Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pointer4
Hmmmm, az ötlet jó 😄 Igazából a feje felett, meg a közel földig érõ résznek nincs igazán autoszimnél értelme, de gondolom pl helihez 😄
Az a 50cm * 2m körív darab ami benyúlik mellé a lényeg. Igazán jó lehet, ki kéne próbálni. Egyedül a képminõségtõl félnék, meg a projektor szokásos gyíkjaitól, sötétszoba, izzócsere.....
Igazán ötletes, ilyet még tényleg sehol nem láttam.

Itt ez még érdekesség.
gviski
http://www.youtube.com/watch?v=UI0mDDnBoXo

érdekes megoldás... én még nem láttam...

Virtual SimRacing

aha, így már fájin.
Perspektivíkushoz vagyok hozzászokva 😊)

pointer4
Poweshape
De középen van, csak távtartója van, és axonometrikus ábrázolás 😄
Ezek a rajzok SolidEdge vagy AutoCad-el készültek?
Egyébként semmi baj a rajzokkal, sztem átlátható és érthetõ, csak a TV vagy monitor nincsen középpen az állványon...😄

pointer4
NAGYON lelkes, NAGYON amatõr 😄
Aki ért hozzá bizti jót röhögne rajtam 😄
De sokkal jobb mint a mûszaki rajzlap 😊
MaSzKa
jól nyomod ezt a cad-es tervezgetést 😄

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

pointer4
Na ezaz, tököm tudja mekkora az az elektronyiká 😄
Arra gondoltam, hogy a fékrugó, támasztékát arra csavaroznám fel, a szerkezetet, meg belesúllyeszteném a zártszelvénybe. Csak nemtom hogy a 20kg hat-e majd rá, és milyen jelet lehet majd kicsalni belõle.
Mit is mondtál ? 0,17V jön ki maxx terheslésnél ? és 5V ról is megy ugyi?
Csak mer ha nem jön ki az a fesz, csak 0,10 max és felszorzom hogy ez elmenjen 4,7V ig, azt egyszer rárugok, akkor mi lesz a g25 el ? 😄
Jelen!😄
A kulcsmondat a "Csak készüljön el vele" 😄 A gond ott kezdõdik h kb 0 idõm van rá😞 de nem adom fel egyszer csak kész lesz😊
Pointer: Na és a load cell? nem látom a rajzon😊 Amúgy jól néz. Én még nem tom meghagyom-e ezt a megoldást majd ha megjön az érzékelõ kitalálom h legyen😊

pointer4
Háááát, nehéz dolog. Szinte csak az LFS támogat ilyet. rFactor-nál pl már nem egyszerû. Ott már szerintem írni kell hozzá plugint. Van egy srác akinek lesz házi készítésûje, tomi555 .
Csak készüljön el vele.
Vagy esetleg, x-sim nek az új szimulátor programja elvileg támogat ilyet a G15 bill LCD-kijelzõjére, de ez még ilyen beta dolog.

Bár létezik egy jó megoldás, platformtól, játéktól független, mindennel együtt mûködik, csak játékonként kell picit állítani 😊 Iszonyat nagy ötlet.

bardocz
Jah jó,nagyjából értem.Ilyesmire gondoltam én is,csak nem voltam benne biztos.
pointer4
Mert a rúgót feszítõ rész csapjának tengele kör pályán megy, de a vízszintes tengelyhez képest, az elején még alig mozog, (akkor még csak emelkedik a körpályán) majd nagyon elindul elõre, viszont akkor már a toló résznek a körpályája lejt, és így nagy lesz az ellenállás.
Na ha ezt ebbõl megérteni D
Köszi!

Én igazából "házikészítésûre" gondoltam...Nem tudom, hogy ez hogyan valósítható meg...

Csak azt kéne megértetnem vele valahogy, hogy ez nálam miért van fordítva! <#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2>

www.smart-bus.hu

bardocz
Igazából nem tudom elképzelni,hogy ez hogyan valósul meg ezzel az áttétellel😊 De majd gondolkodok rajta😊
pointer4
😄 Na most ez bejött 😄
Hmmm... ismerõs ez a végcél... <#fejvakaras> Ahhha... megvan... a barátnõm kéri ezt számon rajtam állandóan! 😊)))

www.smart-bus.hu

pointer4
Elvileg az lenne a cél hogy az elején még gyenge, de nagyon bekeményedik.
bardocz
A fék így puhább?Vagy keményebb?
pointer4
Na tervezgetek, számolgatok.... nézelõdök.

pointer4
Készen úgy hívták pl hogy G25SLI, és a CXC simulation csinálta. De most a program fejlesztést átvette a CST szim. Bár ott csak szép borítás nélkül lehet rendelni ahogy nézem.
Sziasztok!

Érdeklõdnék, hogy ilyen LCD kijelzõt -ami a sebességfokozatokat mutatja- honnan lehetne beszerezni és konkréten hogy hívják? Ja, és kb mennyiért?

Köszi!

Na load cell megrendelve, remélem megjön a héten, mert köv héten vasárnaptól vasárnapig szünetem van szóval lesz idõ beszerelni😄😄 utána már csak H váltó építés és jöhet az FFB kormányfejlesztés😄( de szép álmok😄)

Hááát... az a pedál nagyon is stimmel sajnos!! Viszont az a réz kilincs nagyon gáz... nekem kellemetlen! 😊)

(Nagyon igényes cucc... a fene megesz az irigységtõl! 😄)

www.smart-bus.hu

pointer4
Más megközelítsébõl, a pedál 😄 Hogy pukkadjon meg !! 600$ 😊 Mint a váz+momo+moncsi ára 😄

Monitor tekintetében, elhiszem hogy LCD nem tud olyan színeket mint képcsöves, hogy ennek nem világít a feketéje sötétben, hogy vannak feketénél, fehérnél részletek, meg ha jól látom ott egy webcam ami nézi, tehát freetrack-ot használ, de akkor se szélesvásznú. Azt a csõlátást ami ott lehet 😄

Nahh most kiirígykedtem magamat 😄
A monitor! 😄

www.smart-bus.hu

pointer4
Megfertõztek pedálépítéssel 😄
Az az állnok Thomas555 tehet róla 😛

Mi nem stimmel a képen ?
pointer4
Free cockpit plans - hátha valakit érdekel.

Én hallottam már Race07ben hogy kifejezettem csak háttérsugárzóból jött a mögöttem jövõ verda hangja. Amúgy inkább fülessel tolom.
Látom 5.1-se hangcucc van belepakolva,én is most szereltem fel a székemre a hátsó hangfalakat(sok év pihenõ után).Már csak az a kérdés ,ki lehet-e csalogatni
a mai szimulátorokból az 5.1-es hangot.Az utolsó ami támogatta emlékeim szerint a Nascar 2003 volt.
pointer4
Kérdezz ráá, hátha elmondja.
MaSzKa
ez super

adatok tervrajz méret megvan?

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

pointer4
Na tessék fából, kultúráltan, csak sok helyet foglal:

Mai találóskérdés:
Melyik gombra állítottam fényszórót?: 😄 (elfelejtettem, de biztos logikus választás volt)

Na ez már nem buttonbox, hanem buttonkomód 😄
pointer4
Jó kis ismerõs ülés, occsó de jó 😊
Már majden kész😄😄 Pedálon féket majd át szeretném alakítani nyomásérzékelõsre, bár ahhoz képest h potis egész jó lett😊 Ha valaki lát érzékelõt dobjon egy linket pls😊 És akkor a képek

Itt a fórumon látott képekre gondolok.Jó azért van olyan ami tetszik.😄
pointer4
Ha kényelmes volt tetszik neked, és megéri az árát, akkor ne hagyd ki 😄
De milyen többire gondolsz? 😄
A kerekes megoldás jópofa, kitolhatod a folyosóra ha nem kell épp 😄
A kormány magasság állítható.Az alja és akormánytartó szövet.Már voltam a srácnál csak kíváncsi vagyok a ti véleményetekre.Nekem tetszik mert nem olyan nagy monstrum mint a többi.
pointer4
Hát senkinek az üzletét sem akarom rontani, de talán kevesebbért reálisabb lenne.
Mondjuk a fotón nem látszik sokminden. Az anyagára a fémnek az nem lehet több mint 5 rongy, + kerekek + festés + meg nem látom mi van talán középen szövettel borítva. Ha az fémlemez akkor az még plusz +4 rongy legalább. Tehát valamhol 15-20 körül biztos megáll, + ülés. Ami maxx 10 rongy ha bontóban vadászik az ember egy jobb állapotút. Ugye ere rájön az összeszerelés, ami megint relatív. Ha megvan a felszerelés akkor lehet itt az ingyen kifejezéssel dobálózni, ha nicsen, akkor egy heggesztõ, 2.000,-Hufos órabérével 8 órás munka pl 😄 +Festés ami panellakásban nem biztos hogy 1xrû munka.
Az ülés állítható, de a pedálnak vagy a kormánynak is annak kéne még lennie, hogy biztos kényelmesre beállítható legyen.
Bár ha nekiállnék "gyártani" ilyet itthon lehet én se adnám olcsóbban 😄
Sziasztok!Mi a véleményetek errõl?Most szeretném megvenni.48E váltó és kormány nélkül.Állítható kormánymagasság + ülés.[/img]
pointer4
Ez is bennevan a pakliban, de az a szélén 2 olyan moncsi amit kikukázott az iroda lomtalanításánál. A középsõ meg vlaszeg a toppon van. Tuti nem ugyan olyan a képük 😄
bardocz
Más szögbõl nézed,és azért tûnik ennyire különbözõnek szerintem😊
pointer4
És akkor arról nem is beszélve, hogy teljesen más a monitor színvilága. Érdemes lenne 3 egyforma panel 😄
Bucser
ezért mondtam. fresnel lencse ja meg vékony szélû monitorokat kell választani meg normálisan illeszteni õket mert a srác pár fokkal eltévedt.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

pointer4
Hát nemtudom.... szóval ez így......
pointer4
Még LFS is lehet, ha jól látom az egy FormulaBMW. 😊 Bár a pálya nem ismerõs.
AlieN911
Az utolso elõtti meg sztem a TDU (Test Drive Unlimited)

Honda - The Power of Dreams

Bucser
Rfactor volt az uccsó.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

pointer4
Hát nemtom. A Freetrack (vagy TrackIR) nek ponnt az a lényege, hogy "csõlátású" monitornál jól kihúzza a látószögben a szabadságot.
De itt ez annyira jól lát oldalra, hogy max akkor lenne érdemes oldalra néznie, ha rutinozik kresz órán 😄 Nekem perfektó jól megy amúgy a Freetrack, bár csak 72cm széles a képernyõm.

divx79: Az uccsó játék valszeg iRacing.
Bucser
google it.😊

Elég sok helyrõl beszerezhetõek, de ha van a közeledben használt írásvetítõ az is hasonlóakat használ, csak lehet, hogy nagyon torzít.

A trackIR-es videonal mi az utolso elotti jatek amivel nyomul a srac? Amugy tenyleg nem rosz ezek a lens-es megoldasok. Mar csak az a kerdes hogy honnan lehet beszerezni ilyen lencseket.