11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Pummis
    Munkás gatyám is szokot lenni ilyen :D
  • tomi555
    nem elektromágnes lesz hanem egy tárcsa, amit elforgat és a tárcsa fogja korlátozni a sebességeket, leírni bonyolultabb mint amilyen. Majd még teszek képet ha kész a rajz csak még azt kell kitalálnom hogy a végállásokat hogy változtassam. Igazából az elképzelésem az egész cockpitre az hogy autónként majd el lehet menteni a beállításokat, (kuplung használat, váltó, kormány forgásszög, ffb erő stb) és utána ha visszatöltöm mindent beállít magának.
  • solo
    Hát, ez vagy méteráru üzletben lesz, vagy teszkós táskáról lelopós téma lesz.: ]]
  • Tika
    Most jottem haza. Lefutottam kb 100km-t a fovarosba (egesz nap a kocsiba izzattam, ha nem a kocsiba akkor meg a futastol ha feketen parkoltam, de komolyan arra a 3 percre meg elmondjak hogy sajnalom ilyen termekunk nincs, arran semmi kedvem nemvolt kifizetni az 1 oras parkolo dijat, meghozza kulon mind a 10-20 helyen), hat vegre nehany dolgot sikerult beszereznem, nemvolt olcso de vegre orulok hogy van. Az tuti hogy nalunk videken semmi esely ra.
    Valojaba amit sehol se tudtam szerezni az a "Plastic Buckles, Snap Hooks, Hooks Bag buckles, Hooks, Studs, Locks" - igy hivjak angolul, nemtom magyarul mi a neve. Par kep:

Valojaba nekem csak az a resz kell amivel lehet allitani az ov hoszusagat, a bekapcsolos resz nemkell. Kicsik vannak sok helyen, de a motion cockpit-be akarol a biztonsagi ovre, es az 47mm, ugyhogy kb 50mm-es kell. Ilyen szeles sehol sincs.
    Lehethogy karacsonyra lesz valami a cockpitombol
    Meg par aprosagot, mint az alvaz, meg galvanizalas, meg a biztonsagi ovet kell oszehoznom, aztan gurulhatok
  • pointer4
    ezt nézted már?

Jaa jól néz ki, és ha mégsem készül el, addig is jó lesz mákdarálónak :P :D

Milyen elektromágnessel gondolod majd az 5-6-7 sebességek letiltását ?
  • tomi555
    :D Csak hogy lásdd, tényleg dolgozok valamin:

egyelőre a belső mechanika még csak a fejemben van meg, és van pár részlet ami még képlékeny. De az alapelgondolást most kezdem el majd megrajzolni és meglátom min kell esetleg módosítani:)
  • attila2323
    Kicsit keresgetni kellene hátha van egy pár kép amin szét van bontva, így közelebb állnánk a valósághoz. Az elektronikáról meg csak annyit, hogy szerintem max valami ff lehet a fékben de szerintem az kicsit nagyobb helyet foglalna(szerintem). Ha tényleg úgy van ahogy én gondolom, fizu után neki is fogok.
  • Hecker007
    van egy olyan érzésem hogy amit linkeltem az egy kicsit komolyabb, elektronikailag is, meg mechanikailag is, nem véletlen kerülnek ezek annyiba amennyibe
  • Pummis
    Ismerös a dolog .Nekem is ez volt a najom ugyan ezzel a tipusal a kábelt kicseréltem és jo volt :D
  • pointer4
    Én inkább azt ajálanám, hogy próbáljátok meg helyettesíteni azt a pormétert. Lineáris lesz, 100K vagy 10K -Ohm-os.
    De ha rendelkeztek valamilyen technológiával otthon, heggesztés, esetleg elérhető cnc, akkor csodákat lehet művelni.
    A kormányba bekötni a két potit gyerekjáték, vagy használjátok az eredeti pedál kábeleit, vagy másoljátok le.

Minden a szerszámokon múlik :D
  • pointer4
    Nagy szavak ezek egy ilyen elfoglalt ebmertől :D :P
  • tomi555
    Sziasztok! Na hazaértem a nyaralásból meg közben rokonok is voltak úgyhogy sajna még nem haladtam a kijelzővel és a rosszhírem hogy már lehet nem is nagyon fogok egy darabig mert 2hét és irány anglia. Majd ha már ott berendezkedtem előveszem a projectet de még azért ebben a két hétben is lehet megpróbálok valamit alkotni:) Közben egy váltón is dolgozok ám :) esődlegesen saját célra az új cockpitembe, ami a pláne lesz benne hogy kuplung nélkül nem lehet váltani(kb mint a frex fejlesztése) és elektromechanikusan állítható lesz hogy 4-6-8 sebessgéegs vagy sekvenciális legyen
  • attila2323
    Ez nem ilyen egyszerű! Mivel a gp ff-es ezért megnézném a kormány potijá, hogy milyen az ellenállása és az alakja és ugyanolyat vannék. A pedált pedig a #3714-es hsz-em alapján csinálnám, de a lényeg az, hogy 3 tengely kellene.
  • attila2323
    Nem tudom, hogy mennyibe kerül egy ilyen de szerintem én itthon nagyon max. kb. 15.000Ft-ból össze tudnám hozni.
    Hozzávalók:
    -USB-s, analog gamepad
    -2m 20-as zárt szelvény
    -pár darab rugó
    -néhány csavar
    -egy pedál szet
    -festék
    Hirtelen ennyi jutott eszembe.
  • NIBI
    Kis helpet kérek. :)
    Havernak teljesen tropára ment a pedálja (Wingman GP), vagyis a potik össze vissza érzékelnek. És nagy vágya, hogy buheráljon egy pedál szettet. :)
    Kérdésem az, hogyan lehet ezt megoldani?
    Hogyan is kezdjen neki?
    Az elektromos része érdekel a dolognak.
    Szóval ha veszünk 2-3 potit (mert akár a kormányra is kéne), és azt összekötjük a Wingman kábeljével, akkor azt úgy érzékelni fogja és minden happy lesz? :)
    Na szóval világosítsátok meg az elmém léccike. :D
  • Solten
    Logitech G27

• Hecker007
    nah akkor inkább csak linkelem a képet... :S
    LINK
  • Hecker007
    Az A1 pro is eleve úgy készül hogy cockpitbe habár ez a tartó szerintem masszívabb mint a CST-hez ami van és ez is gyári:
  • attila2323
    Várom! Amúgy az jutott eszembe, hogy akkor a gáz és a kuplung pedált fel kellene cserélni és a kalibrálásnál is más lenne.
  • pointer4
    Az a baj, hogy ha mondjuk eladnak 1000 kormányt, ebből mondjuk 20 darab kerül szimulátorba (állványba). Tehát mondjuk csak 20 embernek lenne meg a lehetősége, hogy rendesen fejjel lefele fordítsa. Ha ez kicsit is közelít a valóságos adatokhoz, (amúgy szerintem sokkal sokkal kevesebb lehet) már akkor nem éri meg a gyártónak ezzel foglalkoznia. A CST az egyetlen akik eleve így szánják a pedált (más most nem ugrik be), és ha megnézed ezt a kis tartó keretet, ami 100€, igazából nem iszem el hogy használható földön, kapásból hanyattesik.
    Engem mondjuk nem zavar, hogy fordított íven kanyarodik a pedál mint egy autóban, legalábbis eddig amíg még nem fordítottam meg. Majd ha megjön a CSP, szerintem eleve úgy teszem fel, és majd megírom jobb-e :D

Ha még nem linkeltem volna, itt írnak a CSP megfordításról.
  • attila2323
    Igazad van, de én csak általánosságban értettem és meglepett, hogy még a "nagy mérnökök sem veszik észre a (szerintem)hibát.
  • pointer4
    Ez stimmel, csak ahhoz hogy megfordítsd, komoly átalakításra lenne szükség ezen a cockpiten. Eléggé gyárinak néz ki, ha házi tervezésű lenne, biztos gondoltak volna rá :D
  • attila2323
    Nem értem miért jó fordítva nyomni a pedálokat . Én simán megfordítanám, ha már szimulátorról van szó. Még egy autóban sem láttam, hogy így lettek volna megoldva a pedálok max. a gáz.
  • Pummis
    Az mp3 nem lehetne valahogy kijelzöként használni :D ?
  • pointer4
    Még ott tartok, hogy a levágott csatikat teszem rá vissza, majd belenézek.
  • Hecker007
    Lehet érdemes lenne meg nézni, aztán kenni rá műanyaghoz való zsírt.
  • pointer4
    Hát gyárilag van rajta rendesen, de lehet az újakból kihagyták :D
  • pointer4
    Jó, nekem nincs összehasonlítási alapom, sokan ezt mondták, és ezt szűrtem le sok beszélgetésből itt az évek folyamán :D
  • Hecker007
    Zsír van a fogaskerekeken?
  • Black Ghost
    Na Na, ezt a Mosonmagyaróváriak, Győriek és Soproniak nevében is kikérem magamnak. :)

Na de most komolyan, nekem még soha nem kellett Bp-re mennem, itt ugyan úgy megvan minden mint nálatok, a különbség talán csak annyi, hogy te gyorsabban hozzájutsz.
  • Tika
    Persze hogy nalunk is fovaros centrikus. Ezert en mar nem is csodalkozom hogy ha othon videken nemtudok valamit beszerezni, de ami szomoru hogy sokmindent a fovarosba se. En videken lakom, de fovarosban dolgozom, szoval eleg gyakran jarok be, es tobnyire a komolyabb cuccokat mar csak a fovarosba veszem, igaz sok dolgot megszerzek amit othon nem, de nemelyik dolgokat a fovarosba se lehet beszerezni. Most oszeirtam par ceget internetrol, majd megyek a varosba, meglassuk mire jutok. De a sarokvasakkal nemjartam sikerrel, azt egyatalan sehol se tuttam szerezni, azert alt meg a felebe a cockpit epites. De mar rengeteg penz benne van, ugyhogy mar mindenkeppen beakarom fejezni, csak meg nemtom hogy. Elkelne Harry Houdiny vagy Harry Potter segitsege vagy varazspacaja.
  • pointer4
    Magyarország eléggé főváros centrikus. Itt nálunk is nagyon sokmindent csak Budapesten lehet kapni, vidéken mintha más tempóban zajlana az élet. Egy normális államban nincsenek ekkora különbségek a városok között, csak onnan lehet tudni, hogy melyik a főváros, hogy mellé van írva a térképen. Nálatok is ígymegy ?
  • Pummis
    egyetértek nézd meg egy szar kijelzö nincs ha meg van akkor a boxerem rá megy olyan drága
  • pajti
    Ne csüggedj, nálunk sem jobb a helyzet...
    Egyébként itt is sokszor lehetetlen beszerezni a dolgokat.
    De ez tényleg bosszantó, valamit eltervez az ember és nem jön össze.. pfff
    De utálom ezt... tudod hányszor jártam már így én is. Azért ne add fel :)
  • Tika
    Jaj az. Mar ertem. De azt nem en gyartottam. Az original ugy ahogy a fenykepen latod. A Frextol vettem 360 Euro penzert
    Es meg kell hagyni szepen kacsingat ram, foleg sotet szobaba nagyon UFO, csillog, villog az egesz szoba. Ha megszerzem a hianyzo alkatreszeket, es vegre majd sikerul oszeraknom az egesz cockpitet akkor majd kaptok fotokot is. Mert most meg csak ugy az olembe volt lerakva amig teszteltem, meg nemtudom felfogatni. De dolgozok rajta, csak ebben az allamban valamit beszerezni, ahoz kesz varazslonak kell lennie az embernek. Itt semmi nincs wazze! Ma voltam a varosba, hajszolok velcro szalagokat (azok olyan tepozar fele cucc, de kettoldalas, mert kurultekered a cuccot vele es a veget leragasztod, peldaul kebeleket valamihez hozafogatni hoszaba), itt lehetetlen szerezni. Meg hajszolok olyan cuccot (nemtom hogy hivjak szakkifejezessel), de amik a hatizsakokon vannak hogy bealitod a szijak hoszusagat es rogzited, hogy necsuszon szet, szoval amivel allithato szijak hoszusaga, de nem azok a egymasba kapcsolhato kapcsok, csak a szijak hoszusagat amivel allitod, es abbol olyan szeles kellene mint a bisztonsagi ov az autoba, mer arra is akarom, akarok oveket csinalni a Frexhez, ki ne essek belole a kanyarba , es ovek mar vannak, de meg ezek a cuccok kellek, de ezt is lehetlen szerezni, csak olyan szukek/keskenyek vannak, kicsik hatizsakokra. En mar bele cseszek, itt semmit nem lehet beszerezni ebbe a nyamvatt alamba.
  • Pummis
    huh ennek nincs valami magyar verzioja :D ?
  • pointer4
    Csak LFS-hez ez elég egyszerűnek tűnik.
  • Pummis
    de én is lfs meg társaival nyomom ahoz kellenne
  • Pummis
    Tika a #3595 hozzászolásra gondolok ara a kijelzöre :D de akkor lehet benéztem
    Nem nezted el? Kijelzot en nemcsinaltam, en a kezifeket butykoltem. De az is nagyon szuper, nelkule nemtudnak akrobatikus mutatvanyokat es stunt show-t