar féle alkatrészt? Aki úgy gondolja, hogy tud segíteni ebben a külföldi rendeléses dologban akkor írjatok már rám egy pü-t és ott megadom a skype-omat is akár a gyorsabb ügyintézés érdekében. Nagyon megköszönném a segítséget és végre eltudnék indulni a szimulátor építésben mivel sajnos a Logitech G25 és egyéb dolgairól lecsúsztam DIY módon kell megvalósítanom önmagam. A fórumtéma király rengeteg okosságot vettem már innen hajrá sikeres építést kívánok minden vállalkozó kedvû embernek.

JUVEfun
Köszi , sajnálom.
Ebbõl max. a váz érdekelne,de ahhoz meg megfelelõ ülést is kéne találnom.

az emberek 1%a élvezi azt amiért a maradék 99% megdolgozik...

pointer4
A forgószékekkel mindig szopok, az íróasztalomnál, 40.000 ért max 1 évig bírják.
Úgyhogy Wanek úr segítségével, eszkábáltuk eztet:

Úgyhogy az ülésnek jó sora van.
Monitorokból már eladtam kettõt, egyet az asszony nyúz
Egy srác megvette a mozgató elektronikát, innen.
Nagyjából a váz van meg már csak, a mûszerek/kijelzõk, a G25E kormány, a váltó.
A kormány felfogatása kész. Mûködik a magasságállító is, extraként. :-)
Még meg kell oldanom a pótméter meghajtását a tengelyrõl.

Bontóban jártam, ablaktörlõ motort és kardán csuklót kerestem. Wartburgé voltak a motorok, illetve elhoztam egy Fiat kormánymû tengelyét (két kardán is van rajta) és a házat is.
Ez utóbbi jó lesz a kormányom átalakításához végre rendes csapágyazást fog kapni.
A csukló megy az ülés alá, a motorok meg majd mozgatják az ülést: terveim szerint. ;-)

JUVEfun
Úgy,úgy...váz,vezérlés és esetleg az ülés-

Melyik része eladó?
Engem esetleg a 3 db monitor érdekelne.
De Gondolom a vázra gondolt vezérléssel,üléssel.
pointer4
Melyik részére gondolsz?
DOGMAN

JUVEfun
cockpitet is árulod ?

pointer4
Már rég abba hagytam, csak most jött el az ideje, hogy valamit kezdjek evvel a hatalmas fémkupaccal.
JUVEfun
POI. MI ez a kiárusítás ? (csak nem hagyod abba ?)

pointer4
Urak, ha netán valakit érdekelné használt pedál+váltó! 😊
Pepe7807
Sziasztok.

Egyik barátom megkérdezte, hogy nem-e tudod,valami házi megoldást a "Buttkicker" elnevezésû cucc helyett (persze nem tudtam).
Errõl lenne szó:

Szerintetek, hogy lehetne ezt megvalósítani? Milyen motor,milyen vezérlés?

Hmm,

A kép belinkelése az elõbb nem sikerült. Akkor újból:

Sziasztok!

Pointer origón megjelent cikke után kezdtem bele a saját cockpit és szimulátor építésbe. Egyelõre még csak az elõbbi van kész.
Hegesztettem egy vázat, arra rá a BMW ülés, Skoda váltó, VW kormánykerék, Lada kézifék és DIY pedálsor.
Majd ezket egy olcsó gamepad-be kötöttem be.
Kép a cockpitrõl:

Videó:

Tegnap óta olvasom a hozzászólásokat, 2008. októbernél járok. :-)
Szimulátorrá alakításra a tervem a 2 kettõ motoros, csak ülésmozgatós változat. x-sim szoftverrel és Pololu JRK 12v12 vezérlõvel.

Sajnos a gamepad-et nem hajlandó többé felismerni a gépem. Így beruháztam egy BU0836A Leo Bodnar féle vezérlõbe. Ez sokkal pontosabb felbontású mint a gamepad, persze majd kiderül hogy ez egyáltalán észrevehetõ lesz -e.

DOGMAN
Na lassan elkészül ez is... 😄

JUVEfun
http://simracinghardware.com/

TeeBeee
Nagyon ügyes vagy, gratulálok!

DOGMAN

Még alakul a dolog, pár nap alatt annyira bekopott a pálya hogy holnap a mûhelyben igazítanom kell rajta kicsit.
Szekvenciálos módot még ki kell finomítan, hogy ne kelljen sokat szerelni majd az átkapcsoláshoz.

JUVEfun
Ez engem is érdekelne.

pointer4
Fasza lett 😄
Esetleg gyártasz belõle többet is ?
bboyatty
Ez kemény, gatula.<#wow1>

Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!

cselt
Nagyon komoly, fõleg ha átkapcsolható lesz szekvenciálisra is, akkor meg végképp pöpec lesz! Grat! 😊
DOGMAN
Kicsit másképp mûködik mint a FREX féle:
nem egy lemezbe van belevágva a H-mozgás "programja", hanem egy körív külsõ felületére van rámarva.
Ma volt az elsõ éles teszt.
Elég jól mûködik, csak fáj a kezem annyit kapcsolgattam, meg a jobb lábam a visszakapcsoláskori gázfröccsöktõl... 😄
Nagy része savállóból van, ami nem volt hortelen az csak a vas, majd idõvel mindegyik alkatrész ki lesz cserélve savállóra.
Ja és a késõbbiekben két csavar átállításával, át lehet majd kapcsolni szekvenciális módba. ehhez nem vot most se rugóm se erõm 😞

Köszönöm a választ! Igencsak gondolkodom rajta mert a Saitek kütyüi kicsit drágák de ha ennek ilyen pofon egyszerû a használata akkor lehet rendelek belõle, de még csak a tervezés fázisában vagyok meglátjuk mi lesz belõle :-) a segítségedet köszönöm és majd megkereslek ha aktuális lesz.

Pepe7807
Sziasztok
djfules nyugodtan rendelhetsz, megéri.
Én a mult hónapban rendeltem egy BU0836X vezérlót, bekötése pofonegyszerû.
Ámúltam mivel a rendelés után 5. munkanapra meg is érkezett (angliából), ezt a magyar pósta Cegléd és a szomszéd falu között nem tudja kivitelezni. Ha nem boldogulsz a bekötéssel szólj nyugodtan segítek.

Dogman Faca lessz az a frex koppintás, csakígy tovább!

DOGMAN
csak nyers kép:

Sziasztok! Még nem volt idõm végigolvasni a fórumpt de addig is feltennék egy gyors kérdést..
Sokat nézegettem már a home cockpit-okat - egyébként flight simulatorozok - és az lenne a kérdésem hogy kinek van esetleg Leo bodnar féle kütyükbõl? Kinek van vele tapasztalata? Hogy mûködik? Merjek vásárolni? Mennyire bonyolult egy potival összekötni stb. Segítségeteket köszönöm elörre is! :-)

Nekem is van ilyenem ,de kicsit máshogy néz ki.sajna nem tudom feltölteni.
TeeBeee
Itta link még egyszer.

És a hibák az elõzõ hsz.-omban:
12 gombot kezel
az átbillenõs a jó, az ellenállás nélkül benyomható nem mindig jó

Remélem segítettem 😊

TeeBeee
http://insidesimracing.tv/forums/viewtopic.php?f=157&t=7283

...én is csináltam egyet, 12 gombot kezek, szépen le karbon fóliáztam stb stb......imádom
Megfelelõ méretû mûanyag dobozt bármelyik elektronikai boltban beszerezhetsz, viszont a gombokra figyelj oda, sok a nem túl jó minõségû. Van egy olyan fajta gomb aminek van egy nyomáspontja ahol "átbillen", na az nálam sosem hibázik, a többi ami csak ellenállás nélkül benyomható néha nem bénázik.

Helló mindenkinek. Volt nekem egy Genius GamePad amit nem használtam, széttszedtem, és azt szeretném kérdezni hogy arra hogy tudok rákötni gombokat?
És mégis 1000 euróért adják.Ha tudnék olyan ülést szerezni aminek a felsõ része így visszafelé jön mint ennek akkor simán megcsinálnám.De sajna nem találtam hasonlót.
Sziasztok!Nálam van egy cockpit eladó!