Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pointer4
Ilyet kéne még összedobni egyet 😊
pointer4
welcome 😊
milk41
kösz😊

Config: Gigabyte GA-X48T-DQ6 Gainward GTX260 C2Q Q9650 Geil Ultra4GB

pointer4
If #711 is TRUE, GOTO #692
milk41
ma nagyon nem megy a képlinkelgetés...
ittvan még1x:

pointer4
#688 ilyet ?
milk41
ilyen csapágyat hol tudok szerezni?

akit érdekel a projekt(nem az enyém)

Na igen, nekem is mosolyt csalt az arcomra mikor néhány hónapja véletlenül odakeveredtem 😊 De akkor is azért, mert az a hír járta, hogy van nekik egy force-dynamics szimulátoruk... aztán nyoma sincs 😊

MaSzKa
XDXD

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

pointer4
Ari 😊 megcsuffasztott g25, a szegény.. 😊
40Ft/perc. Múltkor elaludtam itthon a szimuban 😊 Az drága éccaka lehetett 😊
MaSzKa

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

<#nyes><#eplus2>

pointer4
Aaz, imádtam amikor írta, hogy wreck.... 😄 és lenntmarad a kasztni a földön 😄
dehogynem, ott van csak igazán Z irányú damp effekt 😊

pointer4
Most akkor nem játszul a stunt car racerrel, angy ügy. Csak ilyen földhöz ragadt autos játékokkal amik az úton mennek 😄
Igen, ezt mondom én is 😉 Csak így meg nincs Z irányú függõleges mozgás, pedig nagyon bírnám 😊

pointer4
Hát ha középen van alátámasztva, és azon átbillenteni, akkor csak 100 kilót kell emelnie-se 😄
Azzal egyenlõre megvárlak <#hehe><#worship>
Mert tartok attól, hogy kevés lesz a kompresszor 😊
Meg aztán a pneumatikus hengerek a force-gynamics féle konstrukciót nem hiszem, hogy bírnák. Ugyanis ott a hengerek nem forgatják a súlyt egy fix forgásponton, hanem konkrétan emeli a 200kilót...
Úgyhogy csak az jön számításba amit te is csinálsz, de úgy meg kimarad a Z irányú mozgás ami csak 2DOF 😊

pointer4
Használt pneumatika?
Nos, a "force-dynamics" féle szimulátor megépítéséhez szükséges aktuátor darabja ~200.000 magyar forintért beszerezhetõ. Viszont ez nálam nem nagyon fér bele a hobby kategóriába így azt hiszem halasztom a dolgot 😊
Ha volna rá kereslet érdemes lenne vele foglalkozni, de ennek annyi az esélye mint kétlábú sünnek az autópályán 😊

pointer4
Hjaaa, monnyuk van vagy 5 perc mire 6 barra feltölti a kompresszor.
Viszont vagy 40 végigmozgás kell hogy kimerítse töltés nélkül 2bar-ra. 2 bar alatt kezd lassulni.
És hogy muzsikál a nagyobb tartállyal? Jobban bírjá már szusszal? 😊

pointer4
Tegnap csináltam a kapcsolótáblát 😊 Ma holnap be is kötöm. Hétvégén meg röfit festettem 😄 Mert kellett egy nagy tartály, viszont felkellett kicsit újítani 😄
Ehh, ez tiszta jó 😊
Amúgy hogy állsz? Nehogy eltitkolj valamit 😊 <#vigyor2>

pointer4
Itt , van neki 25mm tengelyre is.
Nem kispályás otthoni játékterem 😊😊
az a helikopteres játék a végén, micsoda?

<#wow1> hol a jófenébe árulják ezt 1350-ér? ...
Találtam két magyar céget ahol nagy valószínûséggel forgalmaznak "erõs és gyors" linear actuator-t. Írtam nekik levelet, eddig az egyiktõl érkezett válasz, miszerint forgalmaznak olyat ami a "force-dynamics" féle konstrukcióhoz is alkalmas. Ha az ára is elfogadható, akkor nagy valószínûséggel megépítem a "force-dynamics 301" koppintását 😊

wander01

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

pointer4
No, itt a csapágy 😊 , 1.350,- volt darabja, nagyon jó ár érte. Máshol 15k alatt nem is akartak szóbaállni velem.
Aláraktam CD-t, hogy átlehessen érezni mekkorka 😊 olyan 1 kg súrolja alulról.
pointer4
Hát(al nem kezdünk mondatot), az ülés hajlatától a pedál 125cm, a monitor a fejtámlától 120 cm , a kormány a támlától 75cm.
Így számoltam kényelmesnek a régibõl átmentett adatok alapján 😊.
A moncsi 82cm-es lcdtv, az 28kg kb.
Mondtad már a súlyod 😊 lehet, hogy másik topicban de tudok róla 😉 😊
Amúgy nagyon drukkolok, precedens értékû lesz számomra a cucc amit csinálsz 😊
Talán én a monitort egy kicsit még közelebb raknám a kormányhoz. A Force-dynamics féle szerkezet hasonlít ehhez, ott közelebb van. Amúgy is egy nagyobb LCD már 35-40kiló. És talán ha az arányait nézem a pedálok és kormány is egy kicsit mintha messze lenne az üléstõl.

pointer4
Ja azt el is felejtettem mondani, hogy én 120kg vagyok, és csak magamnak csinálom, mert halandó vagyok és gonosz 😄 Szóval ha valaki 45kg al akarja majd megvenni 1x soká, akkor kénytelen lesz valami súlyt pakolni az ülés mögé 😄
Ja ezt néztem már, de nem derül ki belõle, hol lehet hozzájutni elfogadható áron 😊

pointer4
A csapágyakkal nem lesz gond, szereztem pár állócsapágyat 30mm-es tengelyhez. Egy autot is elbírna. Viszont olyan magasat nem szeretnék.
Actuator témában nézd meg ezt . Hátha találsz hasznos infot 😄

Ha meg lesz plusz rezgés az csak jó, egy auto is rezeg mint állat 😄
Valamint nagyon hajlamos lesz a rezgésekre különféle rázkódásoknál. Amit a kínai srácok csináltak (#673-as videók) szerintem stabilabb lehet, és nem sokkal bonyolultabb mint a tied.. Erõsen gondolkodom rajta, csak nem igen találok megfelelõ lineáris aktuátort 😊
Azon múlik az egész jelenleg 😊

Nagyon jó lesz, csak gyanítom, hogy erõsen testsúlyfüggõ lesz a súlypont. Üres álapotban nagyon elöl van, legalább 80 kiló fölötti ember kell, hogy nagyjából a forgáspontban legyen az egyensúly. 😞
A hátsó csapágyazás igencsak erõs terhelésnek lesz kitéve.

pointer4
No, most itten tart a terv, közel végleges.

Bele kell húznom, mert tegnap egy másik fanatikus elvitte a régi állványt. A g25 a földön hever most a porban, és síró szemekkel tekinget rám. <#rinya>
Van pár apróság a elektronikával kapcsolatban, ha valaki foglalkozik ezzel a K8055 Velleman dologgal.
Ide írom csak nem untat sokakat.
Így kell bekötni a potikat elkell távolítani az IC1-et, és a többi lábára kell kötni :

Illetve alapból a 7-es 8-as kimenet valamiért rángógörcsöt kap. Arra itt van a mátrix beállítás hogy menjen rendesen.

pointer4
Azt csak átkell állítani a progiban.
Nem tetszik, hogy ott a videoban aszongya hogy programozó a srác és mekkora dolgot csinált, azt megjelenik a x-sim.de programja háttérben 😄
Hát nem?! 😊😊
Rossz nézni... egy baromijól igényesen összerakott cucc, és elcseszik az egészet egy ilyen gagyi szoftverrel... szerintem autóban még nem ültek csak a mágnesvasúton 😄

pointer4
Ezt nem is néztem 😊 Ténleg rosz fel e dõl... 😄
pointer4
Jajj a második video.... NFS ááá 😄 Amúgy kuva jó 😄 Összeálltak, azt pénzt keresnek az építésbõl. 😄 Bár összerakni is sztem van olyan jó mint jáccni 😄
Ezt már láttam én is, az elv nagyon jó, csak a szimuláció egy rakás kaka..
pl jobbkanyarnál jobbra dõl balnál balra, ráadásul mint egy mérleghinta, billeg ideoda nem marad abban a helyzetben a kanyar teljes hosszában... de mondjuk teljesen tökmindegy mivel pont az ellentétes irányba fordul 😊
semmi összefüggést nem látok a játék és a szimulált "g erõ" között. Valami hullámvasút vagy bob effekt lehet az egész. 😊
Nálam a force-dynamics viszi a pálmát.. 😉

pointer4
Állítható kell legyen 😄
Meg mi a jó abba ha valami átlátható és egyszerû ? 😄
Bucser
Azért a kínaiak is tudhatnak valamit.😊

Multimedia video

ÉS egy kis videó a kiállított darabról

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

<#eljen>
Megbonyolítottad a vázat rendesen 😊

pointer4
No, mire jó a munkahely 😊
Van idõ,....

pointer4
Gyaaaa 😄
Na ez majd akkor lesz ha ami most készül már elavultnak fog számítani 😄
Viszont ezzel égõ lehet nekiállni TDU-zni 😄
Na ezek meg nem kispályáznak😊 nem semmi, kipróbálnám😄😄

pointer4
Jaaa, csak asszem 2 személyes 😄