11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#3887 én azt nem értem miért nem a küllökben raktok még gombokat? engem ez zavarna meg szerintem esztétikusabb, azért remélem nincs harag :) az én ízlésem mindig 1 kicsit más :D -
#3886 Hú ez kiakaszt.
-
#3885 Hú ez a vágólapozás de wáááááááááááááááááááááááááá.
Na szóval akkor is beteszem:
-
#3884 Hú ezt nagyon nem úgy csinálta ahogy gondoltam, ráadásul kimaradt az uccsó kép.
Szóval itt a 4 gomb (oldalanként 2):
-
#3883 Na elkészült a művem, bár kissé nem úgy áll ahogy azt terveztem, de erre jó a postás gumi.
Ezt a kütyüt raktam a kormányra és kicsit alakítottam át:
Így néz ki felrakva (2 joy, 8 gomb):
És a találmányom, hogy a váltó fül és a kormány közé tettem kapcsolókat, így egy ujjmozdulattal elérek 4 gombot anélkül, hogy a markolatot el kéne engednem.
Mondjuk azóta annyit változtattam rajta, hogy már csak 4 gombos a cucc, mert rájöttem, hogy elég annyi is.
-
#3882 Nekem ezt a Thrustmaster meg Win98SE-be csinalta, szerintem ez WIN fuggetlen, gondolom driver problema.
No de ha megfogod, akkor is rangatja? Nemlehet varsenyezni? Nekem csak akkor csinalta mikor elengettem. Ha fogtam akkor minden rendbe volt, akkor mar nemrangatta eroszakkal. -
#3881 No pont ez volt a gondom a regi Thrustmaster kormanyommal nekem is. Ez a ide-oda tekerges eleg zavaro volt nekem is. De csak akkor "csavarodott be" amikor nemfogtam a kormanyt. De ha fogtam akkor lehetett rendessen versenyezni, akkor nem volt gond. Az csak ugy tunik mindha a driver es a FFB kozott valamifele gerjedes tortenne olyankor, azaltal elkezte rangatni, es mindig erosseben max left - max right, ha megfogtam akkor megalt es rendbe volt.
Mikor megvettem a G25-ot ez volt az elso dolog amit kiprobaltam, es nagy oromombe renbe volt, nemcsinalt ilyeneket. Hat a G25-tol el is varom hogy jo legyen.
Szoval az a rangatas a kormany FFB es a driver kozott van valahol a problema forrasa szerintem. Szerintem a megoldas nem user friendly, ha egyatalan van valamilyen megoldas. -
#3880 Már kipróbáltam XP-n is és ott sem jó. A driverben mindent kipróbáltam és a játékban is. Volt ezelőtt egy rezgő kormányom amin ha bekapcsoltam a rezgést LFS-be allandóan ment különböző intenzitással akárcsak ez. Egy fórumban azt írták hogy a kalibrálással lehet bajom. de kb6X kalibráltam újra és semmi. -
#3879 Valamit pedig nem jól csinálsz!
Ez a Logitech hivatalos programja, ez mindenkinél tuti hogy működik! -
#3878 Arra rájöttem, hogy az LFS-el van a baj mert olyan utasítást ad a játék a kormánynak, hogy göröngyös úton megy pedig az aszfalton megyek. Lehet hogy ez a köcsög vindóz hét szopat? -
#3877 Próbáld meg ezzel! -
#3876 Így csinálom én is!
A TS gombot akarom a kormányra kivinni de sajna nem működik pedig rögzíti hogy keystroke K -
#3875 Rámész a Profilerben a kiválasztott gombra --> klikk --> Select Keystoke --> New --> Record, lenyomod a kivánt gombot, majd Stop.
Okézod és kész. -
#3874 Sziasztok!
Valaki tudna segíteni hogy hogy tudok billentyű parancsokat a logitech kormány gombjaira tenni?
A profilterben nem boldogulok sajnos valaki leírhatná részletesen.
Köszönöm! -
#3873 Miket érdemes megpróbálni? -
#3872 Igen. De még próbálgatom az LFS-t is. Amúgy minnél nagyobb kormány elfordulási szöget állítok annál jobban csinálja. -
#3871 Ilyen beállítással is? Amúgy az LFS en belül is rengeteg mindent lehet álllítani. -
#3870 Üdv! Megjött a force GP-m de LFS-be amint kitesz a pályára és nem fogom a kormányt, olyan szinten elkezdi rángatni, hogy csak úgy csikorog a gumi. Próbáltam a Profilerben sok mindent és a játékban is de nem szünt meg. Mi lehet a baja?
-
Szabi1991 #3869 remélem még nem volt :)
-
#3868 Ön dönt: iszik vagy vezet. ...hát igen ő döntött. -
#3867 Mázlista :P -
#3866 Legfontosabb cockpit accesories:
-
#3865 Én csak 4 napot vártam rá, amíg találkoztam az emberrel akitől vettem -
tomi555 #3864 Igen, úgyvan ahogy pointer mondja, bocsi ha kicsit félreérthető voltam. igazából azon gondolkodtam hogy a hall sensor sem feltétlenül a legjobb mert ahhoz is egy min 14bites AD-t illene csatolni és az meg már megint csak plusz elektronika (Az IC-ben 12bites van) bár ha irányonként különlenn-e:D nem is hülyeség:D
Visszatérve a 900fokos megvalósításra. Ha tudod azt próbáldd ki hogy ha rákötsz egy másik joy-t is a gépre és azt állítod be kormányzásra akkor is működik-e a kormányod FFB-je, ha igen akkor elvileg meg lehetne csinálni. -
#3863 Naja, és csak 3 hónapot kell rá várni :D -
#3862 Ez meg 300 ojró, és van hozzá clubspot pedál. És ahogy nézem, ezen normális pillangóváltó van. -
#3861 Az alul lévő nem a porsche 911 turbo. Ez van nekem. Ami alul van a képen az ez.
Én csak az enyémet mutattam be. -
Lehet, hogy akkor már érdemesebb lenne ezt megvenni mert ez is fordul 900°-ot és csak 20-25 000Ft újonnan. -
#3859 Az nekem sem ártana. -
#3858 Driver és elektronikát kellene mgpiszkálni, gondolom érdemes lenne megszerezni a driver forráskódját, részemről meg tudni programozni :D -
#3857 Csak az nem mindegy, hogy a játékokban élvezhető lesz-e. Nem lehetne sehogy megoldani a 900°-ot megfelelően nagy felbontásban, potméterrel. Mondjuk a driver megpiszkálásával. -
#3856 A potméter úgy működik mint egy feszültségosztó ebben az esetben, szinte mindegy hány fordulatú. Ő arra gondol, hogy az elektronika ami a kormányodban van nem is képes ilyen részletességű felbontásra. Saját kormányt épít, és épp beszámolt, hogy az alap FFB kormány driver képes ilyen felbontásra, amire akár Hall szenzor is köthető, optikai jeladó, stb...
Amúgy van 1,5 meg 10 fordulatú poti, ha direktben akarnád bekötni. De nem mind1, hogy egy 255 lépcsőfokos érzékelést 270° vagy 900°-ra osztassz szét. -
#3855 Kifejtenéd kicsit bővebben? Akkor ez azt jelenti, hogy több fordulatú potival is meg lehet oldani és jó lesz a felbontása? -
#3854 Mikó ?:) -
tomi555 #3853 leteszteltem, akár 16bitet is enged a win driver (lehet még többet is) úgyhogy ezzel nem lesz gondom:D -
#3852 :) -
#3851 Én ezen a bontott fotón 1 motort számolok, akkor melyik kormány az ami 3 motorral van szerelve az FFB-hez, és most ~300 Euroért a ClubSport pedál jár hozzá ? -
#3850 Illetve azt elfelejtettem, hogy az ffb-t egy idő után ha felmelegszik elkezdi magától hűteni. Hangos,de jó érzés, hogy nem fog megsülni. -
#3849 Nekem Fanatec porsche 911 van, használtan vettem 40-ért, szóval nagyon bónusz volt, az akkori kb 80k-s árához képest.
a kormány vezeték nélkül kapcsolódik a géphez, de nincsen semmi késés.
A váltók nekem nagyon bejönnek, bár egy idő után elkezd lemászni a kormány az asztalról. Viszont a szekvenciális és a h váltó külön van szedve.
A pedálról már többször írtam, hogy a gáz nem jön be. A kuplung nekem kicsit akadozós. A fék meg a végére kicsit felkeményedik, de már úgy szétrúgtam, hogy eléggé puha szegény :-D Viszont mindkét pedált sokkal jobb érzés nyomni, mint a momo félét, ami meg ugyan az ergonómiára, mint a dfp asszem.
Kormányszöget 180,360 és 900 között a kormányról, akár játék közben is állíthatom.
Ami negatívum, hogy a kormány középállása nagyon sokszor eltűnik, és újra kell kalibrálni, ami annyi, hogy belépek a driverébe, nyomok egy gombot, berakom középre, aztán leokézom. Illetve a driverbe ha nem 360 fokra van állítva, akkor nem tudom rendesen kalibrálni, mert visszarakja 360fokba, viszont mivel csak LFS-ben használok nagyobb kormányszöget, így annyira nem zavar, ott a játékon belül is lehet kalibrálni.
Illetve nagyon nagy negatívum, hogy verseny közben néha a gáz kihagy. Namost gondolhatjátok, hogy ez hány sec-et jelent pályán... Olyankor kibasznám az ablakon, a maradványokat meg felgyújtanám. Verseny közben nem egyszer volt, hogy emiatt előztek előztek, ami ligafutamnál kibaszottul idegesítő.
Szerintem az új árát semmiképp sem éri meg, 300 euro, ami ezekkel a hibákkal nálam nagyon sok. Ha nem lenen,bőven jó lenne, mert ráadásul még halk is a szíjas ffb miatt.
És az még kimaradt, hogy kormányról az ffb-t is lehet állítani, illetve van 5 hely setupoknak, szóval berakhatod a különböző kormányszögeket, meg ffb-t, és csak váltogatsz közöttük.
G25-höz nem tudom hasonlítani, mert még nem volt vele dolgom. -
#3848 Jók amúgy ezek a Fanatec kormányok? Használ vki ilyet? :) Kiváncsi lennék miért cserélte a kormánykereket.. nekem így külsőre jobban tetszik a GT3 RS