Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
A lencsék túl nehezek hozzá szerintem. nagyon meg kéne erõsíteni a tartókarokat miatta szerintem..

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

MaSzKa
pointer4 összekombinálhatna a cuccára 1 ilyet 😄

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Bucser
De ez talán mégjobb TrackIR-al megheggesztve.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
tessék..
nem kép hanem video

MaSzKa
képet róla

amúgy már korábban lett sztem linkelve az a kép ahol a srác az lcd-ket szétszedte és összeillesztette

pointer4
Jaa, jaa, nem kell a moncsikat szétszedni, csak elé kell tenni egy prizmát.
Bucser
akkasszatok rája fresnel lencsét 3-at. éppen annyira nagyítja meg a képet, hogy eltûnjenek az élek + mélységet is ad.

pointer4: Ha jol ertelmezem amit irtal akkor szamodra zavaro lenne a monitorok kulso burkolatanak az oldalso elei amik ugye felosztjak valamelyest a latvanyt. Engem nemtudom mennyire zavarna, ez majd max akkor derul ki ha mar meglesznek a monitorok. Rogton tuti nem fogom szetberhelni oket, mivel akkor ugrana a gari. Most meg nem gondolkozom ilyen dolgokon.
Meg fabol eleg maceras full motion cockpitet csinalni, s nallam vegsosoron ez lenne majd idovel a cel.
pointer4
😄
Igen, csak annyi baja van, hogy drága, puha, és bizonyos szempontból igen problémás megmunkálni.
MaSzKa
sztem szobába inkább a fa való 😄

pointer4
"Tobb dolog miatt is erdemesebb aluprofilbol osszerakni a vazat."
Ne felejtsd el kihangsúlyozni hogy neked 😄 Én hátrabattyogok a kertbe, elõhúzom az asztal alól az ívheggesztõt, és olyan formát teszek össze ami jólesik 😄
A szétszedés meg....... szerintem he 1x össze van rakva, akkor a fene se fogja még1x szétszedni. Én pl az enyémet úgy terveztem meg, hogy ha azért át kell vinni egy másik szobába, akkor a fõbb elemek oldhatóak legyenek, a 80cm-es ajtószélesség ne legyen gond. De szétszedni.. 😊 le is töröm a kezét annak aki szétszedi 😄
A változtatás meg talán kicsit macerásabb, de pl a kormány tartót is átvariáltam a minap, meg a váltótartót. Azt én is csavarral szereltem fel, majd levittem, átalakít és vissza. Azért is lett ilyen, hogy ha jön a G..28 kormány akkor azt is feltudjam rakni. 😊
Nálunk (itthon) érdeklõdésemre elárulták, hogy 1m szál közel ~8000 Ft (pluszz!!! illesztékek). Az én állványomhoz kellett 32m zártszelvény összesen, különbözõ méretûekbõl. Az volt 17.000 Ft. Nem is merem az alu árával összeszorozni ezt a hosszt 😄 (bár ami igaz az igaz, lehet abból az anyagból máshol, máshogy kellene merevítés, és talán még kevesebb is).
Tehát aki megteheti hogy heggeszt az jobban jár vele, ha ilyen opció nincs, akkor marad ez a költségesebb, de sok szempontból egyszerûbb. (azért összeszerelnék belõle 1x egy szimet, bizti jópofa találmány (salgóból már úgy is annyit mindent csináltam, azt már utálom))
A 3-om monitornál meg fejfájást okozna nekem a "megjelenõ" két "A" oszlop (nevezzük így). Bár így el tudnám viselni 😄 , remélem gondolkodol majd egy ilyen upgrade-ben 😄
Tobb dolog miatt is erdemesebb aluprofilbol osszerakni a vazat.
-Sajat magad ossze tudod allitani kulonosebb szakertelem nelkul, ezert nem kivan heggesztesi szakertelmet/felszerelest, s keresni sem kell embert hogy esetleg ezeket a munkakat megcsinalja. (angliaban fokent nem igazan megoldhato)
-Joval kisebb tomeg, szetszedhetoseg, s ezalltal egyszerubb mozgatas/szallithatosag
-Utolagos modolhatosag (egy osszeheggesztett lefestett vazon mar utolag nemigazan tud az ember valtoztatni, hozzatenni)
S meg biztos jopar dolgot lehetne irni.
Egyeduli hatranya a magasabb ar, de szerintem a plusz ar boven megeri az elobb emlitett elonyoket.
Teny hogy egy fem vazat zartszelvenybol egyszerubb megszerkeszteni, de pl az x-simulator.de oldalon eleg sokan foglalkoznak/csinalnak ilyen vazakat aluprofilbol, s van jopar letoltheto 3d-s rajz, amit aztan fel lehet hasznalni egy sajat projektbe. (http://www.x-simulator.de/forum/uploader/pool/SimForceGT_Beta3.jpg)
A 3 monitor. Eszembe sincs triplehead2go-t venni egy vagyonert, amikor ahogy olvasgattam a SoftTH is van olyan jo. Miert nem egy nagy tv? Amennyiert megkapom a 3 moncsit, annyiert max egy 26" tv-t kapok. A projektor meg vegkepp hulyeseg lenne, s egy valamire valo projektor azert nem is olyan olcso meg most sem. Szvsz meg mindig ez a kombinacio talan a legjobb.
Aztan persze lehet, hogy az egesz dologbol nem lesz semmi. Mert elmulik ez a nagy szimulator lazam, vagy epp hely nem lesz a hazban ahova majd koltozunk. Majd kiderul, de addig is probalom gyujteni az infokat.
MaSzKa
47eft+posta

de üléssel együtt annyi?

sztem 1 jó asztalos minõségibb anyagból megcsinálja 20eft-ért

Bucser
X-plane esetén nem a grafika fogja vissza a játékot hanem a fizikai modell.

(olyan áramlásokat és anyagfáradást számol a játék amit sehol máshol nem, nem csoda, hogy approved kisgépes oktatószoftver)

solo
fasznak se kell ilyen furnér akármi: S
Belerugok este retyómenetbe és szétesik: DDDDDDDDDDD

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

pointer4
Ki-Be szállni viszont mûvészet lehet 😄
De most csak neked csak most 150 font+ postaktsg 😄
MaSzKa
ezt nem is olyan nehéz megcsinálni

tetzsik

pointer4
pointer4
Ez igaz, én csak FS-X et néztem, kb olyan a minõsége mint Amigán volt a szimekenk, egyszerûen csak nem tudnak proramozni a készítõk 😄
Ha meg 1024*768 ban lassú akkor 3072*768-nál mi mást is várhatnánk ? 😄
Amúgy attól hogy valami szoftveres, még nem jelenti azt hogy lassabb kéne hogy legyen mint a hardware-s megoldása.
solo
Bocsánat, nállam az LFS 360 FPS nél CPU limites.<#idiota><#idiota><#idiota><#idiota>

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

Bucser
FS-X, X-Plane 9.0, Falcon OF, és szerintem a jövõben Storm of War.

én repülõs vagyok. Azok meg tudnak fogni bármilyen vasat.

pointer4
"komolyabb szim esetén" ?
Ez melyik lenne ?
Mert én még nem láttam szim progit jó grafikával. Legalábbis autos-at. Ami utoljár jelent meg az a GTR-E, az is valami 390 fps-el futott.
solo
Huh, ez tetszik: OOO És, ha aztvesszük, egy d sub os 19 colos moncsi nem is olyan drága😮 20-25 k.: OOOO

bardocz
Melyik szimulátor tudna manapság leterhelni egy c2d-t?Amd 2600+om bõven kiszámolja nekem a fizikát😊
Bucser
kérdés mennyire terheli meg a rendszert.

Jók ezek a szoftveres dolgok, csak nem tudom, hogy az emulátor mennyire terheli a procit. Ami egy komolyabb szim esetén úgyis ki van használva.

(ugye Th2go lényege, hogy egyetlen monitorként tûnteti fel a 3 egyforma monitort.)

bardocz
Egész jól néz ki.
pointer4
Bocsika, de sose jut eszembe minden egyszerre 😄
Itt egy "szofveres" megoldás 3-om moncsira. Nem kell horror áron videójel elosztó... csak mondjuk egy második gagyi vga, akkor már a 3. monitort fellehet kötni, máris mehet a menet 😄
pointer4
Ezen azt nem értem, hogy ha ráteszem a kezemet a kormányra, akkor mi a bú bánattól nem fog az ölembeborulni az egész ? Lekell csavarozni a padlóba ? Vagy arra számítanak, hogy ráteszem a lábam az aljára és akkor majd olyan nehéz lesz hogy kibírja ? Vagy 70kg az állvány alja? 😊

Szerk:
Ja nem, 6,5 kg az egész. Akkor ott a hátulján van egy fogantyú, arra kell sózsákot akasztani, vagy kikötözni a falhoz, az alja meg gumirozott nem csúszik el 😊
solo
Nemtom, g25 re akarok suzuki kormányt XDDDDDDDD
Mert az olcsó, és szar..: DDDD

pointer4
Az vas vót nem acél 😄
Viszont ilyen megoldás azért jóval kultúráltabban néz ki. Mint egy felnõtt technics lego, vagy 21. századi salgo polc 😄
Könnyebb, bár vastagabb, de nem kell heggeszteni, nem kell mûhely.
Csak olyan 6x annyiba is kerül.
Üdvözlünk közöttünk, még ha oly messzi is vagyol 😄
Momo után gáz a G25, mer olyan kényelmes a vastag markolatú kormány. G25 mint a pálcika momo után... 😄
A 3 moncsi.... vegyél egy 94cm-es szélesvásznú LCD-t TV-t. Az is baba. DVI-HDMI kábel, és kész a monitor. A felbontását már rádbíznám 😊
solo
Jah, ezt akartam még mondani.

Bucser
a 3 monitoros setupnál vigyázz, hogy a Triplehead2go a Maxtortól csak 3096x768 felbontásban bírja a 3 monitort ezért nagyobb monitorokkal nem is érdemes próbálkozni mint 17 vagy 19". (én így emlékszem de majd úgyis felvilágosítanak mások)

solo
PedÍg nemdrága anynira a g25 a momo hoz képest, momo 27 nélhol, a g25 meg 43 a szxmaniában.És ugye a logitech nemzetközi garis, szal elkell venni a logitech Mo hoz.
Szerintem jobbanjársz egy jóminõségû projektorral, mint 3 moncsival.
Monnyuk jóval drágább, de nincs benne a 3 idesegÍtû él, ami zavar természetesen.

Aluból? Hmm...Olyat kéne amit lehet heggeszteni, szóval acélból célszerûbb...

Pointer kolléga valahol emlÍtette, hogy mennyi volt az új mashÍnájához az acél, valami 10 rongy környéke.

Sziasztok! Teljesen uj nekem meg a verseny szimulatorok vilaga. Bevallom eddig fokent rts, es taktikai fps jatekokkal jatszottam (pl tobb evig Counter Strike). Szimulator programmal meg vagy 8-10 eve jatszottam a Grand Prix sorozattal, de akkor sem volt hozza kormanyom. A Colin McRae Rally-t es az NFS sorozatot meg ugye nem szamitom bele a szimulatorok koze. Aztan volt egy amolyan piaci fele (Trust kategoria) kormanyom, amit aztan nem is hasznaltam mivel semmi plusz elmenyt nem nyujtott. De mar regebben is szerettem volna venni egy jo kormanyt, csak akkor vagy penzem nem volt, vagy ha volt akkor meg mas dolgok kotottek le. De ugy 4 eve mar hogy nem tud egy jatek sem lekotni huzamosabb ideig (egy-ket kivetelell). S most egy honapja hogy ujra eszembe jutott a kormany. Persze rogton ravetettem magam a netre aminek meg is lett az eredmenye. Kb egy hete mar van egy MOMO kormanyom (G25-ot szerettem volna, de az mar tul draga volt jelen penzugyi helyzetemben), s tele vagyok hatalmas tervekkel a jovot illetoen.
A tervek:
Kormany csereje egy G25-re.
3 kepernyo-s megoldas min. 19"-os LCD-kkel (de inkabb nagyobbakkal)
Egy cockpit epitese aluprofilbol, sportulessel . Eloszor fixre, de ugy hogy kesobb konnyen fel lehessen szerelni hatulra az aktuatorokat, hogy egy full motion vazat kapjak. Valami ilyesmit kepzelek el: http://www.youtube.com/watch?v=9v2zpx4_2LM
Eloszor a monitorokat akarom megvenni, mert mire arra osszejon a penz addigra ugyis kiderul hogy mennyire fog lekotni ez a dolog, s igy erdemes-e egyaltalan penzt beleolni.
Elozetes szamitasaim a koltsegeket illetoen (majd el felejtettem, angliaban elek kb 2 eve, s elorelathatolag meg egy jodarabig):
3 monitor - £350
Logitech G25 - £150
Sportules - £100
Cockpit vaz - kb. £150-200 (ennek az arat egyenlore csak saccolni tudom, mert meg eddig nem talatam helyet ahonnan megvehetnem az aluprofilokat, es az egyeb kiegeszitoket.)
Ez eddig £800 amit meg akkor is megengedhetek majd magamnak hogy ha jovore sikerul kihoznom a kedvesemet meg a gyerekeket. Meg van par dolog amirol irni akarok, de azok inkabb kerdesek, s majd egy kovetkezo kommentre tartogatom oket.
Meg egy utolos aprosag, amit eleg otletesnek talalok ebben a temaban.
http://www.atomic-accessories.com/english/item/multi.htm
Az oldalon a harmadik bejegyzes.
milk41

Config: Gigabyte GA-X48T-DQ6 Gainward GTX260 C2Q Q9650 Geil Ultra4GB

pointer4
Néha úgy elgondolkodok, az én fateromnak miért nem oldtimer verdák gyûjtése és amatõr versenyzés a hobbija? 😄
Úgy el lennék 😄

Ez OFF, de poén 😄 , Spongyabob:
solo
ha magad megcsinálod, akkor csak az anyag meg a szerszám kell, és ahogy elnézem ez fa meg alu keverékébõl jött létre, szóval üléssel együtt 20, max35.De ha pont olyan ülés kell ami ott van akkor nemtudom..Nemtudom mi a márkája...De ha elmész bontóba egy régi szutyok sport kagylóülése az tökéletes..Nekünk is olyan van, és faszályos.Bár, cask anynira mint egy suzuki tud lenni...<#whatever><#idiota>

ChuckyHUN
Egy ilyet kb ?forint összehözni? kormány van :GGG

Chucky vagyok. Sportmotoroscsávófajzat. JAPANESETECHOLOGY lover. röviden ennyi...

solo
Tökéletes.

pointer4
A legfontosabb részét majd elfelejtettem 😄 A piatartó ugye 😄
pointer4
Na tessék, színvonalas munka:

😊
Azért beteszem ide is😊:
Valami ilyesmire gondoltam, persze ez csak egy ötlet még változhat. A tervem az hogy modulokból lehetne összerakni és akkor mindenki olyat rak össze magának amit akar, de az is lehet hogy csak panelt csinálok ha kell valakinek és akkor majd megépíti a dobozt magának...
kép

Solten
<#zavart1>

Saor Alba

A lábamra esett, nem lett baja! 😊)

www.smart-bus.hu

pointer4
Ilyet ?
Hülye!!!!! Leejtettem a notebookomat!!! <#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

www.smart-bus.hu

pointer4
Ilyen ?
Sziasztok! Button box esetleg érdekelne valakit?

solo
Pwn3d! XD