11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#3767 Na és hogy kötötted be az 1 potit a kettő helyére ? Összekötötted a lábait ? -
#3766 Probléma megoldva vödör vizet izzadtam de sikerült pointer a rezgő megldás nem is rossz két motor van benne az egyiket a váltó rúdra rögzítem, a másikat pedig vagy a székre vagy a kormányomba abban úgysincsen rezgő. -
#3765 Ha csak két lábat kötsz be az is elég. Vagy nem?
Vagy mit is akarsz pontosan? -
#3764 nem tudom a pontosan hova kell kötni a 3 kábelt, milyen legyen sorrendje.Mer ügye a potinak három lába van. -
#3763 Hát passz, nem megy a 2 tengely 4 külön potiként? Ilyen faszságot. Még töröm a fejemet :D -
#3762 "gumik,kerekek,felfuggesztes,bealitasok" És azt hogyan csinálod?
Én akármit akarok nézni, mindig a legutóbbi boxba állási értékeket mutatja. Tehát még a gumikopást se mutatja "live"-ba. :)
Szóval közbe nem is tudom mi értelme van... -
#3761 a potinak 3 kábel van, hogy kell bekötni a panelba mert ott is 3 lyuk van + 3 lyuk a másik potinak és abol kellne egy potit csinálni valki ötlet ? Kép:a jobb oldalon már nincs poti mert ki szettem és ara akakrom rá kötni a potit igaz ahogy ki szetem a másik poti sem müködik :(
-
#3760 Koszike
De meg nincs vege, meg sok munka var. Meg fogok boven improvizalni. De foleg orulok annak hogy a lehetetlent mar megszereztem. -
#3759 Ha kesz lesz, tegyel fotot.
Amugy az Fx-y -nal egyetertek, ugyanugy en se konyen boldogulok vele 200km/h sebessegnel, vagy ahogy mondod, mantinel a vege. Szoval ugy oldottam meg hogy a lenyeget (F9-F12) ami a gumik,kerekek,felfuggesztes,bealitasok, stb..., azt a 4 gombot ra tettem a G25 shifteren arra a 4 piros gombra. Igy szuper, turhetoen tudom valtogatni, mondjuk azert igy is csak egyenesbe szokom, mert kanyaros reszen inkab 2 kezzel kormanyozok, foleg ha tobben is vagyunk egy helyen. Az F1-F8 parancsok meg maradtak ott a keyboardon, mert eles verseny kozbe ugy is tiltott a chat, es nem eles versenybe meg anyi atfokuszalas belefer.
Kulomben az a progi amit hasznalsz, az a KeyMapper vagy hogy hivjak? -
#3758 Bazz! Ismerős érzések! Gratula!! -
#3757 Most ne firtassuk miért, de nekem mindig is gondot okozott a klaviatúrán az Fx-y gombok nyomogatása, meg pitbe menet állítgatni az értékeket. Pointerrel tegnap értekeztem valami megoldásról, részben negoldódott az iR frissítés által, így a kormányra végre kirakhattam az F1-F3 parancsokat, de hát akad még parancs meg állításbizgető billentyű a játékban, amit már használni kell ha szitu van. DE hát ezeket a sötétben ugyanúgy nem fogom tudni kitapogatni a klaviatúrán, ahogy eddig, de fénynél sem jobb, mert falra kenődök, mire szemmel beazonosítom, hova nyúljak. Szóval érdeklődtem Pointernél, ő nagyon otthon van ezekben a dolgokban és született is megoldás. Van egy progi, ami gamepadok gombjait konfigurálja arra, amire akarod. Nosza, vettem tegnap egy ilyet:
A terv az volt, hogy szétszedem, átépítem olyan dobozba, ami jól mutat a kormányon, de végig 1 panel van benne, szóval marad így. Bár nem hiszem hogy felrakom így a kormányra, de ez is jobb, mint a klaviatura. egér elé pont befér jobb oldalamon a gyári tartón, és kevés gomb révén odanézés nélkül is tudom üzemeltetni, és keresni sem kell. Tegnap teszteletem, konfiguráltam, Windóz alatt tökéletesen működnek a beállított billentyűk, pl a 4 irányba nyil a joystick részre. Már csak iR-ben kell megnézni, működik-e, mert amikor bekapcsolatm, egyből konfiguráltatni akarta az irányítást, és azzal tökölni már nem volt kedvem olyan későn. Remélem nem veszik össze a két kontroller, és akkor nagyon király lesz ez így!!!! Szerintem. -
#3756 Sziasztok, I'm back! Viszajottem.
Nemtuntem el, meg Japanba se mentem, csak a fovarosba autoztam le kb 100km-t a belvarosba, mert meg hajszoltam dolgokat. Meg a havernal voltam ahol csinaltattam az alvazat, vegre elkeszult, osze is raktam. Es ami a legfontossab, vegre szereztem sarokvasakot, csinaltatnom kellet, mert original itt nembeszerezheto. Csinaltattam 150db-ot, mikor hazajottem orultem mint a majom a farkanak. Oromomben nezegettem egy darabig, meg probalgattam hogy jok-e lesznek. Es puffff. Hat nemelcsesztek a lyukakot! Montam hogy M6-os csavar megy majd bele, ugyhogy nagyobb lyukak legyenek (6.2 vagy 6.5), de ezek pont 6-os lyukakot csinaltak. Hat urom lett az oromben. Nemment bele a M6-os csavar Meg nekem mondjatok hogy nincs pechem vagy balszerencsem. Hat nemvolt mas valasztasom, csak venni par 6.5-es furo hegyet es othon kiforkalni 200 lyukat. De neakarjatok tudni hogy csinaltam. Mivel mar nincs muhelyem, se satyu amibe befogatnam, hat kapkodott az idegbaj hogy fogom en azt a 200 lyukat atfurni. Van olyan kicsike muszeresz satyum, akkor ki a balkonra szeket, ratettem a sodrodeszkat, arra fogattam a pici satyut. Oszt johet a furas. Akkor ilyen korulmenyek kozott (gugolva, tergyelve a balkonom szek+sodrodeszka+muszeresz satyu) furtam at a 200db lyukat nagyobra. Azt hittem hogy bele pusztulok. Mar mindenem fajt abba a testhelyzetbe, de valahogy vegig kinlottam. Oriasi siker volt mikor meglett a 200-adik lyuk. Pointer, ilyen picike lettel, totalissan lepipaltalak. Az nem tudomany kimenni a muhelybe oszt ott kolbaszolni fel napot. Az igazi tudomany muhely es felszereles nelkul tergyelve-gugolva kifurkalni 200 lyukat par ora alatt es cockpitot csinalni.
Akkor ez miatt a galvanizalas eltolodott egy nappal, akkor masnap csomagoltam a 150 sarokvasat oszt irany a galvanizallo ceg, de az nalunk a varosba nincs, akkor utazas, igy rament fel napom, de akkor is nagyon orulok hogy vegre megvan. Nagyon popec lett, olyan koszos zsiros fekete vasbol olyan szep ezustos gyonyoru sarokvasak. Akkor elhoztam a masik cegbol az alvazat is, oszeraktam. LFS-be meg nemgurulhatok, de az alvazon tuti a gurulas probaltam el bir-e. Akkor meg ra kell szerelni a cockpitot, de az megint tolodik, mert meloba vagyok, nemkaptam szabit mert mas van szabin. Majd ha othon leszek be kell szereznem valami segitseget vagy kisdarut akivel/amivel megemelem a cockpitot es rateszem az alvazra. Nos kb enyi egyenlore, hogy az elmult napokba hol jartam meg miket cselekettem. A PC mar jo par napja nemvolt bekapcsolva, ilyen meg nemtortent, tobnyire minden nap bekapcsolom, ha mast nem is, legalabb az SG forumot megnezni
Olvastam is hogy miket mesterkettetek itt osze visza kormanyokkal, pedalokkal, meg gamepadokkal, csak mindent bele, valami csak lesz belole. Kulomben azt az oldalra tekingelest en is akartam csinalni mikor az analog kezifeket csinaltam es kimaratt 2 szabad poti. De egyenlore nem lett belole semmi, mert van TrackIR4, az tudja a dolgat.. -
#3755 Nos ez is csak ötlet marad azt hiszem. :)
Oldalra úgy is csak nagyon néha nézek. Úgy is érzésből vezetek, és inkább helyet hagyva a másiknak. -
rbal #3754 Sztem jobban jár a freetrackal ha már kötözgetni kell a fejét! Nekem biztos nem állna kézre a cucc. -
#3753 Kösd rá a potit a vállad-nyakad közé, és így körbe tudsz nézni :D Tiszta VirtualVR sisak esete :D -
#3752 Én ezt eddig is tudtam, csak nem volt mivel kihasználnom. Most meg valami nagyon elmés megoldás kéne a G25-re, hogy ezt használni tudjam.
Szóval hmmmm... -
#3751 Hmmmm, aztapaszta. Minden nap tanul valamit az embör :D -
#3750 Igen. :)
iRacingbe is működik nagyon pöpec. :D -
#3749 És ha nyomod, akkor elkezd elfordulni a nézet, szépen fínoman, amennyire tekered épp a potit ? -
#3748 Szerintem bármelyik engedi a poti használatát, amelyikben be lehet állítani az oldalra nézést.
Most tesztelem a félkész állapotban, és működik úgy. :) -
#3747 Jó, de a jtékok közül mi támogatja? Mert az első ami eszembe jut, az LFS, ami még a kéziféket is engedi tengelyen, analógvezérlésűre konfigurálni. De oldalra nézésnél, csak gombra emlékszem. -
koanla #3746 "Azt őő, azt nemtudom."
:-) -
#3745 Az új Th kormányok már tudják azt. :)
A régiek is majdnem tudják de mégse...
Szóval a TH kormányoknál a kormány mögött 4 fül van. 2 a váltó, 2 az oldalranézés (vagy akár gáz/fék). Én sokáig gáz/fékként használtam, mikor leestem a lépcsőről és odavolt a térdem. :)
Na és azért csak majdnem, mert a kormány mögött lévő "extra" karok csak azt tudták csinálni, amit a lenti pedálok. Asszem. :)
Most már azok is külön tengelyen vannk az új kormányokon, ha jól tudom. :) -
#3744 Oldalra nézést tengelyre? Olyat lehet? -
#3743 Key-t tuti lehet rá állítani, na de potit?
Amúgy eszembe jutott még 2 öti:
kézi kuplung,
oldalra kinézés.
De ezek megvalósítása már komolyabb szerkezetet, és melót igényel. :) -
#3742 Help !!!!
Na valahogy le irom amit szeretnék.Analog kuplungot hogy lehetne épiteni analog gamepadbol mert lfsbe beálitom hogy tengely kuplung ere a jobb sarokba félig rakja üresbe ha a gamepadba baratolom az analogot akkor lemegy a kuplung tejesen ha visszaengedem megin bemegy középre és félig lesz a kuplunk ha meg jobbra akkor tejesen felmegy a kuplung ez lehet azé van mert 2 poti van benne meglehetne oldani hogy ugy kössem össze hogy egy potinak tudjam beálitani ? mert a kuplunk pedálba csak egy potivan help!!! -
#3741 Ha a ruszkikon át ment, lehet leragadt, mert ők gazdagok nyersanyagban, és 3 üveg vodkáért levágják neki :D -
#3740 Azt őő, azt nemtudom.
Az nem volt feltétel, hogy kivitelezhetőnek kell lennie az ötletnek :D
Winampban hotkeyhez nem lehet játékvezérlő gombot társtani ? -
#3739 XD
Lehet mát Japánban van.. :D -
#3738 Zsííír. :)
És azt hogyan? -
#3737 Hangerőszabályzót winamphoz :D
Tika jól eltűnt, biztos elkapták nyersanyaggal való visszaélés miatt. :D -
#3736 Az nem jó nincs fordulatszámérőm :( vagy eléh ha program kell hozzá? -
#3735 H váltó rúdjára, fordulatszám függően pörgetni. Visszaadjon valamit az igaziból :D -
#3734 Huh most én is szenvedek a váltoba vettem analog gamepadot most azt forazgatom nem tudom érdemes e belőle a motort valahova beszerelni pedálba kormányba vagy valahova valakinek ötlet ? Meg az analogot rákötöm a pedálra müködni fog a analog kuplung ? -
#3733 Igen kb ezt csináltam, és én nagyon meglepődtem, hogy tök mindegy volt milyen potit használok. Eddig azt hittem csak tök ugyanolyan pitoval cserélhetem ki a szarul működőt.
Most a Wingman tökéletesen működik a Thrustmaster pedállal, innentől a havernak semmi nem szab gátat a fejlődésének. :)
Viszont asszem a Th kormányon valami elszállt, mert már nem érzékelte mindegyik potit. De sebaj, kibeleztem és most így én is megvalósíthatom a nagy vágyam: extra gombok szerelése a G25-re.
Ezen a panelen van 2 joy (mindegyik 4 gombot kezel), és 2 gomb, valamint 2 működő poti. A gombokat tudom mire használni, de a potikat fogalmam sincs. Ötletek jöhetnek. :) -
#3732 Az úgy nem lesz jó.
Nem valószínű hogy a kábelek színe, és mennyisége egyezne. a kicserélendő pedál kábelét a potikból kellene kikötni, és azt átkötni az új pedálba. Az csak 3-3 forrponnt. Ez szinte 100% hogy működne. Az ellenállás is szinte mindegy, mert csak feszültégosztónak működnek a potik, bekalibrálódik az első kinyomásnál.
Pl Momonál meg G25 pedálnál is van egy olyan trükk, hogy lejön az 5 volt, és ha egy másik lábon nem megy vissza érintetlenül akkor a kormány rá se néz a pedálra. -
#3731 én ugy csinálnám hogy levágnám a thrustmaster kábel végét és a Winmanbol kijövö kábel mi csatlakozik a pedálal azt is levágnám és össze forasztanám öket -
#3730 Na ja, itt kezdődik a bonyodalom.
Van egy Wingman ami elromlott, és van egy Thrustmaster aminek a pedálját akarom használni a Wingman kormánnyal együtt. A Thrustmaster-en van a gameport, és gondoltam azt felhasználva csinálok egy egyedi pedálcuccost. :)
De valahogy sehogy se jön össze. :(
Na röviden ennyi, majd ha több időm lesz jobban leírom. :) -
#3729 ?
Mit is szeretnél ?
Van egy kormányod, Gamesportos és elromlott a pedálja, én itt vesztettem el a fonalat.
Miért akarod a gameportos csatit te levágni ? A pedál nem a kormányba csatlakozik ? -
#3728 Odáig eljutottam, hogy találtam gameport-os dugót, de itt kb meg is állt a tudományom. :)
A kötéseket tudom hogyan kell (utánanéztem), de a dugóból nem 15 vezeték jön ki, hiányzik az egyik tengely vezetéke. De mondjuk ha találok egy normális dugót akkor azzal megoldódik a gondom. Az egyik. :)
Jah feltéve hogy gameporton akarom összerakni. Akkor azt fel fogja ismerni, vagy kell vele valamit még csinálni? Van erről tapasztalatotok?