11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Hecker007
    látom nem csak én szeretem a Logitech cuccait
  • ChuckyHUN
    nem nagy kábé 20 centi az egész cucc keresztbe, de jó lenne kísérletezni LFSsel
  • pointer4
    Zsóóóóti, gyere a cumódért, kész van :D
  • rbal
    Anno nekem az első FFB-s kormányom ilyen Thrustmaster ferraris volt. Azt tudom abban az évben vettem mikor nyílt az ElectroWorld és 29E pénz volt. Ez volt a legdrágább, és sztem nagyon is jó volt az akkori lehetőségek között. Kényelmes is volt, csak elkezdett kopni a gumija aztán állandóan fekete volt a kezem. Sztem ennek az elődje lehetett, mert alakra is ilyen, csak hát a pillangóváltó, még müa., meg ilyenek.
  • rbal
    Lehet hogy nehéz elhelyezni az LCD-t, és a lehetőséget hagyni meg neki. Viszont ha olyanban gondolkodsz, hogy nem fér el a kormányon, és kábellel elvezetni máshová, akkor gondolni kell pl a G25 900' forgására, hogy a kábel elvezethető e. Esetleg kisebb LCD mint itt a LeoBodnar F1 dashboard és nem is tűnik nagynak, elférhet a kormányon: http://www.eksimracing.com/?p=36
    Igaz 1oldalon 5 szegmense van, viszont 1 led. Neked 4led 4szegmens ami elég lehet nem tudom mit lehet kirakni 5 ledre, az időt biztos nem mert annak kevés. Az LCD meg akár kb jó is lehet 2 sorban írni az adatokat. Vidi:http://www.youtube.com/watch?v=Mnm5SDx2c_w&feature=related Lehet morfondírozni rajta az biztos :D
  • petesilver
    Írjatok Mab-bo nak! Amikor nála voltam a cockpit-ért, akkor néztem a váltóját, szerintem nagyon jó és ötletes! Kultúrált formában mágnesekkel csinálta meg, hogy oda is pattan a helyére a váltó, meg ott is marad a helyén.
  • rbal
    Sztem igen! A 2970 Hsz től kezd el keresgélni, össze lehet szedni a dolgokat hozzá. Az Innobec SideWindow 1.02 progival 2. monitort tudsz elvileg csinálni a MIO-ból, aztán a SimTools, Adapter, meg a View, vagy az amit legutóbb Pointer linkelt. Nem tudom mekkora a MIO-d LCD-je de mi arra jutottunk, hogy ezek az átlag kütyük elég picik, nem látható rajta gyors odapillantással az adatok. De 1 próbát minenképp megér főlleg ha nagyobb képernyős a cumód!
  • ChuckyHUN
    egy Mio Digi walkerrel lehet valami outgaget csinálni?:D
    Gondolok itt #3313 és társai?
  • cselt
    Nemrossz bár azért két kormányt erre elhasználni kicsit drága mulatság sztem. Szerintem az a Thrustmaster kormány magában is megállná a helyét, nemkell a G25-re ráültetni.
  • pointer4

• pointer4
    Így könnyű szimunak titulálni bármit :D
  • pointer4
    Nagyon nagyon jó megoldás, hogy a H váltó bennt is maradjon a fokozatban, ellenállása is legyen, és házilag is kivitelezhető legyen.

Fokozatonként 1 rugó+golyó, és ezt az ágyat elég könnyű elhelyezni is, ráadásul az elektronika is precizebb lehet.
    Az a gyanum, hogy ehhez nagyon közeli megoldás lehet az SST is.
  • pointer4
    Nem találkozott valaki valamilyen tutoriallal, vagy hasonló leírással, hogy hogyan lehet ezeket moddolni ?
  • pointer4
    Ha valakinek nem tetszik a Takatec design sim-tools platformra, annak itt egy másik lehetőség:

Hálózatot ugyanúgy támogat, a sebességmérő óra, meg skálázható, plussz több felbontásban indítható.
    Innen tölthető.
  • tomi555
    Igen az oldalsó ledeket most csak jelzésnek tettem oda, nem mind zöld lesz és egyesével konfigurálható lesz hogy mikor jelezzen. Az LCD megvalósítása elhelyezés szempontjából kérdéses, mivel ezt ilyen formában rá lehetne tenni a kormányra is de ha még ez alatt van egy LCD panel nem tudom hogy lehetne egyszerűen megoldani a felrögzítését. A mostanihoz még annyit hozzátennék hogy a két oldalára tervezek 1-1 forgókapcsolót amivel a különböző infokat lehet léptetni és akkár gombkét felismerni illetve lesz lehetőség plusz gombokat vagy akár analóg órát rákötni (gyárit is akár de annak nem tudom milyen el kell, majd megnézem). Illetve egyelőre az LCD-t is úgy gondoltam hogy meglesz rajta a kimenet és egy szalagkábellel rá lehetne kötni.
  • rbal
    Szerintem tökéletes! Ahogy Cselt írta az oldalsó ledekre lehetne a zászlójelzést(kék, Sárga), esetleg a váltást jelző lámpát, talán a TC(de ezt nem mindenhol használják), víztúlmelegedés, vagy ilyenek. Erre van 8 led, és nem is biztos hogy kéne mindkét oldalon ugyanaz a led világítson, lehetne mind a 8-ra mást tenni. Persze ha lehet. Az LCD-re nincs ötleted mit tennél, vagy egyenlőre hardveresen, meg szoftveresen nem megoldható? Ha ötlet nincs mit lehetne rátenni, akkor esetleg a gumikopásokat, vagy esetleg a részletesebb köridőket lehetne rátenni Pl: Hátrány előtted lévőtől, előny a mögötted lévőtől, legjobb köridő, jelenlegi köridő, vagy ilyenek. Mert ezeket a szegmenseken nem igazán lehet pontosan megjeleníteni, ha van perc, másodperc, meg ezredmásodperc ennyi szegmens nincs, és erre nem is kell véleményem szerint.
  • cselt
    Szerintem teljesen jó, főleg ha az oldalsó ledekre esetleg rá lehetne aprikálni a kék és a sárga zászló jelzést.
  • tomi555
    Tervezgettem kicsit, de az LCD-vel még mindig nem nagyon tudok mit kezdeni:S azon is gondolkodtam hogy egy csatlakozó sort hagyok neki és pluszban lehetne rádugni. Na mind1, egyelőre valami ilyesmire gondoltam, vélemény?
  • Pummis
    Először is köszönöm mindenkinek a gartuláciot :) .Az a hi azért kellet mert a kapcsoloval ki és be tudom kapcsolni a váltót ne kejen az usb ki be dugdosni :)
  • Hecker007
    így megvan, van egy 3100-ért meg egy 18700-ért, ránézésre semmi különbség, mindegy, legalább már tudom hogy a fő alkatrészt honnan tudom beszerezni majd, köszi a segítséget :)
  • pointer4
    Akkor ezt ( ATMEGA32-16PU ) üsd be, itt.
  • Hecker007
    a nyák a legkevesebb igazából, azt a suliban megtudom csinálni ott van nyáklabor, igazából azt nem tudtam hogy mit honnan, amit linkeltél oldalt ott nekem ez az üzenet van: The page you were looking for doesn't exist. You may have mistyped the address or the page may have moved.
  • pointer4
    A legdrágább a chip (~3100Ft) és a nyák, ráadásul ezt a nyákot csak házilag lehet elkészíteni, így nem is tudod beadni készíttetni se.
    A többi alkatrész nincs 1500Ft.
  • Hecker007
    Az X-SIM-es cuccot egy analóg fordulatszám mérővel, meg egy 7 szegmenses kijelzővel szerintetek mennyiből lehet kihozni?
    Nagyon gondolkodok egy olyan építésén csak az alkatrészek beszerzését nem tudom hogyan és mennyiből lehet megoldan.
  • tomi555
    igen tudom:D kicsit több mint 1-1:D

még nem tudom hogy lesz az a Sim-toolsos dolog, egyelőre még csak a hardware-t tervezgetem a szoftveres felét majd már csak ha lesz min tesztelni. Igazság szerint nem nagyon akarok a Sim-Tools-ra támaszkodni de első lépésben ez tűník legegyszerűbb megoldásnak. Az igazi saját driver írása lenne, de ezzel majd még futok pár kört szerintem. Kezd körvonalazódni maga a megjelenése is a dolognak egyedül az LCD-vel nem tudok még mit kezdeni. Majd holnapig még töröm rajta a fejem aztán rakok képet az elképzelésemről.
  • pointer4
    1-1?

Majd hajtalak ostorral :D

Amúgy mennyire épül a Sim-Tools-ra? Értem ezt úgy, hogy azokkkal a gammákkal fog működni amiket az támogatja, és ha azok fejlesztenek, akkor a tiéd is alkalmas lesz rá ?
  • tomi555
    Szeretek a maximumra hajtani ilyen téren:D néha ezért is marad abba 1-1 project:S de ezt mostmár tényleg megcsinálom, úgy látom van pár ember akit érdekelne:D
  • rbal
    Ja vagy úgy! Te a legbonyolultabbat tervezed! De az kiba jó lenne!!!
  • tomi555
    Hát igen vannak jó megoldások, én is egy olyasmiben gondolkodtam mint a két utolsó csak egy plusz LCD-vel.
    Az LCD kijelzőt én is akkorát terveztem beépíteni mint az 1. linken van, azthiszem holnap nekiállok a panel megtervezésének meg megrendelem az LCD-t, lehet hogy új lesz hogy az LCD-nek meglesz a lehetőség, de nélküle is lehet használni.
  • solo
    Nekem van egy 10' os szÍnes LCD-m..haver dvd lejátszójából:]Hasznosítani kéne:P
  • rbal
    Szerintem a 7 szegmens mindenképp a sebességfokozatnak, a többi mehet a kijelzőre. itt vid a led-lcd kombinációra, és ezen nem annyira feltűnő a sebességfokozat. Ha ebből pl az kijönne akkor simán lehetne fele ekkora az lcd panel.http://www.youtube.com/watch?v=AWrd9-4ceRA&feature=related
    Mondjuk valami hasonló:
    http://www.youtube.com/watch?v=75u-mF8xM-Y&feature=PlayList&p=C9B47FE5BFC6B249&playnext=1&playnext_from=PL&index=22 Igaz itt van szegmenseken a sebesség, meg a köridő, de ezt gondolom át lehet rakni az lcd-re, mert így piszkosul bonyolult.
    Vagy az ilyen típus: http://www.youtube.com/watch?v=l2EK02XUwhA&feature=related Ezen a sok szegmensen látni az adatokat. Ez pl az F1-esek teljesen utánzata. Az ő fórumokon valaki ajánlotta + ehhez az lcd-t, és azt mondták nem teszik bele mert nagyon megbonyolítja. Az MMG nek is szinte tök ilyen van:http://www.youtube.com/watch?v=A96XmWEtYvE&feature=PlayList&p=B0151EC7E7528972&playnext=1&playnext_from=PL&index=37
    Személy szerint nekem a két uccsó tetszik a legjobban, de a led-7szegmens(sebességfokozat)-lcd sem lenne rossz!
  • solo
    Ejpazdet, kezd alakulni:]Grt:]
  • pointer4
    Tuti lett, az LCD kijelző mira van kötve ? És a HI köszönés, vagy kapcsol valamit LO-ba? :D
  • pointer4
    Na, már kezdődnek a problémák :D
  • solo
    Grat, jóféle lett:]Bár, nekem plexi helyett jobban tetszene trapéz mintás lemezzel:]És a verseny fÍling kedvéért valahogy szegecselve.:]
  • Pummis
  • Pummis
  • Pummis
    na kész a váltom 3 napos melo volt de megérte :D oldalait körbe pakoltam plexitel raktam bele pár + gombot na akkor jöhet a kuplung képet töltök fel késöbb
  • Pummis
    Forasztásal nincs gond csak a többivel
  • Pummis
    Alakul a váltom alakul :D