11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• pointer4
    Ja igen, elfelejtettem írni, hogy Dunaharasztin van a srác, postáz is.

Ma végre hazajöttünk vendgéségből, nyolckor kiszabadultam a műhelybe kicsit :D

Azt már most látom, hogy a pillangóváltó messze lesz.
  • Tika
    A #3440-as uzit Pummisnak akartam, csak nemtom miert ment masnak, szoval a #3436-nak szolt a #3440.
    Meg itt van a megerositett szuperallithatos cockpit tervem is,
    link
    csak ebbol aztan nem lett semmi, mert tul dragara jott volna ki, akkor mar inkabb Frexet vettem, az mozog is.
  • Tika
    A linket meg nemfogatta el, akkor itt van maskep:
    KEZIFEK
  • Tika
    Egy kis kezifek izelito:
  • Tika
    Na ilyen hegyi palyat vegre csinalhatnanak LFSbe is, nagyon hianyolom.
  • Tika
    Annak idelyen kuplungut induktor hazbol csinaltam, es nagyon szuper volt, bartan taposhatos.
    A rezgos cuccnak meg ajanlom a Frexet, nagyon szuper, es elviselheto az ara is, a tobbi rezgoshoz kepest nagyon olcso, csak azert vigyazz mert kell szamitanod az importal kb 20-30% plusz a tiszta arhoz, meg persze a szalitas ami szinten nem keves Japanbol 360 Euro volt a 31 kg Frex Motion+Cockpit csomag. A homemade kuplungom a kovetkezo linkeken megnezheted:
    link1
    link2
    link3
  • Tika
    No latod, en pont ezert montam le a 1 rudas kormanytarto fajta cockpitrol. Eleinte tetszett mert egyszeruen allithato, csak egy profilt kell mozgatni, de aztan eszembe jutott hogy hogy lesz az a pedalhasznalatnal? Raadasul nekem G25 van kuplungal, es duplakuplung, es kozgaz vezetest is megakarok tanulni, azzal meg ott gond lehet, meg van is ahogy irod. Meg asztan a FFB eddig ahogy a G25 az sztalra volt erositve, majd szet szette az asztalt (potyoktak rola a dolgok), csak ugy tancolt az egesz asztal vele, hogy mit muvel a FFB azt mar reg ismerem, es az is gyanus lett az 1 rudas tamaszton. Egyetlen elonye hogy aranyos pici, helykimelo, konyu, es egyszeru kezelni alitani, elrakni. Azert mentem at inkabb stabil 2 rudas kormanyrartora, ami sokkal bonyolultabb, de stabilabb is, es a labadnak se galibaz semmi. Az asztalon a LFS-be a GTR autok 15%-kon majd szet szettek az asztalt. Most meg Frex+Custom cockpiton nyugottan vezethetek FFB 35-40-45% GTR autokat, nem rezeg tole az egesz asztal, de a cockpitba se erzekelem hogy szetrangatna. Stabil az egesz. Csak mar meg lenne az oszes anyak hogy oszerakhatnam az egeszet.
  • solo
    lotus?Vidit:]

Am, te menynit fizetsz a gammáért?És mik vannak meg neked?
    Letudod ide írni, vagy pm be?
  • petesilver
    Képzeljétek, ez a megoldás nem igazán jó erős FFB-nél :( Eleve akárhova rakom a pedálokat, a középső rúd mindig útban van, de a legnagyobb probléma, hogy az egészet rángatja szinte az erős FFB, és mozgós lett most már. El kezdtem gondolkodni valami merevítésen, iRacing Lotus pl. iszonyatosan megküldi. Nem kell rezgő motor, a kormány FFB keltő gépezete a tartókaron keresztül beremegteti az ülést a fenekem alatt néha!! Nagyon kemény, arról nem is beszélve, hogy néha én hogy rángatom az egészet, ha olyan a szitu!!!
  • pointer4
    MA-BO cockpit, akár ülés nélkül is megtudod beszélni szerintem.

Rezgő cucc.
  • Pummis
    Na valami ilyesmit szeretnék más az ülés megvan (lada):D válto megvan kormány megvan gáz fék van :D már csak a váz kell és a kuplung meg kéne valami rezgő cuc
  • pointer4
    Ha erre gondolsz, akkor ez nekem így kényelmes épp, de 190 magassághoz, állítható legyen maradjon kettő, a kormány-pedál-ülés hármasból.
    Itt is írnak róla, majdnem nyújtott kéznél csukló elérje a kormány tetejét. Lábfej nyugalmi állípotban félig nyomja be a pedálokat... stb stb..
    Nekem is több hónapig tartott mire rendesen belőttem, 3 óra alatt elkezdett fájani a hátam, pedig minden kényelmesnek tűnt (messze volt a kormány), fájni kezdett a lábfejem (dönteni kellett az ülésen előre).....
  • Pummis
    Nincs valakinek mérete a Cockpirol hogy milyen magason legyen a szék a kormány a monitor a válto pedál és ez közötti távolság ? Eccer látam egy képet de nem talállom
  • tomi555
    Hmm ötletes, lehet így csinálom meg én is az enyémet, legalább van kihívás vezérlés szempontjából is:)
  • pointer4

Hmmm
  • pointer4
    Nézd meg, hogy az LCD studió támogatja-e a vezérlőjét. Onnantól kezdve gyerekjáték.
  • cselt
    Ezt kéne valahogy rábírni, hogy a játékból vett adatokat írja ki.
  • Tika
    Ezt tedd fere majd a kamion szimulatorra.
    Amugy ez olyan Gazik, vagy UAZ kormanyra emlekeztet, persze meg a jo regi szep idokbol.
    Amugy en is gondolkoztam ulyasmin hogy a G25-tot beszerelni le a pedalok moge, es normalis real kormánykereket rúddal felszerelni es csatlakoztatni a G25-hoz. Lattam is olyan kepet valahol a neten. No de ahoz mar picit nagyobb szimulatort kellene csinalnom mint a Frex. Ha lenne ra helysegem biztos bezereznek egy oreg nemukodu autot es mindent abba szerelnek bele
    Csak sajnos panelba nemmegy.
  • Tika
    wazzzzzzeee, olyan anyiert nekem is kell!!!!!! Es az hasznalt? vagy uj?
    Kulfoldre is kuld? szemelyessen vetted, vagy kulte?
    Az nem lesz gond a G25-nel hogy az a OMP hajlitott, szoval hogy melyitett?
  • pointer4

Ilyet se láttam még szétszedve :D
  • pointer4
    WOW
  • pointer4
    Ennél a jóembernél. 13.000,- jó magyar forintot megért.
    Ha ezt a négy kormányt mind átugrom, már lenne egy igazi OMP/Sparco/MOMO kormányom :D
    Ráadásul vettem egy MomoFFB-kormit, 5 rongyért, szinte null kilóméteres.
    A furatok osztóköre 70mm ugyan úgy. Csak még a dudát is bekötöm akkor már :D

Pummis: aláírásomban.
  • pointer4
    Már szemezek a metróssal :D :D :D
  • cselt
    És mi lesz ha megtetszenek a kamionos játékok, akkor szerzel egy bazi nagy kormányt hozzá és beállítod majdnem vízszintesre?
  • Tika
    Azt meg hogyeee vetted? Es hol?
    Nemtudsz megmaradni nyugottan egy helybe, mi? Ez mar a hanyadik kormanyod? Ha jol szamolom, minimalisan a negyedik ha a G25nel kezdjuk:
    1. eredeti G25 eltorott
    2. csinaltal homemade kormany kereket
    3. aztan beszerezted azt ami meg a kepen rajta van
    4. most josz ezzel
    Meddig akarsz meg elmenni?
    Meg erdekelne hogy hogy fogod felszerelni, csaknem pont paszol az oszes 6 csavar? Majd szamolj be rola, meg johetnek detail kepek is... ez utan nagyon erdeklodom... koszi
  • Pummis
    dobjál fel léci pár képet a szimulátorodrol :P
  • Pummis
    Lol kiprobáltam 2 monitoron :D éredekes a kocsi közepe sehol :D
  • cselt
    Ja bocs, ezt elfelejtettem:
  • solo
    Meglehet:] xD Még enmtudom mikor megyek stranda: D
  • cselt
    Őőő akkor meg kéne gyos beszélni, hogy mikor is megyünk. Jövő hétvége jó mindenkinek?
  • solo
    Te mindenáron azt akarod, hogy összeverődjön a házad előtt a topik népe, és egy váratlan pillanatban kipucolják a szobádból a szimut?: D xD
  • pointer4

• pointer4
    Jaaaaj, alig érzem az újjjaimat :D
    Lapátoltam talicskába, 4 köbméter sódert és töltöttem fel vele gödröt :D
    Rinya off, ha valaki komoly szimulátor progit szeretne kipróbálni, annak, most akciós a Net-Kar Pro, további info a forumában.
    Csak pár szót róla (hasonló fejlesztésű mint az LFS)
    "Sajnos kevesen hasznaljak, minimalis szerver- es bajnoksag lehetoseg van. Hobby autozasra teljesen jo;) A keszitonek is hobby, nem kapkodja el, nem tervez versenyezni a LFS-sel vagy barmelyik masik szimmel.

Terveben van egy hegyi palya es hozza egy auto is (Olasz cuccok, weboldalon fent van).

Palyakbol jelenleg 12 van, ami ehez keszult es jo minosegu (a gyariak es pl. Dijon, Falkenberg, Montreal, Silverstone, Spa, Snetterton).
    De hasznalhatok hozza az eredeti netKar palyak is (bar az mar nem valami szep:P), abbol van vagy 40-60db;)

Ha nem is latvanyos a fejlesztes, es nincs semmi extra marketing, de azert nincs elfelejtve. A felfutasos hegyi palya is hivatalos, es tavaly a F1 Singtel Singapore Grand Prix hivatalos szimulatora volt.

Persze, hibai, hianyossagai azert vannak. A kezelofeleulet eleg "egyedi", a hangokkal, visszajatszassal meg mindig gond van (mukodik, csak a koncepcio nem az igazi:P).

De allitolag lesz hozza DevKit, vagyis palyakban talan nem lesz hiany:)"

pálya lista download

Ízelítő:

Ez most készül:

• Pummis
    igen ezt megtudom csinálni tehát át tudo, huzni a dolgokat a másikra de nem értem a járék beálitás hogy zajlik :(
  • Tika
    Hat ez hihetetlen, mindha ikertestverek lennenk
    Ezzel abszolut en is pont igy vagyok. Eddig azt hittem hogy teljessen egyedul vagyok ezzel a velemenyel, nemvolt senki aki ebben egyet ertett volna velem. De most latom hogy mar ketten vagyunk
    Szoval nem fogom ujra irni a szavaidot, csak anyi hogy 1:1 egyetertek, en is pontossssssan azt alitom ami az autot illeti. Nemtagadom, nagyon szeretek vezetni, de az igazi kocsinak nemlenne efektiven kihasznalva, meg plusz amit irsz, ugyhogy hobbi vezetesre jo a szimulator is. Manapsag a draga uzemanyagaraknal senki nemjar hobbibol vezetni.
    Sajnos a Drienovec egy kicsit mesze van tolem, de 2004-be gyakran jartam arra Kassara szolgalati utakra.
    Csak azert kerdeztem, mert en Ersekujvarbol vagyok (Nove Zamky), kicsit nyugatabra, Parkany es Komarom kozott. Szoknak ide jarni magyarorszagrol sracok modelkialitasra, september vege fele szok lenni, csak megakartam kerdezni hogy te nem-e jarsz.
  • pointer4
    Drienovec asszem a falutábla, Somodi -nak emlegette mindenki.
    Kassától lehet 60km-re talán.
    Autot meg nem veszek :D Csak lassabban jutok be vele melóba, bazi nagy leúzás amit nálunk az autosokkal művelnek. Ráadásul még ugye szét is cseszik, ha egy rosszabb környéken hagyom, vagy ellopják. Olyat amilyet meg szeretnék..... eszi a benyát, és nem lehet vele parkolni :D
  • pointer4
    Ha jól tudom az elméletét, létre kell hozni egy széles desktopot. Ez mondjuk képernyőnként 1024*768 felbontású. Nem klon meg dualview, az a fajta, ha fogsz egy ablakot akkor végig tudod húzni balról jobbra mindegyiken.
    A játékban meg valami patch, vagy modifkiáció segítségével bekell tudjál állítani 3072*768 -as felbontást. Lehet még kellene valami kis plussz, de amiket olvasgattam, ez tűnt az alapoknak.
  • Pummis
    2 monitor + 1 tv mert nekem a ivos a video karim és azt is tudom hogy ecere menyen a 3 cuc tehát az asztalt is szét tudom huzni a a 2 monitor és a 3 a tv
  • Tika
    Ezt most nemegeszen ertem. Hogy hogy mind ha izgatott lennek? Az igazsag az hogy a Prointer baratunk a munkaival meg a fenykepeivel mindig fel tud izgatni, az igaz. Arra muszaj reagalnom ha feldob valami. Szlovak szimes forumokra nem is nagyon jarok, ott nemtudnak ugy feldobni mit itt. Itt sokkal szinesseb a dolog, SK meg olyan szurkebb, nemtom miert, hogy kevesebb lenne itt az ilyen cockpitos rajongok szama? Kitudja...? Ha erre erted akkor OK.
    Vagy esetleg a hibak miatt? Az a igazsag hogy magyarul eleg sok a fere utesem a billentyuzeten, ahogy eszrevettem magam utan, most meg plane, mert ahogy lejebb is irom, most marhara kenyelmetlen helyzetbol PC-zek, fel meterrel alatta, meg 1 meterrel oldalra, marha rosz test tartasom van, meg nem kesz a cockpitom, egyedul fere rakni nemtom kerekek nelkul, ugyhogy addig meg elkeszul addig ki kell birnom, nemtudok rendes szekbol, itt a cockpit. Szoval ha a hibak miatt mondod, az nem izgatottsag miatt van, csak alig erem el a billentyuzetet mostanaba.
  • Tika
    Jo hogy leirtad a reprokat, gyujtom az ilyen infokat is
    Azt meg nemmontam volna hogy Quad405 10.000Ft-bol kijon. Az jo. Mondjuk ott meg van vele melo, hogy PCB, meg doboz, meg stb... de abban van tapasztalatom, olyat regebben sokat csinaltam.
    Amugy a gyöngyszemeidet mar lattam valahol kepeken. Hat igen, gyonyoru, az tuti. Persze nem csak kinezetre, hanem tudja is amit tudnia kell
    Te szinten olyan audiofeel fele srac vagy, meg kell hagyni, jol fel vagy szerelkezve. De ezert mar egypar olcsobb autot is veszel, tudtad? Csak vicc volt, biztos tudod Nem piskota az biztos, kell hozza eleg jol hizlalt penztarca is
    Amugy hol szoktal nyaralni Szlovakiaba, milyen falu/varos ha nem titok?