11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Tika
    Baba poti? Az milyen?
    Vettem egy egyszeru olcso Genius Joystickot, es annak az egyik potijat hasznaltam fel, az ilyen tipus

hagyomanyos poti, beledugtam a fek forgo tengobe, es ugy forog ahogy behuzod.
  • Pummis
    hmm de baba potival oldotad meg?
  • rbal
    Egyet találtam aminek képe is van, bár a mérete nem bizti hogy jó lenne. Van Szlovákiában is képviselete, biztos hogy forgalmazzák. http://www.fischerhungary.hu/desktopdefault.aspx/tabid-1520/ 255.oldalon van a katalógusban. A HILTI a másik, meg még nálunk van a MUPRO, meg közben beugrott a SIKLA. Annak van online katalógusa:
    http://web.interware.hu/sikla/Katalogus/html/H2729.htm, de közeben találtam hogy:http://www.sikla.skLehet hogy érdemes ezeknek is utána járni. Vagy a legvégső megoldás, hogy lakatost keresel aki csinál, vagy veszel szögvasat, és nekiállsz leflexezni, meg fúrni, de az embertelen dolog 100-as nagyságrendben.
  • rbal
    Hát jó dolgokat írtál, ez a seggel kifelés ez jó! magyarban én nem tudok hogy ilyen helyzetnek van e valami rövid tömör megfelelője! Talán a kupi van! A kerekek nem bizti hogy drágák voltak, nálunk is kb 2000Ft tól kezdődik db-ja a jobb minőséginek. 1€=270Ft Az L"fülekre" meg picit keresgélek, de lehet hogy tudok megoldást. Én épületgépészettel foglalkozom, és vannak csőrögzítésére egy valag profil 2-3 cégnek. Még nem használtunk ilyen L fülesset, de ha másnem katalógusban már láttam, úgy rémlik. Kicsit keresek hátha ráakadok. Ha más nem lehet hogy felétek is forgalmaznak(sztem biztos, nagy német cégek), vizes boltban ilyen márkájú cuccot, ott lehet hogy lehet rendelni. Na kapirgászok, ez most csak eszembe jutott.
  • Tika
    Hat en eleg sokat meseltem mar rola ebben a topicban.kep1
    Lent a bal also sarokba
    Amugy szuper dolog, sokszor segitett mar veszhelyzetbe, de akrobatikus kaszkador mutatvanyokhoz nelkulozhetetlen!
  • Pummis
    Na kicsit kidekoráltam a nickemet :D
  • Pummis
    Hmm ez a analog kézifék nem is rossz ötlet :) csinált már valaki ?
  • Tika
    Hat koszonom a batorito szavakak, jol esik, de sajnos nemteszik beszerezhetove a hianyzo dolgokat. Meg nagyot kell improvizalnom hogy valahogy megoldjam azokat. Persze en nem az a fajta vagyok aki feladna. Ha en valamit a fejembe veszek akkor azt vegig csinalom ha barmibe kerul is. Csak ez mar kezd elfajulni nagyon komolyan arra fele hogy "barmibe kerul is", a vegen meg 2 Frex is ki fog jonni a kiadasokbol. Kotve hiszem hogy akadna meg valaki aki enyi energiat, idot, es penzt fektetne az ilyen, kulso kinezetre jelentektelen dologra. Ahogy mas embereket ismerek mar nagyon regen feladtak volna. Csak en aki naponta hasznalni fogom, nekem abszolutt nem jelentektelen, sott nagyon is fontos tenyezok amik kellenek. Amugy a Frex-et megrendeled, oszerakod, es hasznalod, nem kell hozza semmi kulonos. De en boviteni, nagyobbitani akarom mert az eredetibe nemferek bele (mondjuk ez mar megvan, es sokkal kenyelmesseb, bovebb), de még meg kell emelnem kb. 15-20 cm, mert nagyon alacsonyat van az asztalhoz kepest, felfele kell a monitorra neznem, meg kerekeket kell ra szerelnem hogy mobilis lehessen, fere tudjam tenni ha kell, kerekek nelkul egyedul meg nem mozditom.
    Szoval,
    bovites = OK
    magasitas = meg kell csinaltatnom az alvazat, nem olcso mulatsag lesz, meg a havert is el kell ernem a cegbe
    kerekek = mar vettem 4darabot, 1db 6,50 Euro x4 darab = 26 Euro, mereg draga, de ez volt az egyetlen ami a legkozelebb volt ahoz ami nekem oda fog kelleni es paszolni, fekezosset akartam, de az ilyen nemvolt, csak bazi nagyok, szoval meg a felszerelest kell megodanom az alvazra ami meg nincs
    pedal csusztato mechanizmus, hogy tudjam dinamikussan allitani a pedalokat jobra balra (kuplungos/nemkuplungos).
    Persze es mind ezekhez kell 100db "L" oszeilleszto profil 30x30x26 3mm vastag vasbol meg 50db egyenes (nem "L"), mindegyik 2 lukkal, es ez az amit itt ebbe az allamba lehetetlen beszerezni, ugyhogy kell valakit talalnom aki hajlando lesz csinalni 150dbot, es nem kuld el a fenebe ha nemrendelek 3 vagonnal. Az oszeilleszto "L" profilok nelkul hiaba lesz meg minden, azok nelkul nemmegyek semmire.
    A 2 szo, bordelba, bordel. Bocs, de azt hittem hogy valamenyire ott is ismeros az a szo, no de ha nem akkor elmagyarazom. Hogy mondjatok ha bemesz valahova ahol nem lehet megmozdulni, nincs hova lepni, minden a feje tetejen all, es oriasi a felfordulas, ha belepsz akkor inkabb seggel josz ki onnan minnel hamarabb. No az a bordel, es ez van most nalam az oszes szobaba.
    Ezek szerint a bordel olyan mint amikor magyarorszagon megall egy szlovakiai magyar a hot-dog arusnal, es azt mondja hogy kerek 1 párkit horcsicával. Nalunk normalis az ilyen, de nalatok rohelyes, mert a párky az virsli, a horcsica meg mustár, a hot-dog arus meg nez hogy mirol beszel a faszi?, de ezzel nekem nincs gondom
    Amugy az a gömbcsukló elkepeszto szuper arba van, hat azon kivul hogy itt lehetetlen lenne beszerezni, ha lenne is akkor is legalabb 5 Euro lenne ahogy ismerem errefele a jarast es az arakot. Hat 6.5 Eurot elkerni egy pergos tesco kocsi kerekert, az mar rablas. De itt ez van. A gömbcsukló se lenne sokkal olcsobb. Igy nem is csodalkozom hogy jol bevasaroltal belole, tutira nagyon megerte, legalabbis az en szemszogombol.
    Na jo, meglassuk mire megyek majd az elkovetkezo hetekbe, kell valahogy szereznem "L" profilokat. Ezeket
    Kulomben a Frexes is jo draga, ha kell belole 150db....
  • cselt
    Épp akartam kérdezni, hogy csengetett-e már a postás, de ezek szerint akkor még nem.
  • pointer4
    Ma van a nagy nap, Aug 11. Persze semmi látszatja.....
    De addig is, Fanatec Club Sport pedal fordított felszerelés, gar elvesztés nélkül :D
  • pointer4
    Két szót magyarázz meg kérlek, mert nem tudtam értelmezni a szövegkörnyezetből: (bordelba, bordel)
    Ne add föl!!! Sokszor én is siralmas lelkiállapotba kerültem, olyankor kell leülni, inni valami fínomat (beherovkát), és átgondolni. Egyből rájön az ember, hogy nem is szakadt a fejére a világ, kisüt a napocska stb...
    Tuti sokan osztoznának most a szenvedésedben: várnom kell még, mert csak alakul A FREX COCKPITOM ÖSSZESZERELÉSE :D
    Szóval ne csüggedj.
    Azokat rodend, gömbcsukló fejeket vaterán rendeltem egy sráctól, nem előszőr vettem tőle. Kb 1 Euro/darab, tartaléknak rendeltem, ilyen mindig jól jön.
    Jó, én is szeretek néha siránkozni, remélem nem jellemző. Meg ugye ismered a mondást: "aki sír attól el kell venni, aki dicsekszik annak meg adni kell, mert nagy szüksége van rá"
    Az a propeller amit ott látsz, az tényleg az :D
    Tehát kitartás!
  • Tika
    Mi a fene az a 2-agu propeller vagy mi, ami ra log a billentyuzetre, ott azon a taviranyitos kepen? nagyon erdekelne, lepj meg valami jo valasszal
  • Tika
    Most ahogy lett egy pici szabad idom ejjeles elott, mert mar mindent bejartam, oszefutkostam, de alig tudtam valamit beszerezni a hianyzo alketreszekbol a cockpit boviteshez. Ugyhogy most all az egesz munkam felbeszakitva, itt vagyok a nagy bordelba, alig lehet mozdulni, a PCnel kicsavarodva ulok, hatam es derekam majd le szakad, de ha fejre allok akkor se tudom fojtatni hianyzo alkatreszek nelkul, most megalt az egesz kitudja meddig, fogalmam sincs mikor lesz ebbol valami ilyen korulmenyek kozott, meg a haver sincs bent a cegbe ma,holnap, hogy lagalabb nala bizonyos reszeket megcsinaltatnak vagy beszereznek. Szoval most megdoglott az egesz, mint egy felig folepitett haz. Az egyik oldalon nagyon faj a szivem hogy mar veert izzadok, es akkor se megyek semmire, a masik oldalon meg mar az utobbi idobe a rengeteg pech, meg balszerencse ami engem ert, mar kezdem megszokni, mar kezdenek a lehetettlen es termeszetfolotti dolgok normalissa valni szamomra, mar azonse csodalkoznak ha vegig mennek egy utcan es korulottem dolnenek osze a hazak, csak ugy megmagyarazhatatlan okbol. Ugyhogy mar nem is tudom hogy sirjak vagy nevessek, de mar nem idegeskedem folotte, mar belefarattam a sok igyekezetbe ami ugy is balul sul el, szoval mar csak ugy vagyok oszt kesz. Majd lesz valami ha az Ur is ugy akarja, csak sajnos egyenlore mas az elkepzelese....
    Most legalabb alapossaban nezem at a felrakott kepeket ide a forumba, es tenyleg most latom alapossaban, azt a taviranyitos kepedet Pointer, eloszor nem is regisztraltam a hagy hajszaba meg igyekezetbe. Akkor megis kiderult hogy mink rokonok vagyunk , legalabbis ami a szokasainkat illeti, sajnos a szemelyes szerencsenkre ez a rokonsag nemvonatkozik, persze megint csak pechemre. Az en szerencsem total elhagyott, mesze jar az mar, szinte az a gyanum hogy mar ott jar nalad a muhelyedbe, azhelyett hogy itthon lenne nalam es nekem is besegitene legalabb egy picit. Szoval udvozold ha oszefutsz vele ott a muhelyedbe (mar mint az en szerencsemmel
    De komolyan tetszik az a becsomagolt taviranyito. Monjuk neked csak zacskoba van, en gondossan betekertem olyan vekony atlaccos nyullos foliaba, de a lenyeg ott van. Szoval te is az a tipus vagy aki kimeletessen banik a dolgaival, mar ha nembarkacsolja szet iket
    Meg talaltam a regebbi kepeken is amikor egyszer reggel (1-2 hete) hazajottel azzal a sok bevasarolt cuccokal a kormanyhoz, atalakito, meg simhez cuccok. Ott latom azokat a "Rod End" cuccokat 12 db, (Sikac 8 M), meg olyanokat is lehet szerezni? De boldog vagyok hogy nekem azt nem kell itt hajszolnom kulon, hogy a Frex adott hozza originalt. Itt ha olyannal jonnek akkor elszaladnanak, hogy mi vagyok en foldonkivuli, oszt miket hajszolok, mi a fene az, itt meg olyat senki se latott, egyszeru cuccokat lehetetlen beszerezni, nem meg azokat a golyos cuccokat. Tuti hogy itt a budos eletbe nemtudnam beszerezni, orulok hogy van a Frextol.
    Oszt meg tik mondjatok hogy csoro allam vagytok az EUhoz kepest? Hat nemondjatok ilyen baromsagokat. Lehet kulsoleg, vagy bizonyos politikai nezebol az hirtelen ranezesre ugy jon ki, de idiota politikusok mindenhol vannak meg itt is, de bizonyos ertelembe meg zsebre teszitek Szlovakiat, hiaba van itt Euro meg stb...
    Nalatok mindigis sokkal szinesseb es bovebb volt a termek piac, rengeteg dolgot belehet szerezni, amiket itt meg csak kepeken se lattak. Szoval ebbol a szempontbol neked, mint cockpit epitonek ott sokkal jobb, csak nyugodj meg. Es az a par apro amit it Euroba kapunk, es fizetesnek hivjak, az se haladja meg a tieteket atszamolva, az is bioztos, ugyhogy egeszen nyugott lehetsz, semmivel se roszabb ott mint itt.
    Szoval most meg lealt a cockpit epites, addig proballok mast csinalni, meg a bordelt kerulgetni a lakasba (mivel muhely nincs, akkor a lakasbol kellet csinalnom most erre az idoszakra 3-szobas muhelyet - ekkora neked sincs mi?), no de a forumra azert bejarok rendszeressen, az biztos.
    Addig is legy jo. No de miket beszelek, hisz te mindig jo vagy
  • solo
    Csak az a gokart ülés itthon 100k ^^
  • Pummis
    ohhh uj terv:D:D
  • cselt

Az igazi cockpit
  • Pummis
    pointer
  • pointer4
    Valaki jó asztalos munkásember :D

Ezt ki tudja miből van? :D

• Pummis
    Igen érdekel én Vácon lakom nyugatitol meszes van a kelleti ? Neked mikkor lenne jó ?
  • pointer4
    Megtaláltam,

szólj ha érdekel, Keletihez magammal tudom vinni melóba.
  • pointer4
    Ha ilyeneket mondasz, hüpp hüpp, még elérzékenyülök.. :)
  • pointer4
    Este megnézem ha hazaértem :)
  • pajti
    Komolyan mondom ez a legjobb topik itt SG-n skacok :) Ennyi jó ember ilyen kis helyen :D
  • Pummis
    hát ez már veterán darab na de hát ha van valakinek egy lelet :) de megvárom hát ha lesz pointernek egy kuplungra valo :)
  • Tika
    Hat ez eleg fajdamas mutet. En nemdegradalnam enyire a G25-ot, az biztos. Igaz megbuheraltam en is de csak azert hogy UpsideDown (fentrol, lefejjel) lehessen, de a pedal set egeszbe maratt csak atdobtam a rugokot gaz-kuplung. Nemtrancsiroztam enyire szet.
  • Tika
    Nem az nem olyan. Azon nem tarcsa van, hanem kallantyu tekero ami aramot fejleszt, az az induktor.
    Itt atnezhetsz par linket:
    Ez pont olyan amibol nekem van.

Itt az aprolekos leiras fotokkal.

Itt szinten, csak bocsi hogy szlovakul, de a kepek es a lenyeg ott van.

Lassan atmegyunk telefonos forumba, de a lenyeg hogy a vegen cockpit lesz belole!
    Szerintem minden ut cockpithoz vezet
  • Pummis
    Lelet egy darab az tény :D szerintem ez is jó,még szét nem kapom :)
  • ChuckyHUN
    Nekünk is van bent egy ilyen telefon, a rendes mellett vonalra kötve, működik rendesen, állandóan arról telefonálok :D
  • pointer4
    Azonos koncepcióból indult, csak ez nemkicsit megbotránkoztató :D
    Tehát csak bátorításként írtam :)
  • bardocz
    Ez nem az, én két külön pedálszettre gondoltam
  • pointer4
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1084209955&no=2593]#2593[/URL]
  • bardocz
    Fú,mi jutott eszembe.Ugyebár van aki 2 pedált használ,hogy legyen kuplungja.Így van egy szabad poti,amit nem használ,na,azt meg lehet csinálni kéziféknek,és az elektronikával már nem is kell annyit baszkódni.ztán az is lehet,hogy feltaláltam a spanyol viaszt:D
  • Pummis
    azt megköszönöm :P
  • pointer4
    Ez ám a kreatív szimulátoros topic :D
    Nekem van egy felesleges pedálom ha kell, van rajta gáz meg fék, csak be kell kötni. Megkeressem ?
  • Pummis
    ilyen telefon nem jó ?:D mert ilyen van itthon :P
  • pointer4
    Az is csak arra lenne jó, hogy még szembeötlőbb legyen a különbség, hogy mi vagyunk a leg csóróbb Európai ország, és már a Románok is lehagytak....
  • ChuckyHUN
    hol van az még nekünkk.....
    soha nem lesz itt ojró
  • Tika
    Hat igen, az igaz, koronaba 30SK, no de mar szokjuk az Eurot, jobb ha lassan tik is felkeszultok ra
    Ami kesik, nemmulik...
  • pointer4
    Az nem lehet, olyan régen még korona volt :P :P :P
  • Tika
    Ja meg elfelejtettem, az egesz cucc belefert max 1 Euroba, ha az inductor megvot szerezve ingyen. A kacatokat ugy szettem osze. Csak a potmetereket vettem, ami par filler. A gombok meg nyomogombos telefonbol voltak kiszedve, azert vannak rajta a szamok Csak egy kis munka volt vele, de 1 delutan megvolt.