11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Hecker007
    Igen mert itt sötét alapon volt világos betű, de valamit megváltoztattak a kódban és mindenhol visszaállt a betűszín feketére.
  • bardocz
    Nekem csak ebben a topikban rossz.
  • Hecker007
    Mindenhol szar, a "fejlesztők" megint variáltak valamit és az összes topikban visszaállt a betűszín feketére....
  • MasterMason
    Az a baj, hogy nagy így a kontraszt, olyan kicsit szürkés barna betűk is kellenének, akkor tökéletes lenne. :D
  • hungary27
    Csak kíváncsiak voltak, hányan olvassák a topikot. :)
  • BooMiller
    Nem:)))kurvasötétbarna alapon fekete:))
  • heisenberg1000
    emberek fekete alapon fekete a forum :S
  • cselt
    Igen elég szar most :S
  • lac coo
    Most nálam bugos vagy tényleg ilyen színeket használ a topik ??!!

Olvasni nem tudom a sötétbarnán a még sötétebb barna betűket .
  • MasterMason
    Csak érdekelne kicsit jobban milyen ez a kormány, milyen tapasztalataid vannak, láttam már többet eladót itthon is hirdetésben ahogy hirtelen körülnéztem és ez nem túl jó jel számomra.
  • cselt
    Igen van egy házi készítésű cockpitem.
  • MasterMason
    Privi ment.
  • MasterMason
    Nekem az, meg mindenkinek aki újonnan megveszi. :D Van cockpited is?
  • cselt
    Nincs azzal semmi gond, de akkor ez a kormány csak neked új :D
  • MasterMason
    Hát az utóbbi két évben nekem nem volt lehetőségem játszani, az az igazság...
  • cselt
    Az csak azt jelenti, hogy jelenleg nincsen nekik raktáron és szeptember végén lesz előreláthatólag belőle újra.
    Nem akarok hülyeséget mondani, de már legalább 2 éve létezik ez a kormány :)
  • MasterMason
    Availability: Open for Pre-Orders
    Availability date: 2014-09-30

Annyira azért régi sem lehet. :D
  • cselt
    Annyira nem új már, de jó :)
  • Solt
    Szóhoz sem jutunk... :)
  • MasterMason
    Új fanatec kormányhoz mit szóltok?

500 Euró a base, ahhoz még kell venni kormány kereket is, több féle van. Nagyon kulturáltnak tűnik, 120 wattos motor hajtja, ami kb duplája a TR500-nak (ECCI7-ben 200 wattos motor van), szóval erős is, és szíjhajtása van ahogy látom mint ECCI-nek. Nagyon könnyen cserélhető rajta a kormány is, szóval állati jónak tűnik, lehet végre megvan az arany középút az ECCI és a középkategória között még megfizethető áron?!

• lac coo
    Koszi megnezem.
  • pointer4
    Nem biztos hogy segít, de hifis elektonikában ezt úgy hívták, hogy yaxley kapcsoló.
    Mint a hifin a bemenet választó, vagy a digitális hangerőszabályzó.
  • lac coo
    Azt a kapcsolót hogy hívják pontosan, ami kétírányú, forgatni kell, és minden kattanás egy egy gombnyomásnak felel meg, mindezt oda vissza ? THX !!!
    Illetve azt tudom ,hogy rotary switch, de pontosan milyen kellene nekem ?
  • heisenberg1000
  • heisenberg1000
    na elrontottam a képet,ez a helyes
    az a lényeg hogy on-on kapcsoló legyen, így bekapcsoláskor is keletkezik egy inpulzus,meg kikapcsoláskor is
    azért impulzus a folytonos jel helyett,mert az ne555 időzító megszakítja
  • heisenberg1000
    üdv!
    ez a probléma nálam is elõjött én ilyen kapcsolókra cseréltem egy usb billentyûzet gombjait.

úgy küszöböltem ki az általad leírt problémát, hogy közbeiktattam egy NE555 idõzízõt, monostabil móddal.
    Minden eggyes kapcsolóhoz 1 db 555-ös idõzítõ jutott.
    Persze meglehet oldani mikrokontrollerrel is , úgy egyszerûbb, meg talán olcsóbb is.
    Ez alapján megtudod csinálni nem nehéz,ha valami kérdésed van írj ide nyugodtan válaszolok
    üdv
  • heisenberg1000
    üdv!
    ez a probléma nálam is előjött én cseréltem egy usb billentyűzet gombjait.

úgy küszöböltem ki az általad leírt problémát, hogy közbeiktattam egy NE555 időzízőt, monostabil móddal.
    Minden eggyes kapcsolóhoz 1 db 555-ös időzítő jutott.
    Persze meglehet oldani mikrokontrollerrel is , úgy egyszerűbb, meg talán olcsóbb is.
    Ez alapján megtudod csinálni nem nehéz,ha valami kérdésed van írj ide nyugodtan válaszolok
    üdv
  • unterlaci
    Üdvözlöm Pointer4!
    Olvasgattam a szimulátorépítés folyamatát amit végigjárt és én is hasonló cipőben kezdek járni. Mivel az egyik kollégám, aki autóvezetést tanít, megkért, hogy szerkesszek neki ilyen szerkezetet. Igaz nekem "csak" az elektromos részével kell foglalkoznom.
    Láttam, hogy az ablaktörlőmotorok hogyan mozgatják az ülést és az ötlet tetszik. Nekünk van még egy olyan elképzelésünk, hogy a kormány mellé felszereljük az összes kapcsolót mint a valóságban. Úgyhogy már én rá is szerkesztettem egy Suzuki kormánykapcsolót a G27-es kormányra. Most jön a neheze. Igaz, hogy a jeleket el tudom küldeni egy USB-s szerkezetbe, ami elküld egy karakterkódot a gépnek, Csak az a baj, hogy az úgy működik mint egy billentyűzet. Tehát ha valamit be akarok kapcsolni, akkor egyszer megnyomok egy gombot, ha meg ki akkor még egyszer megnyomom. De ha eredeti kormánykapcsolót használok akkor csak egy bekapcsolt jelem van ami folyamatos vagy ellenkezőleg. Ehhez kérnék egy kis segítséget ha lehet, már olyan formában is jó volna, hogy nagyon sok link nem működik ami fel lett téve a netre. És abban kérnék segítséget, hogy az Ön szimulátorának a dokumentumaihoz ha lehet akkor valahogy hozzá tudjak férni. Hátha ötletet tudok meríteni valamelyikből. De ha tud olyan link-eket amelyek ilyesmivel próbálkoztak vagy próbálkoznak, akkor legyen szíves írja meg.
    Előre is köszönöm a segítőkészségét.
    Tisztelettel: unterlaci
  • pedobear
    Szupi :P
  • pointer4
    Működő ? Mert a jóért kevés, a rosszért meg sok az ár.
  • Jocc07
    Sziasztok. Azt szeretném kérdezni h van e valakinek olcsón G25-ös vagy G27-es Usb-s kormánya eladón? Nekem a max ár 35 000 Ft! Előre is köszi :)
  • pointer4
    Nyehh, van tubusom valahol, majd megnézem otthon megtalálom-e még. :)
  • Pitti
    Pointer: Clubsport pedált kellene grafitoznom, a leírásodban lévő linken nem találom hogy lehetne magyarországra csalni azt a tubust. Lehet, hogy csak én vagyok béna és nem találom.
    De ha esetleg neked van elfekvőben egy fél tubussal azt megvásárolnám, ha eladod :):)
  • lac coo
    Sziasztok !

Maxwell kollégát el tudom valahol érni ?
  • Szabi #10616
    jól hangzik, hajrá! :D

én addig jutottam, hogy hulladékfából (kidobásra itélt régi asztal, ugyanolyan a szine mint az új asztalnak) összeraktam egy pedáltartót ami szépen meg van döntve, fölötte a kormánytartó, amire lefelé felrakva a kormányt szépen befér az íróasztalom alá, ja és van az oldalán egy szép hosszú csavar amin a fejhallgató van :DD

anyagköltség nulla, 30perc se kellet a méretrevágáshoz és az összerakáshoz, viszont így már kényelmesen van a pedál és a kormánynak is megvan a helye ha nem akarom használni :)
  • HRC Dodi
    Önálló... nem is értem miért írtam ezt, szóval saját!
  • HRC Dodi
    Privát még a projekt nagyon! Nem az én tulajdonom (sajnos ) Viszont amint tudok, már csak a HRC miatt is neked küldök először képet... Egyébként nem önálló célra készülne (készülnének ezek)...
  • Szabi #10613
    a formula kaszniról jöhetne kép! :D
  • HRC Dodi
    Üdv!

Egy komoly projekt megvalósításához kérnék segítséget! Ha a szakik közül lenne olyan, aki időt nem sajnálva megkönnyítené a munkánkat, tippjeivel, tanácsaival, stb... azt nagyon megköszönném! Ha valaki jelentkezik, a továbbiakban írok neki PÜ-t!

• cselt
    Áhh hülye angolok, rossz helyen váltanak :D